Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP ve Sosyal demokrasi

spartacus
28.06.2007, 15:43
CHP'yi sol parti olarak görenlere bir çift sözüm var.

Sol parti söyleminden ne anlıyorsunuz?

CHP'yi sol olarak görmek için CHP'yi emekten ve emekçiden yana görmek gerekir. CHP emeğin partisi değil, emeği sömürenlerin partisidir. Özellikle Baykal'la birlikte emek sözü afaroz ilan edilmiştir.

CHP'nin solcu parti olması için parti içi demokrasiyi işletmesi gerekir. Baykal parti içerisindeki tüm muhalif sesleri susturarak onları ihraç etmiştir. Daha da ötesi açıkça faşist olduğu belli partilerden CHP'ye trafnsferler yapmıştır. Parti içerisinde demokrasi uygulamayan ülke yönetimde nasıl demokrat olur?

CHP faşist bir partidir! Çünkü askeri darbelerden medet umar hale gelmiştir. Ülkenin sorunlarını demokrasi çerçevesi içerisinde çözmek yerine askeri faşist darbelerle çözme gayreti içindedir. Sol partiler askeri rejimlere karşıdır. Sol parti asla cuntacıları iş başına davet etmez.

CHP ırkçı bir partidir! Çünkü, solcular yani sosyal demokratlar enternasyonalist olmak zorundadırlar. Diğer ulus ve milliyetlere hor bakmaz. Ancak CHP her fırsatta Türk milliyetçiliği yaparak halkların kardeşliğini inkar etmektedir. Sürekli komşu devletlere göz dağı vererek savaş yanlısı olduğunu gösteriyor.

CHP savaş ve terör yanlısı bir partidir. Çünkü, CHP haksız ve kirli savaşların çığırtkanlığını yapmaktadır. Yurtda ve dünyada sulh şiarını inkar ederek sürekli Kuzey Irak'a girilmesi ve orayı talan edilmesi gerektiğini salık vermektedir. İktidara geldiğinde askere bu yetkiyi verecek. Yani çocuklarımız kirli ve haksız savaşların uğruna askere gidip sakat kalacak veya ölecekler. Dünyadaki bütün sosyal demokrat partiler barışı savunurken CHP savaş kırkırtıcılığı yapıyor. Bu anlamda terör üzerinde prim yapmaktadır.

CHP alevilerinde düşmanıdır! Çünkü CHP alevileri sadece seçimler döneminde hatırlayıp oy istemektedir. Bunun ötesinde aleviler hep CHP'nin iktidar olduğu dönemlerde yakılıp ve katledilmiştir. Maraş, Sivas ve Gazi olayları hep bunların iktidarı döneminde olmuştur. Her ne kadar partilerin adları değiş olsada parti iskeletleri aynıdır. Yani hepsi CHP üzerinde şekillenmiştir.

Yukarıda saydığım sebeplerden ötürü CHP'ye oy yok!
CHP'nin MHP'den farkı kalmamıştır!
Faşist partiler arasında bir seçim yapacağına geleceğine sahip çık!
Düzen partilerine oy verme, bağımsız adayları destekle!
Oylarımız bize kurşun olarak dönmemesi için, CHP'ye oy yok!
Yıllar yılı CHP'yi kurtuluş sanıp aldandık! Her CHP'yi seçimimizde oylar bize kurşun ve katliam olarak geri döndü! Aman dikkat! CHP iktidara gelirse demek ki, Gazi, Sivas ve MAraş geri geliyor demektir!

sıra neferi
28.06.2007, 15:55
KARTAL (28.06.2007)- CHP'nin Maltepe'deki seçim bürosuna dün gece saatlerinde molotofkokteyli atıldı. Büroda maddi hasar meydana geldi.

Gülensu Mahallesi Mesut Caddesi Şehit Mehmet Dil Sokak'taki seçim bürosunda, molotofkokteyli atılması nedeniyle yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürülürken, büroda maddi hasar meydana geldi.

Hatırlanacağı üzere kendini 'halkçı' olarak gösteren ama darbeci paşaların siyasi sözcülüğünü yapan CHP Gazi Mahallesi'nde protesto edilmiş, Okmeydanı'nda ise seçim bürosu bombalanmıştı

Chp nin devrimcilerin hedefi haline gelmesi nasıl bir parti olduğunu anlamak için yeterlidir

spartacus
28.06.2007, 16:17
UFUK URAS'IN CHP DEĞERLENDİRMESİ

Uras, CHP'ye verilecek her oyun CHP-MHP koalisyonuna, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a verilecek her oyun da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye verilmiş olacağını iddia ederek sosyal demokratları ÖDP'ye davet etti.

