Orijinalini görmek için tıklayınız : yamyamlık

alenya
26.07.2007, 23:16
Taş Devri’nden beri, insanlar ya beslenme ihtiyacıyla ya da dini nedenlerden ötürü insan eti yemişlerdir. Homo Erectus olarak bilinen tarih öncesinin insanları, diğer mağara adamlarının beyinlerini yemekten büyük zevk alırlardı. Yeni Zelanda’dan Kuzey Amerika’ya kadar tüm dünyadaki yerliler, cesaretleri olanlara geçsin diye düşman savaşçılarının yüreklerini yerlerdi. Merasimlerde insan eti yenmesi, Aztek dininin temel taşlarındandı. Fijililer yalnızca tadını beğendikleri için insan eti (Buna puaka balava ya da uzun domuz derlerdi) yerlerdi.
(alıntı)
bi formda okudum paylaşmak istedim.demek yamyamlık taş devrinde başlamış.günümüzdede var olan bu olgu ruh hasatalığı olarak nitelendiriliyor.

alevi_siyah
26.07.2007, 23:19
çok teşekkürler iyi yapmışsında içimiz karardı valla :D

alenya
26.07.2007, 23:26
şimdi yamyamlık kalmadı modern yamyamlar sadece emek yiyor.

serdar_adas
05.12.2007, 14:10
ewet zaten insan eti yemek alıskanlık yapıyormus bence cok igrenç bir olay kendimce ...

renat
05.12.2007, 23:26
şimdi yamyamlık kalmadı modern yamyamlar sadece emek sömürüyor

günümüzde devam ediyor geçen yıllarda rusyada insan eti yiyen yakalanmıştı
bu senede Ankarada yakalanmıştı insanoğlu ne olacağı belli olmuyor işte kimi melek gibi günahsız oluyor kimide yamyam oluyor

garcia
05.12.2007, 23:56
insan eti yiyen kabileler,hala var ve afrikada pigmeleri yiyen gruplar olduğunu duymuştum.tamamen orman kanunları geçerli ve daha küçük ve daha güçsüz,savunmasız insanlar olan pigmelerin yenmesi,bende sadece nefret duygusu uyandırıyor ve ben bunu faşistlik ve canilik olarak görüyorum.

melek24
05.12.2007, 23:56
Konuyu gülümseyerek okudum.Ben vejeteryanım bana uzak bir olay bu yaşananlar.:lol: Kaldıki ben hayvan eti yemiyorken birileri insan eti yiyormuş:thumbdown Ama hangi mantık,hangi ruh hali bir insana bunu yaptırabiliyor anlayamıyorum.:no: Tarihi gelişim süreçleri içerisinde insanoğlu evrenin cilvelerine ayak uydurmak için verdikleri mücadele basamaklarında değişik felsefeler, değişik yaşam sitilleri oluşturmuşlar.Geçmişteki avlanma yada beslenme kültürü hakkında eleştiri yapma hakkını kendimde görmüyorum ama günümüzde benzeri eylemlerin yapılması psikolojik bağlamda sorun teşkil ediyor diye düşünüyorum.:excl:

lion12
06.12.2007, 00:07
Günümüz yamyamları da evet emek yiyorlar.
Tarihte insanlar insan eti yiyorlarmıymış bunun cevabını bilim veriyor ancak nasıl bunu yapıyorlarmış hayret.Aslında ondan daha hayret olanı,böylesi insanların hala oluyor olmaları.Yanlış hatırlamıyorsam Rusya'da ve de Ankara'da çıkmıştı böyle birisi.
Ne iştah varmış adamlarda hayret...:thumbdown

garcia
06.12.2007, 00:10
melek24 yazmış
Ben vejeteryanım[/QUOTE

ya şimdi gerçekten vejeteryan sanacaklar,desene tavuk teryan,hamsi hariç balık teryan desene:001_tt2: :001_tt2: :001_tt2: :001_tt2:

melek24
06.12.2007, 00:15
[

ya şimdi gerçekten vejeteryan sanacaklar,desene tavuk teryan,hamsi hariç balık teryan desene:001_tt2: :001_tt2: :001_tt2: :001_tt2:

Şimdi ne desem yanlış olur o yüzden susma hakkımı kullanıyorum:cursing:

alenya
06.12.2007, 00:18
[

sayın garcia niye hamsi hariç?hamsi balıkların kıralıdır:clown: melekle ben insan taryanız.

garcia
06.12.2007, 00:26
sayın garcia niye hamsi hariç?hamsi balıkların kıralıdır:clown: melekle ben insan taryanız.

diğer balıkları yemiyormuş,o yüzden.:001_tt1: :001_tt1: :001_tt1:

alenya yazmış
melekle ben insan taryanız

ya şimdi ''denizden babam çıksa'' yerim diyen sizin oralılar değilmiydi?evet denizden kimsenin babası çıkmadı ama,yoksa deniz kızlarının nesilinide sizin oralılar mı tüketti?tabii babası çıkmadı ama denizden, deniz kızı çıktı yediler değilmi?

:001_tt2: :001_tt2: :001_tt2: :001_tt2: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :punk: :36_5_2: :36_5_2:

dilan_7670
06.12.2007, 00:33
insan eti yiyen eski kabileler sanırım geri döndü,artık insan eti yiyen insanlarla yaşamıyormuyuz
okuyunca içim kötü oldu... :uhhm:

alenya
06.12.2007, 00:35
diğer balıkları yemiyormuş,o yüzden.:001_tt1: :001_tt1: :001_tt1:

[

ya şimdi ''denizden babam çıksa'' yerim diyen sizin oralılar değilmiydi?evet denizden kimsenin babası çıkmadı ama,yoksa deniz kızlarının nesilinide sizin oralılar mı tüketti?tabii babası çıkmadı ama denizden, deniz kızı çıktı yediler değilmi?

istatistiklere göre türkiyede türkiyede balık tüketiminde 4 bölge karadeniz.yani siz daha çok yiyorsunuz:yamukgul: biz hamsinin üretim kısmınla ilgiliyiz.e malımızında reklamını yapmamız şart bizimde reklam sloganımız bu:lol: :lol: bu arada hamsiler diğer balıkları yemez sadece denizde ölen canlıların gözlerini yer.

onur melis
06.12.2007, 00:36
şu ana kadar amazonun balta girmemiş ormanlarında halen yayyam kabilelerinin yaşadığı biliniyor

bizler bu tür insanlara ya ruhsal dengesi bozuk olan yada vahşi insan olarak nitelendiriyoruzda

peki onlar bu olayı böylemi nitelendiriyor acaba

Mahir_86
06.12.2007, 00:44
gecen bi mail gelmişti bana.. sildim ama aynı konuydu ve günceldii...

Japonyada (Onlar herzaman herşeyi yemişlerdir) gözde lokantalar hastahanelerden doğduktan ya da doğmadan önce ölen bebekleri 10.000/12.000 YEN karşılığı alıp maalesef pişirip servise sunuyorlarmış.. bu maille beraber fotograflarda gelmişti..

çok fena olmuştum irkilmiştim.. acaba ben insan mıyım? yoksa o japonyada bunu yapanlar insan kılıklı yaratıklarmı diye sordum kendime..

alenya
06.12.2007, 00:50
gecen bi mail gelmişti bana.. sildim ama aynı konuydu ve günceldii...

Japonyada (Onlar herzaman herşeyi yemişlerdir) gözde lokantalar hastahanelerden doğduktan ya da doğmadan önce ölen bebekleri 10.000/12.000 YEN karşılığı alıp maalesef pişirip servise sunuyorlarmış.. bu maille beraber fotograflarda gelmişti..

