Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilerin oyu sola ve bağımsızlara, CHP'ye oy yok

Sayfa : [1] 2

Nesimi
13.07.2007, 11:25
Alevilerin oyu sola ve bağımsızlara, CHP'ye oy yok

"22 Temmuz'da oylarımızı laiklik, eşitlik ve Alevilerin sorunları konusunda duyarlı olan sol partilere ve sol, sosyalist, sosyal demokrat ve Alevi bağımsız adaylara vereceğiz" dediler.

Alevilerin oyu sola ve bağımsızlara
http://www.alevi.com/typo3temp/pics/aeadead0dc.jpg
Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker, yaptıkları ortak açıklamada,

"22 Temmuz'da oylarımızı laiklik, eşitlik ve Alevilerin sorunları konusunda duyarlı olan sol partilere ve sol, sosyalist, sosyal demokrat ve Alevi bağımsız adaylara vereceğiz" dediler.

Açıklamada, yeni oluşacak Meclis ve kurulacak hükümetten beklentiler ise şöyle sıralandı: 12 Eylül Anayasası değiştirilmelidir. Anti demokratik seçim yasası ve siyasi partiler yasası demokratikleştirilmelidir. Alevilik yasal ve anayasal olarak tanımlanmalıdır. Cem evleri inanç merkezi olarak kabul edilmelidir. Diyanet Işleri Başkanlığı kaldırılmalıdır. Ötekileştiren değil, özgürleştiren laiklik ilkesi ile bütün inançlara eşit mesafede durulmalıdır. Zorunlu din dersleri uygulamasına son verilmelidir. Alevilere ve farklı inançlara yönelik ayrımcı uygulamalardan vazgeçilmelidir. Hacı Bektaş Veli Dergahı müze olmaktan çıkarılıp, bir inanç merkezi olarak asli sahiplerine teslim edilmelidir. Sivas'taki Madımak Oteli Barış ve Kardeşlik Müzesi yapılmalıdır.

22 TEMMUZ ÇÖZÜM OLMAZ

Mevcut seçim mevzuatının halkın seçme ve seçilme hakkını elinden aldığı belirtilen açıklamada, bu nedenle 22 Temmuz seçimlerin Türkiye ve Aleviler için tam bir siyasi çözüm olmayacağı da vurgulandı. Bu konuda şu değerlendirme yapıldı: 90 bin imamlı diyanet, 4 bin Kuran kursu, imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, kamusal din bütçeleri ile yüzleşmeden, bunlara itiraz etmeden, 12 Eylül hukuku ile hesaplaşmadan ülkemiz demokratikleşemez ve laikleşemez.

Betül Kansu Ankara, Birgün

Yöneticilerinden bazıları CHP'den milletvekili aday adayı olan ve listeye giremeyen Alevi-Bektaşi örgütleri, CHP'ye öfkelerini sandıkta göstermeye hazırlanıyor. 'CHP'ye oy vermeyin' çağrısını bugün yapacak olan Alevi örgütleri, demokrasi, laiklik, eşitlik ve Alevilerin sorunları konusunda duyarlı olan sol partilere ve sol, sosyalist, sosyal demokrat ve Alevi bağımsız adaylara oy verilmesini isteyecek.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ile Alevi Birlikleri Federasyonu'nun yapacakları yazılı açıklamada, özetle şu görüşler dile getirilecek:

Madımak'a karanfil bırakmadılar: Alevilerin oylarını cebinde keklik gören ama Alevilerin bu önemli mücadele gününde katliamı lanetlemek ve Madımak önüne karanfil bırakmaktan kaçan CHP'nin ve Deniz Baykal'ın, Alevi toplumu karşısında inandırıcılığı bitmiştir.

Sol seçenek beklentisi: Türkiye'de sol ve sosyal demokrat partiler, sol ve sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ekseninde, Türkiye'nin sorunlarına çözüm önerecek, Aleviler dahil birçok toplumsal kesimi kucaklayacak bir sol güç birliği yaratmamıştır.

Seçeneksiz kaldık: 22 Temmuz seçimi tablosu Türkiye'ye bir siyasi seçenek sunmamıştır. Türkiye'deki sorunlara karşı duyarlı olan siyasetçiler ve toplumsal kesimlerin adayları, parti liderleri tarafından budanmış ve adaylıkları engellenmiştir.

Aleviler sorgulayacaktır: Alevi kökenli adayları listelerden budayan, önseçimlerde haklarını gasp eden, onların toplumsal ve kültürel kimlikleriyle buluşmaktan kaçan, parti vitrinlerinde göstermekten utananlar, söz konusu sağcı ve tarikatçı siyasiler olunca 'birlik' sloganı atan siyasileri Aleviler bu seçimlerde ciddi olarak sorgulayacaktır.

Adres belli: Aleviler güçlü sol duyusuyla Alevilerin sorunları konusunda duyarlı sol partilere ve sol, sosyalist, sosyal demokrat ve Alevi bağımsız adaylara oy verecektir.

kaynak: www.alevi.com

Derneklerimizin çağrısı bu şekilde ayrıca gündemi takip edince bireysel olarakda bunları görmek zor değil. Alevileri yok sayan, milliyetçi, AKP ile danışıklı dövüş yapıp koltuğunu garantilemek isteyen anlayışı, MHP ile koalisyon yapmak için can atan anlayışı bende kınıyorum.

Vekil listelerine demokrat, solcu insanları yerleştirmek o kadar zor olmasa gerek, emin olun CHP gibi köklü bir parti mevcut potansiyelini Türkiyedeki aydın, demokrat, sol fikirli çağdaş insanları listelerde yer vererek daha iyi değerlendirebilirdi ve bu sayede tüm solun desteğini alarak güçlü bir iktidar yaratabilirdi ancak görünen köy kılavuz istemez, derneklerimizin çağrısına kulak veriyorum.

halitseyfi
13.07.2007, 11:33
Çağırıya katılıyor ve destekliyorum. ırkçı ve gerici adaylar - partilere oy vermektense gerçek demokrat sol partilere ve bağımsız alevi adaylara oy verilmeli.

serpil_88
13.07.2007, 11:40
prof. dr. izzettin doğan da bu konuda açıklama yapacağını belirtmişti.
15 temmuz'da oyların hangi partiye veriliceğini açlıklayacak.
şimdi Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker'in istediğini mi yapacağız yoksa izzettin doğanın gösterdiği partiyi mi seçeceğiz?
en başta alevilerin başında olan liderlerin birleşip ortak karar almaları lazım
yoksa sandıkta yine bölüneceğiz gibi görünüyor

Zahir
13.07.2007, 11:50
Evet oyları Sosyalistlere vermek en mantıklısı...

Zahir
13.07.2007, 11:54
Bu arada ben Alevi olmayan biri olarak bunu söledim...

KIZIL_GUNES
13.07.2007, 11:54
Bu sefer baya zorlanacağız gibi...

alenya
13.07.2007, 12:12
oyların sola verilmesi mantıklı ama diğer sol partilerin baraj sorunu var.oylar gene akpye yarayacak.gene en mantıklısı chp gibi.baraj sorunu yok.ayrıca mhp nin yüklselişi var gibi.bunu kırmak gerekiyor.

ahmet_ali
13.07.2007, 12:15
ben oyumu asla chp'ye vermem dtp'nin desteklediği hatay bağımsız milletvekili adayına verecem destekliyorum bu görüşü teşekkürler

kavaklı
13.07.2007, 12:17
arkadaşlar şimdi birlik zamanı barajı aşacak bizim partimiz CHP dir.izzettin doğan kendi adına konuşur bende aleviyim beni temsil edemez.ben CHP diyorum

Nesimi
13.07.2007, 12:21
prof. dr. izzettin doğan da bu konuda açıklama yapacağını belirtmişti.
15 temmuz'da oyların hangi partiye veriliceğini açlıklayacak.
şimdi Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker'in istediğini mi yapacağız yoksa izzettin doğanın gösterdiği partiyi mi seçeceğiz?
en başta alevilerin başında olan liderlerin birleşip ortak karar almaları lazım
yoksa sandıkta yine bölüneceğiz gibi görünüyor

İzzettin Doğan fikir olarak sağ görüşlü bir insandır. DYPde tansu çillerin yardımcılığını yapmış bir insandır. Ayrıca yazılarını açıklamalarını takip ederseniz MHP GP DP ANAP bazende AKPye güveninden bahsediyor. Reha Çamuroğlu Alevi kökenli ancak AKP den vekil adayı olabiliyor. Aynı şekilde İzzettin Doğan dernek başkanı olabilir ancak Aleviliği sadece Türk İslam sentezi olarak göstermesi ve hep sağcı siyasetten yana olması nedeniyle onun göstereceği partilere oy verilmemeli diye düşünüyorum zaten Alevileri sağ partilere yönlendirmesi başarısız olacakdır.

oyların sola verilmesi mantıklı ama diğer sol partilerin baraj sorunu var.oylar gene akpye yarayacak.gene en mantıklısı chp gibi.baraj sorunu yok.ayrıca mhp nin yüklselişi var gibi.bunu kırmak gerekiyor.

MHPnin yükselişi var evet ama CHP veya MHP nin seçim broşürlerini okuduysanıuz laiklik dışında aynı şeyleri söylüyorlar. Bugün CHP MHP farkı kalmamış sayılabilir. Zaten gelecekde CHP MHP koalisyonu bekleniyor şayet AKP yeterli vekil çıkartamazsa bu koalisyon gelecek yani MHPyi engellemiş olmayacak.

ahmet_ali
13.07.2007, 12:25
arkadaşlar şimdi birlik zamanı barajı aşacak bizim partimiz CHP dir.izzettin doğan kendi adına konuşur bende aleviyim beni temsil edemez.ben CHP diyorum

chp'nin alevilere ne gibi desteği yardımı dokundu bana söyler misin?

Şoreş
13.07.2007, 12:49

Alevilere zerre kadar desteği olmamıştır..
Tam tersi son tavrı ile MHP'nin çizgisine girmiş, MHP İdolojileri, Sol altında sunmaya kadar gelmiştir.. CHP Sol bir Parti olamaz.. Benim gözümde MHP denilen Partiden farkı yoktur..

Şu zamana kadar bizim masum Alevi Halkımızı seçimlerde sömürdüler.. Ama bizde de suç var.. Neden ? Çünkü bizim Millet duygusal davranıp ''Atatürk'ün Partisidir '' diye oy veriyor.. Atatürkün Şeriatı kaldırması ile Aleviler duygusal olarak CHP'ye yöneliyor.. CHP'de bunu çok iyi biliyor ve kılını bile kıpırdatmıyor...
Çünkü Alevilerin yine kendilerine oy vereceğini biliyorlar..

Bunun dışında Karadeniz ve Ege Kökenli bazı Alevi kardeşlerimizide uyarmamız lazım.. Görüyorum ki bu bölgedeki bazı kesimler, MHP'yi desteklemektedir..
MHP ki bilmeyen yoktur, Kahraman Maraşta Alevi evlerine X ile işaret koyduran ve katliam zamanı çekinmeden İnsanlarımıız hunharca katleden bir idolojiye sahip..

Aleviliğin geleceği için CHP'ye Hayır...Artık duygusal davranmaktan vazgeçelim..Bizler geçmişte bilinçi birer toplumduk.. Çıkıp TV'lerde Oyumuz CHP 'ye diye vaaz veren Dedelere de inanmayalım.. Benimde Çervemdekilerin yıllarca CHP'nin arkasında yürüdü .. Yürüdü de ne oldu ? Neden bugün hala Cem evi açamıyoruz ? Neden bugün hala Ayinlerimizle alay ediliyor ? Neden bugün hala Alevilik okutulmuyor...

Demekki CHP'nin Alevilere bir faydası yokmuş..

Aklıma Demirel geldi.. Hacı Bektaş Törenlerinde '' Aleviler artık Korkmadan Aleviyiz diyebilecekler '' demişti kendileri.. Tabi tabi..

başkabirdünya
13.07.2007, 12:51
İZZETTİN DOĞAN KİME VERİN DERSE ONA VERMEYELİM BÖYLECE KİME VERECEĞİMİZ BELLİ OLUR:komik
chp: oyunuzu bize verin
HALK: hadi len :001_tt2:

hernepeş
13.07.2007, 12:55
biz alevilerin en büyük sorunu;geçmişten ders çıkaramamak.chp bugüne kadar halk için naptı... hiçbirşey bunu oy verecek kişilerde biliyorlar aslında ama sırf akp başa gelmesin die chp ye "kendilerini oy vermek zorunda"hissettikleri için veriyorlar....
gelin bu seçimde de aynı hataya düşmeyelim;oyumuzu bağımsız adaylara verelim.
kendimiz ve halkımız için bir adım atalım,sonra hepimiz göreceğiz herşey çok farklı ve adil olacak....!!!

amor3
13.07.2007, 13:22
kim kimi kandırıyor ya oyların nereye gideceği belli..

Serhatlı
13.07.2007, 14:55
gizli kasabınız CHP ye verilecek her oy mhp ye gidip size sonradan katliam yakılma yıkım olarak geri dönecekdir, eğerki bağımsız adayları beğenmeyen Bin Umut adaylarını desteklemek istemeyenler varsa güvenmesemde mehmet ağar verebilirler güvenmeme sebebim eski işkenceci olması ama bu gün ki gelinen noktada hem CHP den seçenek olarak yazıyorum diğerleri bizler için seçenek değildir zaten hemde diğerlerinden daha sağlam çıkışları var artı mantıklıda geliyor bazı yerleri, umarım devlet in yeni bir oyunu değildir.
bence bizleri en iyi meclis de temsil edecek bizim sesimiz olacak kişiler BİN UMUT Adayları dır

ayrıca hala akıllanmayan bu yönde hareketle temsil edilemeyiz korkusuyla sözde baraj ı öne sürüp işgüzarlık yapan arkadaşlara tavsiyem bence bu basit taktikleri bırakınHAYVAN TERLİ YEMEZLER diye bir tabir vardır hatırlatırım

bağımsız adayların BARAJ SORUNU YOKTUR!!!!!!!!!!!!!

Ayrıca BİN UMUTLAR BİN DİL BİN DİN BİN SES BİN YÜZ BİN IRK BİNLERCE UMUTLA barış kardeşlik özgürlük için çoğunluğun gözü kulağı temsilcisi olmak için GÜMBÜRR GÜMBÜRR GELİYORLAR

ŞİMDİDEN hayırlı uğurlu olsun artık bizlerde meclis deyiz değişim vede değişiklik zamanı

Saygılarımla

Avestaberzan
13.07.2007, 15:16
Milliyetçiliğin dediler gibi yükseldiği bu zamanda bunu bastırmanın tek yolu chpdir.
Gelgelelim chp alevi oyları hakediyor mu? hayır.
Peki ne yapmalı aleviler?
gidip bağımsızlara oy atmalılar.
peki bürokrasinin veliahtları partiler iken bağımsızlar herhangi bir kuruma bağlı olmadan yapmak istedikleri şeyleri nereye kadar yapabilecekler.....?
chpden başka partiler de var ama okuduğum kadarıyla hep sosyalist demokratik vb sıfatlarla anılmış partiler var?
peki kimler bunlar?
bilinmez,herkesin kendine göre bir doğrusu bir eğrisi var o yüzden bunun tartışmasını yapmak da bir şey sağlamaz.

Çok kötü bir durum bence.Mantıklı bir analiz yapmak gerçekten zor.Herkes son anda parti değiştirebilir

sahrut75yagmur
13.07.2007, 16:54

Bence de .
Ayrıca bu yönetiliş şeklinde ve bu parlementoda sizce 15-20 kişi ne yapabilir?Çok partili dönemden beri sizce bu kadar kişi ne kadar yardımcı olur halka hangi yasayı çıkarır,işsizliğemi,çaresizliğemi çare bulacaklar.Sistemin içinde erimeyecekler mi? Bu sözüm kişiliklerine ve ideolajilerine değil 550 kişilik sistemedir.Benim bildiğim sizin bildiğiniz bir çok insan bu sistemde erimiştir...