Uras şöyle konuştu:
"AKP'ye karşı adres arayan herkesi ÖDP'ye davet ediyoruz. Bu ülkeyi parçalayan, dağıtan, lime lime eden ırkçı anlayışlara karşı, neoliberal anlayışlara karşı, siyasal İslamın dağıtıcı, yok edici, kamplaştırıcı tutumuna karşı bu ülkenin teminatı soldur. CHP'de Baykal hizibi dışında kalan bütün sosyal demokratlara seslenmek istiyorum. Milliyetçilik yarışının kazananı yoktur. Bu yarışta ilk ipe kim ulaşırsa, o ip ona dolanır. Gelin Baykal'ı milliyetçi hezeyanlarıyla baş başa bırakalım."

tuncerbio
28.06.2007, 16:36
sosyalimin spastik çocuğu sosyal demokrasi ve ülkemizde ki spastik uygulayıcısı chp si ; gerçi içinde ne kadar sol var tartışılır

istanbul 1 . bölge 1 sıra adayları kesici bir televizyonda ben sağın başına geçmek istiyorum ve baykalında merkez solun başında olduğu bir durumda beraberce iktidar olalım diyor peki öyleyse neden chp den adaysın hala ne işin var burda demiyor bu chp liler

spartacus
28.06.2007, 16:50
İsveç Demokrat Parti milletvekili Ludvigsson CHP'ye faşist parti dedi.

http://image.haber5.com/haber/2928.jpg

İsveç Sosyal Demokrat Parti milletvekili Anne Ludvigsson, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin ele alındığı toplantıda CHP'ye ağır eleştiriler yöneltti.

Ludvigsson, CHP'yi 'faşist' bir parti olarak tanımlarken, "Önümüzdeki kongrede Sosyalist Enternasyonal'den atılmasını isteyeceğiz." dedi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen toplantıya Türkiye'de İnsan Haklarını Destekleme Komitesi Başkanı Anne Ludvigsson ile Parlamento Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Kerstin Engle konuşmacı olarak katıldı.

Ludvigsson, Türkiye'de son 5 yılda demokrasi ve insan hakları konusunda ciddi adımların atıldığını söyledi. AK Parti hükümetinin icraatlarından övgüyle söz eden Ludvigsson, ordunun cumhurbaşkanı seçimine müdahale etmesini eleştirdi. Ludvigsson, ordunun küçük bir darbe yaptığını savundu. Son dönemde Türkiye'de örgütlenen gösterilerin arkasında karanlık güçlerin olduğunu vurgulayan Ludvigsson, CHP'yi kriz oluşturmakla suçladı. Ludvigsson, bir dinleyicinin "CHP'yi suçluyorsunuz; ama Sosyalist Enternasyonal'de birlikte yer alıyorsunuz." eleştirisine ise şu karşılığı verdi: "CHP, milliyetçi ve faşist bir parti. Önümüzdeki kongrede CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'den atılmasını isteyeceğiz."

iusjure
28.06.2007, 18:17
Anne Ludvigsson aynı zamanda AKP'yi sosyalist enternayonelde görmek istediklerini söylemiş.
http://www.haberler.com/isvec-sosyal-demokrat-parti-milletvekili-haberi/

ONU®
28.06.2007, 18:33
Anne Ludvigsson aynı zamanda AKP'yi sosyalist enternayonelde görmek istediklerini söylemiş.
http://www.haberler.com/isvec-sosyal-demokrat-parti-milletvekili-haberi/

Akp ve sosyalist enternasyonel,

Ne kadar tezat bir durum.Bu adamlar bizimle dalga mı geçiyor ya da Akp'nin uşaklıkları onların çok mu hoşuna gitti?

anadolu75
28.06.2007, 22:50
chp eski chp degil nerde o ataturk ve ecevit chpsi.baykal partiyi ne hale getirdi.chp sol ozelligini tekrar kazanmalidir ama ulusal olmadan.bunu icinde once baykal ve yanlilarindan kurtulmak gerek.baykal adisi ataturku kullanarak milliyetcilik ve irkcilik yapiyo ve baykal kaldigi surece chpnin istikbali yoktur kesinlikle.keske zulfu livaneli ayrilmasaydi.cunku chpnin baskanligina en iyi o yakisiyor.

