Orijinalini görmek için tıklayınız : Kutsal Kitaplar

alevite
14.07.2007, 21:22
Sizce Allah tarafından gönderilmiş olduğuna inanılan Kutsal Kitaplar değiştirilmedimi?Yoksa bir kısmını insanlar kendi isteklerine uyarlayarak değiştirdimi :confused1

ilker_che
14.07.2007, 22:05
bence değişmemiş olmaması imkansız.vahiyler kitap halinde inmemiş zaten insanlar kitaplastırmış ayet sıralarını belirlemiş.ayrıca bu kadar zaman gecmiş ve defalarca tercüme edilmiş herbiri.değişmemiş olma ihtimsli yok bence.hepsinin de...

alevite
14.07.2007, 23:51
bence değişmemiş olmaması imkansız.vahiyler kitap halinde inmemiş zaten insanlar kitaplastırmış ayet sıralarını belirlemiş.ayrıca bu kadar zaman gecmiş ve defalarca tercüme edilmiş herbiri.değişmemiş olma ihtimsli yok bence.hepsinin de...

Doğru diyorsun hepsi değişirilmiştir kutsal kitapların buna kur-an 'da dail tabiki.

zazatürk
14.07.2007, 23:57
Kuran hariç değiştirilmiştir. Kuran Allah tarafından korunmaktadır. İndiği dönemde kısa sürede binlerce kişi tarafından ezberlenmiş, yazıya aktarılmış ve bizzat 12 İmamlar tarafından korunmuştur. Son kitap oluşu, değişmemesi gerektiğinin en mantıklı kanıtı zaten... Ankete "Kuran hariç gerisi değişmiştir" şıkkı eklense daha güzel olcak. Tşk.

KIZIL_GUNES
15.07.2007, 00:07
Eskiden fotokopi,matbaa vb birşey yoktu. El yazmaları ile kopyalar çıkartılıyordu.Haksız mıyım? Bu bile insanın içine süphe düşmesini sağlamasına yetiyor. Zerdüştlüğün yayılamamasının en büyük nedenlerinden biri de bu değişim korkusuydu. O zaman bile herkes herşeyin farkındaymış. Neticede, değişmiş olabileceğini düşünüyorum.

ilker_che
15.07.2007, 02:14
zazatürk kuranı allah koruyo demişsin.indirdiği diğer kitapları neden korumadı peki?madem diğerleri değişti diosun.onlar allahın kitapları değil miydi?

habil
15.07.2007, 10:58
Kur an dan önceki kitapların içeriği saptırılmamış olsaydı kur anın vahyedilmesine gerek kalmazdı zaten.onların değiştirildiğini kur anda haber veriyor.fakat bu onların tamamen değiştiği ve tümünün yalnış olduğu anlamınada gelmez zira kur an birden çok yerde hıristiyanların incille amel edip incil ayetlerini ve dinlerini saptırmamalarını emreder.

"İncil bağlıları allahın onda indirdiğiyle hükmetsinler.Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler fasıkların ta kendileridir."MAİDE 47

"İçinde Allahın hükmü bulunan tevrat yanlarında iken nasıl oluyorda senin hakemliğine baş vuruyorlar.daha sonrada verilen hükümden yüz çeviriyorlar.bunlar inanan kişiler değillerdir." MAİDE 43

Ayetler kur andan önceki kutsal kitapların içeriğininde herzaman ilahi olduğunu vurguluyor ve iman sahibi adalet sahibi hıristiyanlara incilin doğru yorumlanıp, anlatılması, uygulanmasını misyonu veriliyor.buda bize kitaplardaki tahrifatın dinin içeriğini zedeleyecek düzeyde olmadığını hatta asıl tahrifatın yorumlanmasında olduğunu gösterir.ayetlerdede sürekli yorumlanması ounla hükmedilmsi üzerinde durulmuş.