Bir de alevi derneklerini aldığı karar bence sadece kendilerini bağlayacak bir olaydır.Süreçte birlik zamanı vardır.
Saygılarımla.

Serhatlı
13.07.2007, 17:37
Bazı arkadaşlar hala neyi iddaa ediyor ben hala şaşıyorum sizlerin sayesinde yıllarca meclis de olan orda her dönem nerdeyse bulunan parti ve kişiler ne yapmışda hala onlara destek veriyorsunuz GIKI çıkmışmı sizler için her seçim sizlerin elini eteğini öpüp sizden oyu aldıktan sonra sizi anmayan birilerine oy verecekseniz diyecek bir şey yok kendi istediğinizi kendi yönetim şeklinizi belirliyosunuz,ve sonrasındada çıkıp şole oldu bole yapıldı demeye bir yerde hakkınız yok seçen sizlersiniz kimse kusura bakmasın

bence denenmemişi deneyelim CHP şimdiye kadar hangi taşın altına elini koydu ne zaman gerçekleri avaz avaz bağardı hiç bir zaman ama bu gelenlerin her biri bırak taşın altına el koymayı tabiri caizse kelle koltukta geliyorlar ve bir o kadar akıllılar bizlerin içinden bizim sesimiz olacaklar

Öyle Oyu Aldıktan Sonra mankenlerin üç beş zenginin vede bir yerlerin sözcüsü olmayacakları kesindir.

Saygılarımla

Westside
13.07.2007, 17:42
Forumdaki anket aynı seyi söylemiyor ::biggrin:

PirO_62
13.07.2007, 18:09
Güle Güle Deniz Baykal. (Kendi Adıma)

Hoşgeldin. Mehmet Ufuk URAS

Nihat
13.07.2007, 18:25
merhaba forum üyeleri ve dostlar yoldaşlar evet türkiye bir seçim arefesine girmiş durumda ve bir hafta sonra seçimler olacak ve bu seçimlerde sanırım artık son noktaya gelmiş durumdayız ben alevi federasyonlarının başkanlarının açıklamalarını okudum ve bu düşüncenin yanlışolduğunu kendi adıma bunu diyebilirm aleviler bu seçim sürecinde kesinlikle birleşme adına sevmediğimiz halde chp de toplanmalı diyorum ve ben bir partili olarak bu seçim arefesinde hiçbir çalışmaya katılmadığım halde oy veme zamanı gidip paritye atacağım ve kım ne derse desin tek çare değil evet chp ama şu seçim kararı alındığı zaman ve bu zamanda bu açıklamalar çok geç kalmış açıklamalar örgütlerimiz açıında .hangi sosyalist aday hangi sola bunu neden belirtmiyorlar neden isim verilmiyor alevi oylarına sadece böylemi bakılıyor acaba bizlere konfedarasyonlarda .bir zamanlar izettin doğanın yaptığı gib .vereceğimiz her oyun diğer partiler hiçde benimsemediğimiz akp yemi yarayacak ve eğer gündemi takip ediyorsanız alevi oyların nereye gideceklerini ve chp olmasında kime giderse gitsin politikası içindeler .neden bunlara açık kapı veriyorsunuz acaba .alevi oyları daha öncede alevipartisi kuruldu ve ne olduğunu gördük .sizden birdaha düşünmenizi isterim hata beğenmesekde politikası sol olomasada sandıklarda chp nin çıkması lazım .eğer alevi federasyonları birleşirse seçim sonrası birleşme adına sol parti seçenekleri sunulur bundan sonra .ama şimdi çok geçbir açıklama sadece .evet diğer adaylarımıza birşey diyemem çünkü hepsi biribirinde değerli düşünce adamları ve bu şekilde olmalarıda düşündürücü neden partide değiller diy düşünüyor ama parti önderleri bunun hesabını vermeli bizce ayrıca chp alevi partisi değilki neden bu cephe chp ye karşı .tamam bend e katılıyorum söylemlerinize ama bunu değiştirmekde bizim elimizde chp nin tüzüğünüde değiştirmek ve daha iyibir gelecek de bizde olmalıdır soladına .beğenmediğiniz parti olan chp eğer meclise girerse sanıırm oy vermeyen arkadaşlar bu partinin yaptığı her türlü eylem ve söyleme söz düşmeyecektir partiyi hiç bir şekilde suçlayamazsınız bu yönde .
saygılarımla
saygılarımla

Şoreş
13.07.2007, 18:37

Hay Biji :thumbup1:

Ufuk Uras :thumbup1:

izmirksk
13.07.2007, 19:02
henüz net kararımı vermedim ama CHP ye oy vermeyeceğim kesin..çünkü CHP ye vereceğim oy dolaylı yoldan MHP ye gidecek...bunu anlamayacak kadar ........ değilim:)

kararımı son anda vereceğim ama sanırım bağımsız adaylara oy vereceğim..(muhsin yazıcıoğlu gibilere değil tabi..keehhh keeeh:))

bağımsızların yolu açık olsun

Amedli
13.07.2007, 19:30
CANLAR;Bin UmUt Bagimsiz Adaylarinin ,aday olduklari bölgelerde onlara oy veriyoruz.Olmadiklari bölgelerde Ödp,Emep gibi partilere oy veriyoruz.Chp ye darbenin zamani.Demir yumrugumuzu Baykal in kafasina indirelim 22 temmuz.Unutmayalim Chp ye oy vermek Mhp ye oy vermek,Mhp nin kanli tarihine aldiris etmeden onlarin statüsünü yükseltmektir.Halk tepkisini Deniz Bayklal'a göstermenin zamani!

YASASIN HALKLARIN KARDESLiGi!

little
13.07.2007, 19:46
evet çok doğru sölüosun AKP yi başa geçirmiyeceğiz.birlik olacağız solmuş sağmış hiç fark etmez ülkeyi bölmeye izin vermeyeceğiz

sahrut75yagmur
13.07.2007, 19:52

Ufuk Uras'ı dinlemiş,fikirlerini bilen biri olarak (ÖDP'den)hala neden partisini bıraktı?Neden mücadelesini orada devam ettiremedi hala nacizana ben anlamış değilim.Ona 3 seçimdir verdiğim oylar boşa gitti.
Bence şahıslardan çok partiler üzerinden yoğunlaşmalıyız!
Deniz Baykal=CHP değildir.
Saygılarımla.

Nesimi
13.07.2007, 19:53
henüz net kararımı vermedim ama CHP ye oy vermeyeceğim kesin..çünkü CHP ye vereceğim oy dolaylı yoldan MHP ye gidecek...bunu anlamayacak kadar salak değilim:)

kararımı son anda vereceğim ama sanırım bağımsız adaylara oy vereceğim..(muhsin yazıcıoğlu gibilere değil tabi..keehhh keeeh:))

bağımsızların yolu açık olsun

İzmir 1.bölgede Abdullah Levent Tüzel var. Çok değerli bir aydınımızdır. Tabi CHP izmir adaylarını bilmiyorum ancak İstanbuldaki liste başı adaylar hoş değil mesela İlhan Kesici gibi yılların sağcısı birinci sırada ama sosyal demokrat isimler arka sıralarda (örn:Berhan Şimşek).

Amedli
13.07.2007, 19:53
efet çok doğru sölüosun AKP yi başa geçirmiyeceğiz.birlik olacağıs solmuş sağmış hiç fark etmes ülkeyi bölemeye isin vermeyeceğiz

sag-sol farkeder little.sizin gibi burjuvazinin yaninda olmak insanlik erdemi deyildir.chp gibi fasist,kürt düsmani,savas yanlisi,darbe meraklisi partiye oy verecekseniz burda baris kardeslikten bahsetmeyin..ülkenin hem TAYiP ERDOGANDAN hemde BAYKALDAN KURTULMASI lazim.

sahrut75yagmur
13.07.2007, 19:55
bunu anlamayacak kadar salak değilim:)İZMİRKSK yazmış...

Sizce aynı fikirde olmayan ,yada sizin gördüğünüzü bizim farklı algılamamız bizi SALAK mı yapar.
Saygılarımla.

izmirksk
13.07.2007, 19:58
Sizce aynı fikirde olmayan ,yada sizin gördüğünüzü bizim farklı algılamamız bizi SALAK mı yapar.
Saygılarımla.

üzerine alınan alınsın:)chp-mhp ile koalisyon yapmaya şimdiden hazır.zaten deniz baykal tv..programlarında mhp tabanının kendisinden uzak olamdığını söylüyor..bütün hesaplar belli..CHP-MHP faşistler birliği:)....ama sen bunu helen anlamadı isen yada farklı algılarsan ben buna salaklık demem..daha farklı bir kavram bulmak lazım:) tabiki
onu buraya yazamam çünkü o kadarıda ayıp olur

vitamin
13.07.2007, 21:16
bunların zoru nedir anlamadım chp'ye vermeyip napıcaz chp dışında barajı geçicek bir sol parti var mı ki cahillik resmen

amor3
13.07.2007, 21:22
Bu örgütler hangi hakla bu kadar geniş yelpazede Alevilerden CHP'ye oy yok diyorlar?

O zaman CHP iktidara gelince hiçbir alevi CHP'den birşey beklemeye çalışmasın.

Amedli
13.07.2007, 21:28
bunların zoru nedir anlamadım chp'ye vermeyip napıcaz chp dışında barajı geçicek bir sol parti var mı ki cahillik resmen

Asil senin konustuklarin cahillik vitamin..herzaman güclünün yaninda olma düsüncesi iste isci,emekci KISMINI böyle yalnizliga iter.ve sizin gibiler Burjuvazinin pesine takilip Kapitalist dengelere katkida bulunur.Chp gibi iddiali olmayan partilere oy vermeyip güclü partilere oy verme haraketin gücsüzün karsisinda güclünün yaninda oldugunu gösterir.

Serefli bir vatandas,baraji gecemeyecegini bildigi gönlünde yatan partiye oyunu atar evine gelir.

Eyer parti yoksa oyunu bos atar..

Fakat hep güclünün yaninda olma düsüncesi,Aslinda nekadar gücsüz oldugumuzun göstergesidir..

Güclü bir alternatif olmadigi bahanesiyle,oylari KURDA teslim etme zihniyeti cok yalnis...

Amedli
13.07.2007, 21:30
Bu örgütler hangi hakla bu kadar geniş yelpazede Alevilerden CHP'ye oy yok diyorlar?

O zaman CHP iktidara gelince hiçbir alevi CHP'den birşey beklemeye çalışmasın.

Demek Oy yoksa hizmette yok..

Bu mudur sizin DEMOKRASi anlayisiniz?

atmali1982
13.07.2007, 23:09
bu zamana kadar chp alevilere hiç bir şey vermedi bunu göre göre halen neden chp oy veriyorsunuz anlamıyorum emin olun bagımsız millet vekili adayları chp den daha fazla alevilerin hakkını aryıcatır mecliste.... ayrıca chp sol diyepte durmayın hiç mi?... sol parti görmedik

amor3
13.07.2007, 23:24
Demek Oy yoksa hizmette yok..

Bu mudur sizin DEMOKRASi anlayisiniz?

bende onu demeye çalışıyorum aleviler chpye oy vermicek deniyor ve benim adımada konuşulmuş olunuyor hayır ben oyumu chpye vericem,bu örgütlerin yaptığı açıklama demokratik mi ?

türküler_sevdam
13.07.2007, 23:31
alevilerin oyları şimdiden bölündü bile. bi gurup bağımsızlara oy verelim derken, bi gurupta kesinlikle chp diyor...napıcaz böyle... sonumuzu şimdiden görebiliyor gibiyim. oylarımız bölünecek ve boşa gidecek. korkarım ki akp başa gelecek... ama umarım bu olmaz... birlik olamıyoruz ve bu yüzdende bişey yapamıyoruz...olduğumuz yerde sayıklayıp duruyoruz...çok az zaman kaldı iyi bi tercih yapmamız lazım...AYDINLIK TÜRKİYE için...

benderli
13.07.2007, 23:57
ne yani arkadaslar oyumuzu bagımsızlara verelim eli yada yüz millet vekili cıkaralım ozaman bagımsızlar aleviler icin ne gibi bir iyilik yapcak bırakın:) abi kötünün iyiysi deyip chp diyelim baska türlü aleviler akp ye oy vermis olcak varkındamısınz bilmiyorum ama adamlar yine geliyo ....çözüm bagımsızlar deyil baska birsey deyin onu tartısalım

gelin canlar bir olalım

ÖzgürEfe
14.07.2007, 00:02
Neyiz biz başında çobanları olan koyunlar mı? İllet olmaya başladım gazetelerde, televizyonlarda yok aleviler oy verecek yer arıyor; yok aleviler yolunu arıyor... Alevi örgütleri benim ya da bizim adımıza açıklama yapıyor. Ne demek yani biz kendi kararımızı veremiyor muyuz, kendimize has bir irademiz olamaz mı...Polemik üstüne Polemik. Bir yerlerde yanlış yapılıyor ve bu yanlış hepimize mal ediliyor. Her ne kadar kararsız olsam da seçim günü vereceğim oyumu ama geçerli ama geçersiz sonra da eve gidip keyif çatacam. Acı gerçekler ortada birlik olunamıyor...
Saygılarımla.

Nesimi
14.07.2007, 00:06
Neyiz biz başında çobanları olan koyunlar mı? İllet olmaya başladım gazetelerde, televizyonlarda yok aleviler oy verecek yer arıyor; yok aleviler yolunu arıyor... Alevi örgütleri benim ya da bizim adımıza açıklama yapıyor. Ne demek yani biz kendi kararımızı veremiyor muyuz, kendimize has bir irademiz olamaz mı...Polemik üstüne Polemik. Bir yerlerde yanlış yapılıyor ve bu yanlış hepimize mal ediliyor. Her ne kadar kararsız olsam da seçim günü vereceğim oyumu ama geçerli ama geçersiz sonra da eve gidip keyif çatacam. Acı gerçekler ortada birlik olunamıyor...
Saygılarımla.

Tamamiyle çelişkili bir yazı.

Bir yanda "başında çoban olan koyunlar" diyorsun diğer yanda da birlik olamıyoruz diyorsun. Ancak farkında değilsinki bu açıklamayı yapan kurumlar ile PSAKD gibi kurumlar tüm Alevi örgütleri içinde en çok sayıda üyeye sahip ve etkin örgütlerdir.

Bu mantıkla senin bu yargınla birlik değil "tekere çomak sokan" insanlar olur.

araknafobia
14.07.2007, 00:09
aleviler yine kullanılacak sol adaylarıda kullanacak ...nasıl chp nin bizi yıllardan beri kullandığı gbi ama ben yine ollsa chp ye veririm ...

soldan aday çıkanların çoğuda kendi siyasetlerini uygulayacaklar eminim ...olan bizlere olacak...

atatürkü tanımayan larla işimizin yada aynı kesede sol olarak kullanılmamızın nasıl bir şey olduğunu anlamaya çlışyıorum ....

ÖzgürEfe
14.07.2007, 00:11
O zaman sen söyle Can...
Madem ben Tekere Çomak sokan insanlardanım. Bana birlik adına atılan somut bir adım söyle ?

Nesimi
14.07.2007, 00:14
O zaman sen söyle Can...
Madem ben Tekere Çomak sokan insanlardanım. Bana birlik adına atılan somut bir adım söyle ?

Birlikden bahsedip Alevi örgütlerinin çalışmalarına kulak asmak doğru değil. Eleştirmek için bence o örgütlere katılıp katkı sunmak gerekiyor. Aksi halde o adamları koyun güden insanlar olarak nitelemen oldukça yakışıksız olmuş. İster CHP ister MHPye oy ver ama Alevilerin yıllardır mücadelesini verdikleri dernekleri, örgütleri bu şekilde kötüleme...

araknafobia
14.07.2007, 00:16
birlik adına bir adım atıldığını sanmıyorum ama şuan da sadece sol adayları olarak herkez çıkıyor bu ne olacak yane onu dmeek isityorum ...aleviler ne yapacak dediğin gibi aleviler hakkında hep soylentiler var kimlere verilecek ama başımızda birisinin olması lazım bal yoksa bole herkez oylarımızı çalarlar herkesin hür iradesini yanlış kişilerce kullanılmasından nefret ediyorum...

araknafobia
14.07.2007, 00:19
Birlikden bahsedip Alevi örgütlerinin çalışmalarına kulak asmak doğru değil. Eleştirmek için bence o örgütlere katılıp katkı sunmak gerekiyor. Aksi halde o adamları koyun güden insanlar olarak nitelemen oldukça yakışıksız olmuş. İster CHP ister MHPye oy ver ama Alevilerin yıllardır mücadelesini verdikleri dernekleri, örgütleri bu şekilde kötüleme...

bahsetmek istediğim konuya yakın ...alevileri bölmelerine izin vermemek için bole kurumlara sonuna dek korumamız yükseltmemiz lazım ....

türküler_sevdam
14.07.2007, 00:20
milletimiz o kadar cahil ki 50 ytl için oylarını götürüp akp ye verecek..
akp nin yaptığı uygulama şudur : bi poşet dolusu erzak (en fazla 10 ytl değerinde) erzak poşetinin içinde bi zarf ve zarfın içinde akp mühürlü seçim kağıdı... seçim günü bu hazır oy pusulası sandığa atılacak ve ellerinde olan boş oy pusulasıyla akp bürosuna gidip 50 ytl sini alacak...
vay beee 50 ytl için geleceğini kimlere emanet ediyorsun... yazıklar olsun böyle insanlara...diyorum ki milletimiz bu kadar cahil olamaz ama bu da bi gerçek

Nihat
14.07.2007, 00:25
topiğin amacı burdaki arkadşların fikirlerini öğrenmek ve yol göstermek ama arkadaşlarımız nedense birbirlerine üstünlük vermek için birbirlerini kıırcı ve rencide sözler sarfetmeye başlamışlar herkesin özgür düşüncesi var vebu yönde özgürce tartışın arkadaşlar
ama biribirinize saygı çerçevesinde .
chp ye kızan dostlar sanıırm eğer oy vermeyeceksineniz neden partiyi ve içindeki insanları yargılama hisi hisediyorsunuz anlamış değilim .parti evet tüzüğü kötü ama bu kadarda yapmayın derim bu şekilde hırpalamak ne kazandıracak sizlere acaba beğenmediğiniz bu parti yine savunacak duruma gelecek sizleri .
evet bizde ilhan kesici gbi faşist sloganları olan zatı istemiyoruz ama orda partiden hariç ufuk uras var verinona o zaman . yapacakda bir şey yok sanırım.
bir arkadaşım berhan şimşek neden en sonlarda diye yazmış bence bunu berhan şimşeğe ve 1 bölgde olan ve 8 sırada olan zatı muhterem arkadaş daha iyibilir eski il başkanı olan zat çok iyi bilir neden olduğunu bence siz o soruyu ona söyleyin .
il başkanlığı yapan zatı muhterem neden ta 8 inci sırada o cevap versin çok iyibilir neden olduğunu çamura bulaşan buzatı muterem berhan şimşek,ide yedi sanırım.
bilmeyen arkadaşlar içinde bir dip not .
berhan şimşek
istanbul il eskibaşkanı şinasi öktem.
ilsekreteri
sarıyer ilçe başkanı ve şuan millet vekili olan bhlur tamamlıyagil
acaba aynı ailedenmi geliyorlar bunu bence araştıın ve baykalın neden böyle yaptığını bulacaklardır .
bu il başkanın neden 8 sırada olduğunu ve baykalın bunları neden tırpanladığını çokiyi bilir bu arkadaşımız şinasi öktem .
çamura batmış biri bu bile çok 8 inci sıra ve bu aile saadeti zinciri kırılmalıdır .ve baykal bu yönde çok iyibir karar almıştır tebrik ediyorum onu şahsımca .

araknafobia
14.07.2007, 00:26
50 ytl için helal ...bidaha başa gelsinlerde onları faizli bir şekilde alırlar merak etmesinler...

bu arada akp nin bizim mahallemizde fakirlere yardım yaptığını gördüm kendim şahit oldum adamlar akp ye oy veren aileye yardım yaparken bizim alevi fakir ailelere erzak olarak hiç bir yardımı olduğunu görmedimm ...işte akp adaleti...

tyfn88
14.07.2007, 00:31
CHP'nin onca yıl alevilerden aldığı oy karşılığında bırakın vaadi bir teşekkürü yok. Bu kimin sayesinde sizce. Tabiki Deniz Baykal'ın.

CHP o zaman fiyasko... Aslında biz bunca yıl kimliğimize dayalı bir parti kurmadık bir denemedik desek yeridir. Böyle bir partiye verilen oylarla baraj geçilir ve mecliste hakkımızı daha iyi arardık. Ama hiç çıkmamış ki böyle bir parti veya biri. SHP miş, ODP miş, EMEP miş, TKP miş bunlar palavra geç...

araknafobia
14.07.2007, 00:37
ama bu zamana kadar chp ile geldik ne olursa olsun bundan sonrada ole gidecek gitmesi lazım arkşlar...başkası alevilere değer vermez ama verebilecek partide chpdir elllerinden geleni yapıp başkanını değiştirmesi yola ole devam etmesi lazım ...

ÖzgürEfe
14.07.2007, 00:38

Yazdıklarım anlam olarak askıda kalmış olabilir. Elbette verilen mücadeleye sonsuz saygım var ve birlikten yanayım ama örgütler arasındaki çekişme ve aralarında yapılan ve hatta forumda bile tartışılan atışmalardan sonra Kendi şahsi fikrim olarak örgütlerin beni temsil etmediğine karar vermem ve bunu forumda yazmış olmam Tekere Çomak Sokan İnsanlar grubuna sokuluyorsam bunu da kabul ederim. CHP-MHP durumu farklı bir konu onu tartışmaya gerek bile yok.
Yaptığım benzetme yanlıştı bunun için tüm forumdaki arkadaşlardan özür dilerim.
Saygılarımla.

sahrut75yagmur
14.07.2007, 03:12
üzerine alınan alınsın:)chp-mhp ile koalisyon yapmaya şimdiden hazır.zaten deniz baykal tv..programlarında mhp tabanının kendisinden uzak olamdığını söylüyor..bütün hesaplar belli..CHP-MHP faşistler birliği:)....ama sen bunu helen anlamadı isen yada farklı algılarsan ben buna salaklık demem..daha farklı bir kavram bulmak lazım:) tabiki
onu buraya yazamam çünkü o kadarıda ayıp olur

Senin gibi düşünmeyen ,giyinmeyen,farklı renkleri seven,farklı tarz müzikten hoşlanan ...vb insanlar salak mı demek istedim.3 seçimdir ÖDP'ye oy veren biri olarak bu kez oyum şeriata karşı baraj tehlikesi olmayan CHP'ye .Lakin sizin tercihlerinizi seçme nedeninizle benim ki çakışabilir,böylede farklılıklar olmalıdır Walter Lipmann'ın söylediği gibi''Herkes aynı şeyi düşünüyorsa,hiç kimse fazla birşey düşünmüyor demektir.''Sadece sizden farklı düşünüyorum diye salak olmam beni üzdü ve bunu belirtmek istedim.
Saygılarımla.

Seyhlerli1970
14.07.2007, 03:55
ALEVİLERDEN SOL, DEMOKRAT VE SOSYALİST BAĞIMSIZ ADAYLARA DESTEK ÇAĞRISI

Her seçim döneminde olduğu gibi, bu sefer de Alevilerin çoğunluğu şeriat korkusuyla statüko bekçiliğine koşulmak isteniyor. Bu kez de sistemin bekçileri korkutma senaryosunu iyi sahneye koyarak, henüz emekleme aşamasındaki Alevi örgütlerini bölmeyi başardı. Bu nedenle Aleviler bu seçimde de bütünlüklü bir yapı sergileyemeyecek görüntüsü veriyor.

Alevilerin siyasete ilişkin tutumlarıyla ilgili Ankara’da iki ayrı konferans düzenleyen Alevi örgütlerinden Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ve Alevi-Bektaşi Federasyonu’ndan (ABF) CHP’nin desteklenmesi kararı çıktı. Pir Sultan Abdal birleşenlerinin önderliğinde düzenlenen diğer konferanstaysa, ilk başta CHP’yi işaret eden açıklamalar yayınladıysa da sonra bir kararsızlık hali belirdi.

Cem Vakfı ve Ehlibeyt Vakfı gibi irili ufaklı Alevi örgütlerininse zaten ibreleri ya sağ partilerden yana veya CHP’yi gösteriyor. Kısaca hala Alevi olmakta ısrar eden ve kimliğini kendine dert edinen Aleviler bu seçimlere de hazırlıksız yakalandı. Sadece sıradan Alevi halk değil, Alevi adıyla örgütlenen dernek ve vakıf yönetimleriyle önderliklerinin de hiçbir hazırlığının olmadığı meydana çıktı. Bundan bir yıl öncesinden beri dillendirilen “Aleviler siyasete müdahale edecek” girişiminin içerikten yoksun olduğunun açığa çıkması bir yana, aynı söylemi öne sürenlerin büyük bir bölümünün siyasete müdahaleden yine her zaman olduğu gibi, CHP’den birkaç ahbap çavuşu milletvekili seçtirmekten öte bir şey anlamadıkları anlaşıldı. Öyle görünüyor ki, kışla destekli Cumhuriyet mitinglerine Alevilerin katılımını da teşvik eden Alevi örgütlerinin büyük bir bölümü, seçimlerde tabanlarına CHP’ye oy verilmesi işaretini verecekler. Keza bazı örgüt, dergi ve televizyon yöneticileri de CHP’den aday oldular.

Ancak sızan bilgilere göre, eski MHP’li Yaşar Okuyan’ın partiye katılımı için bile tören düzenleyen CHP’nin, Alevi örgütlerine gerekli ilgiyi göstermediği, adaylık başvurularının bireysel bazda yapılmasını tembihlediği ve Alevileri örgüt olarak muhatap almayacağını düşününce insanı hafakanlar basıyor. Hani CHP Alevilerin talepleriyle ilgili deklarasyon yayınlatacaklardı? Niye CHP, “Aleviler partimize büyük destek verecekler” deyip o aday olan Alevi örgütü temsilcileri için bir töreni bile çok gördü?

Alevi örgütlülüğünün geleceği yer bu mu olmalıydı? Bu mu bir yıldır dillendirilen siyasete müdahale? Bu kadar basiretsizlik olamaz!

Malûm sıradan Alevi kitle ortalığı kaplayan “şeriat geliyor!” yaygarasının etkisi altına girerek, aslında düzenleyenlerin amacı farklı, katılanların farklı olan Cumhuriyet mitinglerine akın ettiler. Mitinglerde Alevi katılımı kuşkusuz büyük bir sayı teşkil ediyordu. Sıradan Alevi halk, bu türden davranış ve tavır alışlarında öncelikle güvenliği esas alıyor. Düşünüyor ki, “AKP şeriatı getirecek. En azından benim şu anki durumum iyi sayılmasa da tüm iktidar odaklarını ele geçirirse bu parti, mevcut durumumda bile bir gerileme olacak. Türkiye tam laik bir ülke değil ama bunlar her yere hâkim olursa, elimizde olanı da kaybedeceğiz.”

Ayrıca, “Ben Alevi olarak hem AKP’yi hem askeri karşıma alamam. İki cephede savaşacak gücüm yok. O nedenle en iyisi, ehven-ı şer’i (kötünün iyisi) tercih edeyim. Ordu ne de olsa şeriatçı bir yönetimden evlâdır” diye taktik hesaplar yapıyor. Düz mantıkla bakıldığında sıradan Alevi bu düşüncesinde haklıdır. Ama işin detayına girildiğinde, Aleviler için aslında her iki gücün iktidarı da pek “hayır” getirmemiştir ve getirmeyecektir.

Lakin burada tuhaf olan Cumhuriyet mitinglerine yukarda kabaca açıklamaya çalıştığımız mantıkla destek veren Alevi kitlenin peşine Alevi örgüt liderlerinin de sorgusuz sualsiz takılması olmuştur. Hâlbuki Alevi örgütleri böyle zamanlarda lazımdır. İleri görüşlülüklerini ve önderliklerini böylesine kritik zaman dilimlerinde ortaya koyarlar. Ama heyhat ki, onlar da kitleyi uyaracaklarına, “Aslında biz sizden de çok korkuyoruz!” deyip akıntıya kapıldılar. İşin her zamanki gibi kolayını seçtiler. Başta AABK ve ABF genel başkanları olmak üzere, örgüt yöneticileri hem bu zincirleme mitinglere Alevilerin yoğun şekilde katılımını teşvik ettiler hem de seçimlerde CHP’yi destekleme kararı aldılar.

Peki, CHP’nin siyasi ve sosyal duruşu nerede? Bu Parti, siyasi yelpazenin neresinde, sağda mı solda mı?

AABK ve ABF genel başkanları daha önce CHP hakkında demediklerini bırakmamışlardı. Ne oldu da, şimdi CHP sütten çıkmış ak kaşığa döndü ve Alevilerin destekleyebileceği bir konuma geldi? Nedir bu körlük?

CHP’nin nasyonal sosyalist (Hitler’in partisi de öyleydi) bir parti olduğu hala anlaşılamadı. CHP bir devlet partisidir veya devleti kuran bir partidir. Tamam, 1950’lerden bu yana istisna sayılabilecek Ecevit dönemi hariç halkoyuyla iktidara gelememiştir ama Türkiye’de asıl iktidar hep CHP zihniyeti olagelmiştir. CHP ikinci derecede iktidar gücüne sahip hükümeti ele geçiremese de olur. Nasıl olsa, ordu, yüksek yargı, yüksek öğretim ve dış politika gibi asıl iktidar alanlarına hükmetmektedirler. Bundan olsa gerek, siz hiç Deniz Baykal’ın başbakan olmaya çalıştığını gördünüz mü? Böyle bir gayret okuyabiliyor musunuz attığı adımlarda? Biz okuyamıyoruz.

Biliniyor, CHP tek parti hükümeti olarak 1950’ye kadar ülkeyi tek başına yönetti. Sonra bazı önemsiz iktidar alanlarından vazgeçti ve İsmet İnönü çok partili siyasi hayata geçildiğini ilan etmek zorunda kaldı. Sonrasında ikincil iktidar olan siyasi partiler halk desteğiyle tüm engellemelere rağmen hükümet kurunca, zaman zaman asıl iktidarı da alacağız düşüncesine kapıldılar. Ama bu düşüncelerin bedelini 1960’dan başlayarak darbeler ve muhtıralarla çok ağır ödediler.

Sonra bazı önemsiz iktidar alanlarından vazgeçti ve İsmet İnönü çok partili siyasi hayata geçildiğini ilan etmek zorunda kaldı. Sonrasında ikincil iktidar olan siyasi partiler halk desteğiyle tüm engellemelere rağmen hükümet kurunca, zaman zaman asıl iktidarı da alacağız düşüncesine kapıldılar. Ama bu düşüncelerin bedelini 1960’dan başlayarak darbeler ve muhtıralarla çok ağır ödediler.

Burada CHP’nin rolü çok iyi kavranmalı. CHP hem asıl iktidardır hem de asıl iktidarın temsilcisi olarak ikincil iktidar (siyasal hayat) alanının içinde bulunur. Şimdilerde bu ikili rolü daha bir net ortaya çıkıyor.

