Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürtlere bakın, onlarda kendinizi göreceksiniz.
krizantem63 02.07.2007, 12:40 Kimdir Kürt? Kimlerdendir? Dağdan mı gelmiştir, yoksa bağdan mı kovulmuştur? Kürt kelimesi, bizim toplumsal skalamızda nereye oturuyor? Bu, kimliği olmayan 'sözde vatandaş' yaşamımızın hangi köşesinde kendine bir yer buluyor? "Türkiye Türklerindir", "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" vs. cümlelerinin ülkenin dağını/taşını, köyünü/kentini, caddesini/mahallesini, gazetesini/televizyonunu kapladığı bu diyarda, Kürt ne anlam ifade ediyor bizler için, herkes için? Sahiden "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" derken, "Türk'ün Türk'ten başka dostu vardır; o da Kürt'tür" diyebilecek olgunluğa erişebilecek mi bu topraklar?
Türkiye'de yaşayanlar, Kürtler üzerine hayata kazınmışları bilirler. İşte onlardan birkaçı: "İstanbul'a gelmesinler, Ankara ya da başka büyük kentlere de gelmesinler, tatil bölgelerine de gitmesinler, Irak'taki soydaşlarıyla gönül bağı kurmasınlar, kendilerine ait bir dilleri olduğunu öne sürmesinler, DTP'ye oy vermesinler, Meclis'te temsil edilmesinler, işportacılık yapmasınlar, tezgâhtarlık da yapmasınlar, bir araya gelmesinler, sokaklarda çok dolaşmasınlar, aralarında Kürtçe dedikleri şeyi konuşarak alenen ortaklıkta olmasınlar, yurtdışına filan gitmesinler, gidenleri de bir araya gelip dernek filan kurmasınlar, maazallah Irak'a da gitmesinler, oturdukları yerlerdeki ekonomik ve sosyal koşullardan şikâyet etmesinler, dırdır yapmasınlar, mümkünse tiplerini değiştirsinler; sarışın ve yakışıklı olsunlar". Kürtlerin şehirlerde, dağlarda, Kerkük'te ve dünyanın her yerinde bir sorun olarak karşımıza dikilmesinin ardında ne var sizce?
Farkında mıyız, ötekileştiriyoruz...
Bir Lazla bir Kürt birlikte idam sehpasına çıkarılır. Cellât, iki kurbanından önce Kürt'e son arzusunu sunar. Kürt, "Anamı görmek isterim" der. Cellât, "Kabul" deyip Laz'a döner; "Senin son arzun nedir?" Laz cevaplar; "Kürt, anasını görmesin."
İçimizdeki terörle yaşanılacak yüzleşme, kendiliklerin de daha bir güzel ortaya dökülmesini, ifade alanları bulabilmesini sağlayacak. Kendiliğimizin asıl kurbanı 'içimizdeki terör', 'içimizdeki yabancı' ve 'içimizdeki faşizm' çözülecek. Bu kendilik, tüm sürecin gerçeğini görmeyi neredeyse imkânsız hale getiren bir itaat tarafından çarpıtılmış bir kendilik olmaktan çıkacak. İşte tam da burada, biz Kürtleri yeniden göreceğiz. O zaman içimizdeki yabancı olan Kürtlerle ilişki kuracak ve böylece kendimizi yeniden tanıyacağız. Çünkü unutmayalım ki, bir yabancıyı nasıl düşündüğünüz, onunla nasıl ilişkili olduğunuzdan bağımsız değildir; yabancıyla nasıl ilişkili olduğunuz da kendinizle nasıl ilişkili olduğunuzdan bağımsız değildir. Yani, Kürtleri tanımakla aslında kendinizi tanıyacaksınız. Kürtlere bakın, onlarda kendinizi göreceksiniz.
bolşevik 02.07.2007, 12:47 Türkiye'de yaşayanlar, Kürtler üzerine hayata kazınmışları bilirler. İşte onlardan birkaçı: "İstanbul'a gelmesinler, Ankara ya da başka büyük kentlere de gelmesinler, tatil bölgelerine de gitmesinler, Irak'taki soydaşlarıyla gönül bağı kurmasınlar, kendilerine ait bir dilleri olduğunu öne sürmesinler, DTP'ye oy vermesinler, Meclis'te temsil edilmesinler, işportacılık yapmasınlar, tezgâhtarlık da yapmasınlar, bir araya gelmesinler, sokaklarda çok dolaşmasınlar, aralarında Kürtçe dedikleri şeyi konuşarak alenen ortaklıkta olmasınlar, yurtdışına filan gitmesinler, gidenleri de bir araya gelip dernek filan kurmasınlar, maazallah Irak'a da gitmesinler, oturdukları yerlerdeki ekonomik ve sosyal koşullardan şikâyet etmesinler, dırdır yapmasınlar, mümkünse tiplerini değiştirsinler; sarışın ve yakışıklı olsunlar". Kürtlerin şehirlerde, dağlarda, Kerkük'te ve dünyanın her yerinde bir sorun olarak karşımıza dikilmesinin ardında ne var sizce?
Ya da metropollerde inşaatlarda çalışıyorlar, can güvenliği olmadan, yok pahasına...
Bulundukları yerde damgalanıyorlar "Bunlar Kürt! Kurttan post, Kürtten dost olmaz!"diye...
Otobüslerde tüm valizleri yerle bir ediliyor...
Her Kürde potansiyel pkkli gözüyle bakılıyor...
Daha neler neler...
her milliyetden , ''işçilerde ve emekçilerde'' kendimi görüyorum.....
zülcenah 02.08.2007, 11:54 ArkadaŞlar Öyle Dİyosunuz Ama Zamaninda Saddam KÜrtlere Katlİam Yaparken Sinir Kapilarini AÇip Onlari ZulÜmden Kurtaran TÜrkİyedİr Ama Şİmdİ Ayni KİŞİler TÜrkİyeyİ BÖlmek İÇİn UĞraŞiyolar O Zamanda Kİmse GÜvenmİyo Tabİkİ KÜrtlere..
Serhatlı 02.08.2007, 12:41 ArkadaŞlar Öyle Dİyosunuz Ama Zamaninda Saddam KÜrtlere Katlİam Yaparken Sinir Kapilarini AÇip Onlari ZulÜmden Kurtaran TÜrkİyedİr Ama Şİmdİ Ayni KİŞİler TÜrkİyeyİ BÖlmek İÇİn UĞraŞiyolar O Zamanda Kİmse GÜvenmİyo Tabİkİ KÜrtlere..
kendi yaşadığı yerleri bir cenneti hatta, cehenneme çeviren zihniyettende bizi sevmesini beklemiyoruz bizede güvenmeyin!!! çünkü sizler yaşadıklarınızın vede size verilenler yüzünden paranoyalarla gelişdiniz eeh o kadar gaza getir milleti biri dünyaya bedeldir masalıyla uyut insanları bu yüzden ayrıca soğut bazılarını ne olacak sonuç ortada artık önünüze her geleni terörist yapar zihniyetiniz akı kara yı seçemezsen bu nedir neden böyle olmuşdur bunu sorgulamazsan sana verilen herşeyi alırsan tabi herkesin bildiği tek şeyi yaparsın bu kürtler neden böyle sorarım bu kürtler hep mi böyleymiş hiçmi karşı tarafın suçu yokmuş Bu ülkede sorunların bu hale gelmesinin en büyük nedenlerinden biri halk dır NORMAL de kimsenin seçimler dışında üstlere müdahle etme yetkisi yokdur sadece darbelerle asker yapar benim diyeceğim halk kendi arasında bir uzlaşı üretemezse kendinden olmayanı aşağılar hor bakarsa sahiplenmezse birde kendini yönetenlerin çıkarlarına göre hareket ederse bu mesele uzar uzar gider NEYE varır yorumu yazan arkadaşla ben gibi kutuplaşmalara varır O ÇIKAR şöyle fikir beyan eder derki :
ArkadaŞlar Öyle Dİyosunuz Ama Zamaninda Saddam KÜrtlere Katlİam Yaparken Sinir Kapilarini AÇip Onlari ZulÜmden Kurtaran TÜrkİyedİr Ama Şİmdİ Ayni KİŞİler TÜrkİyeyİ BÖlmek İÇİn UĞraŞiyolar O Zamanda Kİmse GÜvenmİyo Tabİkİ KÜrtlere diye istenilen gibi veya korkudandır artık HANİ bir türk DÜNYA ya bedeldi
veya ben gibi biri çıkar ya öyledir sizin suçunuzdur der bu nedir asıl istenendir ama içinde gerçeklerde vardır biz çıkıpda ne mutlu kürdüm demiyoruz dünyaya bedel olarakda kendimizi sunmuyoruz veyahut hepsini geçtik bunlara sığınarak bunları önümüze koyarak insanları kendimizden soğutmuyoruzben bu ülkeyi seviyorum ama sırf bu yüzden sevmediğimde yok değil bu benim bileceğim bişey ayrıcanormal şartlarda egolarınızdan kurtulursanız size verilene nedir bu nedendir bu amaç ne gibi sorularla yaklaşırsanız sorunu çözümüne katkı sağlayabilirsiniz bunuda kim yapacak tabiki tepkileriyle halk O zaman kaynaşmaya yaşamaya vede insan olmaya başlayacaz aksi halde sonu hiç iyi olmayan kutuplaşmalara varacak sen anne karnın dan doğarken nasılsan bende aynısım bu dünyaya potansiyel suçlu gözüyle bakılsın diye gelmedi kimseveyahut senin benden bir üstünlüğün yok arkadaşım herşeyimiz eşit sadece akıl yönümüz farklı oda gelişimle ilgili birşey oda yazıda çıkar ortaya kişisel gözükebilir ama belirtmek lazım sen O ZAMAN KİMSE GÜVENMİYOR KÜRT LERE Dersin genelleme yaparsın bir hata hemide enbüyük hatalardan biri, benim tarzım farklıdır bu yüzden sevmiyorum bazılarını derim, hangisi daha iyi daha yapıcı onu da düşünmek lazım sözün özü BEN AYRI GAYRI GÖRMÜYORUM sende görmüyorsan bu şekilde hareket etki samimiyetimiz çıksın ortaya acılarımız ortak bir an önce bitsin
Ve ayrıca hata aranıyorsa hep karşı tarafa değil birazda kendimize bakalım o zaman doğruları bulacağımıza eminim ha bunlar isyan çıkartdı bunalara müstehak zihniyetindeyseniz diyecek bir sözüm yok
ama unutmamalıki bu ülke biz olmasak bu günlere zor gelirdi gelinen noktanın sorumluluğu bize ait değildir bunu rahatlıkla söyleyebilirim bize üvey kardeş üvey evlat terörist kıroo olarak bakanlarındır
kendi vatanındakine sahip çıkmayan diğerine kucak açsa ne olur ya, yapmacık mecburiyetten birşeydir imkanı olsa bazıları babalarının ülkesiymiş gibi sürerler burdan bizleri HAdi ordan derse birileri sizler rahatsınız felan gibi Bu güne kadar bizi neden böyle bırakdınız yasakladınız yok saydınız derim
sözde değil özde : biji bratiya gellan :YAŞASIN halkların KARDEŞLİĞİ
Saygılarımla
her milliyetden , ''işçilerde ve emekçilerde'' kendimi görüyorum.....
