Orijinalini görmek için tıklayınız : Yasin Hayal'in avukatı İşçi Partili çıktı!

Amedli
04.07.2007, 00:36
http://img149.imageshack.us/img149/4760/avukat567qn2.jpg (http://imageshack.us)
Hrant Dink suikastının azmettiricisi olduğu öne sürülen Yasin Hayal'in avukatı İP'li çıktı.
Hrant Dink Cinayeti davasında agresif davranışları ile dikkat çeken Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, İşçi Partili çıktı.

Turgut, önceki günkü ilk duruşmada müdahil avukatlarını Dink ailesini savundukları için suçlamış ve müdahil avukatlarına yönelik suçlamalarını sözlü ifadelere dökünce de Beşiktaş Adliyesi'nde kısa süreli bir arbede yaşanmasına neden olmuştu.

Duruşma başlamadan önce gazetecilerin bulunduğu bölüme giden Turgut, muhabirlere "Hrantçısı, Ermenisi bol olan bir ülke olduk. Ne kadar çok Ermeni var'' şeklinde yakışıksız davranışlar sergilemişti. Tam o sırada da Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve kızları adliyeye giriş yapmıştı. Avukatın çirkin yönelimi üzerine Dink ailesi avukatlarından Ümit Abanoz, "Sen provokatörsün, çıkar cübbeni çık dışarı" diyerek tepki göstermişti.Turgut ise, "Hepiniz Ermenisiniz, hepinizde Ermeni pasaportu var" karşılığını vererek haddini aşmıştı. Gerginlik polisin araya girmesiyle son bulurken, Turgut'un Cengiz Çandar'a da "Brüksel Lahanası" dediği iddia edildi.

'Yüksekova Çetesi'nin de avukatı'

Turgut İzmir Barosu'na kayıtlı bir avukat. Diyarbakır, Hakkari ve Van'da 6 yıl boyunca yargılanan "Yüksekova Çetesi"nin avukatlığını yaptı. Bu davalardaki açıklamalarından dolayı biri 5, diğeri 7 ay olmak üzere iki kez hapis cezası aldı. Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki davasına müdahil oldu. Şehit ailelerini savundu. İmralı duruşmalarında yaptığı showlarla gündeme geldi.

Turgut'un Hrant Dink Cinayeti Davası'ndaki müvekkili Hayal de milliyetçi bir kimliğe sahip. Ancak Turgut'un İzmir'de İşçi Partisi Konak İlçe Teşkilatı'na üye olduğu da ortaya çıktı. Turgut, yerel Karadeniz'den Günebakış Gazetesi'ne 9 Mart 2007 tarihinden itibaren İşçi Partili olduğunu söylemişti.

Doğu Perinçek'in Genel Başkanı olduğu İşçi Partisi her ne kadar sol kültürü kapsadığını savunsa da, diğer sol parti ve oluşumlar için sürekli eleştiri odağı durumunda. İP, sosyalist tabanlı örgütlenmelerin mitinglerini desteklememekle birlikte, sözkonusu mitinglerde çıkarttığı olaylarla da tanınıyor.

Nesimi
04.07.2007, 00:41
tencere kapak misali savunacağı adamı bulmuş

Hüseyin69
04.07.2007, 04:35
TENCIK GINDIRI biyo, kapage xu diyo
tencere yuvarlanmis, kapagini bulmus:biggrin:

nusayri
04.07.2007, 07:32
yel mitimna taa la inna .
bizden olan bize gelir ,geçmişlerine bakta bugünkü resmini görürsün.işçi partisinin bazı yöneticileri devrimci harakeyti içinde çıbandı.

saygılarımla.

Volcano
04.07.2007, 12:41
Eee milliyetçi(?) genci ya mhp ya da işçi partisi savunur

siyahlargiyerim
04.07.2007, 12:42
ne ırkçı bir parti bu ip

Danışan
04.07.2007, 12:46
Ben hakikatten BU işçi Partisinin Hangi Düşünceyi Hangi zihniyeti savunduklarını anlamış değilim Bu nasıl bir düzen ya insan bir Hedef belirler o uğurda yaşar o uğurda Ölür bu Kadar Dönek Olabilirmi ya insanlar !

candaş
04.07.2007, 17:43
işçi partisine mhp lilerin elinde diolardı..
demek ki doğruymuş...

