Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Doğru Mu?

sahrut75yagmur
29.07.2007, 02:09
“CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE GENEL KURULA GİRECEĞİM”
Seçim barajlarının olmadığı, toplumun bütün renklerinin yansıdığı bir Meclise kavuşmanın önemli olduğunu vurgulayan Uras, bu yolda mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

“DTP’nin grup kurması halinde, grupta yer alıp almayacağının” sorulması üzerine İstanbul Bağımsız Milletvekili Uras, partiden, gruba katılma yönünde bir öneri olmadığını kaydederek, grup kurmada sorun yaşaması halinde, DTP’yi grupsuz bırakmayacağını bildirdi. Bir soru üzerine Uras, cumhurbaşkanı seçiminde Genel Kurula gireceğini belirtti.

Uras, Meclise sorun çıkarmaya değil, sorunları çözmeye geldiklerini ifade ederek, Türkiye’nin demokratik, laik, sosyal hukuk devletine uygun bir cumhurbaşkanını çıkaracağını söyledi.

Ufuk Uras, “Yeter ki geçen Meclisin rövanşı gibi algılanmasın. Bu Meclis ayrı bir Meclis, yüzde 68 oranında kendini yeniledi. Bu Meclis, geçen Meclisin devamı gibi, geçen Meclisin çözemediği sorunları ele almamalı, kendi içinde kendi cumhurbaşkanını belirlemeli. Biz de bu yönde kolaylaştırıcı olacağız” dedi.

MHP 'nı genel kurul salonuna girmesini eleştiren bizler kendi sesimiz ve soluğumuz olacak dediğimiz UFUK URAS bu açıklamayı yapmışken ne diyeceğiz ?Çok merak ediyorum sonuçlarını...

Saygılarımla.

Serhatlı
29.07.2007, 02:53
yalnız eleştirenler seçim öncesi vede hala MHP ile birliktelik kurma tarafdarı olanlardır nede olsa CHP ne yapsa doğru sizler için. sorunun çözümü açıklamanın içindedir sorunları çözmeye geldiklerini belirtiyorlar,Ha sırf bazı kesimler bunları istemiyor diye sözcülüğünü veyahut istediklerini yaparsa o ZAMAN ufuk uras ı yadırgayalım sonuçda bu engeli çıkaranlar bazı kalıplaşmış kavramlara sığınarak bunun üzerinden geçinen vede varlığını meşrulaşdırmaya çalışan kişilerdir !!! sonuçda bu isteklere verilecek cevabıda halk vermişdir halk bugünki konumunda siz veya başkaları ne kadar abartsada bunu bir tehlike olarak görmüyor bir başörtüsü ile rejim in yıkılmayacağının çok iyi farkında bunun diğer yerlerde farkında Bazı eski solculara karşı bilinçli olarak destekledikleri bir yeri vede kontrolde tuttukları biryeri kendilerine tehlike olarak görmüyorlar çünkü zamanında hepsi tek tek desteklenmiş vede aynı solcular gibi fişlenmişlerdir bugün isteseler hiçbirşeye gerek görmeden asker i bu işe karışdırmadan hukuki yollardan direk bitirirler ha bugünkü hükümeti mana edip olmaz diyenler olursa onlara aynı konuda anayasa mahkemesinin kararını vitrin olarak gösteririm bu tarz söylemler biryerde bazı kesimlerin ortak çıkarlarına hareket edecek şekilde CHP gibi taşeronların sayesinde gene çoğu yüzdeyüz solcu CHP li vede sığ düşünceli arkadaşların kapasitesinin alamayacağı biryerlerin çıkarına yapılan danışıklı bir döğüş den başka birşey değildir ÜLKEDE ki HUZURSUZLUK ÇOĞU KİŞİNİN İŞİNE GELMEKTEDİR istedikleri gibi bir ortam istedikleri gibi piyonlar istedikleri herşey mevcuttur önünüze bir şey koyuyorlar sizde onla avunup duruyorsunuz, yav sistem başlı başına değişmedikçe varolanda bile çoğu kavramlar havada kaldıktan sonra bu adam seçilse ne olur seçilmese ne olur, aynı tas aynı hamam devam ha belki anayasa değişecek ne olacak ki nasıl olsa gene alıntı yapılarak içi boş bir şekilde kalacak ister sahiplenelim isterse sahiplenmeyelim bu ülkede yüzde 47 si bunları istiyor bu ayrı bir konu, istekleri doğrultusunda aynı CHP gibi olursa UFUK URAS ve diğerleri bırakın bir başka meclisde seçilmeyi aday bile olamazlar çünkü bunları destekleyen çoğu kişi şuan CHP ye nasıl bakıyorsa onlarada aynı tepkiyi verecekdir.Ayrıca bugüne kadar halk mı seçdi Cumhurbaşkan'ını ?
Saygılarımla

sahrut75yagmur
30.07.2007, 03:13
CEVAP

--------------------------------------------------------------------------------

Konu hakkında ki yorumunuzdan bir şey anlamadım.

Sorum sizce doğru mu ,ya da yanlış mı idi.Cevabınız doğru buluyorum ise nedeni yanlış buluyorsanız nedeni olarak yazsanız benim için önemlidir.Lakin sizin cevabınız siz ve sizin gibiler olarak geçiyor siz derken ben ne oluyorum bunu anlamış değilim .

Ben ne kapitalistim fabrikalarım var,işçiyi eziyorum nede faşistim üniversiteler de solcuları fişliyorum ne de Deniz Baykal'cıyım koltukçuyum,destekçisiyim.