çok fena olmuştum irkilmiştim.. acaba ben insan mıyım? yoksa o japonyada bunu yapanlar insan kılıklı yaratıklarmı diye sordum kendime..

japonlar ve çinliler cenin yiyorlarmış.bunu bikaç yerde okumuştum.hatta çoşkun aralın bi tw programındada duymuştum.cenini gençleşmek ve güzelleşmek için yiyorlarmış.bu onlarda çok eski bir gelenekmiş.ve özel törenlerle yeniyormuş.

garcia
06.12.2007, 00:56
şu ana kadar amazonun balta girmemiş ormanlarında halen yayyam kabilelerinin yaşadığı biliniyor

bizler bu tür insanlara ya ruhsal dengesi bozuk olan yada vahşi insan olarak nitelendiriyoruzda

peki onlar bu olayı böylemi nitelendiriyor acaba

onur'cuğum bildiğim kadarıyla amazon yerlileri insan eti yemiyor.onlarda ilkel-komünal bir yaşam ve aynı zamanda ilke-komünal bir beslenme yöntemi var.yani şimdi erkekler ormanda doğal silahlarla(ok) avlanmaya çıkıyor,amazon bizonu avlıyor ve kadınlarda yabani patetes topluyor ve bütün hasılat ortak pay ediliyor,iş dağımı böyle ve amerika yerlilerinde insan eti yeme geleneği yok ben öyle biliyorum.

renat
06.12.2007, 00:59
buyurun işte yamyamlık

Yamyamlık hortluyor mu

Eski Taş Devri'nde yamyamlığın dünyanın her yerinde var olduğunu biliyoruz. Hatta,

15. yüzyıla kadar, İrlanda'da kaynanaları, kızlarının düğününde kesip yemek geleneği vardı. Bunu bir şeref sayan kaynanalar, düğüne kadar daha çok beslenip, semizlemek için ellerinden geleni yaparlar ve yeni kurulacak ailenin başına gelecek belaları önlemek için canlarını seve seve feda ederlerdi ve düğün yemeği olurlardı. Bunun gibi sayısız örnekle dolu olan insanoğlunun tarihinde, kendi cinsini yeme geleneği neyse ki artık yok. Her ne kadar, bazı ilkel kabilelerde sürdürüldüğüne dair dedikodular olsa da, biliyoruz ki, bu taş devrinden kalma adet sona erdi.

Tadını sevdikleri için

Yamyamlık, insanlar arasında, tarih öncesi ilkel toplumlarında çok yaygındı. Hala inanılıyor ki, Yeni Gine'nin ücra köşelerinde devam ediyor. Yakın bir geçmişe kadar Batı ve Orta Afrika'da, Sumatra'da, Melanezya'da ve Polinezya'da, Kuzey ve Güney Amerika'da yerliler arasında, Avustralya aborijinleri arasında ve Yeni Zelanda'nın Maoriler'i arasında da yamyamlık olduğu biliniyor.

Yamyamlığın nedenleri çok çeşitliydi. Bazen yemek azlığından- ki Aztek Uygarlığı'nda süregelmiş yamyamlık için protein eksikliği açıklaması getirilir, bazen de insan etinin tadını sevmelerinden insanoğlu yamyamlık yapmıştır. Ancak çoğunlukla suçların cezalandırılması, özel törenler ya da büyüler gereği insan eti yenirdi. Örneğin, bazı zafer kazanan kabileler, öldürdükleri düşmanlarını yerlerdi. Bazı ritüellerde ise akrabalar ölen yakınlarını yerlerdi, bu da atalarına duydukları saygının gereğiydi, ya da yeni doğanlara ölen kişinin ruhunun geçmesi dileğinden kaynaklanıyordu. İlkel ritlerde, insanlar kurban edildiğinde, kurbanın bazı organları yenirdi, bunun da amacı ölen kurbanın gücünü almaktı.

