Orijinalini görmek için tıklayınız : 124.000 peygamberin hepsi erkek mi???
ilker_che 02.07.2007, 00:46 sürekli kafama takılan bir soruydu bu...sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim canlar.biliyoruz ki kuranda ismi geçen peygamberlerin tamamı erkek.allah 124.000 peygamberin gönderildiğini,peygamber gönderilmeyen kavimin olmadığını söylüyor.peki kadın peygamber neden yok?hz.meryem vs gibi cevaplar bana mantıklı gelmiyor.kadının yaratılışında bi eksiklik mi var?eğer öyleyse kadının suçu ne ki direk ikinci sınıf insan yerine geçiyor?kadın peygamberin olmaması hakkında fikirlerinizi yazarsanız sevinirim canlar...
islamda kadın 4 tane alınabilecek cinsel bir obje olarak gösteriliyor. Kadına 4 erkek helal değil ama erkeğe 4 kadın helaldir diyorlar.
Aleviliğin bu diğer dinlerden en büyük farkı işte bu noktadır.
nanis_75 02.07.2007, 02:11 güzel bir tesbit ve güzel bir konu bence...... eger gercekten kadin peygamber yoksa ve hic olmamissa? Tanri kullari ararsinda bir esitlik olmadigini düsünüyor olmali yada kadinlarin bu gibi bir göreve layik olmadigini düsünüyor...:innocent: Baskada bir cözüm yolu bulamiyorum .. gercekten cok ama cok enteresan.... :innocent:
tanrı erkek olduğuna göre baygemberlerde erkektir.
hepsi beli bir sınıfın ürünü olup insan toplulukları üzerinde güç oluşturabilecek etki yaratabilr erkeklerin fiziki yapılarından dolayı bu hakkı elde etmişler.
her şeyi sorguluyabilen her birey,özgürce kendi öz kişiliyinin yaşayabildiyinin göstergesidir.
saygılarımla.
Sanirim Kuranda 24 Peygamperİn Adi Gecmektedİr Bunlarin DiŞinda Hizir Ve Bİr Isimdaha GeÇmektedİr Ama Bunlarin Velİmİ Nebİmİ Oldugun Tam Belİrlİ DeĞİldİr Bana GÖrÖ Hizir Nebİdİr Kadin GerÇek İsalamda Ve Kuranin DoĞu Yorumunda Kadinin Yerİ BÜyÜktÜr Kadin
Dunyanin Kapsidir Butun Insanlik Ondan OlmiŞtur Allahin Bİr İsİmİ
Rahİmdir Butun HerkesHavva aninin Rahİmİnnden OlmuŞtur Ayrica
Cepraİlİn Allahtan Peygamperlere Haber GetİrdİĞİnİ Bİlİyoruz
Cepraİl Meryem Ana İlede KonuŞtu Cenetİn Kadinlari Fatma Ana Hatİce Ana Metyem Ana Havva Ana
horasan66 02.07.2007, 10:43 arkadailar bu zamanda bile kadınların erkasından kaç kişi gidiyor ki. peygamber olunca onlara inanıp peşinden giden kaç kişi olurdu sizce bence kadınların peygamber olmaması çok normal
"tanrı erkek olduğuna göre baygemberlerde erkektir."demiş nusayri can ama ben bu na katılmıyorum.
bunu derken allahın bi cinsel kimliği olduğunu nerden biliyosun söylermisin . onlar nurdur. bu şeklide görmen çok yanlış
ilker_che 02.07.2007, 19:51 nusayri bu bilgiye nerden ulastın sen?yani tanrının erkek oldugu bilgisine.bizlere de referans werebilir misin can?
ilker_che 02.07.2007, 20:01 ben aslında bayan arkadasların yorumlarını merak ediodum ama kimse yazmamıs henüz...
