Orijinalini görmek için tıklayınız : Son günlerde MSNde Virüs modası

maymay
29.07.2007, 17:10
Herkese merhaba,

Son günlerde, çoğunlukla Türkiyede, bağzı kişilerin bilgisayarlarında virüs olduğunu fark ettim.

Örnek :

___sİn___ dit (15:01) :
Sen ve Ben !!! BAK
___sİn___ envoie :
"images75.zip"

Veya;

___sİn___ dit (15:06) :
http://www.**********.webcam2007.zip plz!!

Bu şekildede gelebilir;

___sİn___ dit (15:11) :
look at my HOT webcam images!!! http://www.*********/photos-webcam2007.zip

Her halde otomatik olarak yolanılıyor, kabul etmedim ben, ama virüs oldğunu biliyorum. Evet, .zip bir virüs forması değildir, ama msnden geçmesi için ziplenmis bir dosya, sakkın kabul etmeyin.

maymay

Garaoglan
29.07.2007, 17:17
ya kac haftadir neler cekiyorum bu virüs yüzünden !!!:cursing: :cursing: :cursing:

arkadaslara rezil oldum :D
olardan isitmedigim laf kalmadi :cursing: :cursing: :cursing:

Kılıç Ali
29.07.2007, 17:22
aynı sorun bendede var. bilgisayarımı çökertti...

antiochos
29.07.2007, 18:22
bu tür linklerde genelde daha önceden hazırlanmış içinde trojan yada keyloger tipi programlar vardır..açık link almak zorundaysanız linke iyce göz gezdirin..bu tür tatsızlıkları en aza indirebilmek içinde nod32 yada kasper kullanın..ve çok mecbur kalmadıkça zipli rarlı dosyaları msn den kabul etmeyin...çünkü çok program vardırki içindeki casus kodları antiler göremez.. görse bile iş işten gecer..herhangi bir tereddütte ctrl+alt+del kombinasyonunu deneyin kilitlenmişse fdisk....

Şoreş
29.07.2007, 18:23
Bana da Paris Hilton Vürüsü geldi. Ardında PC ye trojan girdi :) Bom :)

maymay
29.07.2007, 19:26
Eyer virüsün, veya trojanın ismini yazarsanız buraya, patch aramaya çalışırım.

Chui
02.08.2007, 17:20
Kaspersky kullanıyorum . Kabul ettim ve anında uyarıyı aldım :) Temizledim. Gerçekten güzel bir program olduğunu düşünüyorum..

vitamin
02.08.2007, 17:38
kasperksy anti-virüs kullanım özellikle kaspersky internet security 6.0
hem trojen hem spay hem de antihacker özelliği var bu tür durumlarda hangi ip den hangi siteden hangi portunuza saldırı gerçekleştiğini yazıyor biraz kasar ama %100 güvenlik sağlar bi ara forumdan bi arkadaş böyle trojenli bi link koymuştu tıkladım basbas bağırmıştı virüs girmeden uyaran programdır yani
ne avast ne nod32 kasperskyden şaşmayın:thumbup: