Orijinalini görmek için tıklayınız : Firik Dede'yi Kaybettik!
başkabirdünya 12.07.2007, 18:05 dersim ovacıklı firik dede 106 yaşında aramızdan ayrıldı
http://www.youtube.com/watch?v=l5F6K_pW1L0
http://img201.imageshack.us/img201/9372/firikdede1hd1.jpg
http://img294.imageshack.us/img294/4398/fikirikdedeth9.jpg
Sabahtan haberini aldım çok üzüldüm. İnsan-ı kamillerimiz bir bir göçüyor hakkın diyarına. Koyuyorlar bizi yanlız, kimsesiz. Yok artık yok yetişmiyor onlardan kolay kolay. Şimdiki insanlar hep basma kalıp, noylon leğen gibi. Ağalamak istesemde durdurdu beni ellerim, koy yüreğine ağlayacağına düşün dedi.
başkabirdünya 12.07.2007, 18:14 ben çoook üzüldüm
araknafobia 12.07.2007, 18:20 başımız saolsun...
Yedi içti, kondu göçtü...
Bir dedemizi daha, telli kuranı okuyan, yüreğini ortaya koyan bir dedemizi daha kaybettik!!! Üzülmemek elde değil!
Bütün yakınlarına ve taliplerine sabır dilerim...
Firik Dedeye de selam eder, ellerinden öperim, kavuştu dostuna!!!
Saygılar
Serhatlı 12.07.2007, 18:23 başınız sağolsun mekanı cennet olsun
dün onunla ilgili bir forum açmıştım ilk kez dün tanımıştım onu benim için çok ilginç bir tecrübe oldu öyleki içimden dilemiştim umarım ölmeden torunundan bir haber alır diye çok üzüldüm keşke torunundan bir haber alsaydıda bari azıcık huzurlu aramızdan ayrılsaydı.
MısriKız 12.07.2007, 18:31 dedemizi bende yeni tanımıştım çok üzüldümm hepimizin başı sağolsun:sad:
taylan mahir 12.07.2007, 18:31 seni sevenlerin can içinde canısın
aşıklar katredir sen ummanısın
gönül bir gemidir sen dümenisin
yelken açmak ister bu dervişlerin
hepimizin başı sağolsun
Mesut Demiroğlu 12.07.2007, 18:38 Böyle değerli dedelerimiz tek tek aramızdan ayrılıyor.İnsan-ı Kamillerimiz bilge insanlarımız parmakla sayılacak kadar az kaldı.Dedemizin mekanı cennet olsun başta yakınları olmak üzere bütün Alevi toplumunun başı sağolsun...!
Merhaba Canlar,
Benim acım çok büyük.
Uzun zamandan beri tanıyorum firik dede'yi.
Ve felsefesinin hayranlarından biriyim ve bu yolda ilerliyorum.
Acım çok büyük canlar.
Hepimizin başı sağolsun.
AleviKürt 12.07.2007, 19:21 Ufff.. gercekten cok üzüldüm.. Gercek Dedelerimizden birisiydi, insan-i kamil hatta mürsid-i kamil..
Yakinlarina ve ailesine bas sagligi dilerim.. Allah rahmet eylesin, nur icinde yatsin..
Onunla uzun zamandir görüsmek istiyordum.. Olmadi..
Pirimizin hatirasi önünde saygiyla egiliyorum..
AleviKürt 12.07.2007, 19:26 Gercek dedelerimiz tek tek gidiyor, ve yeni "dedeler" yerini dolduramiyor.. Cogu Aleviligi ögretecegine bir ideoloji ögretmeye kalkmis..... :uzgunsok:
simdi duydum cok üzüldüm:(
hepimizin basi sagolsun mekani cennet olsun
pazarcıklı 12.07.2007, 19:38 başımız sağolsun.... bende bu forum sayesinde yeni tanımıştım...üzüldüm gerçekten:yapmabe
hernepeş 12.07.2007, 21:28 başımız sağolsun
üzüntümü anlatıcak kelime bulamıyorumm
kelimeler bile bu acının karşısında anlamını yitiriyor...
rockçı turna 12.07.2007, 22:27 ruhu hakka varsın dedemin. görüntülerinin kayıt altına alınmış olması tek tesellimiz.
Tüm Alevi canların başı saolsun..
Bir Tarih tanığını daha kaybettik..
Firik Dededen Dersimi dinlemek isterdim.. Ama kısmet olmadı Dersime gitmek...
Başımız saolsun... Hakka Yürüdü Dedemiz..
