Orijinalini görmek için tıklayınız : Okunasi kitaplar
İnce Memed - Yasar Kemal
Alamut - Wladamir Bartol (Seyduna Bu kitaptaki Hasan Sabbah tan gelmio :-) )
Azap Ortakları - Erol TOY (Seyh Bedrettin i hala tanimiyorsanız kesinlikle okuyun derim)
Fareler ve İnsanlar - Steinback
Bu dort kitap beni en cok etkileyen kitaplar olmakla birlikte bana kalırsa Aziz Nesin, Sebahattin Ali, Jack London in tum kitaplari okuyun derim ben.
Merhaba Seyduna, bana Jack London yazari hakkinda daha fazla anlatabilirmisin? Kim bu ve ne kitaplari yaziyor? Merak ettim. Simdiden tskler!
Isik
Merhaba Seyduna, bana Jack London yazari hakkinda daha fazla anlatabilirmisin? Kim bu ve ne kitaplari yaziyor? Merak ettim. Simdiden tskler!
Isik
Jack London, mükemmeldir. En sevdiğim yazar. Demir Ökçe, Vahşetin Çağrısı ve Ademden Önce'yi mutlaka okumalısınız. Özellikle Ademden Önce, çok meşhur olmamasına rağmen, benim çok hoşuma gitmişti. Çok ilginç, eğlendirici ve ufuk açıcı bir eser.
Yazar hakkında ise genç yaşta intihar edip öldüğünü ve Amerikalı olduğunu biliyorum. Bildiğim kadarıyla bu yüzyılın başlarında yaşadı.
Cok tsk ederim CcGunal. Peki baska tavsiye ettigin kitaplar varmi? Simdi ben Amsterdamda yasiyorum ve burda Alevilik konusunda kitap bulmak cok zor (Ya da var ben bulamiyorum) Simdi bildigin tavsiye ettigin kitaplar varmi? Ve hangi yazarlardan? Yakinda Turkiyeye gidecegim ozaman birkactane almayi dusunuyorumda ondan....
Simdiden tskler
Isik
Serkan_Devrim 06.01.2006, 15:25 Jack London, mükemmeldir. En sevdiğim yazar. Demir Ökçe, Vahşetin Çağrısı ve Ademden Önce'yi mutlaka okumalısınız. Özellikle Ademden Önce, çok meşhur olmamasına rağmen, benim çok hoşuma gitmişti. Çok ilginç, eğlendirici ve ufuk açıcı bir eser.
Yazar hakkında ise genç yaşta intihar edip öldüğünü ve Amerikalı olduğunu biliyorum. Bildiğim kadarıyla bu yüzyılın başlarında yaşadı.
jack london u demir ökçe ile tanıdım. demir ökçe çok akıcı ve sürükleyici bir kitap. bu kitap sonrası jzck london kitaplarıyla birer birer tanışmaya başladım. en sevdiğim yazarlardandır. tavsiyem okumanız. demir ökçeyle başlayabilirsiniz. günal ademden önceyi duymuştum ama okuma fırsatım henüz olmadı. ama elimden kaçamaz.
Ali Ekber ORTAK naber? :)))))
Bu Jack London yazarinin ismini birkac defa duydum...simdi bende okuyacam. Beni meraklandirdiniz....hihiihihih! Sag ol.... Ama Turkcem cok cok iyidi degil, napalim okuya okuya ogreniriz dime???
Bye bye
Isik
Yakapınarlı 07.01.2006, 02:36 jack london genelde denizcilik hikayeleriyle ünlü kitaplarıyla meşhurdur.deniz kurdu martin eden en sevdiğim kitapları tavsiye ederim herkeze.
arkadaslar gerekli aciklamaayi yapmis ama beni en cok etkileyen kitabinin Martin Eden oldugunu soylemeden edemicem. Ademden once biraz fantastik kaliyor. Vahsetin Cagrisi ve Beyaz Dis aynı hayatı farklı iki pencereden antaırken, Demir Okce kapitalizm, somurge, isci hakları ve direnis hakkında en temel ogeleri basit bir sekilde veren bir kitap. Eger Jack London u cok sevdiyseniz ve tum kitaplarini bitirdiyseniz siz de benim gibi yapin ve onun turkce versiyonu olan Sebahattin Ali ye devam edin. Kuyucaklı Yusuf u okumadna gecmeyin yine. Tabi bu kadar kitabi okuyacak zamanı uretebilirseniz artık :-) Herkes ii baksin kendine...
