Orijinalini görmek için tıklayınız : Pankartima Dokunma
Arkadaşlar ben Ankaralı olduğum ve ankaragücünü tuttuğum için gurur duyorum. Ankaragücünün maçlarının oynandığı 19 Mayıs Atatürk stadında ankara valiliğinin almış olduğu bi kararla stadlara hertürlü (buna türk bayrağıda dahil) pankartın alınması yasaklanmıştır. Bilmiyorum başka yerlerde bu şekilde ilkel bir uygulamanın olup olmadığını ama bu olayı kamu oyuna duyurmak benim bir türk vatandaşı olarak görevim
Arkadaşlar ben Ankaralı olduğum ve ankaragücünü tuttuğum için gurur duyorum. Ankaragücünün maçlarının oynandığı 19 Mayıs Atatürk stadında ankara valiliğinin almış olduğu bi kararla stadlara hertürlü (buna türk bayrağıda dahil) pankartın alınması yasaklanmıştır. Bilmiyorum başka yerlerde bu şekilde ilkel bir uygulamanın olup olmadığını ama bu olayı kamu oyuna duyurmak benim bir türk vatandaşı olarak görevimbir sorunnunmu var anlamadım sana kinse ankaragücünü tutmamı dedi ne yani
ayrıca statlardaki insanların bir hiç uğruna ettikleri kavgada çabası eline bayrak diye sopayı alacaksın
ondan sonrada vay efendim beni türk bayrağıyla almadılar herşeyden yağ cıkarmak istemeyin ve bence bu zihniyetinizden uzaklaşip her şeyin bir nedeni olduğunu düşünün ayrıca burası alevi sitesidir sen kendinle barışik hep dosca kal saygılarla
Arkadaşlar ben Ankaralı olduğum ve ankaragücünü tuttuğum için gurur duyorum. Ankaragücünün maçlarının oynandığı 19 Mayıs Atatürk stadında ankara valiliğinin almış olduğu bi kararla stadlara hertürlü (buna türk bayrağıda dahil) pankartın alınması yasaklanmıştır. Bilmiyorum başka yerlerde bu şekilde ilkel bir uygulamanın olup olmadığını ama bu olayı kamu oyuna duyurmak benim bir türk vatandaşı olarak görevim
cok mu onemli bayrak/pankart sallamak?
bence zaten gereksiz birsey kaldirilmis olmalari cokda iyi olmus. darisi oteki takimlarin basina.
Pankart taraftarin dilidir,en duygusal veya vurucu sözlerin yeraldığı bir sevgi,tavır,duruş ifadesidir.
Bunu maçlara,futbola kendini kaptırmayanlar pek anlamaz,anlayamaz.
Taraftarın doğal kanunui ve demokratik hakkıdır.
Bir sol eylem düşünün,kesinlikle hiç bir döviz,afiş veya pankartın açılmadığı yada açılamadığı.tek yol devrim pankartı bile yok,kızıl bayraklarda.
Onun gibi birşeydir bu.
Dedim ya futbola,tribüne kendini vermeyen anlayamaz pek bunu.
Bu arada bu 21.yy da anti-demokratik uygulamayı burada konu eden lilah arkadaşımızı eleştirmenize pek anlam veremedim,sonuçta bizler demokrat insanlar değilmiyiz,adaletin ve demokratlığın karşısında olana bizde karşı olmaz miyiz?
Zaten demokrat insanlar futbola soguk baktiklari icin bugün neredeyse takim yönetimleri ve önemli tribün gruplari( Çarşı hariç) faşist/sağcı gruplardır.Fena mı olurdu Bjk/Çarşı gibi gruplar çok olsaydi da faşizm,savaş karşıtı pankartlar tüm satdlarda olsaydi,,grup Yorum vb. şarkıları hep beraber daha çok söylenseydi,sadece Çarşı ile kalmasaydı.
Bir insanın işi ve özel hayatı dışında birden çok ilgisi(yönü) olabilir(din,sanat,spor,kültür,hobi vb.) bunların denge-dağılımı kendini bağlar olumsuz veya olumlu sonuçları kendinedir.Ama neyle ilgilenirse ilgilensin insan o işin felsefesini,ruhunu,tekniği iyi bilmelidir.
Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?