Volcano
28.06.2007, 23:50
Baykal sanki chp yi satın aldı babasının malı gibi gitmiyo ordan.Dersini vermek lazım.Ülkede olmayan rejim elden gidiyo diye milleti gaza getirip oy toplamaya çalışıyolar bir de hepimiz türküz diyolar.Bu chpye oy vermemek için bir nedendir

spartacus
30.06.2007, 18:02
CHP genel başkanı Deniz Baykal ülkedeki demokrasi güçlerini atıl durumda bırakmak için onlara bin bir türlü iftira atmaktadır. Aydın ve demokratların Barzani ve Talabani'nin işbirlikçisi olduğunu ortaya atmakta. Bu kocaman bir iftiradır.

Ancak hayatun cilvesine bakın. DTP'lilere Barzanici diyen Baykal dün isviçre'de düzenlenen Sosyalist Enternasyonale katıldı. Ne ilginçtir ki, buraya davet edilenlerden biri Barzani, diğeri Talabani. Şimdi ne demek lazım. Onlarla Sosyalist enternasyonalde aynı masaya oturan CHP ve Deniz Baykal'ın bu tutumuna yüzsüzlük ve düzenbazlık derler.
Böylesi bir oluşumda bir başka parti veya partinin genel başkanı olsaydı Deniz Baykal ve CHP onları vatan haini ilan ederdi. Ancak onlar yaptıklarında her hangi bir sorun olmaz. Esasen CHP'nin ordaki oluşum içerisinde bulunmasında sorun yok. Asıl sorun CHP'nin yüzsüzlüğü ve iftiracı yüzüdür.

Comrat86
30.06.2007, 19:35
İsveç Demokrat Parti milletvekili Ludvigsson CHP'ye faşist parti dedi.

http://image.haber5.com/haber/2928.jpg

İsveç Sosyal Demokrat Parti milletvekili Anne Ludvigsson, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin ele alındığı toplantıda CHP'ye ağır eleştiriler yöneltti.

Ludvigsson, CHP'yi 'faşist' bir parti olarak tanımlarken, "Önümüzdeki kongrede Sosyalist Enternasyonal'den atılmasını isteyeceğiz." dedi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen toplantıya Türkiye'de İnsan Haklarını Destekleme Komitesi Başkanı Anne Ludvigsson ile Parlamento Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Kerstin Engle konuşmacı olarak katıldı.

Ludvigsson, Türkiye'de son 5 yılda demokrasi ve insan hakları konusunda ciddi adımların atıldığını söyledi. AK Parti hükümetinin icraatlarından övgüyle söz eden Ludvigsson, ordunun cumhurbaşkanı seçimine müdahale etmesini eleştirdi. Ludvigsson, ordunun küçük bir darbe yaptığını savundu. Son dönemde Türkiye'de örgütlenen gösterilerin arkasında karanlık güçlerin olduğunu vurgulayan Ludvigsson, CHP'yi kriz oluşturmakla suçladı. Ludvigsson, bir dinleyicinin "CHP'yi suçluyorsunuz; ama Sosyalist Enternasyonal'de birlikte yer alıyorsunuz." eleştirisine ise şu karşılığı verdi: "CHP, milliyetçi ve faşist bir parti. Önümüzdeki kongrede CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'den atılmasını isteyeceğiz."

Atatürk'e de faşist dese tam olacaktı yani.

eldorado
30.06.2007, 19:42
Atatürk'e de faşist dese tam olacaktı yani.

chp ATATÜRK ÜN partisi diye hala sahipleniyorsunuz ama şuna inanın ve gerçeği kabüllenin ki chp ATATÜRK ün sadece kurduğu bir partidir...şuan bu parti şirketleşmiş ve patronu olan işyerinden başka birşeyde değil...ayrıca siyasi görüşleri ne ATATÜRK ü savunuyor nede yaptığı siyaset demokrasiyle bağdaşıyor...ve son olarak metni tam okursanız şahıslara yönelik bir söylem olmadığını iyi görürsünüz,parti yönetimi hedef alınmış...

Comrat86
30.06.2007, 19:48
CHP Atatürk'ün kurdugu partidir ama Deniz Baykal yüzünden böyle acımasızca elestirmeniz dogru degil.Bu arada ben de CHP li degilim :)

Volcano
30.06.2007, 20:20
chp ATATÜRK ÜN partisi diye hala sahipleniyorsunuz ama şuna inanın ve gerçeği kabüllenin ki chp ATATÜRK ün sadece kurduğu bir partidir...şuan bu parti şirketleşmiş ve patronu olan işyerinden başka birşeyde değil...ayrıca siyasi görüşleri ne ATATÜRK ü savunuyor nede yaptığı siyaset demokrasiyle bağdaşıyor...ve son olarak metni tam okursanız şahıslara yönelik bir söylem olmadığını iyi görürsünüz,parti yönetimi hedef alınmış...