SivanA SimyacI 19.02.2006, 10:19 SİMYACI-PAHULE COOHELCE
ŞEYTAN VE GENÇ KADIN-PAHULU COOHELCO
DONKİŞOT-CERVANTES
YAPRAK DÖKÜMÜ-REŞAT NURİ GÜNTEKİN
ŞEKER PORTAKALI-JOSEO DO VASCOLENES
GÜNEŞİ UYANDIRALIM-JOSEO DO VASCOLENES
GÜLÜNÜN SOLDUĞU AKŞAM-ERDAL ÖZ
DAR AĞACINDA ÜÇ FİDAN-NİHAT BEYRAM
AFRİKA RUYASI-CHE GUEVERA
KAZA SÜSÜ-SUNAY AKIN
FARALER VE İNSANLAR-JOHN STEİNBECK
FERRARİSİNİ SATAN BİLGE-ROBİN SHARMA
VE DAHA AKLIMA GELMEYENLER..........
SİMYACI-PAHULE COOHELCE
ŞEYTAN VE GENÇ KADIN-PAHULU COOHELCO
DONKİŞOT-CERVANTES
YAPRAK DÖKÜMÜ-REŞAT NURİ GÜNTEKİN
ŞEKER PORTAKALI-JOSEO DO VASCOLENES
GÜNEŞİ UYANDIRALIM-JOSEO DO VASCOLENES
GÜLÜNÜN SOLDUĞU AKŞAM-ERDAL ÖZ
DAR AĞACINDA ÜÇ FİDAN-NİHAT BEYRAM
AFRİKA RUYASI-CHE GUEVERA
KAZA SÜSÜ-SUNAY AKIN
FARALER VE İNSANLAR-JOHN STEİNBECK
FERRARİSİNİ SATAN BİLGE-ROBİN SHARMA
VE DAHA AKLIMA GELMEYENLER..........
Canlar bende size begendigim kitaplardan birkacini ekleyeyim okumanizi tavsiye ederim..
paula Coelho dan;Veronika olmek istiyor,simyaci,seytan ve genc kadin
Dan Brown dan;melekler ve seytanlar
Gogol dan; olu canlar
Zana Muhsen; Nadia'ya sozum VAR
Turk yazarlardan Yasar Kemal ve Aziz Nesin vazgecilmezlerimden..Butun canlara bol kitapli gunler dilegimle....
öner yağcı : gökyüzüne akan ırmak
forrest carter : küçük ağacın eğitimi
vedat günyol : gün ola harman ola
makarenko : yaşam yolu
aklıma ilk gelen kitaplar okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar...
Canlar bende size begendigim kitaplardan birkacini ekleyeyim okumanizi tavsiye ederim..
paula Coelho dan;Veronika olmek istiyor,simyaci,seytan ve genc kadin
Dan Brown dan;melekler ve seytanlar
Gogol dan; olu canlar
Zana Muhsen; Nadia'ya sozum VAR
Turk yazarlardan Yasar Kemal ve Aziz Nesin vazgecilmezlerimden..Butun canlara bol kitapli gunler dilegimle....
simyacı ve gogol ölü canları bende okudum
bende ekleyeyim;
canan tan piraye
ayşe kulin füreya
tavsiye ederim
ii okumalar.....
arkadaşlar ferrarisini satan bilgeyi de okumanızı tavsiye ediyorum.
Arkadaslar eger kitap okurken icim de kararmasın, briaz da gulayim diyorsaniz, Aziz Nesin in kendi oykulerinden sectigi "Sizin Memlekette Eşşek Yok mu?" cok hos bir secenek. Aziz Nesin in cok gusel romanlarindan biri de "Tek Yol" ki okula giderken otobuste okurdum, milletin ben katila katila gulerken bana dik dik baktigini hatirlarim.
Cok haklisin seyduna ben gecen gun ikinci defa okudum,ozellikle"seyis Atini" okurken o kadar sesli gulmusumki annem gelip "ne oluyor"diye sordu:))
Cok haklisin seyduna ben gecen gun ikinci defa okudum,ozellikle"seyis Atini" okurken o kadar sesli gulmusumki annem gelip "ne oluyor"diye sordu:))
Gercekten seyis ati muthis bir hikayeydi. Tulsu de varrdi sanirim o kitapta cok gusel olan. Sadece komik degil ama ben komik olanlara bayiliyorum.Ya bu adam aslında hep gunluk hayatta gercekten yasanmis seyleri anlatiyor ama sen ben gorsek burdaki muzipligi cikaramayiz ama adam cikariyor iste. Tek kelimeyle muthis bir yazar.
Beni etkileyen dört kitap deyince zorlaniyorum düsünmekte baya cok okuyunca secemiyorumm...icinden dört tane
ama
1- Amin malaouf "SemerkanT"
2- Ismail Besikci "33 Kursun "
3- ahmet Ümit "kukla"
4- Goethe "Genc Wertherin Acilari"
haydargunel 07.03.2006, 12:46 arkadaşlar benim size tavsiyem "ateşi çalmak" gerçekten çok güzel bir kitap. kitap 5 ciltten oluşuyor yazarının adı Galina Serebryakova ve evrensel basım yayım dan çıkartılıyor bu kitap.
