Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsan Ruhu 63 Grammış!

LaDY
27.07.2007, 02:59
Amerikalı bilim adamı insan ruhunun 63 gram olduğunu hesaplamış.
ölüm anına yakın insanlarla özel bir ortamda yaptığı deneyle bulmuş bunu.ölüm anında kişideki terlemeden tutun verdiği nefese kadar herşeyi hesaplayan profesör her insanda 63 gram eksilme fark etmiş.bu eksilme tıbbi cihazlara bağlı insandaki bütün hayati fonksiyonların durduğu an gerçekleşiyormuş.

Kartopu86
27.07.2007, 08:29
Çok ilginç bir haberdi:blink:

Bakır
27.07.2007, 09:08
Çok ilginç bir haberdi:blink:

daha yeni mi öğrendin yoksa insan ruhunun 63 gram olduğunu ? :D :lol:

Kartopu86
27.07.2007, 09:16
daha yeni mi öğrendin yoksa insan ruhunun 63 gram olduğunu ? :D :lol:

Evet ne var bunda:blink: ben sanki insan ruhunu araştıran birimiyim :garibbak: geç oldu ama güç olamadı öğrenmem sonuç olarak:kapaligöz

asicvs
27.07.2007, 10:28
ben inanmıyorum mutlaka başka birşeyden kaynaklanıyordur. bu 63 gr eksilme

LaDY
27.07.2007, 10:53
ben inanmıyorum mutlaka başka birşeyden kaynaklanıyordur. bu 63 gr eksilme

peki sizce neden olabilir? oturup düşündüğümde bana mantıklı geliyor ancak henüz teori halini almamış bir bilgi, hipotezi değişebilir yani... öyle ise sizce yeni hipotez ne olabilir. 63 gram eksilmenin sebebi ne olabilir?

ankh
27.07.2007, 11:46
peki sizce neden olabilir? oturup düşündüğümde bana mantıklı geliyor ancak henüz teori halini almamış bir bilgi, hipotezi değişebilir yani... öyle ise sizce yeni hipotez ne olabilir. 63 gram eksilmenin sebebi ne olabilir?

Gazdır gaz :lol: hep derler ya. Bende 21 gram olduğunu iddia eden eden bir film seyretmiştim ah ne hevesle almıştım ama film tam bir fiyaskoydu. Olma ihtimali olabilir diye düşünüyorum ama daha bir teori ilginnç.

asicvs
27.07.2007, 12:11
peki sizce neden olabilir? oturup düşündüğümde bana mantıklı geliyor ancak henüz teori halini almamış bir bilgi, hipotezi değişebilir yani... öyle ise sizce yeni hipotez ne olabilir. 63 gram eksilmenin sebebi ne olabilir? tam olarak ne olduğunu bende bilmiyorum ama ruh olmadığı bana göre kesin

eğer canlıların insanların ve hayvanların ruhu olduğuna inanıyorsak bence bu ölçü birimlerinin hiç birisi ile ölçülemez diye düşünüyorum ölçmek için elle tutulur gözle görülür evrende azda olsa bi yer kaplaması gerekir diye düşünüyorum

LaDY
27.07.2007, 12:55
tam olarak ne olduğunu bende bilmiyorum ama ruh olmadığı bana göre kesin

eğer canlıların insanların ve hayvanların ruhu olduğuna inanıyorsak bence bu ölçü birimlerinin hiç birisi ile ölçülemez diye düşünüyorum ölçmek için elle tutulur gözle görülür evrende azda olsa bi yer kaplaması gerekir diye düşünüyorum

hımmm metafiziğe giriş yapıyoruz yani :) ruh bir metafiziki bir olgudur. nedir bu olguların özelliği peki, doğaötesi bir özelliği bulunan, duyularla kavranamayan olgulardır, akıl ve sezgiyle sağlanan bilgilerdir kanıtlarıdır ve genelde felsefecileri tanrısal öz üzerine düşündüren olgulardır. doğru mu (bence doğru :))
bu bağlamda söylediklerinize katılmam olası. yalnız burda kafamı kurcalayan şeyler çıkıyor doğal olarak... hal böyleyse o amerikan bilim adamının attığı hipotezin doğrusu sizce ne olabilir? sonuçta adamcağız ölen insanın attığı terden yaptığı tüm hayatsal fonksiyonlarının kendisine ne kadar kilo kaybı verdiğini hesaplamış(nefes alması içinde bulunan gazı vsvs)... elle tutulabilir her şeyi hesapladıktan sonra bu sonuca varmış? biz bu bilim adamının tezini çürütmek için öne ne sürübeliriz, hayır o insanın ruhu değil .... dır dememiz gerekir? nedir bu .....?
şimdi başka bir soru geliyor akla, acaba diyesi geliyor insanın... acaba bilimin metafiziğe üstünlük kurduğu bir olayla daha mı karşı karışıyayız???

