Orijinalini görmek için tıklayınız : türkiyenin tanıtımı

canikocan
11.07.2007, 18:07
http://www.adkritik.com/foto/turkey.jpg
sizce türkiyeyi böyle tanıtmak güzel mi??
bence eksik var
caminin yanına bir iki de türbanlı koysak tam olurdu demi..

araknafobia
11.07.2007, 18:14
:D ne bu şimdi türkiye bu kadarmı .türkiyenin güselliklieri o karelere sığmaz ...

canikocan
11.07.2007, 21:28
ya hayır ben sadece tanıtım için kullanılan resmi içndeki camiyi vurguladım yani türkiye bi camiden mi ibaret

firariHH
11.07.2007, 21:34
sadece bu reklam kampanyasindaki cami´li resmi koymak yanlis,cok genis bir reklam kampanyasi yapilmis ben burda sokaklarda sehir icinde görüyorum.

kampanyadan bir kac resim ;

12839

canikocan
11.07.2007, 21:36
sadece bu reklam kampanyasindaki cami´li resmi koymak yanlis,cok genis bir reklam kampanyasi yapilmis ben burda sokaklarda sehir icinde görüyorum.

kappanyadan bir kac resim ;

12839

hea ben bunu görmemiştim ben tek resim gördüm diye onu koydum o zaman özür dilerim yanlış yerlere götürmek isttemem ben bi tek o resmi gördüm.
tamam modlardan arkadaşlar kilit istesem bu konu için özür dilerim

firariHH
11.07.2007, 21:38
Bende ilk o cami resmi olan tanitim afisini görmüstüm ama sehir icine indigimde bir cok afisle karsilastim

zazatürk
11.07.2007, 21:43
1) o cami değil müze
2) binlerce tanıtım resminden camili resim araman da senn sorunun..

canikocan
11.07.2007, 22:26
1) o cami değil müze
2) binlerce tanıtım resminden camili resim araman da senn sorunun..

bir o nasıl bir müze
iki üslubuna dikkat et yazıları okumadan cevap atma

zazatürk
13.07.2007, 10:44
bir o nasıl bir müze
iki üslubuna dikkat et yazıları okumadan cevap atma
senin bazı değerlere gösterdiğin alaycı üslubunun yanında benm uslübumun hafif kaldığını düşünüyorum. Ayasofya'ya gelince;

537- Hagia Sophia Kilisesi
1453- Ayasofya Camii
1935- Her yıl tüm dünyadan milyonlarca ziyaretçi çeken, Avrupa'da dinler arası diyaloğu simge eden "Ayasofya Müzesi"

Camii dediğimiz şeyde namaz kılınır. Para ödeyip gezmezsin. Saygılar...

alevi_siyah
13.07.2007, 11:00
Türkiye:İnsanların hiç bir zaman için özgür olarak düşünemeyeceği, düşünebilse bile katledileceği... Öğrencilere okuyamamaları için tüm zorluklarn çıkarıldığı... İşcilerin sırtından geçinen kesimin korunduğu.... İhalelerin iktidar ortaklarına peşkeş çekildiği... Düzen partilerinin 5 yılda bir halkın arasına girmeye çalıştığı bir coğrafya

KIZIL_GUNES
13.07.2007, 11:08
Türkiye'yi tanımayan ve fotoğrafa bakan bir insanın onu cami zannetmesi kadar doğal birşey yok. Zaten bu afişler bizim yurdumuzu bize tanıtmak için hazırlanmadı. Doğal olarak turistlerde cami zannedeceklerdir.Arkadaşımız sadece bu afişi gördüğü için tepki göstermiş. Bu da doğal...Neden üstüne gittiğinizi anlamadım???

