Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhammed Peygambere Mucize Verilmemiştir
Emevi Zihniyetli İslamda yanlış bilinen olguları daha doğrusu İslami olduğunu idda edipte aslında Putperest Arap zihniyeti taşıyanların islama mal ettikleri konuların doğru olmadığını her zamanki gibi dile getirmek gerekli...
Rahman ve Rahim Allahın adına...
İtikatimiz Kurandır. Gerçek İslamı hak ettiği konuma Tüm evrenlerin Efendisi ALLAH ın izni ile kavuşturacağız.
Allahın Resulü ve Nebilerin sonuncusu Muhammed peygambere verilen en büyük mucize Kurandır. İslamın tebliğ aşamasında Allahın resulünden sürekli olarak mucize isteyen Putperest Arapların bu istekleri Rabbimiz tarafından red edilmiştir.
Enbiya 5,6:
Bilakis onlar: "Bunlar karmakarışık düşlerdir; yok yok, onu kendisi uydurdu; yok yok o bir şairdir. Hadi öyleyse öncekilerin gönderildiği gibi bize bir mucize getirsin" dediler.
Onlardan önce yok ettiğimiz hiçbir karye (memleket) iman etmemişti. Şimdi bunlar mı iman edecekler
Gördüğünüz gibi Kuranda bu ve benzeri bir çok ayette Rabbimiz putperestlerin mucize isteğini geri çevirmektedir.
İyi ama Neden? Önceki bir çok kavme somut mucizeler verilmişken Putperest Arapların bu istekleri neden sürekli geri çevrilmiş?
Çünkü; Ayete de dikkat ederseniz, Rabbimiz geçmişte insanların ortaya koydukları bu tutumlarını tekrarlayacaklarını bildiğinden her meydan okuyuşa somut mucize ile cevap vermek istemediğini bildirmektedir. Böylece inanmayanlara bu dünyadaki hayatların sonuna kadar tövbe ederek iman fırsantıda vermektedir.
Ankebut 50;
Ve, "Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!" dediler. De ki: "Mucizeler ancak Allah`ın katındadır. Ve ben yalnızca apaçık bir uyarıcıyım."
Açıkca görüyorsunuz, Mucize talebi ve Muhammed peygamberin cevabı...
Putperestlerin abartılı ve ısrarlı mucize isteklerine yine Rabbimiz şu cevabı vermektedir.
Ankebut 51;
Kendilerine okunan Kitap`ı, Bizim kesinlikle sana indirmiş olmamız onlara yetmedi mi? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır.
Demekki en büyük Mucize Kuranın ta kendisidir.
Şimdi gelelim bizim aksimizi düşünen Israrla Muhammede Kuran dışında mucize vermek isteyen zihniyetlerin idda ettiği ayete;
Kamer Suresi;
1- O saat yaklaştı. Ve Ay yarıldı / Ay yarılacak / Ay doğdu (Her şey açığa çıkarıldı).
Bu ayetle ilgili mucize rivayetleri konusuna girmek istemiyorum. Yaza yaza bitiremeyiz.
o saat yaklaştı;
Saat sözcüğü Kuranda hep kıyamet günü yani kıyametin koptuğu herkesin öldüğü kıyametin birinci evresi anlamında kullanılmıştır. Saat sözcüğü bu anlam dışında Kuranda kesinlikle kullanılmamıştır.
Ve Ay Yarıldı;
İnşikak (Yarılma): İnşikak sözcüğü ile ifade edilen yarılma maruz kalınan bir etkiye karşı konmadan, direnç göstermedin, uyum sağlayarak meydana gelen yarılmadır. Örneğin elde yüzde meydana gelen çatlaklar için kullanılan yarılma şikak sözcüğünden gelmiştir. Aslında İnşikak sözcüğünün kökü Şakk sözcüğünden gelmektedir. Kısa olması babından çok fazla detaya girmemek gerekir. Şakk sözcüğü örneğin elmayı ikiye üçe bölmek anlamında değil bir şey üzerinde yarıkların çatlakların oluşması anlamındaki yarılmadır.
Dolayısla Şakk sözcüğünün bu anlamına göre Ayın yarılması Ay üzerinde bir takım yarılmalar çatlamalar olduğu anlamına gelir. Ayın ikiye parçalanması yarılması anlamına kesinlikle gelmez. Bunuda biz 1969 da aya çıkışla yüzeyinden parça koparılmak sebebiyle yarılma anlamının bu şekilde olduğunu düşüne biliriz.