Aynen katılıyorum eldorado.Chp Atatürk'ün kurduğu partidir ama zamanla yolundan sapmıştır.Bu arada Comrat86 nickli arkadaşımız benzer algılayamama sorunuyla benim mesajımda da karşılaşmıştı.]

Comrat86
30.06.2007, 21:03
KARTAL (28.06.2007)- CHP'nin Maltepe'deki seçim bürosuna dün gece saatlerinde molotofkokteyli atıldı. Büroda maddi hasar meydana geldi.

Gülensu Mahallesi Mesut Caddesi Şehit Mehmet Dil Sokak'taki seçim bürosunda, molotofkokteyli atılması nedeniyle yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürülürken, büroda maddi hasar meydana geldi.

Hatırlanacağı üzere kendini 'halkçı' olarak gösteren ama darbeci paşaların siyasi sözcülüğünü yapan CHP Gazi Mahallesi'nde protesto edilmiş, Okmeydanı'nda ise seçim bürosu bombalanmıştı

Chp nin devrimcilerin hedefi haline gelmesi nasıl bir parti olduğunu anlamak için yeterlidir

vay be devrimcilige bakın siz!!Secim bürolarına molotof atmak devrimcilik oldu degil mi?Birşeyi merak ediyorum darbeci paşalar derken Kenan Evren'den mi bahsediyorsunuz yoksa Büyükanıt Paşa'dan mı?

spartacus
30.06.2007, 21:20
vay be devrimcilige bakın siz!!Secim bürolarına molotof atmak devrimcilik oldu degil mi?Birşeyi merak ediyorum darbeci paşalar derken Kenan Evren'den mi bahsediyorsunuz yoksa Büyükanıt Paşa'dan mı?

Yan tarafta avatarında Lenin'i koymuşsun. Keşke ona uygun duruş sergileyebilseydin. Büyükanıt'da Kenan evren gibi faşist ve sermayenin çıkarlarını koruyan generaldir.

anadolu75
30.06.2007, 21:22
chp artik ataturkculuge yakismiyor birakin yakismamasini ilgisi bile yok.gazi mahallesi ve okmeydanindaki halk tepkilerini ozgurce dile getirdiler.chp kendini duzenlemelidir yoksa ataturkculerin bile hedefi olacak.

Comrat86
30.06.2007, 21:43
Yan tarafta avatarında Lenin'i koymuşsun. Keşke ona uygun duruş sergileyebilseydin. Büyükanıt'da Kenan evren gibi faşist ve sermayenin çıkarlarını koruyan generaldir.

Büyük bir farkları var sen de biliyorsun ki Kenan Evren amerikan uşağı Büyükanıt ise tam bir anti-emperyalist.Ama sizin kafanızda hala 12 Eylül'deki asker izlenimi var.Şu andaki ordu ile onlar arasında büyük farklar var.Ayrıca unutmayın ki Mustafa Kemal de bir generaldi ve en büyük devrimciydi.

spartacus
30.06.2007, 22:03
Büyük bir farkları var sen de biliyorsun ki Kenan Evren amerikan uşağı Büyükanıt ise tam bir anti-emperyalist.Ama sizin kafanızda hala 12 Eylül'deki asker izlenimi var.Şu andaki ordu ile onlar arasında büyük farklar var.Ayrıca unutmayın ki Mustafa Kemal de bir generaldi ve en büyük devrimciydi.

Genelkurmay'da yer alan tüm subaylar faşisttir. Özellikle 6 ayda bir toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarıyla ordu içerisinde bulunan demokratlar ihraç edilmektedir. 12 Eylülden sonra orduda demokrat bir tek subay kalmamıştır.

Genel Kurmay anti-emperyalist değildir. Bunlar uluslararası sermayenin çıkarlarını koruyan yeminli ABD uşaklarıdır. Bu ordu değil mi, ABD emperyalizmin çıkarları uğruna Afganistan'da çarpışan, Bu Büyükanıt değil mi, 3 Ay önce ABD'ye gidip sanal darbe öncesinde ABD'nin onayını alan. Bu ordu değil mi, Lübnan'a İsrail siyonizmin çıkarları uğruna asker gönderen.