Westside
04.07.2007, 21:53
Sorsaydınız secimlerde İP'e mi oy verecekmis.Tüm gücünüzle devam edin camur kampanyasına.

Habere bakıyoruz avukat diyor ki ''Perincek'in bu olayla ilgili cizdigi mafya,emniyet,dış gücler bağlantısı dogrudur'' ve bu adam yüce allahın isine bakın ki İşçi Parti'li oluyor.

Size sesleniyorum şeriatçılar ,yobazlar , emperyalizmin kölesi ve ılımlı islamcılar,kendilerine devrimci diye sahte solcular beni iyi dinleyin.bizi ne kadar karalarsanız karalayın hepiniz sonu Vahdettin gibi efendilerinin yanına kacmak olacaktır.Vatanseverlere direnemeyeceksiniz.

h.ismail tut
04.07.2007, 22:02
yemin ederim inanın hiç şaşırmadım.

izmirksk
04.07.2007, 23:40
haber doğru ise,yakışır işçi partisine...
bence bu tip haberleri değilde ,işçi partisi sol ve devrimciler adına bir şey yaptımı yayınlayalım..işçi partisinden bunları kanıksıyoruz...
flaş flaş flaş..işçi partisi devrimci duruş sergiledi türü haberler daha ilgi çekici olabilir...

mhrs
05.07.2007, 00:55
Sorsaydınız secimlerde İP'e mi oy verecekmis.Tüm gücünüzle devam edin camur kampanyasına.

Habere bakıyoruz avukat diyor ki ''Perincek'in bu olayla ilgili cizdigi mafya,emniyet,dış gücler bağlantısı dogrudur'' ve bu adam yüce allahın isine bakın ki İşçi Parti'li oluyor.

Size sesleniyorum şeriatçılar ,yobazlar , emperyalizmin kölesi ve ılımlı islamcılar,kendilerine devrimci diye sahte solcular beni iyi dinleyin.bizi ne kadar karalarsanız karalayın hepiniz sonu Vahdettin gibi efendilerinin yanına kacmak olacaktır.Vatanseverlere direnemeyeceksiniz.

Hocam çok komiksin ya dikkat ette sen gitme oralara ne de olsa Perinçekè güven olmaz bi bakarsın saydıklarının kucağına atıverir sizi maazallah :lol: :biggrin: :lol: :biggrin:

BerfeM
05.07.2007, 01:00
Ben hakikatten BU işçi Partisinin Hangi Düşünceyi Hangi zihniyeti savunduklarını anlamış değilim Bu nasıl bir düzen ya insan bir Hedef belirler o uğurda yaşar o uğurda Ölür bu Kadar Dönek Olabilirmi ya insanlar !

olay hiç şaşırtıcı değil...ewet haklısın nasıl bir zihniyet demi...gerçi perinçeğin zihniyeti 12 eylül dönemlerinde belliydi..geçmiş geleceğin aynası misali...bu tarz adamlara hayatın hiçbir döneminde güvenmemek lazım...geçmiş bizim için önemlidir..geçmişte neydiki şimdi ne olsunlar....

Amedli
05.07.2007, 01:05

siz mi vatanseversiniz?
mevsimlik siyasetinizle,180 derece dönüsünüzle,sahte adinizla(sözde isci partisi),irkcliginizla siz mi solcusunuz?

biz seriatci isek,yobaz isek,emperyalist usagi isek,sahte solcular ise

siz kimsiniz?

inanki o saydiklarinla kendi tanimini yani iscipartisinin tanimini yaptin.::

BerfeM
05.07.2007, 01:11

böyle yazıları okuyunca aynı ülkedemi yaşıyoruz diye şaşırıyorum...eğer aynı ülkede yaşıyorsak bu kadar aleni şeyleri görmemezlikten gelmenin mantığınıda anlamıyorum...ip ne kadar bir sol parti(bana göre mhp den bir farkı yok gerçi)...ne yapmış adamlar ne çizmiş ne oynamışlar...yapmayın gözünüzü seweyim..hangi vatanseverlik bu...yaw çok uzak değil açın geçmişinize bakın biraz...