Kuranda bir çok ayettele; En büyük Mucizenin Kuran olduğu Allahın resülünden sürekli somut mucize isteğinin Rabbimiz tarafından red edildiği dolayısla Muhammed Peygambere verilen en büyük mucizenin Kuran olduğu açıkça ortadadır.
Kamer suresinde ifade edilen Ayın yarılması Allah Resulüne verilen mucize değildir. Çünkü kullanılan sözcük ikiye, üçe, şeklinde yarılmayı ifaden eden sözcük değildir.
Övgü Tüm Alemlerin Rabbi olan ALLAHA dır...
La İlahe İlla Allah
İsa, Musa, Muhammed.... Resul Allah...
bedir savaşında peygamberimizin 3000 melekle desteklenmesi ve bir çok kafiri meleklerin öldürmesi sence mucize değilmidir. Sıradan bir olay mı?
gül_rasul 01.08.2007, 22:17 zahir sence EFENDIMIZ sav ın ayı ıkıye bolmesı,mırac hadisesi,tasların elınde zıkır halınde olması ve bunun sahabe tarafından duyulması,agacların dıle gelıp ve bır oglak ın EF E sen Allah ın rasulusun demesi,bıraz bugday unundan yapılmıs ekmegın ve bır tencere yemegın uhud savasındakı gazılere ve sonra arda kalanla da tum medıne halkının doyması,ashabı suffe ye bır bardak sutun yetmesı,parmaklarından su akması,yenı dogdugunda ummetı dıye aglaması,yıne dogdugunda halk kıtlıktan dolayı yağmur duasına cıkarken alemlerın NURUNU DA almıslardı yanlarına kaldırdı sehadet parmagını Allah yeryuzune ındırdı yağmurunu bu hadise,uzerınde sureklı gezınen bır bulutun olması,kımın yanında durursa dursun mubarek boylarının yanındakınden bır karıs uzun olması.....ve daha bunun gıbı neler neler ...pekı bunlar olaganustu olaylar degıller de normal olaylar mı?????????
koçgirli 01.08.2007, 22:35 sürekli peygamber efendimiz hakkında olumsuz,peygamberliğini sorgulayıcı şeyler yazıyosun
belli ki kafa karıştırma maksadındasın
çünkü yazdıklarından ancak bu anlaşılıyor
biraz daha iyi niyetli yazarsan sewinirim
Islamda ve diger dinlerde oldugu gibi usdisi düsünceler ve tasarimlar vardir.
Bunlar dinin güclenmesi ve kutsalligini güclendirmek icin yaratilmis düsünce ve felsefelerdir. Islami felsefede insan usunun almadigi bir cok mücize vardir.
Evrende us disi hicbir olgu gerceklesemez.
bedir savaşında peygamberimizin 3000 melekle desteklenmesi ve bir çok kafiri meleklerin öldürmesi sence mucize değilmidir. Sıradan bir olay mı?
Sayın selef; Bir şeyin Mucize olabilmesi için aşağıdaki şartlar gereklidir.
"1- Mucize, Allahu Teâlâ`nın fiili olmalıdır. Çünkü Allah, fâil-i muhtar`dır; yani dilediğini yaratır. Ancak, kendi tarafından yaratılan bir fiilin doğruluğunu tasdik eder. Meselâ, Musa`nın elindeki asayı yılana çevirmek, İsa`nın ölüyü diriltmesi gibi mucizelerdeki fiiller, Hak Teâlâ’nın irade ettiği ve yarattığı fiillerdir. Bunların peygamberlere nisbeti mecazîdir.
2- Mucize, bilinen tabiat kanunları ve âdetler üstü bir harika olmalıdır. Ancak o zaman o fiil Allah katından bir tasdik derecesine ulaşır. Tabiat kanunlarına ve kâinatın normal nizamına göre meydana gelen (güneşin doğması gibi) hadiselerde fevkalâdelik özelliği yoktur.
3- İtiraz edilmesi imkansız olmalıdır. Çünkü icâz`ın fonksiyonu, karşı çıkan muarızların aczini ortaya koyarak onları susturmaktır.
4- Mucize, Allah`ın tasdikine bir delil olarak, peygamberlik iddiasında bulunan zatın elinde meydana gelmelidir.
5- Gösterilen mucize peygamberin iddiasına, yani yapacağını ilân ettiği şeye uygun olmalıdır. İddiasına uymayan başka bir harika gösterse, mucize sayılmaz.
6- İddiasına uygun olarak gösterdiği mucize, kendisini tekzip ederek yalanlamamalıdır.
7- Mucize, iddiadan önce veya çok sonra olmamalı, peygamberlerin sözünü (iddiasını) müteakip hemen meydana gelmelidir " (Alıntı)
Gördüğünüz gibi bahsettiğiniz olay Muhammed Peygamber için verilen bir mucize değildir.
