Orijinalini görmek için tıklayınız : Imam Nikahi

ISIK
03.01.2006, 01:33
Merhaba arkadaslar,

Imam nikahi hakkinda birseyi cok merak ediyorum. Simdi benim cok sevdigim bir sunni arkadasim var. Kendisi evlendi, yani imam nikahi kiyildi, herhangi resmi bir nikah yok. Simdi ben bu arkadasdan ve diger baska sunni tanidiklardan bu konu hakkinda bazi bilgi aldim ve acikcasi anliyamadim. Simdi kusura bakmayin, bu konu hakkinda gercekten bilimsiz olabilirim, ama benim arkadaslardan duydugum seyleri ben size anlatiyorum. Simdi bir imam nikahli olan cift birbirinden ayrilmak istedigi zaman sadece 3 defa "bosaniyorum" demesi gerekiyormus ve ayrilmis oluyormus. Ve baska bir ogrendigim sey, ayrildiktan sonra tekrar birlesmek isteyen ciftler (yani tekrar imam nikahi kiymak isteyenler) sadece bir sartla birlesebiliyormus, once baska biriyle evlilik yapmalari gerekiyormus. Yani ornegin evlendiniz, ayrildiniz ve tekrar esinizle evlenebilmek icin ilk once baska biriyle evlilik gecirmeniz gerekiyormus. Ben bunu anliyamadim, arkadaslara nedenini sordum onlarda bilmiyorlar. Neden bu?

Yakapınarlı
03.01.2006, 02:12
saçmalıktan neden olacak:)) yaa nasıl bir mantıktıdır bu sen sinir anında eşine boşol boşol de sonra sinirin geçince tamam tekrar birleşelim de ve eşin başka biriyle nikaghlansın sanırım buna hülle deniliyordu.bence çok saçma birşey nasıl bir mantıkla bunu kabul ediyorlar anlamış değilim hala.

BÜYÜKDOGU
03.01.2006, 02:18
Evet IŞIL muhakkak ki doğru anlatmış.
İslam dinin hkümleri ağırdır.Bu işin gerçeği.Mesela hırsızın eli kesilecektir, zina eden taşlanacaktır.Evet ağır ve fakat kökten çözümlüdür.
Bugün insanların çıkardığı hiçbir düzen hırsızlığı çözemedi deği mi?
Ya da taklitini yaptığımız batı...
Zinalar ve bozulan değersiz kalınan kadınlar ve çatlamaya başlayan aileler...

Her ne ise örnekleri çoğalta biliriz.
Şimdi gelelim senin meselene,

İslam kadın haklarına çok önem verir. O sebeple bir erkek keyfine göre evlenip keyfine göre de kadını yarı yolda bırakamaz. Bırakırsa dahi o KADIN EVLENİP ve bu evlilik sonucunda da olur da hani bir anlaşamamazlık çıkar ve AYRILIRSA ANCAK O ZAMAN O KADIN İLE EVLENEBİLİR!

Umarım anlatabilmişimdir.

BÜYÜKDOGU
03.01.2006, 02:20
saçmalıktan neden olacak:)) yaa nasıl bir mantıktıdır bu sen sinir anında eşine boşol boşol de sonra sinirin geçince tamam tekrar...

kardeş insan sinir anında yalnızca ve yalnızca istediği şeyleri mantığına uyan şeyleri yapar.

Mesela sinirlenen adam karısını camdan aşağı atmaz değil mi?

Yakapınarlı
03.01.2006, 02:42
kardeş insan sinir anında yalnızca ve yalnızca istediği şeyleri mantığına uyan şeyleri yapar.

Mesela sinirlenen adam karısını camdan aşağı atmaz değil mi?
atan var bunuda duyduk. yani sinirden deniliyor demiyorum her zman ama sinirlendiği zaman bunu diyebilmek ve boşamak ne kadar mantıklı bumu yani islamın kadına verdiği değer.imam nikahının hiç bir hükümlülüğü olmadığını biliyosunuzdur herhalde

Lamekan
03.01.2006, 02:51
İslam kadın haklarına çok önem verir. O sebeple bir erkek keyfine göre evlenip keyfine göre de kadını yarı yolda bırakamaz. Bırakırsa dahi o KADIN EVLENİP ve bu evlilik sonucunda da olur da hani bir anlaşamamazlık çıkar ve AYRILIRSA ANCAK O ZAMAN O KADIN İLE EVLENEBİLİR!

kadını istediğin gibi boşol diyerek boşayabileceksin sonrada kadının hakkı gözetilmiştir demek bana mantıklı gelmiyor arkadaşım..islami şeriat hükümlerinin erkek eğemenliğine destek vermektedir.. kadın ve erkekğin eşit oldugu hatta kadının üstün tutuldugu bir inanca mensup oldugum için gerçekden mutluyum....

Yakapınarlı
03.01.2006, 02:59
[QUOTE]İslam dinin hkümleri ağırdır.Bu işin gerçeği.Mesela hırsızın eli kesilecektir, zina eden taşlanacaktır.Evet ağır ve fakat kökten çözümlüdür.
Bugün insanların çıkardığı hiçbir düzen hırsızlığı çözemedi deği mi?
Ya da taklitini yaptığımız batı...
Zinalar ve bozulan değersiz kalınan kadınlar ve çatlamaya başlayan aileler...
bunlar allahın emirlerimi şimdi ben buna inanmıyorum inanmamda herkez hata yapabilir ama bunu cezasını vermek insanlara düşemz düşmemeli ve kuranda böle birşey yazdığını sanmıyorum yazıyorsada allahım emirleri değil başka biri yazmış derim.bak sen işe adam hırsızlık yapsın elini kesin noluyodu başkaları o zaman hırsızlık yapmıyormuydu ve bunu islam dinine bağlıyorsunuz.

İslam kadın haklarına çok önem verir.

buda düşünülmesi gereken ayrı bir konu kız çocukalrının toprağa gömülmesi bunu en güzel örneği mi kadınların kara çarşafa peçelere hapsedilemsi yoksa buna örnek.

BÜYÜKDOGU
03.01.2006, 03:00
Kelimeler fiiliyat yanında o kadar mühim değildir.Fiil yapıldıktan sonra kelimenin ne manası kalır.
Kadının üstünlüğüne gelince nerede bu üstünlük?
Manada mı madde mi?
Madde diyemessin ki erkek bu konuda dah güçlü.
Mana ise mana kriterlerini belirten nedir?
Manayı oluşturan nedir?

BÜYÜKDOGU
03.01.2006, 03:05
[quote=BÜYÜKDOGU]
bunlar allahın emirlerimi şimdi ben buna inanmıyorum inanmamda herkez hata yapabilir ama bunu cezasını vermek insanlara düşemz düşmemeli ve kuranda böle birşey yazdığını sanmıyorum yazıyorsada allahım emirleri değil başka biri yazmış derim.bak sen işe adam hırsızlık yapsın elini kesin noluyodu başkaları o zaman hırsızlık yapmıyormuydu ve bunu islam dinine bağlıyorsunuz.

bak kardeş bu konu ile düşünceleri söyledim.
İnsnların getirdikleri hükümler serap gibidir.Çözümsüzdür.
Hapis yada para cezası bu zaman kadar ne zaman suça suçlara engel olmuştur?
İslam dini kol kesmede ve recmde sabittir.Ve kesin çözümdür.Mesela sahabe zamanında yalnızca bir kere recm olmuştur.Ve sonuç: ÇÖZÜM...
önemli olan caydırıcılıktır.

Lamekan
03.01.2006, 03:08
Kelimeler fiiliyat yanında o kadar mühim değildir.Fiil yapıldıktan sonra kelimenin ne manası kalır.
Kadının üstünlüğüne gelince nerede bu üstünlük?
Manada mı madde mi?
Madde diyemessin ki erkek bu konuda dah güçlü.
Mana ise mana kriterlerini belirten nedir?
Manayı oluşturan nedir?

kelime olarakda fili olarakda manevi olarakda bizde kadınlarımız üstün tutarız.. Boşol boşol boşol diyip boşamayız.. Ya da geri almak için arada bir kişiyle daha evlenmeyiz yada karımızın üstüne 3 tane daha alıp buna allah kelamı demeyiz. Kadını dövmenin bir hak oldugunu hiç savunmayız. Bizde oda bizim gibi bir insandır ve eşittir ibadetde bile ayrı tutulmaz öcü gibi saklanmaz.....

cennet anaların ayaklarında dedinip o ananın üstüne çıklıp tpinilmez.. Bizim farkımız ortada...Manevi olarakda maddi olarakda

Yakapınarlı
03.01.2006, 03:10
[quote=YAKAPINARLI]

İslam dini kol kesmede ve recmde sabittir.Ve kesin çözümdür.Mesela sahabe zamanında yalnızca bir kere recm olmuştur.Ve sonuç: ÇÖZÜM...
şeriat en güzeli diyosunuz anladığuım kadarıyla kısaca.nasıl kesinn çözümdür yaa hırsızın kolu kesilecek ve bu ve siz buna kesin çözüm gözüyle bakacalsınız.şuan adalet sisteminde bazı aksamalar olabilir ama kol kesmekten iyidir.ve bunun kuranda yazdığını bana ispatlamanızı istiyorum ayet numarası verin bana.

Lamekan
03.01.2006, 03:10
[quote=YAKAPINARLI]

Arabistanda şeriat ile yönetiliyor ama burdaki zina ve fuhuş orada da var...

Kesin çözüm diyip kendimizi kandırmayalım boşuna

BÜYÜKDOGU
03.01.2006, 03:19
[quote=BÜYÜKDOGU]
şeriat en güzeli diyosunuz anladığuım kadarıyla kısaca.nasıl kesinn çözümdür yaa hırsızın kolu kesilecek ve bu ve siz buna kesin çözüm gözüyle bakacalsınız.şuan adalet sisteminde bazı aksamalar olabilir ama kol kesmekten iyidir.ve bunun kuranda yazdığını bana ispatlamanızı istiyorum ayet numarası verin bana.

38- Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'dan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah daima üstündür, hikmet sahibidir.5/38

Koskaca bir ülkede bir kişini elinin kesilmesi o ülkede bir can yanması bütün canların kurtulması sonucunu getirir.Kapkaç olaylarıı ve hırsızlık gün e gün artmaktadır.Hangi kanun çözebildi?
Cezanın niteliğinden ziyade işe yararlılığı caydırıcılığıdır.

Yakapınarlı
03.01.2006, 03:23
38- Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'dan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah daima üstündür, hikmet sahibidir.5/38

.
Alllahın 4 temel niteliği vardır diye bilirim sevgi adalet hikmet ve kudret şimdi bunları tek tek açıklamayacağım.ama sevgi gibi büyükbir niteliği taşıyan bir varlığın bunları kitabına yazdırması inanılmaz bı ayetin aklıma getirdiği tek şey acaba kuran değiştimi yoksa başka biri tarafından mı yazıldı.
sizin gibi genç bir kardeşimizinde bunu savunması inanılmaz korkunç birşey.

Lamekan
03.01.2006, 03:35
[quote=YAKAPINARLI]

Koskaca bir ülkede bir kişini elinin kesilmesi o ülkede bir can yanması bütün canların kurtulması sonucunu getirir.Kapkaç olaylarıı ve hırsızlık gün e gün artmaktadır.Hangi kanun çözebildi?
Cezanın niteliğinden ziyade işe yararlılığı caydırıcılığıdır.

Dostum bence sen kendini kandırıyorsun yani şeriat gelince insanlarmı düzelecek türkiye feraha refamı ulaşacak.. Millet ileri gitmeye çalışıyor sen geriye gitmeyemi.. Araplarda savundugun şeriat la yönetiyolar kendini ama her ne pislik istersen onlarda da var.. Sen insanı din eğitimi altında elinde bir sopa ile eğitmeye kalkışırsan insana sevgi yerine nevretle yaklaşırsan şeriat değil neyle yönetiirse yönetil fark etmez..

Eğer bu ülkede açlık varsa birileri çöpten karnını doyuruyorsa ,, yani yolunda gitmeyen şeyler varsa bunu çözümü şeriyattır diyipde kenara çekilmek olmaz..

BÜYÜKDOGU
03.01.2006, 03:47
Dostlar maksadım tartışmak yada laf yetiştirmek değildir...O sebepe konunun fazla uzamaması taraftarıyım.Bir dostun sorusuna cavep vermeye calıştım.
Ama sizinde kafanızdaki soru işaretlerini gidermek de isterdim doğrusu.
Fakat görmekteyim ki konu tartışma nktasına kaymakta...

