Orijinalini görmek için tıklayınız : İran'da ErkeĞe Recm Cezasi Uygulaniyor

esme
11.07.2007, 16:28
Zina Yapan Erkek Taşlanıp Öldürüldü

İran'da, Evli Bir Kadınla İlişkiye Girdiği İçin Ölüm Cezasına Çarptırılan Evli Bir Erkek Taşlanarak Öldürüldü.

İran’da, evli bir kadınla ilişkiye girdiği için ölüm cezasına çarptırılan evli bir erkek taşlanarak öldürüldü. İran ceza yasasına göre zina işleyen kişiler için recm (taşlayarak öldürme) cezası uygulanıyor.

Uluslararası toplumun, recm cezasına gösterdiği tepkinin ardından, kadının cezasının da aynı yöntemle infaz edilip edilmeyeceği henüz bilinmiyor. BM İnsan Hakları Komiseri Louise Arbour, İran’ı kınarken, kadının canının bağışlanmasını istedi. Norveç Dışişleri ise İran büyükelçisini çağırarak, zina suçu nedeniyle bir kişinin "barbarca" taşlanarak öldürülmesini protesto etti. 11.07.2007 03:16 [904261]

Önceden neden tek ceza alan kadın diyorduk aslında recm olayına karşıydık .Şimdi acaba ilerleme mi bu erkeğede ceza vermek yoksa traji komik bir kazanım mı ikisininde öldürülmesi recm olayı kanunu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz ?Toplumun genel ahlak kurallarına karşı çıkışın cezasını insanların hayatlarıyla ödemesi adil bir ceza mı yada ceza verilmesi gereken bir olay mı?

MısriKız
11.07.2007, 16:33
yaptıklara ahlaka uygun değil ama yinede taşlayarak öldürmek çok kötü bu ya:mad: :mad:

vitamin
11.07.2007, 16:41
yaw ne bunların ceza yasası ne de bizimki bizimkinde adamı 3-5yıl yatırırlar arada af veririler adam çıkar adalet bu mu deriz bunlar öldürüyor bu da ağır geliyor nası bi yasa lazım merak ediyorum

esme
11.07.2007, 16:46
[QUOTE=vitamin;465385]yaw ne bunların ceza yasası ne de bizimki bizimkinde adamı 3-5yıl yatırırlar arada af veririler adam çıkar adalet bu mu deriz bunlar öldürüyor bu da ağır geliyor nası bi yasa lazım merak ediyorum[/QUOTE
can konu farklı ama recm olayı bu cezayı almak için toplumun namus ve ahlak anlayısının dışında bir hareket yapman gerekiyor yoksa elbetteki bizdeki ceza uygulamasıda eleştrilmesi gereken bir konu

vitamin
11.07.2007, 16:58
[QUOTE=vitamin;465385]yaw ne bunların ceza yasası ne de bizimki bizimkinde adamı 3-5yıl yatırırlar arada af veririler adam çıkar adalet bu mu deriz bunlar öldürüyor bu da ağır geliyor nası bi yasa lazım merak ediyorum[/QUOTE
can konu farklı ama recm olayı bu cezayı almak için toplumun namus ve ahlak anlayısının dışında bir hareket yapman gerekiyor yoksa elbetteki bizdeki ceza uygulamasıda eleştrilmesi gereken bir konu

farketmiyor ki acı şekilde öldürüyorlar aslında bazen bazı konularda genel değil bazı şeylerde özellikle tecavüz hırsızlık gibi konularda bu şreiatı onaylıyorum vallaha burda cezalardan dolayı suç işleme korkusu yok ufak bişeyden insanlar birbirini öldürüyor dün istanbulda müzik sesini fazla açma kavgası çıkmış 2ölü nerde vardır böyle bi olay
ama bazen işte yoksa yobaz ilan etmeyin beni:devil2:

Zahir
12.07.2007, 23:21
Önceden neden tek ceza alan kadın diyorduk aslında recm olayına karşıydık

Ahmedi Nejat, ayeti yiyen keçnin fosilini buldu. Bi de ne görsün bir ayet değil iki ayet miş!!!

Vay Kafir Keçi Vayyyy...

O yüzden artık zina yapan erkekte taşlanarak öldürülüyo.