Orijinalini görmek için tıklayınız : sandıkta yaşadığım bir olay.

alenya
23.07.2007, 15:43
dün seçimlerde sandık görevlisiydim.yaşadığım yer itibarıyla.hoşgörüsüz insanlarla aynı sandıkta görev yaptım.oylar kullanıldı.sayıma geçtik.tabiiki parti müşahitleri yerlerini aldı mhpden 3 akpden 6 müşahit var.onlara oy çıktıkca çığlık atıyorlar.bir iki uyardım.benim olduğum sandıkta ödp ye 8 oy cıktı.hemen başladılar.bunlar kim secmen listesini verin.bölücülere oy atanlar bizden değildir.artık müdahale ettim bölücülüğü tanımlarmısınız?faşizmin ve irticanın karşısında olmak ülkeyi düşünmek bölücülükse bende bölücüyüm...varmı itirazı olan..dedim polemik yapamadılar.ondan sonra sustular.bu nasıl zihniyettir.herhalde bunlara toplu terapi falan yapıyorlar.kendi fikirleri harici diğer fikirlere kapalılar.ne diyiim cehalet.kendi partileri dışındaki partilere oy verenler onlardan diilmiş.esas bölücülük bu değilmidir???

Zahir
23.07.2007, 15:49
Eğer Sandık Başkanı idi iseniz görevinizi yapamamışsınız. Uyarılarınıza rağmen dediğiniz şekilde tavırları devam etti ise Derhal o insanları dışarı çıkarmanız gerekirdi.

Ben Sandık Başkanı idim. Oy kullanma esanasında 3 kişiyi sayımda 2 iki kişiyi güvenliğe haber vererek dışarı attırdım.

Alevimen
23.07.2007, 15:54
YSK açıklamasın'da okuduğuma göre yanı sıra hapis ve para cezası'da veriliyor, tabii hangi ölçü alınıyor bilemiyorum.

Zahir
23.07.2007, 16:08
YSK açıklamasın'da okuduğuma göre yanı sıra hapis ve para cezası'da veriliyor, tabii hangi ölçü alınıyor bilemiyorum.

Evet çok doğru. Güvenliğe teslim ettiğiniz kişi 24 saat göz altında tutuluyo. yani Seçim yasağı bitene kadar göz altında. Sonra Savcı önüne. Seçimin huzur ve güvenliğini vs bozmaktan hapis yada para cezası...

alenya
23.07.2007, 16:09
malesef sandık başkanı değildim.üyeydim.başkanı çok uyardım sonuçta din kültürü öğretmeniydi.artık sonunda ne olursa olsun diye tepkimi verdim.tuttanak tutturdum.ama bi sonuç cıkacağını zannetmiyorum.tek destek saadetli üyeden geldi oda tutanak tutturdu.düşmanımın düşmanı dostumdur felsefesi uyguladı.traji komik bi olaydı

Zahir
23.07.2007, 16:11
malesef sandık başkanı değildim.üyeydim.başkanı çok uyardım sonuçta din kültürü öğretmeniydi.artık sonunda ne olursa olsun diye tepkimi verdim.tuttanak tutturdum.ama bi sonuç cıkacağını zannetmiyorum.tek destek saadetli üyeden geldi oda tutanak tutturdu.düşmanımın düşmanı dostumdur felsefesi uyguladı.traji komik bi olaydı

Tutanak tutmanız çok iyi olmuş. Seçim Kurulu bunu göz önünde bulundurur. Sandık başkanının ifadesini alır. Sanırım O Başkana bir daha görev vermezler.

alenya
23.07.2007, 16:11
Evet çok doğru. Güvenliğe teslim ettiğiniz kişi 24 saat göz altında tutuluyo. yani Seçim yasağı bitene kadar göz altında. Sonra Savcı önüne. Seçimin huzur ve güvenliğini vs bozmaktan hapis yada para cezası...

