Orijinalini görmek için tıklayınız : 11.AleviForum Şiir yarışması son katılım:17 Temmuz

Nesimi
15.07.2007, 13:20
11. AleviForum Şiir Yarışması

Şiir yarışması geleneğini katılımlarınız ve desteğinizden güç alarak devam ettiriyoruz 11. şiir yarışmamız başlamıştır.

Şiir yarışmamızın kriterleri şunlardır

1. Yarışmaya sunduğunuz şiir kesinlikle size ait olmalıdır

2. Şiiriniz kesinlikle daha önce hiç bir yerde gerek forumumuz gerekse diğer yerlerde yayınlanmamış olmalıdır.

3. Belirlenen konu dışına çıkılmamalı ve Aleviliğe yakışmayan tarzda davranışlar yapılmamalıdır.

4. Madde 3'de olduğu gibi kişilere ve kurumlara gerçek dışı hakaretler veya rencide edici kelimeler, imalar sarf edilmemelidir.

5. Oylama sürecinde kesinlikle kendi şiirinize oy kullanmamalı, özel mesaj veya farklı yollardan oy toplamaya çalışmamalısınız. Şahsım'dan başka kimseye konu hakkında bilgi vermemelisiniz.

6. Şiirin herhangi bir yerinde kendi isminizi belirtmek veya ima etmek kabul edilmeyecektir ya da tarafımdan değiştirilecektir.

7. Yukardaki kuralların ihlali, üyeliğinizi riske atmak demektir. Tüm katılımcılar yarışma sonuna kadar tarafımdan ve ekibimiz tarafından dikkatle incelenecektir.

8. Eğer üyeler şiirini yolladıktan sonra oylama sürecinde adaptasyonda iseler şiirleri yarışmaya dahil edilmez. Oylama bitiminde adaptasyondaysalar birinci olursa ödül hakkı olmaz.

9. Yarışmaya katılan bir şiirin bir bölümü kısmen veya benzer (aynı) olarak yayınlanmışsa tespit edildiği takdirde juri kararı ile anket sonucuna ceza puanı uygulaması yapılacaktır.

10. Forum yönetimi de dahil isteyen her üyemiz yarışmaya katılabilir, Yönetimin kuralları kısmen değiştirme yetkisi vardır (Özel durumlar için).

Yarışma süresi 3 günlük katılım ve 3 günlük oylama sürecinden ibarettir. Bu sürenin sonunda yarışmanın birincisi açıklanacaktır. ve kendisi bir sonraki yarışmaya kadar ketum bölümünün şeref konuğu olacak ayrıca nicki farklı bir renkte olacaktır.

Verilecek Puan ödülleri
1.ye 300 puan

2.ye 200 puan

3.ye 100 puan

4.ye 50 puan

5.ye 25 puan

* Şiirlerinizin mutlaka bir ismi olmalıdır
** Uzunluğu 6 kıtayı geçmemelidir. Düz yazı şeklinde olmamalı şiir formatında olmalıdır( Kıta Kıta olmuş olanları önemsiyoruz ancak kafiyeli olmasından ziyade şiir tadı veren kafiyesiz olanlarda kabul edilecektir.).

Tüm katılımcıların 17 Temmuz 2007 tarihi akşamına kadar özel mesaj yoluyla şiirlerini şahsıma yollamaları rica olunur. 17 temmuz 2007 tarihinden sonra yapılacak oylamada şiirler şairlerin isimleri belirtilmeden oylamaya sunulacaktır. Kendi şiirinize oy vermeniz yasaktır.

Konu -Devrim

Son Katılım - 17 Temmuz

Başvuru - Özel mesaj ile Nesimi'ye

17 Temmuz itibariyle oylama başlayacaktır, son katılım tarihini kaçırmayın...

Bol şanslar

XIZIR yardımcınız olsun

ÇaKıL
15.07.2007, 13:29
Ne güzel yine şiir ziyafeti varmış forumda.Sabırsızlanmaya başlamıştım artık.Emeğine ve fikrine sağlık.Katılacak olan tüm arkadaşlara da başarılar.

Şoreş
15.07.2007, 13:31
Yüreğine sağlık brayemin..
Bende katılmayı planlıyorum ;)

eldorado
15.07.2007, 13:47
sanırım şu ortamda kirlenmiş sistem düzenindeki particilik anlayışına verilebilecek şiirsel anlamdaki cevapların önemi DEVRİM adına içimizdeki haykırışların tercümanı olacaktır....ben şuan katılmayı düşünmüyorum, her yarışmadan hüsranla ayrılmaktan bıktım artık:surrender ama katılan arkadaşların düşüncelerini gönülden destekliyorum.....

LaDY
15.07.2007, 13:55
konu çok güzel olmuş Cenkom :) kimbilir yürekler nasıl işleyecek kaleme kağıda sabırsızlıkla bekliyorum bende :)
ben de mi yazsam acaba :innocent: :biggrin:

PirO_62
15.07.2007, 14:07
Teşekkürler bra güzel bir konu katılan canlara başarılar dilerim.

Sanada Kolay Gelsin. :)

Serhatlı
15.07.2007, 14:33
valla şiir de ben yeteneksizim açıkcası ama ii bir okuyucu vede dinleyiciyim katılacak arkadaşlara başarılar dilerim

Şoreş
15.07.2007, 14:49
Bırayeminin ellerine sağlık ;)

Yine konu süper, yine organizasyon müthiş.. ;) Bu akşam bende Şiir yazacağım galiba.. Heval bende yazam ;)

Baran
15.07.2007, 17:09
elinize sağlık, xak raji bo hewal.

erkan2434
15.07.2007, 17:34
Ellerinden ''ingiliz sicimi'' hiç eksik olmadı. Onunla yatıp kalktılar. Ve durmadan yazdılar. İddianameler iddianameleri kovaladı. Hep aynı şeyleri söylüyorlardı: Biz ''vatan haini''ydik!