Bu açıklamalardan sonra Alevilerin neden CHP’yi bir kurtarıcı olarak görmemesi gerektiği hemen anlaşılabilir. CHP uzun yıllardır hükümete gelememiştir ama gizlenmesine rağmen rahatlıkla görüleceği gibi 84 yıldır asıl iktidardır.

Buna karşılık CHP Alevilerin çoğunluğunun oyunu almasına rağmen bugüne kadar gerek siyasi iktidara hükmettiği dönemlerde gerekse de “süresiz saltanatı” sırasında Alevilere karşı “sıfır hak” politikası gütmüştür. Yani hep Alevi oylarını almış ama onlara en küçüğünden de olsa inanç ve ibadetlerini rahatça ifa edebilecekleri bir ortam, resmi bir tanıma türünden haklar vermenin yakınına bile uğramamıştır. O nedenle CHP, Alevilere karşı AKP’den, hatta MHP’den bile tehlikelidir. Onlar hiç olmazsa kıyısından köşesinden sınırlı iktidar olmuşlardır ve Alevilere kısa dönemli zararları dokunmuştur. Ya CHP? O maşallah sürekli saltanat sürdü ve sürüyor…

Cumhuriyet tarihi boyunca sırtlarında boza pişirilen Aleviler işte bu yapıyı iyi kavramalı ve CHP’yi defterlerinden bir daha yazmamak üzere silmelidirler. Bazılarına çok ağır bir yargıymış gibi gözükse de aslında AKP, MHP, SP, BBP Alevilerin açık ve mert düşmanlarıdır ama CHP gizli ve ezeli düşmanıdır.

Şurası iyi bilinmelidir: Türkiye’de Alevilere verilecek haklar sistemi ilgilendirir. Açıkçası Alevilerin birinci sınıf vatandaş olabilmeleri için bir sistem değişikliği gerekir. Alevilerin her yönden rahat edebilmeleri için ülkemizdeki “Tek millet, tek din, tek dil ve tek mezhep” anlayışının yıkılması şarttır. Kemalist sivil-asker oligarşinin hâkim olduğu bu devlet, “Müslüman-Sünni ve Türk” formülüne uygun vatandaşı “özde” sayıp gerisini “sözde” saydığı müddetçe bu ülkede kimseye huzur yoktur. Böylesine hayati bir değişim ve dönüşümeyse siyasal iktidarlar karar veremez. Daha doğrusu değişmez asıl iktidar bloğu buna izin vermez.

Buradan ne anlaşılıyor? CHP asıl iktidarın iki yönlü ortağı. Bu ülkenin yukarıdaki makbul vatandaş formülüne uymayan kesimlerine karşı en büyük suçlu olduğu ayna gibi ortaya çıkıyor.

O zaman çözüm nerede? Aleviler ve diğer makbul vatandaş tanımı dışındaki kesimler ne yapmalı ve nasıl hareket etmeli ki, bir çıkış yolu bulabilsin.

Bizim önerimiz, bu seçimlerde Alevilerin bağımsız olarak seçimde aday olan demokrat, sol ve sosyalist adaylara destek vermeleri yönündedir.

Aleviler, CHP’ye kanmasınlar artık. CHP bu ülkede “şeriat gelecek” gibi hayali korkular yaratıyor. Ülkeyi ilerici-gerici, laik-anti laik gibisinden toplumda anlamlı bir tabanı olmayan kutuplaşmalara sokuyor. Böyle yaparak müttefikleriyle birlikte asıl iktidar olduklarını gizlemek istiyor. CHP’nin derdi asıl iktidar olmanın getirdiği imtiyazları, bunların garantisi olan sistemi ve güçler dengesini korumaktır.

Şüphesiz Aleviler istediği partiye, sağcısına da solcusuna da oy verebilir. Tek tek Aleviler dinci veya milliyetçi bir partiye de oy vererek veya milletvekili seçilerek, bundan kârlı da çıkabilirler. Kimse kimsenin oyuna feodal bir anlayışla ipotek koyamaz. Ama Alevilerin derdi kollektif ve resmen tanınan haklarsa, ezilen bir kesim olarak bu kötü konumdan kurtulmak istiyorlarsa, bir “kitle” olarak kurtuluşları ancak ve ancak gerçek demokrasi, CHP gibi sahtesi değil hakiki sol ve sosyalizmdedir. Bir halk olarak Alevilerin yeri sol ve sosyalist güçlerle, kendileri gibi hakları yenen diğer toplum kesimlerinin yanıdır.

İşte bu nedenle bu seçimde sol, sosyalist ve demokrat bağımsız adaylar büyük bir şevkle desteklenmelidir. İmkânı olanlar seçim kampanyalarında çalışmalıdır. Bu türden bağımsız aday bulunmayan illerde bile kesinlikle CHP gibi sistem partilerine oy verilmemelidir. Böyle illerde Aleviler isterlerse ÖDP, EMEP, SDP gibi sosyalist partileri, Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde de DTP’nin gösterdiği bağımsız adayları tercih edebilirler. “Bu partiler de bana uymuyor” diyenler çıkarsa da, aman sakın ola kimse yanılıp yenilip de CHP’ye oy vermesin! Boş oy kullanılması veya sandığa gidilmemesi de bir çözümdür.

Bağımsız demokrat, sol ve sosyalist adayların desteklenmesinin önemli bir nedeni de, yüzde 10 barajıdır. Bu da protesto edilmesi gereken bir uygulamadır. Sistem ezilenlerin temsilini önlemek için bu kadar yüksek bir baraj getirmiştir. Bağımsızlara oy vererek, sizi insan yerine koymayan bu sistemle dalga geçiniz. Ona nanik yapınız!

“Bağımsızlara oy verince ne değişecek?”, “Bir iki milletvekili meclise girse n’olur?” veya “Böyle gelmiş böyle gider” demeyin kesinlikle! Sistemde bir gedik açmak da yeterlidir. Unutmayın top gülleleri önemsiz ve etkisizmiş gibi hedefe giderler ama sürekli bir mekanizma kurarsan vura vura hiç yıkılmazmış sanılan kaleleri, surları yerle bir ederler!

İşte Aleviler için bu seçimler bir başlangıçtır. Bağımsızlar az sayıda da olsa meclise girebilirlerse, buradan kazanılacak cesaret ve güvenle daha sonraki seçimlerde daha geniş ittifaklar ve birleşmelerin önü açılır. Yeter ki sabırlı ve kararlı olunsun. Ehven-i şer çözümler artık bir daha dönülmemek üzere terk edilsin.

Malum karanlık yavaş yavaş olur, aydınlıkta öyle birden gerçekleşmez. O nedenle sisteme, karanlığa küfür edip durmanın âlemi yok! Herkes bölgesindeki bağımsız adaya oy vererek bir mum yaksın ki, tek tek mumlar bir olup zifiri karanlığı bir güneş gibi ışıtsın!

Haydi, hep beraber sandığa koşalım ve umudumuz bağımsız adayları seçelim!

Seyhlerli1970
14.07.2007, 03:57
Bu çağrıya destek vermek isteyenler aşağıdaki e-mail adresine imzalarını gönderebilirler:

ortak-adaylara-destek@email.de

Adı Soyadı --Meslek/Örgüt

1- Hasan Kılavuz -- AABF Dedeler Kurulu Üyesi
2 - İbrahim Kılavuz -- Alevi Dedesi
3- Veli Uğurlu -- Alevi Dedesi
4- Haşim Kutlu -- Yazar
5- Hüseyin Demirtaş -- Alevilerin Sesi Yazarı
6- Gülabi Doxan -- Yazar
7- Yılmaz Demir -- Alevi Forumu Moderatoru
8- Haki Gürtaş -- Sosyolog, Yazar
9- Abdullah Demirel -- Kaynakçı
10- Ünsal Öztürk -- Yayıncı
11- Hasan Kaya -- Yazar, Şair, 2 Temmuz Sitesi
12- Hasan Harmancı -- Sosyolog, Yazar
13- Aydın Şafak -- Avusturya Alevilerin Sesi Sorumlusu
14- Rıza Demir -- Marangoz
15- Ümit Kaya -- İnşaat Mühendisi
16- Ali Uğural -- Esnaf
17- İlker Ok -- HR Advisor
18- Ali Ersin Kelleci -- Öğrenci, Yazar
19- Erhan Özbey -- Aleviforum.com
20- GAH -- Genç Aleviler Harekatı
21- Hamdullah HA. Akkaya -- İşadamı
22- Barlas Beyaztaş -- Gazeteci, Radyo/Televizyon Muhabiri
23- Ferhat Güneyli
24- Hasan Dere -- Şair, Yazar
25- Şahin Aydin -- Freier Journalis / Kunstfotograf
26- Hüseyin (Cihan) Minkner Kanas -- Basel Çevresi Alevi Kültür Merkezi Başkanı / IABF Yönetim Kurulu Üyesi
27- Ozan Telli -- Şair
28- Hüseyin Şimşek -- Gazeteci-Yazar, Yol TV Avusturya Temsilcisi
29- Ali Usta -- Yazar
30- Veli Abbas
31- Mehmet Alçınkaya -- İzmit/Kocaeli-Türkiye
32- Hüseyin Er -- Öğrenci
33- Hilmi Aslan -- Kaynakçı
34- Hüseyin Yeşil -- İşçi
35- Kenan Taşkın -- FUAF YK Üyesi
36- Hasan Yılmaz
37- Mehmet Bayrak -- Araştırmacı, Yazar
38- Recep Korkut -- Öğrenci, Yazar
39- Kemal Kahraman -- Müzisyen
40- Mustafa Gürlük -- Tercüman-Bremen
41- Ahmet Sönmez -- İşçi –Münih
42- Reşit Erdil -- İşçi
43- Hüseyin Bildik -- Pir, Demokratik Alevi Federasyonu Başkanı
44- Hüseyin Bildik -- Kızılbaş dedesi
45- Guzi Yıldız -- Serbest
46- M. Ali Alıçpınar -- Işçi
47- Bektaş Özbaş
48- Ahmet Yücedağ -- Gazeteci
49- Meyrem Yağmur
50- Nazim Tayçimen -- Serbest
51- Ayten Sünger -- Hemşire
52- Hüseyin Karaoğlu -- İşçi
53 - Mehmet Coban -- İşçi
54- Mahmut Seven -- İşçi
55- Mustafa Yakışır -- İşçi
56- Mehmet Burul -- İşçi
57- Cafer Bulut -- Kaynakçı
58- Hasan İvecan -- Multeci
59- Sadık Orhan -- İşçi
60- Azamet İzci -- İşçi
61- İbrahim Bayval -- Laborant
62- Veli Uğur -- İşçi
63- Ramazan Altıparmak -- Berber
64- Haydar Özçelik -- Serbest
65- Mustafa Çoşkun -- İşçi
66- Mirali Gündoğan -- İşçi
67- Kenan Kaan -- İşçi
68- Hülya Taş
69- Kibar Kamalak -- İşçi
70- Ayhan Aldanmaz -- Solist
71- Kamer Tayçimen -- Ozan
72- Sema Seven -- Ev Hanımı
73- Mehmet Balcı -- İşçi
74 - Hatun Kaya -- Ev Hanımı
75- Naci Yağmur -- İşçi
76- Hakan Bayrak -- Esnaf
77- Arif Dirik -- Semah Dergisi
78- Zeynel Gül -- Yazar
79- Neslihan Çelik -- Avukat
80- Hüseyin Çelik -- Hukukçu
81- Kazım Önalan -- Güvenlikçi
82- Hüseyin Kaya -- Emekli Sosyal Danışman
83- Hasan Keskin -- IGM Sendika Temsilcisi
84- Cihan Uğural -- Öğrenci
85- Ömer Polat -- Yazar
86- Ibrahim Isik -- Birlesik Hizmet Sendikasi VER.DI Göcmenler Sözcüsü
87- Seyfi Akcali -- Salzgitter Alevi Kültür Dernegi Baskani
88- İrfan Açıkgöz -- Prof Dr, Öğretim üyesi
89- Aysel Kılavuz -- AABF Kultur Kurulu Sözcüsü
90- Seyfettin Kılavuz -- İşçi
91- Hasan Aygün
92- Siyamet Köse -- İşadamı
93- Imam Hüseyin Eslek -- Öğretmen
94- Helin Ceren
95- Ali Soylu -- Sendikacı
96- Hüseyin Elçi -- Yazar, Fotoğrafcı
97- Lutfi Gültekin
98- Erdoğan Alçınkaya
99- Ali Buğdacı -- Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Kocaeli Şube Başkanı
100- Hasan Yağiz -- Pir Sultan Abdal Dernegi Yenimahalle Şb.Yönetim Kurulu Üyei.
101- Yusuf Ter -- Şair
102- Aşık Şah Turna -- Halk Ozanı Yazar Aktivist
103- Kemal Akbal -- Toulouse Alevi Kültür Merkezi Basın Yayın Sorumlusu
104- Behram Yılmaz
105- Ramazan Demir
106- Hasan Kıyafet -- Yazar
107- Ozan Şiar -- Yazar, Sanatçı, Öğretmen
108- Kemal Kalkan -- Bordeaux Alevi Kültür Derneği Gençlik Sorumlusu
109- Sena -- Müzisiyen
110- Hüseyin Dedesoy -- Binboga .net yazarlarindan ve Binboga Forum Moderatorlerinden
111- Ergin Doğru -- Demokratik Alevi insiyatifi Koordinasyon Üyesi

Alevimen
14.07.2007, 04:53
Bence bu açıklama umduğumuz ve dilediğimiz etkiyi maalesef yapamayacak yani balyoz efekti nafile çünkü benim için çok geç alınmış bir karar. Aylar önce bir tavır alınmalıydı bildiğimiz gibi mevcut siyasi mevzuların hiç birisi yeni deyil.
Forum'daki seçim anketin'de gördüğümüz gibi Alevilerin 50% si CHP ye oy verecek ve bu kitle yeni medyaları takip edenler, interneti takip etmeyen ve gerçekleri öğrenmek için zorluk çeken halk tabakası gene CHP ye oyu verecek, alternatif yok, bilgi yok, çare yok o nedenle Alevilerin oy oranı 55-70% aralarında CHP ye gideceğini tahmin ediyorum.
6 milyon oy potansiyeli ile hesap edersek 4 milyon oy... 35-40 milyon seçmen'de 10% baraj demek.

Yazgar
14.07.2007, 07:31
chp ye oy vermezseniz tayyip efendi yine koltuga oturacaktir.O zaman nasil bir hata yaptiginizi anladiginizda cok gec olunacaktir.

baris1976
14.07.2007, 08:30
inanamıyorum böyle bir karar acıklanmasının bence suan için hiç zamanı degildi cünkü görünen tekşey suan onların gösterdikleri yerlere oy vermek demek akp nin resmen önünü acmak demektir.. yanlıs anlamayın ben chp li degilim ama demokrat biri olarak bu secimde oy verilmesi gereken tek partide malesefki chp diyorum başka yerlere verilen her oy akp ye verilen oy diyorum

nehir
14.07.2007, 10:52
Merhabalar Burdan herkese 22 temmuzda oyumuz CHP'ye Bazı arkadaşlarımızın yorumlarını okuyup hak versemdeki yinede CHP'ye oylarınızı veriniz derim.