Arabistan da İSLAM ın adı vardır.İran da benzeri...

İslam Yaradındır.Fıtratın aynası.Aksini kabul etmek fıtrata ters düşmketir.

İslam kaideleri 1400 yıl önce geldi.Şimdi için de geçerlidir.Neden çünkü o da RABBindir.1400 yıl evvel de içtiğimiz su aynı değil miydi?Soluduğumuz hava...
Allahın hükümleri insan hükümlerine uymaz.
Çünkü KİTAP zamana göre değil ZAMAN KURANA göre işler.

Maksadımız tartışma ise konunun kapanması tarafındayım.Eğer bir fayda olmayacaksa ortada yaptığımız pek yanlış ve bir o kadar boş iştir.
Gönül sizinle karşılıklı konuşmak ve uzun uzadıya anlatmak isterdi...

izmirksk
03.01.2006, 05:40
,

Umarım anlatabilmişimdir.
evet kadına o kadar önem veriliyor ki
kadının her şeyi, erkeğin dudakları arasındaki boş ol cümlesinde:3D_NG (9)
yanlış anlaşılmasın amacım islam da böyle bir şey olmadığını bildiğim için bu tarz yazıyorum.

bülentişcan
03.01.2006, 11:22
Sevgili canlar,Dostlar,
Bakın yine kafaları karıştırıcı bir soru ve yanıtlar,
Kimimiz Kur an da bu yok derken, bir sunni arkadaş var diyor,ve bizim kafamızdaki islam mantığı bunu kabullenemiyor, Çünkü biz islam öğretilerini bilmiyoruz,gecmişte de bilmedik,öğrenmedik,öğrenmeyeceğizde, Çünkü bizler Aleviyiz yaşam biçimimiz,felsefemiz inancımız, sunni veya islam formatları dışındadır,
Bizler Kadına,Çoçuga,doğaya,insana,tanrıya farklı bakar farklı değerlendiririz,
ve hiç bir dönemde 1400 yıllık şeri anlayışla barışmadık,ona ve onun şekilcılığıne uymadık,
Dostlar, çeşitli konu başlıklarında alevi arkadaşlar yorumlarını hakim veya baskın olan inancın doğrultusunda yapıyorlar,bu yanılgıda bizleri ikilemde bırakıyor,Alevi,inanç ,kültür ve yaşam biçimleri ile sunni veya islamın inanç,yaşam ve kültürleri farklıdır,biz olaylara kendi penceremizden bakmalıyız,
Bu şekilde olaylara ve konulara bakamazsak çelişkilerimiz artar,boşluklarda kalırız,
Alevi inancındaki islamı ogeler,isimler etkileşimler vardır.ançak bu yaşamın ,hayatın tüm aşamasını kabullencez veya yaşamımızı buna göre yaşıyacağız anlamı yoktur,
Alevi inancın kaynağı sözel olduğu kadar,günümüze kadar gelen yaşam kültürü,Velayetnameler,Çönkler gibi yazılı kaynaklarımızdır,
Bakın Cem de içilen (içki) dem den
Alevilerin namaz kılmasından
Sonradan alevi olmadan
Alevi evliliğinden,Nikaha kadar büyük karmaşalara düşüyoruz,özellikle genç arkadaşlar bu ikilemi daha cok yaşıyor,
Sevgili canlar daha çok okuyup,araştırın,bugün elimizde düne göre daha çok yazılı kaynaklar var onlara ulaşın ki bu sunni soylemlerden etkilenmeyin.
DOSTCA KALIN

izmirksk
03.01.2006, 13:56
kur anda boş ol hadisesi var mı yada neye dayanıyor bu konuyu gündeme getirip tartışalım.
ben bir sayfa açıp tartışacağım(orayıda karıştıracağım:3D_NG: :3D_NG: :3D_NG: :3D_NG: :3D_NG: 9)

Oli
03.01.2006, 14:07
'Camilere aşk odası' için suç duyurusu

Muazzez İlmiye Çığ, Türkiye'nin ilk Sümeroloğu.

09/12/2005 (1332 kişi okudu)

DHA - İZMİR - Türkiye'nin uluslararası caimada en iyi tanınan Sümeroloğu hakkında 'Camilere eski mabetlerde olduğu gibi birer aşk odası konsun' dediği iddiasıyla suç duyurusu yapıldı. Avukat Yusuf Akın 91 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ ve yayıncısını 'Vatandaşlık Tepkilerim' adlı kitapla kutsal sayılan değerlere hakaret etmekle suçladı.
Yazarın mektuplarından derlenen kitabını okuyunca şok olduğunu belirten Akın, dilekçesinde şöyle dedi: "Kitabın 150. sayfasında '5 bin yıl önceki mabet fahişeliği diriliyor mu' başlıklı yazısında 'Madem ki dinimizde bir imam nikâhı ile seks doğal görülüyormuş, o zaman gizli yerlerde değil, eski mabetlerde olduğu gibi, camilere birer aşk odası konsun, isteyen gidip orada bir imam nikâhı ile seks yapsın. Böylece hem camiye gelir olur, hem de imam para kazanır', 'Canı seks isteyen kadınlar ve erkekler orada imam nikâhı ile kendilerine göre veya şeriata göre yasal seks yaparlar.' 100. sayfada ise, 'En iyisi, Fatih'te bazı evlerde yapıldığı gibi (oraya bir gidenin anlattığına göre) geneleve bir hoca konsun, geleni nikâhlasın, çıkanı boşasın.' 'Veya biri nikâhlayan, biri boşayan olmak üzere iki tane' şeklinde sözleri yer almakta. Son derece hassas bir zeminde muhafaza edilmeye çalışılan dini ve laik değerler, böylesine hakaret dolu sözlerle eleştirilir ve kişisel çıkarlar uğruna uluorta provoke edilirse, bunun ceremesini yine Türk halkı çeker." Akın, Çığ ile Analiz Basım Yayın Tasarım Gıda Ltd.'nin 'Basın yoluyla kutsal sayılan değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlarını işlediğini belirterek, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.
Türkiye'nin ilk Sümeroloğu olarak tanınan Çığ, 1914 yılında Bursa'da doğdu. 1936 yılında Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'ne girdi. Sümeroloji, Hititoloji ve arkeoloji eğitimi alan Çığ, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü'nde 33 yıl boyunca çalıştıktan sonra emekli oldu.
Muazzez İlmiye Çığ'a 2000 yılında Üniversite Senatosu tarafından 'fahri doktora' unvanı verildi. Çığ, kariyeri boyunca Sümerlerle ilgili çok sayıda kitap ve araştırmaya imza attı.

Oli
03.01.2006, 14:14
İmam nikahı aslında biz evlendik hepinizin haberi olsun zina değil toplum haberdar manasındadır bence. Şu anda ise para-pul çocuk velayeti gibi konular nedeniyle resmi nikah var. biri devletçe haberdar olunan zina olmama durumu diğeri allahça haberdar olunan zina olmama durumu. Hülle ise ne işe yarar o tuhaf.

İmam nikahı şimdilerde gecelik aşkların aracısı durumunda. Toplumsal olarak sadece allahın haberdar olması yeterli değil aslında tüm akrabalar ve tanıdıklar haberdar olmalı ki geçerli olsun. Günün şartlarına göre resmi nikah yapılmalı ki boşol la boşolunmasın.

ciddi gibi yazsamda içimden kahkaha atmaktayım. :14:

ek: imam nikahlı genelev. mum söndü karalaması bunların yanında masum bile kalır.

Bir Zeynep
03.01.2006, 14:26
[quote=ISIK]Merhaba arkadaslar,

Simdi bir imam nikahli olan cift birbirinden ayrilmak istedigi zaman sadece 3 defa "bosaniyorum" demesi gerekiyormus ve ayrilmis oluyormus. [quote]

Ahahaha cvok güldüm hahaha koptum resmem yawwwwwwwwwwwwww.... Bu dogru mu acaba? Bana neyi hatirlattirdi biliyormusnuz? "Beterböcek" diye bir cizgi filim var di veya hala vardir belki Türk Televizionda, izine geldikce izlerdim cocuk ken. O filimdeki kiz 3 kere "Beterböcek, BETERböcek, BETERBÖCEKKK" dediyi an iste o beterböcek gelirdi. hahahahahahhaa siyah beyaz cizgili kilotlu corabi vardi galiba, siyah siyah giyiniyodu. hahahahha...
Heheheh demek bu sunniler üc kere "bosaniyorum. Bosaniyorum. Bosaniyormmmmmmm" diyip oldu bu is hemi? heheheheheheh Ay hay Allah.....

mercan
03.01.2006, 14:33
Heheheh demek bu sunniler üc kere "bosaniyorum. Bosaniyorum. Bosaniyormmmmmmm" diyip oldu bu is hemi? heheheheheheh Ay hay Allah.....

evet zeynep bunlar kendi işini kendin yap diyenlerden:) zekiler aslında!!!!!!!!!!!!!düşünsene mahkemesi , hakimi, avukatı oooo tonla para ve zaman kaybı :3D_NG (9) adamlar kendi davasına kendisi bakıyoo

izmirksk
03.01.2006, 14:37
yawwwwwwwwwwwwww.... Bu dogru mu acaba? Bana neyi hatirlattirdi biliyormusnuz? "Beterböcek" diye bir cizgi filim var di veya hala vardir belki Türk Televizionda, izine geldikce izlerdim cocuk ken. O filimdeki kiz 3 kere "Beterböcek, BETERböcek, BETERBÖCEKKK" dediyi an iste o beterböcek gelirdi. hahahahahahhaa siyah beyaz cizgili kilotlu corabi vardi galiba, siyah siyah giyiniyodu. hahahahha...
ya alemsin ama benimde aklıma o gelmişti
beterböcek beterböcek beterböcek hhhaaaahhhaaaaa

ciddiyim sağolsunlar güldürüyorlar bizi işin ilginci bilgisine çok güvendiğim aydın bulduğum bir cami imamı bile bana bunu demişti.
kadın 3 defa boş ol dan sonra başka bir erkekle evlenecek cinsel ilişkiye girecek ondan sonra eski kocası kadını alacak.
sebep ne ,dedim.
dedi ki, bu erkeğe bir ceza.
yahu bu kadınada ceza değil mi
CEHALET VE GERİCİLİK PAÇALARDAN FIŞKIRIYOR:3D_NG: :3D_NG: :3D_NG: :3D_NG: :3D_NG: :3D_NG:

mercan
03.01.2006, 14:39
[quote=Adi güzel Ali'm]
ciddiyim sağolsunlar güldürüyorlar bizi işin ilginci bilgisine çok güvendiğim aydın bulduğum bir cami imamı bile bana bunu demişti.
kadın 3 defa boş ol dan sonra başka bir erkele evlenecek cinsel ilişkiye girecek ondan sonra eski kocası kadını alacak.
sebep ne ,dedim.

ıııııııııyyyyyyyyyy tek kelimeyle cehaletttt... ilkkez böyle bişey duydum ..ne yani sonra o dindar beyfendi o kadını gönül rahatlığıyla alıcakmıymıs!!! bu seferde namus cinayetine kurban gider kadıncık !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

izmirksk
03.01.2006, 14:42
ıııııııııyyyyyyyyyy tek kelimeyle cehaletttt... ilkkez böyle bişey duydum ..ne yani sonra o dindar beyfendi o kadını gönül rahatlığıyla alıcakmıymıs!!! bu seferde namus cinayetine kurban gider kadıncık !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
almazlar mı
ne de olsa dinin emri!!
dur ben bu konuyu gündeme getireyim daha sonra

mercan
03.01.2006, 14:44
almazlar mı
ne de olsa dinin emri!!
dur ben bu konuyu gündeme getireyim daha sonra

valla benim bildiğim insanlar dinin emirlerinide ayıklıyo!!!!!!!işine geleni uyguluyo işine gelmiyeni tanımıyo !!! yani kendine göre kılıf uyduruyo herkess

Bir Zeynep
03.01.2006, 15:47
ya alemsin ama benimde aklıma o gelmişti
beterböcek beterböcek beterböcek hhhaaaahhhaaaaa

kadın 3 defa boş ol dan sonra başka bir erkekle evlenecek cinsel ilişkiye girecek ondan sonra eski kocası kadını alacak.
sebep ne ,dedim.
CEHALET VE GERİCİLİK PAÇALARDAN FIŞKIRIYOR:3D_NG: :3D_NG: :3D_NG: :3D_NG: :3D_NG: :3D_NG:
heheheh eeeeeeeeee napimmmmm??? Ama bizden baska beterböcegi izleyen olmamis demek ki hahahaha......
Aboooo valalha ne diyim ben buna. Tövbe tövbe...... Gercekten inanamiyorum. Bu ne bicim cezaymis böyle allah allah.... Islam da heeee? Hic yakistiramadim, pes dogrusu....

titogonzales
03.01.2006, 16:11
tamamen safsata eskıden resmı evlılık gıbı bısey olmadıgından dını olarka boyle yorumlanmıs tamamen sacvmalık varmıdır vardı ama allah katında sen onu esın olarak kabul edersın yanı esasta dını nıkah sadece bu vecıbeye Allahı sahıt etmektır. tabı sonra saptırılmıs o baska

BÜYÜKDOGU
03.01.2006, 23:09
Dostlar bilesiniz ki bir takım inançları alaya alıyorsunuz!
Ve bilesiniz ki

Hz ALİ ye biri sorar
Yaa ALİ ya cennet cehennem ve Tanrın yoksa?
ALİ: İkimiz de toprak oluruz.Amaaa ya varsa!!!