"tanrı erkek olduğuna göre baygemberlerde erkektir."demiş nusayri can ama ben bu na katılmıyorum.
bunu derken allahın bi cinsel kimliği olduğunu nerden biliyosun söylermisin . onlar nurdur. bu şeklide görmen çok yanlış
hazal kardeş katılmıyabilirsin fikrinize saygı duyarım.
yalnız tanrı sıfatlarının anlamı olarak sayılanlar hep erkekliyi çağıştıran sıfatlarla hitap edeilyor,asma alah elhusna ,huva allah lailha ila huva arham elrahimin ,elmelek,elkuddus.elselem,elmumin,elmuhaymin,elazi z,elcabbar,elmutakabir,
elhalik,elbariy,elmusavvir,elğafur,elkahir,elvahip ,elrazik,elfattah,elalim,elkabid,
elbasit,elhafid,elrafığ,elmaiz,elmazil,elsami,elmu psir,elhakim,eladil,allatif,elhabir,
elhaliym,elazim,elafu,elğafur,elşakür,elaliy,elkab ir,elhafiz,elmukit,elhasip,elcelil,
elkerim,elrakip,elmuciyb,elkarib,elvasıy,elhakim,e lvadud,elmaciyd,elbaaıs,elşahid,
elhak,elvakil,elkavi,elmatiyn,elvaliy,elhamid,elmu hsin,elmubdiy,elmaid,elmıhmiy,
elmubit,elhay,elkayyum,elvacid,elmacit,elvahid,els amid,elkadir,elmukadim,
elmuahhir,avval,ahır,zahir,batin,elvaliy,elmutalla h,elbır,eltavap,elmuntakim,
elravvak,elmılk,elmelek,zuvelcelel,velekrem,elmuks it,elcamı',elmanı',elğanıy,
elmuğnıy,eldaır,elnafı',elnuvr,elhadiy,elbadii,elb aki,elvaris,elraşid,elsabur,elmuhit,
tanrının 99 esma elhüsna arapça hepsinin eş anlamı erkeklik sıfatları olarak algılanır.
bunun aksini düşünürsek ya rıhmani ya rahima bu sözler kadın sıfatı anlamı verir .
tanrı sıfat olarak anlamı erkek sıfatı veriyorsa ,baygamberler de hepsi erkek olması tesaduf deyildir.
erkek cinsel kimliyiyle eş anlamlı tanrıyı çağıştıranları sorun, onlar tanrıya erkeksıfatı vermişler,egemen sınıfların ürünü olan bu çağırışımlar sömürü çarkların dönmesini kolaylaştırmak insanları bir güçün etkisi altında olmalarını sağlamak.
nur, arapça anlamı ışıktır, tanrı yalnız bir ışık olmıyacağına göre burda bir soru işareti doğuyor tanrımı insanları yarattı yoksa insanlar mı tanrıyı yarattı?.
saygılarımla.
nusayri bu bilgiye nerden ulastın sen?yani tanrının erkek oldugu bilgisine.bizlere de referans werebilir misin can?
can, egemenlik hep erklerde olduğu için ,tanrıda tüm yaratıklar için bir egemendir.
saygılar.
NiSAN_Rojda 03.07.2007, 10:03 tanrı erkek olduğuna göre baygemberlerde erkektir.
hepsi beli bir sınıfın ürünü olup insan toplulukları üzerinde güç oluşturabilecek etki yaratabilr erkeklerin fiziki yapılarından dolayı bu hakkı elde etmişler.
her şeyi sorguluyabilen her birey,özgürce kendi öz kişiliyinin yaşayabildiyinin göstergesidir.
saygılarımla.
Tanrı erkek değil, cinsiyeti yok....bu konularda daha bilgi sahibi olursanız ...
NiSAN_Rojda 03.07.2007, 10:06 arkadailar bu zamanda bile kadınların erkasından kaç kişi gidiyor ki. peygamber olunca onlara inanıp peşinden giden kaç kişi olurdu sizce bence kadınların peygamber olmaması çok normal
yanlış yorum..kadınların peygamber olmamasının sebebi başka..
