iyidost69
05.01.2006, 17:04
Atam Olmasaydı Eğer
Yunan dölü olurdun
Camiyi ahır bulurdun
Hep yerinde dururdun
Atam olmasaydı eğer
Cahilliği yenemezdin
İlim irfan bilemezdin
Devrimleri göremezdin
Atam olmasaydı eğer
Kadın eşit olamazdı
Alfabeyi bilemezdi
Okul sokak göremezdi
Atam olmasaydı eğer
Hep kul köle kalırdın
Ahmeti zor bulurdun
Alex Helen olurdun
Atam olmasaydı eğer
Cumhuriyeti göremezdin
Demokrasiyi bilemezdin
Hak hukuk diyemezdin
Atam olmasaydı eğer
iyibir kumandandı ATATÜRK bu vatan için yaptıklarından dolayı minnattarız
Atam Olmasaydı Eğer
Yunan dölü olurdun
Camiyi ahır bulurdun
Hep yerinde dururdun
Atam olmasaydı eğer
şu döl meselesi çok çirkin... şimdi yavuz şah ismaili yendi diye yavuz dölümüyüz. ya da osmanlı/sünni dölümüyüz. bu tür tabirler yanlış. hem aleviler her millete aynı gözle bakar hem de benim yunanlılarla bir sorunum yoktur. Hep güçlüden yana olmanın bir yansıması aslında bu döl meselesi. Yunanlılar kazansaydı belkide şu anda türk dölü vs.. gibi laflar ederdi aynı şahıslar.
Şiir bence güzel ancak;seninde söylediğin gibi sevgili Oli.., "Döl" yerine başka bir cümle kullanıla billir.burda sana hak veriyorum.Şiir yazan arkadaşımız altına isminide yazarsa memnun oluruz.
şu döl meselesi çok çirkin... şimdi yavuz şah ismaili yendi diye yavuz dölümüyüz. ya da osmanlı/sünni dölümüyüz. bu tür tabirler yanlış. hem aleviler her millete aynı gözle bakar hem de benim yunanlılarla bir sorunum yoktur. Hep güçlüden yana olmanın bir yansıması aslında bu döl meselesi. Yunanlılar kazansaydı belkide şu anda türk dölü vs.. gibi laflar ederdi aynı şahıslar.
Dogru ve haklı bir yorum. Oldum olası sevmem zaten bu şiiri ben. Sürekli Atatürkçülüğü birilerine saldırı aracı olarak kullanmaya çalışan insanlar var. Atatürk bu ülkeyi bölmek, halkını birbirine karşı kışkırtmak için kullanılacak bir araç değil. Ama birileri Atatürk lafını duydun mu hemen birilerine küfür etmek için taaruza geçiyor. Bu şiir de bunun tipik bir örneği. Ayrıca bahsettiğin "Yunanlı" meselesi de çok doğru.
özgüreren
12.01.2006, 02:49
bu şiir Cumhuriyet düşmanlarına atıfda bulunan ehlibeyt dostları tarafından yazılan bir şiirdir Ali Kızıltuğ'unda buna benzer söylemleri çokçadır..
iyidost69
14.01.2006, 16:25
sevgili canlar vede dostlar,
değerli yaorumlarınıza saygı duyuyorum ve dikkate alacağım.
Ancak, sizde çok iyi bilirsiniz ki; taşlamada sansür ve sınır olmaz.
halk edebiyatının en önemli ve mesajını direkt olarak veren tarzı taşlamadır.
ben bir şiir taşlama vs yazarken kendime sansür koymam.
Bizim yolumuz kardeşlik ve sevgi yoludur.
Amacım bölücülük yapmak değil.
sadece Atatürk ün büyüklüğünü ve onu küçültmeye çalışanlara cevap.
sevgiler saygılar.