Orijinalini görmek için tıklayınız : İslamın Son Din Olmasının Mantığı Nedir?

ilker_che
03.07.2007, 00:15
Kuran'da islamiyetin son din ve hz muhammed in de son peygamber oldugu yazılı.Allah dünyaya 124,000 peygamberin gönderildiğini söylüyor ve her kavme peygamber gönderildiğini söylüyor.Ama muhammed den önce gelen isa yaklasık 600 yıl önce gönderilmiş.Kıyametin 2007 de kopacağını varsayarsak nerdeyse 1400 sene olmuş.bu kadar uzun bi zamanda peygamber gönderilmemesi mantıklı mı?islam ın değişme ihtimali hiç mi yoktu(yahudilik ve hristiyanlık gibi!)?madem her kavime her millete peygamber gönderildi,hiç bir millet peygambersiz bırakılmadı,muhammed den sonra türeyen kavimler ne olcak?Fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum...

vitamin
03.07.2007, 01:13
iki konunada baktım baya derin düşüncelere dalmışsın konuşulursa bi ilahayat profesörü bir bilim adamı bir araştırmacı yazar lazım çok felsefi ve hassas konular bunlar

Volcano
03.07.2007, 01:14
Kuran'da islamiyetin son din ve hz muhammed in de son peygamber oldugu yazılı.Allah dünyaya 124,000 peygamberin gönderildiğini söylüyor ve her kavme peygamber gönderildiğini söylüyor.Ama muhammed den önce gelen isa yaklasık 600 yıl önce gönderilmiş.Kıyametin 2007 de kopacağını varsayarsak nerdeyse 1400 sene olmuş.bu kadar uzun bi zamanda peygamber gönderilmemesi mantıklı mı?islam ın değişme ihtimali hiç mi yoktu(yahudilik ve hristiyanlık gibi!)?madem her kavime her millete peygamber gönderildi,hiç bir millet peygambersiz bırakılmadı,muhammed den sonra türeyen kavimler ne olcak?Fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum...

"islam ın değişme ihtimali hiç mi yoktu(yahudilik ve hristiyanlık gibi!)?" Bu sorunu cevaplarsam bence kesin değişmiştir heleki Türklerin eline geçdiğinde ooooo :laugh: .Bugüne kadar değişmedi diyolar bu kadar saçma şey olamaz.Yaw bu din boş iş insanları uyutmak için işte başka sorun varsa alalım

selef
03.07.2007, 01:22

kavimlerin eskiden ihtiyaçlarına göre kurallar belirlenmişti. Son din ticaretin hüküm sürdüğü coğrafyada geldi ve insnalar için tamamlandı. Yani din parça parça indirilerek en mükemmel toplum yani tcarete dayanan şehir toplumları oluştuğu vakit tamamlanmıştır.

Volcano
03.07.2007, 01:32
kavimlerin eskiden ihtiyaçlarına göre kurallar belirlenmişti. Son din ticaretin hüküm sürdüğü coğrafyada geldi ve insnalar için tamamlandı. Yani din parça parça indirilerek en mükemmel toplum yani tcarete dayanan şehir toplumları oluştuğu vakit tamamlanmıştır.

Ya ilerde farklı bir yaşam şekli başka bir toplum mesela başka gezegende bir hayat olursa nolcak.Sonra herşey değişiyor bugünün mükemmel toplumu yarının eskisi olunca nolcak

selef
03.07.2007, 01:34
Ya ilerde farklı bir yaşam şekli başka bir toplum mesela başka gezegende bir hayat olursa nolcak.Sonra herşey değişiyor bugünün mükemmel toplumu yarının eskisi olunca nolcak

En ileri toplum yapısı ticaretle yaşayan şehir hayatıdır. Demek ki daha ilerisi yokmuş. Eğer varsa o zaman bu din son din olamaz bekleyip görelim.

Volcano
03.07.2007, 01:37
En ileri toplum yapısı ticaretle yaşayan şehir hayatıdır. Demek ki daha ilerisi yokmuş. Eğer varsa o zaman bu din son din olamaz bekleyip görelim.