Çünkü özellikle 4. şarta dikkat ederseniz Mucize peygamberlik iddasında bulunanın elinden Allahın tasdikine bir delil olarak meydana gelmelidir. Rabbimizin Muhammed Peygamberi savaş esanasında meleklerle desteklemesi bizati kendi eli ile meydana getirdiği bir olgudur.
hikmettt 02.08.2007, 10:13 hala kafa karıştırmak için neler yapıyor. Peygamber efendimizin mucizelerini kimse gözardı edemez. mucizeleri o dönemde görüpte inanmayanların hali kimbilir nasıldır şimdi...
Mucizelere İnanmayanlar KAFİRDİR. İnanlar ise APTAL...
hikmettt 02.08.2007, 11:14 sen hangi konumdasın
hikmettt 02.08.2007, 11:32 ben allaha ve onun gönderdiği peygamberlere inanan birisiyim çok şükür. ayrıca son peygamber HZ.MUHAMMED'in (S.A.V) ümmetiyim. peygamberime ve mucizelerine tüm gönlümle ve kalbimle inanıyorum
gül_rasul 02.08.2007, 13:31 arkadaslar bu kafa karıstırma adamı olan zahır e kulak asmayın...dınleyın lutfen mucıze aceze kokunden gelıp acız bırakmak manasında arapca bır lafızdır.malumdur ki MEvla yı hıcbırsey acız bırakamaz bu aczıyet ancak kullar için gecerlıdır nıtekım EF her mucıze gosterdgıgınde ınanmayanları acız bıraktı yanı ellerını kollarını bagladı bır nevı ama ayette 'hıdayet ancak bızdendır' buyurdu ya Mevla kımı ımana geldı kım kufurde ısrar ettı.aytıca mucıze bır manaya daha gelır kı olaganustu alısalıgelmıs ın dısında demektır.eger bu olaylar ALllah dostlarından zuhur ederse keramet;Peygamberlerden zuhur ederse MUZİCE;mumınlerden zuhur ederse meunet;kafırden zuhur ederse istidrac denır kı Allah ın kafıre buyuk bır hılesıdır kendısını kademe kademe yukseklerde sanan kafır olum gunu kapısını calan cehennmele karsılasır....zahır yazının sonunda alıntı yazmıssın sen bu yazıyı kendı sacma gorulerını yazdıgın bı karalama defterınden mı alıntı yaptın.........!'!!!!!!!!!!!!!!!
alevi_che 02.08.2007, 13:48 Zahir e inanmıyorsanız verdiği ayetlere bakın ve kuranda okuyun.Eğer ayetler yalnış yazılmışsa bu da Zahir in suçu değil.
Güzelyürek 02.08.2007, 14:14 BÖlesİne BoŞ Bİ DÜŞÜnce Olmaz Ya Çok Çİrkİn Buldum.İnanÇsiz İnsanlarin Burada Olmamasi Lzim.allaha Ve Resulune İnancim Sonsuz.kiniyorum.
Ya Allah Ya Muhammed Ya Alİ!!!!!!!
Güzelyürek 02.08.2007, 14:16 Zaten Bu Konuyla Neyİ İspatlamaya Yada Ne Yapmaya ÇaliŞiyor.sÜreklİ İslami Karalamaya Çaliyo
Güzelyürek 02.08.2007, 14:23 Mucizelere İnanmayanlar KAFİRDİR. İnanlar ise APTAL...ÇOK MERAK ETTİM SENKAFİR MİSİN YOKSA AP TAL MI.KENDİNE HANGİSİNİ YAKIŞTIRIYOSUN.SEN KENDİNİ TANIMIYOSUN DAHA.MUCİZELERE VE İSLMIN BÜTÜN GEREKLERİNE İNANIYORUM VE GÖNÜLDEN BAĞLIYIM.SENİN GİBİ OLMAKTANSA APTAL OLMAYI TERCİH EDERİMMMMMMMMM:thumbdown
koçgirli 02.08.2007, 14:36 kusura bakma zahir ama burda(senin tabirinle)aptallar değil abdalların yolunda olanlar yazıyor ve görüşlerini paylaşıyor
sen nesin aptal mı yoksa kafir mi???
bu forum efendimizi karalamak için değil,onu yolunda olanları birleştirmek için yapıldı lütfen eğer mucizeler inanmayan biri(ki sen mucizelere kafirler inanmaz yazmışsın ve yazdıklarından da mucizeler inanmadığını görüyoruz?) isen bu forumda daha fazla yazı yazmana da bi sebep yok selametle canlar
HAK Muhammed(s.a.v) Ali(r.a)
miraç başlıbaşına mucizedir. ki kuran da geçmeyene inanılmıyorsa miraç olayı kuranda geçer. isra süresi bu olay la birlikte inmiştir.