Böyle giderse AKP Başa gelecektir bu kesin oylar bölünmezsin lütfen

Herkese sevgi ve saygılar

Nesimi
14.07.2007, 11:59
efet çok doğru sölüosun AKP yi başa geçirmiyeceğiz.birlik olacağıs solmuş sağmış hiç fark etmes ülkeyi bölemeye isin vermeyeceğiz

Öncelikle Türkçe'yi doğru kullan, ondan sonra milliyetçilik yapabilirsin :devil2:

Nesimi
14.07.2007, 12:01
Bu çağrıya destek vermek isteyenler aşağıdaki e-mail adresine imzalarını gönderebilirler:

ortak-adaylara-destek@email.de

Adı Soyadı --Meslek/Örgüt

1- Hasan Kılavuz -- AABF Dedeler Kurulu Üyesi
2 - İbrahim Kılavuz -- Alevi Dedesi
3- Veli Uğurlu -- Alevi Dedesi
4- Haşim Kutlu -- Yazar
5- Hüseyin Demirtaş -- Alevilerin Sesi Yazarı
6- Gülabi Doxan -- Yazar
7- Yılmaz Demir -- Alevi Forumu Moderatoru
8- Haki Gürtaş -- Sosyolog, Yazar
9- Abdullah Demirel -- Kaynakçı
10- Ünsal Öztürk -- Yayıncı
11- Hasan Kaya -- Yazar, Şair, 2 Temmuz Sitesi
12- Hasan Harmancı -- Sosyolog, Yazar
13- Aydın Şafak -- Avusturya Alevilerin Sesi Sorumlusu
14- Rıza Demir -- Marangoz
15- Ümit Kaya -- İnşaat Mühendisi
16- Ali Uğural -- Esnaf
17- İlker Ok -- HR Advisor
18- Ali Ersin Kelleci -- Öğrenci, Yazar
19- Erhan Özbey -- Aleviforum.com
20- GAH -- Genç Aleviler Harekatı
21- Hamdullah HA. Akkaya -- İşadamı
22- Barlas Beyaztaş -- Gazeteci, Radyo/Televizyon Muhabiri
23- Ferhat Güneyli
24- Hasan Dere -- Şair, Yazar
25- Şahin Aydin -- Freier Journalis / Kunstfotograf
26- Hüseyin (Cihan) Minkner Kanas -- Basel Çevresi Alevi Kültür Merkezi Başkanı / IABF Yönetim Kurulu Üyesi
27- Ozan Telli -- Şair
28- Hüseyin Şimşek -- Gazeteci-Yazar, Yol TV Avusturya Temsilcisi
29- Ali Usta -- Yazar
30- Veli Abbas
31- Mehmet Alçınkaya -- İzmit/Kocaeli-Türkiye
32- Hüseyin Er -- Öğrenci
33- Hilmi Aslan -- Kaynakçı
34- Hüseyin Yeşil -- İşçi
35- Kenan Taşkın -- FUAF YK Üyesi
36- Hasan Yılmaz
37- Mehmet Bayrak -- Araştırmacı, Yazar
38- Recep Korkut -- Öğrenci, Yazar
39- Kemal Kahraman -- Müzisyen
40- Mustafa Gürlük -- Tercüman-Bremen
41- Ahmet Sönmez -- İşçi –Münih
42- Reşit Erdil -- İşçi
43- Hüseyin Bildik -- Pir, Demokratik Alevi Federasyonu Başkanı
44- Hüseyin Bildik -- Kızılbaş dedesi
45- Guzi Yıldız -- Serbest
46- M. Ali Alıçpınar -- Işçi
47- Bektaş Özbaş
48- Ahmet Yücedağ -- Gazeteci
49- Meyrem Yağmur
50- Nazim Tayçimen -- Serbest
51- Ayten Sünger -- Hemşire
52- Hüseyin Karaoğlu -- İşçi
53 - Mehmet Coban -- İşçi
54- Mahmut Seven -- İşçi
55- Mustafa Yakışır -- İşçi
56- Mehmet Burul -- İşçi
57- Cafer Bulut -- Kaynakçı
58- Hasan İvecan -- Multeci
59- Sadık Orhan -- İşçi
60- Azamet İzci -- İşçi
61- İbrahim Bayval -- Laborant
62- Veli Uğur -- İşçi
63- Ramazan Altıparmak -- Berber
64- Haydar Özçelik -- Serbest
65- Mustafa Çoşkun -- İşçi
66- Mirali Gündoğan -- İşçi
67- Kenan Kaan -- İşçi
68- Hülya Taş
69- Kibar Kamalak -- İşçi
70- Ayhan Aldanmaz -- Solist
71- Kamer Tayçimen -- Ozan
72- Sema Seven -- Ev Hanımı
73- Mehmet Balcı -- İşçi
74 - Hatun Kaya -- Ev Hanımı
75- Naci Yağmur -- İşçi
76- Hakan Bayrak -- Esnaf
77- Arif Dirik -- Semah Dergisi
78- Zeynel Gül -- Yazar
79- Neslihan Çelik -- Avukat
80- Hüseyin Çelik -- Hukukçu
81- Kazım Önalan -- Güvenlikçi
82- Hüseyin Kaya -- Emekli Sosyal Danışman
83- Hasan Keskin -- IGM Sendika Temsilcisi
84- Cihan Uğural -- Öğrenci
85- Ömer Polat -- Yazar
86- Ibrahim Isik -- Birlesik Hizmet Sendikasi VER.DI Göcmenler Sözcüsü
87- Seyfi Akcali -- Salzgitter Alevi Kültür Dernegi Baskani
88- İrfan Açıkgöz -- Prof Dr, Öğretim üyesi
89- Aysel Kılavuz -- AABF Kultur Kurulu Sözcüsü
90- Seyfettin Kılavuz -- İşçi
91- Hasan Aygün
92- Siyamet Köse -- İşadamı
93- Imam Hüseyin Eslek -- Öğretmen
94- Helin Ceren
95- Ali Soylu -- Sendikacı
96- Hüseyin Elçi -- Yazar, Fotoğrafcı
97- Lutfi Gültekin
98- Erdoğan Alçınkaya
99- Ali Buğdacı -- Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Kocaeli Şube Başkanı
100- Hasan Yağiz -- Pir Sultan Abdal Dernegi Yenimahalle Şb.Yönetim Kurulu Üyei.
101- Yusuf Ter -- Şair
102- Aşık Şah Turna -- Halk Ozanı Yazar Aktivist
103- Kemal Akbal -- Toulouse Alevi Kültür Merkezi Basın Yayın Sorumlusu
104- Behram Yılmaz
105- Ramazan Demir
106- Hasan Kıyafet -- Yazar
107- Ozan Şiar -- Yazar, Sanatçı, Öğretmen
108- Kemal Kalkan -- Bordeaux Alevi Kültür Derneği Gençlik Sorumlusu
109- Sena -- Müzisiyen
110- Hüseyin Dedesoy -- Binboga .net yazarlarindan ve Binboga Forum Moderatorlerinden
111- Ergin Doğru -- Demokratik Alevi insiyatifi Koordinasyon Üyesi

Bende mail yolladım destek olmak gerekiyor. Alevi örgütlerinin bu tavrı oldukça önemli. Tabiki büyük oranda insanlar kararsız bu yüzden seçime 1 hafta kala bu durumu herkese acilen anlatmaları gerekiyor aksi durumda kararsız kesimin oyları chp'ye hatta gp veya mhpye kayabilir(var maalesef böyle insanlar).

Serhatlı
14.07.2007, 14:32
Bence bu açıklama umduğumuz ve dilediğimiz etkiyi maalesef yapamayacak yani balyoz efekti nafile çünkü benim için çok geç alınmış bir karar. Aylar önce bir tavır alınmalıydı bildiğimiz gibi mevcut siyasi mevzuların hiç birisi yeni deyil.
Forum'daki seçim anketin'de gördüğümüz gibi Alevilerin 50% si CHP ye oy verecek ve bu kitle yeni medyaları takip edenler, interneti takip etmeyen ve gerçekleri öğrenmek için zorluk çeken halk tabakası gene CHP ye oyu verecek, alternatif yok, bilgi yok, çare yok o nedenle Alevilerin oy oranı 55-70% aralarında CHP ye gideceğini tahmin ediyorum.
6 milyon oy potansiyeli ile hesap edersek 4 milyon oy... 35-40 milyon seçmen'de 10% baraj demek.

birde şu var çoğu insanımız CHP nin tutumundan memnun değil artı tv den çoğu olayı takip edebiliyorlar ve sanmıyorumki o CHP bu seçimde o kadar rahat şekilde barajı aşsın, ne kadar olursa olsun baykal bunu çok önceden fark etti destek alamayacağını bildiği için sağ trübinlere oynadı buda denize düşen yılana sarılır hesabı o da tutmaz CHP istediği desteği sağdanda alamaycak buna eminim ve bu benim iddaam CHP barajı aşamayacak ...

renas_kurd
14.07.2007, 16:49
oylarımız bagımsızlara verelim aleviler chp ye yeterince kandı ama sonuc aynı levilerin bı chp askı nereden geliyor anlamı degilim hadi oylar bagımsızaoylar bagımsıza

bıldırcın24
14.07.2007, 17:33
Yasalarla yasak doğduk,günahlarla suçlu öleceğiz.Sonum nasıl olsa böyle olacaksa,varım herşeyi yaşamaya !
Bir nefrettir başladı gözlerimde.Okudukça gelen bu ümitsiz sonlar,beni kitaplardan bile bunalttı.İnsanın en bahtsız yanıdır;yaşadıkça öğrenmek, adilikleri , aldatıları görmek ve öğrendikçe yıkılmak.Bu çağlar öncesinden,Adem ve Havva ‘dan miras kalmış bizlere.
Romeo’nun Juliette’i,Ferhat’ın Şirin’i hepsi Adem’in evlatları değil miydi?Tanrı’nın cezalandırdığı Adem ve Havva kulunun cezalarını çekmediler mi onlar da?Bize bırakılan ne Adem’in servetiydi ne aşkı ne de yüreği..Yalnızca yaşadığı umutsuzluklar,pişmanlıklar kaldı elimize.
Dünya’ya gelişimize karşılık Tanrı elimize bir küçük mutluluk tıkıştırdı;küçük bir çocuğun eline şeker verir gibi..Gülüşlerimiz yalnızca bikaç sene oyuncak oldu bize.Bir çoğumuz bu kadar bile şanslı olamadı.Bir bebeğin dünyaya gözlerini açma sevinciyle etrafına bakması,ilk görme hevesiyle incelemesi gibi ilk hüzünlerimizi derinden yaşadık.
Bazı şeyler vardır ki sonları bilindik,adımız gibi ezberlediğimiz acılardır.Ulysse’in Pénélope’si senelerce nakış dikip ,geceleri sökerek hiçbirşey elde edemedi.Ne Ulysse’inden haber vardı,ne mutluluğundan...Sönen ışığın arkasından karanlığa boş ümitlerle koşup durdu.Kendini avuttu yıllarca...
Bir yasak elma uğruna indik bu işgence yuvasına.Jüpiter’in erkekleri Venüs’ün kadınları hep bir araya toplandık.Tanrılar’ın nazı uğruna yoksulluğa,mutsuzluğa ve sonunda toprak olmaya katlandık.Onlar bize akıl verdi,yanına da hırs,cimrilik ve sonsuz arzuları kattı.
“Sevgidir kalplerinizi dolduran!”dedi Tanrı’lar, fakat sevgiyi yanlış öğrettiler. Hırs aşka dönüştü,para oldu ve nefret olarak çıktı kalplerden.Aldatma bir ihtiyaç halini aldı ve anlaşıldı ! Jüpiter erkeğe aldatsın diye , Venüs kadına intikam alsın diye sevgi verdi.
Bu seferde Tanrılar’ın suçunu çekti insanoğlu. Adem’in ya da evlatlarının Tanrı’yı yargı hakkı olsaydı bu kadar sorunun cevabı bulunur muydu acaba,ruhların isyanı sonucunda bundan daha kötü bir ceza, daha büyük bir haksızlık bulunabilir miydi?
Yaşamda hak etmeden bir sürü acı çekiyoruz.Bir kez de bizlere şans verilseydi hiçbirşey böyle olmazdı belki de.Adem’in dala dokunuşu engellenirdi.Şanslar elimizden alınmış bir kere,yasak ağacın gölgesinde yaşamakla hükümlendirilmişiz. O halde yaşamdan sonra ceza niye,yeterince acı çekmedik mi?
Belki de en iyisi düşünmemek.Cevabı olmayan sorular sorarak, olanaksıza oynamak dışında elime birşey geçmeyecek.Yasalarla yasak doğduk,günahlarla suçlu öleceğiz.Sonum nasıl olsa böyle olacaksa,varım herşeyi yaşamaya !

Alıntı olarak alıp huzurlarınıza sunduğum bu metin daha 86 doğumlu olan Aliye İnci Çiçekoğlu hanımefendi kardeşimizin.
Size birşeyler anlatıyor mu? bilmiyorum.ama hayallerle yaşayacağınıza gerçeklerin farkına varın,içinde bulunduğunuz tehlikeleri görmezden,duymazdan gelmeyin; Akp nin şerrinden geleceğinizi,yarınlarınızı değer yargılarınızı sahipsiz bırakmayın....ve ne olur bağımsız demeyin
Bağımsızlar çıkar ve manfaatleri uğruna bu yolu seçtiklerinin,sizleri de bu yolda kullandıklarının farkına varın....

yarın isteklerinizi rahatsızlıklarınızı çatısı dahi belli olmayan ayrık hangi bağımlı çıkarcıya anlatacaksınız merak ediyorum.Karar tabiki sizin ama hedefiniz akp'yi bitirmek olmalı,meclisi imam hatip gönüllüsünden,ülkeyi şeh sevdalısı şeriat bağımlısı,başbakandan kurtarma çabasında olun......... sevgi ile yeşersin insan sevdası,saygı ile hoşgörü ve medeniyetle büyüsün ülkenin yarınları

İrMaK_D
14.07.2007, 19:02
canlar çok haklısınız chp şimdiye kadar biz aleviler için hiç bişey yapmamışdır ama bi çoğunuzda dediği gibi akp başa gelmesin diye oy chpye gidecek diğer parti ve adayların baraj sorunu yoluyo... Bu nedenle istemeye istemeyede olsa ben oyumu chp vericem. :(

pir alevi
14.07.2007, 19:24
ben kimseyi lider olarak görmüyorum kendi kararımı kendim veririm sizler de öyle olmalısınız oyum chp ye

lilah
14.07.2007, 19:50
Alevilerin oyu sola ve bağımsızlara verlim CHP ye vermeyelim bu nasıl bir düşünce CHP Sevsemde sevmesemde
OYUM AKPARTİYE DUR DEMEK İÇİN CHP ye Olacaktır

İrMaK_D
14.07.2007, 20:42
benim görüşümü beğenmiyo olabilirimsin ama kendi düşüncenide başkalarına empozite etmene gerek yok burda herkes kendi düşüncesi söylüyo ben bi alevi kürdü olarak chp vericem oyumu...

atas
14.07.2007, 20:46
ArkadaŞlarima Katiliyorum Oyum Chp Ye

amor3
14.07.2007, 21:11
arkadaşlarıma katılıyorum oyum chpye

KRaMP
14.07.2007, 22:02
dtp partisine hiç güven miom bagımsızları düşünmüyom oy chp ye

Nihat
14.07.2007, 22:31
birde şu var çoğu insanımız CHP nin tutumundan memnun değil artı tv den çoğu olayı takip edebiliyorlar ve sanmıyorumki o CHP bu seçimde o kadar rahat şekilde barajı aşsın, ne kadar olursa olsun baykal bunu çok önceden fark etti destek alamayacağını bildiği için sağ trübinlere oynadı buda denize düşen yılana sarılır hesabı o da tutmaz CHP istediği desteği sağdanda alamaycak buna eminim ve bu benim iddaam CHP barajı aşamayacak ...

serhat merhaba baraj meselesinin olduğunu sanetmiyorum ya ben. en az sanırım % 23,4 ve %21 sanıırm bu sadece benimkendim düşüncem ve bu düşüncemde hiçde yanılmadım her chp sonuçlarını hep bu şekilde oranladım ve hiçbir zamanda yanılmadım sanıırm .şimdidie yanıldığımı sanetmiyorum eğer halkın içine girip değişik grupların ve insanların içine eğer girdiysen göreceksin oranlar hiç değişmez sanırm insan düşüncesi ne olursa olsun seçim sandığında sonuç değişir bunu hep yaşadım kendim sürekli seçimlerde aldığım görevler ve insan ilişkileri ile orantılı bir hesaplama benimkisi .
saygılarımla
b

aytek
14.07.2007, 22:48
Daha önceleri bende CHP demiştim forum içi bazı tartışmalrda; Ancak şu son gelişmeler; yani BAYKAL ve askerin gereksiz samimiyeti, BAYKALIN bilerek ya da bilerek BAHÇELİ ile ortak söylemlere düşmesi ve bölgemden UFUK URAS gibi bir adayın çıkması fikrimi değiştirmemi sağladı!!!

