Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP adayı Akgün MHP için oy istedi! , Zeki Sezer: MHP-CHP koalisyonu olabilir.
CHP adayı Akgün MHP için oy istedi !
CHP aday adayı Yavuz Akgün, CHP ve MHP'ye ortak oy istedi. Cumhuriyet Başyazarı Selçuk'un, açık destek verdiği MHP de, yarım sayfa ilan vererek gazeteye sahip çıktı
CHP İstanbul 3. Bölge milletvekili aday adayı Yavuz Akgün, Cumhuriyet Gazetesi'ne bir ilan vererek CHP'ye ve MHP'ye oy istedi. MHP lideri Devlet Bahçeli de Cumhuriyet gazetesene sahip çıktı.
Yavuz Akgün, “Kendisini CHP'ye yakın hissedenler CHP'de, CHP'ye uzak görenler ise MHP'de buluşsun” yazılı bir ilan verdi. İlanda CHP eşittir MHP yazısı dikkat çekti.
http://img220.imageshack.us/img220/489/kod88gj2.jpg
Cumhuriyet Gazetesi ile MHP arasındaki yakınlaşma, MHP'nin jestiyle sürdü. Parti, önceki gün Cumhuriyet Başyazarı ve Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk'un, gazetenin 2. sayfasında yer alan yazısının altına, yarım sayfa renkli ilan verdi. İlhan Selçuk, bir yazısında, MHP'nin bu seçimde “dincilere karşı çıkarak, aslına döndüğünü” yazmıştı.
Önceki gün, İlhan Selçuk'un yazısını okumak için Cumhuriyet Gazetesi'nin sayfalarını çeviren okurlar, Selçuk'un yazısının hemen altında, yarım sayfa olarak yer alan MHP'nin reklamıyla karşılaştı. MHP yönetimi, Selçuk'un övgülerine, gazeteye yarım sayfa, üstelik de İlhan Selçuk'un yazısıyla aynı sayfaya, 22 Temmuz seçimleriyle ilgili yürüttüğü kampanya için reklam vererek jest yaptı.
KAYNAK = MOZAİKHABER
Zeki Sezer: MHP-CHP koalisyonu olabilir
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ve MHP'nin koalisyon yapabileceklerini belirterek "CHP ve MHP adına konuşmak bana düşmez ama koalisyon neden olmasın? Tabii ki olabilir" dedi. Sezer, DSP kontenjanından CHP Balıkesir 1. sıra adayı gösterilen Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı ile birlikte, Balıkesir'de basın toplantısı düzenledi. Sezer, "CHP-MHP koalisyonu kurulabilir mi" sorusunu yanıtlarken DSP'nin MHP ile koalisyon hükümeti kurduğunu ve o hükümetin Cumhuriyet tarihinin büyük atılımlarını gerçekleştirdiğini belirtti. Sezer, "CHP ya da MHP adına konuşmak bana düşmez ama koalisyon neden olmasın?Tabii ki olabilir" diye konuştu.
KAYNAK = MOZAİKHABER
AKGÜN DOĞRU SÖYLEMİŞ !
CEHEPE = MEHEPE
MEHEPE = CEHEPE !
Westside 09.07.2007, 10:54 ne oluyor bu İlhan Selcuk'a anlamıyorum.Ne cabuk unuttu eskileri.
Hayırlı olsun,ne diyelimm...İnsallah ülkeyi iyi yönetirler(pek sanmıyorum ama)..AKP'nin tek sansı kaldı...Yine tek basına iktidar...Yoksa anamuhalefet olacak gibi...Gerci secimlerde ne olacagı belli olmaz...
Kurtcular'ın yaptıklarıda unutulmaz ama Devlet Bahceli iyi bir insan sonuçta Alevi fakat chp-mhp nekadar uyuşur vatana faydalı olur onu bilemem ?
sezere bak!
Desepe , mehepe koalisyonu türkiye'de tarihin en büyük atılımını yapmış!
cehepe , mehepe kaolisyonunda daha güzel bir atılımın yapılabileceğini ima etmiş!