Kutsal kitaplar kutsaldır.kutsal olmayan bizim onları kendimizce yorumlamamız ve kitabın bir ayetini okuyup diğerini okumamız.hoşumuza giden ve işimizi gören ayetleri okuyup diğerlerini göz ardı etmemizdir.

Birkere anket sorunuz bile yanlı.insanların kitaplar hakkındakı düşüncelerni genel olarak biliyorsunuz.pek çoğu eski kitapların değiştiğine inanıyor.kur anın değişmediğine.bu genel düşünce,ve sorduğunuz soruya yapılacak her oylama kur an hakkındada etkili olacak.kur ana dair değişmemiştir şeklinde yapılacak her oylama diğer kutsal kitaplarıda etkileyecektir.

zazatürk
15.07.2007, 10:59
dediğim gibi Allah insanlara süre verdi, imtihan etti. Ama insanlar onları çıkarlarına göre değiştirmeyi tercih etti. Kuran için böyle bir şey olmasına izin veremez, çünkü ondan sonra başka kitap gelmeyecek. Ama yine de insanlar ineni değiştiremese de yorumlarını kendi çıkarlarına göre yapmaya çalışıyorlar. Bu konuda daha derin bilgilarim olsaydı anlatırdım ama şu an yok maalesef =( Sadece değişmediğine can-ı gönülden inanıyorum, bunu biliyorum..

alevite
15.07.2007, 11:33
Kuran hariç değiştirilmiştir. Kuran Allah tarafından korunmaktadır. İndiği dönemde kısa sürede binlerce kişi tarafından ezberlenmiş, yazıya aktarılmış ve bizzat 12 İmamlar tarafından korunmuştur. Son kitap oluşu, değişmemesi gerektiğinin en mantıklı kanıtı zaten... Ankete "Kuran hariç gerisi değişmiştir" şıkkı eklense daha güzel olcak. Tşk.

Ya zazatürk kur-an'ın diğer kitaplarından farkı ne peki? Tanrı bir kitabı korusunda diğerini niye korumasın çünkü kur-an müslümanlar'a hitap ediyorda onun için deyilmi sen böyle dersen bir hristiyanda çıkar benim kitabım değiştirilmedi Tanrı tarafından korunuyo der bu saçmalık kur-an'da kurtaranda insanoğlu insandır. Böyle şeylere inanıp kafanı boşuna meşgul etme ve sakın kur-an'ıda bilinçsiz yere savunma.Bunlar yüzünden üçgünlük Dünya'da başın derde girmesin.

ilker_che
15.07.2007, 12:34
dogru söylüyosun can.herkes mensubu oldugu dinin kitabının değiştirilmediğini iddia edecektir.

yorgun demokrat
15.07.2007, 13:37
bence bütün kutsal kitaplar değişmiştir ağaç kabuklarına deri üzerine yazılan notlar nasıl deyişmeden dura bilir hatta hazreti muhammetin soyunun temsilcisi hz.ALİ nin halife olmaması için hertürlü oyun ve hiğleye başvuran insanlar tarafından toplatıldığı ve çoğoltıldığı düşünülürse,bildiğim birtek birşey varsa oda doğrulardan ve gerçeklerden uzak yaşadığımızdır

habil
15.07.2007, 14:53
bence bütün kutsal kitaplar değişmiştir ağaç kabuklarına deri üzerine yazılan notlar nasıl deyişmeden dura bilir hatta hazreti muhammetin soyunun temsilcisi hz.ALİ nin halife olmaması için hertürlü oyun ve hiğleye başvuran insanlar tarafından toplatıldığı ve çoğoltıldığı düşünülürse,bildiğim birtek birşey varsa oda doğrulardan ve gerçeklerden uzak yaşadığımızdır