huseyn
13.07.2007, 13:49
türkiye camiden mi ibaret diye soran arkadaşlar; her adım başına yada her mahalleye yerleştirilen; her alevi köylerine zorla yaptırılmaya çalışılan camileri yok mu sayısosunuz? tanıtım doğru. (içerik olarak yanlış tabi ki ama türkiyede hiç azınsanamayacak kadar cami olması bunu kendilerince haklı kılmaktadır)...
ayrıca camini önüne koymuş oldukları etekli ve başı açık insan modeli de modern bir türkiye imajı çizmekte. ama unuttukları birşey var bu karede;
yıllardır süren kürt savaşlarının resmi yok
f tipi hapishanelerde katledilen insanların resmi yok
pazar artıklarından yada çöplerden beslenen insanların resmi yok
sırf düşündükleri için hapishanelere tıkılan ve işkence gören insanların resmi yok
halkı halka kışkırtarak linç yaptırılan insanların resmi yok
yaptığı suikastten sonra "aslanım" diye karşılanan katillerin resmi yok
devleti yıllardır sömüren ve utanmadan oy meydanlarında namus bekçiliği yapanların resmi yok
katliamların sorumlusunu yetiştirenlerin resmi yok...

canikocan
13.07.2007, 18:57
senin bazı değerlere gösterdiğin alaycı üslubunun yanında benm uslübumun hafif kaldığını düşünüyorum. Ayasofya'ya gelince;

537- Hagia Sophia Kilisesi
1453- Ayasofya Camii
1935- Her yıl tüm dünyadan milyonlarca ziyaretçi çeken, Avrupa'da dinler arası diyaloğu simge eden "Ayasofya Müzesi"

Camii dediğimiz şeyde namaz kılınır. Para ödeyip gezmezsin. Saygılar...

bazı değerlerle alayımı bulup göstersen kanıtsız brakmasan bu olayı.
öncelikle sen saygısızlık yapıyorsun o zaman.ve altınada hemen saygıları ekliyorsun sende saygıdan eser mi varki o lafı eklemişsin.
üslubunu değiştir yoksa daha da sertleşecem . AYASOFYA MÜZESİNE!! YABANCILAR BİLE ANCAK KAFASINI KAPATIP GİRİYORSA ORASI MÜZEMİDİR CAMİMİDİR SNCE??
ve kastettiğin değerleri anlamadım örnek versene
SAYGILARLA!!!!!!
(bu lafı ağzana dolayıpta saygıdan nasip almamış birçok arkadaş var)

anadolu75
13.07.2007, 19:00
turkiyeyi dunyaya hos bir sekilde tanıtmak guzeldir ama insanlarımızın duyarsızlığı yuzunden hem turist kaybediyoruz hemde tüm dünyaya rezil oluyoruz.

zazatürk
13.07.2007, 20:00
bazı değerlerle alayımı bulup göstersen kanıtsız brakmasan bu olayı.
öncelikle sen saygısızlık yapıyorsun o zaman.ve altınada hemen saygıları ekliyorsun sende saygıdan eser mi varki o lafı eklemişsin.
üslubunu değiştir yoksa daha da sertleşecem . AYASOFYA MÜZESİNE!! YABANCILAR BİLE ANCAK KAFASINI KAPATIP GİRİYORSA ORASI MÜZEMİDİR CAMİMİDİR SNCE??
ve kastettiğin değerleri anlamadım örnek versene
SAYGILARLA!!!!!!
(bu lafı ağzana dolayıpta saygıdan nasip almamış birçok arkadaş var)

öncelikle haddimi aştıysam özür dilerim.
behsettiğim şey "caminin yanına bir iki de türbanlı koysak tam olurdu demi.." demen. hani herkes yapıyo bari biz saygı duyalım.
Ayasofya konusunda gerçekten yanılıyosun. Çünkü benm evime yarım saat uzaklıkta bi yer. Benm annem bile başı açık girer yani. Bence sen Ayasofya'nın tam karşısındaki Sultan Ahmet Camii'yle karıştırıyosun. Oraya turistler başını kapatıp giriyo. Gayet de hoşlarına gidiyo gibi gözüküyo. İstemeseler girmezler. Bu konu hakkında daha fazla tartışmıycam. Nasıl olsa faydası yok..

xolxol_12
13.07.2007, 20:18
Camii nin tek başına konulmuş olması tartışmaya yol açabilir...
Ama camiinin yanı sıra kültürümüzü daha farklı şekilde anlatan yapılarda konulabilirdi....(Kapadokya,Fırat,Dicle)...