Orijinalini görmek için tıklayınız : İnek Eti Yemek Günahmıdır?
Geçen gün arkadaşlarımı yemeğe çağırdım birisi hataylı arap Alevisiydi biraz yeyince bu inek etimi diye sordu evet deyince biz inek eti yemeyiz dedi (dişi olduğu içinmiş). Bu konuda bilgisi olan varmı? Küçükken aileleri 2 defa inek eti yedirirlermiş ki eti tanısınlar diye böyle birşey varmı Canlar? İnek eti yemek günahmıdır?
alevi_siyah 02.07.2007, 19:53 Geçen gün arkadaşlarımı yemeğe çağırdım birisi hataylı arap Alevisiydi biraz yeyince bu inek etimi diye sordu evet deyince biz inek eti yemeyiz dedi (dişi olduğu içinmiş). Bu konuda bilgisi olan varmı? Küçükken aileleri 2 defa inek eti yedirirlermiş ki eti tanısınlar diye böyle birşey varmı Canlar? İnek eti yemek günahmıdır?
yok kanka bence arkadaşının ailesinin batıl inançları çok
Evet batıl inançları var... Ama onların ailesinde kimse yemezmiş yani ineğin "anne" olmasından dolayıymış bende anlamadım:yaw2
butterfly_efect 02.07.2007, 19:58 yok inek eti günah değil(dişileri hariç) çünkü; tüm ihtiyaçlarımızı ineklerden karşılıyoruz...eti,sütü ..falan ben dedeme sordum evet dişilerini yemek günah dedi bana biz dişi olanları yemiyoruz valla.....
yok inek eti günah değil(dişileri hariç) çünkü; tüm ihtiyaçlarımızı ineklerden karşılıyoruz...eti,sütü ..falan ben dedeme sordum evet dişilerini yemek günah dedi bana biz dişi olanları yemiyoruz valla.....
İnek zaten "dişi" değilmidir? İneğin erkeğidemi vardır?:yamukgul:
İnek benim bildiğim Hindularda Günahtır ama Dişiliğinden dolayı İnek Yemeyen Sünnilerin olduğunu duymuştum.. Ama Arap Alevilerinde ilk kez duyuyorum.
butterfly_efect 02.07.2007, 20:00 Evet batıl inançları var... Ama onların ailesinde kimse yemezmiş yani ineğin "anne" olmasından dolayıymış bende anlamadım:yaw2
hayır bu durum batıl inanç değil....biz de dişilerini yemiyoruz tabii kasapçı öyle satmazsa...!!!!
butterfly_efect 02.07.2007, 20:01 İnek zaten "dişi" değilmidir? İneğin erkeğidemi vardır?:yamukgul:
paron inek değildi...:wacko: :wacko: :lol: :lol:
butterfly_efect 02.07.2007, 20:04 İnek zaten "dişi" değilmidir? İneğin erkeğidemi vardır?:yamukgul:
tabi ki var...valla biizim oralarda '' tosun diyorlar'''....bu dünyada her şeyin hemcinsi var...
tabi ki var...valla biizim oralarda '' tosun diyorlar'''....bu dünyada her şeyin hemcinsi var...
Var da "inek" adında değil "boğa" derler yada tosun...
desert rose 02.07.2007, 20:08 Geçen gün arkadaşlarımı yemeğe çağırdım birisi hataylı arap Alevisiydi biraz yeyince bu inek etimi diye sordu evet deyince biz inek eti yemeyiz dedi (dişi olduğu içinmiş). Bu konuda bilgisi olan varmı? Küçükken aileleri 2 defa inek eti yedirirlermiş ki eti tanısınlar diye böyle birşey varmı Canlar? İnek eti yemek günahmıdır?
batıl inançları çok deyip dalga geçer tarzda konuşmayı anlamamakla beraber. daha önce hatay mutfağında bu soruya cevap vermiştik. neden dişi eti yemiyoruz? evet biz dişi eti yemiyoruz. http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=354709#post354709
dişiler doğurganlık özellikleri ile kesilmiyor ve yenmiyor da ne ineğin ne koyunun etini yemeyiz.
tam olarak hatırlamıyorum ama bir de dişilerin fizyolojik yapısından dolayı da eti yemiyomuşuz. onu da gelince ablam açıklar :)
batıl inançları çok deyip dalga geçer tarzda konuşmayı anlamamakla beraber. daha önce hatay mutfağında bu soruya cevap vermiştik. neden dişi eti yemiyoruz? evet biz dişi eti yemiyoruz. http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=354709#post354709
dişiler doğurganlık özellikleri ile kesilmiyor ve yenmiyor da ne ineğin ne koyunun etini yemeyiz.
tam olarak hatırlamıyorum ama bir de dişilerin fizyolojik yapısından dolayı da eti yemiyomuşuz. onu da gelince ablam açıklar :)
Evet benim arkadaşımda aynı açıklamayı yapmıştı ama bence yenmesi gerekiyor koyunda da doğurganlık özelliği var odamı yenmiyor yada tavuk? Peki tadını nasıl anladı? Yani ağzına götürünce hemen sordu bu inek etimi diye. Sizde anlıyormusunuz yani inek eti yemeyen herkes anlarmı?