Teşekküre layık bir yaklaşım.
Daha doğru yaklaşım budur.
Güzelyürek 02.08.2007, 13:38 aslında yorum yapmadan önce neden die sorulmalı?söylediklerim yanlışş anlşılmasın.neden bir laz çerkez vs.. dışlanmıyorda kürtler dışlanıyor.neden onlara hep önyargılı davranılıyor?bunlaqrın cevabı aslında çok açık.sizce bu türkiye bölünmeli mi atatürkün bizzze armağan ettiği uğrunu nicelerinin kan döktüğü güzel vatan bölünsünmü?kürtler kürdistan lazlar lazistan falan....böle bişi olabilirmi.özleleştiri yapmak lazım biraz bence.ben kürtleri dışalmıyorum ve aslında bizdede kürtlük vardır ben sadece tarafsız yorum yapmaya çalıştım.
Güzelyürek 02.08.2007, 13:41 eksik söledim.kürtlerin hepsini eleştirmiyorum bazılarını sivrilip de bölücük yapanları.tabi diğer suçsuz insanlar onların yüzünden hep ezilmeye mahkum kALIYOLAR.
ArkadaŞlar Öyle Dİyosunuz Ama Zamaninda Saddam KÜrtlere Katlİam Yaparken Sinir Kapilarini AÇip Onlari ZulÜmden Kurtaran TÜrkİyedİr Ama Şİmdİ Ayni KİŞİler TÜrkİyeyİ BÖlmek İÇİn UĞraŞiyolar O Zamanda Kİmse GÜvenmİyo Tabİkİ KÜrtlere..
Simdi demek istiyorsunki hem ekmegi biz veriyoz hemde basimiza kalkiyorlar dimi ? Peki o zaman niye atatürk kürtlere önce toprak sözü veriyor birlikte savasmak icin ve sonra sözünde durmuyor ?
Not : Ben bir kürt olarak bu arkadasin sözünü hic begenmedim ve resmen kürtleri kücümsüyor...
arkadaşlar bende kürtüm doğur söylemek kerekirse biz kürtler herşeye çok kaba davraniyoruz bunu bi kere kabul etmemız lazım gavgayı çok seven bi toplumuz hele bide töre dene namus cinayeti bana çok komik gelir namus afedersiniz iki bacak arasi değil namus insanın beyinidir bir baba kendi öz evladını öldürürmü varmı böyle bir mantık ya ne kadar cahilik bide bunu söylemeden geçemem nerde kapkaçı soygun yol kesmek dinerci varsa hep bizim doğu ve güneydoğulu şimdi diyeceksınız ki ne yapsınlar iş yok alakası yok çalışana her yerde iş var varmı aclıktan öleni gider çöp toplarım pis işlerle uğraşmam
Serhatlı 02.08.2007, 14:45 Not : Ben bir kürt olarak bu arkadasin sözünü hic begenmedim ve resmen kürtleri kücümsüyor...
aynen katılıyorum
doğuda fakir insan olduğunu inanmiyorum doğuda ki yapılan düğünleri gürüyoruz ikiyüz koyun birden kesiliyor geline takılan altınlar altından kalkamiyor takılan paraları saymiyorum dolarlar havada uçuşüyor varmı batıda böyle düğün yapan şu an batıda ki iş adamları çoğu doğulu gelenikle hep tekstile uğraşiyorlar benim oturduğum il taksici dolmuşçusu minibüsçüsü hep kürtler muşlu diyarbakırli bingöllü vanli ağrıli bi minibüsü durağını almaya kalkarsa beşyüz milyarda başlar nerde bunu fakirliği
Serhatlı 02.08.2007, 15:06 arkadaşlar bende kürtüm doğur söylemek kerekirse biz kürtler herşeye çok kaba davraniyoruz bunu bi kere kabul etmemız lazım gavgayı çok seven bi toplumuz hele bide töre dene namus cinayeti bana çok komik gelir namus afedersiniz iki bacak arasi değil namus insanın beyinidir bir baba kendi öz evladını öldürürmü varmı böyle bir mantık ya ne kadar cahilik bide bunu söylemeden geçemem nerde kapkaçı soygun yol kesmek dinerci varsa hep bizim doğu ve güneydoğulu şimdi diyeceksınız ki ne yapsınlar iş yok alakası yok çalışana her yerde iş var varmı aclıktan öleni gider çöp toplarım pis işlerle uğraşmam
kendi içimizde başlayalım bu gün yetiştirilme tarzı kürtlerde hep ekseri cehalet üzerine kurulu veya çağa ayak uyduramıyorlar birde şu var hep önümüze sunulanı görüyoruz niye karşı tarafa bakmıyoruz onların bizden beter olayları var bu forumda okuduğum bir örnek mesela evinden kaçan kızının kız olup olmadığını öğrenmek için öz kızına tecavüz eden ondan sonrada doğan çoğuğunu öldürenleride görmek lazım veya sırf zevk olsun diye esrar içtikten sonra önüne geleni ne nedir demeden 7 kişiyi kalbura çevirenler yüzlerce örnek verilebilir bu kanıya nerden varıyoruz medya dan kimler bunlar amaç ne ben artık tv dizisi seyrederken kendimden şüphe duymaya başlıyorum biz böylemiymişiz diye niye ben yaşamadım niye bizde olmadı ?bugün hepsi kapkaççı oluyorsa yapılmayan yatırımdan aramak lazım bugün doğu iliyle bir büyükşehiri veya sıradan bir ili bir tutabilirmiyiz hayır ama bunun yanlış olduğunuda biliyoruz çünkü kişi ufakda olsa kendi için birşeyler yapabilir merak etme ayrıca can bu ülkede çöpten ekmek çıkarma işini sadece o saydıkların yapıyor ben daha diğer illerde öyle birşeye şahit olmadım sonuç şartları belirleyenlerin hatası çıkar karşımıza sen insanlara bir köpeğe gösterdiğin şevkati göstermezsen oda o cahil beyniyle çıkar kapkaç yapar şunu yapar bunu yapar çünkü ona göre müstehakdır yada kendini kullandırır sonuçda bu yolla adama yerine konulacağını sanar paranın güç oldunu bunu elde edmenin her yolunun mübah olduğunu öğretmişlerdir buda birilerinin hatasıdır öyle öğretilmişdir sırf kürt için değil türk içinde herkes içinde geçerli olanıdır ...
yaşanılabilecek bir türkiye ve dünyada yaşamak dileğiyle
kütler ve kürtçüler başka yere lütfen. Tarihleri boyunca Osmanlının kılıcını alıp alevileri kıran bu kürtler değil mi? Şimdi ne bekliyorlar bizden. ellerine fırsat geçse gene yapacakları gibi..
kütler ve kürtçüler başka yere lütfen. Tarihleri boyunca Osmanlının kılıcını alıp alevileri kıran bu kürtler değil mi? Şimdi ne bekliyorlar bizden. ellerine fırsat geçse gene yapacakları gibi..
geçmişde yaşanan olaylardan dolayı bir halkı suçlaman hata olur.osmanlının devşirdiği aşiret reislerinin yaptıklarını sen bir halkın iradesi olarak yansıtamazsın.ama şöyle bir söz var önyargıları yıkmak atomu parçalamakdan daha zordur diye o yüzden sana ne dense boş........
