Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'ye Oy Atanlar Hem SOL'a Hem de Aleviliğe Zarar Veriyor

mimesis
02.08.2007, 13:13
CHP yönetimi, seçimlerden önce MHP ile koalisyondan bahsediyor güle oynaya. İşin ilginci bir çok Alevi seçmen de bu durumu yadırgamıyor. Hatta kendi Alevi yurttaşlarımız da CHP-MHP koalisyonunun propagandasını yapıyor.
Şimdi sizlere soruyorum:
1- Maraş ve Çorum Katliamlarında başrolü MHP ile Ülkü Ocakları oynamadı mı? Sırf Alevidir, solcudur diye hamile kadınları, küçük bebekleri öldürmediler mi?

2- Bu ülkede sadece Türkler yaşamıyor. Üstelik biz alevilerin içinde de yoğun bir kürt nüfusu var. Buna rağmen CHP, ırkçı bir Türk milliyetçiliğini savunmuyor mu? Hem de MHP;den daha beter...

3- 12 Eylül Darbesinden sonra bizzat askeriyenin ve devletin teşviki ile İmam Hatipler ve Mahalle arası Kuran Kursları 50 kat arttırıldı. Yıllarca başta CHP olmak üzere sol partiye verilen oyların pusulaları asker ve polis sayesinde çöpe gitti. Ülkeyi şeriat batağına sokan Askeriye ile CHP, neden şimdi sarmaş dolaş olmuş?

4- Bu arada "Bunlar Kürt adaylar" diye burun kıvırıp da Bağımsız adayları küçümseyen Alevi ve Alevi olmayan solculara da Bir çift lafımız var: Eğer DTP bağımsız olarak seçime girmeseydi, Güneydoğu ve Doğudaki Milletvekillerinin % 95'i AKP'den çıkacaktı. Hem AKP'ye kızıyorsunuz, hem de bağımsız adayları küçümseyerek onları engelliyorsunuz. CHP, doğudaki oyları ve yöre insanının sevgisini kazanmak için ne yaptı?

Lütfen bu soruları iyice düşünün. Ayrıca sırf AKP'nin rakibidir mantığı ile CHP'ye oy vermek çok yanlış. Çünkü hem CHP hem de AKP, kapitalist partilerdir. Yoksulları korumayan, patronlara hizmet eden, ABD uşaklığı yapan insanlar başımıza geçip bizi yönetecekse eğer, Ha CHP olmuş ha AKP ne fark eder?

Alevilik, muhalif bir tarzı savunur ve bozuk düzene karşıdır. İnsanları koyunlaştıran hiçbir sistemi kabul etmemelidir. Unutmayın bozuk düzende sağlam çark olmaz. Bizler, sisteme uyan Hızır Paşa gibi Alevilerle değil, Sisteme karşı koyan Pir Sultan Abdallarımızla tarihe geçeriz.

ONU®
02.08.2007, 16:51
Peki arkadaşım.Bu durumda sence hem alevilerin hakkını arayacak, hemde barajı korkusu yaşamayacak adamakıllı bir alternatif sol parti var mı?

Zülcenah Çakmak
02.08.2007, 17:53
Bunları hepimiz biliyoruz da alternatif olarak neyi önerirsin?

%10'luk barajı aşabilecek mevcut başka bir parti var mı, yok.

Barajın altında kalan partilere verilen her oy, baraj üstüne çıkan partilere fayda sağlıyor.

Solda birleşme kısmına hiç girmek istemiyorum artık cılkı çıktı ama
şöyle düz mantıkla düşününce ortaya çıkıyor ki tüzüğü özünde aynı olup farklı parti görünümünde olan çokça sol parti var. Her biri kendi içinde azınlıkta kaldığından kitlesel hareket engelleniyor ve ortaya çıkan sonuç: CHP'nin oyları.

Söylediğinde haklısın, henüz seçim olmadan MHP koalisyonu düşünen bir partiye oy vermek insanın gücüne gidiyor ama şu gerçeği de unutmamak lazım, CHP oylarının büyük kısmı "oylar bölünmesin" fikriyle sandığa gidenlerindir ki bunlar biri de bendim..

Westside
02.08.2007, 17:58
Yıllarca başta CHP olmak üzere sol partiye verilen oyların pusulaları asker ve polis sayesinde çöpe gitti. Ülkeyi şeriat batağına sokan Askeriye ile CHP, neden şimdi sarmaş dolaş olmuş?

O zaman Evren vardı simdi Büyükanıt var.Bu tatmin edici bi fark degil mi sizce? Ama siz toptan ordu düsmanı oldugnuz icin basına kim geceerse gecsin tatmin olmazsınız.

Chui
02.08.2007, 18:09
DTP nin arkasında sanki kapitalistlerin parmağı yok :) İşte kürtlerin yıllardır yaptığı en büyük yanlış da burada . Gerek ırakta,iranda ve Türkiyede ki kürt kardeşlerimizi bir koz olarak ellerinde tutan kapitalistlere biz bütünüz cevabını vermedikleri içindir tüm bu kavga..
%10 altında kalan bir partiye vermektense CHP ye vermek daha akılcı.

CaNCa
02.08.2007, 18:42
İlk iki yorumu yapan arkadaşlar gibi düşünerek son seçimlerde, sözde sol adı altında olmasına karşın ideolojik olarak zihniyet daralması yaşamasına rağmen kerhende olsa chp'i destekledim, tek gerekçem akp'e karşı oluşabilecek güçlü bir sol oluşumun yaratılabilmesi idi. En azından yobazlığa karşı bir tür koruyucu kalkan olabileceğini düşündüğüm bir denge olarak algılamak istedim chp'i. Fakat şu an daha net bir şekilde görebiliyorumki konu başlığı altında fikirlerini belirten arkadaşın çok daha fazla haklı noktaları var.

Aslında onaylamadığım salt bir ırkın temeli altında, milliyetçilik güdüleri kullanılarak tipik bir sağ parti mantalitesini uygulayan chp kendi doğduğu sosyal demokrasi kavramları ile çelişti. Ezilen halk gruplarının önemli bir kısmını sahiplenemedi.. Eğer bir sosyal demokrat olarak bu ülkedeki tüm etnik ve inançsal bakımdan ezilmiş tüm halkların sorunlarını kendi sorununuz olarak algılayamazsanız temel anlayışınızdan uzaklaşmışsınız demektir. Geçtiğimiz günlerde internette tesadüfen 90'lı yıllardaki shp'nin hazırlattığı bir kürt sorunu raporunu okudum. Şu anda bu soruna devamı olduğu shp gibi bir çözüm alternatifi oluşturabilecek bir chp değil, bu iki kelimeyi bir cümle içinde telafuz edebilecek bir chp bile düşünemiyorum. Chp ne zamanki diğer tüm etnik ve dini farklılıklardaki gruplara karşı mhp'den farklı refleksler geliştirirlerse işte o zaman tüm dünya'da bilinen bir sosyal demokrasi anlayışına chp'nin de sahip olduğunu anlayabiliriz. Her ne kadar temel mantaliteleri milli görüş çizgisinden çıkan türk-islam sentezi dedikleri bir anlayıştan gelen akp'nin önde gelen isimleri bile göz boyaması bile olsa her kesime istedikleri yönden poz verebilecek bir imaj yaratabildi. Hiç yoktan akp'nin bu iki yüzlü tavrını bile sergileyemedi chp. Bazı halkların kerhende olsa yanlarında olduğunu hissetirmedi.

Düşünce ufkuna sınır belirleyen tüm örgütlü yapılar bir şekilde, bir yerlerde tıkanır. Baykal önderliğindeki chp bu sınırı söylemleri ile gerçekleştirmiş oldu. Salt batı ve anadoluda alevilerin yoğun olduğu bölgelerden sadece milletvekili çıkarabildiler. Ne zamanki akp gibi oy oranları tüm bölgelere eşit bir şekilde dağılırsa o zaman aslında bu istatistiğe sahip olması gereken sosyal demokrat adı altında bir parti olan chp'nin gerçek misyonu ile çelişmemiş, toplumsal ve hatta evrensel bir parti olabildiğine inanırız.

Gerçek sol anlayışın aslında bu olmadığının eminim bir çoğumuz bilincindeyiz. Baykal ve kadrosuna yerleştirdiği bu anlayışla bu temel yapılarından sarsılan partinin geçmişi olan halkçı partilerin böyle olmadığınında farkındayızdır Bu durumu salt baykal ve yönetim kadrosunun mantalitesinden kaynaklanan bir zihniyet daralması olarak görüyorum. Tek temennim bir an önce bu mantaliteye sahip bu kadronun bir an önce chp'den tasfiye edilip, yerine gerçek solcuların gelip partiyi hak ettiği, tüm halkları kucaklayıcı bir misyona yeniden kavuşturması. Aksi takdirde bu anlayışla nereye kadar akp korkusu ile chp'nin peşine takılabiliriz bilmiyorum (!)

Bir çok zaman kürt milliyetçiliği yapmak ve pkk'nın siyasal kanadı izlenimi vermesi ile eleştirdiğim dtp bile, bu anlamda daha farklı söylemler ve evrensel bir anlayış geliştirebildi. Kadın-Erkek, Alevi-Sünni dağılımında aday profilleri chp'ninkinden çok daha fazla adaletliydi. Bence artık alevi veya sunni, sosyal demokrasi inancında olan tüm bireyler için daha geniş bir şekilde düşünme zamanımız geldi. Bir dahaki seçimlere bu zihniyette bir chp ile devam etmektense, ya barajı aşabilecek, geniş ezilmiş tüm halk kitlelerine hitap edecek farklı alternatifler yaratmalıyız, ya da bu anlayışa en yakın olan oluşumların desteklenmesi gerek.

DERSİM_Gülay
02.08.2007, 18:56
walla bütün partiler aynı hepsi kapitalist güçlerin elinde.ben oyumu chp ye werdim iykide wermişim diyorum bağımsızlar ne yapabilir ki kardeşim onlar sadece doğu kesiminde başarılı olabiliyorlar(yani seçimde baraşı geçmişlerse bu doğulu halk tarafından olmuştur.)ayrıca bu bağımsızlar chp nin oylarını bölüyorlar.insanlar kandırılıyor bağımsızlara oy verilmesi için ondan sonrada werilen oylar boşa gidiyo akp de bu işten karlı çıkıyo bugün akp'in tunceli seçmeninden aldığı oy chp'nin oyuna yakınlaşmışsa burda biraz düşünmek gerekir.artık tunceli kalkı bile akpye oy verir olmuş.işe yarar bi sol yok bu ülkede bağımsızlarda solun önünü kesiyor...:devil2:

Serhatlı
02.08.2007, 19:25
walla bütün partiler aynı hepsi kapitalist güçlerin elinde.ben oyumu chp ye werdim iykide wermişim diyorum bağımsızlar ne yapabilir ki kardeşim onlar sadece doğu kesiminde başarılı olabiliyorlar(yani seçimde baraşı geçmişlerse bu doğulu halk tarafından olmuştur.)ayrıca bu bağımsızlar chp nin oylarını bölüyorlar.insanlar kandırılıyor bağımsızlara oy verilmesi için ondan sonrada werilen oylar boşa gidiyo akp de bu işten karlı çıkıyo bugün akp'in tunceli seçmeninden aldığı oy chp'nin oyuna yakınlaşmışsa burda biraz düşünmek gerekir.artık tunceli kalkı bile akpye oy verir olmuş.işe yarar bi sol yok bu ülkede bağımsızlarda solun önünü kesiyor...:devil2:

:D:D:D:D

cevabı yazdığın yazının içinde ara AKP li ile CHP li nerdeyse aynı oy almış diyorsun aynı ilden daha önce hep CHP li çıkdığınıda bilirsin neden dir acep? ayrıca o ilde bağımsızlar kazanmışdır ORTADA bölünecek bir oy söz konusu değildir çünkü bağımsızlar SOLCU olarak tek girmişlerdir seçime diğerleri CHP de dahil SAĞ parti olarak girmişdir onun için bizden bilmeyin bölünmeyi AKP yada MHP den bilin :biggrin:

ilkay123
02.08.2007, 19:52
CHP yönetimi, seçimlerden önce MHP ile koalisyondan bahsediyor güle oynaya. İşin ilginci bir çok Alevi seçmen de bu durumu yadırgamıyor. Hatta kendi Alevi yurttaşlarımız da CHP-MHP koalisyonunun propagandasını yapıyor.
Şimdi sizlere soruyorum:
1- Maraş ve Çorum Katliamlarında başrolü MHP ile Ülkü Ocakları oynamadı mı? Sırf Alevidir, solcudur diye hamile kadınları, küçük bebekleri öldürmediler mi?

2- Bu ülkede sadece Türkler yaşamıyor. Üstelik biz alevilerin içinde de yoğun bir kürt nüfusu var. Buna rağmen CHP, ırkçı bir Türk milliyetçiliğini savunmuyor mu? Hem de MHP;den daha beter...

3- 12 Eylül Darbesinden sonra bizzat askeriyenin ve devletin teşviki ile İmam Hatipler ve Mahalle arası Kuran Kursları 50 kat arttırıldı. Yıllarca başta CHP olmak üzere sol partiye verilen oyların pusulaları asker ve polis sayesinde çöpe gitti. Ülkeyi şeriat batağına sokan Askeriye ile CHP, neden şimdi sarmaş dolaş olmuş?

4- Bu arada "Bunlar Kürt adaylar" diye burun kıvırıp da Bağımsız adayları küçümseyen Alevi ve Alevi olmayan solculara da Bir çift lafımız var: Eğer DTP bağımsız olarak seçime girmeseydi, Güneydoğu ve Doğudaki Milletvekillerinin % 95'i AKP'den çıkacaktı. Hem AKP'ye kızıyorsunuz, hem de bağımsız adayları küçümseyerek onları engelliyorsunuz. CHP, doğudaki oyları ve yöre insanının sevgisini kazanmak için ne yaptı?

Lütfen bu soruları iyice düşünün. Ayrıca sırf AKP'nin rakibidir mantığı ile CHP'ye oy vermek çok yanlış. Çünkü hem CHP hem de AKP, kapitalist partilerdir. Yoksulları korumayan, patronlara hizmet eden, ABD uşaklığı yapan insanlar başımıza geçip bizi yönetecekse eğer, Ha CHP olmuş ha AKP ne fark eder?