Aztek Uygarlığı'nda özellikle kurban törenleri oldukça önemli bir yer tutuyordu. Aztekler'de tutsaklar yalnızca kurban edilmekle kalmıyor, etleri de yeniyordu. Canlıyken kalpleri çıkartılıyor ve sonra da etleri halka dağıtılarak domates ve kırmızı biberle yeniyordu. İnkalar'da yamyamlık bir tabuyken, Aztekler yamyamlığı yasaklamayan tek büyük devletti. Bunun nedeni Aztekler'in evcil hayvanlara sahip olmayışına bağlanır. Kentsel nüfusun fazlalığı ve art arda gelen felaketler, kıtlıklar nedeniyle yılan, solucan ve göllerden çıkan yosunları yemek zorunda kalmış olan Aztekler, protein eksikliklerini tutsaklarını yiyerek gidermişlerdir.

Arkadaşlarını yediler

Modern dünya insanı yamyamlığı bıraktı ancak hayatta kalabilmek için insan etinin yendiği de oldu. Örneğin, 1846 Ekim ayında Amerika'da Kaliforniya'nın Sierra Nevada otlağında, George Donner önderliğindeki 90 göçer, inanılmaz bir kar fırtınasına yakalanmıştı. Bu fırtınadan bir sene sonra sağ kurtulanların, ölen arkadaşlarını yedikleri ortaya çıkmıştı. Ancak bu şekilde sağ kalabilmişlerdi. 1970'lerde de, And Dağları'na düşen bir uçaktan sağ kurtulanlar ölenleri yemişlerdi.

19. Yüzyıl'da Sumatra'da suçlular yenerek cezalandırılıyorlardı, 1924'te Almanya'da Fritz Haarman adlı bir adam, en az 27 erkek çocuğunu öldürerek, etlerinden sosis yapıp yemiş hatta bu sosisleri başkalarına da yedirmişti. 1982'de Paris'te öğrenim gören bir Japon, Hollandalı kız arkadaşını öldürüp, yemişti.

Beyaz insanın tadı

Papua Yeni Gine'de Irian Jaya bölgesinde yaşayan Yaliler uzun bir dönem insan eti yediler. Bu adalarda yaşayan yerlilerin ilk gördükleri beyaz insan, yeni zenginlikler keşfetmek üzere yelken açan Avrupalı denizcilerdi. Denizciler bölgeye ayak bastıklarında değerli taş madenleri, petrol yatakları buldular ve zengin oldular, buna karşılık yerliler de ilk kez beyaz insan etinin tadıyla tanıştılar. Bugün Yaliler insan eti yemiyorlar. Ancak İkinci Dünya Savaşı sırasında uçağı düşen Japon askerlerini, Endonezya'dan orman içlerine kaçan muhalifleri, 1961'de bölgeye sanat araştırması için gelen Rockefeller'ın oğlunu ve 1968'de de iki misyoneri yediler. Ayrıca bugün hala kabile savaşları sırasında öldürdükleri düşmanlarını yedikleri yolunda rivayetler var. Ama Endonezya hükümeti bu tür söylentileri yalanlıyor.

Günümüzde bazı Afrika ülkelerindeki savaşlarda tanık olduğumuz yamyamlık olayları tarihin izlerini taşır. Liberya ve Sierra Leone'de yaşanan savaşlarda öldürülen düşmanların yendiklerine dünya basını tanık olmuştu. Bunlar uzmanlara göre insanların her an yamyamlığa dönebileceğine ilişkin ipuçlarını da saklıyor mu? Yoksa yamyamlık, bir üst kültür olarak, yeni kuşaklara sirayet ediyor mu?

coşkun aral

Mahir_86
06.12.2007, 12:49
insan eti en lezzetli et oldugu için, insan eti yiyen hayvanlar mutlaka öldürülüyor.. yoksa sürekli insan eti isterlermiş...

serdar_adas
06.12.2007, 13:55
bir yandan olaya bu yönden bakmak gerek kuş kuşu balık balıgı hayvan hayvanı yiyebiliyor midesi kaldıran insanda insanı yiyebilir

neslisah
08.12.2007, 13:12
bir yandan olaya bu yönden bakmak gerek kuş kuşu balık balıgı hayvan hayvanı yiyebiliyor midesi kaldıran insanda insanı yiyebilir

bu nasıl bir mide,böyle biri nasıl insan olur. nasıl bir cevap vermişsiniz kınıyorum ben sizi