Futbolu(özellikle tribün alemini) sevmiyor olabilirsiniz,ilgilenmezseniz hatta pankartın sallanmayacağını dahi bilmiyor da olabilirsiniz ama bazılarının duygusal bağlarına,hakkını arayana,hesap sorana,önem verdiklerine "gereksiz" diyerek incitmeyin kimseyi.
İncinseniz bile incitmeyin...
Futbolu(özellikle tribün alemini) sevmiyor olabilirsiniz,ilgilenmezseniz hatta pankartın sallanmayacağını dahi bilmiyor da olabilirsiniz ama bazılarının duygusal bağlarına,hakkını arayana,hesap sorana,önem verdiklerine "gereksiz" diyerek incitmeyin kimseyi.
biz arkadaşa pankart vermeyin sallamasın demedik kardeş neden yasaklanmiştır diye goruş bildirdik yazılanları samımı olarak oku yorumunu onagöre yap
Pankart taraftarin dilidir,en duygusal veya vurucu sözlerin yeraldığı bir sevgi,tavır,duruş ifadesidir.
kardeş ne alaka ya hangi kanun kitabinda yazdı bizmi okumadık demokrasi nezamandan beri maclarda kullanır oldu haklısın
biz maçdan anlamıyoduk dimi
ha birde kardeş madem duygusalsın pankartları kırıp sopa olarak kullanaçaklarına çocuğunu maça göturemeyen babaların gönlünü alın
Bazı Arkadaşlar pankrat Cokmu önemli diyorlar (Bunu Taraftar Olmayan Anlamaz ) Burası Alevi sitesi diyorlar ( sanki Alevi bir futbol takımı tutamaz) Evet bende Aleviyim .Aleviyim diye kimse Cevresinde Yapılan Haksızlıklara Duyarlı olur Alevi insan Demokrattır .Duyarlıdır yukarıda Kocgiri ve dogan Kardeşlerimin ne güzel duygularını yazmışlar.onlarında dedigi gibi
Bir sol eylem düşünün,kesinlikle hiç bir döviz,afiş veya pankartın açılmadığı yada açılamadığı.tek yol devrim pankartı bile yok,kızıl bayraklarda.
Onun gibi birşeydir bu.
SEVGİYLE KALIN CANLAR
Dogan24 Kardeşim e Cevap Burası Alevi sitesi diyorsun evet dogru ama 1.alevi olan insan taraftar olup takım tutmazmı .2:burası spor ile ilgili kısım 3:taraftar olmak nedir nedemektir .Pankran nedir bilmedigin belli oluyor . ( kesin sen hiç maça gitmeşindir'de ) Pankart taraftarin dilidir, duygularını bunla anlatır.sen flamasız bayraksız bir miting gördünmü en önemlisi alevi Bir insansan aleviler Demokrat haksızlıklara karşı gelen bir insadır bende aleviyim vede cevremde yapılan haksızlıklara duyarlıyım bu yüzden diyorumki tekrar DOKUNMAYIN PANKRATIMA sevgiyle kal Kardeşim....
anlamamakta güçlukmu çekiyor olmalısın benin taraftar pankart la maça gitmesin demiyorum kardeşş ankaragüçü macına alınmamasındaki nadene görüş bildirdim senin bunu anlamam yiye bukadar güç( ayrıca bana özel mesaj) yazmanada gerek yok yazman gerekeni burayada yazabilirsin seni tekrar yazdığımı okumanı bekliyorum
ayrıca isdediğin takımıda tutabilirsin o seni bireysel hakkın (tutamasında denilmedi)
pankardınıda al isdediğin gibi salla benim maçlara gidip gidmediğimide bilemezsin bir olayın dogru veya yanlış oldugunu tartışırsın ama asla o insanı sen ne anlarsın zihniyetiyle rençide edemezsin ...
ve bu konuyuda kapatalım
Pankart taraftarin dilidir,en duygusal veya vurucu sözlerin yeraldığı bir sevgi,tavır,duruş ifadesidir....
futboldanmi bahsediyoruz?????
taraftar oraya tavir kuymaya, gorus ifade etmeye gitmiyo... mac izlemeye gidiyo.... tavir sergilemeye giden taraftarlar nedense hep kavga cikaranlar oluyo... futbolda ne tavir ola bilirki "benim takim sizinkiden daha iyi"
"hayir degil" falan filan............. bundan sonrada pankart supalariyla birbirine girereler.............
