Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP' ye oy verme nedeniniz?
Sitede yogunlukta olan Chp secmeni neden,bu partiye oy veriyor.
Politikasini,beyenip destekledikleri icin mi?
baska care olmadigindan,yani kötünün iyisi olarak Chp yi gördükleri icin mi?
araknafobia 10.07.2007, 00:17 senin seçenklerinden yok ama bana göre bu ülkede kutuplaşma var vede bu yüzdende herkesin sanki kendi partisi varmış gibi partilere veriyo ama ben de chp yi atatürkçü lük yolunda ilerleyceğine inandığım için verirdim .
KIZIL_GUNES 10.07.2007, 00:20 Hala umudum olduğu için...
CHP'yi oy verecek olmamız sizi niye bu kadar etkiliyor,oy vermeyelimde akp yobazlarımı gelsin ?
istediğinizi yapın söyleyin oylar CHP'ye gidicektir seçim günü.
araknafobia 10.07.2007, 00:29 chp allhın izni ilede iktidar olacaktır ...
erdem_akyurek 10.07.2007, 00:46 arkadaşım bizim şu anda yapabileceğimiz tek şey CHP ye oy vermektir.AKP yi başımızdan atmak için birlik olmamız lazım.şimdi ince ayrıntıların sırası değil.
baska care olmadigindan,yani kötünün iyisi olarak Chp yi gördükleri icin mi?
halen bir kaç seçenek arasında kararsız kalsamda şu an için akp'e karşı en güçlü duruşu gösterebilecek barajı geçmesi kesin olan bir parti olduğu için ve ancak kötünün iyisi mantığı ile chp'e verebilirim.
Merhaba Canlar,
Chp de bu ülkede iktidara gelmiştir çok mu değişmiştir bu ülke o zaman.
Seçim bildirgesinde alevilerle ilgili bir madde göremedim ben.
Bizi kullanmaktan başka bir şey yapmıyor.
Ve meşru bir meclisin bir şey yapacağına da inanmıyorum.
Kim gelirse gelsin.
araknafobia 10.07.2007, 00:55 alevilerin çoğu zaten chp ye veriyo ama dediğin gibin chp alevilere karşı yaptığı bişey yok ...chpnin iktidara geçmeden once başkanını değiştirmesi lazım ...
CHP'yi oy verecek olmamız sizi niye bu kadar etkiliyor,oy vermeyelimde akp yobazlarımı gelsin ?
istediğinizi yapın söyleyin oylar CHP'ye gidicektir seçim günü.
Ben Türkiye Cumhuriyeti Vatandasiyim.tabikide kimin kime oy verecegi benide etkiler.Ve ilgilendirir..Gölgenizle tartismayi birakin artik
Merhaba Canlar,
Kim gelirse gelsin.
sevgili can Chp secim bildirgesinde sadece 2 formalite madde var..alttaki linkte.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32855&highlight=chp+secim+bildirgesi
....
Merhaba Canlar,
Kim gelirse gelsin.
Madem CHP laikliği savunuyorsa seçim vaatlerinde Aleviliği yazmaması normal bence...Hem bu sefer dürüstlük yapmıs, simdiye kadar hangi parti Alevileri savunan yasa cıkardıki bunlar cıkarsın....
Ama aleviler her zaman Atatürkçü olmuş,Cumhuriyetine sahip cıkmıstır...CHP'ye oy vermemek ile AKP'ye oy vermek arasında bir fark yoktur..Cünkü AKP birinci parti olacagından ziyan olan oylar birinci partiye yarayacaktır...Bu nedenlerden dolayı CHP'ye vereceğim...Yani CHP'nin ülkeyi iyi yöneteceğine inandığımdan değil, ideolojik nedenlerden dolayı CHP:blush: :blush: :blush: ...
nihallll 10.07.2007, 08:39 chp nin bazı politikalarını beğenmiyorum.ama yinede oyumu chp ye vericem.nedeni ise sol partiler içinde en yüksek oy oranına sahip parti olması,barajı dahi geçemeyecek sol partilere oy vermeyi hiç aklımdan geçirmiyorum zaten.bağımsız adaylara oy vermekte istemiyorum çünkü bağımsız bi adayın mecliste bir şeyler yapabileceğine inanmıyorum.bu nedenle oyum chp ye.
