Adana'da CHP'nin Yüreğir ilçesi Havutlu belde binasının açılışında İstiklal Marşı yanlış okundu. İstiklal Marşı'nın son iki kıtasını unutan CHP'li yönetici önce marşı yarıda kesti. İşte sonrasında yaşananlar!!! Şubat ayından kalma ama bol bol milliyetçilik yaptığını deklare ettiği bu günlerde bunu görünce paylaşmak istedim.
MHPnin çizgisinde giderek sağdan oy kapmaya çalışan Ulusalcı CHPmizin temsilcisi ve istiklal marşına kattığı yeni boyut :blink:
http://video.milliyet.com.tr/default.asp?id=4439
http://www.youtube.com/watch?v=n-t0W6aTImc
Buda Youtube versiyonu görüntüsü. Ben lisedeyken bunlardan güzel okurdum be kardeşim :lol:
CHP yine afalladı :yamukgul:
Bu parti hiçbirşeyi tam yapamayacak.. Böyle bir partiden Alevilerede, Aleviliğede fayda gelmez, adamlar işlerini bile tam yapamıyor :)
rockçı turna
07.07.2007, 23:54
ya arkadaşlar şu chp ye ayırdıgınız muhalefeti akp ye yapsanız adamlar belkide iktidardan inecek ya:p :p işallah chp iktidara gelirde chplilerde rahat eder chp muhalifleride:) bakalım kim haklı cıkacak.
tabii hiç iktidar olamamısına rağmen bu kadar eleştiriyi toparlayabilen chp yönetimini tebrik etmek gerekiyor:turned:
unutmayalım ki aleviler chpli bir bakanlıkta diğer partilere nazaran daha rahat işlerini halletme ve "kadrolaşma" şansı bulacaklardır ve bulmuşlardır;)(bkz: 93 shp-dyp koalisyonu)
ya arkadaşlar şu chp ye ayırdıgınız muhalefeti akp ye yapsanız adamlar belkide iktidardan inecek ya:p :p işallah chp iktidara gelirde chplilerde rahat eder chp muhalifleride:) bakalım kim haklı cıkacak.
tabii hiç iktidar olamamısına rağmen bu kadar eleştiriyi toparlayabilen chp yönetimini tebrik etmek gerekiyor:turned:
unutmayalım ki aleviler chpli bir bakanlıkta diğer partilere nazaran daha rahat işlerini halletme ve "kadrolaşma" şansı bulacaklardır ve bulmuşlardır;)(bkz: 93 shp-dyp koalisyonu)
CHP den değilde SHP den böyle birşey beklenir ancak CHP Alevileri hiç bir şekilde ne vekil olarak seçilecek yerelre koyuyor(genel olarak) nede Alevi birisini bakan yapacağını sanmam. Zaten MHP ile ittifak yapacak bir partide Alevilerin etkinliği olmaz. Alevileri uzaklaştıra uzaklaştıra şu an CHP içinde yönetici aktif parti meclisi üyesi vs çok az Alevi kaldı. İl başkanlarının Alevi olmasından bile rahatsızlık duyan bir partiden ben hayır beklemem. Ama SHP olsa Allah razı olsun Alevilere en büyük kıymeti veren parti onlardı.
rockçı turna
08.07.2007, 00:03
CHP den değilde SHP den böyle birşey beklenir ancak CHP Alevileri hiç bir şekilde ne vekil olarak seçilecek yerelre koyuyor(genel olarak) nede Alevi birisini bakan yapacağını sanmam. Zaten MHP ile ittifak yapacak bir partide Alevilerin etkinliği olmaz. Alevileri uzaklaştıra uzaklaştıra şu an CHP içinde yönetici aktif parti meclisi üyesi vs çok az Alevi kaldı. İl başkanlarının Alevi olmasından bile rahatsızlık duyan bir partiden ben hayır beklemem. Ama SHP olsa Allah razı olsun Alevilere en büyük kıymeti veren parti onlardı.
chp ile shp arasında ne kadro olarak ne de taban olarak bir ideolojik farklılık belirgin düzeyde yok bence. 93 döneminde shp de olan bir cok isim hala chp'de. yine de söylediklerinin dogruluk payı yüksek olabilir. iktidar olsada pratikte de görebilsek:S sende kurtulsan bende:) (eger sen haklı cıkarsan chp ye benden daha oy cıkmaz, üstelik alevi toplumunun "uyanması" için de bir vesile olur.)
gülvegül
08.07.2007, 00:08
Ya bu adam hangi memleketten,yani hangi cumhuriyetten heç mi okul okumamış,heç mi ders kitaplarının bile ilk sayfasında olan istiklal marşını ezberlememiş!:mad:
İkinci kezde aynı adama okutmuşlar ya ne deyim:cursing:
chp ile shp arasında ne kadro olarak ne de taban olarak bir ideolojik farklılık belirgin düzeyde yok bence. 93 döneminde shp de olan bir cok isim hala chp'de. yine de söylediklerinin dogruluk payı yüksek olabilir. iktidar olsada pratikte de görebilsek:S sende kurtulsan bende:) (eger sen haklı cıkarsan chp ye benden daha oy cıkmaz, üstelik alevi toplumunun "uyanması" için de bir vesile olur.)
1990ların SHP si tüm Türkiye çapında müthiş derecede destekleniyordu. Alevisi Sunnisi, Karadenizlisi, Kürdü tüm kesimler oylarını vermişdi ve sol rüzgar esiyordu. Deniz Baykal ve CHPsi piyasada değildi zaten o deniz baykal ve Chpsi SHP ye muhalefet için piyasaya çıktı daha ulusalcı daha doğrusu MHP çizgisine yakın bir siyaset izliyordu(daha doğrusu zaman geçtikçe böyle oldu).
Kadro konusunda ise partideki ne kadar çağdaş demokrat insan varsa ihraç etti eledi malum kendi koltuğu garantide olsun. Zülfü Livanelisinden, Murat Karayalçınına, Erdal inönüsüne kadar asıl gerçekçi sosyal demokratlar kaçtı yada zorla gönderildi.
İktidara gelsin elbet o kadar sağlı sollu birleştiler %25in üzerine çıkarsa başarılı demektir ama oyunu düşürürse o zaman bıraksın gitsin bizde dededen kalma partimize sahip çıkalım :biggrin: Hem istiklal marşını daha doğru okuyorum ben bu insanlardan :D