"nur, arapça anlamı ışıktır, tanrı yalnız bir ışık olmıyacağına göre burda bir soru işareti doğuyor tanrımı insanları yarattı yoksa insanlar mı tanrıyı yarattı?."diye sormuş nusayri can
ama üzgünüm bu konudada size katılmıcam.Benim demek istediğim evet onlar nurdur ve sadece don değiştirirler. Onları bir erkek veya kadın olarak görmekve değerlendirmek çok yanlıştır. Sorunuza gelince biz puta tapanlardan değilizki tanrı yı haşa biz yaratalım. Biz onların kuluyuz. yaradan tek. Bu soruyu sormanız bile çok yanlış.
saygılarımla...
cemalettin 03.07.2007, 10:24 islamda kadın 4 tane alınabilecek cinsel bir obje olarak gösteriliyor. Kadına 4 erkek helal değil ama erkeğe 4 kadın helaldir diyorlar.
Aleviliğin bu diğer dinlerden en büyük farkı işte bu noktadır.
denenler doğrudur lakin zamana ve şartlara uyulur ise.
yaş ortalamasının pek düşük olduğu,savaşlar ve hastalıklar sebebiyle erkek nüfusunun eksildiği bir devirde neslin devamı ve yanlız kalmış kadınların
hayatlarını rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için doğru bir uygulama olabilir.
dünya nüfusunun aşırı ve vasıfsız bir şekilde çoğaldığı bir zamanda ise yanlış bir uygulama olur.
kadın 4 erkek ile beraber olur ise doğacak çocuğun nesebi şüpheli olabilir ve
bu durum da insanlık için zararlı bir neslin oluşmasına sebeptir.
cinsellik sadece neslin devamı için düşünüldüğünde kadın obje olmaktan çıkar.
cinselliği sadece zevk aracı olarak düşünen toplumlarda ise ahlaki çöküntünün her türlüsünü görmek mümkündür ve bu sebeple yok olmuş kavimler de mevcuttur.
insanoğlundan istenenlerin bazıları,düşünerek zamanın şartlarına göre davranmasıdır ve müteşabih ayetler ile belirtilmiştir.
"sizin için hayr'lısı bir tanedir"denmesi düşünebilenler içindir.
"gerektiğinde dört eşe kadar alabilirsiniz"denmesini daima uygulamak isteyenler de insani vasıfları tam gelişmemiş ve yaşama/neslin devamı içgüdüsünün esiri olmuş kişilerdir.
bu tip kişiler kadının eğitilmesini,kendi başına yaşayabilir hale gelmesini,hür olmasını istemezler,kabul edemezler.çünkü kendi hegamonyalarının sona ereceği korkusuna sahiptirler.çünkü kendilerinin vasıfça düşük olduğunun
farkındadırlar ve eğitilmiş bir kadından daha geride kalacaklarını bilmektedirler.
bu sebeple de dini emirleri kendileri için bir sığınak haline getirirler,herkese böylesi doğrudur dayatmaları yaparlar.
bu tipler çoğaldığında da insanlık aleminde huzur ve barış sona erer...
sivaslı_sevda 03.07.2007, 11:59 Buda nereden çıktı nerden biliyorsunuz ? kim diyor TANRI erkektir diye :) o bizim hemcinsimiz :)
Tanrı erkek değil, cinsiyeti yok....bu konularda daha bilgi sahibi olursanız ...
bu konularda bilgim kıttır siz beni bilgilendirirseniz memnun olurum.
yazımda erkek kelimesinden başka bir şey sizde soru işareti yaratmıyor? iki bin yıl öncesini bir arıştırın bir tek tanrı yoktu çok tanrılar vardı hepside erkekti.
saygılar.