Bütün Aleviler oylarını sosyalistlere verse barajı geçemez dediğiniz solcular belkide iktidar olur.
Alevilerin oylarını CHP ye vermesi bence bizzat kendi kendilerine hakaret etmeleri demektir.
Gerçek bir Alevi oyunu CHP asla vermez.
Bütün Aleviler oylarını sosyalistlere verse barajı geçemez dediğiniz solcular belkide iktidar olur.
Alevilerin oylarını CHP ye vermesi bence bizzat kendi kendilerine hakaret etmeleri demektir.
Gerçek bir Alevi oyunu CHP asla vermez.
Günaydin,
bence Aleviler artik CHP`ye kanmasinlar.Türkiye tarihi simdiye kadar CHP`nin neler yaptigini, daha dogrusu neler yapmadigini Aleviler icin gösterdi. Bunu burda tartismaya bile degmez. Seriat gelicek korkusuyla Alevilerden oy toplama hirzindalar.....................
Benim fikrime göre, aleviler sol ve sosyalist güclere güvenmelidir....
Türkiyede yasiyan dostlar, iyi düsünün kime oyunuzu kullanmak konusunda
Saygilar
Canan
hernepeş 10.07.2007, 09:34 bence bizim aleviler sadece akp korkusundan akp ye oy veriyolar
aman akp gelmesinde kötünün ii si gelsin başa yani :chp
ama chp daha öncede başa geldi ve bu memleket için,aleviler için ne yaptı?
chp sadece seçimlerden önce alevi oyu almak için türlü oyunlar sergiliyor sadece
yoksa baykal'ın ve yandaşlarının alevileri sevdiğini ve onlar için bişeyler yapmak istediklerine inanmıyorum
örnek verecek olursak geçen hafta sivas olaylarının yıldönümüydü,hepimiz o acıyı tekrar yaşadık (zaten her an yaşıyoruz böyle bir acıyı unutmak mümkün mü? ) adamlar o durumda bile çıkıp başa gelirsek MADIMAK'I müze yapıcaz dediler.Soruyorum o zaman 14 yıldır nerdeydiniz?O insanlar orda diri diri yanarak seyretmekten başka ne yaptınız?
bence bizim aleviler sadece akp korkusundan akp ye oy veriyolar
chp sadece seçimlerden önce alevi oyu almak için türlü oyunlar sergiliyor sadece
yoksa baykal'ın ve yandaşlarının alevileri sevdiğini ve onlar için bişeyler yapmak istediklerine inanmıyorum
örnek verecek olursak geçen hafta sivas olaylarının yıldönümüydü,hepimiz o acıyı tekrar yaşadık (zaten her an yaşıyoruz böyle bir acıyı unutmak mümkün mü? ) adamlar o durumda bile çıkıp başa gelirsek MADIMAK'I müze yapıcaz dediler.Soruyorum o zaman 14 yıldır nerdeydiniz?O insanlar orda diri diri yanarak seyretmekten başka ne yaptınız?
Cok paradoks ve celiski icinde olan tür aciklamalar...dedim ya, oy toplama yarisi yine coktan baslanildi. Yani CHP iktidare gelmese, zaten Madimagi müze yapmazlar anlamina gelir...iktidare gelsede müze yapmaz...neyse
henüz oy kullanmadım ama kullanır da oyumu chp'ye verirsem bir gün tek sebebi olur:
kurucusu ATATÜRK!!!!
henüz oy kullanmadım ama kullanır da oyumu chp'ye verirsem bir gün tek sebebi olur:
kurucusu ATATÜRK!!!!
Bu yeterlimi sence?
Bu yeterlimi sence?
selam can.yeterli olmadığı kesin ama ben de onu belirtmek istedim.
yani olur da chp'ye veririsem yaptıkları ya da şu an başında bulunanlar için değil; Atatürk için veririm dedim.zaten oylarımızı hak eden bir parti de yok o da ayrı bir konu.en azından bazı 'aleviyim 'demesine rağmen oyunu akp'ye verenlerden değilim.
saygılar
hernepeş 10.07.2007, 13:02 Cok paradoks ve celiski icinde olan tür aciklamalar...dedim ya, oy toplama yarisi yine coktan baslanildi. Yani CHP iktidare gelmese, zaten Madimagi müze yapmazlar anlamina gelir...iktidare gelsede müze yapmaz...neyse
çelişki açıklamamın nerseinde acaba??
