Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilikte "ASLAN" neyi ifade ediyor?

ISIK
04.01.2006, 21:18
Merhaba arkadaslar,

Simdi Hz. Ali efendimizin bulundugu resimlerin cogunda hep ASLAN olur. Bu aslanin tam olarak anlami ne acaba? Mesela bizim evde cok guzel bir resim var. Bu resimin uzerinde Hz. Ali efendimiz ve birkactane gazlar gorunmektedir, simdi bu resim bir gercek yasanmis olayi anlatiyor: Hz. Ali efendimiz dusman tarafindan oldururmeden bir kac saat once, yani camiye gitmeden once, gazlar onun camiye gitmesini engellemeye calismis. Efendimizin uzerindeki kiyafetinin ucundan gaggalariyla cekerek durdurmaya calismislar ve evdeki resim iste bu ani gosteriyor.

Isik

rockçı turna
04.01.2006, 21:46
ewet bircok alevinin evinde hz. ali nin, yanında bir aslan olan ve üzerinde ''allah ın aslanı'' yazan resimler bulunur.

ben bu olayın kırklar cemine yani hz. muhammed in miracına dayandıgını sanıyorum. hani cemlerde okunan miraçlama da tasvir edilir ya; hz. muhammed in önüne bir aslan cıkar ve o aslanın ağzına hatemi verince aslan yolu verir. daha sonra yüzükten bu aslanın hz. ali oldugunu anlar. herhalde buradan geliyordur.

ISIK
04.01.2006, 23:12
Hmmm anladim.....tskler! Yani Hz. Ali efendimiz "Allah'in aslani" olarak ifade ediliyor...cok guzel ve enteresan. TSKLER canim!

oktay
05.02.2006, 17:01
slm ışık ben oktay,bende hz.Ali nın bı cumlesını sana söyliim dedim;'beni bir dağ bile sevse,kıyamete kadar başı müsibetten(beladan) kurtulmıyacak'...kıyamete kadar başımız hep belada olucak..yani hz. Aliyi sevenler hic sevılmıyooooooooooorrrr

genclik_atesi
05.02.2006, 18:33
slm
ya o aslan hz. Ali'yi ifade etmektedir, cunku hz. Ali Allah tarafindan Allah'in aslani olarak secilmistir. hz. Ali ilk dogdugunda bile annesinin gucu ona yetmemistir, cunku aslan gibi penceleri varmis..

derviscemal
05.02.2006, 19:09
ewet bircok alevinin evinde hz. ali nin, yanında bir aslan olan ve üzerinde ''allah ın aslanı'' yazan resimler bulunur.

ben bu olayın kırklar cemine yani Hz.Muhammedin miracına dayandıgını sanıyorum. hani cemlerde okunan miraçlama da tasvir edilir ya; hz. muhammed in önüne bir aslan cıkar ve o aslanın ağzına hatemi verince aslan yolu verir. daha sonra yüzükten bu aslanın hz. ali oldugunu açar. herhalde buradan geliyordur.

arkadaşımızında dediği gibi Hz.Muhammed miraca giderken önüne bir aslan çıkar ve yol vermez Hz.Muhammed parmağındaki yüzüğü çıkarır ve aslanın ağıza verir aslan sakinleşir ve Hz.Muhammed geçer. (bu olay yüzük takmak günahtır diyen bazı kimselerede örnek olarak veriir)

daha sonra Hz.Muhammed miractan dönerken bir kulube görür ve kapısına vuru kimsin diye sorarlar ben allahın elcisiyim der. içerden cevap gelir bizim aramızda allahın elcisinin yeri yok diye,tekrar vurur kimsin derler ben alimlerin alimiyimn der ve gene cevap gelir bizim aramızda alimerlin yeri yok diye tam vazgeçmek üzereyken Allah Hz.Muhammed yoksulların yoksuluyum de diye buyurur.Hz.Muhammed tekrar kapıya vurduğunda kimsin cevabına karşılık bunu veriri ve içeri girer. sizin ulunuz kim büyüğünüz kim diye sorar bizim ulumuzda bir küçüğümüzde bir derler ve hazreti alinin yanına oturturlar. Hz. Muhammed hz. ali nin parmağında kendi yüzüğünü görür ve allahın arslanı der. (Aslan buradan gelmektedir ve Hz. Ali Allahın Arslanıdır bununla ilgilidir.) daha sonra siz kimsiniz der
bize kırklar derler diye yanıt gelir
neden otuzdokuz kişiniz der Hz.Muhammed
Salman Farsa gitmiştir derler Onuda bizimle bil derler ve kolunu uzatıp bir neşter vurular o anda 39 undan bir damla kan akar ve penceren de bir damla kan gelirki buda selmanın kanıdır.
Hz.Muhammed in önüne bir üzüm tanesi koyarlar ve bunu kırka böl derler onda cebrail nail olur ve Hz.Muhammed e bir tabak getiri ve bunu ezip şerpet etmesini ve dağıtmasını söyler. Hz.Muhammed böyle yapar ve oradakiler içerler ve hep birlikte aşka gelir semah dönerler Hz.Muhammed de dahil. Semahımızın çıkışınında burdan olduğu söylenir..

biraz uzattım ama arslan dan sonra buraya kadar anlatmak istedim..

sevgiyle kalın..

epikurus
05.02.2006, 20:14
Sevgili Dost dervişcemal güzel açıklamış yüreğine diline sağlık. Yalnız bir ilave yapmak istiyorum. O da şu: Hz Muhammed kırklar cemine geldiğinde, derlerki burada birimiz birşey yese kırkımız doyor, birimiz bişey içse kırkımız içmiş gibi olur. Muhammed sorar nasıl olur böyle bişey diye.. Bir tabak içinde bir üzüm getirirler Hz Muhammed'e, bunu bölüştürmesini isterler. Muhammed de derki bir üzüm nasıl paylaştırılabilir bu mümkün değil. O zaman Kırklar dan bölüştürmesini ister. Kırklardan bir zat üzümü tabakta ezer ve suyunu içer. Bu zatın içmesiyle kırkların tamamı içmiş gibi olur. İşte kırkların içtiği bu üzüm suyuna Engür suyu derler,