Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilerin oyu sola ve bağımsızlara, CHP'ye oy yok
forumdaki ilk mesajınız oldukça garip. Beyninizde düşündüklerinizi yazıya dökseydiniz keşke. Ayrıca konuyu baştan ve açıklamayı kimin yaptığını anlayarak okuyun. Yılların birikimi Alevi derneklerinin açıklamasıdır.
ben sildim o mesajı sadece 4 tane nokta vardı yan yana,keşke sen silmiş olsaydın.böyle mesajları uyarmaya bile gerek yok,içi boş olan mesajları hemen silmek gerek.4 tane nokta yazarak mesaj yazılmış olmuyor,bunu anlaması gerek...:thumbup1:
Kartal24 30.07.2007, 19:54 Oyları 4 tane bagımsıza verdiniz 4 bagımsız 340 akp lı gırdı.
niye oyları boluyoruz?
oyları chpye verdiniz mhp girdi. niye oylarımızı bölüyorsunuz?
hatayda bu yıl çok üzücü bir gelişme oldu.
hataydaki en koyu en köklü chp li aileler bile 'programları aynı, söylemleri aynı, bize karşı tavırları aynı. ha chp ha mhp' diyerek mhp ve akp ye büyük oranda tepki oyu çıkardılar. bilmiyorum üzüleyim mi sevineyim mi... halkımızı seçeneksiz bırakanlar utansın. chp nin kuyruğuna takılıp büyük bir vrfa ve bağlılık ile her koşulda o partiye oy veren halkımızın iyi niyetli demokrat duygularını sömrenlere lanet olsun. onları oy deposu çantada keklik olarak görüp bırakın taleplerine yanıt vermeyi onların varlığını bile yok sayan sözümona sol zihniyete yazıklar olsun...
Dostum, kullandığın Türkçe'den anlayabildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışacağım yazına. Kimin açıklaması Atatürk'ün sözlerinin bugünki Türkçe'ye çevrilmiş hali anlayamadım; ama Ama Atatürk, Osmanlı Devleti yıkılmadan önce de bugünki Türkçe'ye çok yakın bir dille konuşurdu zaten. CHP'nin Sivas'ta olduğunu gazete haberiyle ıspatladım sanırım. Daha bu konuda neyi ıspatlamamı bekliyorsun onu da anlamadım. Güneydoğu'daki Kürt oylarındaki belirgin azalmadan dolayı, oradaki Kürt'lerin kendi milletini sattığını söyledim. Çünkü DTP'nin oyları azalırken AKP'nin oyları artmış. Tayyip Erdoğan değil miydi "Kürt sorunu yoktur" diyen? E AKP'ye oy veren Kürtler kendi milletini satmadı da ne yaptı peki? Benim sözlerimde en ufak bir savaş yanlısı itham yoktur. Benim barışı istemediğimi nereden çıkardığını anlayamadım. Onu da senin üstün algılama kabiliyetine bağlıyorum arkadaşım. Ben burada kendimi tartışmıyorum. Onun için kendimi haklı çıkaracağım bir durum da yok. Kimseyi karaladığım da yok. Söylediğim her sözün arkasında ıspatı var. Boş atıp dolu tutmak huyum değildir. Verecek cevabım yok diyip haklılığımı kabullenmekten korkma. Takdir etmek de bir erdemdir ;)
arkadaşım kendi halkının taleplerine kulaklarını tıkayan, sermayedarların, işbirlikçi burjuvaların, yabancı şirketlerin, finans kurumların imf nin eli altında ayakları altında ulusal onurumuzu şerefimizi kirleten ezdiren iktidarın eleştirisini yapın önce. ülkemizde türklere en büyük kötülüğü türkler yapıyor. hem de dtp nin kürtlere yaptığını iddia ettiğinizden daha acı bir biçimde. 400 milyar dolar borç yükü, inanılmaz derin kronikleşmiş meseleler, çözümsüzlüğe girmiş sosyal-ekonomik-siyasal-hukuki sorunlar...
12 eylül darbesini dtp yapmadı herhalde.
kendi aydınlarını suikastlerle, fail-i meçhullerle bombalı paketlerle katleden dtp değildi herhalde.
37 aydınını yakarak vahşice katleden de dtp değildi herhalde.
saçma kıyaslara girerek birşeyler hakkında birşeyler söylemeye kalkmayın.
5 milyon Kürt Kürt illerinden sürülürken sürenlerin hiç mi suçu yok.
köyleri yakanların, köylülerin hayvanlarını öldürenlerin, mahsullerine kimyasal gazlar atarak bölgede tarım ve hayvancılığı öldürenlerin ve Kürt halkını inanılmaz sefil koşullarda yaşamaya mahkum edenlerin, kürt kızlarının ırzına geçenlerin, kürtleri yurtseverleri kaçırıp işkence ederek katledenlerin, uğur kaymaz ve babasını rozerin ve babasını kaçırıp açık bir alanda kurşuna dizmek suretiyle infaz edenlerin hiç mi suçu yok. 84 yıldır kürt sorununa acımasızca yaklaşanların hiçbir insani demokratik ve barışçı çözümü reva görmeyenlerin, bir savaş kan asimilasyon ve imha siyaseti yürütenlerin hiç mi suçu yok...
Kürtlere en büyük kötülüğü yine Kürtler yapıyor öyle mi?
hadi ordan...
Kürtlere en büyük kötülüğü, İngilizlerle işbirliği yaparak kendi devletlerini kurma şansları varken bunu yapmayıp kaderlerini dost gördükleri Türklerle birleştiren ve Mısak-ı Miill'ye bağlı kalacaklarını Sivas, Amasya, erzurum da ilan ederek daha sonra kimliklerinin ve varlıklarının bile yoksayılacağı, dillerinin kültürlerinin yok edilmeye çalışılacağı bir ülkeye koşulsuz destek veren ataları olmuş galiba. zulme uğrayanı savunacak vicdan bile kalmamış. zalimin zalimliğine söz söyleyecek yürek bile kalmamış. ırkçı şoven düşünceler insanlığınızı zehirlemiş. ayıptır, günahtır yazıktır...
hırsızın hiç mi suçu yok arkadaşım. hiç mi suçu yok....
eğer bir insan akıllı ve namuslu ise kesinlikle faşist değildir...
eğer bir insan namuslu ve faşist ise kesinlikle akılsızdır...
eğer bir insan akıllı ve faşist ise kesinlikle namussuzdur....
Benim hangi medyadan neyi takip ettiğimi bilemezsin. Onun için kişisel yorumlarınızı kendinize saklayın lütfen. Bakın sizin takip ettiğiniz medyada var mı bilmiyorum; ama benim gözüme çarpan bir kaç haberi aktarayım
DTP eski eş başkanı Aysel Tuğluk bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada MHP ile uyumlu çalışacaklarını söylüyor
Sakık, herkes ile diyalog kuracaklarını, bütün partilerle diyalog oluşturacaklarını belirterek, kendilerinin de MHP'nin de medeni insanlardan oluştuğunu kaydetti.
Bağımsız Siirt Milletvekili Osman Özçelik de ''MHP ve DTP'li bir Meclisin nasıl olacağı'' sorusuna, ''Bence iyi olacak. Biz de onlar da bu ülkenin bir rengiyiz'' diye karşılık verdi.