çelişki açıklamamın nerseinde acaba??
CHP`nin aciklamasi celiski icinde................sizinkini kast etmedim
bence bizim aleviler sadece akp korkusundan akp ye oy veriyolar
o kadar haklısın ki... siyasetten çok anlamam ama diyebilirim ki;keşke gerçekten toplumdaki tüm kesimlerin ihtiyacına cevap verebilecek bir parti olsa...ama yok ve dediğin gibi kötünün iyisi seçiliyor..çünkü solda birlik yok ve biz alevilerin oyumuzu verebileceğimiz ve birlik sağlayabilcek bir parti de yok.
gönül isterdi ki bizleri gerçekten düşünen ,sesimiz olan parti/partiler olsun ama işte olmayınca millet,bizler bu hale geldik.
hernepeş 10.07.2007, 13:11 CHP`nin aciklamasi celiski icinde................sizinkini kast etmedim
bi an yanlış anladım bende :=)
horasan66 10.07.2007, 13:19 haklısınız verelim oylarımızı sosyalist partilere ve onlar büyük ihtimalle aşamasın barajı sonra paşalar gibi ak parti gelsin abdullah gülü cumhur başkanı seçsin ondan sonra onlar çevirirler madımağı müzeye. arkadaşlar unutmayın ak parti alevileri avrupa birliğine azınlık olarak göstermiş bir partidir. evet belki chp madımağı müze yapmaz ama ak parti olursa yeni yeni madımaklarımız canlarımızı kaybetme oranımız nedir sorarım size. şimdi chp yi kötüleyerek ak partinin ekmeğine nasıl yağ sürdüğünüzün farkındamısınız...
hernepeş 10.07.2007, 13:39 haklısınız verelim oylarımızı sosyalist partilere ve onlar büyük ihtimalle aşamasın barajı sonra paşalar gibi ak parti gelsin abdullah gülü cumhur başkanı seçsin ondan sonra onlar çevirirler madımağı müzeye. arkadaşlar unutmayın ak parti alevileri avrupa birliğine azınlık olarak göstermiş bir partidir. evet belki chp madımağı müze yapmaz ama ak parti olursa yeni yeni madımaklarımız canlarımızı kaybetme oranımız nedir sorarım size. şimdi chp yi kötüleyerek ak partinin ekmeğine nasıl yağ sürdüğünüzün farkındamısınız...
chp yi kötülemiyorum aksine direk söylüyorum kötü olduğunu :=)
diyorum ya insanlarımız herşeyin farkındalar oy yüzden mantık şu :kötünün iyisine verelim
Hem Baykal'ı yerden yere vuruyorsunuz hemde CHP'ye oy vereceğinizi söylüyorsunuz.Bu nasıl bir çelişki anlamış değilim.Partiye oy verdiğinizi pusulaya yazıyormusunuz.Bunu Baykal ve yardakçıları,çanta taşıyıcalırı,koltuk meraklısı yandaşları okuyacak mı.Ya siz okula gidip sınıf başkanı da mı seçmediniz.Sınıf başkanınızı beğenmezseniz yeni bir seçim yapılır ve başkanın değişimi için oy kullanırsınız.Siz CHP ye oy verdikçe adamın koltuğuna zamk sürüyorsunuz. Elinize bir fırsat geçiyor değerlendirin.Adam mitinglerinde İlhan Kesiciyi yanında gezdiriyor Kesici değil mi Demirel'in damadı ne olacak onun fikrinden adamın fikir kökenine bakın ne konuşmuş ne yapmış bugüne kadar sol görüşlüler için.CHP de hiç mi yıllarını CHP ye vermiş adam gibi adam yoktu.Hani CHP de sol görüşlü aydınlar,yazarlar.Yok arkadaşım yok CHP artık sağı görür sağı düşünür ve aynı ağzı konuşur.Partiyi Atatürk kurdu ama artık aynı görüşte insanlar yönetmiyor.CHP artık saltanat sürüyor.Ya durun bi Baykal değilmi şu nefretle kınadığınız AKP başkanı Tayyibi hapisten çıkartan.Vekil olması için af çıkartan.Ben yanlış mı hatırlıyorum?