Arkadaslar yeni okudugum bir kitabi daha sizle paylasmak istiyorum. Elinize gecerse ve zamaniniz ılursa (!) okuyun..
Guy De Moppasan- MUTLULUK
Insani gercekten mutlu eden bir kitap :-)
Goethe "Genc Wertherin Acilari"
tavsiye edilen bütün kitaplar çok güzel aziz nesin ve dan brown bir harika ancak Goethe "Genc Wertherin Acilari" bu kitabın anlatım dili, düşüncesi, ve dahiyane yazılışı bir harika. bunlarda benden;
angelanın külleri
ve umuda doğru (yazarını tam hatırlamıyorum)
nıetzche ağladığında ırvan d. yalom .....
heviznur 07.04.2006, 23:24 benim önereceğim kitaplar:
gün zileli-sapak-(iletişim yayınları),
nıetzsche-böyle buyurdu zerdüşt(cem yayınevi),
nikolay buharin-her şey nasıl başladı?-(epos yayınları),
erdal öz -br gün yine allı turnam-(can yayınları),
erdal öz-odalarda-(can yayınları)....
deniz gibi 07.04.2006, 23:26 Yücel Sarpderenin 'Vatandaş Abuzer' Adlı Romanını tavsiye ederim arkadaşlar
manifesto 07.04.2006, 23:35 Ne çok kitap varmış yahuu daha yolun başındaymışız meğer,
Can yayınları burada epey popüler sanırım, ama çeviri romanları gerçekten iyi can ve yapıkredi yayınları bu işi iyi yapıyor.
Biri Semerkand demiş evet ödüllü kitaptır zaten , Yaşayan kaçtana meşhur yazarımız varki zaten.Cengiz Aytmatov duyanınız varsa kitaplarınıda tavsiye ederim, Klasikler arasına eser sokan yaşayan yazarlarımızdan.Amin Maalouf zaten bir olay Eserleri bütün avrupada merakla beklenir , Doğunun Lİmanları, Yüzüncü Ad, Tonios Kayası , Afrikalı Leo(Bu kitabı özellikle tavsiye edebilirim 16yy. müthiş bir seyehat ve inanılması olaylar..)
Ama benim ilk tercihim herzaman TOLSTOY olmuştur şimdi yeni çıkmış zamanında yasaklı olan Muhammed(s.a.v) kitabını aldım ilginç bir kitap sanırım.
Ruslar bu işi iyi beceriyor zaten
güldestim 08.04.2006, 12:07 Belki bu kitabı birçok arkadaşım okumuştur.Çünkü bi aralar çok meşhurdu.Fakat ben bir türlü okuma fırsatı bulamamıştım.Geçenlerde bir sahafçıda karşılaştım ve hemen satın aldım.Adı:Bir Çift Yürek (Marlo Morgan)Okumayan arkadaşlar varsa tavsiye ediyorum.Gerçekten muhteşem bir kitap.
Vedat TÜrkalİ - Bİr GÜn Tek Basina
Vedat TÜrkalİ - GÜven
Alpha_Phonixis 08.04.2006, 15:15 Montaigne ,Albert Camus ve Dostoyevski önerimdir .
Gündüz vassaf- Cehenneme övgü, gündelik hayatta totalierizm. gerçekten ilginç ve farklı fikirleri olan bir kitap.
arkadaşların bahsettiği kitaplar gerçekten çok güzeller size Ömer Hayyamın hayatını anlatan semerkant adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim yazarı şuan aklıma gelmiyor ama ingiliz bir yazardı kendisi olaylar ünlü titanik gemisinin batmasına kadar ilerliyor gayet akıcı bir kitap
puduhepa 11.04.2006, 15:16 1-Ahmet Altan:En Uzun Gece
2-Yılmaz Odabaşı:Şarkısı Beyaz
3-Cemal Süreya:Sevda Sözleri
4-Can Dündar"ın tüm kitapları
5-Seni Halk Adına Ölüme Mahkum Ediyorum
Şimdilik bu kadar,eylemlerim devam edecek:-))))))))))
"Şimdilik bu kadar,eylemlerim devam edecek:-))))))))))"
İiimişşş...
Derya 44 11.04.2006, 22:30 bence insan Freidrich Dürrenmatt den Fizikciler, Goethe FAust okunulmasi gereken kitaplardan birileri
puduhepa 12.04.2006, 12:50 1-Yılmaz Yeşildağ:Eskil Fotoğrafların Sesi
2-İnkalar
3-Gülünün Solduğu Akşam
4-Maksim Gorki:Ana
5-Şeker Portakalı
.................