Alevilik, muhalif bir tarzı savunur ve bozuk düzene karşıdır. İnsanları koyunlaştıran hiçbir sistemi kabul etmemelidir. Unutmayın bozuk düzende sağlam çark olmaz. Bizler, sisteme uyan Hızır Paşa gibi Alevilerle değil, Sisteme karşı koyan Pir Sultan Abdallarımızla tarihe geçeriz.
yorumunuza katilmiyorum. nedenine gelince Deniz Baykal dan dolayi CHP ye küsmek bence cok büyük haksizliktir.Neden Chp li önde gelen bir cok kisi Deniz Baykal a kizarak partide kalipta demokratik mücadelelerini parti icinde yapmayip partiyi simdiki üc bes cabulcuya biraktilar?yorumunuz yaninda sivas olaylarini simdiki iktidar görüsündeki kisiler yaptirmadilarmi?CHP ye oy vermeyerek bu zihniyeti iktidar yapanlar alevilige zarar vermedilermi?sOL parti dedigimiz partilerden hangisi bu secim sistemi ile baraji asabildi?biz secimlerden önce Deniz Baykal a ragmen bu secim sisteminde CHP ye oy vermemek AKP yi iktidar yapar tezini savunmadikmi?12 Eylül öncesi Türkiye yi gözünüzün önüne getirerek simdiki Türkiye KIYASLAMAsi yaparsaniz gercekleri görürdünüz.Yarinlardaki tehlikeyi önceden sezdigimiz icin propogandamizi ona göre yaptik.AKP iktidari sanmayin son bes yilin calismasi sonrasi elde edilmis bir basaridir.Bu calisma 20 -25 yil öncesinden baslanmis bir calismadir.Hangi partinin sokak aralarinda örgütü vardir?bir arastirin...arastirin ve yarinlarimizdaki tehlikenin büyüklügünü anlayin..ordu hepimizindir...12 Eylül öncesinde kenan evren nin yaptigi yanlislari simdiki ordumuza mal etmek hatadir.Bence bu secimlerde AKP nin oylarini artirmasinin ikinci sebebi(BIRINCISI akp nin sokak örgütlenmesine önem vermesi) kenan evrene duyulan nefretin bugunkü orduya mal edilmesidir
BENCE. saygilar.

DERSİM_Gülay
02.08.2007, 20:01
:D:D:D:D

cevabı yazdığın yazının içinde ara AKP li ile CHP li nerdeyse aynı oy almış diyorsun aynı ilden daha önce hep CHP li çıkdığınıda bilirsin neden dir acep? ayrıca o ilde bağımsızlar kazanmışdır ORTADA bölünecek bir oy söz konusu değildir çünkü bağımsızlar SOLCU olarak tek girmişlerdir seçime diğerleri CHP de dahil SAĞ parti olarak girmişdir onun için bizden bilmeyin bölünmeyi AKP yada MHP den bilin :biggrin:

chp ye sağ parti demek çok yanlış.ATATÜRK2ÜN kurduğu bir partiye sağcı diyemezsiniz.bir sürü ilden bağımsız aday girdi ne oldu en çok bağımsız doğudan çıktı neden?çünkü doğulu (köylü insanlarının )insanları kandırdılar .isteyerek oy verdiklerini sanmıyorum hepsi bi kışkırtma sonucu oyunu kullandılar.bu olaylara ben şahit oldum .akp nin ekmeğine yağ sürdünüz sedece

£LİF
02.08.2007, 20:39
ya zaten soyLe bir dusundugumuzde bizim insanımız kazansın diye oy verdik..şahsen ben oyLe dusunerek verdim..yoksa amac başka olsaydı..oyum başkasına kayabilirdi...ama bu sene ne olursa olsun CHP dedim..

mimesis
03.08.2007, 18:06
Measj yazan arkadaşlar hala diyor ki: "Sırf AKP yükselmesin diye CHP'ye oy veriyorum." Ben hala derdimi anlatamadım. Ben de diyorum ki: Şu andaki CHP ile AKP arasında hiçbir fark yoktur. Aradaki farkı ille de merak ediyorsanız, işte size farklar:
1- AKP iktidarında çember sakallı arkadaşlar ABD'ye uşaklık eder. CHP iktidarında ise sakalsızlar.
2- AKP iktidarında yolsuzluk yapacak bir bayan varsa eğer, muhtemelen türbanlıdır. CHP'nin yolsuzluk yapacak bayanı ise türbansız.
3- AKP iktidar olursa Kombassan holdingin sahibi devleti soyar. CHP iktidarında ise muhtemelen Cem Vakfı Başkanı İzzettin Bey.
4- AKP iktidarında aslen Yahudi kökeni olan Bülent Arınç, kuvvetli bir yere gelir. CHP iktidarında ise yine aslen Yahudi olan ve Dünya Bankasından gelen Kemal Derviş.

Şöyle bir düşününce hakikaten de fark var. Bu arada orduyu eleştirdiğim için bana kızan arkadaşlara bir tavsiyem var. Araştırın bakalım şunları:
1- Kontrgerilla ne demektir?
2- NATO niçin kurulmuştur.
3- Kızıldere katliamını kim gerçekleştirmiştir?
4- Şemdinli'de kitabevi bombalayan subay hakkında: "Tanırım, iyi askerdir." diyerek derin devletin subaylarına sahip çıkan genelkurmay başkanımız kimdir?

NOT: Son söz olarak beni kürt milliyetçisi zannedenlere: Ben Milliyetçiliğin her türlüsüne karşı bir insanım.

Serhatlı
03.08.2007, 18:25
chp ye sağ parti demek çok yanlış.ATATÜRK2ÜN kurduğu bir partiye sağcı diyemezsiniz.bir sürü ilden bağımsız aday girdi ne oldu en çok bağımsız doğudan çıktı neden?çünkü doğulu (köylü insanlarının )insanları kandırdılar .isteyerek oy verdiklerini sanmıyorum hepsi bi kışkırtma sonucu oyunu kullandılar.bu olaylara ben şahit oldum .akp nin ekmeğine yağ sürdünüz sedece

herşeye tamam diyelim hadi

yalnız üst tire işareti yapacaksan alt ve 2 ye aynı anda basman lazım yoksa düzgün çıkmaz yazın... öyle bizler cahiliz bizler kandırıldık yakında bizde MHP ile koalisyon yapacaz o zaman dürüst olacaz

yazmak istemiyorum ama siyaset sana göre değil bence biraz bilmek gerekir bazı şeyleri ondan sonra yazmak

demet..
03.08.2007, 23:20
Burdaki arkadaşların yazılarını okudum gayet bi çoğu aynı amaçla verdiği gibi bende chp ye verdim Akp ye karşı tek güç Chp olarak düşündüm ama sen burda şöye bi açıklama yapsan ki şu Deniz Baykal bıraksın tamam bu çok iyi olur. Artık bırakmalı başka yüzlere beyinlere yer verilmeli sorunları çözebilecek bizi savunabilecek cesur kişilere bırakmalı . Ama CHP değişmemeli parti bizim partimiz.

Sidar
04.08.2007, 00:13
böyle polemiklere gireceğimize biz Alevileri Türkiyede temsil edecek hiç bir (resmi) kurumun olmayacağını kabul etsek daha mantıklı olur??

Kimi Türk milliyetçiliği yapıyor kimi Kürt milliyetçiliği halbuki her ikiside Aleviliğe eşit uzaklıkta kullanmaktadır.

Sadece bir alevi olarak üzülüp hem acıyorum bizim davamız olmayan şeylerle uğras verip ona buna sahip çıkanlara.

Artık kabul edin bir Alevi olarak, alevi kimliğini inkar/örtbaş etmeden hiç biryere varamaz.!!

Vatan Millet Sakarya..... Her biji Kurdistan :cursing:

aytek
04.08.2007, 01:25
Bakın CHP ve o partinin siyasetini alevilik üzerinden tartışmak doğru bir tavır değil...
Alevilik temelinde din ve inanış barındıran bir kavram... Bu kavramı siyaset üzerinden tartışmak yanlış gibi...
CHP' yi tartışmak Türkiye solunu ilgilendiren genel bir konu, bunu alevilikle özele indirmek doğru değil!!!
Bizim bu ülkenin solu için ortak buluşma noktamız açlıktır, işsizliktir, yoksulluktur, ABD'dır, AB'dır, Halkların kardeşliğidir....

CHP' ye oy vermenin Türkiye soluna zarar verdiği, daha doğrusu o partinin Türkiye soluna zarar verdiği açıktır...Deniz Baykal' ın çiftliği...

Saygılar

aytek
04.08.2007, 01:31
Sadece bir alevi olarak üzülüp hem acıyorum bizim davamız olmayan şeylerle uğras verip ona buna sahip çıkanlara.

Bizler senin davan , benim davam diye bir ayrım yapmamalıyız!! Özgürlüğünü savunan ve özgürlük için olan her şey bizim davamızdır!!! Bizler solcu kimliğimizle özgürlüklerden yanayız!! Haktan, adaletten yanayız!!! Düşünce özgürlüğünden yanayız, düşünceyi kısıtlamadan!!! Tam temsilden yanayız, kimin temsil edildiğine bakmadan!!! Bu ülke halklarının kardeşliğinden yanayız!!!
TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE!!!
ÖZGÜR BİREYLER!!!

Gerçek sol bunu gerektirir!
Saygılar

Sidar
04.08.2007, 01:38
Bizler senin davan , benim davam diye bir ayrım yapmamalıyız!! Özgürlüğünü savunan ve özgürlük için olan her şey bizim davamızdır!!! Bizler solcu kimliğimizle özgürlüklerden yanayız!! Haktan, adaletten yanayız!!! Düşünce özgürlüğünden yanayız, düşünceyi kısıtlamadan!!! Tam temsilden yanayız, kimin temsil edildiğine bakmadan!!! Bu ülke halklarının kardeşliğinden yanayız!!!
TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE!!!
ÖZGÜR BİREYLER!!!

Gerçek sol bunu gerektirir!
Saygılar

Hoş ve tipik bir Alevi düşüncesi ama malesef bir ütopi.

Hem sana HAK vermeyen/tanımayana sen hak verip tanıman kendini(aleviliği) inkar etmek gibi birşey.

aytek
04.08.2007, 02:13
Hoş ve tipik bir Alevi düşüncesi ama malesef bir ütopi.

Hem sana HAK vermeyen/tanımayana sen hak verip tanıman kendini(aleviliği) inkar etmek gibi birşey.

Bizim burda ki asıl konumuz Türkiyedeki soldur!! Ve Türkiye solunu Aleviler konusuyla özele indirmek haksızlık olur...Bizler önce bu ülkede ezilen halkların sorunlarını ve hakları çözüme kavuşturalım ... Alevi sorunu, kürt sorunu vb ayrım yapmadan!
Eğer bizler zaten senin sorunun benim sorunum değilde BİZİM SORUNUMUZ demeyi becerebilirsek bütün sorunlar ortadan kalkacaktır...

Aleviliği inkar etmeyip kabul etmek sadece alevi sorunlarını tartışmak mıdır!? Aleviler bu ülkede zülüm görünce varız da başka bir halk zülüm görünce yok muyuz!? Bu mudur Alevilik? Bu mudur solculuk!?
Saygılar

eldorado
04.08.2007, 10:21

sırf ATATÜRK kurduğu için bu partiye sağcı demek ne kadar yanlışsa solcu demekte o kadar yanlış....ya siz sol un ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz yada bu parti kendine has solculuk geliştirmişte biz farkedemiyoruz...!
akp nin ekmeğine yağ sürdü denilmesi bağımsızların son derece ilginç....chp doğudan ne zamandır vekil çıkartacak kadar oy olmış? hadi bağımsızlar olmasaydı bu insanlar kimlere oy verecekti hiç düşündünüzmü?

ya zaten soyLe bir dusundugumuzde bizim insanımız kazansın diye oy verdik..şahsen ben oyLe dusunerek verdim..yoksa amac başka olsaydı..oyum başkasına kayabilirdi...ama bu sene ne olursa olsun CHP dedim..

ben chp ye oy vermedim neden derseniz kısa ve basit bir örnek vereyim;
elinizde bir bahçe var,toprağında sadece elma yetişir...ama siz zamanla bu bahçeye başka meyvalarıda ekerek o topraktan başka ürünler yetiştirmeye kalktınız...ama toprağı sadece elma için uygun olan bu bahçede yetişen bütün ürünler hem elmanın sayısını hemde kalitesini düşürmeye başladı...her meyvanın ayrı ilacı,yetişmesi için ayrı bakıma ihtiyacı var ama ne yaparsanız yapın toprağı hiçbir ürünü yetiştirebilecek kadar müsait değil...onu göremeyen ve inatla hala ekmeye çalışanlar o toprağın doğallığını ve yapısını bozduğunun farkında değiller...yada farkındalar...son hali bir muz cennetinden farksız...ve işin diğer yönü ise şu;bu toprağı yeşerten su ( yani oylarınız ) aktıkca bu toprak kurumaz....

Burdaki arkadaşların yazılarını okudum gayet bi çoğu aynı amaçla verdiği gibi bende chp ye verdim Akp ye karşı tek güç Chp olarak düşündüm ama sen burda şöye bi açıklama yapsan ki şu Deniz Baykal bıraksın tamam bu çok iyi olur. Artık bırakmalı başka yüzlere beyinlere yer verilmeli sorunları çözebilecek bizi savunabilecek cesur kişilere bırakmalı . Ama CHP değişmemeli parti bizim partimiz.

chp yi siz kendi partiniz olarak görüyorsunuz ama chp sizi kendi bağrına basacak kadar seviyormu,yada destekliyormu fikirlerinizi....alevilerin sırtından geçinen ve yıllardır bu siyasi şablonda kendine yer bulan bir parti anlayış itibariyle alevilere yada alevilik adına hiçbir + yapmışmı?

başkabirdünya
04.08.2007, 11:19
ailemin hepsi chp üyesi olmasına rağmen ne ben ne ailem chp ye oy atmadık
chp yi geç tanıdık bundanda üzüntü duyuyorum
alevilerin yeri chp olamaz
chp para yiciler sınıfına hitab etmektedir
5 yıldır muhalefette
cumhuriyet ve laiklikten başka birşey duymadım ağızlarından
TÜRKİYE LAİKTİR!!!!LAİK KALACAK!!!!:001_tt2: :001_tt2:
peki türkiye liakmiki laik kalsın

chp BURJUVA DEVLETİN partisidir

CeZaM
04.08.2007, 12:08
Bazı kardeşler ve arkadaşlar halen bağımsız adaylara %10 barajı olduğu düşünerek bir taraftan haklılık çıkarmaya çalışıyor tamam %10 barajı olmuş olsaydı bağımsızlar için haklısınız derdim ama seçim sisteminden habersiz olan ve demokratik seçim dedikleri seçim sisteminin ne kadar adaletsiz olduğunu bilmeyen arkadaşlar ve kardeşler o kadar çokmuş ki yönetme ve yönetime katkıda bulunma konusunda neden eksik kaldığımızıda görmüş oluyoruz. Lütfen seçim sisteminin dengesizliğini ve bağımsız giren adayların bu kim olursa olsun fark etmez bilgilerinizi sağlamlaştırın ondan sonra bu tip konular üzerinden yorum yapmanızı öneririm diğer türlüsü çarpık ve çelişkili düşünce yapısına giriyor saygılar.