İslam dininden Kurandan bi haber olan, Kuranı kendisine rehber edinmeyen, atalarını körü körüne taklit eden, dogmatik olan, irrasyonel olan…. Sunni putperestler, Gerçek İslam olgusuna karşı programları gereği Yezidi duygularını ön plana çıkararak kusmaktan geri kalmıyorlar.
Ey Androidler, Ey Putperestler, Ey Medeniyet Görmemiş Çöl Uşakları…..
Evrenlerin Tek Efendisi Olan ALLAHA Teslim olan Müslümanlar, Kayıtsız şartsız teslimiyetlerini, Allahın tasdikine delil olan Mucize isteyecek kadar Aptal,
Elbette ki Allahın fiili olan Mucizeyi inkar edecek kadar da Kafir değillerdir.
Egolarınızı tatmin etmek için cevap değil, akıllı, bilinçli, saygınızı koruyarak cevap yazın.
Kuranı kendinize rehber edinmemişseniz, aklınızda bu olaya yetmiyosa cevap yazmaktan kaçının. Çok komik oluyorsunuz.
miraç başlıbaşına mucizedir. ki kuran da geçmeyene inanılmıyorsa miraç olayı kuranda geçer. isra süresi bu olay la birlikte inmiştir.
readme arkadaşım; Miraç olayı mucize değildir. Mucizenin koşullarını sıraladım. Koşullara bakmalısın. Diğer taraftan bir olayın mucize olabilmesi için sadece peygamber tarafından görünen, bilinen bir olgu değil belli bir topluluk tarafından görülen, idda edilen bir olayın aksinin peygamber tarafından bu topluluğa gösterilmesi koşulunu taşır.
Miraç peygamberin şahsına ait bir mucize olabilir ama Kurandaki mucize kıstaslararına yani bizim için geçerli olan mucize kıstasına uymaz.
gül_rasul 02.08.2007, 19:05 arkadaslar farkında mısın bılmem ama zahır hep cevap verebılecegı seylerı cevaplıyor gerısıne hakaretten baska bırsey yapamıyor. EY KOCA CAHIL ZAHIR...... dıyorum bız sunnılere yukarıdakı sekılde hıtap ettıgın ıcın saygı cercevesını sen abdallara aptal dıyerek asmadıgını ıddıa edıyorsan ben gercekten cahıl olan sana cahıl demekle hakkı yerıne getırdıgımı dusunuyorum ve bu dusunceme k bakma ama sen yol acıyorsun bunun ıcın de sagol :) zahır ve onun gıbı dusunenler sız ne kadar da kabul etmesenız O ALEMLERIN SULTANI...BIZ ONUN YOLUNU KURANI TUTUNDUK YOL OLARAK O YUZDEN ADIMIZ SUNNI OLDU.Zahır kuranı yol tutunamasmısız dıyorsun ama hala kuranda var oldugunu ıddıa ettıgın SEN ISLAM DAN ONCE ALLAH I BILMEZDIN ayetı kerımesının (kı bole bır ayet yok) sure ve ayet sayısını veremedın.yazık zahır sana acıyorum ama napalım bılmıyorusn ...ARKADASLAR LUTFEN SESIME KULAK VERIN BURADA YARATILIS SEBEPLERIMIZDEN OLAN EF IN ALEYHINE ATIP TUTAN BIRISI VAR LUTFEN SESSIZ KALMAYALIM SUSMAYALIM BEN DE HZ ALI YI SEVIOYRUM TIPKI EF IN HZ ALI YI SEVMESI GIBI...(bu arada zahır ozele hakaret ıceren mesajlar atmaktan vazgec dogru oldugunu ıddıa ettıgın seylerı kanıtlayamayınca saldırgan oluyorsun)
ilker_che 02.08.2007, 22:30 zahir abi gercekten abartıyosun zaman zaman.yok islamdan önce muhammed sapıktı yok ona mucize werilmemişti yok annemizin donu mu düştü?böle topikler acarak warmak istediğin yer neresi anlayamıyorum bu 1.2.si şu ki sen bu yorumlara nasıl warıyosun?1500 senedir o kadar din adamı o kadar alim yetişmiş ama hiçbiri bu şekilde peygamberi aşşagılamamıştır eminim.sen öle bi konusuyosun ki "bu işi ben biliyorum ben bilir kişiyim hepiniz yanlışşınız" dermiş gibi.bu propaganda beni rahatsız ediyo...
koçgirli 03.08.2007, 00:42 zahir hem insanları saygıya davet ediyorsun hem de aptal kafir kelimelerini kullanmakta hiçbir sakınca görmüyorsun
bu bir çelişki değil de nedir anlam veremedim?
gül_rasul 04.08.2007, 15:56 işte gordunuz ya arkadaslar zahır hala benım ona sordugum sorulara cevap vermıs degıl.