Elenorin
05.07.2007, 01:36

Yşasın Beyaz Türkler. Yaşasın Türk ırkı. Yaşasın başbuğ Doğu Perinçek!

Hoşunuza gitmiştir kesin..

İşçi partisinin politikaları, vaadleri, serzenişleri olsun onun aşırı millyetçi, ırkçı bir parti olduğunu göstermektedir. Ordunun bir diğer sivil kanadını oluşturmaktadır bu parti. İsmine tamamiyle tezat oluşturur şekilde sınıf siyasetini hiçe sayarak millyetçi tabularla yaptıkları politilardan her solcu ve her kendine "İnsan" diyebilen uzak durmalıdır. Enternasyonalizme karşı bir sol düşünülemez, hele "Ulusalcı" bir sol hiç düşünülemez.

İşçi haklarını, proleterya mücadelesini çoktan bir kenara atmış bir partinin avukatının yapacağı iş de budur zaten.

Kolay gelsin!

yoldaş1903
05.07.2007, 01:39

Size sesleniyorum şeriatçılar ,yobazlar , emperyalizmin kölesi ve ılımlı islamcılar,kendilerine devrimci diye sahte solcular beni iyi dinleyin.bizi ne kadar karalarsanız karalayın hepiniz sonu Vahdettin gibi efendilerinin yanına kacmak olacaktır.Vatanseverlere direnemeyeceksiniz.[/QUOTE]

Ve sen hala çıkmış sorsaydınız hangi partiye oy cerecekmiş gibi basit bir sığınmanın altına yatıyorsun.Eğer partinizi savunacaksanız lütfen yaptıkları icraatlarla savunun.En basiti 2 Temmuzda sivasa gideniniz varmıydı.toplum olarak objektif bir duruş sergilemediğimiz müdddetçe,gelişmemiz hayel olur.Dediğim gibi partinin arkasında duracaksan bu tezi çürüteceksin.:sweatdrop :sweatdrop Sanırım bu soru seni biraz terletir.:biggrin:

Volcano
05.07.2007, 02:21

Seni gidi ılımlı milliyetçi(?) :laugh: Sizin sonunuz ne olacak acaba.Üç hilal altında işçi partisi yazısını göreceğiz.Siz kendi kendinizi karalıyorsunuz zaten bize gerek yok.Sahte solcu tanımı tam sizin içindir.Perinçeğin çizdiği bu bağlantıyı kimse bilmiyor zaten ne zeki bi adam bu perinçek :laugh:Bir zamanlar düşman olduğunuz kesimle şimdi aynı safhalardasınız ki hiçbir görüşünüz uyuşmadığı halde.Şunu da söylim vatanseverin en alası bizdedir sizlerin yeri vatansatarların yanıdır...

Akgüney
05.07.2007, 15:41
isci partisinin zaten hangi düsünceyi savundugunu bi türlü anlayamadim ki ben bana normal geliyo artik türkiyede hersey normal karsilanmali artik

Westside
05.07.2007, 17:49
Seni gidi ılımlı milliyetçi(?) :laugh: Sizin sonunuz ne olacak acaba.Üç hilal altında işçi partisi yazısını göreceğiz.Siz kendi kendinizi karalıyorsunuz zaten bize gerek yok.Sahte solcu tanımı tam sizin içindir.Perinçeğin çizdiği bu bağlantıyı kimse bilmiyor zaten ne zeki bi adam bu perinçek :laugh:Bir zamanlar düşman olduğunuz kesimle şimdi aynı safhalardasınız ki hiçbir görüşünüz uyuşmadığı halde.Şunu da söylim vatanseverin en alası bizdedir sizlerin yeri vatansatarların yanıdır...

