Orijinalini görmek için tıklayınız : Çin'de korkunç olay

firariHH
11.07.2007, 00:10
12821

Bir yıldır yıkanmadılar... Hızlı çalışmayan işçi çekiçle dövülüp, öldürüldü. Ve daha neler neler...

Çin'in yükselişini hayranlıkla izliyoruz.. Gerçekten de öyle. Büyüme rakamları, ihracat oranları, dış ticaret fazlası, döviz revervleri, baş döndürücü...

Şangay ve Pekin Çin'in Batı'ya açılan penceresi.. Bu pencerenin bir de arka tarafı var.. Yükselen gökledelenlerin çok uzaklarında başka yoksul eyaletler diziliyor. Öteki Çin..

Yeni zengin sınıfı türedi. Paraya para demeyen, mal mülk servetini katlayanlar çoğaldı. Bunun yanında bir de karın tokluğuna bile çalışamayacak kadar talihsiz bir kesim var.

İşte Çin'in iç kesimlerindeki yoksul Shanxi eyaletinden bir fotoğraf.. Polis, tuğla fabrikasından 31 köle işçiyi kurtardı.

12822

Bilinen klasik kölelerden hiç bir farkları yok. Para yok yemek yok, o günlerini kurtarabilmişlerse ne mutlu onlara.. Sadece ekmek ve suyla beslenmişler.

Günde 20 saat çalıştırılmışlar. Çin basınında kir tabakasının bıçakla temizlendiğine dair yazılar çıktı..

Feci tablo bununla sınırlı değil elbette.. Bir yıldır yıkanmamışlar, aynı elbiseleri giymişler. Saçları kirlilikten kesilememiş..

İşçilerin vücutlarında tuğla taşımaktan oluşan yanıklar da belirlendiği belirtiliyor.
Bir işçinin yeterince hızlı çalışmadığı için çekiçle dövülerek öldürüldüğü de aktarılıyor.

İşçilerden bazıları travma sonucu sadece isimlerini verebiliyorlar.
Olayın asıl düşündüren noktası ise fabrika o bölgedeki Çin Komünist Partisi Sekreterinin oğluna ait olması..

Çin'in yükselişi güllük gülistanlık olmuyor. Mutluluk ve refah birilerinin ezilmesiyle oluyor. Emek hırsızlığı ve sömürü ne ülke ne de insan dinliyor.

Ben Diyecek bir söz bulamiyorum yapilan bir insaklik ayibi,bunu yapana insan demek yanlis,cani Hayvanlar demek daha yerinde olur.Beni iyice düsündüren ise Fabrikanin o Bölgedeki Cin Komunist Partisinin Sekreterinin ogluna ait olmasi,dogrumu acaba :wink:

Nesimi
11.07.2007, 00:33
Öncelikle şunu görelim. Kendisini komünist olarak tanıtan bir üye profiline orak çekiç benzeri bir şekil koymuş ve Çin'i kötülüyor.

Fikir sahibi olmak için bilgi şarttır. Çin komünizm'i terkeden ülkelerdendir. Rusya gibileri anında terketti ancak Çin kademeli olarak terkediyor 17 yıl geçmesine rağmen halen ülkede tek parti var komünizmi aşamalı terketmenin tek amacı ülkenin ekonomik açıdan sağlığını korumakdır bu tarz sahneler kapitalizme geçiş yapan ve kapitalist ülkeler için normaldir. Burda eleştirelecek olan Çinin kapitalist tarafı olmalı. Şimdi bu konuyu okuyup ne deseydik? kahrolsun komünistler işte insan kasabları vs vs ? Türkiyede sol bu tarz ilginçlikler yüzünden geriliyor doğal karşılıyorum. not: lafım firarihhh arkadaşa değil genel olarak eğilimi eleştirdim. Demokrasinin önemi burdan anlaşılmalı. AB ülkelerinde bu yok.

firariHH
11.07.2007, 00:38
Öncelikle şunu görelim. Kendisini komünist olarak tanıtan bir üye profiline orak çekiç benzeri bir şekil koymuş ve Çin'i kötülüyor.

Fikir sahibi olmak için bilgi şarttır. Çin komünizm'i terkeden ülkelerdendir. Rusya gibileri anında terketti ancak Çin kademeli olarak terkediyor 17 yıl geçmesine rağmen halen ülkede tek parti var komünizmi aşamalı terketmenin tek amacı ülkenin ekonomik açıdan sağlığını korumakdır bu tarz sahneler kapitalizme geçiş yapan ve kapitalist ülkeler için normaldir. Burda eleştirelecek olan Çinin kapitalist tarafı olmalı. Şimdi bu konuyu okuyup ne deseydik? kahrolsun komünistler işte insan kasabları vs vs ? Türkiyede sol bu tarz ilginçlikler yüzünden geriliyor doğal karşılıyorum. not: lafım firarihhh arkadaşa değil genel olarak eğilimi eleştirdim. Demokrasinin önemi burdan anlaşılmalı. AB ülkelerinde bu yok.

sanirim profilindeki orak ve cekicli kisi benim benden bahsediyorsun :) benim cini kötüledigim yok, ben böyle birseyi yapan insanlari kiniyorum.Belkide Kendini Komunist olarak gösteren kisilerdir,haberim yok.Yanlis anlasildim sanirim.Özür dilerim.