Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas / Yildizeli / Aslandoğmus Köyü

Seyduna
03.01.2006, 22:48
Aslandogmus Koyu gusel bir koydur. Ben sahsen cok severim :-). Hatta yanında diger alevi koyleri ; Banaz, Doganlı, Danisment, Yakup Koyu, Esençay, İslim... Yıldız Dag'ini goren tum koyler...

Saygilar...

Festoolaa
04.01.2006, 01:57
Yıldızelinde ayrıca güneyde tayalan ve katırlan alevi köyleride mevcuttur...

Lamekan
04.01.2006, 02:09
saolun arkadaşlar bilgilerinniz için ben yıldızeli civarında bu kadar alevi köyü oldugunu bilmiyordur dogrusu....

ahmetasrlan
26.01.2006, 16:35
merhaba canlar benim bildigime göre yıldızelinin nallı,yuvalıcayır,karaleylek,davulalan,akcakale köyleride alevii.

drtuncay
04.02.2006, 21:23
merhaba canlar....
bende yıldızelinin avcipinar köyündenim.yine çevremizde kızılköy ,kaman ve çavuşlu'da alevi köyleridir.yani anlaşıldığı gibi yıldızelinde de bir çok alevi köyü bulunmaktadır.ayrıca aslnadoğmuşlu seyduna ismli arkadaşa bir sorum var:benim çocukluğumun bir kısmı babamın aslandoğmuşta öğretmenlik yapması dolayısıyla orada geçmiş.acaba kendisi rıza hocayı tanıyormu?????

Seyduna
09.02.2006, 21:32
selam dstm, rıza hoca diye biri hic varmı yok mu bilmiyorum kusra bakma. Ben koyde hic okula gitmedim, ilk okuluda liseyide hatta uniyi de ist de okudum. Ama arkadaslarıma sorarım bi. Kac yillari arasında orda ogretmenlik yaptıgını soylersen belki onlar tanırlar.

İyi kal..

drtuncay
15.02.2006, 16:16
selam kardeş...
babam 1983,84,84,85,86,87 yıllarında ordaydı galiba
hadi sağlıcakla kal

tuncereren
13.03.2006, 14:50
dostum sen nerelisin merak ettim.adını saydığın köyler zaten yıldızelinin en ünlü alevi köyleridir.ben nallı lıyım.bu köylerin alevi olduğunu henüz kesin olarak bilmeyişin üzücü.lütfen biran önce biraz daha duyarlı vede bilgili alevi ol.

kazımBARAN
13.03.2006, 19:53
selam bende yıldızeli karakaya köyündenim yanımızda sarıcal(cerdigin)üyük
çavuşlu,yassıkara,topulyurt,

Seyduna
13.03.2006, 23:55
topulyut u ben de duymustum. sanirim bise yakin bir koy oluyor..

kazımBARAN
14.03.2006, 00:01
ayrıca beşiktaşlı rıza calımbayında köyü
ve yıldızelinin alevi köyler icinde nüfusu en kalabalı
ikinci köyüdür birincisi bir sırac köyü oln yaglıderedir

KaRTaL_58
19.03.2006, 22:44
bende yazayım bari.ben yassıkara köyündenim aynı şekilde üyük yücebaca kaleköy karakaya vs..

alvy
19.03.2006, 23:03
Çocukluğumun bazı bölümleri İSLİM köyünde geçti. Yıldızelinde 5 sene oturdurduk. Hatta yıldızeli sivas yolunda sivasa giderken yıldızelinin bittiği yerde bahçe içinde bir ev var tek katlı. hala durur. orada oturuyorduk. belime kadar karda anaokuluna gidiyordum :) yıldız elinin dağlarından kar getirip şekerleyip yerdik..

ahmetasrlan
20.03.2006, 14:18
merhaba tunceren arkadasım...bende kümbet köyündenim...ama sen beni yanlış anladın sanırım yada ben yanlış anlattım yazıda..o köylerin alevi oldugundan eminim ama belki benim bilmedigim alevi köyleride vadır diye yazmıstım..umarım düzeltmişimdir..görüşmek üzere...

deniz
20.03.2006, 15:12
arkadaşlar bende sivaslıyım ama yıldızelılı degil kangallıyım kangalın güneypınar köyünden yazmak ve sizinle paylasmak ıstedımmmm