Eğer bölgenizde sağlam bir bağımsız adayınız mevcut ise bunu değerlendirin!!
Ama başka şansınız yok ve bağımsız adaylar size güven vermiyorsa son seçenek olan CHP' ye verin oyunuzu ama önce tekrar tekrar düşünün!!!

CHP' nin benim de içinde bulunduğum birinci bölge birinci sıradan milletvekili adayı; DEMİRELin uzaktan akrabası, ÖZALın bir numaralı yalakası, ANAP artığı, İHSAN KESİCİ!!!! Ayrıca başka bölgeler de durum bundan farklı değil!!

Oylar CHP' ye derken bunu da düşünmekte fayda var;
Yani İstanbul birinci bölgedeki arkadaşlar mecliste kendileri için İLSAN KESİCİyi mi istiyor? Yoksa kalitesi ve muhalifliği tartışma kabul edilmez UFUK URASı mı?
Karar sizin?

izmirksk
14.07.2007, 22:49
Daha önceleri bende CHP demiştim forum içi bazı tartışmalrda; Ancak şu son gelişmeler; yani BAYKAL ve askerin gereksiz samimiyeti, BAYKALIN bilerek ya da bilerek BAHÇELİ ile ortak söylemlere düşmesi ve bölgemden UFUK URAS gibi bir adayın çıkması fikrimi değiştirmemi sağladı!!!

Ama başka şansınız yok ve bağımsız adaylar size güven vermiyorsa son seçenek olan CHP' ye verin oyunuzu ama önce tekrar tekrar düşünün!!!

CHP' nin benim de içinde bulunduğum birinci bölge birinci sıradan milletvekili adayı; DEMİRELin uzaktan akrabası, ÖZALın bir numaralı yalakası, ANAP artığı, İHSAN KESİCİ!!!! Ayrıca başka bölgeler de durum bundan farklı değil!!

Oylar CHP' ye derken bunu da düşünmekte fayda var;
Yani İstanbul birinci bölgedeki arkadaşlar mecliste kendileri için İLSAN KESİCİyi mi istiyor? Yoksa kalitesi ve muhalifliği tartışma kabul edilmez UFUK URASı mı?
Karar sizin?

tebrik ederim bu yaklaşımınızı..olayları sağduyu ile görebilmişsiniz

CaNCa
14.07.2007, 23:14

Ben tam olarak anlattığınız bu kategori içerisine giriyorum. UFUK URAS'ın bulunduğu seçim bölgesinde olmanız güzel bir şans bence, en azından mecbur kalma inancı ile bir partiye oy vermemiş olacaksınız. Ben Mersin'de bulunan birisi olarak, dtp'nin bağımsız adayını kendime çok uzak gördüğüm için, akp'e karşı güçlü bir blok oluşturabilme alternatifi olarak inandığım CHP'e oy vermeyi düşünüyorum. Yinede chp'nin mevcut zihniyetine karşı bir çok arkadaşın anlattığı sıkıntılar benim içinde geçerli, o nedenle sandığa gidene kadar ne olacağına emin değilim.

Nesimi
14.07.2007, 23:19
Ben tam olarak anlattığınız bu kategori içerisine giriyorum. UFUK URAS'ın bulunduğu seçim bölgesinde olmanız güzel bir şans bence, en azından mecbur kalma inancı ile bir partiye oy vermemiş olacaksınız. Ben Mersin'de bulunan birisi olarak, dtp'nin bağımsız adayını kendime çok uzak gördüğüm için, akp'e karşı güçlü bir blok oluşturabilme alternatifi olarak inandığım CHP'e oy vermeyi düşünüyorum. Yinede chp'nin mevcut zihniyetine karşı bir çok arkadaşın anlattığı sıkıntılar benim içinde geçerli, o nedenle sandığa gidene kadar ne olacağına emin değilim.

Mersin bağımsız adayı bence çağdaş demokrat bir insan özgeçmişi şu şekilde:

ORHAN MİROĞLU ,DY: MARDİN, YIL:1952

Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü mezunu. 1980 darbesinde tutuklanarak 8 yıl cezaevinde kaldı. Musa Anter suikastinden yaralı olarak kurtuldu. HADEP, DEHAP PM üyeliği görevlerinde bulundu. En son DTP Eşbaşkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydi. Halen Radikal Gazetesi'nde yazmakta.

Ben olsam oy verirdim.

izmirksk
14.07.2007, 23:22

Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü mezunu. 1980 darbesinde tutuklanarak 8 yıl cezaevinde kaldı. Musa Anter suikastinden yaralı olarak kurtuldu. HADEP, DEHAP PM üyeliği görevlerinde bulundu. En son DTP Eşbaşkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydi. Halen Radikal Gazetesi'nde yazmakta.

Ben olsam oy verirdim.

ya ben izmir 2.bölgedeyim ve adaylar konusunda kararsızım:)
gerçi kürt kökenli bir adaya vermeyi düşünüyorum ,burada kürt kökenli çok kişi var ama onlaın ciddi bir ksımı akp ye verecek(akp ile bağımsız adaylar arasında bölünmüşler)
ya işe bak:)ben kürt değilim kürt adaya veriyorum ama onlar akp ve bağımsız kürt adaylar arasında bölünmüşler...
böyle bir yere varılmazki..neyse umut edelim ki son anda sandıkta , bağımsız adaya versinler

alirada
14.07.2007, 23:26

simdiye kadar kimin alevilere desteyi olduki.bu secimin baska bir ozelliyi var tc yi akpden kurtarmak ayni zamanda yukselen ulkucu hareketi durdurmak.budurumda hemsehrim malesef tek cozum chp.fakat and icerimki gelecek secimde dunya yikilsa chpye oy yok.bagimsizlara vereceyim oy kime yarayacakki yine akpye yarar.bu secime ozel once tc diyorum sonra aleviler.zira tcnin akp eliyle nasil harac mezat satildigini nasil kadrolastigini eyitimde nasil tahribatlar yarattigina hepimiz sahidiz guclu bir turkiye olmadan guclu aleviler olamayiz.saygilar

Nesimi
14.07.2007, 23:28
ya ben izmir 2.bölgedeyim ve adaylar konusunda kararsızım:)
gerçi kürt kökenli bir adaya vermeyi düşünüyorum ,burada kürt kökenli çok kişi var ama onlaın ciddi bir ksımı akp ye verecek(akp ile bağımsız adaylar arasında bölünmüşler)
ya işe bak:)ben kürt değilim kürt adaya veriyorum ama onlar akp ve bağımsız kürt adaylar arasında bölünmüşler...
böyle bir yere varılmazki..neyse umut edelim ki son anda sandıkta , bağımsız adaya versinler

Kürtler öncelikle kendi partilerine sahip çıksalar tüm Kürtler dehap çizgisinde olsa bugün Türkiyede şeriat korkusuda olmaz terör sorunuda. O zaman bağımsız adaylara da gerek kalmazdı.

ABD'de siyahlar ile Türkiyede Kürtleri ben hep birbirine benzetmişimdir. Ama kendisine sahip çıkmayanlara acıyorum. AKP kadar Türkiyeyi geriye götüren bir partiye sırf din adına destek vermeleri yanlış, bu yanlışdan kurtulmaları lazım.

kolpa
14.07.2007, 23:38
cidden şu akpye veren kürtleri anlamıyorum,ilk devlet bahçeli "kürt sorunu vardır" dese koşa koşa ona verecekler.

CaNCa
15.07.2007, 00:08
Mersin bağımsız adayı bence çağdaş demokrat bir insan özgeçmişi şu şekilde:

Ben olsam oy verirdim.

Nesimican saolasın Orhan Miroğlu'nu biliyorum, başta kürt sorunu esas olmak üzere, yazmış olduğu 8 kitap var.

Hatta şunu da anlatım; 3 gün önce almanyadan bir kuzenim geldi, ithal dtp sempatizanlarından birisi, onun teşviki ile dün (cuma günü) mersin cumhuriyet mahallesindeki 'bin umut adayının' seçim bürosu açılışına katıldık. kuzenim annesi alman olduğu için doğal olarak çok az türkçe ve tek kelime kürtçe bilmiyor. ama bu uzaylı bir saat önceden gidip çalışmalara'da yardımcı olmak istedi. büronun içerisine girdik, amcamın birisi kuzenimle kürtçe konuşmaya çalışıyor :) ikimizde hiç birşey anlamadık, ama ilk girişte bürodaki cematin bu enteller burda ne arıyor der gibi bakışlarını hissettik. bir süre yolunu şaşırmış turist muamelesi gördükten sonra türkçe konuşan bir kaç genç arkadaşla anlaşıp hazırlıklara da katılarak davullu zurnalı halaylar hoş enstantaneler de yaşadık, ama genel olarak türkiyede kendimi daha önce hiç bir çevre içerisinde bu kadar yabancı hissetmemiştim. aslında demokratikleşme anlamında benzer konularda birçok ortak kaygılar gütmüş olmamıza rağmen, 'bin umut adayları' içerisinde dtp odaklı adayların salt etniksel bir yapılaşma içerisinde olmaları beni endişelendiriyor. Yoksa dediğin gibi özgeçmişlerinden kuş bakışı bir izlenimle Orhan Miroğlu'da dahil 'bin umut adaylarının' birçoğu çağdaş, demokrat, mücadeleci ve duyarlı bir izlenim veriyor.

garcia
15.07.2007, 03:02

bağımsıza baraj yok...

sahrut75yagmur
15.07.2007, 05:40
1954 seçimleri-barajsız
1 DP %57,5
2 CHP %35,29
3 CMP %4,84
4 BAĞ. %1,74 3 tane bağımsız aday. Adlarına ulaşamadım.Özür.
5 TKP %0,63

1957 seçimleri-barajsız
1 DP %47,91
2 CHP %41,12
3 CMP %7,08 )
4 HP %3,84
5 BAĞ. %0,05 .Bağımsız yok.

1961 seçimleri-barajsız
1 CHP %36,74
2 AP %34,8
3 CKMP %13,96
4 YTP %13,73
5 BAĞ. %0,81.Bağımsız yok.

1965 seçimleri-barajsız
1 AP %52,87
2 CHP %28,75
3 MP %6,26
4 YTP %3,72 )
5 BAĞ. %3,19 1. Bağımsız aday.Çetin Altan
6 TİP %2,97
7 CKMP %2,24

1969 seçimleri-barajsız
1 AP %46,55
2 CHP %27,37
3 GP %6,58
4 BAĞ. %5,62 .13 kişi bağımsız olmuştur.Ali Avni Turanlı,Mahmut Sıddık Aydar,Hasan Değer,Ali Rıza Septioğlu,Abdullah Cilli,Necmettin Erbakan,Ahmet Karaaslan,İbrahim Öztürk,Abdurrahim Türk,Abdulkadir Özmen,Kasım Emre,İsmet Hilmi Balcı,Mehmet Emin Derdinç.
5 MP %3,22
6 MHP %3,03
7 BP %2,8
8 TİP %2,68
9 YTP %2,18

1973 seçimleri-barajsız
1 CHP %33,29
2 AP %29,82
3 DP %11,89
4 MSP %11,8
5 CGP %5,26
6 MHP %3,38
7 BAĞ. %2,8 300.634. 6 kişi bağımsız seçildi.Münyettin Mutlu,Mehmet Fuat Fırat,İbrahim Aysoy,Kasım Emre,Mustafa Kemal Gönül,Abdulkerim Zilan.
8 TBP %1,14
9 MP %0,58

1977 seçimleri-barajsız
1 CHP %41,39
2 AP %36,89
3 MSP %8,57
4 MHP %6,42
5 BAĞ. %2,49. 4 kişi seçildi.Eşref Cengiz,Ali Rıza Septioğlu,Nurettin Yılmaz,Abdulkerim Zilan.
6 CGP %1,87
7 DP %1,85 )
8 TBP %0,39
9 TİP %0,14

1983 seçimleri-çift barajlı
1 ANAP %45,14
2 HP %30,46
3 MDP %23,27
4 BAĞ. %1,13 .YOK

1987 seçimleri-çift barajlı
1 ANAP %36,31
2 SHP %24,74
3 DYP %19,14
4 DSP %8,53
5 RP %7,16
6 MÇP %2,93
7 IDP %0,82
8 BAĞ. %0,37 .YOK.

1991 seçimleri-çift barajlı
1 DYP %27,03
2 ANAP %24,01
3 SHP %20,75
4 RP %16,88
5 DSP %10,75
6 SP %0,44
7 BAĞ. %0,13.YOK.

1995 seçimleri-ülke barajı
1 RP %21,38
2 ANAP %19,65
3 DYP %19,18
4 DSP %14,64
5 CHP %10,71
6 MHP %8,18
7 HADEP %4,17
8 BAĞ. %0,48.YOK.
9 YDH %0,48
10 MP %0,45
11 YDP %0,34
12 İP %0,22
13 YP %0,13

1999 seçimleri-ülke barajlı
1 DSP %22,19
2 MHP %17,98
3 FP %15,41
4 ANAP %13,22
5 DYP %12,01
6 CHP %8,71
7 HADEP %4,75
8 BBP %1,46
9 BAĞ. %0,87. 3 kişi bağımsız olmuştur.Mehmet Ağar,Mahmut Tevfik Özal,Bekir Gündoğan.
10 ÖDP %0,8
11 DTP %0,58
12 LDP %0,41
13 DP %0,3
14 BP %0,25
15 MP %0,25
16 İP %0,18
17 EMEP %0,17
18 YDP %0,14
19 DEPAR %0,12
20 SİP %0,12
21 DBP %0,08

2002 seçimleri-ülke barajlı
1 AKP %34,43
2 CHP %19,41
3 DYP %9,54
4 MHP %8,35 2
5 GP %7,25
6 DEHAP %6,14
7 ANAP %5,11
8 SP %2,49
9 DSP %1,22
10 YTP %1,15
11 BBP %1,02
12 BAĞ. %0,96 8 kişi bağımsız.EdipS.Gaydalı,Mehmet Ağar,Mustafa Zeydan,Sülayman Bölünmez,Sabahatttin Cevheri,ÜlküG.Güney,Mehmet Tatar,Dursun akdemir.
13 YP %0,93
14 İP %0,51
15 BTP %0,48
16 ÖDP %0,34
17 LDP %0,28
18 MP %0,22
19 TKP %0,19
Evet rakamlar bu.1954 den beri çıkan isimler çoğu aynı ve politikarı belli.Hele ülke barajı uygulamaya konduktan sonra,zaten oda kürt ve solcular içindi,sosyalist adaylar tamamen silindi.
İnşallah ben yanılırımda meclise 30-40 sosyalist aday girer.Lakin tamemen rakamlarla koonuşursak oda olmayacak görünüyor.
Hele benim bölgem olan İST. 3. bölge Akp'nın kalesi gibi son seçimden bu yana ,doğudan en büyük göçü alan bölge olarak; onunla başedebilecekbir CHP var birde DP bu nedenle oyum CHP 'ye.....
Gelelim partilere son seçimlerinde 1. olan partıler rakamlara göre 2. seçimlerinde 2parti yada iktidar ortağı oluyor.3. seçimde ise oylar eriyip baraja bile takılıyor.
Son seçimlerinde 2 olan partinin oyları ya %5-7 artıyor yada eksiliyor.
Son seçimler de baraja takılan partiler de ise bir yükseliş görülüyor.(ben değil rakamlar konuşuyor)
buna göre
1- Akp
2-Chp
3-Mhp
4-Dp seçimde( rakamlara ve anketlere göre) dizilecekler.
Saygılarımla.

orontes
15.07.2007, 10:28
Geç kalındı.