Haaa bu türbanlaşma sürecinde ve eğitimin elden gitmesi gibi sebeplerden oyumu bu kez Chp'ye vereceğim demem sadece AKP'nin karşısında onun durabileceğini düşünmemdendir.Yanlıştır ,doğrudur bu benim tahlilimdir ,sonucuna da katlanırım.
Ama lütfen bu foruma girdiğimden beri yaptığım yorumlara bakın ,hiç bu üslubta ,siz ve sizin gibi tabirler kullanmışmıyım.Lütfen bundan sonra da bana size hitap etiğim gibi hitap ediniz.
(Bir de Ufuk Uras'ı belki de bilmediğiniz oy vermediğiniz zamanlar da ben oyumu ona veriyordum.) Sizden sadece bunu isteyebilirim değil mi????

Saygılarımla.

Serhatlı
30.07.2007, 12:52
CEVAP

--------------------------------------------------------------------------------

Konu hakkında ki yorumunuzdan bir şey anlamadım.

Sorum sizce doğru mu ,ya da yanlış mı idi.Cevabınız doğru buluyorum ise nedeni yanlış buluyorsanız nedeni olarak yazsanız benim için önemlidir.Lakin sizin cevabınız siz ve sizin gibiler olarak geçiyor siz derken ben ne oluyorum bunu anlamış değilim .

Ben ne kapitalistim fabrikalarım var,işçiyi eziyorum nede faşistim üniversiteler de solcuları fişliyorum ne de Deniz Baykal'cıyım koltukçuyum,destekçisiyim.

Haaa bu türbanlaşma sürecinde ve eğitimin elden gitmesi gibi sebeplerden oyumu bu kez Chp'ye vereceğim demem sadece AKP'nin karşısında onun durabileceğini düşünmemdendir.Yanlıştır ,doğrudur bu benim tahlilimdir ,sonucuna da katlanırım.
Ama lütfen bu foruma girdiğimden beri yaptığım yorumlara bakın ,hiç bu üslubta ,siz ve sizin gibi tabirler kullanmışmıyım.Lütfen bundan sonra da bana size hitap etiğim gibi hitap ediniz.
(Bir de Ufuk Uras'ı belki de bilmediğiniz oy vermediğiniz zamanlar da ben oyumu ona veriyordum.) Sizden sadece bunu isteyebilirim değil mi????

Saygılarımla.

cevabı attığınız mesajla beraber size iletmişdim sanırsam kafi gelmedi buyrun :

özellikle aşağılama gibi birşey söz konusu değil siz olarak belirtılenler chp zihniyetidir!!!

sorunuza gelirsek cevap gene içindeydi bence doğrudur

yukardaki sebepleri saydığınız halde CHP nin kasap olarak nitelendirilen biryerle ortaklık kurması nasıl doğru anlamış değilim ayrıca ne kadar doğrudur dimi
sonuna kadar Ufuk Uras ın düşüncesini destekliyorum ve bunda bu ülkenin çıkarlarını görüyorum...

bir toplumun zararını değil !!!

sahrut75yagmur
30.07.2007, 17:33
“CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE GENEL KURULA GİRECEĞİM”
Seçim barajlarının olmadığı, toplumun bütün renklerinin yansıdığı bir Meclise kavuşmanın önemli olduğunu vurgulayan Uras, bu yolda mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

“DTP’nin grup kurması halinde, grupta yer alıp almayacağının” sorulması üzerine İstanbul Bağımsız Milletvekili Uras, partiden, gruba katılma yönünde bir öneri olmadığını kaydederek, grup kurmada sorun yaşaması halinde, DTP’yi grupsuz bırakmayacağını bildirdi. Bir soru üzerine Uras, cumhurbaşkanı seçiminde Genel Kurula gireceğini belirtti.

Uras, Meclise sorun çıkarmaya değil, sorunları çözmeye geldiklerini ifade ederek, Türkiye’nin demokratik, laik, sosyal hukuk devletine uygun bir cumhurbaşkanını çıkaracağını söyledi.

Ufuk Uras, “Yeter ki geçen Meclisin rövanşı gibi algılanmasın. Bu Meclis ayrı bir Meclis, yüzde 68 oranında kendini yeniledi. Bu Meclis, geçen Meclisin devamı gibi, geçen Meclisin çözemediği sorunları ele almamalı, kendi içinde kendi cumhurbaşkanını belirlemeli. Biz de bu yönde kolaylaştırıcı olacağız” dedi.

MHP 'nı genel kurul salonuna girmesini eleştiren bizler kendi sesimiz ve soluğumuz olacak dediğimiz UFUK URAS bu açıklamayı yapmışken ne diyeceğiz ?Çok merak ediyorum sonuçlarını...

Saygılarımla.

Sence sorumun içinde hiç CHP var mı? Neden her yere bu sokuluyor?Soru da Ufuk Uras 'ın şahsına yönelik bir tutum mu sergilemişim gerçekten algılamıyorum sizin söylediklerinizi...
Yani ben Ufuk Uras'ın bir tavrını beğenmesem sizden daha az mı demokrat oluyorum ,ya da siz benden daha mı ileri görüşlü oluyorsunuz gerçekten anlamış değilim.
Amacım konuya ,soruya yanıt bulmak; polemik değil..! Lütfen sadece cevaplamak isterseniz bu soruya yanıt verin.

SAYGILARIMLA....