Evet beklemek lazım bu oyunun sonunu

Urfalı
03.07.2007, 10:51
Ortalık aydınlandıkça, tanrılar ortadan çekildi. Ortalık tertemiz oldu. Kala kala bir kaç tane kaldı.
Tanrıların da temsilcileri azaldı doğal olarak. Temsilcilerin de yaymaya çalıştıkları dinler azaldı.
Tanrılar göğe çekildi ama temsilcilerini de dünyaya bıraktı.
Şu insan oğlu aydınlanmayaydı ya, göğe falan da çekilecekleri yoktu; son din dedikleri de son olmazdı. Ahhh şu aydınlanma yok mu? Bütün kabahat O'nun!

eldorado
03.07.2007, 11:10
iki konunada baktım baya derin düşüncelere dalmışsın konuşulursa bi ilahayat profesörü bir bilim adamı bir araştırmacı yazar lazım çok felsefi ve hassas konular bunlar

he he..birazdan zahir gelir ayet ve hadislerle...dur bakalım bugün hangi ayetleri öğreneceğiz...

eldorado
03.07.2007, 11:17
konu hakkındaki düşüncelerim de şu...bana göre artık tanrı peygamber gönderme ihtiyacı duymuyor,O da pesetti artık...124.000 tane peygamber gönderdi insanoğlu yine aynı tas aynı hamam....
birde şöyle bir şey düşünüyorum...günümüzün peygamberi internet...dünyanın her yerinde var...ve bizlerde tanrı gibi tapmaya başladık ne onla nede onsuz....

Volcano
03.07.2007, 12:42
Allah insanoğluna karşı pes etti.Güzel...

Zahir
03.07.2007, 13:44

İslamı Sunni putperestlerin yaptığı inanç ve ibadetler olarak algıladığınızdan edindiğiniz bilgilerde bu sınırlar içerisinde kalıyor. İslam Kuran dışında hiç bir kaynaktan öğrenilmez.

Şimdi Arkadaşımız diyor ki Allah dünyaya 124.000 peygamber gönderdiğini söylüyor.

----Hayır arkadaşım Allah sayısını belirterek gönderdiği elçilerin rakamlar çoğunluğunu sölemiyo. Ben Kuranda 25 tane peygamber ismi geçtiğini gördüm. Bunun dışında her ümmete elçi gönderdiğini ifade ediyor. Yani sayısal bir elçi topluluğundan bahsetmez. Kurandan sayısal bir rakama ulaşmanız oldukça zor.

Demişsin ki kıyametin 2007 de kopacağını varsayarsak!!! Sen öle sanma Son saat Rabbimin bilgisin de dir de. Ne sen ne ben nede Allahın hiç bir elçisi son saatin vaktini bilemez. Ama şunuda çok iyi bilki O SAAT çok hemde çok yakın....

Demişsin ki İslamın değişme ihtimali hiç yok mu????

---Hayır yok arkadaşım. Kuranda " Zikri Biz indirdik biz koruruz" ayeti Kuranın mucizevi şekilde korunduğunu değil 19 lu Matematik sistemi ile korunduğunu gösterir. Dolayısla Kurana yapacağınız ilaveler ve eklemeler 19 lu Matematik sistemi ile anında belli olur. Bu konuyu kısaca belirten açmış olduğum " Kuranda 19 lu Matematik Sistemi" konusuna bakabilirisin.

Demişsin ki Muhammedten sonra türeyen kavimler ne olacak???

---Biraz tarih araştırmalısın. Sanırım sen şu anda Dünya üzerinde kurulu tam olarak sayısını bilmiyom ama yaklaşık 180 ülkenin her birinin bir kavim olduğunu düşünüyorsun.

Bence bu konu için tarihte Kavimler Göçünü okumakla işe başlaya bilirsin. Kavim, Ümmet, Topluluk, Irk, Millet.... bu kelimelerinde anlamlarına bakmak fayda sağlaya bilir.

Selam olsun Sana...

Saygılarımla....

şair
03.07.2007, 15:27
hz.muhamed gibi akılı ve zeki bir insanını çıkmasını beklemekten başka bir şey yoktur.kardeşim.

ilker_che
03.07.2007, 19:45
tesekkür ederim zahir abi degerli yorumların için.
öncelikle sunu söyliyim hangi ayet bilmem ama kuranda 124.000 peygamber sayısı geciyo.yanlış biliorsam da bi hadis olması gerek.kurandan sonraki islami kaynak hadislerdir biliosun ki.
ben sadece kaç sene gectiğini söylemek için 2007 senesini kullandım orda sen yanlış yorumlamıssın galiba abi.
" Kuranda 19 lu Matematik Sistemi"konuna bakıcam ama diğer kitaplar da allah tarafından indirildi ve o dinler de hak dinler.islam kelimesi zaten hak dinlerin geneline werilen bi isim die biliorum.o dinler o kitaplar değişti de kuran ve islamın özelliği nedir die düşündüm ve bu konuyu actım.
Tarihi cok seven arastıran birisiyimdir abi.kavim ve ırk kelimelerini biliorum.düşün birbirine karsısan iki ırkın olusturdugu ırkları.yada muhammed zamanında bilinmeyen amerika kıtasındaki ırk ve milletleri sen de biliyosundur.bu kafamı tırmalardı benim.
özel mesaj yazıp msn ini yazarsan sewinirim abi.senle konusabileceğimiz farklı konularında oldugunu düşünüyorum.

benden de sana selam olsun...