Mustafa Kemal'in her yaptığı şey doğru değildir. Onuda ilahlaştırmamak lazım. Onunda yanlışlıkları vardı. Özellikle alevilere karşı yaptıkları tasvip edilemez. Alevilerin cemevleri Atatürkle birlikte yasaklanıyor ve sunnilere ayrıcalık tanınmaktadır. Yine Atatürk zamanında bir Alevi şehri olan Dersim'e sefer yapılarak Dersim katliamı gerçekleştiriliyor. Hatta Dersimi havada bombalayan bizzat Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen'dir.

Comrat86
30.06.2007, 22:15
Askeri Afganistan'a gönderen ordu degil hükümet.Sunu unutma ki ordu her istedigini yapamaz.Mesela kalkıp ben NATO'dan cıkıyorum diyemez.Cünkü basta bir milli irade var degil mi?

Atatürk'ün de tabii ki yanlısları var.Dogru yazdıgın Dersim ile ilgili.Fakat yanlıs bi nokta var Atatürk'ün amacı alevileri yok etmek degildi ki.Üstelik Atatürk bu sadece dersimlilere de yapmadı isyan eden herkese yaptı aynısını.Menemen olaylarını hatırla.

Büyükanıt olayına gelince; gerektigi zaman ABD'ye de kafa tutuyor bana göre.Gectigimiz günlerdeki acıklamaları hatırlayalım.Ne diyordu terörün arkasında bazı dış gücler var.Bu ne demek ABD ve AB teröre direk destek veriyor.Ayrıca ordu şeriat tehlikesi var diyerek halkı uyarıyor ama bazı Fethullahcılar ve Amerikancılar rahatsız oluyor ama maalesef bazı solcular da bunlara uydu.

Bu arada son bir ekleme yapayım 1960 darbesini yapan da ordudur ve o zaman yapılan anayasa da cumhuriyet tarihinin en demokratik anayasasıdır.

spartacus
30.06.2007, 22:50
Sevgili Comrat86

Türkiye'de devleti yöneten hükümet değil. Hükümet ülkemizde demokrasi oyunu için sahmelenmiş bir sinemadır. Onlar askerin her ay toplandığı MGK toplantılarına göre kararlar alırlar. Gelmiş geçmiş bütün başbakanlar MGK'nın izni ve onayı olmadan hiç bir şey yapamamıştır. Yaptıklarında biliyorsun. Darbe ile gözdağı vermektedir.

Eğer Türkiye bir askeri darbeler ülkesi haline gelmişse bu ne anlama geliyor biliyor musun? Bu demektir ki, bu ülkede demokrasi kültürü gelişmemiş. Bu demektir ki, bu ülkede askerin dediği oluyor. Artık her kurulan bir hükümet için spesiyal darbeler yapılmaktadır.

Türkiye'de asker blinçli olarak laik-anti laik çatışması yaratmaktadır. Çünkü bu şekilde asker kendini meşruulaştırıyor. Eğer ki, demokrasi ve ülkenin bütünlüğü ve güvencesi askerdeyse o zaman egemenlik kayıtsız şartsız askerindir diyelim.
Neden 4 senede bir gidip milletvekili seçiyoruz? Asker kemalizmi ve laikliği koruyacak insanları bizim yerimize vekil olarak atasın. Bizde anlayalım ki, parlemanto faşizmin maskelenmiş hali olduğunu.
Demokrasiyi içselleştirmiş ülkelerde asker otur köşesinde askeri işlerle ilgilenir. Asker ülkenin askeri güvenliğini sağlar. Zırt-bırt muhtıra yayınlayarak siyasetçilere gözdağı vermez.

Demokrasi hepimize lazımdır. Bugün AKP'nin seçtiği cumhurbaşkanı adayı askerin engeline takıldı. Ben Apdullah Gül'ü günahım kadar sevmem. Ancak demokrasi adına onun çankaya'ya çıkması gerekirdi. Ama böyle olmadı.

Siyasete müdahale Mustafa Kemal Atatürk'le başlar. Mustafa Kemal asker kökenli biridir. Bu sebeple ondada bu gibi eksiklikler görülmektedir. Kendisi ülkenin cumhurbaşkanı olmasına rağmen bir çok kez Başbakan Fethi bey ve İsmet İnönü'nün işine burnunu sokmuştur. Bir keresinde İsmet İnönü paçayı zor kurtararak idamdan dönmüştür.

Comrat86
30.06.2007, 23:08
Bana göre de ülkemizi yöneten hükümet degil.Ama senden MGK lafını duymak sasırttı beni cünkü ülkemiz Brüksel ve Washington'dan yönetiliyor demeni beklerdim.