Zaten zihniyet yapısı 'Yavuz' isminden de belli oluyor. Ama neyseki Yavuz Akgün CHP'den milletvekili adayı olamadı. Her partiden aday adayı olmak, partiden bağımsız, kişilerin insiyatifine kalmış bir durum. Bu ilanda da tamamen kendi kişisel yorumunu ve beklentisini halka empoze etmeye çalışmış. Zeki Sezer'in partisi dsp daha önce mhp ile koalisyon yapmış olduğu için kendince bu durumu normal karşılayabilir.
Bir beyin fırtınası yapmak gerekirse, diyelimki seçim oldu bitti ve üç parti barajı aştı; akp birinci parti oldu, chp ikinci, mhp üçüncü. Ve hiç biri tek başına iktidar olamıyor. ama bu üç partiden herhangi 2'sinin toplamı ile bir hükümet kurulabiliyor. chp, akp ile koalisyon kursa, iktidarın küçük ortağı olacak, mhp ile kursa büyük ortağı yani başbakanlığa sahip olacak. Sizce mevcut alternatifler arasında chp'nin herhangi bir parti ile ittifak yapıp iktidarda olması mı daha iyi olur? Yoksa akp-mhp ittifakı mı?
Kurtcular'ın yaptıklarıda unutulmaz ama Devlet Bahceli iyi bir insan sonuçta Alevi fakat chp-mhp nekadar uyuşur vatana faydalı olur onu bilemem ?
Bahçeli'nin kökeni her ne kadar alevi olsa da, şu an başında bulunduğu faşist zihniyetin geçmişini dediğiniz gibi hepimiz biliyoruz.
Zaten zihniyet yapısı 'Yavuz' isminden de belli oluyor. Ama neyseki Yavuz Akgün CHP'den milletvekili adayı olamadı. Her partiden aday adayı olmak, partiden bağımsız, kişilerin insiyatifine kalmış bir durum. Bu ilanda da tamamen kendi kişisel yorumunu ve beklentisini halka empoze etmeye çalışmış. Zeki Sezer'in partisi dsp daha önce mhp ile koalisyon yapmış olduğu için kendince bu durumu normal karşılayabilir.
sonuçda aday olmasa bile şahıs cehepeli.cehepe adayları içerisinde ülkücü adaylarda var sonuçda.
Devlet Bahçeli Alevimi :)
sonuçda aday olmasa bile şahıs cehepeli.cehepe adayları içerisinde ülkücü adaylarda var sonuçda.
şahıs istediği kadar chp'li olsun onun düşünceleri sadece kendisini bağlar, sempati duyduğu partiyi değil. ayrıca bu adam mhp'den aday olabileceğini sansa emin ol mhp'li de olurdu.
evet chp'nin mevcut adayları içerisinde eski ülkücülerde var, sağın eski lider adaylarından yozgat adayı lütfullah kayalar ve istanbuldan ilhan kesici gibi isimleri bile birinci sıralardan aday yaptılar. zaten bu sene herşey birbirine karıştı, satlık solcularda akp'den aday oldular.
Devlet Bahçeli Alevimi :)
evet ama namazlı niyazli bir orta asya alevisidir kendisi :) hani sadece kökene bakılarak kişilerin mezhep inancına bakılırsa asimile olmuş öyle çok alevi var.
cumhuriyet gazetesi devam etsin MEHEPE PROPOGANDASINA !
o gazeteyi bombalayan şahıslar ülkücü değilmiydi?
devlet bahçeli mhp nin içindeki tek efendi adam..onun da orta asya alevisi olduğunu duyduk çok ilginççç.daha neler duyacaz acaba.
chp=mhp vallahi o noktaya geldi...herşey birbirine girdi.ne biçim bi iştir bu arkadaş.
izmirksk 09.07.2007, 13:39 ee artık chp ilede yolları ayırmanın zamanı geldi...
gencsosyalist 09.07.2007, 15:21 az kaldı geniş çaplı birlikteliklere
mhp=chp=dsp=bbp=ip=atp=ldp=akp=sp=dp=gp=btp=hyp=hp
neden olmasın olmasının önünde bir engel mi var. ekonomi politikaları kısmen aynı. mazot hepsinde 1 ytl...hamilelik hepsinde 3 ay...kimisi türbanı kullanıyor,kimi laikliği... kimi apoyla çok samimi resimler çektiriyor,ardından vatan millet naraları atıyor... bakın ittifak...
anadolu75 09.07.2007, 20:13 cumhuriyet gazetesinede yazıklar olsun.kendierini bombalayalara oy verilmesini istiyorlar.bundan sonra bu gazeteyi okumamak lazım.
rockçı turna 09.07.2007, 20:46 diger sitelere bakmadım bugün, haberi burda duyuyorum...eger dogruysa lanet olsun mhp ye oy isteyen "solcu"ya...
