Orijinalini görmek için tıklayınız : Chavez’den sert yanıt


alevi_che
10.07.2007, 15:13
Chavez’den sert yanıt

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, darbe destekçisi özel televizyon kanalı RCTV’nin kapatılması üzerine gelen eleştirilere sert yanıt verdi. Chavez bunun Washington liderliğinde sağcı bir komplo olduğunu ifade etti.

Chavez, Vietnam Komünist Partisi liderinin Karakas'ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Uluslararası alanda sağcı, aşırı sağcı ve faşist hareketler Avrupa’dan, ABD’den, Brezilya’dan ve her yerden Venezuela'ya saldırıyorlar" dedi. Brezilya Senatosu'nun Venezuela'daki muhalif kanalların yeniden açılması çağrısını içeren bir önergeyi kabul etmesine tepki gösteren Chavez, “Hiç kimse içişlerimize karışamaz” dedi. Hugo Chavez, Brezilyalı milletvekillerini, "papağan gibi Washington'un söylediklerini tekrar etmekle" itham etti. Chavez “Brezilya sağının bu temsilcilerinin, Portekiz imparatorluğunun kendini yeniden Brezilya’da inşa etmesinin, Venezuela hükümetinin Venezuela oligarşisine dönmesinden çok daha fazla olası olduğunu söylüyorum” dedi. Chavez önceki gün yaptığı açıklamada ülkede muhalifler tarafından başlatılan gösterilerin ülkeyi istikrarsızlaştırarak hükümeti zayıflatmayı amaçladığını söylemişti.

Bence Emperyalist devletlere ve kurumlara karşı kesin ve net tavrını koyan ülkelerden bir tanesi de Venezuela dır.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez de Latin Amerikada rüzgar gibi esmeye devam ediyor...

alevi_che
14.07.2007, 16:21
ABD’li yetkiliden Chavez’e eleştiri

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholas Burns, Brezilya ziyareti sırasında Chavez’e zehir zemberek eleştiriler yöneltti. Burns, Chavez'in "korku ve bölünme siyasetiyle" hareket ettiğini savundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholas Burns, Venezuela lideri Hugo Chavez'in "korku ve bölünme siyasetiyle" hareket ettiğini savundu. Brezilya'ya yaptığı ziyarette gazetecilere bir demeç veren Burns, bölgedeki ülkelerin çoğunluğunun “ileriye giden yolun korku ve bölünme siyasetinden değil, demokrasiden, sosyal adaletten, yoksullukla mücadeleden, ticaretten ve ABD’yle iyi ilişkiler kurmaktan” geçtiğini kabul ettiğini savundu.

Chavez’in bölge liderleri üzerindeki etkisini de önemsiz göstermeye çalışan Burns, “Liderler, olumlu ve yapıcı bir role sahip diğer liderleri yanlarına çekmeye çalışıyor” diyerek Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet'i örnek gösterdi. Burns, “Bunun gibi 10 liderin adını sayabilirim ama Chavez onlardan biri değil” ifadesini kullandı.


Canlar bu konu için ayrı bir topik açmadım ikisini birleştirdim :thumbup1:

Neyse konumuza dönelim.Basındanda anlşıldığı gibi sanırım ABD ye kesin ve net bir şekilde devlet başkanı konumunda karşı çıkan tek lider Chavez.

Dolayısıyla ABD yetkilileri de Chavez hakkında olumlu şeyler düşünmüyor ve basını kullanarak Chavez e sayısız eleştirilerde bulunuyorlar.

huseyn
17.07.2007, 12:27
chavez bu söylemlerindeki gücünü ve arkadaşında dediği gibi rüzgar gibi esmesini halkından almakta...

sausen
17.07.2007, 12:32
Merhaba Canlar,

Meyve veren ağaç taşlanır diye bir deyim var.
Bu tam Chavez'e göre bir deyim bence.
Kurmak istediği devlet şeklini hergün yeni devrimlerle oluşturmaya çalışıyor.
Bunun yanında mücadele etmek istediği güçler var.
Daha dün Küba belgesini izledim.
Bu ülkeler birer örnektir çünkü.
Küba'ya da yoğun bir saldırı var. Ve Amerika'nın yıllardır uyguladığı bir ambargo.
Artık gerisini siz tamamlayın.

Westside
17.07.2007, 15:57
Halk Venezüela'da devrim yaparken cizgi film veren,Chavez'e escinsel gibi bir yakıstırma yapacak kadar küstah olan bir kanalı kapatmak icin gec bile kalmıs gercek devrimci Chavez.

CaNCa
17.07.2007, 16:19
Chavez'e ve Bolivya devlet başkano Evo Morales'nın abd'nin ve avrupanın tüm kapitalist zorbalıklarına rağmen, asi ve onurlu duruşlarına hayranım. Avrupada nesilleri tükenmiş olan gerçek sosyalistlerin varlığını güney amerikada yaşatabilen insanlık olarak büyük ama bir o kadar da alçak gönüllü bu insanların ülkeleri adına büyük bir şans olduğu düşünüyorum. Özellikle ülkemizde alternatifsizlik içinde, yobazlar, çok faşistler, az faşistler, oportunistler, arasında tercih yapma konumuna düşmüşken, güney amerika'da bizde maziyi anımsatacak kadar has kalmış devrimcilerin ülkenin yönetiminde halk-devlet bütünlüğünü sağladıklarını görünce güney amerikan halklarına gıpta ediyorum.