Gorki'nin Ana isimli kitabi cok guseldi evet. Ama onun disindakiler insani cok bunaltiyor. Ozellikle Çocuklugum beni iice bunalima sokmustu. Zaten o kitapta ona Gorki adını verildigini duymustum yoksa gercek adi, Maksim.. biseydi ama o da gelmedi aklima. Gorki i se Rusca da "dertli" demekmis. Neyse ole iste. Herkes ii bak sin kendine...
puduhepa 14.04.2006, 14:08 1-Ahmet Telli şiirleri
2-Ahmet Ümit:Patasana
3-Tarık Akan:Anne Kafamda Bit Var
4-Mehmet Eroğlu:Adını Unutan Adam...
5-Aziz Nesin:Merhaba
Remarque - Batı Cephesinde Yeni Bir şey yok,Yaşamak zamanı ölmek zamanı
Steinback - Gazap üzümleri
Hemingway - Çanlar kimin için çalıyor
Gabriel Garcia Marquez - yüzyıllık yalnızlık
jerzy Kosinski - Boyalı kuş,Adımlar
şimdilik bu kadar bunları okuyun sonra yine yazarım...
Timbilli79 09.05.2006, 18:58 Slm Canlar,
mende sizlere bu kitaplari öneriyorum. svglr
Ali Erdinc ? Kaz Dag’in Sari Kiz Efsanesi
Öner Yagci Kardelen, Yediveren, Turnalar, ikiside Inkilap Kitabev
Asik Ihsani Ozan Dolu Anadolu (Berfin Yayinlari)
Pakize Suda Agiz Tadiyla Sevisemedik(Epsilon Yayinevi)
Mehmet Sabri(Siir) Ya sen olmasaydin(Sone Yayinlari)
Gülsen Akbulut(Siir) Arayis(Ulusal Yayinlar)
Muhsin Salman(Siir) Kaf Daginda Yolculuk (Bumerang Yayinlari) ´
Vali Recep Yazicioglu Kuslar bile gülümserdi (Yazici Yayinevi)
Sükrü Günbulut Halk Siirinde Baskaldiri/Vur Emri Ferman (Berfin Yayinlari)
Sükrü Günbulut Halk Siirinde Kadin, Neydi bu islerin asli
Irene Melikoff Uyur Idik uyardilar (Can Yayinlari)
Oya Baydar Erguvan Kapisi
Sevgi Soysal - Yenisehirde öyle vakti, Hapishaneden Mektuplar
Fuzuli Saadete Ermislerin Bahcesi
puduhepa 11.05.2006, 13:04 1-Dinle küçük adam:Wilhelm Reich
2-Güneşi uyandıralım:Vasconselos
3-Newroz:Muzaffer Oruçoğlu
4-Aşk köpekliktir:Ahmet Ümit
5-Memurlar memurlar:Aziz Nesin
..........
1-Dinle küçük adam:Wilhelm Reich
2-Güneşi uyandıralım:Vasconselos
3-Newroz:Muzaffer Oruçoğlu
4-Aşk köpekliktir:Ahmet Ümit
5-Memurlar memurlar:Aziz Nesin
..........
güneşi uyandıralım'dan bahsetmişken, şeker portakalı ve delifişek'i de okumak hikayenin öncesini ve sonrasını bilmek açısından faydalı olabilir...
puduhepa 11.05.2006, 13:39 okumadığım sadece delifişek kaldı,kütüphanede bulamadım,kitapçılara bi bakalım olmazsa...
yelizim76 11.05.2006, 13:49 [QUOTE=Ceyhun]Jack London, mükemmeldir. En sevdiğim yazar. Demir Ökçe, Vahşetin Çağrısı ve Ademden Önce'yi mutlaka okumalısınız. Özellikle Ademden Önce, çok meşhur olmamasına rağmen, benim çok hoşuma gitmişti. Çok ilginç, eğlendirici ve ufuk açıcı bir eser.
'Katıksız Sevgi' ismindeki kitabıda cok güzeldir.
yelizim76 11.05.2006, 13:58 arkadaşların bahsettiği kitaplar gerçekten çok güzeller size Ömer Hayyamın hayatını anlatan semerkant adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim yazarı şuan aklıma gelmiyor ama ingiliz bir yazardı kendisi olaylar ünlü titanik gemisinin batmasına kadar ilerliyor gayet akıcı bir kitap
yazarı Amin Maaoluf
Doğunun Limanları'nıda okumanı tavsiye ederim, hele kitapda bir bölüm varkiii..., diger kitaplarını da okudum ama bu kitabın o bölümünü unutamam.Okuyan arkadaslarımda benimle aynı fikirdeydiler.
|