hadi tüm bunları geçtik, kullandığımız deyimlere bakalım: ruhum ağır geliyor bana, ruhum daraldı vs tarzı deyimleri günlük hayatlarımızda sıklıkla kullanırız. ve bence her deyimin bir geliş yeri vardır, bu deyimler böyle rastgele hayatımıza yerleşmemiştir bence, öncesinde onları sürekli kullanılmaya iten olaylar vardır. o halde ruhum ağır geliyor deyimi taaa o zamanlardan ruha elle tutulur özellik verildiğinden mi geliyor???

hazannn
27.07.2007, 13:01
Cidden çok ilginç bir bilgi...

Teşekkürler...

Seyduna
27.07.2007, 13:15
Ama insanlar olunce daha bir agirlasir da derler :)

hazannn
27.07.2007, 13:22

Vardır doktorların takip etdiği bir durum......

LaDY
27.07.2007, 13:25

hadi buyrun burdan yakın :whistling
ahh o amerikan bilim adamı, beni bir yakalasa neler yapar acaba diye düşünesim geliyor:yawn: sonra hemen vaz geçiyorum :yawn: :biggrin:

asicvs
27.07.2007, 14:18
hımmm metafiziğe giriş yapıyoruz yani :) ruh bir metafiziki bir olgudur. nedir bu olguların özelliği peki, doğaötesi bir özelliği bulunan, duyularla kavranamayan olgulardır, akıl ve sezgiyle sağlanan bilgilerdir kanıtlarıdır ve genelde felsefecileri tanrısal öz üzerine düşündüren olgulardır. doğru mu (bence doğru :))

bu kısmı cevaplayacak olursam ben ruha ve metafiziğe inanırım sadece ruh un belli bir ağırlığı ve ya ölçüsü olabileceği aklıma yatmadı mantıklı bulmadım

bu bağlamda söylediklerinize katılmam olası. yalnız burda kafamı kurcalayan şeyler çıkıyor doğal olarak... hal böyleyse o amerikan bilim adamının attığı hipotezin doğrusu sizce ne olabilir? sonuçta adamcağız ölen insanın attığı terden yaptığı tüm hayatsal fonksiyonlarının kendisine ne kadar kilo kaybı verdiğini hesaplamış(nefes alması içinde bulunan gazı vsvs)... elle tutulabilir her şeyi hesapladıktan sonra bu sonuca varmış? biz bu bilim adamının tezini çürütmek için öne ne sürübeliriz, hayır o insanın ruhu değil .... dır dememiz gerekir? nedir bu .....?

burada ise cevabım şu
deminde yazdım bilmiyorum. bilmiyorum demekle belki benden aksini ispatlamamı isteyebilirsin ama benim kafama yatmadı bu ruhun elle tutulup gözle görülmeyeceğine inandığım için bilmiyorum diyorum bu aynen şuna benziyor yanlış anlaşılmasın "bana rüyandan 100 gr verebilirmisin"

hadi tüm bunları geçtik, kullandığımız deyimlere bakalım: ruhum ağır geliyor bana, ruhum daraldı vs tarzı deyimleri günlük hayatlarımızda sıklıkla kullanırız. ve bence her deyimin bir geliş yeri vardır, bu deyimler böyle rastgele hayatımıza yerleşmemiştir bence, öncesinde onları sürekli kullanılmaya iten olaylar vardır. o halde ruhum ağır geliyor deyimi taaa o zamanlardan ruha elle tutulur özellik verildiğinden mi geliyor???
bunlar deyimdir
size göre şunlarında bi anlamı vardır o halde

canım sıkılıyor, yüreğim yanıyor

bana mantıklı gelenler şu

metafiziğe inanırım bir çok hastalığın tedavisinin metafiziğin çoğu yöntemi ile tespiti ve tedavisinede

ruhun var olduğunada inanırım hemde tüm canlılarda sadece

anlaşamadığımız sadece ölçülebilmesi gibi geldi bana:no:

asicvs
27.07.2007, 14:24
insanlar sağ iken kaldırdığınızda ağırlığını orantılı olarak dağıtır mesela bir ayağı yerde ise ağırlığını ona yükleyebilir ve size hafif gelebilir veya biryerdr tutuyorsa yükü oraya aktarabilir yine size hafif gelir ama ölü birisi küt bir ağırlık oluşturur reflex yoktur bu yüzdende tüm ağırlığı size basar

birde kimyasal olarak ölüler düzgün ortamda muhafaza edilmez ise şişerler ve biraz ağırlık kazanabilirler

asicvs
27.07.2007, 14:29
ha birde sevgili @laDY araştırmalarıma göre bu insan ruhunun 63 gram olduğunu 2004 yılında "sızıntı" dergisi yayınlamış benim sızıntı dergisiyle işim hiç olmaz yazanlarda büyük bir ihtimalle sallamışlardır. kaynak sağlam değildir bence

dogu
27.07.2007, 14:40
Biraz karışık bir konu insan ruhunun 63 gram oldugunu var sayarsak bu neyi değiştirir yada bunun bir anlamı olurmu
kimimiz ise bunun ruha ait olmadıgını düşünmesi ya bu agırlık ruha aitse neyi değiştirecek
yerme anlmında sormadım bunları sadece konunun bu yanları söyleşi için daha renkli olur diye düşündüm

asicvs
27.07.2007, 14:43
Biraz karışık bir konu insan ruhunun 63 gram oldugunu var sayarsak bu neyi değiştirir yada bunun bir anlamı olurmu
kimimiz ise bunun ruha ait olmadıgını düşünmesi ya bu agırlık ruha aitse neyi değiştirecek
yerme anlmında sormadım bunları sadece konunun bu yanları söyleşi için daha renkli olur diye düşündüm

çok şeyi değiştirir bence eğerki böyle bir durum varsa ve bilimsel olarak %100 ispatlanırsa insanlar çoğu şeyi çözmüş demektir tavuk mu yumurtadan yumurtamı tavuktan inanın bu bile çözülür o zaman

LaDY
27.07.2007, 15:01
ha birde sevgili @laDY araştırmalarıma göre bu insan ruhunun 63 gram olduğunu 2004 yılında "sızıntı" dergisi yayınlamış benim sızıntı dergisiyle işim hiç olmaz yazanlarda büyük bir ihtimalle sallamışlardır. kaynak sağlam değildir bence

benim de sızıntı dergisi ile işim olmaz :) benim kaynağım sızıntı dergisi de değildi üstelik :) bir arkadaşım ile sohbet ediyorduk, ölüm ve ölümün insana yaptığı değişimler vs. ki arkadaşım da sızıntı dergisi okuyabilecek biri değil :) o arada söyledi, bende gelip sizle paylaştım :p ne iyi ettim di mi :biggrin:
hem sızıntı olsun yani ne olmuş, onlar bizim fikirlerimizi masaya yatırıyor bir de biz yatırmış olalım ( bilmeden :innocent: ) :rolleyes:

bu kısmı cevaplayacak olursam ben ruha ve metafiziğe inanırım sadece ruh un belli bir ağırlığı ve ya ölçüsü olabileceği aklıma yatmadı mantıklı bulmadım

burada ise cevabım şu
deminde yazdım bilmiyorum. bilmiyorum demekle belki benden aksini ispatlamamı isteyebilirsin ama benim kafama yatmadı bu ruhun elle tutulup gözle görülmeyeceğine inandığım için bilmiyorum diyorum bu aynen şuna benziyor yanlış anlaşılmasın "bana rüyandan 100 gr verebilirmisin"

bunlar deyimdir
size göre şunlarında bi anlamı vardır o halde

canım sıkılıyor, yüreğim yanıyor

bana mantıklı gelenler şu

metafiziğe inanırım bir çok hastalığın tedavisinin metafiziğin çoğu yöntemi ile tespiti ve tedavisinede

ruhun var olduğunada inanırım hemde tüm canlılarda sadece

anlaşamadığımız sadece ölçülebilmesi gibi geldi bana:no:

ee iyi de ben yazdıklarınızı yargılamadım ki, sadece tartışıyorduk, benim aklıma yattı mantıklı buldum siz de mantıksız olamaz diyorsunuz. ben de haklı olarak nedenlerini sorguluyorum :) sonuçta ben şu an itibariyle bu bilgiyle doğru gözüyle bakıyorum. siz beni bilgilendirin ki, ben de yanlış bi şeye "doğru" demiş olmayayım. amacım oydu. yoksa illa benim doğrum doğrudur demiyorum :)