Kur an sadece yazı ile değil ezberleyerekte aktarılmıştır.hz. peygamberin vefatına kadar ve tahrifatı yaptığı sürekli söylenen osmanın hilafetine kadarda başta hz.ali ehli beyt ve yüzlerce kişi tarafından ezberlenmişti kur an. Size soruyorum bir halife kur anı tahrif etseydi hz. ali ve oniki imamlar gibi yüce alim ve şahsiyetler doğru bilgiyi aktarmazlarmıydı sizce.başta onlar ezbere biliyorlardı kur anı ve yüzlerce belki binlerce insan hıfzetmişti.bu durumda iki kur anımız olurdu kesinlikle. bir insan dahi olsun bunu aktaracaktı ve günümüze ulaşacaktı ne pahasına olursa olsun. tıpkı incil ve tevratta olduğu gibi. kur anın en büyük özelliklerinden biride budur.ikincisi yoktur.

Ayrıca hz.ali efendimiz uydurma hadislerin nasıl anlaşılacağına dair yöneltilen soruyu kur ana ve akla müracat ediniz diyerek cevaplamıştır. şayet hz. ali düşmanları kur anı değiştirmiş olsalardı ki uydurma hadis furyası onların marifetidir ayetleride uydurdukları hadisler paralelinde değiştirirlerdi ve hz.ali bizi değiştirilmiş bir kur ana sevk etmezdi hadisleri kıyaslama amacıyla.

zazatürk
15.07.2007, 16:43
Ya zazatürk kur-an'ın diğer kitaplarından farkı ne peki? Tanrı bir kitabı korusunda diğerini niye korumasın çünkü kur-an müslümanlar'a hitap ediyorda onun için deyilmi sen böyle dersen bir hristiyanda çıkar benim kitabım değiştirilmedi Tanrı tarafından korunuyo der bu saçmalık kur-an'da kurtaranda insanoğlu insandır. Böyle şeylere inanıp kafanı boşuna meşgul etme ve sakın kur-an'ıda bilinçsiz yere savunma.Bunlar yüzünden üçgünlük Dünya'da başın derde girmesin.

neden hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz? KURAN'IN FARKI SON KİTAP OLUŞU. İncil Tevrat'ı tasdikleyici olarak inmiş. Kuran'da İncil'i. Kuran'da yazıyo bu. Ama orjinallerini, değişenlerini değil. Hiç Kuran'ın mealini okudunuz mu da ban değiştiğini savunuyorsunuz? Kuran değişirse, onu ne düzeltecek yanıtlar mısnız? Ayrıca Kuran'ı savunma, başın derde girmesin demişsiniz. Girecekse Kuran için girsin. Zaten aksi takdirde yaşamamın ne anlamı var ki? Bazıları diyo ki Kuran bi halife tarafından yakıldı orjinali yok. Ben bundan daha komik bi şey duymadım. Resmen Ehl-i Beyt'in inkarıdır bu. 12 İmam döneminde Kuran yakılıyo, onlar da (haşa) örtbas mı ediyo? Ben hiç bi soruma cevap alamadım. Bana mantıklı sebepler söyleyin ben de inanayım..

suzi34
15.07.2007, 19:06
Zebur, Tevrat, İncil, değiştirildiği için son kitap Kuran indi, Kuran'ın değiştirelemeyeceğide Kuran'da yazıyor zaten.Değiştirilecek olsaydı Kuran da başka peygamber geleceğinden bahsederdi, böyle bişey yazmadığına göre değişmiş de olamaz...

Meallerinin aynı olmadığı doğru,onun sebebide her yorumlayan kişi kendi algıladığı şekilde yorumladığından farklılıklar gösteriyor...

ilker_che
17.07.2007, 19:53
hayret bişey ya.neden allah korumadı o kitapları da değiştirdiler?onlar değiştiği için inmiş kuran.neden değişilmesine göz yumdu o zaman allah?islamiyetteki en büyük saçmalıktır bu.son din son kitap son peygamber.en dogrucu en mükemmel.ama bi bakıosun müslüman devletlerehepsi külliyen aç insanlarla dolu hastalıklar kol geziyo ölün oranları yüksek insan ömrü kısa sürünüyolar hepsi...hee onunda bahanesi var:önemli olan öbür dünya...