Orijinalini görmek için tıklayınız : umudu hayata gecirelim..

alenya
07.07.2007, 21:13
herşeyden yakınıyoruz ve hiç bir şey yapmıyoruz.herşeyin düzelmesini istiyoruz ve bekliyoruz.hiç bir şey yapmadan herşeyi istiyoruz.iyi bir geleceğimiz olsun istiyoruz.kimimiz devletten bekliyor,kimimiz Allaha dua ediyor,kimimiz annesini babasını cocuğunu sorumlu sayıyor.ÖZGÜR olmak istiyor,izin bekliyoruz.HAKKIMIZI istiyor lütuf bekliyoruz.DEMOKRASİ istiyor devlete bakıyoruz.MESLEK diyoruz toplumdaki itibarını görüyoruz.istediğimizi yapmıyor istemediğimizi yapıyoruz.UMUTSUZUZ çünkü umudu hak etmeiyoruz.haketmediğimiz şeyde bizim olmuyor aslında.umutsuzluk insan iradesini felç eden bir zehir gibi toplumu sarıyor.umutsuzluğu ortadan kaldırmadan o toplumda birşey yapılamıyor.BARIŞ mı istiyoruz?umutsuzluğu yenecez.DOSTLUKMU istiyoruz?umutsuzluğu yenecez.KALKINMAMI istiyoruz?umutsuzluğu yenecez.hayvanlarda biçok şey yaparlar ama UMUT etmeyi bilmezler.çünkü umut bir insan eylemidir.UMUT bizim irademizdir.bizim kararlılığımızdır.umut biziz.önce bunu bilelim,sonrada isteyelim ve yapalım.

nanis_75
07.07.2007, 21:21
Güzel bir yaklasim ama fazla pasifist degilmi? Herseyi umutlarimiza baglamak ve umut etmek biraz romantizm degilmi? Hayat denilen kozmik ve karmasik yapiyi sadece umutla yenebilecegimiz düsüncesi bence eksik kalmis..

alenya
07.07.2007, 21:32
Güzel bir yaklasim ama fazla pasifist degilmi? Herseyi umutlarimiza baglamak ve umut etmek biraz romantizm degilmi? Hayat denilen kozmik ve karmasik yapiyi sadece umutla yenebilecegimiz düsüncesi bence eksik kalmis..

umutsuzluk toplumsal bir depresyon gibi etrafımızı sarmış.kendimize,geleceğe,güvenmiyoruz.umudu bir hülya sanıyor ve kınıyoruz.umudu piyango bileti almakla karıştırıyoruz.umud edeni eleştiriyoruz,küçümsüyoruz.umut kararlılıktır.umut kararlı olma iradesidir.umut insanlara pozitif enerji verir.

nanis_75
07.07.2007, 21:54
[QUOTE=alenya;462966]umutsuzluk toplumsal bir depresyon gibi etrafımızı sarmış.kendimize,geleceğe,güvenmiyoruz.umudu bir hülya sanıyor ve kınıyoruz.umudu piyango bileti almakla karıştırıyoruz.umud edeni eleştiriyoruz,küçümsüyoruz.umut kararlılıktır.umut kararlı olma iradesidir.umut insanlara pozitif enerji verir.[/QUOTE

Umut etmek sadece ve sadece yapacak biseyi olmayanlar icin uydurulmus bir kisir döngü uyusturucusudur.. Umut pasif düsünsel bir eylem tarzi ve hic bir yaptirimi yok... Umut toplulmuda yaratmak, toplumu pasifize etmek hareketten mahrum birakmaktir.. Yani harekete gecme ve sadece umut et! Eger umut kelimesiyle hayal kelimesini yer degistirirsen bende kabul edebilirim ama umut cok yavan kaliyor bence!

cangüdaz
07.07.2007, 21:59
ben şimdi sevdiğimle ömür boyu mutlu olmak istiyorum.umutluyum bu konuda.ama o beni sevmiyor ki!ne yaparsam yapayım o beni sevmedikçe elden ne gelir?yani tek suç bizde mi?hiçbir şey yapmazsak tamam suçluyuz diyebiliriz ama işte uğraşıyoruz ne gözyaşları döküyoruz ne acılar çekiyoruz ama ellerimiz bomboş.suç bizde mi?yoksa bu hayatta varolamamız mı suç? :-(

erencan24
07.07.2007, 22:24
ben şimdi sevdiğimle ömür boyu mutlu olmak istiyorum.umutluyum bu konuda.ama o beni sevmiyor ki!ne yaparsam yapayım o beni sevmedikçe elden ne gelir?yani tek suç bizde mi?hiçbir şey yapmazsak tamam suçluyuz diyebiliriz ama işte uğraşıyoruz ne gözyaşları döküyoruz ne acılar çekiyoruz ama ellerimiz bomboş.suç bizde mi?yoksa bu hayatta varolamamız mı suç? :-(

suç sende değil tabiki,sadece hayata bakiş açisi önemli kimi duygusal bakar kimi entektüel kimi umursamaz hayati kimi günlük yaşar kimi yarini düşünerek,her bireyin hayata bir bakişi ve yaşayiş biçimi düşüncesi vardir,her inanin her istediğide gerçeklerişirse insan erken mutluluğa ve rahatliğa kavuşur ozamanda dünyanin yaşamin bir farkliliği kalmaz.bir düşünsene bütün dünya insanlari ayni dine ve ibadete mensup bütün dünya insanlarinin düşüncesi yaşayiş bicimi ayni,ozaman nasil bir dünya olur sence !!!!

