Orijinalini görmek için tıklayınız : cd,dvd ne fark? var..?

YOLGEZER1984
11.04.2005, 19:12
bu foruma çok da uygun olacak mı bilmiyorum ama öğrenmek istediğim birşey var ve buna en doğru cevabı da ancak burada alabilirm.
Öğrenmek istediğim şu ;

CD ve DVD gibi dijital medyalarda -R,+R,+RW,-RW gibi kodlamalar kullanılıyor. Bunların anlamı nedir? Neden böyle bir gruplandırmaya ihtiyaç duyulmuştur. Birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları mı var?:41:

Alevimen
11.04.2005, 20:04
bu foruma çok da uygun olacak mı bilmiyorum ama öğrenmek istediğim birşey var ve buna en doğru cevabı da ancak burada alabilirm.
Öğrenmek istediğim şu ;

CD ve DVD gibi dijital medyalarda -R,+R,+RW,-RW gibi kodlamalar kullanılıyor. Bunların anlamı nedir? Neden böyle bir gruplandırmaya ihtiyaç duyulmuştur. Birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları mı var?:41:

DVD - ile DVD + arasındaki fark aynen VHS ve VHS 2000 gibidir.
Aslında - ve + çok farklı teknolojileri var ama bu zamanda nerdeyse aletlerin 99.99% ikisinede yazabiliyorlar ama genel olarak + daha yaygın. burdaki soru şu olmalı: acaba hangisi bu dünyada kalacak, - mı + mı? Çünkü biz, tüketiciler için fark yok :)
bazıları -'ler daha iyi okunuyor diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum.

RW: cd veya dvd tekrar yazılabilir ve burdaki +/- aynı yukardaki gibidir :)

---------
Not -/+ doğuşu basitçe: şirketler grubu şu teknoloji yapalım dediler diğer şirketler grubu yok bu teknoloji olsun dediler.. anlaşamadılar ve +/- oldu :)

dvd forum grubu:
* Hitachi, Ltd.,
* Matsushita Electric Industrial Co. Ltd.,
* Mitsubishi Electric Corporation,
* Pioneer Electronic Corporation,
* Royal Philips Electronics N.V.,
* Sony Corporation,
* Thomson SA,
* Time Warner Inc.,
* Toshiba Corporation und
* Victor Company of Japan, Ltd..

dvd alliance grubu:
Dell, HP, Mitsubishi Chemical, Philips Electronics, Ricoh, Sony , Thomson und Yamaha.

kaynak: wikipedia/google :)

Duncan
13.04.2005, 02:59
bildiğim su cd de lazer yoluyla cd nin üzerindeki boşluklar binary sisteme uyumlu olarak yakılarak yazılım yapılıyor dvd de ise cd üzerinde mikro bakteriler kullanılarak yazılım yapılıyor yani kagıda el yazınla yazı yazmak ve world de yazı yazmak gibi bir baglantı var aralarında