Adaletten bahsediyoruz değil mi? adalet seçim zamanı parti başkanlarının direktifleriyle aday olanlara zorunlu oy verenler mi?
Adaletten bahsediyoruz değil mi? Seçim en yüksek barajı koyarak diğer partilerin demokrasiden yana olmasını mı istiyoruz?
Adaletten bahsediyoruz değil mi? %10 seçim barajı geçilmediği için oyu başka partilere giden seçimin seçmenlerine demokrasi eğitimi mi veriyoruz?
Adalatten bahsediyoruz değil mi? Adalet bunun neresinde sayın arkadaşlar birisi bana açıklar mı? şu seçim sistemi var oldukça ne adaletten bahsedilebilir ne de demokrasiden. Yaşadığımız düzen oligarşi ve görüntüde demokrasidir. Burada birbirinizi hiç suçlamayın çünkü birileri bizlerin uğraşması için çomak atmış durumunda ve bunun farkına varında gerçek halk yönetimi ortaya çıksın!

DERSİM_Gülay
04.08.2007, 12:29
sırf ATATÜRK kurduğu için bu partiye sağcı demek ne kadar yanlışsa solcu demekte o kadar yanlış....ya siz sol un ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz yada bu parti kendine has solculuk geliştirmişte biz farkedemiyoruz...!
akp nin ekmeğine yağ sürdü denilmesi bağımsızların son derece ilginç....chp doğudan ne zamandır vekil çıkartacak kadar oy olmış? hadi bağımsızlar olmasaydı bu insanlar kimlere oy verecekti hiç düşündünüzmü?

elinizde bir bahçe var,toprağında sadece elma yetişir...ama siz zamanla bu bahçeye başka meyvalarıda ekerek o topraktan başka ürünler yetiştirmeye kalktınız...ama toprağı sadece elma için uygun olan bu bahçede yetişen bütün ürünler hem elmanın sayısını hemde kalitesini düşürmeye başladı...her meyvanın ayrı ilacı,yetişmesi için ayrı bakıma ihtiyacı var ama ne yaparsanız yapın toprağı hiçbir ürünü yetiştirebilecek kadar müsait değil...onu göremeyen ve inatla hala ekmeye çalışanlar o toprağın doğallığını ve yapısını bozduğunun farkında değiller...yada farkındalar...son hali bir muz cennetinden farksız...ve işin diğer yönü ise şu;bu toprağı yeşerten su ( yani oylarınız ) aktıkca bu toprak kurumaz....

chp yi siz kendi partiniz olarak görüyorsunuz ama chp sizi kendi bağrına basacak kadar seviyormu,yada destekliyormu fikirlerinizi....alevilerin sırtından geçinen ve yıllardır bu siyasi şablonda kendine yer bulan bir parti anlayış itibariyle alevilere yada alevilik adına hiçbir + yapmışmı?

biz solun ne anlama geldiğini gayet iyi biliyoruz can.ama bence siz chpnin sol olmadığını savunarak kendinizi kandırıyorsunuz.bağımsız adaylar hiçbir zaman bişe yapamadı bu ülkede bundan sonrada yapamz zaten o kadar eminsiz ki bağımsızların alevilik adına bişyler yapacaklarına yıllardır sol çizgide ilerleyen chpyi şimdi karalıyorsunuz.

DERSİM_Gülay
04.08.2007, 12:35
ailemin hepsi chp üyesi olmasına rağmen ne ben ne ailem chp ye oy atmadık
chp yi geç tanıdık bundanda üzüntü duyuyorum
alevilerin yeri chp olamaz
chp para yiciler sınıfına hitab etmektedir
5 yıldır muhalefette
cumhuriyet ve laiklikten başka birşey duymadım ağızlarından
TÜRKİYE LAİKTİR!!!!LAİK KALACAK!!!!:001_tt2: :001_tt2:
peki türkiye liakmiki laik kalsın

chp BURJUVA DEVLETİN partisidir

chp yi geç değil hiç tanımamışsınız bence siz bende bundan üzüntü duyuyorum.işte asıl chpcilerin chpye oy atmaması yüzünden 5 yıldır muhalefet chp.türküye şuan laik değil ewet çünkü devletin başında akp var.siz hala bağımsızlara oy verin bu devletin laikliğinden eser kalmasın bu gidişle zaetn yakında hepimiz sokaklarda cübeyle,türbanla gezinca anlarsınız şimdiki laikliği:sookayrıva mhpyle kardeş kelimesi de yanlış bana göre o sadece bi politika

eldorado
04.08.2007, 12:39
biz solun ne anlama geldiğini gayet iyi biliyoruz can.ama bence siz chpnin sol olmadığını savunarak kendinizi kandırıyorsunuz.bağımsız adaylar hiçbir zaman bişe yapamadı bu ülkede bundan sonrada yapamz zaten o kadar eminsiz ki bağımsızların alevilik adına bişyler yapacaklarına yıllardır sol çizgide ilerleyen chpyi şimdi karalıyorsunuz.

PES...:surrender :surrender :surrender :surrender

söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum...keza söylesemde nafile olacağına eminim...en iyisi ben yine kendimi kandırmaya devam edeyim....
ama bağımsızların aleviliği savunacağını nerden çıkarttınız..? kimsenin öyle bir beklentisi yok...

DERSİM_Gülay
04.08.2007, 12:41
böyle polemiklere gireceğimize biz Alevileri Türkiyede temsil edecek hiç bir (resmi) kurumun olmayacağını kabul etsek daha mantıklı olur??

Kimi Türk milliyetçiliği yapıyor kimi Kürt milliyetçiliği halbuki her ikiside Aleviliğe eşit uzaklıkta kullanmaktadır.

Artık kabul edin bir Alevi olarak, alevi kimliğini inkar/örtbaş etmeden hiç biryere varamaz.!!

aleviler böle birşeyi hiç bir zaman kabul etmedi etmicektirde.alevilik örtbas edilecek birşey değil can.ben şimdiye kadar alevi olduğumu hep haykırdım ve bundan sonrada haykıracağım.davamız olmayan şeyler demişsin bu ülkede yaşıyorsak,olan biten herşey bizim davamızdır.asıl bunları görmeyen gözler yada görmezden gelen korkarak yaşayan gözler aleviliği bu noktaya getiriyor.sanki saklanılması gereken birşeymiş gibi gösteriyorsunuz asıl üzücü ve acı olan şey bu bence.aklı başında her insan davasını görmezden gelemez.

eldorado
04.08.2007, 12:42

söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum...keza söylesemde nafile olmayacağına eminim...en iyisi ben yine kendimi kandırmaya devam edeyim....
ama bağımsızların aleviliği savunacağını nerden çıkarttınız..? kimsenin öyle bir beklentisi yok...

ha birde şu sol ne demek bizede bir anlasanda cahilliğimizden kurtulsak.. dersim_gülay can...

DERSİM_Gülay
04.08.2007, 12:47

söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum...keza söylesemde nafile olacağına eminim...en iyisi ben yine kendimi kandırmaya devam edeyim....

peki neden böle bir beklentiniz yok.madem sol olarak görmüyorsunuz chp yi ve alevileri korumaz diyorsunuz .madem bağımsızlardan da öle bi beklentiniz yok neden bağımsız prtilerin politikakısını yapıyorsunuz.ayrıca sol ne demek diye sormuşsun;sol kapitalist düşünceyi rededen,işcini,emekcinin yanında olan sosyal ve demokrat demektir.deniz gezmiş demektir.gerekirse davası için canını veren yoldaşlar demektir.daha ötesi var mı

eldorado
04.08.2007, 13:00
peki neden böle bir beklentiniz yok.madem sol olarak görmüyorsunuz chp yi ve alevileri korumaz diyorsunuz .madem bağımsızlardan da öle bi beklentiniz yok neden bağımsız prtilerin politikakısını yapıyorsunuz

bağımsız partilermi?
öncelikle bağımsız diye bir parti olmaz aday olur..ikincisi bağımsız aday dedikleriniz yıllardır meclis kapısından dahi içeri alınmazlardı,şimdi vekil olarak girdi...neden destekliyorum sorusuna gelince bugüne kadar mecliste hep aynı insanlar ve aynı fikirler,karşılıklı ve çıkar ilişkileriyle birbirine gözyumanlar...bağımsızların bu konuda bazı gerçekleri dışarı yansıtacağını düşünüyorum...
ayrıca sol bir parti olarak gördüğünüz chp bünyesindeki tüm vekillere bakınız ne bir işçi sınıfından bir vekil,nede oylarının %75 ini alevilerden oy alarak meclise giren çok sayıda alevi vekil var...neden acaba hiç düşündünüzmü? alevileri kullanarak siyaset yapan anlayış,iş meclise gelince temsilen soyutlanıyor...

eldorado
04.08.2007, 13:04
peki neden böle bir beklentiniz yok.madem sol olarak görmüyorsunuz chp yi ve alevileri korumaz diyorsunuz .madem bağımsızlardan da öle bi beklentiniz yok neden bağımsız prtilerin politikakısını yapıyorsunuz.ayrıca sol ne demek diye sormuşsun;sol kapitalist düşünceyi rededen,işcini,emekcinin yanında olan sosyal ve demokrat demektir.deniz gezmiş demektir.gerekirse davası için canını veren yoldaşlar demektir.daha ötesi var mı

ayrıca sol ne demek diye sormuşsun;sol kapitalist düşünceyi rededen,işcini,emekcinin yanında olan sosyal ve demokrat demektir.deniz gezmiş demektir.gerekirse davası için canını veren yoldaşlar demektir.daha ötesi var mı

hı? çelişki....siz chp de bu tezi savunacak kaç kişi gördünüz?
baykalın ekonomi anlayışı liberalizm,kapitalizm (bunların en güzel örneğini meclisteki vekillerinden görebilirsiniz) sosyal ve demokrat he he güldürmeyin beni....ki o insanlar denizlerin adını bile anmaz...

DERSİM_Gülay
04.08.2007, 13:09
bağımsız partilermi?
öncelikle bağımsız diye bir parti olmaz aday olur..ikincisi bağımsız aday dedikleriniz yıllardır meclis kapısından dahi içeri alınmazlardı,şimdi vekil olarak girdi...neden destekliyorum sorusuna gelince bugüne kadar mecliste hep aynı insanlar ve aynı fikirler,karşılıklı ve çıkar ilişkileriyle birbirine gözyumanlar...bağımsızların bu konuda bazı gerçekleri dışarı yansıtacağını düşünüyorum...
ayrıca sol bir parti olarak gördüğünüz chp bünyesindeki tüm vekillere bakınız ne bir işçi sınıfından bir vekil,nede oylarının %75 ini alevilerden oy alarak meclise giren çok sayıda alevi vekil var...neden acaba hiç düşündünüzmü? alevileri kullanarak siyaset yapan anlayış,iş meclise gelince temsilen soyutlanıyor...

yanlış bi sözcük kullanmışım ok.meclis kapısından içeri alınmamalrı kendi beceriksizlikleri bunların faturasını bizlere çıkarmıcaksın herhalde.eewt bazı vekillerin karşılıklı çıkar ilişkileri olabilir bunu kabul ediyorum ama hepsini aynı hefeye koymak yanlış olur.bağımsız vekillerinde aynı şeyileri yapmıcaklarının garantisi var mı?bende bir alevi olarak mecliste alevi vekillerin olmasını isterim ancak bağımsız vekillerden de alevi fazla yok hepsi kürt.en azından akp gibi alevileri yok saymıyorlar.

DERSİM_Gülay
04.08.2007, 13:12
ayrıca sol ne demek diye sormuşsun;sol kapitalist düşünceyi rededen,işcini,emekcinin yanında olan sosyal ve demokrat demektir.deniz gezmiş demektir.gerekirse davası için canını veren yoldaşlar demektir.daha ötesi var mı

hı? çelişki....siz chp de bu tezi savunacak kaç kişi gördünüz?
baykalın ekonomi anlayışı liberalizm,kapitalizm (bunların en güzel örneğini meclisteki vekillerinden görebilirsiniz) sosyal ve demokrat he he güldürmeyin beni....ki o insanlar denizlerin adını bile anmaz...

siz chpyi atnıdıgınıza emin misiniz bence tanımıyorsunuz yada tanımak şinize gelmiyor.sadce belli kalıplar içine koymuşsunuz ve sadece o kalıplar içerisinde eleştiri yapıyorsunuz .

aytek
04.08.2007, 15:06

O sol dediğiniz partinin İstanbul'da en çok oy aldığı yerler Bağdat Caddesi, Nişantaşı, Şişli, Etiler, Bebek, Kadiköy... Türkiye solunu bu semtler ve o parti temsil ediyorsa vay halimize.....
Bu saydığım yerler ve orada yaşayan insanlar mı kapitalist düşünceyi reddediyor?!
Bu saydığım yerler ve orada yaşayanlar mı işçinin, emekçinin yanında!?
Sol dediğin şey; ezilenler demektir!!! Bu saydığım yerler mi Türkiye'nin ezilenlerini temsil ediyor!!!!

başkabirdünya
04.08.2007, 16:01
chp yi geç değil hiç tanımamışsınız bence siz bende bundan üzüntü duyuyorum.işte asıl chpcilerin chpye oy atmaması yüzünden 5 yıldır muhalefet chp.türküye şuan laik değil ewet çünkü devletin başında akp var.siz hala bağımsızlara oy verin bu devletin laikliğinden eser kalmasın bu gidişle zaetn yakında hepimiz sokaklarda cübeyle,türbanla gezinca anlarsınız şimdiki laikliği:sookayrıva mhpyle kardeş kelimesi de yanlış bana göre o sadece bi politika

bize chp yi tanıtırmısın tanıtamıyorsan ben sana tanıtayım
o chp nin gençliği aziz nesinin matbabasını basıp yakmışlardır
daha öncede yazmıştım chp liler TİP meclisteyken şu kelimeleri kullanmıştır:
ADALET PARTİSİYLE BİRLİKTE TİP LEDE MÜCADELE EDECEĞİZ

AKP DE SİZİN YÜZÜNÜZDEN SEÇİMİ KAZANDI
HER DÖNEM BAŞARISIZLIĞINIZA BİR NEDEN BULUYORSUNUZ
AKP KURULALI 5 SENE OLMUŞ SİZ ASIRLIK PARTİSİNİZ HALA NE GÜZEL KENDİNİZİ SAVUNUYORSUNUZ
YILLARDIR NE YAPTINIZ Kİ AKP GİTTİKTEN SONRA NE YAPACAKSINIZ

Şah-Mat
04.08.2007, 16:09
chp'ye oy atmayanlarında kime hizmet ettiğini görüyoruz..