Yine Özçelik; İstanbul'daki komşusunun MHP'li olduğunu; çiğköfte yaparak ikram ettiği komşusunun, kendisine tarhana çorbası getirdiğini ifade eden Özçelik, ''Aynı apartmanın karşılıklı dairelerinde oturuyoruz. İşyerlerimiz yan yana... Yaşamın içinde birlikteysek, Mecliste de oluruz'' dedi.
Bu haberlere bakarak DTP'liler Sivas katliamına adı karşımış MHP'yle koalisyon hesabı mı yapıyor, yoksa dostluk hesabı mı yapıyor, çıkaramadım doğrusu.
Şu anda kaç alevi Milletvekili var CHP'de bilmiyorum; ama 2002 seçimlerde 30 civarındaydı bu sayı. Siz % 25 demek yerine 5 kişi deseniz daha anlaşılır olur sanırım...
Hem sizin savunduğunuz DTP'li bağımsızları satan yine kendi halkı olmuştur. Bakın size bir kaç istatistiki bilgi vereyim bu konuda.
Adana'da 2002 seçimlerinde DEHAP oyların % 9,27'sini almıştır. Bu da 79.397 oy demek oluyor. 2007 seçimlerinde ise DEHAP'ın devamı niteliğindeki DTP'nin desteklediği bağımsız aday Nazmi Gür oyların ancak % 5,32'lik bölümü olan 48.736 adet oy almıştır. aradaki 30 bin kişilik fark var!
Diyarbakırda bi önceki seçimde %30.29 oy alan AKP bu oranı % 41 e çıkarmış. Yine aradaki fark 60 bin civarı!
Mersinde daha önce SHP 73.875 adet oy alırken, şimdi Bağımsızların aldığı oy 52.572 adet. aradaki fark 21 bin kişi.
Genele bakacak olursak 2002 yılında DEHAP oyların % 6,14'ünü alırken, son seçimlerde % 5'den oy alabildiler.
Doğu ve Güneydoğu Anadoludaki AKP üstünlüğü de ortadadır. Demek ki "Kürt sorunu yoktur" diyen bir partiye bu kadar rağbet göstermeleri, Kürt sorunun varlığına inananların azaldığını işaret ediyor bize. Ben objektif bakıyorum olaylara, siz de önyargısız bir şekilde okursanız bu yazıları sevinirim...
akp tüm batı ve türk illerinde birinci parti olmuş. bir iki il hariç. sen gitmişsin sadece kürtlerin kritiğini yapıyorsun. senin haddine düşmez. sen git, bu kadar ordu desteğine, ordu darbe yanlısı derneklerin desteğine, add çağdaş yaşamı destekleme derneği gibi derneklerin desteğine, sendikaların, televizyonların (kanaltürk gibi) desteğine rağmen seçimlerde resmen oturduğu yerden kıpırdayamayan ve çoğu ilde milletvekillerini mhp ye kaptıran türklerin chp sine laf söyle. Listesinde Kürtleri, devrimcileri, alevileri, solcuları, aydınları değilde şaibeli faşistleri aday gösteren Kürt-sol-alevi düşmanı chp yi ve ona destek veren türkleri analiz et üstad.
Kürtlere yüklendiğiniz yeter...
Ülke ABD ve AB emperyalizmine peşkeş çekilirken bunu bilip gördüğü halde AKP ye oy vermekten vazgeçmeyen Türkleri sorgula. Kürtler kendi iç hesaplarını bırak kendileri yapsınlar. Onların senin ucuz yorumlarına ihtiyaçları yok. Kürtlerin 1 kilo pirince sattığını söylüyorsun ve bunu söylerken de SENİN MİLLETİN diyorsun... İşine geldiği yerde herkes Türk oluyor, tek bir milletin fertleri oluyoruz, işine gelmediğinde SENİN MİLLETİN diyorsun. Önce net ol. İkiyüzlü fesat düşüncelerini böylesine safça itiraf etme deşifre etme. Kürtleri ayrı bir ulus olarak tanıyorsan onların federasyon taleplerinde ısrar etmelerini de anlamlı görmen gerekiyor. Çünkü dediğin gibi SENİN MİLLETİN dediklerin senin milletinden değil başka millet. Ve nüfusları da bir hayli kalabalık. Sen onları dışlıyorsun, aşağılıyorsun, haklarında zerre kadar olumlu bir duygu taşımıyorsun KÜRT KİMLİKLERİNİ İNSAN OLMA ONURUNA YAKIŞIR BİR BİÇİMDE SAVUNANLARA, sonra da onlardan birşeyler bekliyorsun.
Üstad, sen batı Türk illerindeki AKP başarısının hesabını ver. Onun analizini yap.
Kürtler senin milletin hakkında hiçbir aşağılayıcı yorumda bulunmuyor. Batıda 1 kilo pirince oylarını satanların kim olduklarını biz biliyoruz. Utanma duygunuz varsa saygılı olursunuz. Yoksa sizi utandırmasını bilir insanlar. İkiyüzlülüğünüz her cümlenizden belli oluyor. Siz işinize bakın. Kürt ve Alevi düşmanlığına devam edin. İnsana insan gözüyle bakmak yerine bulduğunuz her fırsatı onları aşağılamak dışlamak ezmek aşağılamak için kullanın. Ama lütfen bunu burada yapmayın...
Aleviliğin temel felsefesi gereği, HİÇBİR MİLLETİ AYIPLAMAYINIZ ve 72 MİLLETE BİR NAZARLA BAKINIZ diyenlerin arasında ırkçılığa ayrımcılığa Kürtlerin ya da başka milletlerin aşağılanmasına 1 kilo pirince kendilerini sattıkları tarzında ifadelere yer yoktur.
İkinci ikiyüzlülüğünüz ise, bir yandan DTP yi bölücü hain olarak görüyorsunuz öte yandan dtp ye oy vermeyen kürtleri aşağılıyorsunuz. karar verin. kürtlerin önünde 2 seçenek var. bir askeri darbe yanlılarının oluşturduğu kürt düşmanı ulusalcı cephe dedikleri faşist sol ittifakı ve onun temsilcisi olan mhp ve chp, öte yandan bu süreçte mağduriyete uğrayan ve sistemle belli oranda çelişkiye düşmüş gibi görünen akp ve diğer oluşumlar...
Kürt sorunu noktasında yurtsever duyarlılıkları olan Kürtler bin umut adaylarına oy verdiler. Ama AKP gibi güçlü bir seçeneğin, tek başına ikinci kez iktidar olması, sivil bir anayasa hazırlaması, silahla ve kanla sorun çözmeye çalışma siyasetine son vermesi ve toplumsal kesimler arasında uzlaşma sağlaması olası politikalarına oy vererek bir tavır geliştirdiler.
KÜRTLER DEMOKRATİKLEŞME İSTİYOR...
KÜRTLER EŞİTLİK VE ADALET İSTİYOR...
KÜRTLER SAVAŞSIZ KANSIZ BİR ÇÖZÜM İSTİYOR...
KÜRTLER BARIŞ İSTİYOR...
KÜRTLER BİRLİKTE AMA ONURLUCA YAŞAMAK İSTİYOR...
KÜRTLER KARDEŞÇE YAŞAMAK İSTİYOR... HEM DE TÜM LİNÇ POLİTİKALARINA RAĞMEN...
KÜRTLER, ANADİLLERİNİ KONUŞMAK, İKTİDARDA ORDUDA DEVLET KURUMLARINDA KENDİ DİLLERİ VE KÜRT KİMLİKLERİ İLE YER ALMAK İSTİYOR.