hiç farketmez aç olayim yahnisini de yaparım ocakbaşında mangalınıda:)))
desert rose 02.07.2007, 20:21 Evet benim arkadaşımda aynı açıklamayı yapmıştı ama bence yenmesi gerekiyor koyunda da doğurganlık özelliği var odamı yenmiyor yada tavuk? Peki tadını nasıl anladı? Yani ağzına götürünce hemen sordu bu inek etimi diye. Sizde anlıyormusunuz yani inek eti yemeyen herkes anlarmı?
evet anlıyoruz. bu da fizyolojik açıklamasına giriyor onu az bekleyeceksiniz üzgünüm :) koyun eti de yemiyoruz. tavuk da yemiyoruz hatay sınırları içinde :) genelde burdaki et alışkanlığı şudur: kendin keser stoklarsın, kestiğin hayvancağız da dişi olmaz :)
kendin kesip stoklayamıyorsan dişi olmadığına emin olduğun yerden alıyosun. büyük marketlerden tavuk, dana eti almıyoruz.
evet anlıyoruz. bu da fizyolojik açıklamasına giriyor onu az bekleyeceksiniz üzgünüm :) koyun eti de yemiyoruz. tavuk da yemiyoruz hatay sınırları içinde :) genelde burdaki et alışkanlığı şudur: kendin keser stoklarsın, kestiğin hayvancağız da dişi olmaz :)
kendin kesip stoklayamıyorsan dişi olmadığına emin olduğun yerden alıyosun. büyük marketlerden tavuk, dana eti almıyoruz.
Yahu bir insan tavuk-koyun-inek eti yemiyorsa daha ne yesin:s vejeteryen olmak lazım sizin hatayda:) Balıktamı yenmiyor?
EREN izm 02.07.2007, 20:27 Bencede günay degildir. sadece arkadaşın yanlış biliyo :D
Geçen gün arkadaşlarımı yemeğe çağırdım birisi hataylı arap Alevisiydi biraz yeyince bu inek etimi diye sordu evet deyince biz inek eti yemeyiz dedi (dişi olduğu içinmiş). Bu konuda bilgisi olan varmı? Küçükken aileleri 2 defa inek eti yedirirlermiş ki eti tanısınlar diye böyle birşey varmı Canlar? İnek eti yemek günahmıdır?
evet günah olduğunu eşimde söylemişti bana bende bunun neden günah olduğunu sorduğumda dişi olduğu için demişti.
aslında hayvanları katletmek bana ters kurban bayramında insanlar hayvan kesmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.
evet din için kurban bayramı gerekli ama bazende sadece et yiyebilmek için kesilen hayvanları düşündükçe et yemekten nefret ediyorum.
desert rose 02.07.2007, 20:35 Yahu bir insan tavuk-koyun-inek eti yemiyorsa daha ne yesin:s vejeteryen olmak lazım sizin hatayda:) Balıktamı yenmiyor?
size saçma geliyor olabilir arkadaşlar ama bu size insanların görüşleriyle dalga geçme hakkını vermiyor lütfen!
balık eti yeniyor,dana eti yeniyor,tavuk gillerden horoz eti yeniyor.açıklamasına gelince:biz ailecek hatta sülalecek arap alevileri olarak inek eti,tavuk eti yemeyiz.sadece bizim aile değil hatay arap alevileri ve suriyede tanıdığım arap alevileri.ben nedeninin doğurganlıktan geldiğini biliyorum ve öğle öğretilmiş bana.başka nedeni var mı bilmiyorum.hemen yediğimiz edtin tadından inek eti olduğunu anlamamızın nedeni ağzımıza hiç almayışımızdan acayip olan tadını hemen hissetmemiz:)
sivaslı_sevda 02.07.2007, 21:08 Yahu bir insan tavuk-koyun-inek eti yemiyorsa daha ne yesin:s vejeteryen olmak lazım sizin hatayda:) Balıktamı yenmiyor?
Haklısın
Ne yiyorsunuz peki tavuk damı yenmiyormuş tavşanı domuzu vs. fln duydumda bunu ilk defa duyuyorum siz sevmediginizdenmi yemiyorsunuz ailece yoksa hatayda yenmiyormu ?
kara_kız 02.07.2007, 21:24 bencede yemek olsun gerisi boşver...ha inek ha dana ne farkeder et deil mi...batıl inanç bu...:thumbdown
Günahdır yiyen cehenneme gider.
Arkadaşlar bizler yobaz değiliz ki şu caizmidir bu caizmidir tartışması veriliyor. Yok neymiş "küçükken aileleri iki kez inek eti yedirirlermiş ki eti tanısınlar". bravo :cursing:
komik ve saçma
Alevi insanı çağdaş ve aydın fikirli olur bu gerici islam özentisi konuyu kapatıyorum.
|