hem ben ispat da istemedim ki, sadece ne olabilir dedim. sonuçta en başından beri ihtimallerle konuşuyoruz. hiç bir kesin yargı yok tartışmalarımızda :)
ruhun varlığına ben de inanıyorum elbette sizin gibi her canlıda olduğuna ve sadece canlı değil canlı eli değimiş herşeyin ruhu olduğuna inanıyorum.
yalnız acaba burda ruhun somut bir tanımı mı yapılmış?
offf bir soru daha en iyisi ben biraz daha araştırma yapayım :confused1

asicvs
27.07.2007, 15:14
benim de sızıntı dergisi ile işim olmaz :) benim kaynağım sızıntı dergisi de değildi üstelik :) bir arkadaşım ile sohbet ediyorduk, ölüm ve ölümün insana yaptığı değişimler vs. ki arkadaşım da sızıntı dergisi okuyabilecek biri değil :) o arada söyledi, bende gelip sizle paylaştım :p ne iyi ettim di mi :biggrin:
hem sızıntı olsun yani ne olmuş, onlar bizim fikirlerimizi masaya yatırıyor bir de biz yatırmış olalım ( bilmeden :innocent: ) :rolleyes:

ee iyi de ben yazdıklarınızı yargılamadım ki, sadece tartışıyorduk, benim aklıma yattı mantıklı buldum siz de mantıksız olamaz diyorsunuz. ben de haklı olarak nedenlerini sorguluyorum :) sonuçta ben şu an itibariyle bu bilgiyle doğru gözüyle bakıyorum. siz beni bilgilendirin ki, ben de yanlış bi şeye "doğru" demiş olmayayım. amacım oydu. yoksa illa benim doğrum doğrudur demiyorum :)

hem ben ispat da istemedim ki, sadece ne olabilir dedim. sonuçta en başından beri ihtimallerle konuşuyoruz. hiç bir kesin yargı yok tartışmalarımızda :)
ruhun varlığına ben de inanıyorum elbette sizin gibi her canlıda olduğuna ve sadece canlı değil canlı eli değimiş herşeyin ruhu olduğuna inanıyorum.
yalnız acaba burda ruhun somut bir tanımı mı yapılmış?
offf bir soru daha en iyisi ben biraz daha araştırma yapayım :confused1

sevgili arkadaşım öncelikle bilesinki hertürlü bilgi paylaşımına açığım

sizi taktir ediyorum gerçekten samimi olarak

belki bende bir hata vardır ve düşündüklerimi tam olarak yazamadım

bu sohbet için çok teşekkür ederim size

ayrıca sızıntıyla bir alakanız olmadığındada asla şüphem yok

bakın sevgili arkadaşım bu konu 2005 yılında başka bir forumda işlenmişti ve ben oraya cevap yazmadım ama incelemiştim konuyu orada bu konunun sızıntı dergisinde 2004 yılında yayınlandığı yazıyordu

size sevgi ve selamlarımı iletiyorum kızdıracak herhangi bir yorumum varsa çok çok özür

yusufçukgecegez
06.08.2007, 12:37
çok azcıkmış canım.beş para bile etmiyormuş.

Seyduna
06.08.2007, 15:17
"Sen düşünceden ibaretsin.
Geriye kalan et ve kemiksin.
Gül düşünür, gülistan olursun.
Diken düşünür, dikenlik olursun!"

demis Mevlana kisaca. Artik dusunce kac gramdir onu hesaplamak kaliyor geriye..

ilker_che
06.08.2007, 23:22
o 21 gramdı die hatırlıyorum ama.hatta denildiği gibi filmi bile yapıldı.ama daha sonra çürütülmüş başka bilim adamları tarafından.bunların naaptıgı belli olmuyo ki;biri böledir dio öbürü 2 gün sonra çürütüyo:D

onur melis
07.08.2007, 01:17
bence kilolu insanlarda deyişir bu olay

Garaoglan
07.08.2007, 01:34
simdi bu 63 gr ruh herkeste olacagina inanmiyorum !!!
memlekette o kadar ruhsuz insan geziyor
demek bunlar tartildiginda otomatikmen 63 gr düsecegiz :D:D

karaşar
07.08.2007, 01:45
Bundan sonra "senin ruhun kaç para" diyenlere 63 gr diyeceğim.

mucizee
07.08.2007, 02:11
Bu bilgi paylaşımı için tşkler lady.çok güzel bir bilgiydi.Bütün yazılarınızı okudum bu konudaki bende kendi mesleğime uygun bir bilgi vermek istedim. Sanırım bu konu hakındaki fikirlerinizde yardımcı olur.Bir elektirik motoruna enerji verdiğinizde kütlesi artar yani ağırlığı.Verdiğiniz voltaj miktarı kadar gram bazında ağırlaşır.