KÜRTLER İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİNİ SAVUNUYOR VE ONURLU BİR DURUŞ SERGİLİYOR...
Sen ne istiyorsun ekonomistik arızaya uğrarken insan olma vicdanını ve erdemini yitirmiş faşizan eğilimli arkadaşım.... sen ne istiyorsun kandan savaştan kıyımdan asimilasyondan ölümden yasaklamalardan başka... ne istiyorsun daha Kürtlerden... biz batıyı çözelim hele ...
hadi kal selametle...
Ekonomistik01 01.08.2007, 15:25 akp tüm batı ve türk illerinde birinci parti olmuş. bir iki il hariç. sen gitmişsin sadece kürtlerin kritiğini yapıyorsun. senin haddine düşmez. sen git, bu kadar ordu desteğine, ordu darbe yanlısı derneklerin desteğine, add çağdaş yaşamı destekleme derneği gibi derneklerin desteğine, sendikaların, televizyonların (kanaltürk gibi) desteğine rağmen seçimlerde resmen oturduğu yerden kıpırdayamayan ve çoğu ilde milletvekillerini mhp ye kaptıran türklerin chp sine laf söyle. Listesinde Kürtleri, devrimcileri, alevileri, solcuları, aydınları değilde şaibeli faşistleri aday gösteren Kürt-sol-alevi düşmanı chp yi ve ona destek veren türkleri analiz et üstad.
Kürtlere yüklendiğiniz yeter...
Ülke ABD ve AB emperyalizmine peşkeş çekilirken bunu bilip gördüğü halde AKP ye oy vermekten vazgeçmeyen Türkleri sorgula. Kürtler kendi iç hesaplarını bırak kendileri yapsınlar. Onların senin ucuz yorumlarına ihtiyaçları yok. Kürtlerin 1 kilo pirince sattığını söylüyorsun ve bunu söylerken de SENİN MİLLETİN diyorsun... İşine geldiği yerde herkes Türk oluyor, tek bir milletin fertleri oluyoruz, işine gelmediğinde SENİN MİLLETİN diyorsun. Önce net ol. İkiyüzlü fesat düşüncelerini böylesine safça itiraf etme deşifre etme. Kürtleri ayrı bir ulus olarak tanıyorsan onların federasyon taleplerinde ısrar etmelerini de anlamlı görmen gerekiyor. Çünkü dediğin gibi SENİN MİLLETİN dediklerin senin milletinden değil başka millet. Ve nüfusları da bir hayli kalabalık. Sen onları dışlıyorsun, aşağılıyorsun, haklarında zerre kadar olumlu bir duygu taşımıyorsun KÜRT KİMLİKLERİNİ İNSAN OLMA ONURUNA YAKIŞIR BİR BİÇİMDE SAVUNANLARA, sonra da onlardan birşeyler bekliyorsun.
Üstad, sen batı Türk illerindeki AKP başarısının hesabını ver. Onun analizini yap.
Kürtler senin milletin hakkında hiçbir aşağılayıcı yorumda bulunmuyor. Batıda 1 kilo pirince oylarını satanların kim olduklarını biz biliyoruz. Utanma duygunuz varsa saygılı olursunuz. Yoksa sizi utandırmasını bilir insanlar. İkiyüzlülüğünüz her cümlenizden belli oluyor. Siz işinize bakın. Kürt ve Alevi düşmanlığına devam edin. İnsana insan gözüyle bakmak yerine bulduğunuz her fırsatı onları aşağılamak dışlamak ezmek aşağılamak için kullanın. Ama lütfen bunu burada yapmayın...
Aleviliğin temel felsefesi gereği, HİÇBİR MİLLETİ AYIPLAMAYINIZ ve 72 MİLLETE BİR NAZARLA BAKINIZ diyenlerin arasında ırkçılığa ayrımcılığa Kürtlerin ya da başka milletlerin aşağılanmasına 1 kilo pirince kendilerini sattıkları tarzında ifadelere yer yoktur.
İkinci ikiyüzlülüğünüz ise, bir yandan DTP yi bölücü hain olarak görüyorsunuz öte yandan dtp ye oy vermeyen kürtleri aşağılıyorsunuz. karar verin. kürtlerin önünde 2 seçenek var. bir askeri darbe yanlılarının oluşturduğu kürt düşmanı ulusalcı cephe dedikleri faşist sol ittifakı ve onun temsilcisi olan mhp ve chp, öte yandan bu süreçte mağduriyete uğrayan ve sistemle belli oranda çelişkiye düşmüş gibi görünen akp ve diğer oluşumlar...
Kürt sorunu noktasında yurtsever duyarlılıkları olan Kürtler bin umut adaylarına oy verdiler. Ama AKP gibi güçlü bir seçeneğin, tek başına ikinci kez iktidar olması, sivil bir anayasa hazırlaması, silahla ve kanla sorun çözmeye çalışma siyasetine son vermesi ve toplumsal kesimler arasında uzlaşma sağlaması olası politikalarına oy vererek bir tavır geliştirdiler.
KÜRTLER DEMOKRATİKLEŞME İSTİYOR...
KÜRTLER EŞİTLİK VE ADALET İSTİYOR...
KÜRTLER SAVAŞSIZ KANSIZ BİR ÇÖZÜM İSTİYOR...
KÜRTLER BARIŞ İSTİYOR...
KÜRTLER BİRLİKTE AMA ONURLUCA YAŞAMAK İSTİYOR...
KÜRTLER KARDEŞÇE YAŞAMAK İSTİYOR... HEM DE TÜM LİNÇ POLİTİKALARINA RAĞMEN...
KÜRTLER, ANADİLLERİNİ KONUŞMAK, İKTİDARDA ORDUDA DEVLET KURUMLARINDA KENDİ DİLLERİ VE KÜRT KİMLİKLERİ İLE YER ALMAK İSTİYOR.
KÜRTLER İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİNİ SAVUNUYOR VE ONURLU BİR DURUŞ SERGİLİYOR...
Sen ne istiyorsun ekonomistik arızaya uğrarken insan olma vicdanını ve erdemini yitirmiş faşizan eğilimli arkadaşım.... sen ne istiyorsun kandan savaştan kıyımdan asimilasyondan ölümden yasaklamalardan başka... ne istiyorsun daha Kürtlerden... biz batıyı çözelim hele ...
hadi kal selametle...
Ne faşistliğimi bırakmışsın, ne insanlığımızı yitirmemizi bırakmışsın, ne arızamızı bırakmışsın, ne ucuzluğumuzu, ne de Alevi-Kürt düşmanlığımızı bırakmışsın. Şimdi senin bu suçlamalarınla eğer ki bu forumda yazın kalıyor ve sen ceza almıyorsan, biraz sonra yazacaklarımdan dolayı da benim ceza almamam ve yazımın silinmemesi gerekiyor!