Hele ortada bir tane bile sol yokken...ortada görülüyor zaten...

Gidip ya kürt faşistlerine yada türk faşistlerine atacak değiliz...

Bazılarınında alevileri ve alevi terminolojisini gerici çağdışı yaşayan siyasi akımlarla sözde solcuların şuna buna oy vermeyin diyenlerin, ne boyutta yürüdüklerini ve hangi kalitede yoğrulduklarını herkes izleyip görmektedir.Ayrıca bu hali ve durumu ortaya atanlarında alevileri çok düşünen kimseler oldugunu zannetmiyoruz ve bunu bilmekteyiz.Bu yüzden kendinizi boş yere yormayınız.Size ne oy verilir,ne selam nede sizinle birlikte bir çizgide yürünülür.Zaten tabloda ortada...

Ancak boş boş konuşursunuz...:)

Neyse..şimdilik bu kadar.

başkabirdünya
04.08.2007, 16:49
sen kendini görünen tabloya göremi yönlendiriyorsun
ortada bir sol göremiyorsan halkçı!! chp yüzündendir
chp herzaman solun önünde bir engel olmuştur

chp ye sol diyenler için ya sol u yada chp yi tanımıyorlar

SOLCULAR DARBELER KATLİAMLAR YAŞADILAR ortaDA SOL GÖREMEM NORMAL

chp BİLE SOL OLMADIĞINI KABUL EDİYOR

halitseyfi
04.08.2007, 18:01
Peki arkadaşım.Bu durumda sence hem alevilerin hakkını arayacak, hemde barajı korkusu yaşamayacak adamakıllı bir alternatif sol parti var mı?

sevgili can

çığ, bir sesin, rüzgarın vs nin bir kar tanesini hareket ettirmesiyle başlar.

AKP kaç kişyle başladı dersin (öncesini refah partisinide düşünün)

Alternatifsiz iseniz, kendinize dönün, alternatif sizsinizdir.

DERSİM_Gülay
04.08.2007, 18:52
bize chp yi tanıtırmısın tanıtamıyorsan ben sana tanıtayım
o chp nin gençliği aziz nesinin matbabasını basıp yakmışlardır
daha öncede yazmıştım chp liler TİP meclisteyken şu kelimeleri kullanmıştır:
ADALET PARTİSİYLE BİRLİKTE TİP LEDE MÜCADELE EDECEĞİZ

AKP DE SİZİN YÜZÜNÜZDEN SEÇİMİ KAZANDI
HER DÖNEM BAŞARISIZLIĞINIZA BİR NEDEN BULUYORSUNUZ
AKP KURULALI 5 SENE OLMUŞ SİZ ASIRLIK PARTİSİNİZ HALA NE GÜZEL KENDİNİZİ SAVUNUYORSUNUZ
YILLARDIR NE YAPTINIZ Kİ AKP GİTTİKTEN SONRA NE YAPACAKSINIZ

ben chp yi gayet iyi tanıyorum zahmet etmissin tanıtmışsın.akp bizim yüzümüzden neden kazansın(öyleki nerderse akp kazandı chp kazanamadı diye bayram edeceksiniz)bizi iktidare getirseydinizde görseydiniz o zman çok merak ediyosanız ne yapacağımızı. bağımsızlardan ne umuyorsunuzda böyle konuşuyorsunuz acaba halkın bağımsızlara itimatı bile yok ki siz hala bağımsızlara oy verelim diyorsunuz.pkk işbirlikçisi bagımszlara mı teslim edeceğiz ülkemizi

DERSİM_Gülay
04.08.2007, 19:02
[QUOTE=aytek;475889][B][COLOR="black"]O sol dediğiniz partinin İstanbul'da en çok oy aldığı yerler Bağdat Caddesi, Nişantaşı, Şişli, Etiler, Bebek, Kadiköy... Türkiye solunu bu semtler ve o parti temsil ediyorsa vay halimize.....
Bu saydığım yerler ve orada yaşayan insanlar mı kapitalist düşünceyi reddediyor?!
Bu saydığım yerler ve orada yaşayanlar mı işçinin, emekçinin yanında!?
Sol dediğin şey; ezilenler demektir!!! Bu saydığım yerler mi Türkiye'nin ezilenlerini temsil ediyor!!!!
madem öyle neden yıllardır sol bir parti çıkarmadızda alternatif olarak şimdi kalmış yılladır sol denilen partilere bunlar sol değil diyorsunuz.chp,dsp bunların hepsi sol partidir.köylerde ezilen yoksul insanlara neden yardım etmiyor o zaman bağımsız vekileriniz(hani nerdeler )ayrıca chpnin laik ve demokratik olması bu insanları bu partiye çekmştir.sadece hayat görüşleri açısından buralarda yaşayan insanlar chp ye vermişlerdir.biz insan ayrımı yapmıyoruz.ister burjuva olsun ister köylü kalk olsun hepsini bünyemizde barındırıp kaynaştırma yanlısıyız.

Canan1
04.08.2007, 19:10
ben chp yi gayet iyi tanıyorum zahmet etmissin tanıtmışsın.akp bizim yüzümüzden neden kazansın(öyleki nerderse akp kazandı chp kazanamadı diye bayram edeceksiniz)bizi iktidare getirseydinizde görseydiniz o zman çok merak ediyosanız ne yapacağımızı. bağımsızlardan ne umuyorsunuzda böyle konuşuyorsunuz acaba halkın bağımsızlara itimatı bile yok ki siz hala bağımsızlara oy verelim diyorsunuz.pkk işbirlikçisi bagımszlara mı teslim edeceğiz ülkemizi

Selam dost,
nasil bir yaklasim icindesiniz?ne demek bagimsizlari destek eden otomatiklen pkkyi destek ediyordur? BIzler CHP´nin sol örgüt olmadigini haftalarca söylüyoruz ve degil tabiki.............ChP sizin icin neler simdiye dek yapmis? Bunu söylermisiniz? Saygi icinde tartismaliyiz, herkezin görüsü kendisine, ama sizin son cümlesiniz sizin asil düsüncenizi acik sekilde gösteriyor...

Saygilar

CeZaM
04.08.2007, 19:17
Öyle görülüyor ki sorunun ana kaynağı türkiye sınırları içerisinde gerçek bir sosyalist veya sosyal demokrat partinin olmaması. Resmi olarak olabilirler ama hayatın pratik yansımalarını doğru tahlil eden ve ağzından çıkan ilkeler doğrultusunda çalışmalar yapmayan bazı sözde sol partiler kendilerini solun tek alternatifsiz partisi olduğunu düşünerek AKP'ye ve diğer partilere hizmet etmiş oluyor ve bütün bunları görmezden gelen sözü geçen partinin önde gelen yetkilileri tarafından at gözlükleriyle bakılması yüzünden güçlü bir oy potansiyeline sahip alevi topluluğu da tam olarak gücünü ortaya koyamıyor. Yine kaybeden; aleviler, insan haklarından yana olanlar, ezilenler, sömürülenler, asimilasyona uğrayanlar kısır döngülerin yaşandığı şu dönemde güç kaybı yaşamaktadırlar bu bir gerçektir. Öyleyse ne yapmalı sorusu oluşması lazımdı şimdiye kadar?. Düğüm burada kopuyor ne yapmalı?.
Kendini solcu olarak tabir eden ama sol ile bir alakası bulunmayan bir legal bir parti Aleviler, Hristiyanlar, Ezidiler, Süryaniler, Ermeniler, Kürtler, Türkler, Araplar, insan haklarından yana olanlar, ezilenler, sömürülenler, asimilasyona uğrayanlar velhasıl insan yerine konmayıp vergi veren, bu ülkeye askerliğini yapıp gerekirse savaşa girebilen ve yine gerekirse bedelini canıyla karşılayan ''sözde vatandaş'' buna mukabil vatandaşlık sistemi içerisinde adil olmayan şekilde yaşamaya mahkum ettirilen bireyin hem yaşam onurunu hemde insanlık onurunu nasıl koruyabilecektir?. Eğer sol olarak tabir edilen bir parti varsa bunlara sahip çıkabilmeli, parti içinde veyahutta dışında sert eleştirilere bile açık olmalı, demokrasi dersi verip seçim zamanlarında seçilecek adayları parti başkanları belirleyememeli, pratiğe uygun reel politikaları yansıtabilmelidir... İşte o zaman ben ona SOL ile alakalı bir parti derim. Saygılar...

aytek
04.08.2007, 19:33
madem öyle neden yıllardır sol bir parti çıkarmadızda alternatif olarak şimdi kalmış yılladır sol denilen partilere bunlar sol değil diyorsunuz.chp,dsp bunların hepsi sol partidir.köylerde ezilen yoksul insanlara neden yardım etmiyor o zaman bağımsız vekileriniz(hani nerdeler )ayrıca chpnin laik ve demokratik olması bu insanları bu partiye çekmştir.sadece hayat görüşleri açısından buralarda yaşayan insanlar chp ye vermişlerdir.biz insan ayrımı yapmıyoruz.ister burjuva olsun ister köylü kalk olsun hepsini bünyemizde barındırıp kaynaştırma yanlısıyız.

Bak ablacım sol bir parti insan ayrımı yapmaz,ırk ayrımı yapmaz; Baykal'ın DTP'li milletvekillerine söyledikleri açık!!!
Sol bir parti askerle bu kadar içli dışlı olmaz; Baykal'ın askerle olan samimiyeti ortada! Sanki darbe istiyor!!
Sol bir parti insanların inanadıklarıyla siyaset yapmaz; Tayyip ne kadar dini kullanıyorsa, Baykal'da o kadar Atatürk'ü kullanıyor!!
Sol bir parti Özal'ın yamağını, MHP artıklarını İstanbul 1. Bölge, 1. sıradan millletvekili adayı göstermez: İLHAN KESİCİ!!!
...
...
...

Şimdi diyeceksiziniz ki ; Baykal'a bakarak CHP'yi suçlamayın, o parti Baykal'ın değil, Halkın partisi!!! Baykal öyle düşünmüyor ama!!! O parti Baykal'ın çiftliğidir!!!!! Zaten sol bir parti olsa, birilerinin çiftliği olmazdı ya!!!!
Saygılar

bıldırcın24
04.08.2007, 20:12
Bak ablacım sol bir parti insan ayrımı yapmaz,ırk ayrımı yapmaz; Baykal'ın DTP'li milletvekillerine söyledikleri açık!!!
Sol bir parti askerle bu kadar içli dışlı olmaz; Baykal'ın askerle olan samimiyeti ortada! Sanki darbe istiyor!!
Sol bir parti insanların inanadıklarıyla siyaset yapmaz; Tayyip ne kadar dini kullanıyorsa, Baykal'da o kadar Atatürk'ü kullanıyor!!
Sol bir parti Özal'ın yamağını, MHP artıklarını İstanbul 1. Bölge, 1. sıradan millletvekili adayı göstermez: İLHAN KESİCİ!!!
...
...
...

Şimdi diyeceksiziniz ki ; Baykal'a bakarak CHP'yi suçlamayın, o parti Baykal'ın değil, Halkın partisi!!! Baykal öyle düşünmüyor ama!!! O parti Baykal'ın çiftliğidir!!!!! Zaten sol bir parti olsa, birilerinin çiftliği olmazdı ya!!!!
Saygılar

Değerli kardeşim baykal'ın parti çatısı altındaki varlığı senin kadar bizi de rahatsız ediyor.bundan şüphen olmasın lakin baykal var diye de meydanı böylesi küserek,arkamızı dönerek baykal'a teslim etmemeliyiz.
Kendi fikir ve görüşümüzde, bize ışık tutan bir lider belirleyerekte partiyi ayakta tutabiliriz pekâla;senin ve seninle aynı görüş paralelindeki arkadaşlar içinde söyle bir benzetme yapmak doğru olur sanırım.
Çürük olan meyva ağacının meyvaların bazıları çürük olduğu için kökten kesilmesinde bir sakınca görmemeniz gibi birşeydir bu yaklaşımınız.
Oysa yapacağınız şey çürük olan meyvaları ayıklamanız biz bunu istiyoruz.bunu bekliyoruz
eleştirmek,vurmak,kırmak küsmek en kolayı, onarmak emek işi bilek işi ben bunu yapmanızı öneririm......

Asker'de sizi neden bu kadar tedirgin ediyor anlayabilmiş değilim.ülke ciddi bir çıkmaz içinde mevcut hükümet ölen şehitlerimiz ardından rahmet okumaktan.Abd isteğini,barzani kaprislerini seyir ve yönetmekten öte birşey yapmadığına göre; zavallı olan halkta 22 temmuzda olduğu gibi uyumakla meşgulse kim çıkacak bu işin içinden

şehitlerin cenazesini anne baba ve aile erkânlarının kahırlarını üzüntü ve gözyaşlarını her allahın günü görmemize karşın halen terörü gerilla olarak niteleyen, insanların varlığıda kanımı donduracak türden.bizi rahatsız eden mevzu bu olmalı...........

rozerin62
04.08.2007, 21:11
Dersim gülay kardeş yıllardır chpye oy veripte hiç hatırlanmayan Dersimde yaşayan Dersimliler Deniz Baykal geldiğinde ona çok güzel bi cevap verdiler.Resmen boşluğa konuştu orada.Dersimde yaşayan tanıdıklarınız varsa sorarsınız.Dersim artık Chp nin kendisi gibi olmadığının farkında ve seçimdede Dersim Chp yi hakettiği yere yani sandığa gömdü bunun ötesi yok görün artık gerçekleri.

ilkay123
04.08.2007, 21:48
Dersim gülay kardeş yıllardır chpye oy veripte hiç hatırlanmayan Dersimde yaşayan Dersimliler Deniz Baykal geldiğinde ona çok güzel bi cevap verdiler.Resmen boşluğa konuştu orada.Dersimde yaşayan tanıdıklarınız varsa sorarsınız.Dersim artık Chp nin kendisi gibi olmadığının farkında ve seçimdede Dersim Chp yi hakettiği yere yani sandığa gömdü bunun ötesi yok görün artık gerçekleri.