Muhammed peygambere verilmiş en büyük mucize ALİ'dir!!!!
Şimdi zahir diyecek ki bu yanlış; kuranda yazmıyor... Söyleriz eklerler abi... Zaten değişmiş,kalem karışmış bir kitap hakkında bize olur olmaz yorumlar yapıyorsun...Haklı olsan bile itici ve ukala tavrınla haksız duruma düşüyorsun...
Saygılar
yusufçukgecegez 05.08.2007, 23:57 yusuf kuyudayken biri kuyuya taş attı.yusuf ilgilenmedi ama çıkarmaya çalışan çok.küçücük taş.bırakın kuyuda kalsın.taşı atan çıkarmaya çalışanları seyrederken çok mutlu olur çünkü.
KızıLSakaL 17.08.2007, 02:05 arkadaşlar bu mucizelerle ilgili bişey sormak istiyorum ..... şu ayın ikiye yarılması olayı ile ilgili...? benm anlayamadığım bişey var kim görmüş ayın ikiye yarıldığını??? lütfen bilen biri cevaplasın....
Mucizelere İnanmayanlar KAFİRDİR. İnanlar ise APTAL...
bu nasıl çelişki?inanmıyorsak kafir inanıyorsak aptal.olayı öyle bi konuma getiriyorsunuzki anlamak mümkün diil.tahminim siz inançlar üstüne yeni bi akım getirme cabasındasınız yada burdaki arkadaşların sabretme sınırlarını deniyorsunuz.önce kendi içinizdeki çelişkiden kurtulup otokritik yapmalısınız.incilde bi ayet vardır.'ağzımıza giren değil ağzımızdan çıkan bizi kirletir' diye.bilmem anlatabildimmi?
Peygamberimize (S.V.S) verilen en büyük mucizede kuran dır.
Allah'ın yarattığı kullar mucize gösteremez, mucizeleri Allah gösterir....
zahir sen hep islam ve kuran hakkında konuşuyosun degişik yorumlar yapıyosun neyapmaya çalıştıgını hala anlaymıyorum
zahircim canım kardeşim bişey söylemek istiyorum sana; koyduğun başlıkla annatmak istediklerin arasında bi uçurum var. şöyleki; başlığı okuyan biri hırsla içeri dalıyo ama yazdıklarına bakınca başlığın tam tersi. acaba açtığın topik ilgi çeksin diyemi bu yola başvuruyosun yoksa kendine burda muhalefetmi arıyosun? sana tavsiyem konu başlıklarına dikkat etmen... saygılar.
yusufçukgecegez 17.08.2007, 13:54 mucize...
1 . Peygamberlerin kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla Allah'ın iznine bağlı olarak gösterdikleri olağanüstü olaylar, hâller, tansık.
2 . İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.
her peygambere döneminin meşhurlarıyla ilgili mucizeler verilmiştir.en bilinen hz musa ve hz isaya verilen mucizelerdir.ikisi arasında dönem ve format farkı vardır.hz musaya göre hz isaya verilen mucizeler daha bilimseldir.hz muhammede verilen mucizelerin halka açık olanları en bilimsel olanlarıdır.mucizelerin hepsi bilim temellidir.fakat bu bilimsel keşifler henüz yapılamadığı için ancak allahın izniyle gerçekleşebilir.günümüzün televizyonu 200 yıl öncesinin mucizesidir.anlatılırki hz muhammet miraç olayını anlattığında,inanmayanlar madem kudüse gidip geldiğini iddia ediyorsun mescidi aksanın kaç kapısı vardır bize söyle demişlerdir.miraç gibi önemli bir olayda tabiki kapı saymayan hz muhammedin gözlerinin önüne bir televizyon görüntüsü gibi mescidi aksa getirilmiş ve hz muhammet inanmayanlara cevabı vermiştir.hz muhammede verilen mucizeler genelde şahitsizdir.halka açık değildir.hiç verilmemiş olması bile çok önemli değildir,çünkü onun dönemindeki en büyük mucizesi kuranı kerimdir.acaba hz muhammede mucize verilmemiştir diyen zahir,kuranın bir mucize olmadığını iddia edebilirmi bunu merak ediyorum gerçekten.
|
|