Diyorsun ki, senin kürtlerin kritiğini yapmaya hakkın yok, o zaman senin de Türklerin kritiğini yapmaya hakkın yok. Chp'nin ne yapıp yapmadığı da seni ilgilendirmez. Böyle bir mantık olabilir mi? DTP'de CHP gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin iktidarına aday bir partiyse, elbette ki onu da eleştirebilirim. Buna da ne senin şoven düşüncelerin ne de başka bir şey engel olamaz. Her ne kadar sen bunu anlayamayacak olsan da Benim Kürtler ve DTP ile ilgili eleştirimin sebebini de açıklayayım;
Türkiye'deki Kürtçülük politikasıyla oy isteyen tek parti DTP'ydi. Ben bugüne kadar DTP'lilerden ne ekonomik, ne de (Kürtlükle alakalı olmayan) sosyal sorunlar hakkında çözüm önerisi duymadım. Yani DTP'nin varlık sebebi Kürt sorunudur ve ona oy verenler de yine Kürtlerdir. Oy oranında bir azalma varsa da yine o oylar Kürt oylarıdır. Yani Kürt'lerin bir kısmı, DTP'nin kendilerine bir fayda sağlamayacağını anlamıştır.
Benim sorunum Kürt'lerle değil, Kürtçülüğü kullanarak bu ülkeyi bölmeye çalışan sizin gibi dış mihraklarladır. Bakın sizin barışçı DTP'lileriniz Meclise gireli 1 Hafta olmadı; ama barışçıl icraatlarına başladılar bile. DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk bir röportajında PKK'ya terör örgütü diyemeyeceğini söylüyor. Dünya'nın Terör örgütü ilan ettiği, binlerce vatandaşın ölümünden sorumlu bir örgüt, sizin barışçı vekillerinize göre Terör yapmıyor. Ama zaten sen de bu görüştesindir, insan kanı dökmek sana göre de barış sağlamaktır!
Kürtler Anadillerinde konuşamıyor diyorsunuz halen utanmadan. Senin Kürtçe konuşmana engel bir yasa var mı? Açılması için yaygaralar kopartılan Kürtçe Eğitim Kurs'larına neden talep olmuyor, neden kapanıyor? Size öğretilen 20 yıllık laflarla neyin savunmasını yapıyorsun?
Bugün Amerikan Emperyalizminden dem vuran sizler, Kandil'de Amerikan mermilerini kullanırken hiç mi utanmıyorsunuz? İmralı'daki teröriste liderimiz diyen zihniyetin ucuz savunucuları! Siz kandan başka ne verdiniz ki bu millete, ne istiyorsunuz!?
Serhatlı 01.08.2007, 15:55 Ne faşistliğimi bırakmışsın, ne insanlığımızı yitirmemizi bırakmışsın, ne arızamızı bırakmışsın, ne ucuzluğumuzu, ne de Alevi-Kürt düşmanlığımızı bırakmışsın. Şimdi senin bu suçlamalarınla eğer ki bu forumda yazın kalıyor ve sen ceza almıyorsan, biraz sonra yazacaklarımdan dolayı da benim ceza almamam ve yazımın silinmemesi gerekiyor!
Diyorsun ki, senin kürtlerin kritiğini yapmaya hakkın yok, o zaman senin de Türklerin kritiğini yapmaya hakkın yok. Chp'nin ne yapıp yapmadığı da seni ilgilendirmez. Böyle bir mantık olabilir mi? DTP'de CHP gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin iktidarına aday bir partiyse, elbette ki onu da eleştirebilirim. Buna da ne senin şoven düşüncelerin ne de başka bir şey engel olamaz. Her ne kadar sen bunu anlayamayacak olsan da Benim Kürtler ve DTP ile ilgili eleştirimin sebebini de açıklayayım;
Türkiye'deki Kürtçülük politikasıyla oy isteyen tek parti DTP'ydi. Ben bugüne kadar DTP'lilerden ne ekonomik, ne de (Kürtlükle alakalı olmayan) sosyal sorunlar hakkında çözüm önerisi duymadım. Yani DTP'nin varlık sebebi Kürt sorunudur ve ona oy verenler de yine Kürtlerdir. Oy oranında bir azalma varsa da yine o oylar Kürt oylarıdır. Yani Kürt'lerin bir kısmı, DTP'nin kendilerine bir fayda sağlamayacağını anlamıştır.
Benim sorunum Kürt'lerle değil, Kürtçülüğü kullanarak bu ülkeyi bölmeye çalışan sizin gibi dış mihraklarladır. Bakın sizin barışçı DTP'lileriniz Meclise gireli 1 Hafta olmadı; ama barışçıl icraatlarına başladılar bile. DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk bir röportajında PKK'ya terör örgütü diyemeyeceğini söylüyor. Dünya'nın Terör örgütü ilan ettiği, binlerce vatandaşın ölümünden sorumlu bir örgüt, sizin barışçı vekillerinize göre Terör yapmıyor. Ama zaten sen de bu görüştesindir, insan kanı dökmek sana göre de barış sağlamaktır!
Kürtler Anadillerinde konuşamıyor diyorsunuz halen utanmadan. Senin Kürtçe konuşmana engel bir yasa var mı? Açılması için yaygaralar kopartılan Kürtçe Eğitim Kurs'larına neden talep olmuyor, neden kapanıyor? Size öğretilen 20 yıllık laflarla neyin savunmasını yapıyorsun?
Bugün Amerikan Emperyalizminden dem vuran sizler, Kandil'de Amerikan mermilerini kullanırken hiç mi utanmıyorsunuz? İmralı'daki teröriste liderimiz diyen zihniyetin ucuz savunucuları! Siz kandan başka ne verdiniz ki bu millete, ne istiyorsunuz!?
konumuza bakalım en sondan başlayalım ne vermişiz bu ülkeye ilk biz sürmüşüz düşmanı bu vatandan sen uyurken yeter mi ne güzel anlatmış diğer yazısında en büyük hatayı seninde suçlama yapdığın atalarımızda bulmuş eğer ki biz sen gibi düşünen türk lerden olsaydık bu ülke işgal altındayken bitmiş bir haldeyken isyan çıkartır ondan sonarsınıda ancak allah bilir ama biz kader arkadaşlığı yaptık türkiye cumhuriyet inin bize yapdığını bize reva gördüğünü yapmadık sırt çevirmedik beraber savaşdık ama günümüze gelince değerlendirme yapmak bizimde hakkımız demişsinki DTP başkanı terör örgütü demiyor bırak demesin diyenler ne elde ettiki san zannediyormusin ki bu gün tüm dünya bir arada hareket etse bu sorun bitecek boş hayaller bu gün artık öyle bir duruma gelmişki olaylar buna terör diyerek gerçeklerden kaçarak veya kıvırarak bu sorunu halledemezsin hallolmuş olsa dediğin gibi bugün bunları konuşmak zorunda kalmazdı ki ayrıca utanmıyormusun güneydoğu daki kürt ler onurlarını satmışlardır bir kilo pirinç e derken başkasına dilini konuşamadığı idda ettiği için bunu söylüyorsun ne zamandır konuşabiliyoruz ne zamandır serbest bunları yazarken hiç mi düşünmüyorsun!!! senin atalarınmı kurtardı bu memleketi sen mi sürdün bu ülkeden düşmanı sen mi yok sayıldın yakıldın ezildin katledildin kaç tane şehidiniz var kurtuluş savaşında hiç araşdırdınmı... verilen tepkilere şu veya bu diyerek bir cevap hakkın bile yok bana kalsa niye dersen sen saldırdın bir halka bak bakalım şu ana kadar yazdığım hangi mesajda türk veya başka birini aşağılayıcı veya rencide edici bir şey yazmışım sen içindeki şoven milli duygularını dışa yansıddın bizlerde cevap verdik niye yapıyoruz oda muaammada türkiye de kürtleri dışlamayan onların çıkarını önde tutarak hareket eden tek yer DTP dir doğru böylede olması gerekmekdedir çünkü sen ve benzeri düşüncedeki partilerin bize karşı tutumları bellidir AKP de bu gerçeklikten uzak olmadığı için oy almışdır.NE MOZAİĞİ DİYEN bir yerle haşır neşir olmamışdır insanları kullanmamaktadır bu konuda bu kadar hassas san önce kendi içinde nesin necisin onu belirle sonra başkalarına bir şeyleri mal et yıllardır CHP tarafından kullanıyorsunuz niye bunun izahını yapmıyorsun veya AKP de alevi aday çıkmadımı başka yerde oy almadımı güney doğumu iktidar yapdı tek başına onları batıda pirinç kıtlığı varmış:Ddağıtılmış diyelim bizde sadece ama sen gibi hakarete varacak şekilde değil..