Ben daha önce de yazmıştım nerde görürsem Baykal için yazılan bir yazı yazacağım bende karşılığında kendi ağzıyla söylediğini.
''Oh oh partiyi alevilerden de temizledik''
hernepeş 10.07.2007, 13:46 Hem Baykal'ı yerden yere vuruyorsunuz hemde CHP'ye oy vereceğinizi söylüyorsunuz.Bu nasıl bir çelişki anlamış değilim.Partiye oy verdiğinizi pusulaya yazıyormusunuz.Bunu Baykal ve yardakçıları,çanta taşıyıcalırı,koltuk meraklısı yandaşları okuyacak mı.Ya siz okula gidip sınıf başkanı da mı seçmediniz.Sınıf başkanınızı beğenmezseniz yeni bir seçim yapılır ve başkanın değişimi için oy kullanırsınız.Siz CHP ye oy verdikçe adamın koltuğuna zamk sürüyorsunuz. Elinize bir fırsat geçiyor değerlendirin.Adam mitinglerinde İlhan Kesiciyi yanında gezdiriyor Kesici değil mi Demirel'in damadı ne olacak onun fikrinden adamın fikir kökenine bakın ne konuşmuş ne yapmış bugüne kadar sol görüşlüler için.CHP de hiç mi yıllarını CHP ye vermiş adam gibi adam yoktu.Hani CHP de sol görüşlü aydınlar,yazarlar.Yok arkadaşım yok CHP artık sağı görür sağı düşünür ve aynı ağzı konuşur.Partiyi Atatürk kurdu ama artık aynı görüşte insanlar yönetmiyor.CHP artık saltanat sürüyor.Ya durun bi Baykal değilmi şu nefretle kınadığınız AKP başkanı Tayyibi hapisten çıkartan.Vekil olması için af çıkartan.Ben yanlış mı hatırlıyorum?
Ben daha önce de yazmıştım nerde görürsem Baykal için yazılan bir yazı yazacağım bende karşılığında kendi ağzıyla söylediğini.
''Oh oh partiyi alevilerden de temizledik''
aynen katılıyorum
bence bizim insanımız hala uyuyor ve artık uyanmalarının vakti geldi
horasan66 10.07.2007, 14:11 tamam bende chp yi yani baykalı sevmiyorum hatta nefret ediyorum ama şöyle bi durumun varlığından nasıl rahatsız olmuyorsunuz anlamıyorum . adullah gül cumhur başkanı tayipde başbakan olursa artık bunların karşısında duran sezerde olmayacak işte o zaman memleketin anasını avradını ağlatır bunlar. ben diyorum ki tayibin başbakan gülünde cumhurbaşkanı olmaması için elimizdeki tek silah chp ve biz bu seçimde ne olursa osun bu silahı kullanmalıyız
hernepeş 10.07.2007, 14:16 bence şu anda en adam akıllı parti ödp
ama barajı geçemeyeceği kesin
zaten o yüzden ufuk uras'ı bağımsız aday yaptılar ben meclise gireceğine inanıyorum çok güçlü bi aday
ve adam gerçekten mantıklı konuşuyor,ayrıca gerçek bir insan
o yüzden oyunu chp veren diğer aleviler gibi oyumu chp ye vermeyeceğim
baykalın da tayyipten bi farkı yok ki
adam sadece muhalefet yapıyoo hoş onuda yüzüne gzüne bulaştırıyoor yaa :=)
horasan66 10.07.2007, 14:23 bence şu anda en adam akıllı parti ödp
ama barajı geçemeyeceği kesin
zaten o yüzden ufuk uras'ı bağımsız aday yaptılar ben meclise gireceğine inanıyorum çok güçlü bi aday
ve adam gerçekten mantıklı konuşuyor,ayrıca gerçek bir insan
o yüzden oyunu chp veren diğer aleviler gibi oyumu chp ye vermeyeceğim
baykalın da tayyipten bi farkı yok ki
adam sadece muhalefet yapıyoo hoş onuda yüzüne gzüne bulaştırıyoor yaa :=)
ne yalan söleyim aslında benim gönlümde yatan partide ödp ama seninde dediğin gibi bu seçimde barajı aşamaz. ama ben tayibi sevmiyorum ve onun olmasındansa chp nin olması için vereceğim abicim öyle yada böyle chp
bıldırcın24 10.07.2007, 14:23 Bizim Alevi İnsanında tepki olay cerayan edip bittikten sonra gerçekleşiyor.Etkiyi alıyoruz iliklerimize kadar hissedip acısını yaşadıktan,canımız yandıktan sonra hareket ediyoruz.En büyük yanlışı burda yapıyoruz.