Bugün 23 Nisan'da ezan okuma yarısması düzenleniyorsa ya da 81 yıllık karanlıga son gibi dövizler tasınıyorsa tabii ki buna birileri dur demeli.Eger cumhurbaşkanlıgı konusunda demokrasi yok diyorsan bana göre yanılıyorsun cünkü CHP AKP'ye ne demisti; secilecek cumhurbaskanı AKP'li de olabilir ama önce uzlası gerekiyor fakat akp ne yaptı hayır efendim benim dedigim olacak dedi.Eger secebiliyorlardıysa secselerdi:)Kimse onların önünü kapatmadı ki.

Sana bir sey söyleyeyim Hilmi Özkök dönemi ne kadar da güzeldi degil mi?Asker ve hükümet kol kola istediklerini yaptılar.Ne zamanki Büyükanıt geldi iste o zaman abd ve isbirlikcisi akp nin oyunu bozuldu.Ben de askeri darbeye sonuna kadar karsıyım.Fakat sen cumhuriyetin temel degerlerini bu kadar zedelersen ve 2 milyon kisiyi isyan ettirecek noktaya getirirsen güvende degiliz demektir.Güvenligi saglayacak olan kimdir?Ordudan baska bir kuvvet görebiliyor musun?

Atatürk zamanında hükümet isleri cok degisikti.Şimdiye göre degerlendirme yapılamaz diye düsünüyorum.

spartacus
30.06.2007, 23:23
Bana göre de ülkemizi yöneten hükümet degil.Ama senden MGK lafını duymak sasırttı beni cünkü ülkemiz Brüksel ve Washington'dan yönetiliyor demeni beklerdim.

Bugün 23 Nisan'da ezan okuma yarısması düzenleniyorsa ya da 81 yıllık karanlıga son gibi dövizler tasınıyorsa tabii ki buna birileri dur demeli.Eger cumhurbaşkanlıgı konusunda demokrasi yok diyorsan bana göre yanılıyorsun cünkü CHP AKP'ye ne demisti; secilecek cumhurbaskanı AKP'li de olabilir ama önce uzlası gerekiyor fakat akp ne yaptı hayır efendim benim dedigim olacak dedi.Eger secebiliyorlardıysa secselerdi:)Kimse onların önünü kapatmadı ki.

Sana bir sey söyleyeyim Hilmi Özkök dönemi ne kadar da güzeldi degil mi?Asker ve hükümet kol kola istediklerini yaptılar.Ne zamanki Büyükanıt geldi iste o zaman abd ve isbirlikcisi akp nin oyunu bozuldu.Ben de askeri darbeye sonuna kadar karsıyım.Fakat sen cumhuriyetin temel degerlerini bu kadar zedelersen ve 2 milyon kisiyi isyan ettirecek noktaya getirirsen güvende degiliz demektir.Güvenligi saglayacak olan kimdir?Ordudan baska bir kuvvet görebiliyor musun?

Atatürk zamanında hükümet isleri cok degisikti.Şimdiye göre degerlendirme yapılamaz diye düsünüyorum.

Sen resmi ideolojinin tesiri altında konuşmaktasın. Çünkü resmi ideoloji isterki herkes kendisi gibi düşünsün.

Büyükanıt anti amperyalist falan değil ki, bunu da nerden çıkarıyorsun?
Bunlar sermayenin uşaklarıdır. Ki AB'ye bunlar da zamanında MGK'da onay verdiler. Ki Hükümet AB protokollerini tek başına imzalasaydı bir darbede bunun için gerçekleşirdi.

Mustafa Kemal dönemi farklı değildir. Neticede cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Demokrasi kültürü yeşerecek. Her fırsatta Atatürkçü olduğumuzu söyleriz. Ama Atatürk'ü dogmatik bir şekilde savunuruz. Oysa oda bir insandı ve bir çok hataları vardı. Düşün ki, bu ülkenin anti emperyalist savaşta işgal altında kurtulmasında önemli rol oynamış bir İsmet İnönü'yü eften püften gerekçelerle idama gönderebiliyorsun! Atatürk bu kültürü başlatmasaydı bugün ki generaller bu kadar pervasız olmazdı.

Yaşın kaç bilmiyorum! Ancak 12 Eylül'ü yaşamışsan bilirsin. Kenan Evren 12 Eylül cuntasını gerçekleştirdiğinde kendisini Mustafa Kemal gibi görüyordu. Adeta 2. Atatürk gibi lanse ediyordu. Çünkü Mustafa Kemal'de Cumhurbaşkan'ı olduğu dönemlerde Başbakan İnönü'yü kuklaya çevirip istediği kararları alıyordu.