arkadaşlar kürtler hakkında bilgi sahibi olmayanlar,onların yaşamış olduklarını bilmeyenler ve haberdar olmadıkları gibi,anlamak istemeyenler neden yorum yapıyor ? anlamıyorum.bir kere henüz t.c kurulmamışken,1.dünya savaşı sıralarında, ingilizler,kürtlere bağımsız devlet kurmaları halidende destek sunacaklarını bildirdiler ama,kürtler bunu kabul etmediler.mustafa kemal verdiği bazı demeçlerde yeni kurulacak olan türkiye cumhuriyetinin sadece türk devleti olmayacağını,bu topraklarda yaşayan biri türkler,diğeride kürtler olmak üzere iki tane ulus olduğunu ve yeni kurulacak türkiye cumhuriyetinin her iki ulusunda ortak devleti olacağını yazdı.ama cumhuriyetten sonra ne oldu?kürtler bu ortaklıktan ne kadar yararlanabildi?sonuç:dilleri yıllarca yasaklandı,bir dönem konuşulan kelime başına para cezası kesildi.bu da yetmiyormuş gibi,asimile edilmek için ''kart-kurt'' ''dağ türkleri'' saçmalıkları dayatıldı.bu gün bile,kürt dilinin özgürce kullanılması anayasal bir hak değildir,lütfen kendimizi kandırmayalım.
birde silahların gölgesinde yaşayan bir halkı düşünün,faili belli cinayetlere kurban gidenleri,çayı,şekeri unu kilo ile almak zorunda kalan ambargo uygulanan insanları düşünün...
DiLkeT-CeZaM 01.08.2007, 18:20 Soruyorum burada kendi kültürünü yaşatmak isteyenlere karşı kin ve nefreti kusanlara; Kaçınız ohal denilen 12 eylülden kalma yönetimde yaşadınız? Kaçınız silahların arasında çocukluğunuzu geçirdiniz? Kaçınızın ailesinden birisini polis otosuna bindirildiği zaman bir daha görememek ruhunu yaşadınız? Kaçınız bir daha devlet dairesine bir işe alınmadınız? Kaçınızın sülalesinde erkek kadın demeden işkencelerden geçirildiniz? cevaplayın bunları o zaman görelim sizleri!! Bakın buradan atıp tutmak kolay bizler ateşin içinde büyüdük ve sönmemiş közde yaşıyoruz halen bunuda iyi biliriz. Boş konuşan insanlardan da olmadık hiçbir zaman gerçek ve doğrular ne ise ben orada olmaya gayret ettim çünkü öbür türlüsü karekterime ters!. Yok şu şöyle olsunbu böyle olsun demek ne kadar kolay? başkalarının yerine biz mi onların yaşam şekillerini belirleyeceğiz?.Nedir yani bu anlamsız tavırlar neyin amacını gütmektedir? İnsanların gerçekten insancıl taleplerine karşı nasılda oluyor böyle saldırgan davranıyorsunuz? Daha ne zaman yeter deyipte kardeşiz edebiyatlarını yapıpta insanlara eziyet çektirmeyeceksiniz? işin özü şudur tabi yapabilene: kardeşim diyorsan bir kişiye kendine neyi istiyorsan onada onu isteyeceksin diğer türlüsü kardeşlik palavrası olur 84 senedir yaşandığı gibi!!. 85 sene önce insanları gaza getirmek için kullanılan sözler halen bugün kullanılıyorsa demek oluyorki 85 senedir karınca kadar yol almış değiliz demektir. Mutluluğun paydası nedir? Övünmenin paydası nedir? ülke olabilmenin paydası nedir? anadolu halkları olabilmenin paydası nedir? dünya vatandaşı olabilmenin paydası nedir?. Ayrıca nedendir anlamadım kültürel haklar denilince direkt kürtler konuşulur konu başlığı kürtlerde değil nasıl oluyorda bu gibi konularda kürtlerden söz açılır garip yoksa hakikaten kürtlerin sorunu mu var yoksa kürtler mi sorun? şöylede sorulabilir yoksa türklerin dışında herkesin sorunumu var yoksa türklerin dışında kalanlar sorunmu yaratıyor?. son bir hatırlatma olarak olaylara tek pencereden bakma niyetinde olmayın çıkarın şu at gözlükleirni ve dünyanın nereye gittiğine bakın ona göre karar verin! atatürkcü bir insan değilim ama onun örnek gösterdiği muasır medeniyete bakın ve ona göre davranın!. eğer onu örnek alıyorsanız!?veya artık neyi örnek alıyorsanız alın ama insanca yaşamanın kriterlerinin peşinde olanları görün!.
Ekonomistik01 01.08.2007, 18:57 utanmaz adam,sadece kürtlermi aldı pirinci?sen sadece kürtleri suçluoyrsun.lanet olsun sana
yav sen işine baksana
dtp olsun ve ya olmasın ortada koskoca halkın yaşamış olduğu bir sorun var,körmüsün?bunun dış mihraklarla ne alakası var?bende türk'üm ve seni kınıyorum
bırak ben görmedim chpyi ama dtp katıldı hehe senin milletin benim milletim diye ayırıyorsan sen alevi değilsin ben alevi miletiyim
sen hala saçmalamaya devam ediyorsun.
bende sana güle güle diyim düşüncelerini düzeltince gene gel ' serhat
Bana bu yazıları yazan kişilerin kimler olduğunu bilmiyorum; ama yaptıkları hakaretleri kendilerine iade ediyorum. Fikirlerini sunup, düşünceleriyle tartışmayı bilmeyen insanlarla bir şeyler konuşmanın ne kadar gereksiz olduğunu hatırlattıkları için de teşekkür ederim!
utanmaz adam,sadece kürtlermi aldı pirinci?sen sadece kürtleri suçluoyrsun.lanet olsun sana
yav sen işine baksana
dtp olsun ve ya olmasın ortada koskoca halkın yaşamış olduğu bir sorun var,körmüsün?bunun dış mihraklarla ne alakası var?bende türk'üm ve seni kınıyorum
bırak ben görmedim chpyi ama dtp katıldı hehe senin milletin benim milletim diye ayırıyorsan sen alevi değilsin ben alevi miletiyim
sen hala saçmalamaya devam ediyorsun.
bende sana güle güle diyim düşüncelerini düzeltince gene gel ' serhat
Bana bu yazıları yazan kişilerin kimler olduğunu bilmiyorum; ama yaptıkları hakaretleri kendilerine iade ediyorum. Fikirlerini sunup, düşünceleriyle tartışmayı bilmeyen insanlarla bir şeyler konuşmanın ne kadar gereksiz olduğunu hatırlattıkları için de teşekkür ederim!