"ulusal "solcu"lar" sınırlarını zorluyorlar...yukarıdaki söylemler secim sonrasında da hayata gecerse, sanırım yakın gelecekte sosyal demokrasi büyük bir iç hesaplaşma ve bölünme yasayacak.
alın işte.Tüm chp'yi sol belleyenlerin gözüne sokmak gerekir.mehmet ali ağca'ya "kardeşim" diyenlerden ne beklenir ki zaten.
Milliyetçiliğin Türkiyeyi ne hale soktuğu ortada. Geçmişde halkın sesi olan CHP 12 eylül sonrası tümüyle ırkçılaştı. MHP ile farkı yok gibi. CHP birazdaha fazla laiklik savunucusu onun dışında söylemler MHPden farksız değil. İki kardeş parti bunlar.
1 ay önce oy vermeyi düşünüyordum aklımdan geçiyordu artık CHP ye oy vermeyi düşünmüyorum şu MHP koalisyonuna yeşil ışık yakdıklarından dolayı.
dedeoglu 11.07.2007, 01:36 http://img220.imageshack.us/img220/489/kod88gj2.jpg
CHP birazdaha fazla laiklik savunucusu onun dışında söylemler MHPden farksız değil. İki kardeş parti bunlar.
CHP laikliğin değil, aslında statükonun savunucusu olmuş durumda. Her olayda mevcut durumun devamından yana tutum takınıyor, çözüm sunmuyor maalesef. Muhafazakarlığın sol(!) versiyonu.
ne oluyor bu İlhan Selcuk'a anlamıyorum.Ne cabuk unuttu eskileri.
peki mhp li öğrenciler ve türk solu denen iki faşist zihniyetle ortaklaşa ''kızıl elma '' grubunu oluşturmalaran ip'li bozkurtlara ne demeli sence?
1 ay önce oy vermeyi düşünüyordum aklımdan geçiyordu artık CHP ye oy vermeyi düşünmüyorum şu MHP koalisyonuna yeşil ışık yakdıklarından dolayı.
Tam olarak ne zaman yazdigini bilmiyorum, ama oyum bagimsizlara demistin bir ara... yani senin dusuncene gore muhalefet olsun,ama koalisyon olmasin? Benim dusuncemi soruyorsan, ben bilmiyorum, gonul isterki tek parti olsun (tabi bu buyuk bir hayal) ve guclu bir muhalefet olsun, ama bu gidisle o da olmayacak. Artik iktidarda Ak partili, muhalefeti de sag olan meclise hos geldin...CHP olmasinda,onun disinda her partiyi (sag olmasi fark etmiyor) kabul ediyoruz :S (lafim sana degil, genel olarak soyluyorum)
Evet dogru, dogru yaptiklarini demiyorum, ama hangi parti de yokki? Birileri Kurt milliyetcilerini partiye alip oy almaya calisiyorlar, birileri halki ezen asiretlerleri partilerine alip oy toplamaya calisiyorlar..nedense bunlar "sol" parti olarak goruluyor..aralarindaki fark ne??