Arkadaslar hepimiz CHP yi ATATÜRK ün partisi gözü ile bakarak bu partiye sahip cikmamiz gerekir.Deniz Baykal in bu partiye verdigi zararlari biliyor ve görüyoruz.Bu partiyi sagcilara kaptirmadan gercek sahipleri olanlara (solculara)kazandirmakta fayda vardir.Denizu Baykal a kizarak partiye zarar vermek dogru degildir.Liderler gidicidir ancak destek verenler gönül verenler kalicidir.Insallah Ufuk Uras gibi degerleri DTP de degil CHP catisi altinda görüp b ir gün bu partinin lideri olmasini temenni ederim,,,saygilar...

Canan1
04.08.2007, 21:54
Arkadaslar hepimiz CHP yi ATATÜRK ün partisi gözü ile bakarak bu partiye sahip cikmamiz gerekir.Deniz Baykal in bu partiye verdigi zararlari biliyor ve görüyoruz.Bu partiyi sagcilara kaptirmadan gercek sahipleri olanlara (solculara)kazandirmakta fayda vardir.Denizu Baykal a kizarak partiye zarar vermek dogru degildir.Liderler gidicidir ancak destek verenler gönül verenler kalicidir.Insallah Ufuk Uras gibi degerleri DTP de degil CHP catisi altinda görüp b ir gün bu partinin lideri olmasini temenni ederim,,,saygilar...

Selam,
sahip cikmak mecburiyetimi oluyor söyledigin nedenlerden dolayi?Bize simdiye dek, CHP kurulusundan itibariylen sahip cikindimi?
Bu parti hic bir zaman sol parti olmadi - olmazda, baykal olsa veya olmasada.....
Ben Türkiyede yasamis olsam, CHP hayatta oy vermezdim............

rozerin62
04.08.2007, 21:59

sence Deniz Baykal partiden gitse Chp nin politikası değişecekmi.Buna inanıyormusunuz siz.Artık bir put gibi Chp ye tapınmaktaktan vazgeçiyor birçok insan.Bakalım yeni mecliste ne icraatlar olacak bekleyip görelim.

demet..
04.08.2007, 23:55

arkadaşın söylediklerine katılıyorum ..

tuncerbio
04.08.2007, 23:57
chp nin siyaset anlayışı ; politikası değişmeli,ülkenin sosyo kültürel sorunlarına bakışı , mevcut ekonomik yapıdan çıkış vb konularda çözüm üretmesi gerekmektedir ......

bunun için yeni bir kadro anlayışı (ki her alanda uzman ,çözüm üreten kadrolaşma şarttır )..bununla beraber yanlızlığa itilmiş bir genel başkanın partiye iyi ya da kötü çok şey kazandıramayacağı açıktır .......dikkat edilmesi ve üzerinde tartışılması gereken başka bir konu ise sosyal demokrat bir parti de sarıgül gibi biride lider olmamalıdır ....alternatifleri mevcuttur .....

not : ben chp li olmayan biri olarak olaya böyle bakıyorum ..

demet..
05.08.2007, 00:01

eldorado kardeşim bu senin düşüncen varsa iyi bildiğin söyle
ayrıca bu ayrımın temelinden bu yana gelen bişey var alevi toplumu her zaman her fırsatta ezilen taraf oluyor..Her iki yönden de ezilen biz oluyoruz. bize bizden fayda var.

aytek
05.08.2007, 00:19
Değerli kardeşim baykal'ın parti çatısı altındaki varlığı senin kadar bizi de rahatsız ediyor.bundan şüphen olmasın lakin baykal var diye de meydanı böylesi küserek,arkamızı dönerek baykal'a teslim etmemeliyiz.
Kendi fikir ve görüşümüzde, bize ışık tutan bir lider belirleyerekte partiyi ayakta tutabiliriz pekâla;senin ve seninle aynı görüş paralelindeki arkadaşlar içinde söyle bir benzetme yapmak doğru olur sanırım.
Çürük olan meyva ağacının meyvaların bazıları çürük olduğu için kökten kesilmesinde bir sakınca görmemeniz gibi birşeydir bu yaklaşımınız.
Oysa yapacağınız şey çürük olan meyvaları ayıklamanız biz bunu istiyoruz.bunu bekliyoruz
eleştirmek,vurmak,kırmak küsmek en kolayı, onarmak emek işi bilek işi ben bunu yapmanızı öneririm......

Asker'de sizi neden bu kadar tedirgin ediyor anlayabilmiş değilim.ülke ciddi bir çıkmaz içinde mevcut hükümet ölen şehitlerimiz ardından rahmet okumaktan.Abd isteğini,barzani kaprislerini seyir ve yönetmekten öte birşey yapmadığına göre; zavallı olan halkta 22 temmuzda olduğu gibi uyumakla meşgulse kim çıkacak bu işin içinden

şehitlerin cenazesini anne baba ve aile erkânlarının kahırlarını üzüntü ve gözyaşlarını her allahın günü görmemize karşın halen terörü gerilla olarak niteleyen, insanların varlığıda kanımı donduracak türden.bizi rahatsız eden mevzu bu olmalı...........

Baykal'ın o parti içindeki varlığını ağaçtaki çürük elma değilde ağacı tamamen kurutmuş bir hastalığa benzetmek daha doğru olur...
Bizler küsmüş ya da arkamızı dönmüş değiliz... Bu sebeble konuşuyoruz zaten...

Askerin bizi rahatsız etmesinin sebebi ise tarihin acı ve kan dolu, tarihin darbe ve diktatör dolu sayfalarıdır!!! Sol anlayış, askerden, darbeden, antidemokrasiden bu ülkede en büyük tokatı yemiş olan sol anlayış, yönetime girmek için, mudahale etmek için fırsat kollayan ve muhtıralarla,dabelerle hiçbir fırsatı kaçırmayan askerle işbirliği içinde, elele kolkola olamaz!!! Demokrasi adına bu yanlıştır!!!

Ayrıca Barzani ve ABD konularındaki çözüm askeri ve savaşcı bir politika değil, onurlu ve şerefli, satılmamış, işbirlikçi olmayan bir ülke politikası ve politikacılarıyla olur!!! Ancak bizim politikacılarımız bu gün " en iyi IMF politikalrını ben uygularım" yarışındadır... Kaldı ki eğer CHP hükümet kurabilseydi ekonomimizi, Sol parti yönetimindeki ekonomimizi İLHAN KESİCİ' ye emanet edecektik!!! Bu mudur Sol politika!? Ya da sence Baykal o partide sadece bir çürük elma mıdır!?

Sadece CHP'nin değil, Türk Solunun ve Türk Siyasetinin Deniz BAYKAL'dan bir an önce kurtulması gerekir!!! Bunu söylemek küsmüşlük değildir!!!

Değerli yorumaların için teşekkür ederim...
Saygılar

safak
05.08.2007, 00:28
chp halkçıdır chp 1950 ye kadar cumhuriyet tarihinin en büyük devrimlerini yapmıştır.chp ülke geleceğine temel hazırlamıştır ancak 1950 den sonra yani çok partili sistemdede ecevitle inönüyle ii işler yapmıştır ecevit işçi sınıfını kollamış tır.gelelimki baykala memlekete bir çivi çakmamıski chp ye çaksın her dakika laiklik şeriat siyaseti halk çı bir politika yok cumhuriyet devrim yasalarını bile kollayamıo yani chp nin sorunu yönetim

benderli
05.08.2007, 00:36
[QUOTE=mimesis;475227]CHP yönetimi, seçimlerden önce MHP ile koalisyondan bahsediyor güle oynaya. İşin ilginci bir çok Alevi seçmen de bu durumu yadırgamıyor. Hatta kendi Alevi yurttaşlarımız da CHP-MHP koalisyonunun propagandasını yapıyor.
Şimdi sizlere soruyorum:
.................................................. .................................................. .........................

merhaba sevgili canlar sadece birsey söylemek istiyorum bildigiz gibi bugün mecliste millet vekillerinin yemin töreni vardı...yemin töreninde dtp liler mhp lilerin yanlarına giderek tebrik etdiler....yani yıllardan beri bizim canımızı yakan mhp lilerin yanına :001_tt1:

hayırlısı canlar :mahsum :mahsum

Canan1
05.08.2007, 00:49
[QUOTE=mimesis;475227]CHP yönetimi, seçimlerden önce MHP ile koalisyondan bahsediyor güle oynaya. İşin ilginci bir çok Alevi seçmen de bu durumu yadırgamıyor. Hatta kendi Alevi yurttaşlarımız da CHP-MHP koalisyonunun propagandasını yapıyor.
Şimdi sizlere soruyorum:
.................................................. .................................................. .........................

merhaba sevgili canlar sadece birsey söylemek istiyorum bildigiz gibi bugün mecliste millet vekillerinin yemin töreni vardı...yemin töreninde dtp liler mhp lilerin yanlarına giderek tebrik etdiler....yani yıllardan beri bizim canımızı yakan mhp lilerin yanına :001_tt1:

hayırlısı canlar :mahsum :mahsum

Selam dost,

bununlan ilgili özel topic bugün acilmis forumda. Bakmakta yarar var.....

Saygilar

buyrun link sizin icin:http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=33721

Serhatlı
05.08.2007, 01:40

İMZA

mursal
05.08.2007, 03:22
Şimdi sizlere soruyorum:

dtp nin kurmak istediği bir kürdistanda şafi çogunluk alevi kürtlere şu andaki konumlarını mum la aratır bir alevininin kürt yada türk pkk yı desteklemesi bana garip gelir niye diyeceksiniz pkk ve uzantısı dtp marksist leninst falan yukarda burası böyle görünüyor ama asıl kürt milliyetçiliğini abd ve batıyıda arkasına alıp onlar yapıyor tabanda onlara destek veren halkında dtp olmasa oylarının adresi açıkça şeriat olduğu belli ee daha ne bağımsız kürdistanda alevi kürtlerin durumlarını hatta yaşama şansları yüzde kaç onu soruyorum saygılar

aytek
05.08.2007, 03:33
dtp nin kurmak istediği bir kürdistanda şafi çogunluk alevi kürtlere şu andaki konumlarını mum la aratır bir alevininin kürt yada türk pkk yı desteklemesi bana garip gelir niye diyeceksiniz pkk ve uzantısı dtp marksist leninst falan yukarda burası böyle görünüyor ama asıl kürt milliyetçiliğini abd ve batıyıda arkasına alıp onlar yapıyor tabanda onlara destek veren halkında dtp olmasa oylarının adresi açıkça şeriat olduğu belli ee daha ne bağımsız kürdistanda alevi kürtlerin durumlarını hatta yaşama şansları yüzde kaç onu soruyorum saygılar

Yanlış bir yorumla yola çıkmış yanlış bir soru!!!

Ne Kürdistanı ya... Bunu Kürtlerden çok Türk milliyetçiliğine düşmüş fikir fakirleri söylemeye başladı!!!

Bu ülke de Kürtler konuşmasın!!!
Bu ülkede Kürtler şehre gelmesin!!!
Bu ülkede Kürtler hakkını savunmasın!!!
Bu ülkede Kürtler işporta yapmasın!!!
Bu ülkede Kürtler hiç bir yer de iş bulamasın!!!
Bu ülkede Kürtler açlıktan ölselerde sesini çıkarmasın!!!
Bu ülkede Kürtler sırf PKK yüzünden terörist ilan edilsin!!!
Bu ülkede Kürtler köylerinde aç,işsiz yaşayıp, orada ölsünler!!!
Ve şimdi de;
Bu ülkede Kürtler siyaset yapıp, demokrasinin gereği olan temsil hakkını kullanmasın!!!

Eğer Kürt olsaydım; İnsanın dağa çıkası geliyor!!!!
SAYGILAR!!!!

mursal
05.08.2007, 03:58
[QUOTE=aytek;476080]Yanlış bir yorumla yola çıkmış yanlış bir soru!!!

Ne Kürdistanı ya... Bunu Kürtlerden çok Türk milliyetçiliğine düşmüş fikir fakirleri söylemeye başladı!!!

Ve şimdi de;
Bu ülkede Kürtler siyaset yapıp, demokrasinin gereği olan temsil hakkını kullanmasın!!!

SAYGILAR!!!![/QUOTE
kürtler bu denilenlerin hepsini fazlasıyla yapıyor büyük şehirlerdeki kürt oranına bak. bu ülkenin her yerinde rahatlıkla ticaret papıyorlar sosyokültürel degilse bile ekonomik yönden alevilere göre daha iyi yerdeler.elbette işportacılık kürde yada türke has bir meslek degil ama sıkıysa bir kürde karşı sokagın karşısında onun sattıgı malzemeyi satmaya çalış.kürt hakkını aramasına gelirken cumhuriyete 29 kere ayaklanan kürtler kurtuluş savaşına ne kadar destek verdi.taa osmanlıdan bu yana kürtler (şafii) kürtlerden bahsediyorum alevi düşmanlıgı yaptılar osmanlı kürtlerden kurulu hamidiye alayları ile alevi katliamı yaptı güneydoğudaki kürt yada türk alevilerin sünni kürtlere oranına bakın,asıl zavallı alevilermi kürtlermi zaten kürt alevisi bu hayata 2-0 maglup başlıyor bide senin gibi bunlara destek verirse yazık olur canlarımıza.

aytek
05.08.2007, 04:02
kürtler bu denilenlerin hepsini fazlasıyla yapıyor büyük şehirlerdeki kürt oranına bak. bu ülkenin her yerinde rahatlıkla ticaret papıyorlar sosyokültürel degilse bile ekonomik yönden alevilere göre daha iyi yerdeler.elbette işportacılık kürde yada türke has bir meslek degil ama sıkıysa bir kürde karşı sokagın karşısında onun sattıgı malzemeyi satmaya çalış.kürt hakkını aramasına gelirken cumhuriyete 29 kere ayaklanan kürtler kurtuluş savaşına ne kadar destek verdi.taa osmanlıdan bu yana kürtler (şafii) kürtlerden bahsediyorum alevi düşmanlıgı yaptılar osmanlı kürtlerden kurulu hamidiye alayları ile alevi katliamı yaptı güneydoğudaki kürt yada türk alevilerin sünni kürtlere oranına bakın,asıl zavallı alevilermi kürtlermi zaten kürt alevisi bu hayata 2-0 maglup başlıyor bide senin gibi bunlara destek verirse yazık olur canlarımıza.