kardeşim bu ülkede yıllardır kan dökülüyor ve sistem kandan besleniyor,asker cenazeleri siyasi rant olarak kullanılıyor.burda 15-20 milyonluk bir halkın onlarca yıldır,yaşadığı sorunlar anlatılıyor,sen dalga geçer gibi ''vatan -millet-sakarya'' edebiyatı yapıyorsun.sen insanların yaşadıkları acılarla,bir ulusun yaşadığı sorunlarla dalgamı geçiyorsun?soruyorum sana aynısı sana yapılmış olsaydı,seninde dilin yasaklanmış olsaydı ve sende asimile edilmeye çalışsaydın,sende etnik kimliğin yüzünden katliam ve baskılara maruz kalmış olsaydın,sende kendine ait bir coğrafyada,kendi öz topraklarında yok sayılmış olsaydın,seninde anadiline para cezaları kesilmiş olsaydı sen ne yapardın?bildiğin bir şey varsa yanıt ver,papağanlık yapma. çünkü, senin söylediklerin resmi ideolojinin söylediklerinin,daha doğrusu sana öğretilenleri tekrar etmek.bu kadarını papağanlar bile yapabiliyor.önemli olan mantık yürütüp nedenlerini araştırmaktır.amaç burda kimseyi küçük düşürmek değil,gerçeği öğretmektir.ama sen bir halkı küçük düşürmeye kalktın,dolayısıylada saygı istiyorsan önce sen saygılı ol...
DERSİM_Gülay 02.08.2007, 20:08 walla bencede sosyalistler wermeliyiz oyumuzu ama bağımsızlar barajı geçemiyo buda bi gerçek yane onun için ben chpden yanayım.bu durumda chpye oy vermemek akp ya yarar.şimdi mantıklı olursak gerçek bu ülkeyi tamamen faşihst grupların eline bırakacağımıza meclise taşıyalım sol partiyi .
DiLkeT-CeZaM 02.08.2007, 20:28 walla bencede sosyalistler wermeliyiz oyumuzu ama bağımsızlar barajı geçemiyo buda bi gerçek yane onun için ben chpden yanayım.bu durumda chpye oy vermemek akp ya yarar.şimdi mantıklı olursak gerçek bu ülkeyi tamamen faşihst grupların eline bırakacağımıza meclise taşıyalım sol partiyi .
bağımsız adaylara barajın olmadığını bilmenizi umardım. sanırım halk olarak o kadar bir takım şeylere şartlandırılmışız ki bu gibi şeylere kulak bile asılmıyor. bacım bağımsızlar ne kadar oy alırsa o kadar şansları yüksek olur baraj diye bir dertleri yok ki!?.
eminmigi 04.08.2007, 00:26 Even CAN'larım İzetne sahip çıkamayan, Geceleceğine sahip çıkamaz.....
Bizler Cumhuriyet ve Laik'liğe sahip çıkmaz isek vay halimize.........:001_unsur
Even CAN'larım İzetne sahip çıkamayan, Geceleceğine sahip çıkamaz.....
Bizler Cumhuriyet ve Laik'liğe sahip çıkmaz isek vay halimize.........:001_unsur
sen neler saçmalıyorsun ya?bizim anamızı ağlatanda resmi ideoloji değilmi?bu olmayan lakiliğin neyine sahip çıkacağız?bu ülkede laiklik hiçbir zaman olmadı.
Laik olmayan bir ülkede laiklik tehlikesi olamaz!!!! Diyanet İşleri Başkanlığıyla hangi LAİKLİK!!!
Demokratik olmayan bi ülkede demokrasi tehlikesi olmaz!!!! Her seçimde 10 milyon kişinin oyu baraj altında kalırken, hangi DEMOKRASİ!!!!!
Bağımsızlığı olmayan bir ülkede, cumhuriyet tehlikesi olmaz!!! Birileri Anayasayı değiştirmeye uğraşırken, birileri seni köpek gibi kullanırken hangi CUMHURİYET!!!Hangi BAĞIMSIZLIK!!!!
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE!!!!!
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!!!!!
KAHROLSUN FAŞİZM, KAHROLSUN DİN BEZİRGANLARI, KAHROLSUN DÜZENİN YALTAKÇILARI!!!!!
Önce laik, demokratik ve bağımsız bir ülke olalım!!! Sonra onları korumaya başlarız!!!!Bir halkı böyle uyuttular!!!
Saygılar
Laik olmayan bir ülkede laiklik tehlikesi olamaz!!!! Diyanet İşleri Başkanlığıyla hangi LAİKLİK!!!
Demokratik olmayan bi ülkede demokrasi tehlikesi olmaz!!!! Her seçimde 10 milyon kişinin oyu baraj altında kalırken, hangi DEMOKRASİ!!!!!
Bağımsızlığı olmayan bir ülkede, cumhuriyet tehlikesi olmaz!!! Birileri Anayasayı değiştirmeye uğraşırken, birileri seni köpek gibi kullanırken hangi CUMHURİYET!!!Hangi BAĞIMSIZLIK!!!!
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE!!!!!
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!!!!!
KAHROLSUN FAŞİZM, KAHROLSUN DİN BEZİRGANLARI, KAHROLSUN DÜZENİN YALTAKÇILARI!!!!!
Önce laik, demokratik ve bağımsız bir ülke olalım!!! Sonra onları korumaya başlarız!!!!Bir halkı böyle uyuttular!!!
Saygılar
Sagol gercekten kardesim bu yazilar icin, temeli bozuk olan bir sistemin tehlikeside olmaz, laik olmayan bir sistemin, laikligide tehlikede degil, önceki yazilarimda belirtmeye calismistim, ama anlasilmadi sanirim...............
Cok sey degismeli, insanlarin kafasindada
Saygilar
Even CAN'larım İzetne sahip çıkamayan, Geceleceğine sahip çıkamaz.....
Cumhuriyet nezamandan beri laıkmiş? ve nezaman sana sahip çıkmış/çıkıyor ALEVi olarak?
Cumhuriyet nezamandan beri laıkmiş? ve nezaman sana sahip çıkmış/çıkıyor ALEVi olarak?
Bizler bunu alevi olarak değil, insan olarak düşünüyor ve insan olmamızın gereği bunları dillendiriyoruz!!! Alevilik tabi ki bu ülkede çok büyük yaralar yaşamış,yaşıyor ama Türkiye solunun tartışıldığı bir ortam da bizler ezilen bütün halkları konuşmak, gözetmek, düşünmek ve onların yanında olmak zorundayız...
Saygılar
Ne faşistliğimi bırakmışsın, ne insanlığımızı yitirmemizi bırakmışsın, ne arızamızı bırakmışsın, ne ucuzluğumuzu, ne de Alevi-Kürt düşmanlığımızı bırakmışsın. Şimdi senin bu suçlamalarınla eğer ki bu forumda yazın kalıyor ve sen ceza almıyorsan, biraz sonra yazacaklarımdan dolayı da benim ceza almamam ve yazımın silinmemesi gerekiyor!
Sen kimi ne ile suçladığının farkında değilsin. Ne konuştuğunu ne okuduğunu nasıl okuduğunu da bilmiyorsun yaşamda. Toptancılık yapmak senin işin. Karşında bir fikir olunca onu bir yerlere koyup bel altından çalışmak.
Sizler dediğin kimler?