Tam olarak ne zaman yazdigini bilmiyorum, ama oyum bagimsizlara demistin bir ara... yani senin dusuncene gore muhalefet olsun,ama koalisyon olmasin? Benim dusuncemi soruyorsan, ben bilmiyorum, gonul isterki tek parti olsun (tabi bu buyuk bir hayal) ve guclu bir muhalefet olsun, ama bu gidisle o da olmayacak. Artik iktidarda Ak partili, muhalefeti de sag olan meclise hos geldin...CHP olmasinda,onun disinda her partiyi (sag olmasi fark etmiyor) kabul ediyoruz :S (lafim sana degil, genel olarak soyluyorum)
Evet bir TÜrk-İslam veya milliyetçi konusunda gine senin ismini görmek sevindirici muhalifler olsunki insanlara birşeyler anlatmamız kolay olsun :)
Ben CHP ile MHP zihniyeti arasında bir fark göremiyorum gazete okuyormusunuz bilmiyorum ancak geçen Cumhuriyet gazetesini alıp okuyunca oldukça şaşırdım(esasında bu durumun bu noktaya geleceğini biliyordum defalarcada söyledim) İlhan Selçuk kalkıp MHP ye övgüler düzüyor. MHP yi herkes bilir özellikle özünü bilen Aleviler daha iyi bilirler. Asimile olmuş TÜrk-İslamcılarsa MHPye sempati duyarlar ben onların yollarına ihanet eden yezit yandaşı olduklarını düşünüyorum. Aleviyim diyen birisi nasıl olurda bu Alevi katillerini destekler hatta MHP ile birlik olacağını ifade eden partiyi destekler? CHP MHP ye oldukça sıcak bakıyor. Olayın özü budur lafı farklı tarafa çekmeye gerek yok. CHP zihniyeti kendisini iyice belli etti. MHP gibi Alevi kanı dökenlerle birlik olanlar ve dolaylı yoldanda olsa bu adamlara destek olanlar İmam Hüseyinin gazabına uğrasın çünkü Alevi kanının tek damlasını dökenlerle bizim işimiz olmaz destekleyende bizden değildir. CHP insan gibi politika izlesin o zaman hiç kimse bu kadar tartışmazdı değil mi? MHPden farkı kalmamış sadece laiklik yönü daha ağır basan ve mevcut statükocu bir yapıdaki parti ancak ne yapar biliyormusun? 2 temmuz anmasına senin beğenmediğin DTP EMEP ÖDP TKP gibi partiler katılırken CHP gidip Alevilerden kurtulduk ohh bunların oyu çantada keklik diyerek kandırır :) Size hayırlı olsun benim yolum İmam Ali yoludur Alevi kanı dökenlerle işbirliği yapanlarla işim olmaz. Evet oyum bağımsızlara, Alevi kitlesi korkak düşünmeseydi(Seni kastedmiyorum geneli söylüyorum) o zaman partiler barajı aşar bağımsızlar yerine parti ile seçime girilirdi ama her dönem sizi ürkütmek için bahane bulmak zor değil. Aman şeriat geliyor aman şu oluyor aman bu oluyor. Sanki bu ülkede şeriatçılığı islamı yükselten insanları zehirleyen zorunlu din derslerini koyan kuran kursları ve imam hatipler açanlar şu an CHP nin desteklediği 12 eylül generalleri değil? :tooth:
Evet dogru, dogru yaptiklarini demiyorum, ama hangi parti de yokki? Birileri Kurt milliyetcilerini partiye alip oy almaya calisiyorlar, birileri halki ezen asiretlerleri partilerine alip oy toplamaya calisiyorlar..nedense bunlar "sol" parti olarak goruluyor..aralarindaki fark ne??
o aşiretleri kim besledi yıllardır?CEHEPE toprak reformu yapsaydı , zalım ağaları besleyeceğine! bölgede ki devşirdiği aşiretleri besleyip kendi iktidarını sağlamlaştıracağına!bölgede ki türk burjuvazisinin en sadık müttefikini yaratacağına!
birde o kürt milliyetçileri olarak tabir ettiğiniz sizler o kürt milliyetçilerini gün gelirde çok ararsınız ama bulabilirmisiniz orasını bilemem!
malatya'ya bağlı dilek kasabasında chp'li belediye başkanı mhp nin seçim bürosunun açılışını yapmış.chp nin gerçek yüzünü görün...
deniz166 14.04.2008, 16:02 Bencede rezillik ne çabuk olanları unutmuşlar herkes herşeyini satabiliyormu bu kadar kolay inanamıyorum ya yazıklar olsun ....
mavimisali 14.04.2008, 16:32 Düşünürleri ve tarafları gladio örgütlenmesi içerisinde yer alıp ta komando kamplarında eğitim alan ve türkiye de bir çok olayın faili konumunda ki ideoloji yi ,sosyal demokrat bır olusuma alternatif tutmak .. ahmaklıktan öte ...... neyse ben bu ilanı veren yayınlayan sorumlu tüm kişilere sivas,çorum,maraş ve özellikle sivil faşistlerin ifşa için devlet tarafından kullanıldığı fatsa olaylarını hatırlatır.Sevgi ve saygılarımı sunarım
|
|