Bizler ayrım yapmayalım diyoruz, siz ise Kürtleri bile ikiye bölmeye ve öyle konuşmaya çalışıyorsunuz!!!
Bu kanlı tarihi deşmenin kime ne faydası var!!! Bizler bugünden konuşuyoruz ve hasretini çektiğimiz kardeşliğin tohumlarını atmaya çalışıyoruz!!!
Saygılar

mursal
05.08.2007, 04:44
o kardeşlik tohumlarının filizlenebileceğine inanabilsem ilk ben elimi uzatırım ben aslında alevi bir türk olarak büyük bir cıkmazın içinde günden güne kaybettiğimizi hissediyor ve üzülüyorum cumhuriyet elden gidiyor şeriat iktidar olmuş sinsi sinsi demokrasiyi kullanıp cumhuriyeti dinamitliyor. doguda her ne kadar kabul etmesende büyük bir türk düşmanı insan toplulugu var senin alevi olarak uzattığın dost elini tutmyacaklar hiç bir zaman abd ve avrupanın maşaları fırsatları olsa bizi keser iki kere suçlusun türk ve alevisin çünkü.
kerkük ve musul halkını kendime yakın hissetmemem ama örne olsun diye veriyorum kürtler körfez savaşı ile birlikte kerkük ve musula girdiklerinde ilk bastıkları yerler tapu ve nüfus daireleri oldu bugun onlarca ıraklı türk kürtlerce katlediliyor.nasıl oluyorda ezildigini iddia edenler ilk fırsatta eziyorlar uzat dostlu elini güzel dostum uzat ah keşke tutsalar tutmadılar ,tutmazlar tutmayacaklar. ah keşke tutsalar türkiyem demokrasiden,insan haklarından,refahtan ,nasibini alsa fena olmaz . ama ümidim yok daha beteri ampülde geldi napcaz şimdi

sir60
05.08.2007, 08:20
ben evet chp verdim oyumu şimdi olsa gene veriridm hiç bir zaman pişman degilim

DERSİM_Gülay
05.08.2007, 11:36
Selam dost,
nasil bir yaklasim icindesiniz?ne demek bagimsizlari destek eden otomatiklen pkkyi destek ediyordur? BIzler CHP´nin sol örgüt olmadigini haftalarca söylüyoruz ve degil tabiki.............ChP sizin icin neler simdiye dek yapmis? Bunu söylermisiniz? Saygi icinde tartismaliyiz, herkezin görüsü kendisine, ama sizin son cümlesiniz sizin asil düsüncenizi acik sekilde gösteriyor...

Saygilar

selam,ben tabikide herkezin görüşüne saygı gösteriyorum ve kendi doğrularımıda savunuyorum.peki bağımsızlar ne yaptı size sizde bana bunu söyler misiniz?nedir benim açık düşüncem öyle değil mi

DERSİM_Gülay
05.08.2007, 11:44
sence Deniz Baykal partiden gitse Chp nin politikası değişecekmi.Buna inanıyormusunuz siz.Artık bir put gibi Chp ye tapınmaktaktan vazgeçiyor birçok insan.Bakalım yeni mecliste ne icraatlar olacak bekleyip görelim.

söylediğiniz çok saçma bence chp başkanı tarafından bir parti nasıl yönetilirse öyle gider.yani bu deniz baykalın politikasıdır chp nin değil.mesela chpnin başına başka biri geçse sizn bağımsız adaylarınızdan biri diyelim o zaman yinede chp nin politikasımı olacak acaba.kaptın nereye dümen alırsa gemi oraya gider kardeş.:thumbup1:

Canan1
05.08.2007, 12:23
selam,ben tabikide herkezin görüşüne saygı gösteriyorum ve kendi doğrularımıda savunuyorum.peki bağımsızlar ne yaptı size sizde bana bunu söyler misiniz?nedir benim açık düşüncem öyle değil mi

Selam dost,
böyle bir mantiklan yola cikarsan, hic bir yere varmazsin, benden sana söylemesi....etable olan partilerin simdiye dek hicbirsey bizler icin yapmadiklari acik ve net. Bizler haftalarca simdi bunu tartisiyoruz. Yeniler bir umutdur, digerleri bu umudu coktan yitirdi....sana karsi saygim var, ne kadar anlamasamda senin düsünceni, anlamak zorundada degilim, sonucta kendi düsüncen sen ltf bizlere saygi göster. Sol düsünceli bir insan oldugum icin CHP duyunca, migdem kalkiyor, bu ne seninlen ne baskasinlan alakali. Kendine iyi bak ve reflekte tekrar et düsündüklerini....

Saygilar

DERSİM_Gülay
05.08.2007, 12:41
Selam dost,
böyle bir mantiklan yola cikarsan, hic bir yere varmazsin, benden sana söylemesi....etable olan partilerin simdiye dek hicbirsey bizler icin yapmadiklari acik ve net. Bizler haftalarca simdi bunu tartisiyoruz. Yeniler bir umutdur, digerleri bu umudu coktan yitirdi....sana karsi saygim var, ne kadar anlamasamda senin düsünceni, anlamak zorundada degilim, sonucta kendi düsüncen sen ltf bizlere saygi göster. Sol düsünceli bir insan oldugum icin CHP duyunca, migdem kalkiyor, bu ne seninlen ne baskasinlan alakali. Kendine iyi bak ve reflekte tekrar et düsündüklerini....

Saygilar

selam yoldaş da sen saygıdan bahsederken biraz düşün istersen sonuçta karşında bi chpli var ben senin partin hakkında bi takım igrenç sözler söylüyomuyum.tabikide hepimiz aynı düşüncede olamayız bu bi gerçek ama önemli olan düşüncelerimizi anlayıp saygı göstermek.sen bence saygı çerçevelerini aşıyorsun.siz chpyi baykal oldığu için mi yargılıyorsunuz yoksa chp olduğu için mi, eğer chp olduğu içinse gerçekten merak ediyorum.daha önce hangi sol partilere oyunuzu verdiniz acaba
yüreğin sewgiyle dolsun can..........:thumbup1:

Canan1
05.08.2007, 12:45
selam yoldaş da sen saygıdan bahsederken biraz düşün istersen sonuçta karşında bi chpli var ben senin partin hakkında bi takım igrenç sözler söylüyomuyum.tabikide hepimiz aynı düşüncede olamayız bu bi gerçek ama önemli olan düşüncelerimizi anlayıp saygı göstermek.sen bence saygı çerçevelerini aşıyorsun.siz chpyi baykal oldığu için mi yargılıyorsunuz yoksa chp olduğu için mi, eğer chp olduğu içinse gerçekten merak ediyorum.daha önce hangi sol partilere oyunuzu verdiniz acaba
yüreğin sewgiyle dolsun can..........:thumbup1:

Selam tekrar dost,
benim parti hangisiymis? Ben Almanyada yasiyorum yinede duyarli davraniyorum, almanyada nasil bir sekilde aktif oldugumu burda kesinlikle söylemem. Partilere gelince: Sevgili Dersimli Gülay, uzun zamandir simdi nedenlerini tartistik, herseferinde tekrar etmek zorundamiyim????????

Simdilik bu kadar, umarim beni biraz daha iyi anlamis olmusundur....

Saygilar

Serhatlı
05.08.2007, 12:53
[QUOTE=aytek;476080]Yanlış bir yorumla yola çıkmış yanlış bir soru!!!

Ve şimdi de;

SAYGILAR!!!![/QUOTE

içinde bazıları gerçekde olsa abartılarla biryerlere varmaya çalışıyorsun kardeş kimse bu ulus ikimizin diyerek bir savaşa girip ardından erkekleri batıda savaşırken doğuda yaşlılarını kesmemişlerdir nerde oldu dersen ..............dedelerimiz batıda savaşırken kurtuluş savaşında nenelerimiz canını kurtarmak için köşe bucak kaçmış kurtuluş savaşına biz destek vermedik ülke o kadar güçlü diki silah cephane ganimet bizlere ihtiyaç yokdi ki tek başına kurtardınız hatta biz o kadar tembeldik ki ta batıdan gelip bizler için ordaki düşmanı bizim yerimize attınız hatta ATATÜRK ilk kongresinide süs olsun diye yapdı bunlar kendini yabancı hissetmesin sahiplensinler diye bu ulusu vede ülkeyi neden bahsediyorsun kardeş sen ne saçmalıyon bugün biz olmasak sizler ne şekilde varolacakdınız siz batıda veya bilmem nerde uyurken uyumaya çalışırken bu ülkenin kurtuluş umutları doğu dan doğmaya başladı ama bu gün gel görki ülkeyi kurtarmışızVEYA katkı sağlamışız ama NEDENSE BAZI ŞEYLERİ KURTARAMAMIŞIZ yazık ki ne yazık

demişsin ki kürd e karşı tezgah açarsan kardeşim her mesleğin işin kendine göre prensipleri vardır buna kısaca saygı da diyebilirsin insanların büyük çabalar sarf ederek uğraşarak bişeyler kazanması çabuk bazı uyanıkların gözüne batar o kadar çalışkan veyahut ne bilim yaratıcı değildir gelir o kürd ün bir nevi ekmek parasına göz diker o zaman kürd hakkını arar bende işportacılık yapdım ama gidip de kimsenin işine göz koymadım veyahut ona küfreder gibi tam karşısına tezgah açmadım
AYRICA İNSANLARIN ZORLUKLARDAN KURTULMAK İÇİN KENDİ KENDİNE BULDUĞU ÇIKIŞ YOLLARI MI TARTIŞILMALI yada onların bu hale gelmesini sağlayanlar mı orda ki sözde kardeşleriniz için cumhuriyet kurulduktan itibaren ne yapdınız

hiç heç ıııhhh Cıxxxs

sadece batıya gelmelerini sağlayarak biryerlere benzetmeye çalışdınız

rahat rahat ticaret yapıyormuşuz yoh ya
(sen ve benzerilerinin asimile ettikleri öyle onların sadece adı kürt)
hepimiz mi rahatız
kendinden olana yakın kendinden olmayan farklı olduğunu bildiğine geçir felsefesini ilke edinmişler arasında rahatız ya rahatız çok hemde

başkalarına laf söylemek için kendin aynı şeyi yapmaman veyahut bakış açısın çok doğru olması lazım demişsinki şafi kürtler alevi düşmanlığı yapdı sen şu yazdıklarınla ne yapıyorsun farkındamısın yazılarını birdaha okurmusun

biz hala barış diyoruz çünkü bunlar için binlerce umudumuz var

DERSİM_Gülay
05.08.2007, 12:57
Selam tekrar dost,
benim parti hangisiymis? Ben Almanyada yasiyorum yinede duyarli davraniyorum, almanyada nasil bir sekilde aktif oldugumu burda kesinlikle söylemem. Partilere gelince: Sevgili Dersimli Gülay, uzun zamandir simdi nedenlerini tartistik, herseferinde tekrar etmek zorundamiyim????????

Simdilik bu kadar, umarim beni biraz daha iyi anlamis olmusundur....

Saygilar

seni tebrik ediyorumm bu duyarlılığın karşınsında ama bence herkesin düşüncesi kendine ya sen başka bişeyi savunuyosun ben başka bişeyi.ben sonuna kadar chpliyim.herkezin sizin partinizden olmasını bekleyemezsiniz.sadece onu anlamasını istersiniz.ok
thanks

Canan1
05.08.2007, 13:00
seni tebrik ediyorumm bu duyarlılığın karşınsında ama bence herkesin düşüncesi kendine ya sen başka bişeyi savunuyosun ben başka bişeyi.ben sonuna kadar chpliyim.herkezin sizin partinizden olmasını bekleyemezsiniz.sadece onu anlamasını istersiniz.ok
thanks

Benimi tebrik ediyorsun? Kalsin istemez ictenliklen söylenmemis........:stuart: kendi düsüncem olmasa savundugum seylerde, vay halime...........tespitin ne yazik ki yanlis............sen CHP´li kal, kimse birsey demiyor....artik sana cevap yazmicam buraya....kendine gercekten iyi bak, alayli söylemedim simdi inan bana

Sevgilerle

DERSİM_Gülay
05.08.2007, 13:05
Benimi tebrik ediyorsun? Kalsin istemez ictenliklen söylenmemis........:stuart: kendi düsüncem olmasa savundugum seylerde, vay halime...........tespitin ne yazik ki yanlis............sen CHP kal, kimse birsey demiyor....artik sana cevap yazmicam buraya....kendine gercekten iyi bak, alayli söylemedim simdi inan bana

Sevgilerle

tebrik etmek bir erdemdir.sen bunu anlayamazsan o da senin saygısızlığındır.iki medeni insan gibi tartışıyorduk ama seninde sölediğin gibi sen sadece senin düşüncende olmayan insanlara burda nükteli (alaycı)bir dille eleştiriyorsun.hiç şaşırmadım ama .bende daha fazla bu saygısızlık çerçevesinde seninle tartışmıcam

Canan1
05.08.2007, 13:12
tebrik etmek bir erdemdir.sen bunu anlayamazsan o da senin saygısızlığındır.iki medeni insan gibi tartışıyorduk ama seninde sölediğin gibi sen sadece senin düşüncende olmayan insanlara burda nükteli (alaycı)bir dille eleştiriyorsun.hiç şaşırmadım ama .bende daha fazla bu saygısızlık çerçevesinde seninle tartışmıcam

Dostlar,
burasi kavga alani degildir......bana saygisiz demissin, topicin ortasinda...özel mesajlan beni üzdügünü simdi yazdim....saygiyla kal bacim

Serhatlı
05.08.2007, 13:14

bence de bu tartışmanın bir son bulması lazım bacım bazı konularda eksik yönlerin var bunları tamamladıktan sonra tartışabilirsin daha öncede yazmışdım bunları tartışabilmek için biraz değil bayağı birikim yada sıkı bir gözlem ister olayları yaşanılanları

sadece konuya yorum olsun diye siyaset yapılmaz yaparsanda tartışmalarda ezilirsin çünkü yeterlilik yokdur

burda senle neysek diğerleride aynıyız sadece sohbetimiz farklı biraz o yönden tanıyoruz birbirimizi veyahut gerçekleri görebilen yapılarımız var kimseyide her hangi bir şekilde aşağılamıyoruz çünkü bu bizlere yakışacak bir tavır değildir

kal sağlıcakla :surrender

Canan1
05.08.2007, 13:18
Canim bacim, sonucta benim ailem dersimden zorla göc edilmis, ezilmis halkdir, yobaz Bayburta, Erzincana göc etmisler.......hemsomsun sen......bak ben sana sevgiylen yaklasmak istiyorum, Serhatli ne kadar tatli bir sey yazmis bide baris bayragiyla elinde, biraz sempatik sekilde karsilasmaliyiz....ortada bulusmak icin

saygilarla

Bakır
05.08.2007, 13:20
:D arkadaşlar biraz soluklanın...

sonuçda kraldan çok kralcı , partiliden çok partici olmanın bir mantığı yok.......

daha sakin tartışmak en doğrusu.....