Firiq Bawe Haqe Meşiye.. Ew ci Mezin Derd e.. Disa Zilumo..
mekane xo cennet bıro.
:crying: :crying: :crying: :crying:
Firiq Bawa merd o..:crying:
Disa Em winda kirin Berzeke me.. Yine bir Ulumuzu kaybettik..
Hak rahmet eylesin
Khalike Firik merdo, Mekane to cenet biyo khal firik.
erencan24 12.07.2007, 23:41 bende yeni öğrendim ve çok üzgünüm..yaşayan dedemiz büyül bilge insan şimdi artik yok aramizda..onun büyüklüğünü bilgeliğini hep ve nur yüzünü hep arayacağiz..tüm canlarin başi sağolsun
Başımız Sağolsun.
http://www.loadtr.com/k-69397-firik_dede.jpg (http://www.loadtr.com/69397-firik_dede.htm)
alevigirl 13.07.2007, 01:44 Allah rahmet eylesin,ruhu şad olsun...
Hak rahmet eylesin
Khalike Firik merdo, Mekane to cenet biyo khal firik.
Homedia ma esto Hama Merde ma çino..
Kalike Firik Bawe Miriye Hama Niv Firik Baweyane hatin dinyaye...
Selam,
dedemiz bizden gitti, ama umarim yine yakinlarimizda-Hepimizin basi sag olsun.
halitseyfi 13.07.2007, 10:45 hak rahmet eylesin, sevenleine ve yakınlarına sabır diliyorum.
İnsan ve gerçek yürekler ne ölür ,ne de unutulur.
Firik Dedeye Allah rahmet etsin,Mekanı Cennet olsun, tüm alevi canların başı sağolsun. Acı bir kayıp büyük bir değerimizi daha kaybettik...
teynarane 13.07.2007, 11:49 Firik Dede,
yaşan eski Pirlerden biriydi onu yitimek çok açı.. Başka bir forumda gördüm ilk önce çok üzüdlüm.. Allah yerini cennet etsin..
hak rahmet eylesin, sevenleine ve yakınlarına sabır diliyorum.
İnsan ve gerçek yürekler ne ölür ,ne de unutulur.
Ax Ax Firiq Bawayo..
Derde Firiq Bawoye sere me xwariye..
Serbane Firiq Bawayo.. Ew me ra dur ketiye..
Ax.. Ax.. Re bestaro.. Dest bestaro...
Canen bestaro....
Disa xem ketiye..
Disa Mirinan..
Axxx Axx.. Firiq Bawo..
Derde Firiq Bawoye biriye dile me..
Derde Firiq Bawoye standiye dile me..
Mala me birin biye...
munzur6262 13.07.2007, 13:14 firik dede gerçekten ovacıkta itibar sahibi ve çok sevilen bir dedemizdi.öncelikle başımız sağolsun o bir çınardı çınarlar yıllara meydan okurlar oda öyleydi ama ölümlü dünya oda bu dünyadaki görevini yerine getirdi ve hakka yürüdü.ben firik dede ile ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum bundan 3 sene önce bir cem vardı bizim burada herkes yerini aldı cem başlamak üzereydi dede duaya başladı o anda firik dede kapıda belirdi geç kalmıştı ceme ama o eşikten ayağını attı öylece kaldı içeri girmedi gözlerinden düşen iki damla yaş beni çok etkilemişti duanın bitmesini bekledi ve sonra ceme katıldı ordaki çıkardığım anlam göz yaşı değildi saygıydı ruhu şad mekanı cennet olsun birdaha öyle çınarlar gelmez bu fani dünyaya değerini bilmek gerekir yitip gittikten sonra değerlerimiz değerini anlıyoruz saygılar..
türküler_sevdam 14.07.2007, 01:08 mekanın cennet olsun firik dede :(:(
gulyildiz 08.08.2007, 10:56 acaba böyle bir insan bir daha gelirmi dünyaya? bende duyduğumda çok üzüldüm ama bizim değerlerimizi kaybetmeden önce kıymetini bilmemiz gerekiyo...
toprağın bol,
mekanın cennet,
ruhun şad olsun firik dede...
bütün alevi canların başı sağ olsun...
be hey firik dedem senki bir asıra şahitlik etmişsin, sen ki acılarını bağrına gömmüşsün, şimdi çekip gittin bu ellerden ötelere,ez pir-i dersimo, haq amanın xızır yoldaşın ola...
106 yaşına kadar yaşamak herkese nasip olmazz toprağı bol olsunn
makaay2077 15.09.2007, 03:36 mekanını cennet olsun
|