Bunu neden yazdım.
Eğer o alaya aldığınız şey var ise kim ile ve ne ile dalga geçtiğinizin farkındasınızdır umarım.Ve insan gerek fiiliyatta gerek konuşmalarında dikkatli olmalı, sonuçlarına katlanmalı değil mi?

Bana sorarsanız LADİN terör müdür denildiğinde sonuçlar terör olduğunu gösterse de YA DEĞİL İSE! diyerek terör demem, diyemem.Bunun aksi olursa sonuçlarına katlanamam.(bu yalnızca bir örnek,başka bir amaç yok)

Bu meselede konumuzun bir yönden benzeri aslında.

Düşüncelere gelince bir takım şeyleri yeniden düşünmek taraftarıyım.
Düşünelim...

Neden devlet e nikahı onaylatmak zorunlu oluyor da.Onaylatmadığın taktirde suçlu oluyorsunda;
Neden bir işi yaparken Babanızdan izin aldığınızda normal oluyor da...

Bizi yaradandandan izin alınca sorun oluyor saçma oluyor.
O dindarların değeri beni ilgilendirmez deiyenler olyor elbet.

Bilmeliyiz ki değer denen olguyu Yaradan koymuştur.Yoksa adam öldürmek de hırsızlık da laf taşımak da...vb..
hepsi normal olabilecek şeyler.
iyi denen şey nedir ki?
Yada kötü yada faydalı
iyi ile kötüyü
faydalı ile zaralıyı
doğru ile yanlışı
zulüm ile adaleti
güzel ile çirkini...
bunları belirleyen kimdir?

Yakapınarlı
03.01.2006, 23:14
kardeşim buradaki herkezin düşüncelerini yargılamak sana düşmez ve buradaki çoğu arkadaşımızdada tanrı inancı mevcut tek farkımız bizim olaya mantığımızla bakmamız.mantığımın almadığı herşey bana göre yanlıştr.

ibrahim-ch
03.01.2006, 23:27
Büyük Dogu
Islamda Hoca nikahi yoktur
insanlar kendileri hoca nikahi diyorlar
Hoca=Hace=Olgun kisi Türkcedir yani
Nikahda amac insanlara gayri islami ( Toplumun Degerlerinesaygili) bir birlikteligin olmadigini duyurmak
Sartlar
1-Evlenecek taraflar
2-iki sahit
3-Erkegin kadina verecegi bir hediye
ve birazda Calgili eglence Bunda amac diger Tanidik insanlar duysun gizli sakli bir sey olmadigini bilsinler diye.
hepsi bu
Maliki nikahi
Hanbeli Nikahi
Safi nikahi
Hanefi nikahi
hepsininde Farzlarinda farkliliklar var

Bir Zeynep
04.01.2006, 09:15
Büyük can, evet güldüm bunlara, diyorum ya hala da anlayamiyorum ve gercek oldugunu inanmiyorum. Daha dogrusu inanmakta istemiyorum. Biz hic olmazsa gerceklere gülüyoruz "alay" ediyoruz dedigin gibi, biz olmayanlara, kara calip lekeleyip "mum söndü" davasi gibi kendimiz uydurup, alay edip dagitmiyoruz burada. Olan bir seye düsüncelerimizi döküyoruz.

Oli
04.01.2006, 12:59
BÜYÜKDOĞU arkadaşımız sözde cool takılmaya çalışıyor ancak patlamaya hazır bomba gibi geldi bana. Zihnimde seni fişledim büyükdoğu ileride bomba patlatma olasılığın yüksek olduğu için. Alevi forumunun bir kurum/devlet olduğunu varsaydım. Sünni sitesinde hak adamı olabilirsin ancak alevi sitesinde de terörist damgası yiyebilirsin. NAsıl ladin hem terörist olabilir hem olmayabilirse bu da öyle birşey. Mesela çeçenler bizim devletçe özgürlük savaşçısı rusya için terörist. sonsuz örnek var hepimiz biliriz, içeriden dışarıdan.

işte öyle bir şey. (şarkıyıda hatırlattın bana, erol evginin)

Yanlış anlaşılmasın alevi forumu nu baz alarak kullandım fişleme terörist kelimelerini.

BÜYÜKDOGU
04.01.2006, 19:28
BÜYÜKDOĞU arkadaşımız sözde cool takılmaya çalışıyor ancak patlamaya hazır bomba gibi geldi bana. Zihnimde seni fişledim büyükdoğu ileride bomba patlatma olasılığın yüksek olduğu için. Alevi forumunun bir kurum/devlet olduğunu varsaydım. Sünni sitesinde hak adamı olabilirsin ancak alevi sitesinde de terörist damgası yiyebilirsin. NAsıl ladin hem terörist olabilir hem olmayabilirse bu da öyle birşey. Mesela çeçenler bizim devletçe özgürlük savaşçısı rusya için terörist. sonsuz örnek var hepimiz biliriz, içeriden dışarıdan.

işte öyle bir şey. (şarkıyıda hatırlattın bana, erol evginin)

Yanlış anlaşılmasın alevi forumu nu baz alarak kullandım fişleme terörist kelimelerini.

ister bombaya, ister beyazıt meydanında havaya kalkmaya memur bir yumruğa, istersen de bir sapanın içinde fırlamaya memur bir taşa benzet...
gönlünden ne gelyorsa...
Varsın sen fişleyesin
varsın ne kadar kurum varsa...

Fişlemek yada fişlenmek çözüm mü, düğüm mü?

ISIK
04.01.2006, 20:51
Sevgili Buyukdogu,

Simdi bu konuyu BEN actim. Bu konuyu acmanin nedeni alaya almak icin degil. Sadece bu konu hakkinda bilgi almak icin ve bana gercekten sacma gelen bazi seylerin nedenini ogrenebilmek icin, cunku bu imam nikahindaki 'bos ol' olayi ve ayrildiktan sonra tekrar birlesebilmek icin baska bir cinsel iliskiye girmenin gerektigini bir turlu anliyamiyorum. Neymis kadin haklariyla ilgiliymis...Simdi bana gercekten mantik gozuyule baktigimda sacma gibi geliyor. Hem senin bizlere gosterdigin ornek bununla hic alakasi yok kardesim. Hem bu forumda herkez dusuncelerini paylasabilir... Bazi cahil insanlar nasil Aleviler hakkinda "mum sondu olayini" uyduruyorlarsa, evet bu terbiyesizligi yapiyorlarsada, ve bunlarin dogru olmadigini biliyorlarsada, yinede dusuncelerini vermek onlarinda en dogal hakki, bu dusuncelere katilsamda katilmasamda.... Ama tabiki bu verdigim ornek bu Imam nikahi olayinla hic alakali degil, cunku imam nikahi ve bos ol olayi degismeyen gercekler. Ben sadece insanlarin her iyi veya kotu konu hakkinda konusmaya ozgur olduklarini ifade ediyorum...

Isik

özgüreren
05.01.2006, 00:20
biliğim kadarıyla söyleyim bakalım becerecekmiyim..ilk önce boşanma konusu boşol denmekle olmuyor böyle bir hüküm kesinlikle yok..şahitler huzurunda evlenen insanlar şahitler huzurunda yöneti tarafından boşanırlar keyfi bir şekilde dinimizde yeri yok tamamen uydurmadır..boşanan çiftler 3 boşanmadan ve 4 boşanmadan sonra tekrar bir araya gelmek isterlerse başka bir evilik yaparak ve boşanarak evlenebilir diye eski zamanın bir hükmüdür ve kuranda bu böyle verilmiş fakat şimdiki zamana uygun değildir ve kullanılmasıda gerekli değildir...imam nikahı o zamana dayalıdır ve şahitlidir ve şuanki zamanda hükmü yoktur..çünkü Allah kadının boşanma sırasındaki hakları gözetilsin diye hükümler vermiş ve bunları yönetimdeki insanlara uygulamasını istemiştir yani imam nikahı diye aslında bişey yok..şimdiki zamanda yapılan imam nikahı sadece ananeden başka bişey değildir....böyle yaparak insanları kandırarak kendinlerince canı sıkılınca boşacanacak falan filan işte..

ISIK
09.01.2006, 20:43
Arkadaslar cok enteresan nikahla ilgili bir yeni haber. Bu haber sayin Zekerya hocamizdan gelme (ahum ahum!!!!). Televiziyonda Reha Muhtarin programinda duydugum inanilmaz sacma birsey. Zekarya hocanin su sozleri: Birbirinden ayrilmis bir cift, ayri olduklari sure birbirinle opustukleri zaman tekrar evlenmis oluyorlar. Yani tekrar bir nikaha gerek yok. Bu nasil oluyor ya? Nasilda uyduruyorlar bu sacmaliklari?

Oli
09.01.2006, 20:52
Arkadaslar cok enteresan nikahla ilgili bir yeni haber. Bu haber sayin Zekerya hocamizdan gelme (ahum ahum!!!!). Televiziyonda Reha Muhtarin programinda duydugum inanilmaz sacma birsey. Zekarya hocanin su sozleri: Birbirinden ayrilmis bir cift, ayri olduklari sure birbirinle opustukleri zaman tekrar evlenmis oluyorlar. Yani tekrar bir nikaha gerek yok. Bu nasil oluyor ya? Nasilda uyduruyorlar bu sacmaliklari?

Zaten bu zekeriya dini ayaklar altına aldı... eskiden açıkça söylenmeyen gizli kurallar vardı adam hepsini ifşa etti.. gerçek dinciler sevmezler bu şahsı. Dini devlete uydurmaya çalışan bir şahıs. Eski provakatörlerdenmiş. kendi bizzat söylemişti. 80 öncesi komunist toplantılarına katılırdım diye. bir nevi ajan işte kendi çapında. o bakışlar, o yürüyüş kızların canını çok yakar ama :yamukgul: :3D_NG: :3D_NG (4)

ISIK
09.01.2006, 20:57
Zaten bu zekeriya dini ayaklar altına aldı... eskiden açıkça söylenmeyen gizli kurallar vardı adam hepsini ifşa etti.. gerçek dinciler sevmezler bu şahsı. Dini devlete udurmaya çalışan bir şahıs. Eski provakatörlerdenmiş. kendi bizzat söylemişti. 80 öncesi komunist toplantılarına katılırdım diye. bir nevi ajan işte kendi çapında. o bakışlar, o yürüyüş kızların canını çok yakar ama :yamukgul: :3D_NG: :3D_NG (4)

HaHaHa vallah ne diyim Oli hemsom haklisin. Sey bu Zekeriya hocanin evde cani cok SIKILDIGINDA mezdeke muzigi koyup oynarmis. HaHa bunu kendisi anlatti bir programda. :3D_NG (5) :3D_NG::yamukgul:

Serkan_Devrim
09.01.2006, 23:54
takvim de bazen yazılarını mizah diye okurum. hani sorular gelir ya. 'dansözüm oruç tutabilirmiyim' 'hz Muhammed'in adının yazılı olduğu bir kağıtla tuvalete girilirmi?' vb. sizde arasıra okuyun. rahatlarsınız. :yamukgul:hehehe

rockçı turna
10.01.2006, 00:04

ışık bende aynı programın bi kısmını izledim gülmek için:) ilk basta bosanmış bir çiftin eger istekleri varsa hiç birseye gerek kalmaksızın 3 kere ayrılıp birleşebileceklerini söyledi. reha muhtar da e hocam 3 ten sonra ne olur diyince geciştirmeye calıstı... ne yaptı ne etti hülle olayına girmedi ve konudan bayagı sıkıldı:) zor bi durumdu onun için:sas:

Oli
10.01.2006, 00:11
rockercrane nin dediği kısmı bende izledim. yeniden evlenirlerse tekrar evlenirler dedi. reha da tamam sıkıştırmıycam dedi. hani biz burada boş ol ve hülle meselesini eleştirmiştikya onlar bile açıklıyamıyor bu konuyu. :3D_NG:

ISIK
11.01.2006, 10:12
Rockercrane candan alinti: ışık bende aynı programın bi kısmını izledim gülmek için:) ilk basta bosanmış bir çiftin eger istekleri varsa hiç birseye gerek kalmaksızın 3 kere ayrılıp birleşebileceklerini söyledi. reha muhtar da e hocam 3 ten sonra ne olur diyince geciştirmeye calıstı... ne yaptı ne etti hülle olayına girmedi ve konudan bayagı sıkıldı:) zor bi durumdu onun için

Evet evet aciklama yapamiyorlar ama kendilerine HOCA ismini nasilda takiyorlar iyi vallaha hel rasgelen hoca oluyor....tovbe tovbe! hihihi

müttaki
12.01.2006, 15:44
Dönüş yapılabilecek) boşama iki defadır. Sonrası, ya iyilikle geçinmek, ya da güzellikle bırakmaktır. (Evlilikte) tarafların Allah’ın belirlediği ölçüleri koruyamama endişeleri dışında kadınlara verdiklerinizden (boşanma esnasında) bir şeyi geri almanız sizin için helal olmaz. Eğer onlar Allah’ın belirlediği ölçüleri gözetmeyecekler diye endişe ederseniz, o zaman kadının (boşanmak için) bedel vermesinde ikisine de günah yoktur. Bunlar Allah’ın koyduğu sınırlardır. Sakın bunları aşmayın. Allah’ın koyduğu sınırları kim aşarsa onlar zalimlerin ta kendileridir.
Eğer erkek karısını (üçüncü defa) boşarsa, kadın, onun dışında bir başka kocayla nikahlanmadıkça ona helal olmaz. (Bu koca da) onu boşadığı takdirde onlar (kadın ile ilk kocası) Allah’ın koyduğu ölçüleri gözetebileceklerine inanıyorlarsa tekrar birbirlerine dönüp evlenmelerinde bir günah yoktur. İşte bunlar Allah’ın, anlayan bir toplum için açıkladığı ölçüleridir.
Kadınları boşadığınız ve onlar da bekleme sürelerini bitirdikleri zaman, ya onları iyilikle tutun yahut iyilikle bırakın. Haklarına tecavüz edip zarar vermek için onları tutmayın. Bunu kim yaparsa kendine zulmetmiş olur. Sakın Allah’ın âyetlerini eğlenceye almayın. Allah’ın üzerinizdeki nimetini, size öğüt vermek için indirdiği Kitab’ı ve hikmeti hatırlayın. Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki Allah her şeyi hakkıyla bilendir. (bakara-229:231)

Yakapınarlı
13.01.2006, 03:49
Dönüş yapılabilecek) boşama iki defadır. Sonrası, ya iyilikle geçinmek, ya da güzellikle bırakmaktır. (Evlilikte) tarafların Allah’ın belirlediği ölçüleri koruyamama endişeleri dışında kadınlara verdiklerinizden (boşanma esnasında) bir şeyi geri almanız sizin için helal olmaz. Eğer onlar Allah’ın belirlediği ölçüleri gözetmeyecekler diye endişe ederseniz, o zaman kadının (boşanmak için) bedel vermesinde ikisine de günah yoktur. Bunlar Allah’ın koyduğu sınırlardır. Sakın bunları aşmayın. Allah’ın koyduğu sınırları kim aşarsa onlar zalimlerin ta kendileridir.
Eğer erkek karısını (üçüncü defa) boşarsa, kadın, onun dışında bir başka kocayla nikahlanmadıkça ona helal olmaz. (Bu koca da) onu boşadığı takdirde onlar (kadın ile ilk kocası) Allah’ın koyduğu ölçüleri gözetebileceklerine inanıyorlarsa tekrar birbirlerine dönüp evlenmelerinde bir günah yoktur. İşte bunlar Allah’ın, anlayan bir toplum için açıkladığı ölçüleridir.
Kadınları boşadığınız ve onlar da bekleme sürelerini bitirdikleri zaman, ya onları iyilikle tutun yahut iyilikle bırakın. Haklarına tecavüz edip zarar vermek için onları tutmayın. Bunu kim yaparsa kendine zulmetmiş olur. Sakın Allah’ın âyetlerini eğlenceye almayın. Allah’ın üzerinizdeki nimetini, size öğüt vermek için indirdiği Kitab’ı ve hikmeti hatırlayın. Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki Allah her şeyi hakkıyla bilendir. (bakara-229:231)
hoşgeldin büyükdoğu2 neden böle dediğimi geçmiş mesajlara bakarsanız anlasınız.yaa nerde burda kadının yüceliği eşitliği erkek istediği gibi kadını boşayacak sonra tekrar alacak kadın işte başka evlenecek vs. mal olarak görmeken başka birşey değil bu belki sırası değilde şu 4 kadın almak günah değil onunda savunması varmı acaba merak ettim.neymiş efendim erkekleri cenette 4 huri karşılayacakmış.ben allaha sonunu kadar inanırım ve adaletsiz olduğuna inanmıyorum ama sizler hala adaletsizmiş gibi aks ediyonuz.bence düşünerek yazın kendi kendinizi açığa vermeyin.
saygılar...

Serkan_Devrim
13.01.2006, 04:04
hoşgeldin büyükdoğu2 neden böle dediğimi geçmiş mesajlara bakarsanız anlasınız.yaa nerde burda kadının yüceliği eşitliği erkek istediği gibi kadını boşayacak sonra tekrar alacak kadın işte başka evlenecek vs. mal olarak görmeken başka birşey değil bu belki sırası değilde şu 4 kadın almak günah değil onunda savunması varmı acaba merak ettim.neymiş efendim erkekleri cenette 4 huri karşılayacakmış.ben allaha sonunu kadar inanırım ve adaletsiz olduğuna inanmıyorum ama sizler hala adaletsizmiş gibi aks ediyonuz.bence düşünerek yazın kendi kendinizi açığa vermeyin.
saygılar...
onlara göre 4 değil 100 huri verilecekmiş. 4000 bakire ve 8000 dulda cabası. bunlar her erkeğe verilecekmiş cennette. onlar böyle beklerler. sizcede komik değilmi? komik olan cennette bedensel nimet beklemeleri.

Yakapınarlı
13.01.2006, 04:07
onlara göre 4 değil 100 huri verilecekmiş. 4000 bakire ve 8000 dulda cabası. bunlar her erkeğe verilecekmiş cennette. onlar böyle beklerler. sizcede komik değilmi? komik olan cennette bedensel nimet beklemeleri.
cennet cehennem varmı buda ayrı bir tartışma konusu aslında ama saçmalık adaletsizlik beklenilen şey.

Serkan_Devrim
13.01.2006, 04:25
cennet cehennem varmı buda ayrı bir tartışma konusu aslında ama saçmalık adaletsizlik beklenilen şey.
cennet ve cehennem var olabilir. bence var. ama beklenilen cennet ve cehennem belli bir zamanın olduğu belli mekanlar değillerdir. yani evrenin herhangi bir köşesinde turistik bir mekan olarak cennet beklemek veya bir azaphane olarak cehennem beklemek saçma. cennet ve cehennemde olacak olan ruhlardır. bedenler değil. o yüzden cennette bedensel nimet değil, ruhsal nimet beklemek doğrudur. cehennemde de ruhsal ızdırab.

müttaki
13.01.2006, 13:55
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. (nisa-3)
aliekber kardeşim ruh dediğin ne cehennemde yanar nede cennette keyif yapar cennet berekettir bereket ise bedenedir:)

Serkan_Devrim
13.01.2006, 16:50
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. (nisa-3)
aliekber kardeşim ruh dediğin ne cehennemde yanar nede cennette keyif yapar cennet berekettir bereket ise bedenedir:)
yanmaktan kasıt beden yanması değildir. cehennemde ki ateş te bildiğin ateş değildir. burada bilinmeyeni bilinenle anlatma vardır. şeytan içinde 'yalın bir ateşten yarattık' denir. bildiğin ateş değildir bu. kafamız bunları idrak edemiyor diye cennette veya cehennemde beden bekleriz. ruhun huzurlu olmadıktan sonra hangi bedensel istek seni mutlu edebilir. o halde asıl nimet ruhsaldır. evrenin bir köşesinde turistik bir mekan olarak cennet bekleyenler boşa beklemektedirler. kitap şöyle der. her beden mutlaka ölür ama ruh sonsuza kadar yaşar. eğer cennete ve ya cehenneme bedenle gideceksek ruhun ne anlamı kalır. ruh boşuna vardır demek.

Yakapınarlı
13.01.2006, 17:21
kadına mal gibi bakan bir ayet yada açıklamadan başka birşey bulamadım burada ne demek ikişer üçer dörder nasıl bir mantık bu nasıl adalet,kesinlikle red ediyorum olamaz böyle birşey alevi olmaktan her zaman gururluyum mutluyum böyle saçma sapan şeyleri duyunca dahada mutlu oluyorum.alevilikte tek eşlilik vardır yani eşin eğer vefat ederse ve tekrar evlenmek istersebn evlenebilirsin.ikişer üçer alınmaz kadına mal gözüyle bakılmaz.

Serkan_Devrim
13.01.2006, 17:33
kadına mal gibi bakan bir ayet yada açıklamadan başka birşey bulamadım burada ne demekikişer üçer dörder nasıl bir mantık bu nasıl adalet,kesinlikle red ediyorum olamaz böyle birşey alevi olmaktan her zaman gururluyum mutluyum böyle saçma sapan şeyleri duyunca dahada mutlu oluyorum.alevilikte tek eşlilik vardır yani eşin eğer vefat ederse ve tekrar evlenmek istersebn evlenebilirsin.ikişer üçer alınmaz kadına mal gözüyle bakılmaz.

:yamukgul: hehehe dur yaw biraz insaflı davran ona. :yamukgul: hehehe
ya konunun özü aslında diyalektik olmakta yatıyor. bazı şeyler zamanında yapılması gereken şeylerdi. belkide dilediği kadar kadın alan ve zina denilen şeyi bol bol yapan bir toplumu düzeltmek için o devirde onları zinadan uzak tutmak ve kadın sayısını sınırlandırmak için zamanın şartları gereği öyle bi kural kondu. ama şuan öyle bi durum yok. geçmiş zaman için konan bir çözüm yöntemini bu zamanda uygulamanın yanlışlığıdır bu. aleviliğin kendi içinde dinamikliği var. zamana göre yenilenebiliyor. bunlar kendilerini yenileyemedilri. 622 medinesi için konmuş olan kuralları 2006 yılındada uygulamaya çalışıyorlar. olay aslında bu.

vay be iyi kurtardım dini ha:yamukgul: hehehe

Yakapınarlı
13.01.2006, 22:51
:yamukgul: hehehe dur yaw biraz insaflı davran ona. :yamukgul: hehehe
ya konunun özü aslında diyalektik olmakta yatıyor. bazı şeyler zamanında yapılması gereken şeylerdi. belkide dilediği kadar kadın alan ve zina denilen şeyi bol bol yapan bir toplumu düzeltmek için o devirde onları zinadan uzak tutmak ve kadın sayısını sınırlandırmak için zamanın şartları gereği öyle bi kural kondu. ama şuan öyle bi durum yok. geçmiş zaman için konan bir çözüm yöntemini bu zamanda uygulamanın yanlışlığıdır bu. aleviliğin kendi içinde dinamikliği var. zamana göre yenilenebiliyor. bunlar kendilerini yenileyemedilri. 622 medinesi için konmuş olan kuralları 2006 yılındada uygulamaya çalışıyorlar. olay aslında bu.

vay be iyi kurtardım dini ha:yamukgul: hehehe
o zmanda olmamalı böyle birşey o erkeklerin uydurmalarından başka birşey değildir işlerine nasıl gelirse öyle işte.