DERSİM_Gülay
05.08.2007, 13:20
bence de bu tartışmanın bir son bulması lazım bacım bazı konularda eksik yönlerin var bunları tamamladıktan sonra tartışabilirsin daha öncede yazmışdım bunları tartışabilmek için biraz değil bayağı birikim yada sıkı bir gözlem ister olayları yaşanılanları

sadece konuya yorum olsun diye siyaset yapılmaz yaparsanda tartışmalarda ezilirsin çünkü yeterlilik yokdur

burda senle neysek diğerleride aynıyız sadece sohbetimiz farklı biraz o yönden tanıyoruz birbirimizi veyahut gerçekleri görebilen yapılarımız var kimseyide her hangi bir şekilde aşağılamıyoruz çünkü bu bizlere yakışacak bir tavır değildir

kal sağlıcakla :surrender

hıı??ben zaten bu konularda büyük bir donanımım var demiyorum ki tabiki öğrenecek çok şey var daha ama sizzin tavırlarınızı anlamıyorum hep sizin dediğiniz olsun istiyorsunuz.neyse boşverin bu konuyu kapatıyorum burda canlar

abuzergaffar
05.08.2007, 13:43
sevgili mimesis. pek çok haklı yanın olmasına karşın katılmadığım gene pek çok düşüncen var. ifadelerinden anladığım kadarıyla bağımsızlara oy vermişsin. memlekete hayırlı olsun. umarım oy verdiğin vekil asıl'ın iradesini en iyi şekilde temsil eder. ama o vekil kendini hayatının sonuna kadar milletvekili maaşına ve sosyal haklarına bağladı. merak etmeyiniz.
bir dönem yaşanan insanlık suçundan şimdiki siyasi iradeden birilerini sorumlu tutman ne kadar doğru bir mantık anlamış değilim doğrusu. biz aleviler kendi içimizde nekadar bir birimize sahip çokıyoruzki o günkü olaylardan sonra birilerine gönderme yapıyoruz.
bu ülkede ben aleviyim demeye korktuğumuz dönemlerde, sn izzettin doğan' alevi haklarını savunuyordu. katılırız veya katılmayız. ama sn izzettin doğan kadar emek vermeden lütfen eleştirme cüretini göstermeyelim.
bizler kendi içimizde birlik beraberlik ruhunu tesis etmeden, dışarıya karşı ne kadar sağlam bir set oluruz?
bizler kendi içimizden siyasetçimizide çıkartırız, başbakanı da cumhurbaşkanınıda. ama önce birlik....saygılarımla....

dilan_7670
05.08.2007, 13:47
Merhaba canlar.Geçen 5 yılda bastırıla bastırıla ne hale geldik.Bugünden sonrası ise hiçde iyi görünmüyor.Bugün CHP yine iç savaşa girişti.Sayın Başkanın ısrarını anlamakta zorlanıyorum.Tabanın sesini dinleyerek istifa etmem diyorda taban kim merak konusu.Varoş varoş deyip bir kenara ittiği oysaki bir dönem onların oyuyla yükseldiğini,temel misyonunu ne yazıkki unuttu. sosyete ve sağ kanat partisi gibi davranmasının ne faydası oldu.Ne milliyetçiler oy verdi ne de küstürdükleri.

Öncelikle en derin DEVRİMCİ düşüncelerimle tüm emekçi sosyalıst canlara selam. kimse CHP adını ağzına almasın lütfen. CHP,nin Baykalın nesini konuşacam. CHP, SOL FALAN ARAMAYALIM. Baykal alsın CHP,sinide laikliğinide demokratlığınıda başına çalsın. çare ne baykal nede,CHP ÇORUM MARAŞ MALATYA olaylarını chp,ve,ecevit sebep olmadımı SİVAS CHP-SHP koalisyonu ihmalkarlığı ile yanmadımı. bize ÖZGÜRLÜK EŞİTLİK VE DEMOKRASİ GEREKLİ.

Ne,baykal nede onun CHP,si nede bizi yakıp yıkan LAİKLİĞİ gerekli değil

Bakır
05.08.2007, 13:57
chp gibi ulusal sol partiler nasyonalizmi kendilerine rehber alırlar ve anti/marksist-lenininst olduklarını açıkça beyan ederler.bu gibi oluşumların en dikkat edici yönü laik,milliyetçi ve militarist olmalarıdır ve dayandıkları sınıfda burjuvazi ve asker sınıfıdır.bu yönü ile ortadoğuda ki arap sosyalizmini geliştiren baas partilerinin gerici-faşist azınlık diktatörlüklerine benzerler..........

yaşasın demokratik halk devrimi!

mlt1905
05.08.2007, 14:28
Ben bir Kürt olarak DTP'lilerin hiçbirini desteklemiyorum. Çünkü onların ne AKP'den ne de MHP'den hiçbir farkları yok. O DTP'lilerin hiçbirinin bizimle alakasıda yok. Hepsi Şafii Kürtler ve Bu da onları fazlasıyla ırkçılığa yönlendirmiş. Onun için onların da MHP'den hiçbir farkı yok. Bakın hep beraber cumhurbaşkanlığı seçiminde meclise gireceklerini söylediler. Yani paşa paşa Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığını kabul ettiler. Bu seçimde sadece CHP meclisin dışında olacak göreceksiniz. CHP'nin ise tek bir sorunu var : Başındaki kişiler... CHP'nin başını yıllardır kemirmekte olan Deniz Baykal ve yandaşları bu partiye milyonlarca oy kaybettirdirdiler ve kaybettirmeye devam ediyorlar. İnsanlar artık parti yüzünden değil başındaki kişi yüzünden CHP'ye oy vermekten vazgeçiyorlar. Benim düşüncem biz partinin başındaki kişiye oy vermiyoruz. 84 yıllık bir Cumhuriyetin partisine oy veriyoruz. Bu yüzden ben CHP'ye oy vermeye devam edeceğim. Ama CHP'nin başına tabii ki daha sosyalist bir başkan gerekiyor. Mesela Ufuk Uras CHP'nin başına gelse çok güzel olurdu...

aytek
05.08.2007, 14:41
Bizler sol için, halkların kardeşliği için, sosyalizm için onlarca mitinge katıldık, onlarca cop yedik!!! Abilerimiz, babalarımız, annelerimiz günlerce işkence gördü, aylarca hapis yattı!!!! Canlarından vazgeçtiler!!!! Yani bizler size karşı savunduğumuz her düşüncenin bedelini ödedik!!!! Şimdi sizin bize karşı savunduğunuz Türklük için siz nelerden vazgeçtiniz!!! Siz Türk olmak için ne bedel ödediniz!!!!! Tesadüfen Türk doğdunuz!!!!!!!Ve şimdi gelmiş bize tesadüfen, hiç bir bedel ödemeden kazandığınız bir kimliği bize karşı ayrım yaparak kullanıyorsunuz!!!!!! Sakın bana kurtuluş savaşını örnek verme!! O savaş Türk halkının değil, ANADOLU İNSANININ varoluş savaşıydı!!! Sakın bana o savaşı türkler kazandı deme!!! O savaşı ANANDOLU HALKI kazandı!!!!!
Sütçü süt satar, Türkçü neyi satar!?
Ülkeyi satar!!
Kadeşini satar!!!
İnsanını satar!!!
Silah satar!!!
Uyuşturucu satar!!!
...
...
...

Ama biz vazgeçmicez!!!!!
Yaşasın HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!!!!
Yaşasın bu ülkede yaşayan herkesin TAM TEMSİL HAKKI!!!
Yaşasın TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!!!!
Kahrolsun FAŞİZM!!!!
Biz vazgeçmicez!!!
Ne mutlu sosyalistim diyene!!!!

mucizee
05.08.2007, 14:53
her seçimde mecburen bir sol çok oy alabilecek bir sol parti seçip bud agenelikle dsp yada chp oluyor oylarımız veriyoruz.ama bence neye ihtiyacımız var biliyormusunuz arkadaşlar.Alevi partisine.Neden bizler bi parti kurup seçimlere girmiyoruzki.İçimizde yokmu sanki eğitimli kültürlü aleviler.Bence artık bir alevi partisi kurma zamanı gelmiştir.Saygılarımla

Serhatlı
05.08.2007, 14:53
Ben bir Kürt olarak DTP'lilerin hiçbirini desteklemiyorum. Çünkü onların ne AKP'den ne de MHP'den hiçbir farkları yok. O DTP'lilerin hiçbirinin bizimle alakasıda yok. Hepsi Şafii Kürtler ve Bu da onları fazlasıyla ırkçılığa yönlendirmiş. Onun için onların da MHP'den hiçbir farkı yok. Bakın hep beraber cumhurbaşkanlığı seçiminde meclise gireceklerini söylediler. Yani paşa paşa Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığını kabul ettiler. Bu seçimde sadece CHP meclisin dışında olacak göreceksiniz. CHP'nin ise tek bir sorunu var : Başındaki kişiler... CHP'nin başını yıllardır kemirmekte olan Deniz Baykal ve yandaşları bu partiye milyonlarca oy kaybettirdirdiler ve kaybettirmeye devam ediyorlar. İnsanlar artık parti yüzünden değil başındaki kişi yüzünden CHP'ye oy vermekten vazgeçiyorlar. Benim düşüncem biz partinin başındaki kişiye oy vermiyoruz. 84 yıllık bir Cumhuriyetin partisine oy veriyoruz. Bu yüzden ben CHP'ye oy vermeye devam edeceğim. Ama CHP'nin başına tabii ki daha sosyalist bir başkan gerekiyor. Mesela Ufuk Uras CHP'nin başına gelse çok güzel olurdu...

yazının cevabını kendi kendine vermişsin zatenbunlar benim düşüncem diyekendince haklı olduğunu düşünüyorsun forumdaki yazıları takip ediyormusun hiç

biz ezilenleri savunuyoruz ne mutlum kürd üm diyene demiyoruz

ayrıca bende DTP liyim acaba yazdıkların ben ve benim gibileri ırk çı mı yapıyor

ayrıca alakam yok demişsin DOĞRU bu düşünce benden değildir :innocent:

ilkay123
05.08.2007, 15:56
Selam,
sahip cikmak mecburiyetimi oluyor söyledigin nedenlerden dolayi?Bize simdiye dek, CHP kurulusundan itibariylen sahip cikindimi?
Bu parti hic bir zaman sol parti olmadi - olmazda, baykal olsa veya olmasada.....
Ben Türkiyede yasamis olsam, CHP hayatta oy vermezdim............

yorumunuza ve düsüncelerinize saygi duyuyorum.Bir partiyi yüceltende alcaltanda icerisindeki bireylerdir.Sizler bizler partiden ayrilirsak parti hem yolundan sapar hemde gayesiz insanlarin ellerine gecer.Parti bizlere ne verdi yorumundan önce biz partiye ne verdik desek daha dogru olmazmi?sol partilerin hangisi bu secim sistemi ile baraji acabilir?baraji asabilecek konumda olan bir partiyi sahiplenerek iktidara tasimak,ona gercek sol kimlik tasimak benim düsünceme göre daha mantiklidir.Partiye her küsen,her ayrilan kisi parti kurmaya kalksa secimlerdeki sayfa sayfa parti adlari ile dolu secim pusulasi olusur.Sol da her solcu CHP DE BIRLESSE CHP yi sol kimlik kazandirsa daha iyi olmazmi? 12 Eylül öncesinde asiri sol cu konumunda bir kisi bugun hala CHP bünyesinde dir.Sayin Kemal Anadol un büyüklerinize sorun nasil bir solcu idi.Ama simdi cizdikleri cizgi solculugun solundan bile gecemez.Bu yönde sizlere katiliyorum..Ancak CHP ye her seyden önce baskalarinin istekleri emelleri dogrultusunda soldan uzaklastirmamak gerek,aksine solun bu partiye sahip cikip sol bir künye kazandirmasi gerekir.saygilar.

ilkay123
05.08.2007, 16:06
Merhaba canlar.Geçen 5 yılda bastırıla bastırıla ne hale geldik.Bugünden sonrası ise hiçde iyi görünmüyor.Bugün CHP yine iç savaşa girişti.Sayın Başkanın ısrarını anlamakta zorlanıyorum.Tabanın sesini dinleyerek istifa etmem diyorda taban kim merak konusu.Varoş varoş deyip bir kenara ittiği oysaki bir dönem onların oyuyla yükseldiğini,temel misyonunu ne yazıkki unuttu. sosyete ve sağ kanat partisi gibi davranmasının ne faydası oldu.Ne milliyetçiler oy verdi ne de küstürdükleri.

Öncelikle en derin DEVRİMCİ düşüncelerimle tüm emekçi sosyalıst canlara selam. kimse CHP adını ağzına almasın lütfen. CHP,nin Baykalın nesini konuşacam. CHP, SOL FALAN ARAMAYALIM. Baykal alsın CHP,sinide laikliğinide demokratlığınıda başına çalsın. çare ne baykal nede,CHP ÇORUM MARAŞ MALATYA olaylarını chp,ve,ecevit sebep olmadımı SİVAS CHP-SHP koalisyonu ihmalkarlığı ile yanmadımı. bize ÖZGÜRLÜK EŞİTLİK VE DEMOKRASİ GEREKLİ.