alenya
08.07.2007, 00:05
[QUOTE=alenya;462966]umutsuzluk toplumsal bir depresyon gibi etrafımızı sarmış.kendimize,geleceğe,güvenmiyoruz.umudu bir hülya sanıyor ve kınıyoruz.umudu piyango bileti almakla karıştırıyoruz.umud edeni eleştiriyoruz,küçümsüyoruz.umut kararlılıktır.umut kararlı olma iradesidir.umut insanlara pozitif enerji verir.[/QUOTE

Umut etmek sadece ve sadece yapacak biseyi olmayanlar icin uydurulmus bir kisir döngü uyusturucusudur.. Umut pasif düsünsel bir eylem tarzi ve hic bir yaptirimi yok... Umut toplulmuda yaratmak, toplumu pasifize etmek hareketten mahrum birakmaktir.. Yani harekete gecme ve sadece umut et! Eger umut kelimesiyle hayal kelimesini yer degistirirsen bende kabul edebilirim ama umut cok yavan kaliyor bence!

arkadaşım oturup umut edelim demiyorum.hayal kurararız umudumuz hayalleri gerçekleştirmek değilmidir?umut kelimesini bu anlamda kullandım.cümle içinde bu kelimenin anlamı kendini belli ediyor sanıyorum

nanis_75
08.07.2007, 00:40
[QUOTE=nanis_75;462981]

arkadaşım oturup umut edelim demiyorum.hayal kurararız umudumuz hayalleri gerçekleştirmek değilmidir?umut kelimesini bu anlamda kullandım.cümle içinde bu kelimenin anlamı kendini belli ediyor sanıyorum

Arkadasim, cümle icinde yada disinda kelimen anlam itibariyla pasifizm demektir....Bilmem beni anlayabiliyormusun? ``Umutlarin hayalleri gerceklestirebilmesi`` umuttan ibarettir, baskaca bir fonksiyonu yoktur.... Yani sen istedigin kadar umut kisir döngüsünde dönebilirsin...... saygilar!

alenya
08.07.2007, 01:25
[QUOTE=nanis_75;463052][QUOTE=alenya;463036]

Arkadasim, cümle icinde yada disinda kelimen anlam itibariyla pasifizm demektir....Bilmem beni anlayabiliyormusun? ``Umutlarin hayalleri gerceklestirebilmesi`` umuttan ibarettir, baskaca bir fonksiyonu yoktur.... Yani sen istedigin kadar umut kisir döngüsünde dönebilirsin...... saygilar![/ QUOTE] ben anlıyabiliyorumda siz anlıyabiliyormusunuz?onu anlamıyorum.buyrun siz kendi yaklaşımınızda kendi döngünüzde dönün.

dilan_7670
19.10.2007, 13:38
[QUOTE=alenya;463036]

Arkadasim, cümle icinde yada disinda kelimen anlam itibariyla pasifizm demektir....Bilmem beni anlayabiliyormusun? ``Umutlarin hayalleri gerceklestirebilmesi`` umuttan ibarettir, baskaca bir fonksiyonu yoktur.... Yani sen istedigin kadar umut kisir döngüsünde dönebilirsin...... saygilar!

herşey bilinç altında biter...herşeyden önce istemek
ne istediğinizi biliyorsanız kısır döngü içinde kalmazsınız...

sausen
19.10.2007, 13:51
Merhaba,

Bir dünya isteriyoruz hepimiz yeşile dair bir dünya...
Yeşil güzel renktir umudu taşır içinde...
Yeşil bana yeniliği hatırlatır.
Değişimi anlatır çoğu zaman.
Umudu koydun mu yüreğinin çebine,
birde kafanda bitirdin mi umuda dair ne varsa,
işte o an hiçbir engel duramaz karşında...
İstemek, Mücadele etmek...

Saygılarımla...

alevi_che
19.10.2007, 16:59
Umut etmek istiyorum...

Yarınlar için,,, İnsanca,kardeşce,sevgi dolu bir dünya için...

melek24
19.10.2007, 17:50
:thumbup: UMUT :thumbup: = ÇARE

Sular yükselince, balıklar karıncaları yer..

Sular çekilince de karıncalar balıkları yer...

Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir...

Çünkü kimin kimi yiyeceğine..

"Suyun akışı" karar verir...

Bir Afrika Atasözü:

Düşün...

Gidene kal demeyeceksin...

Gidene kal demek zavallılara,

Kalana git demek terbiyesizlere,

Dönmeyene dön demek acizlere,

Hak edene git demek asillere yakışır.

Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme,

yoksa değersiz olan hep sen olursun...

Düşün...,

Kim üzebilir seni senden başka?

Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen?

Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?

Kim yıkar, yıpratır seni sen izin vermezsen?

Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?

Her şey sende başlar, sende biter...

Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme,

Tükettirme içindeki yaşama sevgisini...

Hep hatırla: "Çaresizseniz, Çare "SİZSİNİZ:thumbup1:

neslisah
08.12.2007, 13:19
umud insanın yüreğinde her daim vardır.