Serkan_Devrim
13.01.2006, 22:54
o zmanda olmamalı böyle birşey o erkeklerin uydurmalarından başka birşey değildir işlerine nasıl gelirse öyle işte.
ya işte kurtarmaya çalıştık arkadaşları ama olmadı. :yamukgul: hehehe

müttaki
14.01.2006, 14:38
yanmaktan kasıt beden yanması değildir. cehennemde ki ateş te bildiğin ateş değildir. burada bilinmeyeni bilinenle anlatma vardır. şeytan içinde 'yalın bir ateşten yarattık' denir. bildiğin ateş değildir bu. kafamız bunları idrak edemiyor diye cennette veya cehennemde beden bekleriz. ruhun huzurlu olmadıktan sonra hangi bedensel istek seni mutlu edebilir. o halde asıl nimet ruhsaldır. evrenin bir köşesinde turistik bir mekan olarak cennet bekleyenler boşa beklemektedirler. kitap şöyle der. her beden mutlaka ölür ama ruh sonsuza kadar yaşar. eğer cennete ve ya cehenneme bedenle gideceksek ruhun ne anlamı kalır. ruh boşuna vardır demek.
sn. aliekber
insanı insan yapan özellikler nelerdir. çamurdan toprak, ruh ve akıl. bunlardan birisi eksik olursa o insan olmaz. dikkat edersen cebraile kuranda çoğu yerde ruhül kuddüs denir. ruhun bereketi yoktur, yemez içmez deneyimlemez acıda çekmez o Rabbinin bir parçasıdır ve Allahın emrindedir.
deneyim için acı için ödül için bir bedenin olması gerekir aynı zamanda insan olmak için.
ruhun anlamı Rabbin birliğidir. ruh olmazsa İnsan Allahın birliğini idrak edemez. Ruh insanın içindeki gerçektir. kim o gerçeğin Allahın parçası olduğunu anlarsa onun birliğine girmek için çalışır. kim uyursa ölünce uyanır:)

Serkan_Devrim
14.01.2006, 15:06
sn. aliekber
insanı insan yapan özellikler nelerdir. çamurdan toprak, ruh ve akıl. bunlardan birisi eksik olursa o insan olmaz. dikkat edersen cebraile kuranda çoğu yerde ruhül kuddüs denir. ruhun bereketi yoktur, yemez içmez deneyimlemez acıda çekmez o Rabbinin bir parçasıdır ve Allahın emrindedir.
deneyim için acı için ödül için bir bedenin olması gerekir aynı zamanda insan olmak için.
ruhun anlamı Rabbin birliğidir. ruh olmazsa İnsan Allahın birliğini idrak edemez. Ruh insanın içindeki gerçektir. kim o gerçeğin Allahın parçası olduğunu anlarsa onun birliğine girmek için çalışır. kim uyursa ölünce uyanır:)

bir çok sahabenin ve bir çok evliyanın bedenden sadece bir aracı olarak söz ettiğini bilirsin. ayrıca bedensiz insan olmaması birşeyi değiştirmez. cennete veya cehenneme insan olarak gitmek zorunda değiliz. rab dönüşünüz banadır diyor. rabbe dönüş bir bedenle olmaz. bedeb sadece bu dünyada kullanılan bir araçtır. öte alemi kaldıramaz. otobanda at arabası olmaz. ruh nasıl acı çekmez. kitap ruh hakkındaki bilgimizin(insanların bilgisinin) az olduğunu söylüyor. acı çekmeyeceğini nerden çıkardın. şytan da bedensizdir. yalın bir ateşten yaratılmıştır. o nasıl acı çekecek cehennemde. artı ruhun acısında daha büyük acı mı var. hangi insan beden acısını evlat acısından üstün tutar. ben evladımı kaybetsem hangi beden acısı bundan daha ağır gelir. ki bu durum ruhun ıstırabının göstergesi değilmidir. rabbin mekanına bedenle gidemezsin. cebraili asıl haliyle gören hz muhammet hira dağında çökmemişmiydi. bakamıyordu ona. öte alem başkadır dostum. senin bunları iyi bildiğini düşünüyorum ama kullanmıyorsun. din bilgisi sende iyi var gibi. kullan o bilgileri. doğmatik verilen bilgileri sorgula.
bu arada tartılma üslubun çok hoş. bu yüzden teşekkür ederim.
kendine iyi bak
saygılar.

Oli
14.01.2006, 16:20
forumda çok ilginç bir özellik var şahsen benim çok hoşuma gidiyor... alakasız gibi gelen konular altında çok güzel tartışmalar oluyor. mesela burda ali ekber düşüncelerini çok güzel anlatmış... [ruh meselesinde]

müttaki
15.01.2006, 17:17
sn aliekber
Şöyle derler: “Biz gerçekten gerisingeriye eski halimize mi döndürüleceğiz?” Bizler çürümüş kemiklere döndükten sonra mı?” “Öyle ise bu hüsran dolu bir dönüştür” dediler Halbuki o, bir haykırıştan (sûr’un üfürülmesinden) ibarettir. (nazı'at 10:13)
“Öldüğümüz ve toprak olduğumuz zaman mı (dirilecekmişiz)? Bu, akla uzak (imkansız) bir dönüştür!” Şüphesiz biz, toprağın; onlardan neleri eksilttiğini bilmekteyiz. Yanımızda (o bilgileri) koruyan bir kitap vardır(kaf 3:4)
(Allah şöyle der:) “Ey huzur içinde olan nefis!” Sen O’ndan razı, O da senden razı olarak Rabbine dön!” “(İyi) kullarımın arasına gir.” “Cennetime gir.” (fecr-27:30)
ruh acı çeker mi Ruh Rabbinden bir parça değilmidir. senin dediğin candır. can acı çeker zevk alır hoşluk duyar. ölür dirilir. şeytan ateşten yaratıldı. insanda topraktan. acaba bir çuval toprak insana vurulsa hali nice olur. ateşten yaratılan ateşten acı çekmez olur mu:)
aynı zamanda yaklaşımın için teşekkür ederim ama bilgilerim doğuştan değil. toplama:) sorgulaya sorgulaya böyle kafayı sıyırdık zaten:) ama herkese tavsiye ederim. çünkü aklın benzini kuşku ve meraktır:)

Serkan_Devrim
15.01.2006, 18:29
sevgili müttaki, dünyadada cennettede bedenle olacaksak; ruh niye var? sencede ruh anlamını yitirmiyormu?

müttaki
15.01.2006, 18:56
ruh Allahın bir parçasıdır. bedeninin aracılığı ile ruhunun idrakine varanlar haşa Allah olduğunu bile iddia etmişleridir. bunlardan hallac-ı mansuru duymuşsundur.
herşey birdir diyoruz ya ruh o birliğin mührüdür. her varlıkta vardır. kum tanesinden Rabbimi gördüm diyenler onda ki Ruhu görürler. Hz. isaya Ruhullah derlerdi. o da bunun bilincindeydi. ölüleri diriltir, doğuştan körleri ve sakatları iyi ederdi. bunlar birer mucize olarak tamamen bedenendir. bu konular biraz kafa karıştırıcıdır ama düşünmesi de en güzel konulardır. tabi ki bana göre. nasıl birşey olduğunu anlatamam ama kuranda ruh hakkında geçen birkaç ayet var
Hani Rabbin meleklere, “Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin” demişti. (hicr- 28:29)
Ve sana ruh hakkında soru soruyorlar. De ki: “Ruh, Rabbimin bileceği bir şeydir. Size pek az ilim verilmiştir.” (isra-85)
biryerde de şöyle geçiyor: "ya muhammed, eğer sana ruhtan sual ederlerse cevap ver ki: ruh benim Rabbimin emrindedir"
ama sırra kavuşanlar Hz. Ali gibi: görmediğim Allaha ibadet etmem diyebilenler ruhun ne olduğunu anlatabilirler. biz daha kendimizi anlamaya çalışıyoruz :)

Serkan_Devrim
15.01.2006, 19:08
ruh Allahın bir parçasıdır. bedeninin aracılığı ile ruhunun idrakine varanlar haşa Allah olduğunu bile iddia etmişleridir. bunlardan hallac-ı mansuru duymuşsundur.
herşey birdir diyoruz ya ruh o birliğin mührüdür. her varlıkta vardır. kum tanesinden Rabbimi gördüm diyenler onda ki Ruhu görürler. Hz. isaya Ruhullah derlerdi. o da bunun bilincindeydi. ölüleri diriltir, doğuştan körleri ve sakatları iyi ederdi. bunlar birer mucize olarak tamamen bedenendir. bu konular biraz kafa karıştırıcıdır ama düşünmesi de en güzel konulardır. tabi ki bana göre. nasıl birşey olduğunu anlatamam ama kuranda ruh hakkında geçen birkaç ayet var
Hani Rabbin meleklere, “Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin” demişti. (hicr- 28:29)
Ve sana ruh hakkında soru soruyorlar. De ki: “Ruh, Rabbimin bileceği bir şeydir. Size pek az ilim verilmiştir.” (isra-85)
biryerde de şöyle geçiyor: "ya muhammed, eğer sana ruhtan sual ederlerse cevap ver ki: ruh benim Rabbimin emrindedir"
ama sırra kavuşanlar Hz. Ali gibi: görmediğim Allaha ibadet etmem diyebilenler ruhun ne olduğunu anlatabilirler. biz daha kendimizi anlamaya çalışıyoruz :)
ruh hakkında söylediklerin benim savunduğum görüşler. ama ya ruh gereksiz yada beden. o zaman niye ruh olarak gelmedik dünyaya? neden bir bedene gerek görüldü?

müttaki
15.01.2006, 19:19
ruh dünyada var olmaz. o hep vardır. Allahın parçasıdır. beden ruh ile canlanır. ruh olmadan beden insan olmaz. beden olmadan da ruh deneyimleyemez. biz ruhu deneyimliyoruz. ama deneyimleyen bedendir, candır. deneyimlenense ruhtur. yani halife olan insanın bedeni özellikleridir. hacı bektaş descartesin eserini okuduğunu, bazı hakikatleri oradada gördüğünü fakat inançsızlığından dolayı aklın vahiy yolu ile bazı bilgilerden mahrum kaldığını belirtiyor. akıla gelen vahiy yani hakikatler ruhtan gelenlerdir. Hz. muhammede gelen vahiyde ruhül kuddüs den gelmiştir. yani cebrailden:)
hacıbektaşın keza hakikat makamının 8. kapısı sırra ulaşmak, 9. kapısı münacaat, 10. kapısı ise Allahın celalini görmektir.
bu konuları daha yeni araştırıyorum yeni bilgilerimi seninle paylaşırım.

Serkan_Devrim
15.01.2006, 19:26
ruh dünyada var olmaz. o hep vardır. Allahın parçasıdır. beden ruh ile canlanır. ruh olmadan beden insan olmaz. beden olmadan da ruh deneyimleyemez. biz ruhu deneyimliyoruz. ama deneyimleyen bedendir, candır. deneyimlenense ruhtur. yani halife olan insanın bedeni özellikleridir. hacı bektaş descartesin eserini okuduğunu, bazı hakikatleri oradada gördüğünü fakat inançsızlığından dolayı aklın vahiy yolu ile bazı bilgilerden mahrum kaldığını belirtiyor. akıla gelen vahiy yani hakikatler ruhtan gelenlerdir. Hz. muhammede gelen vahiyde ruhül kuddüs den gelmiştir. yani cebrailden:)
hacıbektaşın keza hakikat makamının 8. kapısı sırra ulaşmak, 9. kapısı münacaat, 10. kapısı ise Allahın celalini görmektir.
bu konuları daha yeni araştırıyorum yeni bilgilerimi seninle paylaşırım.

bütün bu soruları bunun için sordum işte. tuzağa düştün. :yamukgul: anlatmak istediğim şeyde bu. dünyaya insan olarak geleceğiz. ve ruh sadece insan olamaz. bedenle insan olur. bu yüzden beden sadece bir araçtır. bu dünya için kullanılan bir araç. bu dünyayı terkettikten sonra anlamını yitirir. sen nehri kayıkla geçtikten sonra kayığı karada sırtına alırmısın? ayrıca 10. kapı febnafillah tır. yani tanrıda yokolma. asıl anlam olarak tanrıya kavuşma ve onla birleşme. bedenle olmaz bu. kitap diyorki' musa rabbine seni görmek istiyorum dedi. rab sen beni göremezsin. ancak şu dağa bak o beni görebilirse sende görebilirsin dedi. allah o anda dağa tecelli etti ve dağ paramparça oldu. koca dağ allaha dayanamıyor. beden nasıl dayanır. beden düşük bir derecedir. araçtır. öte alem için yeterli değildir.
saygılar.

müttaki
15.01.2006, 19:37
(Allah şöyle der:) “Ey huzur içinde olan nefis!” Sen O’ndan razı, O da senden razı olarak Rabbine dön!” “(İyi) kullarımın arasına gir.” “Cennetime gir.” (fecr-27:30)
peki ruh rabbini istedi ve döndü. insana ne oldu. insan diiye birşey kalmadı:)
ama Allah dönen kulu iyi kullarının arasına yolladı. cennete :) işte bu Allahın sonsuz Rahmetindendir.