Ama artık sıra bizde! Şimdi biz konuşacağız!

Buna suç diyorsanız, bunun anlamı siz savunma yapmayın demektir.

Tüm bunların yanında yatların-katların-arabaların-şirketlerin sözü mü olur?

Ne önemi var canım! Maksat vatan kurtulsun!

Nerede tarih demeyin

O kadar uzağa gitmeyin, aynaya bakmanız yeterlidir

Sokrat oturuyordu bir köşede. Elinde boş baldıran kadehi ve karşısında onu can kulağıyla dinleyen öğrencileriyle.

Spartaküs vardı sonra salonda. Yanında yüzlerce kendisi gibi köle arkadaşlarıyla.

Sonra Baba İshak da hiçbir duruşmayı kaçırmadı.

Bedreddin köşeye divanını kurmuş, Torlak ve Börklüce’yle birlikte müritlerini dinliyordu.

Tupac Amaru da sessiz ve vakur kişiliğiyle oturuyordu bu davada. Yanında beyaz adama lanet okuyan binlerce Kızılderili vardı.

Pir Sultan gelmişti, elinde sazı, dilinde ''dostun selamı.''

Siz salt bu tahta sıralara baktınız boş gözlerinizle. Ama ardımızdaki yiğit Paris Komünarlarını göremediniz.

Dünya proletaryasının bilim ışığı, öğretmenleri Marks-Engels aramızdaydı. Öğrencilerinin mücadelesinde haklılıklarını, zaferlerini onurla izliyorlardı.

Petersburg Sovyeti’nin işçi-köylü ve askerleri LENİN’le

Mustafa SUPHİ ve 14 arkadaşı buradaydılar. Karadeniz’in soğuk suları onları hiç ıslatmamıştı.

Mao, Kızıl Meydan’da topladığı bir milyondan fazla Çinliyle birlikte geldi her seferinde.

Vietnam cangıllarında Amerikan emperyalistlerine kan kusturan Vietkong’lar vardı; Ho Amca’nın etrafında bir çember olmuşlardı.

Bir köşede de sakallılar vardı. Sierra Maestra’dan yeni inmiş gibiydiler. Che her zamanki gibi ''emperyalizme karşı savaş naraları''nı haykırıyordu.

Deniz, Yusuf, Hüseyin, darağaçlarını da birlikte getirmişlerdi. Bizimle birlikte haykırdılar sürekli.

Üniforma giyemeden şehit olan Filistinli ''Çocuk Generaller'' vardı. Ellerinde sapanları hazırdı, cepleri taş doluydu yine.

Ve binlerce-milyonlarca isimsiz kahraman vardı, bakışları her an üstümüzdeydi

sivaslı_sevda
15.07.2007, 18:03
Hadi bakalım herkese basarılar yine birbirinden güzel şiirler çıkacaktır ortaya eminim nesimi sanada teşekkürler .

Baran
15.07.2007, 21:36
ben yazdım heheheh göndersimmiii :)

izmir_35
15.07.2007, 23:25
4 gündür yokdum bakıyorumda bensiz şiir yarışması başlamış hemen bir şiir yazmam lazım nesimi sanada teşekürler sayende şair olacaz

Nesimi
16.07.2007, 00:14
Evet katılın mutlu edelim insanları :) her çeşit konudan yarışma düzenledim bugüne kadar yelpazeyi geniş tutmak lazım insanlar bu şekilde kendilerine uygun olan yarışmaya katılıyorlar bu "devrim" konusunda da eminim yazanlar olacakdır.

Bende yazayım bu sefer :D

alevi_che
16.07.2007, 00:19
Konu Devrim olunca bir şeyler yazmak lazım...

Bence çok iyi seçilmiş bir konu :36_1_55:

dedeoglu
16.07.2007, 09:31
Güzel bir konu.. İlham:) gelirse ben de katılmayı düşünüyorum..

Ellerine sağlık Nesimi bra..

tolstoy
17.07.2007, 17:45
Eminim bir önceki yarismalarda oldugu gibi cok güzel sonuclar alinacaktir. Simdiden emek veren tüm dostlara basarilar dilerim. Konunun devrim olmasi baska bir güzellik olmus.

eldorado
17.07.2007, 18:47
devrim;
alınterim - emeğim
özğürlüğüm - kimliğim
aldılar seni benden
kelepçede sol elim.....
ve sen hayalini kurduğum memleketim....

D-e-v-r-i-m-c-i
17.07.2007, 20:47
nesimi tebrik ederim.yine ve yeniden gönüller dolusu sevgi sözcükleri.güzel geçecek herzamanki gibi.ben malesef az önce girdim siteye.haliyle etkinliğinizden de şimdi haberdar oldum.bana da hepinize başarılar dilemek düşecek.esenkalın...

bolşevik
26.07.2007, 13:42
Tüh, kaçırmışım, konu güzel ama...Tebrikler Nesimi...

Kartopu86
26.07.2007, 13:57
17'simi:blink: ama bugün ayın 26'sı:crying: ne şanssızım yaaaa:kapaligöz