Ne,baykal nede onun CHP,si nede bizi yakıp yıkan LAİKLİĞİ gerekli değil

yorumunuzun büyük cogunlkuguna katiliyorum dogru teshisleriniz olmus ancak Sivas olaylari malesef CHP den ayrilan solcu kesimin devami olan SHP nin DYP ile kurmus oldugu iktidar zamaninda yasanmistir.Olaylari yaratan zihniyetin iktidar olmamasi icin caba sarf etmis bir kisi olarak ,bu secim sistemi ile baska siyasi partiyi desteklemek AKP YI iktidar yapmistir.Deniz Baykal in demokratligindan bile süphe ediyorum bu yönde hem fikiriz ancak parti cabulculara birakan biz solcularin hicmi hatasi yok ?saygilar...(ÖZÜR BIR COK ARKADASA TESEKKÜR ETMEME RAGMEN TESEKKÜRÜM ONAYLANMIYOR::bu nedenle tüm arkadaslardan özür diliyorum...)

bıldırcın24
05.08.2007, 18:04

Evet haklısınız gerçekten de tokat gibi bir cevaptı dersimlilerin yaptığı.olağanüstü bir birliktelik ve fevkâalede bir ayakta duruş şekli buraya kadar kusursuz bir işbirliği,

pekiyi CHP yi sandığa gömdünüzde çok kaliteli bir oy kullanma yoluna mı gittiniz.günlerce bölücü örgütün propakandasını yapan, bölücü örgütün televiziyonuna demeç vererek;terörü gerilla olarak isimlendirip varlıklarından rahatsız olmadıklarını aksine destekte kusurda bulunmayacağını gösteren bağımsızlara ve de çiçek sulamak dışında sizi bırakın kendini dahi ifade edemeyen sevgili Kamer Genç'inizi tekrar tekrar oyunuzu vererek müthiş bir iş gerçekleştirdiniz.Ne diyelim size hayırlar getirsin lakin bizden uzak olsunlar.........................

bıldırcın24
05.08.2007, 18:29
Baykal'ın o parti içindeki varlığını ağaçtaki çürük elma değilde ağacı tamamen kurutmuş bir hastalığa benzetmek daha doğru olur...
Bizler küsmüş ya da arkamızı dönmüş değiliz... Bu sebeble konuşuyoruz zaten...

Askerin bizi rahatsız etmesinin sebebi ise tarihin acı ve kan dolu, tarihin darbe ve diktatör dolu sayfalarıdır!!! Sol anlayış, askerden, darbeden, antidemokrasiden bu ülkede en büyük tokatı yemiş olan sol anlayış, yönetime girmek için, mudahale etmek için fırsat kollayan ve muhtıralarla,dabelerle hiçbir fırsatı kaçırmayan askerle işbirliği içinde, elele kolkola olamaz!!! Demokrasi adına bu yanlıştır!!!

Ayrıca Barzani ve ABD konularındaki çözüm askeri ve savaşcı bir politika değil, onurlu ve şerefli, satılmamış, işbirlikçi olmayan bir ülke politikası ve politikacılarıyla olur!!! Ancak bizim politikacılarımız bu gün " en iyi IMF politikalrını ben uygularım" yarışındadır... Kaldı ki eğer CHP hükümet kurabilseydi ekonomimizi, Sol parti yönetimindeki ekonomimizi İLHAN KESİCİ' ye emanet edecektik!!! Bu mudur Sol politika!? Ya da sence Baykal o partide sadece bir çürük elma mıdır!?

Sadece CHP'nin değil, Türk Solunun ve Türk Siyasetinin Deniz BAYKAL'dan bir an önce kurtulması gerekir!!! Bunu söylemek küsmüşlük değildir!!!

Değerli yorumaların için teşekkür ederim...
Saygılar

Yorumların tamamında hemfikirim seninle yalnız anlayamadığım,içinden sıyrılıp çıkmak istediğim rahatsızlığım şu;Yıllardır aynı yola baş vurup,sürekli söylem ve ifadeden öteye gitmeyen serzenişi anlamamı beklemeyin ayakta durabilecek tek yumruk olup masaya elini vuracak sol da bir parti bulamadığınız gibi aynı değerde bir lider de bulamadık.hep eleştirdik tam eleştirdik çözüm sağlayamadık bu form'da yüz kez topik açıldı hangi partide birleşelim birleşeceğimiz parti CHP ise lideri kim olmalı diye defalarca konu açıldı yüz kişi yorum yaptıysa on kişi bir isimde mutebakat sağlayamadı.

Acaba diyorum biz Aleviler gerçekten ne istediğimizi biliyormuyuz ? ya da yıllardır yaptığımız gibi iyi bir muhalefetten, öteye gidemeyeceğimizin bizleri aynı norm düşüncede saklı tutmuş olabilirliğinden mi fire veriyoruz.böyle düşünüp böyle mi? karar kılıyoruz
sevgilerimle

Serhatlı
05.08.2007, 18:36
Evet haklısınız gerçekten de tokat gibi bir cevaptı dersimlilerin yaptığı.olağanüstü bir birliktelik ve fevkâalede bir ayakta duruş şekli buraya kadar kusursuz bir işbirliği,

pekiyi CHP yi sandığa gömdünüzde çok kaliteli bir oy kullanma yoluna mı gittiniz.günlerce bölücü örgütün propakandasını yapan, bölücü örgütün televiziyonuna demeç vererek;terörü gerilla olarak isimlendirip varlıklarından rahatsız olmadıklarını aksine destekte kusurda bulunmayacağını gösteren bağımsızlara ve de çiçek sulamak dışında sizi bırakın kendini dahi ifade edemeyen sevgili Kamer Genç'inizi tekrar tekrar oyunuzu vererek müthiş bir iş gerçekleştirdiniz.Ne diyelim size hayırlar getirsin lakin bizden uzak olsunlar.........................

ordaki halk örnek bir davranış sergilemiş kendi temsilcilerini meclise göndermişdir

katilleri listelerine yerleşdiren sağcıları sol maskesiyle kendine aday edenlerlede BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR dileriz:sneaky2:

bir kardeşimizin imzası yazalım yeri gelmişken

onlar kardeşler evlenemezler:biggrin: :biggrin:

diğer öne sürülenlere gelince kimine göre öyle kimine göre terörist bu şekilde tartışılarak devam edilecek durulacak...zaman ne getirecek göreceğiz bilemiyoruz

ama bir isteğimiz varki orda onlara oy veren halk gibi silahların vede KAN EMİCİLERİN sUSmaSI

aytek
05.08.2007, 20:18
Yorumların tamamında hemfikirim seninle yalnız anlayamadığım,içinden sıyrılıp çıkmak istediğim rahatsızlığım şu;Yıllardır aynı yola baş vurup,sürekli söylem ve ifadeden öteye gitmeyen serzenişi anlamamı beklemeyin ayakta durabilecek tek yumruk olup masaya elini vuracak sol da bir parti bulamadığınız gibi aynı değerde bir lider de bulamadık.hep eleştirdik tam eleştirdik çözüm sağlayamadık bu form'da yüz kez topik açıldı hangi partide birleşelim birleşeceğimiz parti CHP ise lideri kim olmalı diye defalarca konu açıldı yüz kişi yorum yaptıysa on kişi bir isimde mutebakat sağlayamadı.

Acaba diyorum biz Aleviler gerçekten ne istediğimizi biliyormuyuz ? ya da yıllardır yaptığımız gibi iyi bir muhalefetten, öteye gidemeyeceğimizin bizleri aynı norm düşüncede saklı tutmuş olabilirliğinden mi fire veriyoruz.böyle düşünüp böyle mi? karar kılıyoruz
sevgilerimle

Öncelikle, bizler bu konuyu Alevi kimliğimizle değil, sol görüş ve beynimizle, sosyalist kimliğimizle tartışmalıyız...
Türkiye'de sol parti denildiği zaman insanların aklına CHP geliyor ne yazık ki...
Ve buna karşılık CHP başkanı Baykal söz konusu olan birleşmelere;
"Eğer isteyen varsa bizim partimize ve benim başkanlığımda katılabilirler" şeklinde yaklaşıyor...
Bu yaklaşım, ülkeyi bir kenara koyun, parti içi demokrasiyi engelliyor!! Böyle bir davranış gösteren birinden sol lider olmasını bekleyemezsiniz!
Ama bu ülkede Ufuk Uras var, bu ülkede Murat Karayalçın var, bu ülkede Hikmet Çetin var... Ne yani; Baykal'dan başka kimse mi yok?
Orta yaş ve üstünün, yani annelerimizin, babalarımızın, büyüklerimizin CHP'ye oy vermelerini anlarım ancak yaşıtlarımın, düşünen, özgür beyinlerin Baykal'a rağmen CHP' ye oy vermelerini anlayamam...
Saygılar

mimesis
06.08.2007, 21:08
Foruma koyduğum bu konu epey alevlenmiş. Demek ki insanlar ilgisiz değil. En azından bunu düşünerekten bütün mesaj yazan ve fikir belirten arkadaşlara teşekkürler. Başlıkta da dediğim gibi insanların bazı yanlış tesbitleri var. Onları yazıp cevap vermek istiyorum. İşte yanıldığımız tesbitler:

1- "AKP daha fazla güçlenmesin diye CHP'ye oy veriyorum."
Arkadaşlar, diyelim ki 22 Temmuz seçimlerinden sonra AKP değil de CHP iktidar oldu. Değişen tek şey laiklik konusundaki bazı politikalar olacaktır. IMF politikalarını uygulama, ABD uşaklığı yapma, yanlış şekilde ve de yabancı şirketlere ülke kaynaklarını özelleştirme, patron sınıfına hizmet edip emekçileri ezme gibi ciddi konularda AKP ile CHP arasında hiçbir fark yoktur.

2- "CHP yerine kürt bağımsız adaylara oy vermek de faşistliktir."
Seçime "Bin Umut Adayları" olarak giren bir grup bağımsız milletvekili adayları vardır. Bunların içinde sadece DTP'liler yoktur. Örneğin İstanbul'da ÖDP gen. başk. Ufuk Uras, İzmir'de EMEP genel başkanı Ahmet Leven Tüzel bağımsız adaydırlar. Yine bunların dışında Ankara'da EMEP'li bağımsız aday Şükrü Erbaş, İstanbul'da sosyalist sendikacı aday Ercan Atmaca ve yine sosyalist bağımsız aday Prof. Baskın Oran da seçime girmişlerdir. Yani sırf DTP üzerinden yorum yapmak yanlıştır.

3- "Sırf Deniz Baykal'a kızıyoruz diye CHP'den uzaklaşmayalım."
Peki olur uzaklaşmayalım. Peki CHP'nin içinde yer alıp da Baykal'ı eleştirenlere ve kendimize soralım. 4 seçimdir Baykal ve ekibi partinin başında ve parti başarısız. Baykal ve ekibini CHP'den atmak için ne yaptınız? Ayrıca bu noktada şunu da belirtelim: CHP içinde Baykal hayranı olan önemli bir çoğunluk da var.

4- "CHP Atatürk'ün Partisidir. Bu yüzden CHP'den ayrılamayız."
Yok canııım. Atatürk'ü sadece lise tarih kitaplarından değil, birçok kaynaktan araştırmış biri olarak net konuşuyorum: Günümüzdeki CHP ile Atatürk'ün 1920'li yıllardaki CHP arasında dağlar kadar fark var. Ayrıca biz şu anda Osmanlı Saltanatında yaşamıyoruz. Ne yani Atatürk'ü sevdik diye onun torununun torununa da mı oy vereceğiz? Eğer Atatürk'ün kurduğu parti bugün Atatürkçülükten ayrılmışsa bizimn suçumuz ne? Şu anki CHP'de Atatürk'ün ismi dışında geriye ne kalmış?

mimesis
06.08.2007, 21:19
İnsanlar hep düşünüyor SOL adına ne yapabilirz diye. benim önerim şudur:

1- Öncelikle CHP'den Deniz Baykal ve ekibini; ayrıca bir çok ilin il yönetimini uzaklaştırmalıyız.
2- Eğer birinci maddede yazdığımı beceremezsek, ki henüz beceremedik, başka bir SOL partinin çatısı altında birleşilmelidir.
3- Bu birleşmeye başta şu gruplar katılmalıdır:
* Kendini SOL'da gören CHP'liler.
* Kendini SOL'da gören DSP'liler.
* Kendini SOL'da gören DTP'liler.
* Emek Partisi
* Türkiye Komünist Partisi
* Özgürlük ve Dayanışma Partisi
* İşçi Partisi
* SHP
* SDP
* Ezilenlerin Sosyalist Platformu
* Anarşist gruplar ve oy kullanmayan yurttaşlar.

Gördüğünüz gibi liste uzayıp gidiyor. Tabi bu konu da Türkiye SOL'una getirilecek bir eleştiridir. Sonuçta bu saydığım gruplar her ne kadar farklı akımlara sahip olsalar da temel konularda HEPİMİZ UZLAŞIYORUZ.

anadolu75
06.08.2007, 23:11
eskisi gibi solla alakası olmayan,ırkcılık yapan,ataturkun kullanıp milliyetcilik yapan,ataturkun devrimlerine sahip cıkmayan,alevi kelimesini kullanmayan ustelik bunun ustune mhpyle koalisyon yapma isteği bulunan,yasar okuyan ve ilhan kesici gibi dengesiz sağcıları toplayan,yabancı sermayeyi benimseyen parti butun turkiyeye zarar veriyor.chp duzelmedikce(baykal cekilmedikce) butun millet bu partiden uzak dursun.

rozerin62
06.08.2007, 23:30
söylediğiniz çok saçma bence chp başkanı tarafından bir parti nasıl yönetilirse öyle gider.yani bu deniz baykalın politikasıdır chp nin değil.mesela chpnin başına başka biri geçse sizn bağımsız adaylarınızdan biri diyelim o zaman yinede chp nin politikasımı olacak acaba.kaptın nereye dümen alırsa gemi oraya gider kardeş.:thumbup1:

Bence çelişkiye düşüyorsunuz yani parti başkanının politikasıyla partinin kendi politikası diye bi ayrımmı var.Chp neyse Baykal odur.Yada tam tersi.Hem bu arada meseladan bile olsa hiç bir bağımsız chp nin başına geçmek istemez:D saygılar

DERSİM_Gülay
07.08.2007, 16:15
Bence çelişkiye düşüyorsunuz yani parti başkanının politikasıyla partinin kendi politikası diye bi ayrımmı var.Chp neyse Baykal odur.Yada tam tersi.Hem bu arada meseladan bile olsa hiç bir bağımsız chp nin başına geçmek istemez:D saygılar
bence birçok kişi baykala tepki olsun diye chp yi seçmiyor baykalın politikalarından dolayı eski chpyle şimdi ki chp aynı değil bunun sebebide baykal değişk politikalara başvurduğu için bunu sölemek istedim ben bu yüzdednde şuanda chp eski görüşlernden biraz ayrılmış durumda

senay
07.08.2007, 17:11
Şimdi sizlere soruyorum:

Lütfen bu soruları iyice düşünün. Ayrıca