Ama olumlu bir adımdır.

Meclis'te farklı seslere farklı renklere ihtiyaç var.

Gerçi ben oy kullanmayacağım ama Alevilerin kendi alternatifleri üzerinden politik tavır geliştirmeleri, düzen partilerine teslim olmamaları Alevilik öğretisine yakışan bir tutumdur. Ama yetmez. CHP ile gecikmiş 84 yıllık bir hesaplaşma söz konusudur. Artık dokunulmazlara dokunmanın zamanı gelmiştir. Hitler gibi bir faşistin dostu olduğunu söyleyenlerin yönettiği bir parti idi CHP. Ne zaman sol oldu? Ve Aleviler neden CHP de tutturdular uzun yıllar?

Amerika Aleviliği düzen içileştirmeye ve kendi politik-stratejik amaçları doğrultusunda yeniden biçimlendirmeye çalışıyor. Bu nedenle ABF ve AABF çok önemli bir rol üstleniyor. Aleviliğin tarihsel-sosyal-sınıfsal misyonuna sahip çıkmak.

Fethullahçı bir islam anlayışı ile yanyana getirilmeye çalışılan Alevilik, kendi bağımsız politik platformunu oluşturdukça, toplumsal değişim ve dönüşüm olanakları da artacaktır. Bu nedenle bu karar önemli bir karardır...

Saygılarımla.

orontes
15.07.2007, 10:31
cidden şu akpye veren kürtleri anlamıyorum,ilk devlet bahçeli "kürt sorunu vardır" dese koşa koşa ona verecekler.

cidden şu CHP ye oy veren Alevileri anlamıyorum. 84 yıldır Aleviliği tüm kurumları, inanç, felsefe ve öğretisiyle toptan reddeden yoksayan cemevlerine dedelik kurumuna izin vermeyen CHP ye neden oy verirler anlamıyorum...

Nesimi
15.07.2007, 12:44
Nesimican saolasın Orhan Miroğlu'nu biliyorum, başta kürt sorunu esas olmak üzere, yazmış olduğu 8 kitap var.

Hatta şunu da anlatım; 3 gün önce almanyadan bir kuzenim geldi, ithal dtp sempatizanlarından birisi, onun teşviki ile dün (cuma günü) mersin cumhuriyet mahallesindeki 'bin umut adayının' seçim bürosu açılışına katıldık. kuzenim annesi alman olduğu için doğal olarak çok az türkçe ve tek kelime kürtçe bilmiyor. ama bu uzaylı bir saat önceden gidip çalışmalara'da yardımcı olmak istedi. büronun içerisine girdik, amcamın birisi kuzenimle kürtçe konuşmaya çalışıyor :) ikimizde hiç birşey anlamadık, ama ilk girişte bürodaki cematin bu enteller burda ne arıyor der gibi bakışlarını hissettik. bir süre yolunu şaşırmış turist muamelesi gördükten sonra türkçe konuşan bir kaç genç arkadaşla anlaşıp hazırlıklara da katılarak davullu zurnalı halaylar hoş enstantaneler de yaşadık, ama genel olarak türkiyede kendimi daha önce hiç bir çevre içerisinde bu kadar yabancı hissetmemiştim. aslında demokratikleşme anlamında benzer konularda birçok ortak kaygılar gütmüş olmamıza rağmen, 'bin umut adayları' içerisinde dtp odaklı adayların salt etniksel bir yapılaşma içerisinde olmaları beni endişelendiriyor. Yoksa dediğin gibi özgeçmişlerinden kuş bakışı bir izlenimle Orhan Miroğlu'da dahil 'bin umut adaylarının' birçoğu çağdaş, demokrat, mücadeleci ve duyarlı bir izlenim veriyor.

Evet birde işin farklı boyutu var tabiki. Kitlesini bilinçlendirmeyen geliştirmeyen bir hareket eninde sonunda feodalizm veya diğer dini,etnik kalıplardan sıyrılamayacakdır. Bu açıdan daha çok çalışıp kitlesini sosyalizme veya daha çağdaş bir konuma getirmeleri gerekiyor.

Bağımsız adaylarda kişiler önemlidir. Mesela İstanbul 1.bölgeden 2-3 adet istanbul 2.bölgeden aynı şekilde 2-3 adet sol görüşlü aday var bunlardan kazanma ihtimali en yükse olan ve en yapıcı olana oy vermek gerekiyor.

Tuncelide 6 civarı aday var. 2 bağımsız çıkarmı bilmiyorum ama şöyle bir risk de var; 3 bağımsız ve CHP birbirine yakın oy alırsa aradan AKP ve MHP vekil çıkartabilir.

Keşke %10 barajı olmasaydı o zaman herkes istediği partiye oy verirdi.

BBPden tutunda SPye ÖDP ye DTP ye GP ye her kesim meclisde temsil edilmesi lazım. Bu demokrasi için gerekli.

Benim aklımda bir kaç hafta öncesine kadar CHP de vardı çok düşük ihtimal olsada oy verebilirdim ama Ufuk Urasda kesin karar kıldım artık. Tabi sandık başında son dakikada insanların fikirleri değişebiliyor. Ne diyelim Hayırlısı olsun :)

ozgur_dudu
15.07.2007, 13:00
Chp=Mhp
Yıllardır Failleri belli olan cinayetlerin sorgulanmasını bıle ıstemeyen hatta onları endı saflarında tutan Kan(şehit) ıle sıyaset yapan ırkcılıgı ıyıcer ayyuga cıkan Ozellestırmelere karsı sozcusu oldugu Cumhurıyet gazetesınde elın cosu na vereceklerıne benım kocum sabancım var dıyıp sermaye yanını gosteren halkları gormemezlıkten gelıp kulak asmadan Dersım,K.Maraş,Çorum,Sivas olaylarının sonunda hep chp olmassa bunlar basınıza gelır mesajlşarı ıle hep onların donemınde olan olayların olması M.vekılı adaylarının bırokrat ve sermayenın oldugu emekten yana durmayan sol olup olmadı tartısılan bır partıye OYYYY MOYYYY YOKKKK.onlar kucuk burjuvazı hareketlerle ınandırdıkları ınsanları yuz ustu bırakan Bugun Akp denen mahlukun cıkmasına sebep ven bu zıhnıyettır. bıraz Insancıl tavırı olan bıraz annesına babasına bakan onların cocukları ıcın verdıgı mucadeleyı goren bırı ısen veremessın.
Barajın olmasının sebebıdır Chp tek kımlık anlayısı ıcınde olandır bugun Mhp ıle elele verıp Turkıye yı kurtarmak ısteyen Amerıkan fılımlerı gıbıdır Chp.
Bıze kahraman degıl bızı bız oldumuz ıcın ve bızım bırlıkte dunyanın var oldugunu ve evrensel yapıdan yana olan tavrı ıcın dunyadakı tum zulumlere karsı durdugu ıcın sol soldur bu yuzden " BİRLİKTE YAŞAMI SECLİM" bagımsız sol adaylara oylarımızı verelım.

alper
15.07.2007, 13:21
Bir önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de oyum CHP ye...

CaNCa
15.07.2007, 13:27
Evet birde işin farklı boyutu var tabiki. Kitlesini bilinçlendirmeyen geliştirmeyen bir hareket eninde sonunda feodalizm veya diğer dini,etnik kalıplardan sıyrılamayacakdır. Bu açıdan daha çok çalışıp kitlesini sosyalizme veya daha çağdaş bir konuma getirmeleri gerekiyor.

Bu konuda kesinlikle aynı fikirdeyim. Özellikle sünni-Kürt kesimi içerisinde azda olsa tam anlamıyla dogmatizmden veya kürt etnik milliyetçiliğinden sıyrılmış sosyalizm gibi evrensel kalıplara oturtulabilmiş kesimlerin daha çağdaş bir eksende olduklarını görebiliyorsunuz. Bölgelerinde yıllarca dinle düşünce yetileri kilitlenip, itaat edecek şekilde feodalizm ve sistemin hoşuna giden kesimler kendilerini din veya salt etnik yapı algılarından çok daha geniş bir ufukla yaklaşımlar geliştirebileceklerdir.

Bağımsız adaylarda kişiler önemlidir. Mesela İstanbul 1.bölgeden 2-3 adet istanbul 2.bölgeden aynı şekilde 2-3 adet sol görüşlü aday var bunlardan kazanma ihtimali en yükse olan ve en yapıcı olana oy vermek gerekiyor.

Tuncelide 6 civarı aday var. 2 bağımsız çıkarmı bilmiyorum ama şöyle bir risk de var; 3 bağımsız ve CHP birbirine yakın oy alırsa aradan AKP ve MHP vekil çıkartabilir.

Keşke %10 barajı olmasaydı o zaman herkes istediği partiye oy verirdi.

BBPden tutunda SPye ÖDP ye DTP ye GP ye her kesim meclisde temsil edilmesi lazım. Bu demokrasi için gerekli.

Bu dönem aynı bölgelerdeki sol bağımsız adayların çokluğunun zıt sağ siyasal partilere yarar sağlayabilir. Çünkü oyların salt bir bağımsız adaya değil, bir çok adaya bölünmesi ya da bağımsız bir adayın seçilmesi için gerekenden çok daha fazla oy alması başta akp olmak üzere, baraja geçmesi olası sağ partilere temsilde güç kazandırma ihtimali biraz düşündürüyor.

Tuncelideki bağımsız adaylardan, dtp'i temsilen aday olan bin umut adayı şerafettin halis'in seçilmesi bekleniyor. ama diğer bağımsız adaylar içerisinde de da bölgede ağırlıkları olan çok iddialı isimler var;

hangi gazete okuduğumu hatırlayamıyorum ama geçen seçim gezileri yapan, halkın nabzını tutan bir gazetede 'sinan samat' isimli bir bağımsız adayın sevilen bir isim olduğu ve ilde büyük destek gördüğü, seçilmesine kesin gözüyle bakıldığı yazıyordu. hatta haberi veren gazeteci seçim tahmini konusunda garanti olarak bir tek o bağımsız adayın ismini vermişti. sinan samat'ı tanımıyorum ama bölgedeki halk gazetecilerde böyle bir intiba bırakdıysa bir bildikleri olabilir. sonra kamer genç'te bu seçim tunceliden aday olan ve arkasında belli bir kitleyi alabilecek bağımsız adaylardan. ama dediğin gibi bu bağımsız adayların oyları belli bir ölçüde dağıtması ve muhtemelen büyük bir ölçüde bu oyları geçen seçimde chp'e oy verenlerden alacak olmaları. akp ve mhp gibi partilerden sürpriz isimlerin çıkmasınada neden olabilir. zaten bu sağ partilerdeki adayların seçilmeleri için umut ettikleri tek şeyde budur. ama umarım korktuğumuz ve onlarında umduğu gibi olmaz ve ilden 2 bağımsız aday meclise gider.

%10 barajı malesef Türkiyenin demokratikleşme anlamında yüz karalarından birisi. İnsanları(partileri) binbir türlü şekillerle meclise girmeye çalışmalarına neden olan bir demokrasi ayıbı. bende mecliste her düşünceden partinin engelsiz bir şekilde, büyük abileri tarafından çelmelere takılmadan temsil edilebilmelerini isterdim.

esme
16.07.2007, 00:07
Bende chp ye oy verecektim ama içime sinerek vermicektim bu çağrı tuz biber oldu çağrıyı destekliyorum chp ye benim evimden oy yok artık ama keşke birde isim verilseydi bağımsızlardan bir isim toplu olarak o adaya bir yöneliş olurdu diye düşünüyorum

Nesimi
16.07.2007, 00:20
Bende chp ye oy verecektim ama içime sinerek vermicektim bu çağrı tuz biber oldu çağrıyı destekliyorum chp ye benim evimden oy yok artık ama keşke birde isim verilseydi bağımsızlardan bir isim toplu olarak o adaya bir yöneliş olurdu diye düşünüyorum

Ben bundan bir süre önceye kadar solda birlik adına CHPyi desteklediğim zamanlar oldu. Ancak özellikle Alevilere karşı oluşan tutum ve Alevi derneklerinin adaylarını önemsememeleri veya seçilmeyecek yerlere koymaları.

İlhan kesici gibi sağcıları liste başı yapmaları vs gibi sebeplerden ve özellikle CHP MHP yakınlaşması beni rahatsız etti. Genel olarak gözlemlerim seçim yaklaştıkca CHP nin oy kaybettiğidir. İnsanlar arayış içinde ve Derneklerin sosyalsit, sol veya bağımsız alevi adayları destekleme çağrısı artık benimde fikirlerimi netleştirdi. Bence yapılması gereken herkesin bulunduğu ilde bölgede bu kriterlere uyan adaylara oy vermesidir. Eğer bu kritere uygunluk yoksa o zaman CHP ye oy verilmesini saygıyla karşılamak lazım mesela Konyada yaşayan bir insan alternatif olarak CHP ÖDP EMEP TKP gibi partiler arasında tercih yapmak zorunda kalıyor.

denzyyy
16.07.2007, 09:32
sağcı olan MHP,solcu olanlar CHP.gerisi hikaye.........

kengerly h.ali
16.07.2007, 09:54
bir kere sunu kesın olarak ifade etmekisterim; alevibir insanın sağ partiye oy wermesıne deli oluyorum.nasıl boylşe bişey yapılır hiç anlamıyorum.bu secımlerde ise chp tek parti benımiçin.napalım kötünün iyisi chp!! zaten hiç kimse hiç bir partiyle taban tabana uyamaz.ama hangı partıyle ortak paydası coksa ona oy werır.bos kullananlar bu yuzden gerici we demokrasi karsıtı kişilerdir.boswermek cumhuriyetciliğe we demokrasiye ters bir tutum olur.hangi parti hosunuza gidiyorsa ona werin.ama oyunuzun heba olmasına da izin wermeyin.sahsen bu secımlerde chpyi desteklıyorum.bagımsız adayları tanıyorsanız onlara wermeniz de cok dogru bir hareket olur bence....bunlar benım naçizhane görüşlerim.saygılar.......

garcia
16.07.2007, 10:47
sağcı olan MHP,solcu olanlar CHP.gerisi hikaye.........

böyle demekle bile mhp'nin değirmenine su taşımış oluyorsunuz.farkında olmadanda,iki partinin aslında çok farklı olmadığını itiraf etmiş oluyorsunuz.bana kalırsa sizin fikriniz hikaye,hatta masal...yıllardır gerici egemen sınıfların,faşizmin toplumu kandırmakta için uydurmuş oldukları,bir uyku ilacı...gericiliğe oy yok.faşizan düşüncelere,şovenizme oy yok.kahramanmaraş olaylarının iktidarı olan ve sivas madımak oteli yangınındada iktidar ortağı olanlara oy yok...

garcia
16.07.2007, 11:19

aşağıdaki verdiğiniz linkte rap kültürüyle yetiştiğiniz belli oluyor,besbelliki hayata bakış açınızda ''raptiye raprap'' tarzında olsa gerek.milliyetçilik propagandası sizin gibilere çok yakışıyor.çünkü sağ-sol farketmez demişsiniz öyle ya,sizin gibi düşünenler için farketmeyebilir.siz rap yapın yeter,bu sizin için mutluluk kaynağıdır,olabilir...
siz pembe bulutlar altında kurulmuş,dünyanızda eğlenmenize bakın,hiç bir cümbüşü kaçırmayın.sadece milliyetçilik yapacak kadar bilin o size yeter,sisteminde sizin gibi düşünenlere ihtiyacı var...arada bir rap yapın,yaşadığınız dünyada neler olup,bitiyor onu sorgulamayın ama;yıllardır bu ülkede kitlelere dayatılan şovenizmi takrar edecek kadar ezberiniz varsa,hiç bir problem yok demektir, sizin ve sizin gibi düşünenler için...
hem sonra insanların kafasıda kumbara değilki,dolduralım. bir şeyleri anlamak,anlamak için kafa yormak gerçekten zor iş,evet zor...geyik yapmak ve eğlence kolay...