Serhatlı 02.08.2007, 19:33 kütler ve kürtçüler başka yere lütfen. Tarihleri boyunca Osmanlının kılıcını alıp alevileri kıran bu kürtler değil mi? Şimdi ne bekliyorlar bizden. ellerine fırsat geçse gene yapacakları gibi..
ibrahim-ch den etkilendin sen heral :biggrin: bu forumda kürtler ve kürtçüler başka yere demişsin sen gibi zavallı düşünceyle tartışmaya girmek bile abesle iştigal ama ...zaten merak etme kürtçüler bu siteye gelmezler kendi siteleri var
ayrıca ne amaca yazdığın belli olacak şekilde kürtler de demişsin ben kalıyorum ama sen için şüpheliyim sana güle güle vede eksi puan ile veda edim belki ilerde düzelince gene gelirsin :001_tongu
Haydaryiğit 02.08.2007, 19:58 Ya yıllardır aşağılanmış,hor görülmüş birçok şeyden sorumlu tutulmuş, Ancak bir çözüm yolları aranmadığı gibi okutulmamış,neredeyse feodalizme terk edilmiş;Türk halkıyla karışmasına bu kardeşliğe canavar gözüyle bakılmış.
Kara kaşlı kara gözlü anadolunun bağrında yıllarca yaşamış;büyük sorunlara göğüs germiş bu çileli insanlara bu dünyayı neden cehenneme çevirmeye çalışılıyor ?
Huyumuz aynı,içtiğimiz su aynı yediğimiz aş aynı... bize hor görmek yakışır mı?
Atın artık şu ırkçı duyguları içinizden biz kaynaşmadıkça emperyalistler bizim için kaynaşıyorlar...
Saygılarımla
kürtalevi 02.08.2007, 20:11 Bozuk plak gibi ayni seyleri tekrar etip durmayin...
Gecmisde olan seyleri tüm halka mal edemesiniz.
Biz kalkip Sivasi,Marasi ve Corumda zalimce Halkimizi katleden insanlarin ezici cogunlugu Türkdür diye, tüm halka mal etmiyoruz ve edemeyiz.
Ama senin gibi art niyetli irkci insanlarin elbet de söyleyecegi seyler hep ayni.
Sana, kendi kimligine sahip cikmak isteyen insanlari sitede kovmaya hakki kim veriyor!!!
Biz butür gereksiz polemiklere inat Kürdüz .
Ve ne Aleviligimisden nede ANAdilimizden Vazgecmiycegiz.
Kardesligin , en önemli sarti ESITLIKdir , eger bu yok ise Kardeslikden bahsetmek yalan olur.
kürtlerde alevilerde şimdiye kadar dışlanmadımı aynı kaderi paylaşmadımı
devlet her iki kesime üvey evlatmış gibi davranmadımı ? devlet kalkınması için güneydoğuya fabrikalar yaptıda kürtler çalışmadılarmı köylerde 2000 li yıllarda hala doğru dürüst yol yok . bize hor görme hakkını kim veriyorda bir insan bir insanı hor görüyor.
bir arkadaş yazmış tinerciler kapkaçılar kürtler diye peki bankaların içini boşatanlardamı kürtler devleti soyanlardamı kürtler
kısacası kürtlerin ve alevilerin kaderi hep aynı iki kesimde her zaman hor görürdü
haymanali 02.08.2007, 21:08 kürtlerde alevilerde şimdiye kadar dışlanmadımı aynı kaderi paylaşmadımı
devlet her iki kesime üvey evlatmış gibi davranmadımı ? devlet kalkınması için güneydoğuya fabrikalar yaptıda kürtler çalışmadılarmı köylerde 2000 li yıllarda hala doğru dürüst yol yok . bize hor görme hakkını kim veriyorda bir insan bir insanı hor görüyor.
bir arkadaş yazmış tinerciler kapkaçılar kürtler diye peki bankaların içini boşatanlardamı kürtler devleti soyanlardamı kürtler
kısacası kürtlerin ve alevilerin kaderi hep aynı iki kesimde her zaman hor görürdü
Türkiye'nin en zengin 100 kişini say, arasından en azından %40 ı kürt kökenlidir. Güneydoğunun geri kalması da sadece devletin suçu değil. Devletin ihmali %40 sa, diğer sebepler %60 dır. Sen gönderilen öğretmeni öldürürsen, her türlü devlet kamu kuruluşuna saldırırsan, şehirden çıkan eğitimli insanların geri dönmesini sağlayamazsan, sermaye çekemezsen tabi o bölge kalkınmaz.
Ayrıca artık devlet hiç bir yere fabrika kurmuyor. Olanlarıda ya satıyor yada kapatıyor. Ayrıca, devletin en kapsamlı yarımılarından biri olan GAP (ki bence tam bir para ısrafıdır ve hiç bir işe yaramıyacaktır), güneydoğudadır.
Ayrıca, olan bunda olaya rağmen, Türkiye'de bir iç savaş çıkmaması mucizedir. ABD gibi demokrasi ve özgürlükler ülkesi sayılan bir ülkede bile 11 Eylülden sonra Müslümanlara olan önyargıyı gördük. (Giden birisine sorun anlatsız size, ABD'de FBI tarafından mikrofon takılıp dinlenmeyen cami neredeyse yok gibi.) Türkiye'de ise oranlarsak 30 tane 11 Eylül büyüklüğünde olay oldu, buna rağmen bir iç savaş çıkmadı. Bence en büyük mucize budur...
(Şimdi bazı forum üyeleri ne yani kürtler haklı davalarını nasıl eleştirirsin diye msj atar, onun için şimdiden söyliyeyim burada kürtler haklı veya haksız mı diye tartışmıyorum. sadece kendimce bir durum tespiti yapıyorum...)
haymanali;475398]Türkiye'nin en zengin 100 kişini say, arasından en azından %40 ı kürt kökenlidir. Güneydoğunun geri kalması da sadece devletin suçu değil. Devletin ihmali %40 sa, diğer sebepler %60 dır. Sen gönderilen öğretmeni öldürürsen, her türlü devlet kamu kuruluşuna saldırırsan, şehirden çıkan eğitimli insanların geri dönmesini sağlayamazsan, sermaye çekemezsen tabi o bölge kalkınmaz.
Ayrıca artık devlet hiç bir yere fabrika kurmuyor. Olanlarıda ya satıyor yada kapatıyor. Ayrıca, devletin en kapsamlı yarımılarından biri olan GAP (ki bence tam bir para ısrafıdır ve hiç bir işe yaramıyacaktır), güneydoğudadır.
-----------------------------------------------------------------------
terör bu ülkede 1980lı yılların ortarında başladı peki ozamana kadar devlet nerdedi neden bu bölgeye hizmet götürmedi. ülkenin batısında elektrik su kısacası ülkenin bütün teknolojisi varken orada öğrenciler gaz lambasında mum ışığında ders yapıyorlardı
bir sorum olacak herşey tamamen tersine dönse bu ülkede kürtler çoğunluk olsa sende azınlık olsan ikinci sınıf yerine koyunsan istenmeyen bir ırk olsaydın bu senin hoşuna gidermiydi bence gitmezdi bu durumda olmak istemezdin bence
AnGeNehM 02.08.2007, 21:56 arkadaşlar bende kürtüm doğur söylemek kerekirse biz kürtler herşeye çok kaba davraniyoruz bunu bi kere kabul etmemız lazım gavgayı çok seven bi toplumuz hele bide töre dene namus cinayeti bana çok komik gelir namus afedersiniz iki bacak arasi değil namus insanın beyinidir bir baba kendi öz evladını öldürürmü varmı böyle bir mantık ya ne kadar cahilik bide bunu söylemeden geçemem nerde kapkaçı soygun yol kesmek dinerci varsa hep bizim doğu ve güneydoğulu şimdi diyeceksınız ki ne yapsınlar iş yok alakası yok çalışana her yerde iş var varmı aclıktan öleni gider çöp toplarım pis işlerle uğraşmam
Arkadaşım öyle söyleme kürtler gerçekten kaba davranıyor v.s bence yanlış düşünüyorsun olaya birde şöyle bak;
Bu türklerin yani kürtleri küçümseye türklerin geçmişini unutmasından kaynaklanıyor.
Nasıl ki bizler yurt dışına avrupaya gittiğimizde genelde dışlanırız.Parklara türkçe yerlere tükürmeyiniz v.s yazarlar ve daha bunun gibi şeylerle karşılaşırız.Kürtlerin sorunuda burdan geliyor.
Batılaştığını sanan türkler yüzünden.Zaten kürtler büyük şehirlere gelmesinler v.s diye demelerinin sebeplerinden biride bu olsa gerek.
Ne oldum dememeli ne olacağım demeli
Arkadaşım öyle söyleme kürtler gerçekten kaba davranıyor v.s bence yanlış düşünüyorsun olaya birde şöyle bak;
Bu türklerin yani kürtleri küçümseye türklerin geçmişini unutmasından kaynaklanıyor.