Seyduna
20.03.2006, 23:37
Valla Yıldızelinde belki Aslandogmustan biri cikar die yazmistim ama Yılldizelinde bu kadar koy oldugunu bilmiordum ne yalan soliim. İslim koyunu duymustum. Yaninda bir baraj mi ne vardı hatta. Banaz a giderken bir kere gormustum sanırım.

kazımBARAN
28.03.2006, 00:45
ya sivas yıldızeli karakayalılar hiç sesiniz çıkmıyo nerdesiniz

gurkan23
06.04.2006, 17:59
banaz şenliklerinde bu köyde misafir edilmiştik gerçekten güzel bir köydü

Seyduna
10.09.2006, 17:50
Hala bizim koyden kimse yok ya. Niye gelmiyo bunlar? Aglayacam ya..

Gokyuzunde yalniz gezen yildizlar, yeryuzunde sizin kadar yalnizim, bir haykirsam belki duyulur sesim Ben yalnizim ben yalnizim, yalnizim :-)

Balta
10.09.2006, 17:56
saolun arkadaşlar bilgilerinniz için ben yıldızeli civarında bu kadar alevi köyü oldugunu bilmiyordur dogrusu....

Bak oldumu şimdi bende Karakayalıyım. Yıldızelinden. :p

ali_naki
10.09.2006, 18:06
en yakın arkadaşım alevi köylerinden biri olan kaman köyünden.

kazımBARAN
11.09.2006, 12:06
en yakın arkadaşım alevi köylerinden biri olan kaman köyünden.
kamani iyi bilirim adi neydi arkadasiinin

er@y
31.10.2006, 01:46
arkadaşlar ben sivaslı değilim ama yıldız elinin bazı köylerini iyi bilirim yusufoğlan ve çırçır başta olmak üzere en iyi çırçırı bilirim yıldız dağının o sabah sabah görüntüsü insanın içini açmaya yetiyor zaten her ne kadar karakol komutanı bize eziyet olsada...

Seyduna
31.10.2006, 09:38
arkadaşlar ben sivaslı değilim ama yıldız elinin bazı köylerini iyi bilirim yusufoğlan ve çırçır başta olmak üzere en iyi çırçırı bilirim yıldız dağının o sabah sabah görüntüsü insanın içini açmaya yetiyor zaten her ne kadar karakol komutanı bize eziyet olsada...

Bizim koy de iste tam Çırçır in yaninda. Dedigin koyleri en de biliyorum dstm. Sonra Yıldız Daginin aslinda kambur oldugunu ve sadece bzim oldugumuz taraftan tum heybetiyle gorundugunu biliyorsundur. Bu arada benim de adim Eray, memnun oldum :-)

er@y
31.10.2006, 16:01
Bizim koy de iste tam Çırçır in yaninda. Dedigin koyleri en de biliyorum dstm. Sonra Yıldız Daginin aslinda kambur oldugunu ve sadece bzim oldugumuz taraftan tum heybetiyle gorundugunu biliyorsundur. Bu arada benim de adim Eray, memnun oldum :-)

dostum biz karakola giderdik destek amaçlı ve 2 hafta kadar kalırdık çırçırda çok gelip gittim sizin köye olsun özellikle yusufoğlan köyüne

sivasın her tarafı güzel ama sabahları o yıldız dağının görüntsü görmeye değer...

lokmanca
16.12.2007, 12:22
slm canlar bende yusufoglan köyündenim..o toprakları inanın çok özledim baya oldu gitmeyeli..aslandoğmuşta cevriye diye bi küçük kardeşim vardı orta okulu beraber okumuştuk yatılı benden ona bol bol slm söylermisiniz aslandoğmuşlu canlar..

promethe
20.01.2008, 22:14
Aslandoğmuş'lulara...

İstanbul Pendik Kavakınar Mahallesi'nde oldukça yoğun bulunup bir de dernekleri vardır.Benim de öğrencilerim bir kaçı Aslandoğmuş'ludur!

türkügözlü
20.01.2008, 22:45
Merhaba bende Yıldızeli Yakupköyündenim malum bilirsiniz banaz yakupköyü islim aslandoğmuş Pir Sultan Abdalın dağlarında gezdiği köylerdir.

yaralı gölge
25.02.2008, 01:31
yıldızeli yaglıdere köyü
ve cevresin de ki alevi köyler
tobulyut karadere göllalan cerdigin