Serkan_Devrim
15.01.2006, 21:26
peki ruh rabbini istedi ve döndü. insana ne oldu. insan diiye birşey kalmadı:)
ama Allah dönen kulu iyi kullarının arasına yolladı. cennete :) işte bu Allahın sonsuz Rahmetindendir.
allah razı olsun bu ateti arıyordum sen yazmışsın. bak ne diyor. ey nefs(ki ruhun kendisidir.) rabbine dön, cennetime gir. demekki cennete ruh gider.

müttaki
15.01.2006, 21:54
bu nefsini yani isteklerini Allahın istekleri ile birlerştiren demek yani tüm nefisler Ruh değildir. huzurlu nefis Allaha teslim olan nefistir. bu nefis Allaha teslim olduğu için Ruhun özellikleri bedene yansır ve birlik oluşturur. ama Allaha ortak koşan nefis Allaha döndükten sonra gideceği yer ancak cehennemdir. bu da kuranda çokca yazar. herhalde yazmamama gerek yok ama bi söz var onu yazim:
şöyle bilmek gerekir ki arifler katında iman akıl üzeredir. fakat herkesce bilinen: imanın dil ve gönül üzere olduğudur. kim çalap tanrıya gönülden tanıklık yapmazsa mutlak kafirdir.(çalap ne demek biliyomusun)
muhakkak ki Allah kendisine ortak koşulmasını af etmez, bunun dışındaki günahları dilediği kimseye bağışlar.
bir de cehennemin en alt tabakasında olanlarda münafıklardır.

sun
11.03.2006, 11:53
selam,.. sacmalik bu ya,benim de kiymak istediler kiydirmadim inanmadigim bir seyi neden yaptirayim ki.Iyi valla ya "Allahim biz birbirimizi seviyoruz evlenmek istiyoruz ama bizim gönülen söz verip sana söyleyememiz yeterli degil hoca bizim yerimize söylüyor kabul et ya rabbim" bu ne yaaaaaaaa....allahla benim arama kimse girmez,...

manifesto
12.03.2006, 01:36
Merhaba arkadaslar,

Imam nikahi hakkinda birseyi cok merak ediyorum. Simdi benim cok sevdigim bir sunni arkadasim var. Kendisi evlendi, yani imam nikahi kiyildi, herhangi resmi bir nikah yok. Simdi ben bu arkadasdan ve diger baska sunni tanidiklardan bu konu hakkinda bazi bilgi aldim ve acikcasi anliyamadim. Simdi kusura bakmayin, bu konu hakkinda gercekten bilimsiz olabilirim, ama benim arkadaslardan duydugum seyleri ben size anlatiyorum. Simdi bir imam nikahli olan cift birbirinden ayrilmak istedigi zaman sadece 3 defa "bosaniyorum" demesi gerekiyormus ve ayrilmis oluyormus. Ve baska bir ogrendigim sey, ayrildiktan sonra tekrar birlesmek isteyen ciftler (yani tekrar imam nikahi kiymak isteyenler) sadece bir sartla birlesebiliyormus, once baska biriyle evlilik yapmalari gerekiyormus. Yani ornegin evlendiniz, ayrildiniz ve tekrar esinizle evlenebilmek icin ilk once baska biriyle evlilik gecirmeniz gerekiyormus. Ben bunu anliyamadim, arkadaslara nedenini sordum onlarda bilmiyorlar. Neden bu?
Öncelikle resmi şey dediğiniz sadece iki çifti yasalar ve hukuk önünde birbiri üzerinde hak iddia eder vaziyete getiren mukavele anlamında.Ancak islam hukuku önünde de kişileri Allah katında nikahlamak vardır mesele bu değil.
Öncelikle şunu söyleyeyim kadınında boşanma hakkı vardır;
İslamda boşama hakkı yalnızca erkeğe tanınmış da kadın bu haktan tamamen mahrum edilmiş değildir. Kadın da evlenirken boşama hakkını üzerine almışsa erkek gibi o da boşayabilir. Ayrıca kadın meşru mazeretleri varsa, mahkemeye de başvurup kendisini ayırmasını hakimden isteyebilir de. İslamda bu yol da kapalı tutulmamıştır. Şartları oluşunca bunların hepsini de hanımın uygulamaya koyması mümkündür. Yani kadına bu hakları İslam getirmiştir
Boşama yoluyla evliliği sona erdirme selahiyeti, prensip olarak önce kocaya aittir. Kadının bu selahiyeti alması ise, evlenmek akdi yapılırken, yahut daha sonra kocasının boşama selahiyetini kendisine vermesine bağlıdır. Kadın isterse evlenme şartı olarak bunu ileri sürer ve elde eder. (Boşamada erkekten farkı olmayabilir. Kadının isteğine bağlıdır.)
Ve o bahsini ettiğiniz hadise Hülle nikahıdır ki islam ile uzaktan yakından alakası yoktur.Boşandığı eşi ile bir insan eşi ile yeniden nikah kıyabilir bunda dinen hiçbir sakınca yoktur.
Bir kere kocanın her aklına geldiğinde ve psikolojik durumu ne olursa olsun karısına "boşsun" demesi ile kadın boş olmaz
Bunu için talak gerekli bu mesele teferruat içerdiği için hzılı geçiyorum
YANİ 3 değil 33 defa de boşol dese eşini boşamız olmaz ,boşamış olması için belirli hukuki ve reel durumlar gerekir.

cem-dogru
11.09.2006, 19:57
evet dogru sölemişler sünnilerde boşanan çift tekrar biraya gelmek isterlerse daha doğrusu helali olması için hoca kadını başka bi erkekle 1 haftalığına evlendiriyo sonra boşuyor bence cok sacma bişe ama bunu gercekten yapıyorlar bu arada ben sünni değilim ama sünni bi çok arkadaşım var onlarda bunu yapıyorlar...

Serkan_Devrim
12.09.2006, 11:15
şu nikah olayına bir açıklık getirelim.
Bakara(*) Sûresinin 229 . Ayetinde
(Dönüş yapılabilecek) boşama iki defadır. Sonrası, ya iyilikle geçinmek, ya da güzellikle bırakmaktır. (Evlilikte) tarafların Allah’ın belirlediği ölçüleri koruyamama endişeleri dışında kadınlara verdiklerinizden (boşanma esnasında) bir şeyi geri almanız sizin için helal olmaz. Eğer onlar Allah’ın belirlediği ölçüleri gözetmeyecekler diye endişe ederseniz, o zaman kadının (boşanmak için) bedel vermesinde ikisine de günah yoktur. Bunlar Allah’ın koyduğu sınırlardır. Sakın bunları aşmayın. Allah’ın koyduğu sınırları kim aşarsa onlar zalimlerin ta kendileridir.
www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=bo%C5%9Fanma&page_id=&kuran_id=&ayet_no=&Arama=Tamam
Bakara(*) Sûresinin 230 . Ayetinde
www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=&page_id=&kuran_id=2&ayet_no=230&Arama=Tamam

işte bu ikiayet gereği bir erkek ve kadın üçüncü boşanmadan sonra kadın başka biriyle evlenmeden kocaya helalolmaz. sinirlenen erkekte kadınıkendine haram kılmakiçin üç defa boşolo diyerek onu kendine haramettiğini sanır. o zamanda kadının başka biriyle nikahı gerekir ki bunada hülle denir. kısacası Allah'ı kandırdıklarını sanıyorlar amatümüyle yalnış.

cem-dogru
12.09.2006, 12:36
şu nikah olayına bir açıklık getirelim.
Bakara(*) Sûresinin 229 . Ayetinde
(Dönüş yapılabilecek) boşama iki defadır. Sonrası, ya iyilikle geçinmek, ya da güzellikle bırakmaktır. (Evlilikte) tarafların Allah’ın belirlediği ölçüleri koruyamama endişeleri dışında kadınlara verdiklerinizden (boşanma esnasında) bir şeyi geri almanız sizin için helal olmaz. Eğer onlar Allah’ın belirlediği ölçüleri gözetmeyecekler diye endişe ederseniz, o zaman kadının (boşanmak için) bedel vermesinde ikisine de günah yoktur. Bunlar Allah’ın koyduğu sınırlardır. Sakın bunları aşmayın. Allah’ın koyduğu sınırları kim aşarsa onlar zalimlerin ta kendileridir.
www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=bo%C5%9Fanma&page_id=&kuran_id=&ayet_no=&Arama=Tamam
Bakara(*) Sûresinin 230 . Ayetinde
www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=&page_id=&kuran_id=2&ayet_no=230&Arama=Tamam

işte bu ikiayet gereği bir erkek ve kadın üçüncü boşanmadan sonra kadın başka biriyle evlenmeden kocaya helalolmaz. sinirlenen erkekte kadınıkendine haram kılmakiçin üç defa boşolo diyerek onu kendine haramettiğini sanır. o zamanda kadının başka biriyle nikahı gerekir ki bunada hülle denir. kısacası Allah'ı kandırdıklarını sanıyorlar amatümüyle yalnış. emeğine saglık can bende bu konuyu anlatmaya çalışıyordum ama türkçem pek iyi değil arapçayı türkçeye çevirmekte zorlanıyorum
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
bu uygulama herkesi bağlamaz. ben gerekeni manifesto arkadaştan aldım. gerisi vız gelir. yüce ALLAH sen ve senin gibi düşünen insanları ıslah etsin...

MeRaLiNa
12.09.2006, 12:49
verdigin bilgiler icin tesekkürler ali_ekber, cok aydinlatici olmus :)

bunu resmi nikah olmadanda normal karsilayan cevrelerde
kadin saten mebat görülüyor
kadinlar üzerinde uyguladiklari baskida bunu gösteriyor
bütün dertleri sadece bir seks objesi olarak gördükleri bayanlar, onlari 2. sinif vatandas yerine koymak

dost hayatini böyle dini alet ederek mesrulastiriyorlar

bunu yapmak icin Allah'i bile kandirmaktan cekinmiyorlar

ayrica bende istedigim zaman kocama bos ol demek istiyom
onunki sinirde benimki degilmi:D

cemalettin
12.09.2006, 14:53
zamanında devleti olmayan arap toplumunda,islam ile beraber "imam"toplum düzenini sağlayan,öğreten ve pek çok şeyi halleden bir kişi/makam olarak ortaya çıkmış.devletleşme sonrasında da halkın bazı konulardaki işlerini halleden bir olarak devam edegelmiş.
nikah/akid erkek ve kadının bir anlaşması olup,şahitler huzurunda bir araya gelerek yetkilinin de bu durumu tasdiki ile olmuş.(gelinin görülmeden alınması-başlık-beşik kertmesi gibi anlayışlar toplumlar tarafından araya sokuşturulmuş)

islam ile beraber,gerek kadına gerekse çalışanlara(köle) veya himaye altına alınan kimsesizlere arap toplumunda o güne kadar olmayan ve uygulanmayan haklar verilmiş ve bu haklar insanlık tarihinde bir devrim niteliğindedir.
bu hakların sulandırılması,yozlaştırılması kendi menfaatlerini öne alan,eski adetlerin devamını isteyen kişiler tarafından meydana getirilmiştir.

imam,başka bir yetkili merci bulunmadıkta nikah olayını düzenlemiştir,yine de düzenleyebilir.her hangi bir yerde imam veya bir başka yetkili yok ise,şahitlik yapacak kişiler de bulunamaz ise,kadın ile erkeğin birbirlerini eş olarak kabul ettiklerini birbirlerine beyanları dahi nikahtır.muhakkak ki yine de bir şahitleri vardır,"O"her şeyi bilen,her an her yerde hazır ve nazır olandır.

toplumlar geliştikçe düzenin sağlanması amaciyle yasalar oluşturulmuştur ve
yeni,daha çok yetkiler ile donatılmış merciler ortaya çıkmıştır ki bunlar nikah memurları,uçakta iken pilot,gemide iken kaptan olarak görülebilir.
azınlık statüsü tanınmış bazı toplumlarda da kendi inançlarının yetkilileri...

eskiye saplanıp kalmış veya dini alet ederek/bahane ederek kendi menfaatlerini ön plana almış,kadının haklarını göz ardı eden kişiler de ısrarla "imam/hoca nikahı"diye dayatırlar.

devletin yasalarına rağmen resmi bir şekilde evlilik anlaşması yapmayan,kadının
ve çocuklarının haklarını ve hatta devletin yasalarını hiçe sayanların önü ancak şu şekilde kesilebilir;
4 suret şeklinde hazırlanmış nikah/evlilik belgesi devlet tarafından bazı müesseselere teslim edilerek yetkilendirilir.bunlar pilot-kaptan-papaz-dede/müftü/imam-muhtar-haham-evlendirme dairesi yönetimi olabilir.
akid tamamlandıkta 1 sayfa kadına,1 sayfa erkeğe,1 sayfa işlemi yapan daireye ve 1 sayfa da devletin bu konudaki merkezine verilir.
nikahın yapılabilmesi için gereken resmi şartlar yerine getirlmiş ise(muayene-soruşturma-vs.) nikah tamamdır.hile yapan,yasal olmayan yollara başvuranlara da ibret'i alem için çok ağır cezalar uygulanır,belirli sosyal hakları ellerinden alınır.hasılı kelam,caydırıcı davranılır...
kimseler kötü yola sapmaya cesaret edemezler.

uygulanır ise ne olur?
kadın ve çocukların hakları korunur.
devlete boş verme/saymama durumu ortadan kalkar.
bir sürü münakaşa ve sürtüşme,konuşma da son bulur...