Serhatlı
16.07.2007, 11:26
serhat merhaba baraj meselesinin olduğunu sanetmiyorum ya ben. en az sanırım % 23,4 ve %21 sanıırm bu sadece benimkendim düşüncem ve bu düşüncemde hiçde yanılmadım her chp sonuçlarını hep bu şekilde oranladım ve hiçbir zamanda yanılmadım sanıırm .şimdidie yanıldığımı sanetmiyorum eğer halkın içine girip değişik grupların ve insanların içine eğer girdiysen göreceksin oranlar hiç değişmez sanırm insan düşüncesi ne olursa olsun seçim sandığında sonuç değişir bunu hep yaşadım kendim sürekli seçimlerde aldığım görevler ve insan ilişkileri ile orantılı bir hesaplama benimkisi .
saygılarımla
b

bende bu yönde olmadığını iddaa ediyorum tutarlı bir çizgi yok korkusu olmayan bu yönde bu şekilde hareket etmez CHP yapmadığı kalmadı oy potansiyeli artırmak için 23 temmuz da burda inşallah burda değerlendirme yapacaz bakalım kimin iddaa sı haklı çıkacak.

burda DTP ve ya şu anki BİN Umut Adaylarını destekleyen ben Aslında Siyaset le sadece düşünce babında olup maalesef her hangi bir parti veya kuruluşa üye değilim aktif de değilim sadece dışardan bir bakış açısına sahibim ve bunun doğru olduğunu düşünüyorum GÖNÜL İSTERDİKİ şu an tartışmasını yapdığımız parti KEŞke BİZİM temsilcimiz olsaydıda bu konuşmalara bu tartışmalara girmeseydik gerçekten bu yönde geçmişinde büyük bir oy potansiyeline sahip CHP bizlerin sesi olsaydı bizlere sırt çevirmeseydi ama bunu yapmadı bunu göre göre hala direkt burya oy verecem diyenlere fazla diyecek bir şeyim yok CHP barajı geçsede farketmez bizler artı biraz daha iyi olur ayrıca sonuçda onların içindede bazı duygularını bastırmış iyi niyetli insanlar var hala( baykal a benzememiş) BİN UMUT ADAY ları meclise girecekler buna eminim herhalde bazı yapacaklarını MHP veya başka bir yer destekleyecek değil ,ayrıca ufakda bir NOT :BiN uMuT Adaylarının CHP nin bu zamana kadar eğerki yaptığı birşey varsa onlardan daha fazla şey yapacaklarınada eminim

Saygılarımla

Acıya Gülmek
16.07.2007, 12:24
Şu Bir haftaya kadar oyumu boş kullanmayı düşünüyorum..Taa ki Sabahat Tuncel'in afişlerini görene kadar..Oyum Bin umut adaylarından Sabahat TUNCEL'e...

serpil_88
16.07.2007, 13:10
prof. dr.izzetin doğan bugün basın açıklaması yaptı.
alevi oylarının başta chp olmak üzere
2. milliyetçi hareket partisi
3. genç parti
4. halkın yükselişi partisi'ne gideceğini söyledi.

garcia
16.07.2007, 13:27
prof. dr.izzetin doğan bugün basın açıklaması yaptı.
alevi oylarının başta chp olmak üzere
2. milliyetçi hareket partisi
3. genç parti
4. halkın yükselişi partisi'ne gideceğini söyledi.

izzettin doğan alevileri sağ partilerin seçmeni yapmayı hedeflemiş bir şahısdır.onun gibiler, dedelik kurumunu kullanarak alevileri ve aleviliği sömürmek isteyen şahıslardır.alevilerden ve alevilikten uzak tutulması gerekenlerin başında gelirler.babasıda adalet partiliydi,kendiside onun devamı olan dyp'li

birde mhp'den ve başka sağ partilerden aday olan alevi dedelerinin,kesinlikle dini duygularını sömürdüğü alevi köylerinden kovulmaları ve dışlanmaları gerek...

çeşm-i naz
16.07.2007, 13:32
Chp den hiçbişey olmaz artık hala onu savunan arkadaşlara şaşıyorum resmen at gözlüğüyle bakıyorsunuz olaya arkadaşlar oyları neden veriyoruz bu seçimi neden yapıyoruz farkındasınız değil mi hakkımızı alalım sesimiz çıksın geleceğimizi savunalım diye veriyoruz peki Chp bu güne kadar ne yapmış hakkımızı savunmaktan çok Alevilerin Kökünü kazıdık açıklamasını yapan bir partiye mi vereceksiniz bu parti bizi ne kadar savunacak şimdi bizim oylarımızı gözünü diknmiş olan bu insanlar zamanında bu açıklamayı yapmıştı hatırlarsanız kusura bakmayın ama oy verilecek Chp çok çok eskilerde kaldı açın gözlerinizi

Meclise Ufuk gerek diyenlerdenim oyum ufuk hocaya umarım kazanacak...
Bağımsızlara bağımsız destek verin!

serpil_88
16.07.2007, 13:37
evet sayın doğan'da alevilerin oyunun 1950-60'lı yıllarda dyp'ye gittiğini söyledi.
ama dp'nin bugünkü tutumundan dolayı o partiyi desteklemediğini söyledi.
şimdiki tutumunun sebebi olarakda ilk başta laikliğin tehlikede olduğunu savundu ve bu yüzden chp dedi.

araknafobia
16.07.2007, 13:38
Chp den hiçbişey olmaz artık hala onu savunan arkadaşlara şaşıyorum resmen at gözlüğüyle bakıyorsunuz olaya arkadaşlar oyları neden veriyoruz bu seçimi neden yapıyoruz farkındasınız değil mi hakkımızı alalım sesimiz çıksın geleceğimizi savunalım diye veriyoruz peki Chp bu güne kadar ne yapmış hakkımızı savunmaktan çok Alevilerin Kökünü kazıdık açıklamasını yapan bir partiye mi vereceksiniz bu parti bizi ne kadar savunacak şimdi bizim oylarımızı gözünü diknmiş olan bu insanlar zamanında bu açıklamayı yapmıştı hatırlarsanız kusura bakmayın ama oy verilecek Chp çok çok eskilerde kaldı açın gözlerinizi

Meclise Ufuk gerek diyenlerdenim oyum ufuk hocaya umarım kazanacak...
Bağımsızlara bağımsız destek verin!

şuan önemli olan bana göre ikdidarı çökertmektir ...arkadaşım bana göre chp dir.en azından ikdidara en yakın parti chp dir ...ben sonuna dek chp diyorum ...bizimde gözlerimiz var olan biteni görüyoruz ama kazanacak partiye oy ların gitmesini isityorum ...

little
16.07.2007, 13:45
sag-sol farkeder little.sizin gibi burjuvazinin yaninda olmak insanlik erdemi deyildir.chp gibi fasist,kürt düsmani,savas yanlisi,darbe meraklisi partiye oy verecekseniz burda baris kardeslikten bahsetmeyin..ülkenin hem TAYiP ERDOGANDAN hemde BAYKALDAN KURTULMASI lazim.

bu ülke kurtuluş savaşı gibi erdemli bir insanlık örneği gösterdi kardeşim o zaman türk kürt laz çerkez alevi sünlü a sı b si farketmiyordu da şimdi sağı solu mu farkediyor.bırak bu geyikleri.şu an içinde bulunduğumuz savaş topla tüfekle değil sizin gibi bölücü düşünceyi taşıyan insanlar tarafından yapılıyor.başta içinde başbakanın bulunduğu hükümet gibi.Bana burjuva demişin ben o kelimeyi bir tek tarih kitabında görmüşümdür nasaıl ondan olunabileceğininden haberim bile yok.eğer birini suçlamak istiyorsan kendinden başlamayı denemelisin.bu ülke çok çeker hala sizin gibi kendi düşünceleri diretmek için insanları kullananlar olduğu sürece.ama görüyorum ki yeterince kurban yakalayamamışsınız alevileri bile bölmeye çalışıyorsunuz

çeşm-i naz
16.07.2007, 13:45
şuan önemli olan bana göre ikdidarı çökertmektir ...arkadaşım bana göre chp dir.en azından ikdidara en yakın parti chp dir ...ben sonuna dek chp diyorum ...bizimde gözlerimiz var olan biteni görüyoruz ama kazanacak partiye oy ların gitmesini isityorum ...

Bu iktidarı Chp mi çökertecek yapmayın neden bir parti bende bunu anlamış değilim bir bağımsız aday bunu da yapabilir en azından bizden bir aday bizi savunacak bizi bilen bir aday sizin kökünüzü kazımak isteyen sizin değerlerinize sivasınıza maraşınıza sahip çıkmayan bir partiden ne beklersiniz ki
İşte bizim sorunumuz bu zaten gerçeği bile bile göre göre hala o partiye oydan söz ediyorsunuz parti kalıbından çıkın bence eğer birlik olursak bağımsız bir yere gelebiliriz bugün o chp den aday olan o birinci sıra adaylar meclise sizin gibi düşenlerin oyuyla girecek ve ertesi gün akp ye geçecek o zaman 367 yi bırak 400 olurlar anayasayıda değiştirirler cumhurbaşkanıda olurlar o zaman görürsünüz iktidarı işte siz desteklemeye devam edin

serpil_88
16.07.2007, 13:47
bence önce tehlikede olan alevilik değil laikliktir.
cumhuriyetimiz tehlikede sizlerde bunun farkına varın.
laiklikten taviz verilirse asıl o zaman alevilerin istediği olamaz.
o kadar çok bağımsız aday var ki daha bu konuda birleşme yok
herkes kafasına göre bağımsızlara oy verirse akp tek başına yine iktidar olacak ve çok geç kalmış olacaz
bence bu seçimlerde ilk önce ülkemizi ellerine almış bu gerici, şeriat yanlısı akp'yi sandığa gömmeliyiz.
ben önce vatanımı düşünüyorum oyum chp'ye

araknafobia
16.07.2007, 13:55
Bu iktidarı Chp mi çökertecek yapmayın neden bir parti bende bunu anlamış değilim bir bağımsız aday bunu da yapabilir en azından bizden bir aday bizi savunacak bizi bilen bir aday sizin kökünüzü kazımak isteyen sizin değerlerinize sivasınıza maraşınıza sahip çıkmayan bir partiden ne beklersiniz ki
İşte bizim sorunumuz bu zaten gerçeği bile bile göre göre hala o partiye oydan söz ediyorsunuz parti kalıbından çıkın bence eğer birlik olursak bağımsız bir yere gelebiliriz bugün o chp den aday olan o birinci sıra adaylar meclise sizin gibi düşenlerin oyuyla girecek ve ertesi gün akp ye geçecek o zaman 367 yi bırak 400 olurlar anayasayıda değiştirirler cumhurbaşkanıda olurlar o zaman görürsünüz iktidarı işte siz desteklemeye devam edin

bu sene seçimlerde bir bağımsız aday için ülkeme zarar veremem tüm ailem chp ye verecek..birlik beraberlik diyosan gelin chp de birlik beraberlik olalım merak etme herşeyin zamanı var sivası da ele alınması için bişeyler yapacaklarına inanıyorum...nasıl olsa sen bağımsızların bizi kurtaracağına inanıyorsun ...

ama ben şunu anlayamadım bir sol bağımsız adayının seçim aracında doğuda kurdistan devleti olmasını isteyenler var anlamadım ...:pinch:

araknafobia
16.07.2007, 13:56
bence önce tehlikede olan alevilik değil laikliktir.
cumhuriyetimiz tehlikede sizlerde bunun farkına varın.
laiklikten taviz verilirse asıl o zaman alevilerin istediği olamaz.
o kadar çok bağımsız aday var ki daha bu konuda birleşme yok
herkes kafasına göre bağımsızlara oy verirse akp tek başına yine iktidar olacak ve çok geç kalmış olacaz
bence bu seçimlerde ilk önce ülkemizi ellerine almış bu gerici, şeriat yanlısı akp'yi sandığa gömmeliyiz.
ben önce vatanımı düşünüyorum oyum chp'ye

düşüncelerinden ötürü seni kutluyorum... :thumbup1:

Serhatlı
16.07.2007, 14:01
bu sene seçimlerde bir bağımsız aday için ülkeme zarar veremem tüm ailem chp ye verecek..birlik beraberlik diyosan gelin chp de birlik beraberlik olalım merak etme herşeyin zamanı var sivası da ele alınması için bişeyler yapacaklarına inanıyorum...nasıl olsa sen bağımsızların bizi kurtaracağına inanıyorsun ...

ama ben şunu anlayamadım bir sol bağımsız adayının seçim aracında doğuda kurdistan devleti olmasını isteyenler var anlamadım ...:pinch:

bu tür olaylara bakarak değerlendirme yapıyorsan çoğu CHP içinde olan aday olmuş destek verenlerinde zamanında Dev-Sol ve benzeri hatta bazılarınında filistinde eğitim aldıklarınıda görebilirsin buna ne dersin can ?

çeşm-i naz
16.07.2007, 14:04

Sen ülkeni Chp kurtaracağına mı inanıyorsun sanırım sende süslü püslü seçim vaatlerine kananlardansın birlik ve beraberlik olanacak parti chp değildir
sivas zamanında adam alevileri kazıdık dedi ne yapacak 1993 den beri yeterli zamanı bulamadılar galiba değil mi ee anca tabi nasıl yapsınlar sende haklısın
Evet Ufuk Hocaya inanıyorum en azından denemesini istiyorum bugüne kadar olanlardan ne gördük ki:huh:
Bak bu parti liderleri için uygun bir türküde var Ali Kızıltuğ hocanın 8 Öküz türküsü :thumbup1:

Neden anlayamıyorsun Kürt ve solcu bunda şaşılacak bişey yok ki herkes bişeyler isitiyor onun da bişey istemesi doğal seçim zamanı seçim vaatleri:turned:

araknafobia
16.07.2007, 14:05
ama beynimdeki ana fikir şu bu sene ki seçimlerde gelen bağımsız adayın bizlere nasıl yardım edecek cevreme bakıyorumdu yane ole bize yardım edeceğini hiç sanmıyorum ...

araknafobia
16.07.2007, 14:07
Sen ülkeni Chp kurtaracağına mı inanıyorsun sanırım sende süslü püslü seçim vaatlerine kananlardansın birlik ve beraberlik olanacak parti chp değildir
sivas zamanında adam alevileri kazıdık dedi ne yapacak 1993 den beri yeterli zamanı bulamadılar galiba değil mi ee anca tabi nasıl yapsınlar sende haklısın
Evet Ufuk Hocaya inanıyorum en azından denemesini istiyorum bugüne kadar olanlardan ne gördük ki:huh:
Bak bu parti liderleri için uygun bir türküde var Ali Kızıltuğ hocanın 8 Öküz türküsü :thumbup1:

Neden anlayamıyorsun Kürt ve solcu bunda şaşılacak bişey yok ki herkes bişeyler isitiyor onun da bişey istemesi doğal seçim zamanı seçim vaatleri