Vatanseverlerin en alaları sizde oldugu icin cumhuriyet mitinglerinde en önlerdeydiniz degil mi?Vatansever oldugunuz iciin sizler Mustafa Kemal'e sövenlerle aynı saflardasınız.

Mansuri
05.07.2007, 18:34
konuyla ilgili soL'da çıkan haber:
Turgut’tan inciler
5 Temmuz 2007, Perşembe

İşçi Partisi’nin, üyelik başvurusunu reddetmek için Yasin Hayal’in avukatlığını yapacağının kesinleşmesini beklediği Fuat Turgut, 2006 yılında kendisiyle yapılan bir ropörtajda, nasıl bir kişi olduğunu fazlasıyla ortaya döken açıklamalarda bulunmuştu.

soL Aşağıda, www.oytrabzon.com sitesinde yayınlanmak için Hüseyin Atılgan tarafından Fuat Turgut ile yapılan ropörtajdan, virgülüne dahi dokunmadan bazı aydınlatıcı alıntılar yapıyoruz.

* (Şemdinli olayları hakkında) derhal ezici kısmı Türk'ün elinde olmayan, merhum Attila İlhan'ın deyimiyle "Türk olmayan" medya PKK ağzıyla baykuş gibi öttürülmüştür. Yok "derin devletin işiymiş" yok "yeni bir Yüksekova çetesiymiş" yok "Susurluk" muş... Demediklerini bırakmadılar ve hala aynı mavalları okuyorlar!

* Kardeşim, bu ordu olmasa bu meclisin esamisi okunur mu?

* Şemdinli olaylarının doğal uzantısıdır bu olaylar. Daha büyüklerine de hazır olmalıyız. ABD, AB, MOSSAD kuklası, bunlardan maaşlı "aydın" yaftalı "Türkiyeli" soytarıların "derin devlet, Susurluk, Yüksekova çetesi... vb" mavallar okuyarak güvenlik güçlerimizi "ürkekleştirip hareketsizleştirme" operasyonudur.

* Devlete "terörist cenazesi levazımatcılığı" yaptırırsanız sonuç bu olur. İtlaf edilen teröristler bir lağım çukuruna atılmak yerine, neden ailelerine teslim edilirler ki? "Demokrasiymiş, insan haklarıymış!"

* Türkiye'nin bir Kürt sorunu yoktur. Kim "Vardır" diyorsa, bilin ki, onun (şuur altında, beyninde açıkça söyleyemediği) Türklük'le sorunu vardır!... Kürt kim? Oğuz Türkleri'nin bir kolu.. Kökümüz, kültürümüz, özümüz, sözümüz, inançlarımız bir. 1938 sonrası yöneticilerimizin de ağır ihmalleriyle halen Arapça, Farsça, Türkçe kelime yığınından oluşan; "millet dili" diyebilmeniz bilimsel açıdan mümkün olmayan sonradan oluşma ve kaybolup gitmeye mahkum bölgesel bir dil konuşuyorlar.

AppAs
05.07.2007, 18:55
bayrağındaki kızılyıldız'a bile tahammül edemeyeceksin,popülist davranıp beyaza çavireceksin,faşistlerle eylemler,işbirlikleri yapacaksın,en milliyetçi söylemi kullanacaksın,orada burada barajı aştık geliyoruz diye zırvalayacaksın sonra solcuyum,sosyalistim diyeceksin.1 mayıs'ta Ankara'da sosyalistlerle çatışacaksın,İstanbul'da ayrı ve 'tehlikesiz' bir alanda 'eylemsizlik' düzenleyeceksin,bir de sosyalistlerin tutarlılığını sorgulayacaksın.çok güzel,devam edin ey 'işçi partili' dostlar.en solcu sizsiniz,en vatanperver,en anti-emperyalist,en en sizsiniz.