çok zor bir uygulama mıdır?

Hu

dilara74
12.09.2006, 18:35
cem doğru !asıl allah seni ıslah etsin. kendi inançlarıma laf söyletmem tamam mı. sizlerin inançlarına hakaret etmedim. asıl senin gibi ön yargılı kavgacı kişileri allah ıslah etsin. sizler bizler için neler yazıyorsunuz(saygılı, mantıklı ve önyargılı kişiler hariç) kıldığımız namazı dahi yalanlamaya bizler savununca hakaret etmeye başlıyorsunuz. eğer bu forum da bizlere tahammülünüz yoksa sünniler alınmasın. manifesto arkadaş sizlerden farklı düşünüyor diye demediğinizi bırakmadınız. hani hoşgörü, insan sevgisi ve saygı. herkes aynı düşünseydi tek tip bir dünya olurdu. ben farklılık ları kabul ediyorum. ama kendi inançlarımıda savunurum. ne yani suç mu bu.inandığımız değerleri savunmak suçsa hepimiz suç işliyoruz. zanman zaman herkes farklı cümleler kelimeler kullanıp o an hissettiklerini yazıyor. ben ve benim gibiler mi göze batıyor. şimdi tahmin ediyorum bu mesajdan sonra bana bir dolu hakaret ,ukalalıkvs içeren mesajlar gelecek. gelsin. 1-2 günlüğüne il dışına çıkıyorum.ben buraya hakaret dinlemeye değil bilgili ve kendini ifade edebilen bu kapasitede olan saygılı kişilerle yazışmaya geldim. araştırın bakalım. hangi mesajım da alevilere ağır bir söz .hakaret var. saygılı bir şekilde yazmaya gayret ediyorum. lütfen önyargılı olanlar ,kavgacı olanlar bana cevap yazmasın. kötü söz sahibine aittir.(önyargısız saygılı tüm alevi ve sünni arkadaşları sevgiyle selamlıyorum)

Ezo
12.09.2006, 19:37
Sayin dilara74, sizi bir kaç konudur takip ediyorum yorumlariniz çoguzaman insanlarin kisiligine yorum yapiyorsunuz lutfen daha sakin ve daha seviyeli sekilde tartisirsiniz...

saygilar
ezo

dilara74
12.09.2006, 19:56
peki sayın moderatör arkadaş ama inanın bu tavrımın sebebi karşımdaki kişilerin inançları değil.saygı duyuyorum. ama inandığım değerlere de bu şekil de cevaplar verilmesini istemiyorum. benim kızdığım nokta karşıdakilerin saygısızlıkları. mesela bana allah seni ıslah etsin diyorlar. sessiz mi kalayım. ayrıca soreş adlı kişi başka bir topik te sünnilere alaylı bir iması vardı. böylelerinin de uyarılmasını istiyorum sizlerden .çünkü eğer daha fazla hakarete ve haksızlığa maruz kalırsam forumdan tamamen ayrılacağım. ben kimseyi inandığı değerler için yargılamam. gerisi vız gelir sözümn imam nikahını yalanlayan ateist veya saygı duymayan kişiler için geçerli idi. uygulamayan ancak saygı duyanlar için geçerli değildi.mesela bazı şeyler soruluyor. ispatlı bir şekilde cevap veren kişilere hemen saldırı başlıyor. hani başka bilgiler öne sürerek düzeyli bir tartışma ortamı olsa tamam. ama benim gördüğüm kadarı ile(ne de olsa forum da daha yeniyim) manifesto adlı kişi bilgi öne sürdüğün de hemen üzerine hücum ediliyor. eğer kendi inandığımız değerleri burada savunamacaksak ve de sadece susmamız isteniyorsa bir daha bu foruma asla girmeyeceğim. ben çok bir şey istemiyorum .evet karşıdaki kişilerin tavırlarına yönelik yazıyorum. çünkü incitici oluyorlar. ben saygıyı elden bırakmadan kendi düşüncelerimi yazdıkça bazıları( lütfen saygılı olan arkadaşlar üzerine alınmasın)hakaret, alay, aşağılama gibi durumlarla karşılaşıyorum. aynı şekilde tepki gösteren pek çok insan var. sadece ben göze batıp uyarılacaksam üyeliğimi lütfen silin.saygılarımla

Ezo
12.09.2006, 21:37
Sayin dilara hanim, lutfen konuyu dagitmiyalim ben size kendinizi yada inancinizi savunmayin demedim tabiki savunun dogru bildiginizi ama saygi ve sevyeli olrak, ben size bunu yazdim yorumlarinizda daha sakin yazabilirsiniz..Lutfen bize ayrimciligi andiran yorumlar yapmayin biz yönetim olarak kim olursa olsun sevyesizlige ve saygisizliga izin vermemek icin burdayiz

Lutfen bu konuyu burda kapatalim konuya dönelim...

saygilar
ezo

Nesimi
12.09.2006, 22:10
Her zaman söylediğim gibi İslamda kadın'ın değeri yalnızca meta olmakdan öteye gitmiyor. Erkek her zaman üstün tutuluyor hatta vaadedilen cennette dahi hurilerden bahsediliyor..

İmam nikahı çok eşliliğe davetiye çıkaran bir sistem

Kadınlar halen bunları savunabiliyorsa, sonunun şeriat olacağı belli olan masum(!) fikirlere göz kırpıyorlarsa artık daha mantıklı düşünmeliler. Unutmayın bu işten en büyük zararı kadınlar görür. Erkekler islamda her zaman 4 adım öndedir kadından.

Alevilik ise bunları reddeder...

Şoreş
12.09.2006, 22:52
Alevilikte de Dede Nikahı var ama bizde tek eşlilik esas ve Kadınları boşamak hoş görülmez, izin verilmez.. Kadınlar analarımızdır, bacılarımızdır...

eyhayat
12.09.2006, 23:28
evet dogru sölemişler sünnilerde boşanan çift tekrar biraya gelmek isterlerse daha doğrusu helali olması için hoca kadını başka bi erkekle 1 haftalığına evlendiriyo sonra boşuyor bence cok sacma bişe ama bunu gercekten yapıyorlar bu arada ben sünni değilim ama sünni bi çok arkadaşım var onlarda bunu yapıyorlar...

Bu basettiğiniz durum "Hülle nikahı veya Hüllecilik" diye adlandırıldığını duymuştum. Ama ne derece doğru onuda bilmiyorum.
Sünni arkadaşlar Hülle Nikahı veya Hüllecilik konusunda bildikleri varsa paylaşımlarını bekliyorum

karadagli
12.09.2006, 23:56
bence imam nikahi islamda var olsa dahi, cok evlilige bir davetiyedir.onun icin bayan canlarimizin resmi nikah yapmadan imam nikahi ile evlenmemelerini tavsiye ederim, cünkü hic bir güvencesi yoktur, sahit deniyor günümüzde o sahitlerin nasil ifade degistirdiklerini de görüyoruz.

saygilar

MeRaLiNa
13.09.2006, 02:17
Her zaman söylediğim gibi İslamda kadın'ın değeri yalnızca meta olmakdan öteye gitmiyor. Erkek her zaman üstün tutuluyor hatta vaadedilen cennette dahi hurilerden bahsediliyor..

he yavvvv... adam basi 40 huri:yaw2

cem yilmazinda söyledigi gibi
kadinlara niye 40 nuri vaadetmiyorlar aceb?:D:D:D

Serkan_Devrim
13.09.2006, 11:16
he yavvvv... adam basi 40 huri:yaw2

cem yilmazinda söyledigi gibi
kadinlara niye 40 nuri vaadetmiyorlar aceb?:D:D:D40 mı? ben hemen cennete gideyim.:D

ama yalnış biliyorsun. sünnilikte 40 değildir. asıl vaad;
4000 bakire, 8000 dul(bu dul nasıl oluyor onuda anlamadım ya neyse:D) ve 100 huri. :D

ulalıgenç
13.09.2006, 11:39
40 mı? ben hemen cennete gideyim.:D

asıl vaad;
8000 dul(bu dul nasıl oluyor onuda anlamadım ya neyse:D):D
Bu dullar da kim Ali Ekber valla ilk kez senden duyuyorum?:D

Serkan_Devrim
13.09.2006, 12:18
Bu dullar da kim Ali Ekber valla ilk kez senden duyuyorum?:D
sünni hadislerde 8000 dul vaadedilir her erkeğe. bende merak ediyorum. bu dullar kimin dulları? cehennemdekilerin mi?:D

daha komiği bir arkadaşa sormuştum. oda demişti ki
-Allah onları dul yaratacak
-uhahahaha :D
Allah akıl fikir versin. ne diyim.

cemalettin
13.09.2006, 12:43
islam'da yapılacak her şeyde Allah rızası için yapılması esası vardır.
her hangi bir şey karşılığında veya "O"ndan başkasının rızası için bir şey yapmak
sanırım bir nevi şirktir.
her ne kadar kitapta bahsi geçiyor olsa da,vaad edilen/vaad edilmiş gibi (zahiri)
anlaşılan huriler,altından ırmaklar akan köşkler gibi şeyler aslında cennette kavuşulacak "huzur"u ifade etse gerektir.
yine de kula düşen görev,huzur/cennet elde etmek için değil,Allah rızası için davranışlarda bulunmaktır.
Takdir Allah'ındır...

Hu

MeRaLiNa
13.09.2006, 12:57
sünni hadislerde 8000 dul vaadedilir her erkeğe. bende merak ediyorum. bu dullar kimin dulları? cehennemdekilerin mi?:D

daha komiği bir arkadaşa sormuştum. oda demişti ki
-Allah onları dul yaratacak
-uhahahaha :D
Allah akıl fikir versin. ne diyim.

bende ilk defa duyuyorum:buyukgoz: :buyukgoz:

simdi huriler bu cennetlik adamlarin yaninda kalinca
bu cennetlik adamlar bu masum kizlar .......... tövbü tövbüüüüüüüü
o yüzden herhalde diger cennetlik adama dul olarak transfer olacaklar:yamukgul:

tövbü tövbü yav:yaw2

müttaki
13.09.2006, 14:53
Aslında yunus emrenin şiirlerinde de bu Huri kelimesi geçiyor belli bir seviyede kişinin karşısına çıkacak bişey olmalı...

İnsan doğmamış Allahın hakikati Nuru.... İnsanın Cinsiyeti mi varmış ki kadın verilsin dul verilsin..... kendi Hakikatine ulaşan kişi Nurdur ERdir.... diğerleri ise Kızdır Benlik Havvadır Havadır...

batında başka şeyler anlatıyor olabilir... bu Huri ne anlatıyor anlatırlar birgün...