Nasıl ki bizler yurt dışına avrupaya gittiğimizde genelde dışlanırız.Parklara türkçe yerlere tükürmeyiniz v.s yazarlar ve daha bunun gibi şeylerle karşılaşırız.Kürtlerin sorunuda burdan geliyor.
Batılaştığını sanan türkler yüzünden.Zaten kürtler büyük şehirlere gelmesinler v.s diye demelerinin sebeplerinden biride bu olsa gerek.
Ne oldum dememeli ne olacağım demeli
Selam,
haklisiniz türkce parkda burda, yani almanyada yaziyor:yerlere tükürmeyiniz diye.....kürtleri neden sadece negatif seylerle yorumluyor bazi insanlar? Türkiyenin sorunu: baska dil kabullenmemesi...bakin isvicreye...azinlik olan etnik gruplarin dilleri serbest:fransizca, almanca, italyanca ve isvicre almancasi konusluyor, sorunda yok.......bu toplum daha cok ögrenmeli....
Saygilar
geçmişde yaşanan olaylardan dolayı bir halkı suçlaman hata olur.osmanlının devşirdiği aşiret reislerinin yaptıklarını sen bir halkın iradesi olarak yansıtamazsın.ama şöyle bir söz var önyargıları yıkmak atomu parçalamakdan daha zordur diye o yüzden sana ne dense boş........
kesinlikele katılamam bu tesbite bugün için de bir bakalım satılmışlar, satanlar kim? Tabi sanırsam bu gerçek sana ağır geliyor. Kürtler gitsin AKP ye oy versin onların kurtuluşu orada.
Gerçekler bazılarının zoruna gidiyor. peki niye tartışıyorsunuz
kesinlikele katılamam bu tesbite bugün için de bir bakalım satılmışlar, satanlar kim? Tabi sanırsam bu gerçek sana ağır geliyor. Kürtler gitsin AKP ye oy versin onların kurtuluşu orada.
Selam,
neden böyle yaziyorsunz, nasil düsünme tarzi? Okuyunca cok üzüldügümü belirtmek istiyorum.....genellestirmeyin, bugün AKP iktidarsa sizce sadece Kürt kardeslerimin yüzündemi? Bunlar cok tartisildi...............önyargili ve negatif yorumlariniz beni düsündürüyor...........kürt dostunuz varmi hic? Yinede saygiyla kalin
Canan
Serhatlı 03.08.2007, 11:51 kesinlikele katılamam bu tesbite bugün için de bir bakalım satılmışlar, satanlar kim? Tabi sanırsam bu gerçek sana ağır geliyor. Kürtler gitsin AKP ye oy versin onların kurtuluşu orada.
sen ve zihniyeti bu şekilde olanlar var oldukça kendine en yakın insanları bu şekilde dışlarsan kürtler daha çok AKP ye oy verirler madem ki o kadar takıntılısın neden yavuz unda 40,0000 alevi yi diri diri kuyulara attığından bahsetmiyorsun yoksa onun soyundanmısın. yoksa kürtlerle ilgili kötü bir anınmı var
senin bu yaptığına salyangoz işi denir kimi kimden dışlıyorsun kimi nerden kovuyorsun forumun yarısına yakını KÜRTALEVİ si neya ni onlardamı girmesin ve bu hakkı nerden alıyorsun bu forum için yapıcı bir şey yapdın mı? yapmadığın çok belli itibarın eksilerde sürünüyor :no: bence saçma sapan ırkçı düşüncelerinden kurtul vede sus!!!
ibrahim-ch den etkilendin sen heral :biggrin: bu forumda kürtler ve kürtçüler başka yere demişsin sen gibi zavallı düşünceyle tartışmaya girmek bile abesle iştigal ama ...zaten merak etme kürtçüler bu siteye gelmezler kendi siteleri var
ayrıca ne amaca yazdığın belli olacak şekilde kürtler de demişsin ben kalıyorum ama sen için şüpheliyim sana güle güle vede eksi puan ile veda edim belki ilerde düzelince gene gelirsin :001_tongu
benim gitmem senin gerçeğini değiştirmez. sen koş bakalım ulaşacağın yeri ben söylerimde uymaz.nekadar tahamülsüz olduğunu gördük.... işte siz busunuz. birde kalkmış bana demokratlık taslıyorsun. sizin tek yeriniz var oda şexlerin abdest suyunu değiştirmek.
Aynen sana katiliyorum. Ya resmen burdakiler kürtleri kücümseyip cahil geri kalmis insanlar yerine koyuyorlar. Simdi bakin arkadaslar bazilariniz kendinizce haklisiniz bizde kendimizce hakliyiz ve burada bu tartismanin sonu gelmez cünkü su bir gercektir avrupada yasayan bir kisi ile türkiyede yasayan bir kisinin fikiri ayri olur cünkü türkiyede bir cok sey gizlendigi icin bizim avrupada gördüklerimizi maalesef siz goremiyorsunuz cïnkü bu devlet her seyi sakliyor sözde demokratik... Sunuda göz önüne getirirsek kürtce serbestlestinde orataya ne cok devrimci asili kürt olan sanatcilar ciktilar simdiye kadar kimliklerini gizlemek zorundulardi neden mi ? Diyom ya Türkiye sözde demokrasikmis... Demokrasi buysa yasasin o zaman diktaörlük.
Kardes sen hangi devirde yasiyorsun ya... Vallah senin gibi insanlarin yüzünden bu ülke ileriye dogru adim atamiyor. Neden mi ? Cünkü senin gibi miliyetciler ve sadece kendi toplum icinde destek alip ve verir ondan dolayida tek basiniza kalmissiniz ve adim atamiyorsunuz cünkü adim atabilmek icin muhakat disardan azda olsa destek lazim sizde gdin Amerikaya yag cekin ve ezilin ancak. Kürtler ise basta avrupanin bir cok Ülkerinden destek va yardim aliyor... Bir düsÜn bakim neden.
Sorunlar birbirini yok sayarak çözülemez empati kurabilme kabiliyetini gösteren toplumlar her zaman toplumsal birlitelikleri yaşamışlar ve uzun sürede güçlü kalabilmişlerdir bu tarih sahnesinde çoktur. Türkiye devleti eğer güçlenmek istiyorsa kürtleri kazanmalı ve onları yok saymamalı inkar etmemeli ve çatışmalı ortamın ortadan kaldırılması gerek. Bizlerde istiyoruz ki ait olduğumuz devletin güçlü olmasını ,refah içerisinde yaşamasını siz kürtleri ne sanıyorsunuz?. Kürtlere vatan haini gözüyle bakanların gözündeki teşhis konulmalı ve onlara çare bulunmalıdır! yani eğitimle, insancıl değerli özünde barındırmış anadolu ve mezopotamyanın bilge insanlarının önderliğinde yol alınmalıdır. Kürt veya Türk ne olursa olsun her ikiside ötekisini ezmek için çaba harcamasın benim ırkımın ne olduğu önemli değil ama ben her zaman ezilenin yanında ezenin karşısında olmuşumdur. Herkesi empati kurma ve insancıl değerlere sahip çıkma konusunda paydaş olmalıyız ve farkılılıklarımız zenginliklerimiz olsun!
arkadaşlar bazı mesajları okudum;bir halkı değerlendirken bir kaç kişiyi örnek vererek değerlendirmek,hiçte objektif değil.mesela istanbuldada minibüsçülük yapanların çoğu kürt kökenlidir belki,halk otobüsçülerinde önemli bir çoğunluğu kürt kökenlidir belki.gene mafya tetikçilerinin,cepçilerinde büyük çoğunluğu kürt kökenli olabilir.ama,bu saydıklarımız bir halk hakkında yargıya varmak için,itham etmek için yeterli ve geçerli nedenlermi sizce? sorarım.peki göçe mecbur edilen,en ağır işlerde çalışan,bazen kürt olduğu için işe alınmayan ve ya dışlanan,herşeye rağmen onuruyla var olmaya çalışan, milyonlarca insanıda görmemiz gerek öyle değilmi?kürtleri kendi coğrafyalarında rahat bırakılmayıp zorunlu göçe tabi tutuldu,3000 den fazla kürt köyü silah zoruyla boşaltıldı,kürtler metropolllerde ve bazı kürt şehirlerinde perişan oldular.kimileri kalacak yer bulamadı,barınma ve beslenme sıkıntısı çekti,yoksul kürt köylüsü çadırlarda sefalete,açlığa ve ölüme mahkum edildi.bunlarıda herkesin görmesi gerek,gerçeğe gözlerini kapayana benim tavrım sert olur ve herkes hak ettiği yanıtı alır,hak ettiği muameleyide görürür,bundan kimsenin şüphesi olmasın,sitede halkların kardeşliğini bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğimi herkesin bilmesini isterim.dostta,düşmanda bunu böyle bilsin.yani arkadaşlar 15 milyonun üzerinde kürt var.şimdi bunların ne kadarı zengin?ne kadarı çok rahat yaşıyor?kürt burjuvalarda benim gözümde türk burjuvalarla aynı yerdedir ve onların zaten bir derdi sorunu yok,sorunu zaten kürt yoksulları,kürt işçi ve emekçileri yaşıyor.öyleyse;işçi ve emekçiler gerçekte kardeş olduğu için ve her milliyetten gelen işçi ve emekçileri sömürenler aynı olduğu için ortak düşmanı görmek gerek diye düşünüyorum.
