Orijinalini görmek için tıklayınız : butkan

doruk
02.08.2007, 10:35
butkan aşireti mensubu olan arkadaşlarla tanışmak istiyorum aşiret geçmişi hakkında bilgi alış verişide bulunalım gelekneklerimize ve göreneklerimize sahip çıkma adına:clap:

onurali
08.08.2007, 14:01
ben selim-laloğlu köyündenim.biz de butkan aşiretindenmişiz.ben bu aşireti çok araştırdım fakat bişey bulamadım.sadece böyle bi aşiretin olduğu bilgisine ulaşabildim.

doruk
09.08.2007, 14:54
merhaba arkadaşlar butkan aşireti hakkında hernekadarda az bilgide olsa sizinle paylaşayım dedim 840/1212 yıllarında moğolların istilasından kaçıp İran,Irak,Suriye üzerinden anadoluya geçmişler belli bir dönem Urfa'nın Suruç ilçesinde kalmışlar oradan Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine yerleşip Kömbet,Karaören,Kirka,Yapildik köylerini kurmuşlar.Buradan doğuya göç edenler olmuş o yıllarda iletişim fazla olmayınca birbirlerini unutmuşlar. Duğuya göç edenler Sivas ,Zara'ya bir kısmıda Erzincana yerleşmiş bir kolda Elağzı'ın Holhol ilçesine yerleşmiş Kömsör,Sakil,Cunak,isimli köyler kurmuşlar buradanda daha doğoya Varto,Hınısa yerleşmişler hınısta Mollakulaç,Gindor ve Seytanderesi gibi jöyler kuruşlar vartoda kovik(oğlakçi)Taşdibek(Harabayakup)ve Zatişen Acarkent gibi köyler kurmuşlar Hınıs'tan ayrılan birkol daha doğoya Kars'a göçmüş burada Laloğlu, Gülistan,Koyunlu(Gundik) köylerini kurmuşlar. Butkanlılar SADİ -SAHDİ oymağından olup ayrıca KİMSOR,BUTKAN,KİRİYAN ve SEVKAN aşiretleri aynı boydan geldiği söylenir

onurali
12.08.2007, 00:57
bilgi için teşekkürler