özgürf
13.09.2006, 15:04
bu dullar cennettemi yoksa cehennemdemi ona göre davranalım dünyada ki yanlarına gidelim:D:D ya ne saçma iştir anlamadım .

Umudum_Sende
13.09.2006, 16:03
ya arkadaşlar alevilerde imam nikahı yokmu ben gördüm var... ablamın dügününde görmüştüm...bu konu hakkında tüm mesajlarıda okumadım açıkcası... ama bildiğim kadarıyla dügün günü sabah namazından önce yada sonra imam nikahı kıyılıyo... tabi resmi nikah kesinlikle yapılmış oluyo zaten... bildilkerim bunlar sayğılar...

dilara74
14.09.2006, 07:22
sayın moderatör konuyu dağıttığı sanmıyorum. adil olduğunuzu düşünmüyorum. daha önce bana hakaret edilirken nerdeydiniz. karşıma geçipte beni yargılayamazsınız bu şekilde adil değilsiniz. hakaret eden aleviler olunca akan sular duruluyor. ben onlara hakettikleri cevabı verince suç oluyor. daha önce yazdıklarıma cevap veremediğiniz ,haklı ılduğumu bildiğiniz ama içinize sindiremediğiniz için böyle davranıyorsunuz. ben moderatörlerin adil olduklarını sanıyordum. yanılmışım. sonuna kadar haklı olduğumu biliyorum. ne söyleseniz boş. bir kaç saygılı arkadaş dışında bu forumda iş yok. bu forumun adını sünnilere serbestçe hakaret forumu olarak değiştirirseniz dürüstçe hareket etmiş olursunuz. istediğinizi yazın umurumda değil. alevilerin içinde böylesine saygısız ,yanlı davranan , cahil kişiler olduğunu bilmiyordum. bunu bana gösterdiğiniz içöin aslında sizlere teşekkür borçluyum. ama yinede sizlerden farkımı gösterip kötülüğünü görmediğim saygılı alevilere karşı aynı şekilde sevgi ve saygı göstereceğim. saygısız olanları ise kaale bile almayacağım. benim zamanım kıymetli.bir daha bu foruma giripte ne okuyacağım nede yazı yazacağım. çünkü boşa vakit kaybı. bir kaç düzeyli alevi ve sünni arkadaşın dışında kalanlar (ör:soreş ve türevleri gibi) burayı boks ringi sanıyor.burayı sizlere bırakıyorum.alın tepe tepe kullanın yarın ahirette attığınız hakaret ettiğiniz insanların ve ibadetlerin hesabını ALLAHA SİZLER VERECEKSİNİZ. yapmadımız ve de nefretle kınadığımız kötü olayların(sivas, maraş ,çorum,gaz,) acısını bizlerden böyle çıkarmaya çalıştığınızın farkındayım. ama yanlış hareket ediyorsunuz. hesap soracağınız kişiler bizler değil o katiller. ama sanırım bizlerle uğraşmak kolayınıza geliyor.ben sonuna kadar Allahıma sığınıyorum ve sizin gibileri ona havale ediyorum. böyle düzeysiz bir forumda artık daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. saygılı insan gibi insan olan alevi ve sünni kardeşlerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

KomünistAlevi
14.09.2006, 11:46
sayın moderatör konuyu dağıttığı sanmıyorum. adil olduğunuzu düşünmüyorum. daha önce bana hakaret edilirken nerdeydiniz. karşıma geçipte beni yargılayamazsınız bu şekilde adil değilsiniz. hakaret eden aleviler olunca akan sular duruluyor. ben onlara hakettikleri cevabı verince suç oluyor. daha önce yazdıklarıma cevap veremediğiniz ,haklı ılduğumu bildiğiniz ama içinize sindiremediğiniz için böyle davranıyorsunuz. ben moderatörlerin adil olduklarını sanıyordum. yanılmışım. sonuna kadar haklı olduğumu biliyorum. ne söyleseniz boş. bir kaç saygılı arkadaş dışında bu forumda iş yok. bu forumun adını sünnilere serbestçe hakaret forumu olarak değiştirirseniz dürüstçe hareket etmiş olursunuz. istediğinizi yazın umurumda değil. alevilerin içinde böylesine saygısız ,yanlı davranan , cahil kişiler olduğunu bilmiyordum. bunu bana gösterdiğiniz içöin aslında sizlere teşekkür borçluyum. ama yinede sizlerden farkımı gösterip kötülüğünü görmediğim saygılı alevilere karşı aynı şekilde sevgi ve saygı göstereceğim. saygısız olanları ise kaale bile almayacağım. benim zamanım kıymetli.bir daha bu foruma giripte ne okuyacağım nede yazı yazacağım. çünkü boşa vakit kaybı. bir kaç düzeyli alevi ve sünni arkadaşın dışında kalanlar (ör:soreş ve türevleri gibi) burayı boks ringi sanıyor.burayı sizlere bırakıyorum.alın tepe tepe kullanın yarın ahirette attığınız hakaret ettiğiniz insanların ve ibadetlerin hesabını ALLAHA SİZLER VERECEKSİNİZ. yapmadımız ve de nefretle kınadığımız kötü olayların(sivas, maraş ,çorum,gaz,) acısını bizlerden böyle çıkarmaya çalıştığınızın farkındayım. ama yanlış hareket ediyorsunuz. hesap soracağınız kişiler bizler değil o katiller. ama sanırım bizlerle uğraşmak kolayınıza geliyor.ben sonuna kadar Allahıma sığınıyorum ve sizin gibileri ona havale ediyorum. böyle düzeysiz bir forumda artık daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. saygılı insan gibi insan olan alevi ve sünni kardeşlerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Selam...

Siz bence napın biliyormusunuz?

Gidin önce aynanın karşısına geçin

Ve kendinize bir tokat atın....Burası sizin beklediğiniz forumlardan değil...Burası Adı üstünde Alevi forum bu ülkedeki Alevilerin senin gibi seviyesiz olmayacağıda kesin ve net birşey...

Sen git İslami Foruma, burda senin beklediğin tipte insanlar yok...Biz Aleviler sizin zikrinize fikrinize uymadığı için bu ülkede hep yok sayıldılar zaten...Sen burda senin benim gibi basit ve sıradan bir üyesin ama senin kafandaki tip Sünnilerde devlet kademesinde olunca işler değişiyo...Yani buraya gelipte deogoji yapma kimseye burda demogojiyi yemezler burası Alevi Forum...

Fikrimize uyan bizdendir müslümandır ,
Fikrimize uymayan Gavurdur düşüncesi sizdeki....

Siz düşünmeye karşısınız siz sormaya karşısınız...Çünkü siz Cahil Sünniler sınıfındasınız ve bu gidişlede o sınıfta kalmaya var olcaksınız....Allahtan sizin gibi düşünen Sünniler yok...Zaten öyle Sünni kardeşlerde olmasa bu ülkede yaşancak hal kalmaz...Ama onlarda sizin içinizde Türkiye Cumhuriyetinde Azınlık denecek kadar azzz...Sizin gibi örümcek kafalı Sünniler ve terbiyesiz Sünniler ve Agrasif Sünniler ve Böyle Forumlara gelipte kendini haklı göstermeye çalışan ama bunu terbiyesizliğe vardıran sünniler daha çokkk...
Sana Allahı sorgulyalım desen tövbe tövbe dersin....Kırın şu kabuklarınızı biraz..

İnşallah birdaha böyle bu foruma ayak basmassın...Tek sen gelmemek istiyormuş gibi göstermişsin yazıda ama vallahi bende gitmeni çok istiyodum...Çünkü agresif agresif konuşmaktan vazgeçmiyorsun forumu kirletiyosun bence...İyikide gitmişsin..:thumbup: :thumbup:

Allah sizin gibilerden bizi korusun ve sizin gibileri bizden uzak tutsun...
Sen ve Senin gibileri İslami Forum paklar:):)

Serkan_Devrim
14.09.2006, 14:20
sayın moderatör konuyu dağıttığı sanmıyorum. adil olduğunuzu düşünmüyorum. daha önce bana hakaret edilirken nerdeydiniz. karşıma geçipte beni yargılayamazsınız bu şekilde adil değilsiniz. hakaret eden aleviler olunca akan sular duruluyor. hitabınız hangi moda bilmiyorum ama ben cevap vereyim. burada kimse kayırılmaz. size bir alevide sünnide hakaret edemez. sizde kimseye edemezsiniz. hakaret eden varsa bana ÖM ile bildiriniz.

ben onlara hakettikleri cevabı verince suç oluyor. daha önce yazdıklarıma cevap veremediğiniz ,haklı ılduğumu bildiğiniz ama içinize sindiremediğiniz için böyle davranıyorsunuz. ben moderatörlerin adil olduklarını sanıyordum. yanılmışım. sonuna kadar haklı olduğumu biliyorum. ne söyleseniz boş. bir kaç saygılı arkadaş dışında bu forumda iş yok. bu forumun adını sünnilere serbestçe hakaret forumu olarak değiştirirseniz dürüstçe hareket etmiş olursunuz. bu foruma giren sünnilerin neler yaptıklarını neler yazdıklarını dökersem utanırsınız. :) ne yazıkki çoğu sünni yargılamaya ve küfür etmeye geliyor. ayrıca forumumuzda alevi olmayan değerli kişiler de vardır. Müttaki, Hayatt vb hatta bir yöneticide sünnidir. rumuzu chatlakalper. onlar niye sizin gördüğünüz mualemeyi görmüyor? hatayı birazda kendinizde arayın.

istediğinizi yazın umurumda değil. alevilerin içinde böylesine saygısız ,yanlı davranan , cahil kişiler olduğunu bilmiyordum. bunu bana gösterdiğiniz içöin aslında sizlere teşekkür borçluyum. ama yinede sizlerden farkımı gösterip kötülüğünü görmediğim saygılı alevilere karşı aynı şekilde sevgi ve saygı göstereceğim. saygısız olanları ise kaale bile almayacağım. benim zamanım kıymetli.yalnış hatırlamıyorsam siz genel konuşup bütün sünnileri kötüleyenleri kınıyordunuz bir ara. ama şimdi genelleme yapıp kalmış bütün alevileri yargılayıp hakaret ediyorsunuz. işte sizler böylesiniz.

bir daha bu foruma giripte ne okuyacağım nede yazı yazacağım. çünkü boşa vakit kaybı. bir kaç düzeyli alevi ve sünni arkadaşın dışında kalanlar (ör:soreş ve türevleri gibi) burayı boks ringi sanıyor.burayı sizlere bırakıyorum.alın tepe tepe kullanın yarın ahirette attığınız hakaret ettiğiniz insanların ve ibadetlerin hesabını ALLAHA SİZLER VERECEKSİNİZ. yapmadımız ve de nefretle kınadığımız kötü olayların(sivas, maraş ,çorum,gaz,) acısını bizlerden böyle çıkarmaya çalıştığınızın farkındayım. ama yanlış hareket ediyorsunuz. hesap soracağınız kişiler bizler değil o katiller. ama sanırım bizlerle uğraşmak kolayınıza geliyor.ben sonuna kadar Allahıma sığınıyorum ve sizin gibileri ona havale ediyorum. böyle düzeysiz bir forumda artık daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. saygılı insan gibi insan olan alevi ve sünni kardeşlerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.güle güle.

Ezo
14.09.2006, 15:47
sevgi ve saygı ile selamlıyorum.[/QUOTE]

Bu sözler size pek yakismamis okadar saygisiz sözlerin arasinda... gule gule Dilara hanim......Fazla açiklamaya gerek yok arkadasim zaten yapmis onunla yani fikirdeyim...\

saygilar
ezo

AristocraT
04.01.2008, 12:39
Alevilerde dini nikah vardır.Allah katında evlenmek helalinin olduğunu bilmek güzel birşey....

Sunni inanışa göre Hüllenin meşru ve gayri meşru olanı vardır. Gayri meşru olanını gösterip İslamiyet böyle yapıyor demek insafsızlık olur. Dinimizde, bir erkek bir kadını üç talakla boşadıktan sonra, artık o kadınla evlenmesi helal olmaz. Yani nikah yapılsa da nikah geçerli olmaz. Erkek, kadını boşayınca kadın, üç hayız müddeti iddet bekler. Sonra, isterse bu kadın, başka bir erkekle evlenebilir. Kadın, bu erkekle de geçinemeyip ayrılırlarsa, o zaman bu kadın yine iddet müddeti bekledikten sonra, istediği erkekle evlenebilir. Eski kocası talip olursa, onunla da evlenebilir.