Serhatlı 03.08.2007, 15:40 benim gitmem senin gerçeğini değiştirmez. sen koş bakalım ulaşacağın yeri ben söylerimde uymaz.nekadar tahamülsüz olduğunu gördük.... işte siz busunuz. birde kalkmış bana demokratlık taslıyorsun. sizin tek yeriniz var oda şexlerin abdest suyunu değiştirmek.
bunu çerçeveletip duvarıma asacam rica etsem üye yorum köşemede yazarmısın çünkü bunu her gören olsanda sana tepki versek diyecek buna eminim, senin demokrasi anlayışına göre öyle biz buyuz sana arivedelçi bu mesajı özelden yazmakdır gereken ama buraya yazıyorum özel mesaj bölümünü dolduracak kadar bir nitelik yok
not:bu şekilde bir dialoğun içinde olduğum için forum genelinden özür dilerim
arkadaşlar bu ülkede sadece kürtlrmi eziliyor ne çabuk unutuluyor 15 yıl öncesine kadar kürtlerinde biz alevilere dinsiz deyip elimizden çay bile içmediği yüzyıllar boyu alevi toplumunun ibadetini bile gizlice yaptığı ben çocukken çok iyi hatıladığım bir konuyu sizlerle paylaşma istiyorum 1979 yılında babam cem düzenlemeye karar vermişti ailece hepimiz çok seviniyorduk ama birde koru vardı yüreğimide çünkü etrafımızda alevi olan birkaç ev dışında hepsi kürt veya erzurum erzincan yöresinden gelen ailelerdi ama kendimize yakın hisettiğimi kürter diğerlerinide kışkırtara bunlar dinsiz mum söndü yapıyor diye aslı astarı olmayan söylentiler çıkartıyorlrdı bize eziyet etmek için ellerinde ne geliyorsa yapıyorlardı ama babam bunlara aldırış etmedi ve cemi yaptık aradan 1 hafta geçti babam işten gelmedi büyüklerimin aramalarına rağmen bulunamadı 1hafta sonra çıka geldi babama neredesin diye sorulduğunda askeri ceza evideydim dedi oraya neden götürüldüğünü sorduğunda aldığı cevap evinde sazlı sözlü eğlence düzeleyip dine hakaret edip devlet ve vatana ihanet ediyorsun babamı orada hakaret etmişler babamın alevi olmasından dolayı alay edip mum söndü yapılırken neyaptığını sormuşlar burada detay veremeyeceğim sizler tahmin edersiniz fakat şansmı kadermi tesadüf orada bulunan üteğmenlerden biri aleviymiş babama yardım etmiş tabi gizlice sizce şimdi biz kürtlerle dosmuyuz uyıllartca bize eziyet ettiler dinsiz dediler hertürlü hakareti yaptılar şimdi mazlummular? yoksa zalimmiler? her alevinin buna benzer bir öyküsünün olduğuna eminim neden seçimlerde sadece kürt kökenli olanlara yer veriyorlar neden sadece kürtlerin ezildiğpini söylüyorlar yıllarca diyanet bizleri yok saymadımı zorla bizlere din dersi verilmedimi peki neden sadece kürtler ezildi deniliyor bu bile başlı başına ayrım değilmi kahvede bile sohpet ederken kürtler kızıl başların dinsiz olduğu söylenilen bir zihniyetinden ne anlarız nasıl aynıyızki bunasıl anlayış bizleri yani alevi toplumunu dışlayan bir toplumla nasıl kardeşlik gibi sözcükleri söyleriz sorarım size????????????
arkadaşlar bu ülkede sadece kürtlrmi eziliyor ne çabuk unutuluyor 15 yıl öncesine kadar kürtlerinde biz alevilere dinsiz deyip elimizden çay bile içmediği yüzyıllar boyu alevi toplumunun ibadetini bile gizlice yaptığı ben çocukken çok iyi hatıladığım bir konuyu sizlerle paylaşma istiyorum 1979 yılında babam cem düzenlemeye karar vermişti ailece hepimiz çok seviniyorduk ama birde koru vardı yüreğimide çünkü etrafımızda alevi olan birkaç ev dışında hepsi kürt veya erzurum erzincan yöresinden gelen ailelerdi ama kendimize yakın hisettiğimi kürter diğerlerinide kışkırtara bunlar dinsiz mum söndü yapıyor diye aslı astarı olmayan söylentiler çıkartıyorlrdı bize eziyet etmek için ellerinde ne geliyorsa yapıyorlardı ama babam bunlara aldırış etmedi ve cemi yaptık aradan 1 hafta geçti babam işten gelmedi büyüklerimin aramalarına rağmen bulunamadı 1hafta sonra çıka geldi babama neredesin diye sorulduğunda askeri ceza evideydim dedi oraya neden götürüldüğünü sorduğunda aldığı cevap evinde sazlı sözlü eğlence düzeleyip dine hakaret edip devlet ve vatana ihanet ediyorsun babamı orada hakaret etmişler babamın alevi olmasından dolayı alay edip mum söndü yapılırken neyaptığını sormuşlar burada detay veremeyeceğim sizler tahmin edersiniz fakat şansmı kadermi tesadüf orada bulunan üteğmenlerden biri aleviymiş babama yardım etmiş tabi gizlice sizce şimdi biz kürtlerle dosmuyuz uyıllartca bize eziyet ettiler dinsiz dediler hertürlü hakareti yaptılar şimdi mazlummular? yoksa zalimmiler? her alevinin buna benzer bir öyküsünün olduğuna eminim neden seçimlerde sadece kürt kökenli olanlara yer veriyorlar neden sadece kürtlerin ezildiğpini söylüyorlar yıllarca diyanet bizleri yok saymadımı zorla bizlere din dersi verilmedimi peki neden sadece kürtler ezildi deniliyor bu bile başlı başına ayrım değilmi kahvede bile sohpet ederken kürtler kızıl başların dinsiz olduğu söylenilen bir zihniyetinden ne anlarız nasıl aynıyızki bunasıl anlayış bizleri yani alevi toplumunu dışlayan bir toplumla nasıl kardeşlik gibi sözcükleri söyleriz sorarım size????????????
Neden genelleme yapıyorsun ki ?
Ben Kürdüm ve Aleviyim.. Sana genelleme yapma hakkını kim veriyor söyler misin bana ?
Madem bir laf attın, beni genellemeye kattın, şimdi cevap ver !
Ezdi Kürtleri, Alevi Kürtleri, Hristiyan Kürtleri neden genelleme arasına katıyorsun geçmişte birkaç Şafi Önderin yaptığı Katliama bakarak..
Bana cevap var.
İşte bakınız arkadaşımız ortaya bir laf attı ve cevap veremedi.. İşte bu kadar bilgilidir kendileri.. Bravo.. :) Ve Yazık :)
arkadaşlar burada bilmediğiniz bir şeyi açıklayım:doruk isimli şahıs kendiside kürt tür.alevi kürt'tür.çünkü ardahan il sınırları içindeki alevi köylerinin tamamına yakını türkmen kökenli olmakla birlikte,gerek damal,gerekse hanak ilçelerinde hiç türkçeden başka farklı bir anadili olan,alevi köyü olmamasına rağmen;ardahan'ın göle ilçesine bağlı alevi köylerden koyuncu(gundik) köyü dersimden gelmedir ve kırmançki konuşur ve gene doruk isimli şahsın köyü olan gülistan köyüde dersim bölgesinden gelmiş olup bugün kurmanci dilini konuşan yani kürtçe konuşan bir alevi köyüdür ve gülistan köyü,butkan aşiretidendir.yani kendide kürttür.
arkadaşlar burada bilmediğiniz bir şeyi açıklayım:doruk isimli şahıs kendiside kürt tür.alevi kürt'tür.çünkü ardahan il sınırları içindeki alevi köylerinin tamamına yakını türkmen kökenli olmakla birlikte,gerek damal,gerekse hanak ilçelerinde hiç türkçeden başka farklı bir anadili olan,alevi köyü olmamasına rağmen;ardahan'ın göle ilçesine bağlı alevi köylerden koyuncu(gundik) köyü dersimden gelmedir ve kurmanci konuşur ve gene doruk isimli şahsın köyü olan gülistan köyüde dersim bölgesinden gelmiş olup bugün kurmanci dilini konuşan yani kürtçe konuşan bir alevi köyüdür ve gülistan köyü,butkan aşiretidendir.yani kendide kürttür.
Helal olsun abi..
İşte Doruk gibi İnkarcılar yüzünden bu hallere geliyoruz.
Selam dostlar,
assimile politikanin ürettigi insanlari.....ne yapsin garipler:whistling
ırkçılık,milliyetçilik,aleviliğin alevi kültürünün düşmanıdır arkadaşlar...
Serhatlı 03.08.2007, 18:00 ırkçılık,milliyetçilik,aleviliğin alevi kültürünün düşmanıdır arkadaşlar...
İMZA
AZ da ekleme ayrıca tüm dünyanın vede insanlığın
bluehero88 03.08.2007, 18:00 Bu forumda Kürt Tarihi ile bir araştmırma yapıldımı arkadaslar..???
ugursarak 03.08.2007, 18:11 En güzeli Kürtlerle Türklerin kendi gelecekleri için kendi stratejilerini kendilerinin belirlemeleridir. Kürtler kendileri için en yararlı planı uygulamaya koysunlar, Türklerde öyle...