öyle bişi olmadı sadece emniyet mensubu geldi oturdu.hatta oda cıkan oyları bi kağıda büyük bir dikkatle kaydetti.olay budur arkadaşlar.

CaNCa
23.07.2007, 16:24
benim görevli olduğum sandıkta da benzer olaylar yaşandı. mhp'i temsilen 3 müşavir geldi. mersinin kırsal bölgelerinden ne kadar az gelişmiş varsa hepsini toplamış okullara dağıtıp sandık başlarına müşavir olarak yollamışlar. mhp'nin gönderdiği müşavirlerden birisi 18 yaşlarında bir idiot. her zarftan çıkan sonuç ilan edildikçe bu her zarfa bir yorum yapma ihtiyacı hissediyor. ohhh beee, yuhhh gibi çocukca reflekslerle. patlama noktasına kadar oldukça sabırlı bir kişiyimdir, hiç sesimi çıkarmadım. sonuç açıklandı bizim sandıkta chp'e birinci çıkınca şu an yazamayacağım bir kelime sarfetti. güvenliği çağırıp, gerginlik yaratmak istemedim. mhp'li sandık kurulu görevlisine kendi partilerinin müşaviri olduğu için 'ya şunu yollayın, ya da biz yollatmak zorunda kalacağız' dedim. neyseki kurul üyesi daha akıllı bir adamdı, nazikçe kapının dışına doğru davet etti..

alenya
23.07.2007, 16:35
benim görevli olduğum sandıkta da benzer olaylar yaşandı. mhp'i temsilen 3 müşavir geldi. mersinin kırsal bölgelerinden ne kadar az gelişmiş varsa hepsini toplamış okullara dağıtıp sandık başlarına müşavir olarak yollamışlar. mhp'nin gönderdiği müşavirlerden birisi 18 yaşlarında bir idiot. her zarftan çıkan sonuç ilan edildikçe bu her zarfa bir yorum yapma ihtiyacı hissediyor. ohhh beee, yuhhh gibi çocukca reflekslerle. patlama noktasına kadar oldukça sabırlı bir kişiyimdir, hiç sesimi çıkarmadım. sonuç açıklandı bizim sandıkta chp'e birinci çıkınca şu an yazamayacağım bir kelime sarfetti. güvenliği çağırıp, gerginlik yaratmak istemedim. mhp'li sandık kurulu görevlisine kendi partilerinin müşaviri olduğu için 'ya şunu yollayın, ya da biz yollatmak zorunda kalacağız' dedim. neyseki kurul üyesi daha akıllı bir adamdı, nazikçe kapının dışına doğru davet etti..

bizdede öyleydi kendini aşamamış cahil kabadayı tiplerdi.ellerinde tesbih,kolları jiletli.bakışları düşmanca.akplilerdede sinsi bi gülüş ukela bi tavır,küçümser edalar,.herhalde bunları eğitmeye kalksak bi 20 yılımızı alır.

eRDem®
23.07.2007, 16:49
abicim türkiye
türkiiiyyeeeee
ne idiotlar ne odunlar ne amipler ne parazitler var memleketim de
gençler konuşuyo kendi aralarında
"müslümanlar AKP ( Allahla Kandırma Partisi) "ne sağcılarda MHPye oy verecekmiş... abi adamlar kafadan bölmüşler zaten hatta sağcıları bile müslümandan saymıyolaar...

AHANDA ASIL bölücülük budur...

alenya
23.07.2007, 17:53
abicim türkiye
türkiiiyyeeeee
ne idiotlar ne odunlar ne amipler ne parazitler var memleketim de
gençler konuşuyo kendi aralarında
"müslümanlar AKP ( Allahla Kandırma Partisi) "ne sağcılarda MHPye oy verecekmiş... abi adamlar kafadan bölmüşler zaten hatta sağcıları bile müslümandan saymıyolaar...

AHANDA ASIL bölücülük budur...

olay tek kelimeyle budur.