Ruhta bir enerjidir ve belli bir ağırlık katması vucudumuza normal bence.

serdar_adas
05.12.2007, 14:05
arkadaşlar bende en mantıklı ölçüm gramatik olarak ölmeden önce adamı tartsın birde öldükten sonra tartsın aradaki farkla ruh un agırlıgı bulunabilir bence aklımdan öyle geciyor benim fikrim daha mantıklı yani...:)

ni_u
02.02.2008, 01:35
bence 63 gram havadan aldığı oksijen verdiği karbodioksittir

sanırım bunları göz ardı etmiş olabilir

Mahir_86
02.02.2008, 01:41
:):):):) özür dilerim ama yazacak başka birşey bulamadım..

Acaba ateistler ne düşünüyor bu konu hakkında merak ediyorum.. Hani ruh allah falan yok diyorlar ya.. ne biliyim biraz saçma geldi.. Ama enteresan..

hünkar62
02.02.2008, 02:39
bende 21 gram olduğunu anlatan bir film izlemiştim

Ufuk1990
05.04.2008, 10:27
Acaba herkesde 63 grammı :)

mesela 10 yaşında zayıf bir cocukla 250 kg adamın ruhunun ağırlığı aynı mı o zaman :D

ebu turab
05.04.2008, 10:51
hurafedir sevgili arkadaşlar.

ölümden sonra yapılan araştırmalarda bu tür ağırlık kayıpları gözlenmiştir doğrudur fakat bunu ruhun ağırlığı olarak gösterebilecek en ufak bir kanıt yoktur ki, ruh zaten ölçülebilir, tartılabilir bir şey değildir, kaldı ki bir şekilde vücutla bedensel bir bağı olsa dahi, bir organ olacaktır ve bir insanın herhangi bir iç organının kantarda ne kadar çektiğini hesaplayamazsınız, hesaplayabilmek için ancak kadavra üzerinde çalışmak gerekir.

bu olayın gayet bilimsel bir açıklaması vardır, o da insan öldüğünde ciğerlerdeki kalan havanın dışarı çıkmasından ibarettir :)

Ufuk1990
05.04.2008, 11:04
hurafedir sevgili arkadaşlar.

ölümden sonra yapılan araştırmalarda bu tür ağırlık kayıpları gözlenmiştir doğrudur fakat bunu ruhun ağırlığı olarak gösterebilecek en ufak bir kanıt yoktur ki, ruh zaten ölçülebilir, tartılabilir bir şey değildir, kaldı ki bir şekilde vücutla bedensel bir bağı olsa dahi, bir organ olacaktır ve bir insanın herhangi bir iç organının kantarda ne kadar çektiğini hesaplayamazsınız, hesaplayabilmek için ancak kadavra üzerinde çalışmak gerekir.

bu olayın gayet bilimsel bir açıklaması vardır, o da insan öldüğünde ciğerlerdeki kalan havanın dışarı çıkmasından ibarettir :)

Katılıyorum size...

arjinim
05.04.2008, 11:40
bende insanların öldükten sonra dahada ağırlaştıklarını biliyordum ama o an yani ölün anı için yapılan doğrultusunda bu bilgi verilmiş belkide artık bir şey bulamadılar isimlerini duyurmak için söylediler
her söylenen doğru değil bilimadamların

aspava
07.04.2008, 00:14
gerçekten ilginç bir araştırma olmuş 63 grm. eksilme olduğunu söylüyorlar ama benimde bildiğim bir kişi öldüğü zaman bedeni şişer ve bu şişlik insanı olduğundan daha ağırlaştırır !...
bende diyorum arada böyle bir ağırlık çöküyor üstüme meğersem bu yüzdenmiş :lol:

deniz166
18.04.2008, 16:05
İlginç bir durum ama mantıklı geliyor bana