Eğer kangren olmuşsa en iyi yol güneydoğuyu kesip kuzey ırak'a vermektir. Madem Kürtlerin taleplerini Türkiye olarak biz karşılayamıyoruz, kangreni tedavi edemiyoruz o zaman güneydoğuyu kuzey ıraka teslim edelim onlar kendilerini tedavi etsinler.
Tabi burda Türklerin yapması gereken 2. aşama var...KÜRTLERİ ÖRNEK ALMAK...
Bu aşamada Türk devletlerinin birbirleriyle olan sınırları kaldırılmalıdır. Türk devletlerine uygulanan vizeler kaldırılarak İlk adım Türkiye tarafından atılıyor zaten. Yakında sınırlar kaldırılacak. Bu rusyada büyük yankı buldu. Bu ilişkiler daha da hızlandırılmalı.
3. Aşama ise; İran, suriye ve afganistan ile iyi ilişkiler daha sıkı bir şekilde devam ettirilerek Kuzey ırak o bölgeye sıkıştırılacak. Amerika'nın maşası olan kürt yönetiminin İran ve Suriye'nin desteğini alması zaten pek mümkün görünmüyor. Türkiye'ye ve bölgeye israil gibi zarar vermemesi için Kuzey ırak mutlaka o bölgede sıkıştırılmalı.
Sonuç olarak kürtler Pan-kürdizm hayallerini gerçekleştirmiş olacaklar, Türkiye ise şimdi veya sonra gerçekleşmesi kaçınılmaz olan Türk devletleriyle siyasal ve ekonomik olarak birleşmeyi hızlandırmış olacak. Alan memnun veren memnun, ne güzel işte:)
Not: Yukarıda gerçekleşebilecek temel 1-2 olayı yazdım. Bunlar benim birincil görüşüm değil.
Bence amerikadaki ve almanyadaki gibi hakların aynı şekilde kürtlerede verilmesi gerekir. Yinede kangren parmak tedavi edilemezse yukarıdaki seçeneklerin masada olduğunu düşünüyorum.
haymanali 03.08.2007, 18:15 En güzeli Kürtlerle Türklerin kendi gelecekleri için kendi stratejilerini kendilerinin belirlemeleridir. Kürtler kendileri için en yararlı planı uygulamaya koysunlar, Türklerde öyle...
Eğer kangren olmuşsa en iyi yol güneydoğuyu kesip kuzey ırak'a vermektir. Madem Kürtlerin taleplerini Türkiye olarak biz karşılayamıyoruz, kangreni tedavi edemiyoruz o zaman güneydoğuyu kuzey ıraka teslim edelim onlar kendilerini tedavi etsinler.
Tabi burda Türklerin yapması gereken 2. aşama var...KÜRTLERİ ÖRNEK ALMAK...
Bu aşama ise Türk devletlerinin birbirleriyle olan sınırlarının kaldırılmasıdır. Türk devletlerine uygulanan vizeler kaldırılarak İlk adım Türkiye tarafından atılıyor. Yakında sınırlar kaldırılacak zaten. Bu rusyada büyük yankı buldu. Bu ilişkiler daha da hızlandırılmalı.
3. Aşama ise; İran, suriye ve afganistan ile iyi ilişkiler daha sıkı bir şekilde devam ettirilerek Kuzey ırak o bölgeye sıkıştırılacak. Amerika'nın maşası olan kürt yönetiminin İran ve Suriye'nin desteğini alması zaten pek mümkün görünmüyor. Türkiye'ye ve bölgeye israil gibi zarar vermemesi için Kuzey ırak mutlaka o bölgede sıkıştırılmalı.
Sonuç olarak kürtler Pan-kürdizm hayallerini gerçekleştirmiş olacaklar, Türkiye ise şimdi veya sonra gerçekleşmesi kaçınılmaz olan Türk devletleriyle siyasal ve ekonomik olarak birleşmeyi hızlandırmış olacak. Alan memnun veren memnun, ne güzel işte:)
Not: Yukarıda gerçekleşebilecek temel 1-2 olayı yazdım. Bunlar benim birincil görüşüm değil.
Bence amerikadaki ve almanyadaki gibi hakların aynı şekilde kürtlerede verilmesi gerekir. Yinede kangren parmak tedavi edilemezse yukarıdaki seçeneklerin masada olduğunu düşünüyorum.
Aynen katılıyorum.
Bu sorun fazla uzadı bence de.
Her sene milyarlarca dolar güneydoğuya gidiyor karşılığını mayın, bomba vs.. olarak alıyoruz.
Bu paraları diğer türk devletlerinin kalkınması için harcasak Türkiye bi bu kadar daha olurdu.
Yorumun için teşekkürler :)
NOT: Bu mesaj tabi ki de tüm kürtleri sorumlu tutmamaktadır. Ülkesine bağlı türk vatandaşı kürtleri (benim ailem de dahildir bu gruba) tenzih ederim..
arkadaşım halen öyle kürt kardeşlerimiz halen alevilere katli vaciptir diyorlar ama biz aleviler yinede hiç kimseyi ayırt etmeden seviyoruz en iyisi insanın aynaya bakması ve kendiyle yüzleşmesi
Serhatlı 03.08.2007, 19:33 arkadaşım halen öyle kürt kardeşlerimiz halen alevilere katli vaciptir diyorlar ama biz aleviler yinede hiç kimseyi ayırt etmeden seviyoruz en iyisi insanın aynaya bakması ve kendiyle yüzleşmesi
ben çevremde öyle birşey göremiyorum cahillerlede aynı kefeyede konmak istemiyorum bunu özellikle rica ediyorum
aynaya bakması ve kendisiyle yüzleşmesi demişsin kardeş başdan sona bir yazıları okurmusun adamın bir çıkıp da bilmem ne demediği kalıyor bu konudada kimse kimseden sessiz kalmasını istemesin bence ayrım yapılmadığı sürece insan a insan gibi yaklaşılldığı sürece kazanan olunacakdır
Saygılarımla
arkadaşım halen öyle kürt kardeşlerimiz halen alevilere katli vaciptir diyorlar ama biz aleviler yinede hiç kimseyi ayırt etmeden seviyoruz en iyisi insanın aynaya bakması ve kendiyle yüzleşmesi
arkadaşım bak alevilik bir inançdır.kürtlük ise bir milliyetdir.sonuçda sünniler alevilere karşı yezid döneminden beri katliamlar yapmışlardır.
aleviler kürtler tarafından değilde sünniler tarafından ezilmişdir dersen doğru bir tespitdir.ama sen kürtler alevileri ezmişdir dersen du yanlış bir tespit çünkü kürt olup alevi olan insanlarda var.
yani anlatmak istediğim kişi kürt milliyetine sahip olduğu için değil düşüncesi ve inanışı yüzünden yani aklını doldurduğu köhne fikirler yüzünden alevilerin katli vacipdir diyorlardır.bunun kaynağıda milliyetsel değil dinsel olgulardır.
arkadaşlar burada bilmediğiniz bir şeyi açıklayım:doruk isimli şahıs kendiside kürt tür.alevi kürt'tür.çünkü ardahan il sınırları içindeki alevi köylerinin tamamına yakını türkmen kökenli olmakla birlikte,gerek damal,gerekse hanak ilçelerinde hiç türkçeden başka farklı bir anadili olan,alevi köyü olmamasına rağmen;ardahan'ın göle ilçesine bağlı alevi köylerden koyuncu(gundik) köyü dersimden gelmedir ve kırmançki konuşur ve gene doruk isimli şahsın köyü olan gülistan köyüde dersim bölgesinden gelmiş olup bugün kurmanci dilini konuşan yani kürtçe konuşan bir alevi köyüdür ve gülistan köyü,butkan aşiretidendir.yani kendide kürttür.