"nur, arapça anlamı ışıktır, tanrı yalnız bir ışık olmıyacağına göre burda bir soru işareti doğuyor tanrımı insanları yarattı yoksa insanlar mı tanrıyı yarattı?."diye sormuş nusayri can
ama üzgünüm bu konudada size katılmıcam.Benim demek istediğim evet onlar nurdur ve sadece don değiştirirler. Onları bir erkek veya kadın olarak görmekve değerlendirmek çok yanlıştır. Sorunuza gelince biz puta tapanlardan değilizki tanrı yı haşa biz yaratalım. Biz onların kuluyuz. yaradan tek. Bu soruyu sormanız bile çok yanlış.
saygılarımla...
hazel kardeş ,bir daha diyorum fikirlerime katılman için yazmıyorum,bu durumu karşılıklı saygıyla tartışabilyorsak her ikimizin hoşgorü bakış açımızın göstergesidir.
kardeş, bulunduğun çenberi aşıp sorgulama bilincini geliştirirsen daha rahat haraket edebilecek duruma gelirsin.
soru sormanın yanlışı olmaz,sorduğum sorudan dolayı günahta işlemedim,cevabı bulunmıyan öyle sorular varki bu sorumda o sorulardan bir tanesidir.
saygılarımla.
cemalettin 04.07.2007, 08:51 kadın yaradılışı gereği belirli dönemlerde ruhi ve bedeni bakımdan sıkıntılara düşebildiği için başkalarına karşı davranışları çeşitlilik arzettiğinden peygamberlik görevinden uzak tutulmuş olabilir mi ?
peygamberlik görevine getirilmemiş olmasına rağmen kadın özel olarak zikredilmiş,hoş tutulması istenmiş,"cennet analarınızın ayakları altındadır"denilerek bulunması gereken sosyal mevki işaret edilmiştir.
bazılarının işlerine geldiği şekilde algılanarak bir seks makinesi/çocuk fabrikası veya evin ve birilerinin uşağı olarak,ambalajlar içerisinde bulundurulması aslında
yaradılış amacına da aykırıdır.
ayrıca düşünülmesi gereken bir konu da,madem ki 124 bin peygamber geldiği
söylenmektedir,demek ki insanoğlunda bir noksan vardır ki bu kadar çok elçi yollanmasına gerek duyulmuştur.
insanoğlu yeterli insanlık vasıflarına pek erişememektedir,elçilerden kısa bir süre sonra yine yoldan çıkmaktadır.
her halde umud kesilmiştir artık ki,son peygamber ve ardından kıyamet haberi
gelmiştir.
hiç kimse şeytanı suçlamasın,her kişinin şeytanı kendindedir.
kiminde baskındır,kiminde ise bastırılmış lakin genelde baskın olduğu görülen insanlar maalesef çoğunluktadır zamanede...
NiSAN_Rojda 04.07.2007, 10:01 bu konularda bilgim kıttır siz beni bilgilendirirseniz memnun olurum.
yazımda erkek kelimesinden başka bir şey sizde soru işareti yaratmıyor? iki bin yıl öncesini bir arıştırın bir tek tanrı yoktu çok tanrılar vardı hepside erkekti.
saygılar.
evet iki bin yıl öncesine kadar tek tanrılı inanış yoktu.yani o zamanki tanrılar insanların beyinlerde ürettikleri tanrılardı.malum o zamanın şartlarıyla bunları üretmeleri normal..ona bakarsan aşk tanrısı bayan.
evet iki bin yıl öncesine kadar tek tanrılı inanış yoktu.yani o zamanki tanrılar insanların beyinlerde ürettikleri tanrılardı.malum o zamanın şartlarıyla bunları üretmeleri normal..ona bakarsan aşk tanrısı bayan.
o zaman ilkel ortaklaşa toplumdu kadınlar tanrı olabilyorlardı,mailesef herşey köleci toplumda başladı, feodal toplumda erkek egemenliyini kurdu ,kapitelist toplum inançları ve ırkları çok iyi kullanıp sömürü çarkların dönüşünü sağladı.
saygılar.
|
|