Akp Sandığınız kadar basit,sıradan,sevimli ya da ülke insanını rahatsız etmeyecek kadar mahsum olmadığının farkına ne zaman varacaksınız anlamıyorum.Tekrar iktidar olunca mı? kurdukları teşkilatları,altyapıları,ülkeyi tepe taklak edecek kadrolaşmayı,fatullah gülen ilhamlı dershane ve etüdlerinin ülke çapında,il il şube olduğundan ne zaman haberdar olacaksınız.....
Biraz gerçekçi düşünün ve barajı aşması en muhtemel şu üç partiden size en yakın olanı seçin; M.H.P- A.K.P - C.H.P
artık bu gerçeğe alıştırın kendinizi hayal kurmayın,bize en yakın olanı elinizin altında keşke solda barajı zorlayacak başka bir parti olsaydı da seçseydik..ama yok yok yok
D.T.P ya da bağlı bulundukları bağımsızlara oy vermemi beklemeyin çöpe atacak Rey'im yok benim bu ülkenin her karışında; ülke insanım'ın ter'i kan'ı kemiğ'i var onlara ihanet edemem.geleceğime yarınlarıma sırt dönemem
chp harici verdiğiniz tüm oyların akp'ye ikram_ı haz olduğunu unutmayın ve unutmayın ki bu parti nin seçim arefesine girmesine rağmen halen Aleviliği,düşünce ve anlayışını şiddetle kabul etmediğinin farkına varın artık.
Sultanbeyli cemevi inşasının durdurulması hadisesini birde sultanbeyli'yi ziyaret ederek görün ordaki mücadeleyi orda yaşayanlar size izah etsin mahkeme köşelerini'de sormayı ihmel etmeyin...
chp alevilik için dikili bir taş koymasa bile; dikili olan bir taşıda alıp yerinden atmaz fark burda ayrıca çıkar ve menfaatlerimizi ülkenin geneline yaymakta da fayda var aksi mi ? iran olur,filistin arabistan olur çıkar aksi petkim gider,rafineri gider,telekom gider,ülkenin zenginlikleri gider aksi Afrika olur .................
halen etkiyi beklemeyi düşünmüyorsunuzdur umarım......................
horasan66 10.07.2007, 14:28 Bizim Alevi İnsanında tepki olay cerayan edip bittikten sonra gerçekleşiyor.Etkiyi alıyoruz iliklerimize kadar hissedip acısını yaşadıktan,canımız yandıktan sonra hareket ediyoruz.En büyük yanlışı burda yapıyoruz.
Akp Sandığınız kadar basit,sıradan,sevimli ya da ülke insanını rahatsız etmeyecek kadar mahsum olmadığının farkına ne zaman varacaksınız anlamıyorum.Tekrar iktidar olunca mı? kurdukları teşkilatları,altyapıları,ülkeyi tepe taklak edecek kadrolaşmayı,fatullah gülen ilhamlı dershane ve etüdlerinin ülke çapında,il il şube olduğundan ne zaman haberdar olacaksınız.....
Biraz gerçekçi düşünün ve barajı aşması en muhtemel şu üç partiden size en yakın olanı seçin; M.H.P- A.K.P - C.H.P
artık bu gerçeğe alıştırın kendinizi hayal kurmayın,bize en yakın olanı elinizin altında keşke solda barajı zorlayacak başka bir parti olsaydı da seçseydik..ama yok yok yok
D.T.P ya da bağlı bulundukları bağımsızlara oy vermemi beklemeyin çöpe atacak Rey'im yok benim bu ülkenin her karışında; ülke insanım'ın ter'i kan'ı kemiğ'i var onlara ihanet edemem.geleceğime yarınlarıma sırt dönemem
chp harici verdiğiniz tüm oyların akp'ye ikram_ı haz olduğunu unutmayın ve unutmayın ki bu parti nin seçim arefesine girmesine rağmen halen Aleviliği,düşünce ve anlayışını şiddetle kabul etmediğinin farkına varın artık.