Bu ülkede savaşsız silahsız bir biçimde demokratik ve barışçı yollardan çözümü savunan sen değilsin ki... Sana kalsa ordu Kuzey Irak'a girsin dağıtsın oraları bu mesele ancak bu biçimde hallolur diye düşünmektesin. Sorunları savaşla kanla çözmeye çalışmanın nelere mal olduğunu tarih her evresinde bize göstermiştir.
Vicdanını ve sağduyusunu yitirmiş bir insan olarak duygularınla davranmakta, boyun eğen ve EFENDİ BEYAZ TÜRK'e boyun eğen kendi kimliğini dilini kültürünü bırakarak NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE şiarıyla yaşayan Kürt (!) lere karşı ne de çok ilgin var senin. Asimilasyonu, ezilmişliği kabullenip itaat etmiş insan olma hakkından vazgeçmişleri onursuzluğu ve kimliksizliği yaşam biçimi haline getirmişleri seviyorsun sen.
Ama inatla gericiliğe, feodalizme, ağalık ve aşiret sistemine, işsizliğe, yoksulluğa, savaşa, adaletsiz koşullara, sefalete ve açlığa rağmen, eğitim ve sağlık haklarından bile yeterince faydalanamamasına rağmen şiddet kültürü altında yoğrulan ve yetişen Kürt halkı, barışı aramakta, kardeşliği aramakta beraberliği armaktadır. Köyleri yakılan, dışkı yedirilen, fail-i meçhullerde katledilen, 8-9 yaşındaki çocuklarının üzerinde onlarca asker mermisi gören, sürülen, aşağılanan ezilen Kürt Halkı, Türklerin ve diğer unsurların barışa dönük hiçbir adım eylemlilik içerisinde olmamasına rağmen, bütünsel-demokratik-adil ve kalıcı bir barış için mücadele ediyor.
Ayrılmak isteseler idi inan kimse onları tutamazdı.
Zalimlerin zulmü karşısında halen bu tavırlarını koruma onurunu gösteren çok az halk vardır yeryüzünde.
Ne olurdu düşmanca söylemlerini bıraksan
Ne olurdu Kürt meselesini PKK'ye bağlamaktan vazgeçip olayı daha geniş ele alabilsen
Ne olurdu Kürt sorununu yaratan tarihsel siyasal ekonomik ve toplumsal süreçler hakkında biraz daha araştırsan ve medyanın borazanlığını yapmayı bırakıp kendi insan aklın ve vicdanınla meseleye yaklaşsan,
Ne olurdu senin karşıt gördüklerini PKK li diye damgalamaktan vazgeçip bir ikna olma ikna etme süreci yaratsan
Ve ne olurdu barıştan, adil ve onurlu bir beraberlikten, eşitlikten, özgürlükten yana tavır koysan ve Kürtleri eleştirdiğin kadar onlara zulüm eden sistemi de yargılasan,
Ve ne olurdu komşularının evi yüreği yurdu bağrı yanarken sessiz kalan hiçbir eylemlilik geliştirmeyen, grevlerle yürüyüşlerle boykotlarla Kürt Sorununun kanla silahla şiddetle inkar baskı ve asimilasyonla imha politikalarıyla çözümlenmeye kalkışılmasına tavır koymayan ve sonunda Kürtler sürüldüğünde oluşan varoşlarla birlikte bozulan ekonomik sosyal dengelere bakarak kendi suçunu görmeyip Kürtleri daha bir düşman belleyen batıdaki insanları da eleştiri konusu yapsan....
Hiçbirşey kendi kendine olmadı.
2003 yılından beri Kürt diye bir kimliğin varlığı kabul edilmekte.
1923-2003 arası KÜRT DİYE BİRŞEY YOKTUR ONLAR DAĞ TÜRK'ÜDÜR. KARDA YÜRÜRKEN KART-KURT DİYE SES ÇIKTIĞI İÇİN ONLARA KÜRT DENMİŞTİR. KONUŞTUKLARI DİL İSE BOZUK FARSÇA KIRMASI BİR DİLDİR diye inkar edilen yoksayılan ve her dönem olağanüstü hal uygulamalarıyla şiddet-baskı altında tutulan bir halk idi Kürtler.....
Bilmediklerin, duygusal davranmana neden oluyor. Biraz öğrensen okusan araştırsan empati kursan, neler yaşanmış ne acılar ne gözyaşları ne yürek yaraları var bir anlamaya çalışsan...
Aleviler de aynı kaderle karşı karşıya değil mi?
1950'lere kadar Alevilerin olmadığı il yok idi. Binlerce Alevi köyü vardı.
Çoğu ilçe Aleviydi Orta Anadoluda , karadenizde Ege'de, Akdenizde...
Bak bakalım şimdi durum nedir?
Kendi halkını yoksayan farklılıkları tehlike olarak gören derin örgütlenmelerle provakasyonlarla katliamlarla bu farklılıkları silmeye yoketmeye çalışanların yanından bağırmak kolay...
Ne de olsa güç onların yanında. Ama şimdilik. Yarın birgün bu insanlıkdışı politikalar iflas ettiğinde ve ülke bir çıkmaza girdiğinde belki de Irak gibi olduğumuzda utanmayacak mısınız şiddetten savaştan düşmanlıktan imhadan asimilasyondan yana olduğunuz için.
Tarih suratınıza tükürmeyecek mi Hitlerin Mussolininin suratına tükürdüğü gibi...
Ölen canların hesabını kim verecek... Ve ölecek canların...
HADEP legal bir parti idi. Yasal alanda mücadele ediyordu. HADEP in bile 5000 den fazla şehidi var. Anti-demokratik düzen, Kürtlerin kendini legal siyasal platformda ifade etmesine bile tahammül etmiyor ki...
Kürtleri savaşa zorlayan da işte yukarıda saydığım bu koşullardır.
Bu koşullar değiştiğinde ve bunun için biz Türkler de irade gösterdiğimizde Kürt dostlarımızın tarihsel ortağımızın ev arkadaşımızın yurtdaşımızın yanında o zaman gerici baskıcı yöntemler terkedilecek ve Kürtlerin insanca yaşama hakkında kavuşmasıyla diğer tüm unsurları Anadolu'nun, refaha kavuşacaktır.
Bizi anlamanı beklemiyorum anlayacak olsan zırvalıklarını mantıksal cilalarla boyamaya kalkmak yerine biraz tarih okursun ama egemenlerin tarihini değil emekçilerin tarihini...
Sevgiyle kal can....
aslında bunlarada oy vermek doğru değil köyden kentemi,kentten köyemi tartışması ile binbir parçaya amip hızında bölünen hayalpererestlerle alevilerin işi olmamalı geçen bir tabela gördüm işçi kardeşliği partisi genel merkezi,genel merkezi görseniz bir apartmanın altında 5-10 m2 lik bir alanda bir masa 4 sandalyeden ibaret yuh dedim ya bu kadarda olmaz onlarca sosyalist kominist sol parti var bunlar daha aralarında anlaşamazken ülkeyi nasıl kucaklıyacaklar üniversitede solcu ögrenci gurupları bile görüş ayrılığı yaşıyor solun kuranı marksizm ise leninizm ise niye tek peygamberi yok hepsi yalan. inanmıyorum bunlara. bakın akp 3 torba makarnaya kömüre rüşvete alevilerdende büyük oy topladı. aklınızı başınıza alın emek ten yana siyasetinizi sosyal demokrat partiler içinde türkiye için yapın parti içi siyaset yapamak daha iyi diye düşünüyorum.sosyal demokrat partileri bile sermaye kuşatmış ken boşa zaman harcamayın chp müteait ve mühendis partisi olmuş birde avukat (bu meslek gurubundan nefret ederim) azınlıga düşmüş tabanda kalmış emekçi kesim yukarıya cıkamıyor. birtek vekil yok sendikalardan cıkan işçi memur öğretmen yok yok aristokrat olmuşlar onnarda nediyim partilerimizi ele geçirme zamanı geldi bırakın bütün izm leri tek bir izm var oda KEMALİZM ve tabiki kuvayi milliye ruhu
Sen kimi ne ile suçladığının farkında değilsin. Ne konuştuğunu ne okuduğunu nasıl okuduğunu da bilmiyorsun yaşamda. Toptancılık yapmak senin işin. Karşında bir fikir olunca onu bir yerlere koyup bel altından çalışmak.