öncelikle garsiya isimli şahıs sana şunu söyleyeyim açıklama ve bilgilerin her nekadarda kısmen doğru olsada eksik ve uslup olarakta saygısız kendine devrimci sıfatı yakıştıran insanlar önce fikiri ve düşüncesi bakımından devrim yapmış olmalı onun için yazdığın usluba biraz daha dikkat edersen insanların kişilik haklarına saldırmadan yazarsan daha şık olur :no:
garcia denilen şahıs önce hitap şaklini düzelt sonra yazdığım yazıyı okuyup anla ve ne olduğumu bil öyle konuşalım fikri cahil olan altını pula çevirir birde bilgilerinin doğruluğunabak kimden öğrendin dersimden geldiğimiz yanlış doğruyu öğren :no:
öncelikle garsiya isimli şahıs sana şunu söyleyeyim açıklama ve bilgilerin her nekadarda kısmen doğru olsada eksik ve uslup olarakta saygısız kendine devrimci sıfatı yakıştıran insanlar önce fikiri ve düşüncesi bakımından devrim yapmış olmalı onun için yazdığın usluba biraz daha dikkat edersen insanların kişilik haklarına saldırmadan yazarsan daha şık olur :no:
sayın doruk,profil bilgilerinizdeki yaşınız itibarı ile bu mesajda hakaret olmadığını,sadece bilgilendirme olduğunu,anlamanız gerekirdi.saygısızlığı yapan sizsiniz,ama yavuz hırsız ev sahibini bastırır mantığını bırakın.
alıntı:doruk garcia denilen şahıs önce hitap şaklini düzelt sonra yazdığım yazıyı okuyup anla ve ne olduğumu bil öyle konuşalım fikri cahil olan altını pula çevirir birde bilgilerinin doğruluğunabak kimden öğrendin dersimden geldiğimiz yanlış doğruyu öğren
dersimden geldiğiniz yanlışmı? sen önce kendi geçmişini öğren doruk isimli şahıs,bakın bakalım butkan aşireti nerden gelmiş?siz ardahan,kars çevresinin yerli alevisi olmadığınıza göre,kars ve ardahan'da yaşayan aleviler oraya asırlar önce yerleşmiş olan ve kahramanmaraş,tokat,sivas v.b yerlerden gelip yerleşmiş, türkmen alevilerdir.butkan aşireti;dersim,erzincan,erzurum ve kahramanmaraş v.b bölgelerde yaşamaktadır.sizin köydeki butkanlılar,dersimden hurra deyip,ardahan/göle kırsalında bu günkü bulundukları yere yerleşmemiş olabilir.belki daha önce başka yerlerdede (tercan,k.maraş v.b) konaklamış olabilir,ancak butkan aşireti dersim kökenli bir aşirettir.merak etmeyin sizin köylü oldukça insan tanıyorum,siz merak etmeyin.önce siz bir gülistan köylü olarak;sünni(şafii,hanefi) kürtlerin yanlışlarını nasıl görebiliyor ve burda yazabiliyorsanız,kendi köyünüzdeki ve feodal çevrenizdeki olan yanlışlarıda görün.örneğin,siz bir gülistan köylü olarak köyünüzde binlerce ytl başlık parası alınması ve köyün kızlarının para karşılığında satılmasına karşı ne kadar mücadele ettiniz?hadi buyrun,öyle ya hani sizin köy alevi köyüydü?hani gelişmiş insanlardınız.ne yaptınız ve ne kadar mücadele ettiniz bu yoz,gerici geleneğe?birde ben sizin köylüler kadar, çok kolay evlenip,bu kadar çok kolay boşanan insanlar tanımadım(tabiiki,boşanmak suç değil,bazen gerekliliktir.ancak,bunun sizin köylüler arasında bu kadar çok olmasının sosyal nedenlerinide araştırmak lazım.mesela akraba evliliğinin,sık rastlandığı bir köy olması gibi).birde feodal,yaşam tarzı ve feodal insan ilişkilerinin işlerliği olan bir köy ''gülistan köyü'' yani,akrabalarını çok seviyormuş edası vardır(ama herkes birbirinin arkasından konuşur nedense?),mesela bir birine yakın çevrede oturma,sanki muhatap olunacak ya da yakın oturalacak başka memleketlerin insanları yokmuş gibi,diyaloglarda akrabalığa önem verilmesi gibi.kusura bakmayın,kürtleri ve kürtlerin şahsında özelliklede sünni(şafii,hanefi) kürtleri eleştiriyorsunuz ama,eğerki bütün bunlar,kürt toplumunun aşması gereken toplumsal sorunlarsa hemen söyleyim,gülistan köyü insanları(tanımış olduklarım ve onların köyleriyle ilgili anlattıklarına dayanarak) alevi olmaları dışında,kürt toplumunun bütün özelliklerini taşıyor.
izmir_35 06.08.2007, 16:11 ya bu nedir kürt türk hepimiz insanız butür kavgalar sözler bize yakışmaz ben türküm eşim kürt biarada yaşamayı öğrenmeliyiz türkün türkden başka dostu olmaz değil insanın insandan başka dosdu olmaz bence kimsenin kimseyi hakir görmeye hakı yok insanlığın temeli saygı sevgi olmalıdır
çelpınar 06.08.2007, 19:39 kürtlerde bu ülkenin halkıdır yarin yanağından gayrı herşeyde tek ve bir olmak için demiş şeyh bedrettin hataları görmek ve düzeltmek için birlikte hareket etmeliyiz doğru tekdir
alevilerin katli vaciptir diyen sünni(şafi)-kürtler var, peki sünni-türkler vs başka bir etnik yapıdan kişiler yok mu? bu ilkel söylemlerin ardına saklandığı herhangi bir etnik kesim olamaz. çünkü her etnik kesimde çeşitli inançlar mevcuttur. bu söylemlerin tek mesulu cehalettir!
siz dünyanın neresinde olursa olsun, belirli bir toplumu dini dogmalar sayesinde geliştirmez, kendinizce hak arama mantık güdülerini tıkamak için din marifetiyle kıt kanat bir itaat çemberi içine alıp düşünce yetilerini kısıtlarsanız, dindeki en yoz anlayışlar neyse size onu uygulamaya meğillenecektir.
bu ülkede ister türk,isterse kürt olsun,her zaman katliamlar yapabilecek,insan yakabilecek,bir potansiyel her zaman mevcuttur.dün mevcuttu bu günde var.bu kimseye her hangi bir etnisiteyi suçlama hakkı vermez...sorun kuş beyinli,örümcek kafalı olup,olmama sorunudur.eğerki bir insan faşist(ister dinci faşist,isterse ırkçı faşistler olsun) olabilecek kadar kuş beyinliyse,zeka kapasitesi düşükse,dini ve ırkı bahane ederek katliam yapmaya,insanlığı karanlığa gömmeye hazırdır demektir.bu insanların yapısıyla ilgilidir,her hangi bir etnisiteyle ilgisi yoktur.
sayın doruk,profil bilgilerinizdeki yaşınız itibarı ile bu mesajda hakaret olmadığını,sadece bilgilendirme olduğunu,anlamanız gerekirdi.saygısızlığı yapan sizsiniz,ama yavuz hırsız ev sahibini bastırır mantığını bırakın.
alıntı:doruk garcia denilen şahıs önce hitap şaklini düzelt sonra yazdığım yazıyı okuyup anla ve ne olduğumu bil öyle konuşalım fikri cahil olan altını pula çevirir birde bilgilerinin doğruluğunabak kimden öğrendin dersimden geldiğimiz yanlış doğruyu öğren
dersimden geldiğiniz yanlışmı? sen önce kendi geçmişini öğren doruk isimli şahıs,bakın bakalım butkan aşireti nerden gelmiş?siz ardahan,kars çevresinin yerli alevisi olmadığınıza göre,kars ve ardahan'da yaşayan aleviler oraya asırlar önce yerleşmiş olan ve kahramanmaraş,tokat,sivas v.b yerlerden gelip yerleşmiş, türkmen alevilerdir.butkan aşireti;dersim,erzincan,erzurum ve kahramanmaraş v.b bölgelerde yaşamaktadır.sizin köydeki butkanlılar,dersimden hurra deyip,ardahan/göle kırsalında bu günkü bulundukları yere yerleşmemiş olabilir.belki daha önce başka yerlerdede (tercan,k.maraş v.b) konaklamış olabilir,ancak butkan aşireti dersim kökenli bir aşirettir.merak etmeyin sizin köylü oldukça insan tanıyorum,siz merak etmeyin.önce siz bir gülistan köylü olarak;sünni(şafii,hanefi) kürtlerin yanlışlarını nasıl görebiliyor ve burda yazabiliyorsanız,kendi köyünüzdeki ve feodal çevrenizdeki olan yanlışlarıda görün.örneğin,siz bir gülistan köylü olarak köyünüzde binlerce ytl başlık parası alınması ve köyün kızlarının para karşılığında satılmasına karşı ne kadar mücadele ettiniz?hadi buyrun,öyle ya hani sizin köy alevi köyüydü?hani gelişmiş insanlardınız.ne yaptınız ve ne kadar mücadele ettiniz bu yoz,gerici geleneğe?birde ben sizin köylüler kadar, çok kolay evlenip,bu kadar çok kolay boşanan insanlar tanımadım(tabiiki,boşanmak suç değil,bazen gerekliliktir.ancak,bunun sizin köylüler arasında bu kadar çok olmasının sosyal nedenlerinide araştırmak lazım.mesela akraba evliliğinin,sık rastlandığı bir köy olması gibi).birde feodal,yaşam tarzı ve feodal insan ilişkilerinin işlerliği olan bir köy ''gülistan köyü'' yani,akrabalarını çok seviyormuş edası vardır(ama herkes birbirinin arkasından konuşur nedense?),mesela bir birine yakın çevrede oturma,sanki muhatap olunacak ya da yakın oturalacak başka memleketlerin insanları yokmuş gibi,diyaloglarda akrabalığa önem verilmesi gibi.kusura bakmayın,kürtleri ve kürtlerin şahsında özelliklede sünni(şafii,hanefi) kürtleri eleştiriyorsunuz ama,eğerki bütün bunlar,kürt toplumunun aşması gereken toplumsal sorunlarsa hemen söyleyim,gülistan köyü insanları(tanımış olduklarım ve onların köyleriyle ilgili anlattıklarına dayanarak) kürt toplumunun bütün özelliklerini taşıyor.