Sultanbeyli cemevi inşasının durdurulması hadisesini birde sultanbeyli'yi ziyaret ederek görün ordaki mücadeleyi orda yaşayanlar size izah etsin mahkeme köşelerini'de sormayı ihmel etmeyin...
chp alevilik için dikili bir taş koymasa bile; dikili olan bir taşıda alıp yerinden atmaz fark burda ayrıca çıkar ve menfaatlerimizi ülkenin geneline yaymakta da fayda var aksi mi ? iran olur,filistin arabistan olur çıkar aksi petkim gider,rafineri gider,telekom gider,ülkenin zenginlikleri gider aksi Afrika olur .................
halen etkiyi beklemeyi düşünmüyorsunuzdur umarım......................
aynen katılıyorum sana can çok güzel bir açıklama yazmışsın diline sağlık.
bu ülkede bence partilerin suçu yok tek suç varsa o da bizim yani seçmenlerin,biz bukadar unutkan olmasaak duyarsız olmasak partilerde bukadarda rahat olmayacaklar oy almak için dilediklerini söyleyip sonrada yerine getirmemezlik yapmayacaklar.chp yi karalayarak akp ye oy verdiğimizi unutmayalım sen eğer chp yi kötünün iyisi olduğunu düşünüyorsan ver oyunu chp ye oyunun peşinde ol bak ozaman partiler mecliste at koşturabiliyolarmı.dün sabiha gökçen satıldı hayırlı olsun chp ye vermeyin geriye kalanlarıda akp ile beraber satalım tabi satacak bişey kaldıysa.
ufuk uras için birkaç bişey söylemek istiyorum ,neden chp tam ayaklanmışken ufuk uras bağımsız aday oldu neden daha önce olmadı.
arkadaşlar cumhuriyet halk partisinden başka seçeneğimiz yoktur
chp alevilere ne yaptı diyorsunuz size soruyorum akp başta olmak üzere diyer partiler ne yaptı maraş çorum amasya sivasi deniz baykalmı yaktı yakanlar beli ülkücüler ve aşiri dinciler yaktı bundada haberin varmı bide utanmadan mhp veakp ye aday olan aleviler var bunlari alevi olarak kabul etmem bunlar satın alınmış insanlar
evet can size katılıyorum dediğiniz gibi deniz baykali yerden yere vuruyorlar nedense bizim alevi toplumu hep kararsız sanki deniz baykal türkiye cumhuriyeti başbakanı olmuşta medet bekliyorlar mizim ilçenin belediye başkanı chpli iki dönemdir görev başında kendisi alevi değil her konuda bizim alevilere dstek olmuş alevilerin her törenıne katılıyor hata bize cem evi yapti bakın size bir olayı anlatayım iki temmuz 2007 sivas olaylari için yürüş yaptık iki chpli miletvekil adayı bize destek vermek için katıldı kendini bilmez bir gurup adamlar linç etmek istediler adamları küfürler tükürmeler suçlari sadece chpenın rozeti niye takmişsınız diye toplumuzda böyle insanlarda var siz böyle yaparsanız bir yere varamasınız
büyük ihtimal yine akp iktidar olacak ama yinede CHP
keklikoluk46 10.07.2007, 15:58 Vermememiz için bir neden söylesene?Seçim bildirgesini beğendim.Bu AKP belasından kurtulmanın başka yolu yordamı varmı???
keklikoluk46 10.07.2007, 16:04 Madımakın müze olması için önerge veren tek parti CHP'dir.Bakalım yeni mecliste DTP'liler bu tip önergelerde ne yapacak.AKP ile koalisyon kurmaları gündemde.Herhalde AKP gibi madımakın müze olmasına "HAYIR"derler.Barıştan yanalarmı o zaman göreceğiz...
|