Bizler Mustafa Kemal'in hep iyi taraflarını konuşur ve anlatırız. Bunlar genel doğrulardır. Birazda hatalarını eleştirelim. Eğerki meselenin temeline girdiğimizde radikal çözümlemeler yapabiliiriz.

Ülkemizde MGK demokrasinin önünde engeldir. Başka MGK kaldırılmalıdır. Yine 12 Eylül anayasası değiştirilip 61 anayasasına benzer daha demekratik anayasa formülü geliştirmelidir. Bizler Kenan Evren'in koyduğu yasalara göre yaşıyoruz. Bu yasalara göre de MGK'ya geniş yetkiler vererek askeri rejimi kanıksatmışız. Bu sebeple kolay bir şekilde susturuluyoruz.

Biz Türkiye halkı olarak hep susturuluşmuş bir toplumuz. Evde babalarımız susturdu, okulla öğretmenler, evli olanlarda kocalar eşlerini, askerde subaylar erleri susturdu.

Artık konuşmak ve başka şeyler söylemek lazım.

Comrat86
30.06.2007, 23:38
Peki sevgili spartacus sen İsmet İnönü'nün mandacı oldugunu da duymussundur degil mi? :) Bu arada öyle konusuyorsun ki sanki ordu her ay darbe yapıyor sanır seni dinleyen.

Mustafa Kemal'in hatalarını elbette söylüyoruz işte az önce de bahsettik Dersim olayları.Tamamen yanlıs.İsyan baska yollarla durdurulabilirdi.Dedigim gibi cumhuriyet kurulmadan önce Atatürk dısında bütün paşalar mandayı savunuyorlardı.İşte Atatürk'ün farkı da burda bana göre. O her zaman anti-emperyalist , tam bağımsızlıkcı ve devrimciydi.Dünyanın en büyük devrimcisiydi.Kendimize idol aramayalım boşa.Bu Fidel Castro bile söylüyor.En büyük idolümüz Mustafa Kemal olmalıdır.İyi geceler.

aga_devrim
30.06.2007, 23:48
Sayı saymasını bilmeyen ya da terörist sayısını borsadaki rasgele iniş çıkış sanan bir Başbakan tarafından yönetilen Türkiye'nin önüne 22 Temmuz'da sandık konuyor. Pek çok kesimin üzerinde birleştiği görüş şu:

Bu seçim yakın tarihimizin en önemli seçimi olacak!

Türkiye'nin hiçbir ulusal davasına saygı göstermeyen AKP, medya eşliğinde aldığı uluslararası destekle bir dönem daha iktidara gelip yarım bıraktıklarını tamamlamak istiyor.

AKP'nin 4.5 yılda ürettiklerini satır başlarıyla özetleyelim:

- Terör sıfır noktasındaydı, azdırdı.

- Dış borcu 200 milyar dolardan 400 milyar dolara çıkardı.

- Mevcut tesisler satılırken hemen hiç büyük yatırım yapılmadı.

- Tarım çöktü.

- İzlenen başarısız dış politikanın etkisiyle bize karşı, AB Rumları, ABD Barzani-Talabani 'yi yeğledi.

Bu kadar çok yatırım satıp bu kadar çok borç alan bir iktidar elbette bunun bir kısmını büyümeye aktaracak. Göreceli iyilik de bunun eseri.

Bu tabloda AKP'nin değil birinci parti, barajın altında kalması gerekiyor. Ancak AKP hükümeti dopingle canlı, hormonla büyük gösteriliyor!

AKP'nin Türkiye'yi satışı atak, yönetişi bataktı...

Demokrasinin ruhu seçenektir. Bir iktidarın olumsuzlukları öne çıkmışsa, siyasi yapının buna mutlaka bir seçenek üretmesi gerekir.

22 Temmuz'a 37 kala, Türkiye'nin AKP batağından kurtarılması için başlıca seçenek CHP'dir. Bunu içinde bulunduğumuz durumu gerçekçi bir bakışla irdeledikten sonra ikirciklenmeden söylüyoruz.

Deniz Baykal , kasım ayından bu yana gelişen olayları iyi yönetti.

CHP'yi seçime, "Türkiye partisi" olarak kucaklayıcı bir mantıkla taşıdı.

Türkiye'nin ulusal çıkarlarına ve ortak paydalarına saygılı davrandı, onları korumada üzerine düşeni yapacağını gösterdi.

DSP ile işbirliğini neyin olacağını-neyin olmayacağını görerek sağlıklı bir zemine oturttu.

Dine bakışta, sağın eline koz verecek davranışlardan kaçındı.