garcia bilgilri kimden aldığın ve ne şekilde kimler sana aktardı bilemem ama bildiğim birşey varsa sende söylemler arkasına sığınıp insanlara çamur atanlardansın önce doğruyu bul doğru ol doğruyu tartışalım senin nereli olduğunu ve köyünüzde nelerin yaşandığını söylemem benim için veya diğer insanlar için çok önemli olduğunu zannetmiyorum ama şunuda söyleyeyim sana yukarda söylediğin şeyleri söyleyen her kimse onunda zihniyeti eminim senin gibi SÖYLEM DEĞİL EYLEM'dir gerçek ve yaptığın hatalardır seni yıkan butkan aşireti herkim sana dersimden geldi diyorsa o da yanılıyor tarihine birazdaha önem versin
garcia bilgilri kimden aldığın ve ne şekilde kimler sana aktardı bilemem ama bildiğim birşey varsa sende söylemler arkasına sığınıp insanlara çamur atanlardansın önce doğruyu bul doğru ol doğruyu tartışalım senin nereli olduğunu ve köyünüzde nelerin yaşandığını söylemem benim için veya diğer insanlar için çok önemli olduğunu zannetmiyorum ama şunuda söyleyeyim sana yukarda söylediğin şeyleri söyleyen her kimse onunda zihniyeti eminim senin gibi SÖYLEM DEĞİL EYLEM'dir gerçek ve yaptığın hatalardır seni yıkan butkan aşireti herkim sana dersimden geldi diyorsa o da yanılıyor tarihine birazdaha önem versin
bak kardeşim; buraya tek tek,dersim kökenli olan bütün aşiretlerin adını yazmamı istermisin?evet,tanıdığım köylülerin dersim kökenli olduğunu söylüyor ama,ben yalnızca onlardan almış olduğum bilgileri aktarmadım buraya,o zaman sana hemen yardımcı oluyum istersen, birazda sen araştır.google'a gir ''butkan aşireti'' yaz bilgi alabileceğin arama sonuçlarını gözden geçir,bak bakalım ne yazıyor oralarda.birazda kendin araştır.eğer,sana göre bu bilgiler yanlışsa,ikide bir yanlış diyeceğine bildiğin doğruları yaz.bizde ona göre yanıt yazalım.senin mesajlarına karşı agresif olmamaya çalışıyorum.ama saygısızlığı en başta sen yapıyorsun,sonrada gene başkalarını ''saygısızlıkla'' suçluyorsun,seni eleştiren insanları topyekün ''cahil'' olmakla suçluyorsun ama,yazdığın bütün mesajlar cehalet kokuyor.bilgi olarak faydalanabileceğimiz en ufak bir şey yok,yazdığın bütün mesajlar, kişisel saldırı amaçlı mesajlar.şimdi sen, kürt olduğunu inkarmı ediyorsun?oysaki gülistan köylüler,kendi aralarında kürtçe konuşmayı severler.
anadolu75 07.08.2007, 23:49 kurtte turkiyenin insanıdır sonucta.tarihte anadoluya beraber girmişiz kurtulus savasını beraber vermişiz ama 1930lu yıllardan sonra kurtlere haksızlık yapıldı halende yapılıyo.kurtte kardesimiz ermenide bosnakta rumda diğer milletlerde kardesimiz.sadece kurtlere değil butun millete esit bakmalıyız.
halitseyfi 08.08.2007, 00:02 Siyasilerin en önemli silahının "ötekileştirme" olduğunu, bun oy avcılığı sırasında hep kullandıklarını ve bizlerinde bu oyuna geldiğimizi düşünüyor ve inanıyorum.
"Kainatın aynasıyım
Mademki ben bir insanım
.............................. "
Bizler herzaman ötekine bakmalı ve onda kendimizi görebilmeliyiz. "insan insanın aynasıdır" Bir türk kürtte, bir kürt türkte kendini göremiyorsa, siyasilerin oy ağlarına takılmış bir balıktan farkımız kalmaz diye düşünüyorum.
Umuyorum ki her baktığımız insanda hem kendimizi, hemde Hak'ı görürüz.
izmir_35 08.08.2007, 00:05 Siyasilerin en önemli silahının "ötekileştirme" olduğunu, bun oy avcılığı sırasında hep kullandıklarını ve bizlerinde bu oyuna geldiğimizi düşünüyor ve inanıyorum.
"Kainatın aynasıyım
Mademki ben bir insanım
.............................. "
Bizler herzaman ötekine bakmalı ve onda kendimizi görebilmeliyiz. "insan insanın aynasıdır" Bir türk kürtte, bir kürt türkte kendini göremiyorsa, siyasilerin oy ağlarına takılmış bir balıktan farkımız kalmaz diye düşünüyorum.
Umuyorum ki her baktığımız insanda hem kendimizi, hemde Hak'ı görürüz.
haklısın can bizibizden ayıran nedirki dilimizmi bence çok yanlış aynı toprağın insanlarıyız kültürümüz aynı dinimiz aynı birtek aramızdaki fark dilimiz ben başka birşey göremiyorum
Merhaba,
Nickname ine baktımda acaba hangi dilde?
Alevileri asıl sömürenlerin kimler olduğunu hepimiz biliyoruz.
Yapılan bazı yanlışlardan dolayı bir halkı sorumlu tutmak doğru değil.
Ezilmişlik adına biz neler çektiysek Kürtlerde çekmiştir.
Yaşasın Halkların Kardeşliği...
Ve Her şeye Rağmen;
bak kardeşim; buraya tek tek,dersim kökenli olan bütün aşiretlerin adını yazmamı istermisin?evet,tanıdığım köylülerin dersim kökenli olduğunu söylüyor ama,ben yalnızca onlardan almış olduğum bilgileri aktarmadım buraya,o zaman sana hemen yardımcı oluyum istersen, birazda sen araştır.google'a gir ''butkan aşireti'' yaz bilgi alabileceğin arama sonuçlarını gözden geçir,bak bakalım ne yazıyor oralarda.birazda kendin araştır.eğer,sana göre bu bilgiler yanlışsa,ikide bir yanlış diyeceğine bildiğin doğruları yaz.bizde ona göre yanıt yazalım.senin mesajlarına karşı agresif olmamaya çalışıyorum.ama saygısızlığı en başta sen yapıyorsun,sonrada gene başkalarını ''saygısızlıkla'' suçluyorsun,seni eleştiren insanları topyekün ''cahil'' olmakla suçluyorsun ama,yazdığın bütün mesajlar cehalet kokuyor.bilgi olarak faydalanabileceğimiz en ufak bir şey yok,yazdığın bütün mesajlar, kişisel saldırı amaçlı mesajlar.şimdi sen, kürt olduğunu inkarmı ediyorsun?oysaki gülistan köylüler,kendi aralarında kürtçe konuşmayı severler.
bukonuyu fazla uzatmak istemiyorum ama san şunu söyleyeyim '''Cemal Şener'in Aleviler'in Etnik kimliği adlı araştırmasını oku her insan hata yapar hata yapanların erdemlisi hatadan dönendir kırmızı gül atmıyorum sana zeytin dalı uzatıyorum
bukonuyu fazla uzatmak istemiyorum ama san şunu söyleyeyim '''Cemal Şener'in Aleviler'in Etnik kimliği adlı araştırmasını oku her insan hata yapar hata yapanların erdemlisi hatadan dönendir kırmızı gül atmıyorum sana zeytin dalı uzatıyorum
aleviliği,taraflı ve egemen ideolojinin istediği doğrultuda çarpıtan bir yazardır,cemal şener.yanlış bir kaynaktan araştırmışsınız.benim şahsınız karşı söylediğim bir şey yok,ben sadece düşüncelerinizi eleştiriyorum.
Arkadaşlar bırakalım kürtte aleviyi alevide kürdü aramayı. her insanin düşüncesi kendi iradesiyle ortaya çıkar ve sadece o insanı bağlar.
bırakın herkes kendini ne görüyorsa o olsun.
herkes neyse odur :)
habibyenimol 27.08.2007, 20:24 Bilindiği gibi kimse kürtleri küçümsemiyor sadece bölücü olanları dıslıyor yalnız benim kanaatim ise bölücülüğü tetikliyen ise amerikan ideolojisi
Bilindiği gibi kimse kürtleri küçümsemiyor sadece bölücü olanları dıslıyor yalnız benim kanaatim ise bölücülüğü tetikliyen ise amerikan ideolojisi
yani şimdi türkiyenin şu ana kadar kürtlere karşı olan politikasını onaylıyorsun da sadece amerikan ideolojisinde mi suç buluyorsun?o insanların dağa çıkmasındaki tek sebep amerika mı?
habibyenimol 27.08.2007, 20:53 yani şimdi türkiyenin şu ana kadar kürtlere karşı olan politikasını onaylıyorsun da sadece amerikan ideolojisinde mi suç buluyorsun?o insanların dağa çıkmasındaki tek sebep amerika mı?
hayır tek sebeb diil dediğim gibi tetikleyen amerika büyük ortadoğu projesi kapsamında
hayır tek sebeb diil dediğim gibi tetikleyen amerika büyük ortadoğu projesi kapsamında
Ne sebeplerden konusuyorsunuz? Lütfen bunu biraz acarmisiniz?
Tek sorun sizce dil mi? Hmm,enteresan.....
|
|