Bunu maçlara,futbola kendini kaptırmayanlar pek anlamaz,anlayamaz.... tamam buna birsey demem..... ama bende football cok seven birisiyim ve fanatik galatasarayli bir babanin kiziyim. az buz biliyorum taraftarlik duygusunu.
Onun gibi birşeydir bu....
bir eylemi football macini arasinda cok fark var. eylem evet parkartsiz olmaz cunku dusunce ifadesi on planda olan bir seydir... ama futbol maci yanliz izlemek ve taraf tutmak icin olan birsey.
Futbolu(özellikle tribün alemini) sevmiyor olabilirsiniz,ilgilenmezseniz hatta pankartın sallanmayacağını dahi bilmiyor da olabilirsiniz ama bazılarının duygusal bağlarına,hakkını arayana,hesap sorana,önem verdiklerine "gereksiz" diyerek incitmeyin kimseyi....tamam bunuda kabul ediyorum.... ozur bile diliyorum.... benim gereksiz gordugum seyler bazileri icin onemli olabiliyo...
bu arada football artik sagcilarin elinde olmasinin nedeni cok rekabetci bir spor oldugu icindir. birinci olma yarisi falan.... farketdinmi bilmem ama Kapitalismda boyle birsey,.... benim bildigime gore sol dusunce rekabeti cok sevmez cunku yenen olmasi icin yenilen veya ezilen olmasi lazim...
Arkadaşlar Futbol hiç bir zaman asla futbol değildir, bu kadar basit algılarsanız işin içine gömülür çıkamazsınız...Tribün pankartsız olmazi orası mesaj yeridir, futbolcuya, yöneticiye, basına..Tribün futbolun halkıdır...Pankartsız tribün hangi takım için olursa olsun yanlıştır...
Bir Barcelona-real Madrid maçı izlediniz mi hiç eğer sadece futbol futboldur diyorsanız...Bir seferinde Barcelona Tribünleri "this is Catalania not Spain", Burası Katalanya İspanya değil pankartı asmışlardı...Ya da en büyük İskoç derbisi; Glosgow-Celtic maçı...Bir tarafta protestan takımı diğer tarafta Katolik takımı...Veya İtalya'da Roma-Lazio, İnter-Milan maçlarını hiç izlediniz mi? Ya da Latin America'da Boca Juniers-River Plate maçlarını..Bunlar sağ ve sol görüşlü taraftarların maçlarıdır...Tribün günlük hayatın devamıdır..
Alevimen 05.01.2006, 02:01 pankartlara izin verilsin ve pankartları demonte edip basebol sopası gibi silah haline getirin. insanlara saldırın, sonra bir kaç kişi hastaneye alınıyor. Aileler perişan oluyor, elde var sıfır. bir insanı yaralamak hiç kimsenin hakkı deyil, sözlü veya fiziksel. yavrularını anne babalarına sağ salim teslim etmek için pankartlar yasaklanmış, eminim bu yasağı koyanlar sıradan insanlar deyilldir, futboldan spordan anlayan kişilerdir sizin düşündüklerinide muhakkak düşünmüşlerdir. fakat zoru başarıp olayı kökten çözmeyi göze almışlar nede olsa halk birtürlü akıllanmıyor veya b) planı olarak:
pankart yasaklamasının başka nedenleri var burda yapılan yorumlar spekulasyon (ankara ile ilgili). demek istediğim sabit bir bilgi bulunmuyor ve bizim toplum zaten sabik fikir üretmekte zorluk çekiyor.
medeniyet seviyesini geliştirmiş ülkeler farklı yasaklar koyabilir fakat Türkiyede bu kadar A, B ve S pankartı yasak derse kimse uymuyor böylece sorunu kökten haledip tüm pankartları yasakla gayet efektif bir yaklaşım diye düşünüyorum. Vatandaşlara laf anlatılamıyor ki, emniyet ne yapsın? stad görevliler ne yapsın? sorumluluk büyük..
Alevimen 05.01.2006, 02:04 ayrıca konu spor bölümde olsa dair sabit fikir üretilmeden spor siyasettir veya benzer ifade kullanıp forum düzeyini düşerecek mesajlara engel olmak için topik kilitlenmiştir, anlayışla karşılamanızı bekliyorum.
|
|