Sizler dediğin kimler?
Bu ülkede savaşsız silahsız bir biçimde demokratik ve barışçı yollardan çözümü savunan sen değilsin ki... Sana kalsa ordu Kuzey Irak'a girsin dağıtsın oraları bu mesele ancak bu biçimde hallolur diye düşünmektesin. Sorunları savaşla kanla çözmeye çalışmanın nelere mal olduğunu tarih her evresinde bize göstermiştir.
Vicdanını ve sağduyusunu yitirmiş bir insan olarak duygularınla davranmakta, boyun eğen ve EFENDİ BEYAZ TÜRK'e boyun eğen kendi kimliğini dilini kültürünü bırakarak NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE şiarıyla yaşayan Kürt (!) lere karşı ne de çok ilgin var senin. Asimilasyonu, ezilmişliği kabullenip itaat etmiş insan olma hakkından vazgeçmişleri onursuzluğu ve kimliksizliği yaşam biçimi haline getirmişleri seviyorsun sen.
Ama inatla gericiliğe, feodalizme, ağalık ve aşiret sistemine, işsizliğe, yoksulluğa, savaşa, adaletsiz koşullara, sefalete ve açlığa rağmen, eğitim ve sağlık haklarından bile yeterince faydalanamamasına rağmen şiddet kültürü altında yoğrulan ve yetişen Kürt halkı, barışı aramakta, kardeşliği aramakta beraberliği armaktadır. Köyleri yakılan, dışkı yedirilen, fail-i meçhullerde katledilen, 8-9 yaşındaki çocuklarının üzerinde onlarca asker mermisi gören, sürülen, aşağılanan ezilen Kürt Halkı, Türklerin ve diğer unsurların barışa dönük hiçbir adım eylemlilik içerisinde olmamasına rağmen, bütünsel-demokratik-adil ve kalıcı bir barış için mücadele ediyor.
Zalimlerin zulmü karşısında halen bu tavırlarını koruma onurunu gösteren çok az halk vardır yeryüzünde.
Ne olurdu Kürt meselesini PKK'ye bağlamaktan vazgeçip olayı daha geniş ele alabilsen
Ne olurdu Kürt sorununu yaratan tarihsel siyasal ekonomik ve toplumsal süreçler hakkında biraz daha araştırsan ve medyanın borazanlığını yapmayı bırakıp kendi insan aklın ve vicdanınla meseleye yaklaşsan,
Ne olurdu senin karşıt gördüklerini PKK li diye damgalamaktan vazgeçip bir ikna olma ikna etme süreci yaratsan
Ve ne olurdu barıştan, adil ve onurlu bir beraberlikten, eşitlikten, özgürlükten yana tavır koysan ve Kürtleri eleştirdiğin kadar onlara zulüm eden sistemi de yargılasan,
Ve ne olurdu komşularının evi yüreği yurdu bağrı yanarken sessiz kalan hiçbir eylemlilik geliştirmeyen, grevlerle yürüyüşlerle boykotlarla Kürt Sorununun kanla silahla şiddetle inkar baskı ve asimilasyonla imha politikalarıyla çözümlenmeye kalkışılmasına tavır koymayan ve sonunda Kürtler sürüldüğünde oluşan varoşlarla birlikte bozulan ekonomik sosyal dengelere bakarak kendi suçunu görmeyip Kürtleri daha bir düşman belleyen batıdaki insanları da eleştiri konusu yapsan....
1923-2003 arası KÜRT DİYE BİRŞEY YOKTUR ONLAR DAĞ TÜRK'ÜDÜR. KARDA YÜRÜRKEN KART-KURT DİYE SES ÇIKTIĞI İÇİN ONLARA KÜRT DENMİŞTİR. KONUŞTUKLARI DİL İSE BOZUK FARSÇA KIRMASI BİR DİLDİR diye inkar edilen yoksayılan ve her dönem olağanüstü hal uygulamalarıyla şiddet-baskı altında tutulan bir halk idi Kürtler.....
Bilmediklerin, duygusal davranmana neden oluyor. Biraz öğrensen okusan araştırsan empati kursan, neler yaşanmış ne acılar ne gözyaşları ne yürek yaraları var bir anlamaya çalışsan...
Kendi halkını yoksayan farklılıkları tehlike olarak gören derin örgütlenmelerle provakasyonlarla katliamlarla bu farklılıkları silmeye yoketmeye çalışanların yanından bağırmak kolay...
Ne de olsa güç onların yanında. Ama şimdilik. Yarın birgün bu insanlıkdışı politikalar iflas ettiğinde ve ülke bir çıkmaza girdiğinde belki de Irak gibi olduğumuzda utanmayacak mısınız şiddetten savaştan düşmanlıktan imhadan asimilasyondan yana olduğunuz için.
Tarih suratınıza tükürmeyecek mi Hitlerin Mussolininin suratına tükürdüğü gibi...
HADEP legal bir parti idi. Yasal alanda mücadele ediyordu. HADEP in bile 5000 den fazla şehidi var. Anti-demokratik düzen, Kürtlerin kendini legal siyasal platformda ifade etmesine bile tahammül etmiyor ki...
Bu koşullar değiştiğinde ve bunun için biz Türkler de irade gösterdiğimizde Kürt dostlarımızın tarihsel ortağımızın ev arkadaşımızın yurtdaşımızın yanında o zaman gerici baskıcı yöntemler terkedilecek ve Kürtlerin insanca yaşama hakkında kavuşmasıyla diğer tüm unsurları Anadolu'nun, refaha kavuşacaktır.
Bizi anlamanı beklemiyorum anlayacak olsan zırvalıklarını mantıksal cilalarla boyamaya kalkmak yerine biraz tarih okursun ama egemenlerin tarihini değil emekçilerin tarihini...
Sevgiyle kal can....
yeni dönem, bağımsızlarla meclise taşınan bin umut adaylarının çabaları umarım sonuç verir ve bir diyalog ortamı oluşur...
saygılarımla...
Sizler dediğin kimler?
Sevgiyle kal can....
Saygılar
CHP'ye oy vermediniz tayyip efendi geldi ülkeyi nereye götürecekleri belli.
CHP ile MHP'nin arasında dağlar kadar fark olduğu birinin ak dediğine diğerinin kara dediği açıkla belirmiştir.
MHP'ye yaklaşan CHP değil o çizgiye giren DTP'dir ! palavraları seçimlerden sonra meydana çıktı.bundan sonra nasıl konuşacaklar merak ediyorum..
|
|