Geleneksel olarak her seçim öncesi sol birbirine girer, sağ onu seyrederdi. Yukarıda aktardıklarımızın da etkisiyle, bu kez tersi oldu.

CHP ve doğal olarak Baykal, eleştirilmesi en çok sevilenlerdendir. Bu yaklaşımdan öte elbette başka yapılması gerekenler, dikkati çeken eksiklikler var. Ancak seçim kervanı yola çıktı. Artık kervanda ne varsa onunla yürünecek, geri dönüp şunu da alsaydık denecek bir ortam yok.

Armudun sapı, üzümün çöpü dersek, sap gibi kalır, çöpe gideriz.

Oyunu bağımsızlara ya da başka bir sol partiye vermek isteyenlerin bu yaklaşımımıza tepki göstereceğini elbette biliyoruz. Ancak AKP gibi Türkiyeleşememiş bir parti her türlü oyunla sandığı zaptetmeye girişmişken, gücü birleştirmek gerekiyor. AKP'ye yönelik eleştirilerimize katılan sağ seçmeni de CHP'ye oy vermeye çağırıyoruz.

3 tane 1 ayrı yerlerden gelip toplandığında 3 ıeder. Ama tümü baştan yan yana geldiğinde 111 eder. Daha sonra 111'den 1 çıksa bile geriye 110 kalır!

Oyları sandıkta birleştirmek, sandıktan büyük ve toplu bir güç olarak çıkmak gerekiyor.

CHP, sandıktan çıkarsa Türkiye'yi AKP'den kurtarır... Sonra ne yapar? Bu sorunun yanıtını elbette uygulamada verecek.

Gelinen noktada sorumluluk yüklenmeye en yakın parti CHP'dir. İktidar sorumluluğunu aldıktan sonra CHP'den çok ama çok beklentimiz var.

Beklentilere yanıt veremezse hesap soracağız...

Ama bunun için önce iktidara getirilmesi gerekiyor!

spartacus
30.06.2007, 23:56
Peki sevgili spartacus sen İsmet İnönü'nün mandacı oldugunu da duymussundur degil mi? :) Bu arada öyle konusuyorsun ki sanki ordu her ay darbe yapıyor sanır seni dinleyen.

Mustafa Kemal'in hatalarını elbette söylüyoruz işte az önce de bahsettik Dersim olayları.Tamamen yanlıs.İsyan baska yollarla durdurulabilirdi.Dedigim gibi cumhuriyet kurulmadan önce Atatürk dısında bütün paşalar mandayı savunuyorlardı.İşte Atatürk'ün farkı da burda bana göre. O her zaman anti-emperyalist , tam bağımsızlıkcı ve devrimciydi.Dünyanın en büyük devrimcisiydi.Kendimize idol aramayalım boşa.Bu Fidel Castro bile söylüyor.En büyük idolümüz Mustafa Kemal olmalıdır.İyi geceler.

Mustafa Kemal dönemindeki İsmet Paşa'dan bahs ediyorum. Genç cumhuriyetin 10. yılına doğru dönemi anlatıyorum. Bu dönemde İsmet Paşa'yı mandacı mı değerlendiryorsanız o halde Mustafa Kemal'de mandacıdır. Her şey bu kadar basit olmamalı...

Bir tek Mustafa Kemal mi cumhuriyeti kurdu? Yok muydu ondan başka cumhuriyet için emek veren ve bedel ödeyen. İsmet İnönü'de en az Mustafa Kemal kadar manda karşıtıydı ve cumhuriyetin kurucularındandır.

Bırakalım Mustafa Kemal İsmet İnönü'yü idama götürmesini, bir ara Fevzi Çakmak Paşa içinde aynı şeyi düşünmüştür. Resmi tarih dışında kemalizmi incelemeye koyulmanız objektif olmanızı sağlar.

Ben hiç kimseyi idol yapmıyorum. Çünkü idoller tartışılmaz ve putlaştırma manasına gelir. Ayrıca Fidel Kastro'dan alıntı yapıp idollere karşı olunması gerektiğini belirtirken bir yandan de en büyük idolünü Mustafa Kemal yapmışsın.

Eğer ki Mustafa Kemal'in yanlışlıklarını konuşmaz ve sıralamazsak bu ülkede yeni hamleler gerçekleşemez. Her kim olursa olsun insanlar Allah değildir. Günümüzde insanlar Allah'ın buyruklarını bile tartışırken bizler insanları neden ilah ve idol yapmışız. Böyle olunca hatalar göz ardı edilerek doğruları yanında hatalarınıda putlaştırmış oluyoruz.