Orijinalini görmek için tıklayınız : atatürk milliyetçiliği
izmirksk 05.01.2006, 21:00 evet uzun bir tartışmaya başlayabiliriz.ama kısa yazacağım:3D_NG (4)
milliyetçiliğin ne olduğu sözlüklerde yazıyor onları buraya taşımayacağım(ayrıca herhangi bir ırktanda bahsetmeyerek konuyu ırk savaşlarına çevirmeyeceğim).benim kastettiğim atatürk milliyetçiliği yaşıyor mu?
cevabımız elbette hayır olacak aksi takdirde bunu göstermemiz gerekecek.kim nerede atatürk miliyetçiliğini yaşatıyor.atatürk miliyetçiliği neden diğer milliyetçiliklere karşı daha çok savunuluyor.
hepimiz biliyoruz ki ,ben milliyetçiyim ama ırkçı değilim ben atatürk miliyetçisiyim söylemleri çok yaygın.
fakat biliyoruz ki atatürk ün yaşadığı dönem çok yoğun savaşların yaşadığı bir dönemdi ve ülkede birlik ve beraberliğe tabiki ihtiyaç vardı.bu bağlamda genel bir milliyetçilik politikası normal.konuyu çok derinleştirmeden şunu iddia ediyorum.
temiz anlamı ile milliyetçilik kavramını alsak ve bunu atatürk milliyetçiliği olarak yorumlasak bile ben diyorum ki;
geri kalmış toplumlar için(geri kalmışlıktan kastım siyasal-sosyal-ekonomik vb açılardan geri kalmış toplumlarda..) miliyetçilik bir intihardır.(elbette gelişmiş toplumlarda genel sağduyu ile kısmen zararları azaltılabilir ama yok edilemez) atatürkü çok seven, evinde atatürk resimleri ile ve hikayeler ile büyüyen ve sonra atatürk üzerine fırsat buldukça okuyan yani gerçekten atatürkü seven birisi olarak diyorum ki ;
atatürk milliyetçiliği ,sadece teoride kalmış olan (savaş yılları hariç ki onuda vatan savunmasının bilinci olarak irdelemek daha doğru olabilir )hiç bir zaman hayat bulmamış olan ve de hiç bir zaman da bulamayacak olan güzel bir düştü ...
sizce?
izmirksk 05.01.2006, 21:16 ve önemli bir şey daha
şahısları, ırkları değil bir düşünce metodunu tartışıyoruz
chatlakalper 12.01.2006, 18:15 ''Irk, din, dil ayrımı yapılmaksızın, Türk vatan ve milletinin bölünmez bir bütün olduğu, Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan HERKESİN TÜRK SAYILMASI gerektiği temel inancına dayanır.''
Bilgilerinize.....
Tanım olarak güzel bir tanım aslında... "üzerinde yaşanılan toprak" ulusu gibi duruyor başta. Kabul edilebilir bir ulus tanımı da denebilir çok etnikli bir ülke için. Ancak toprağı baz alan bir ulus anlayışının gerekleri uygulandı mı acaba? bu sınırlar içinde yaşayan herkesin üst kimliğine Türk derken, Arabı, Lazı, Kürdü ile başka dil konuşan insanlara resmi dil Türkçe ama biz sizi kendi kültürünüzle dilinizle kabul ediyoruz o bakımdan buyrun resmi dil Türkçe olmak kaydıyla sizde kendi dilinizde okuyun bu bizi bölmez aksine birleştirir denemezmiydi.
Gelinen noktada hepimiz Türküz edebiyatı ne kadar birleştiriyo ülkeyi bilinmez. MHP genel başkan yardımcısı Yahnici geçen sene bir tv programında öyle bir laf etmişti ki aklı başında olan herkes şaşırmıştır. Güneydoğudan Mersine yoğun göç olduğu konuşulurken, Yahnici göç edenleri YABANCI olarak nitelemiş ve halkın bu YABANCIlara karşı örgütlendiğini belirtmişti. Ülkeyi yönetmeye aday bir partinin üst düzey yöneticisi bunu derse halk ne düşünür acaba? neyse bu marjinal bir görüştür diyerek genelleştirmeyeceğim.
Bi de inanç açısından bakalım... bu topraklarda yaşayan hepimiz eşitiz Türküz. onu kabul ettik diyelim. Peki inancımız ne? Dikkatinizi çekerim Diyanet İşleri Reisliği 1924 kuruldu ve o zamanda sünni bir teşkilattı. Eşit olan hepimiz Türküz dedik, eşit olan hepimiz Sünni miyiz şimdi?
Ne yalan söyliyim Atatürk Milliyetçiliği aslında asimilasyonist bir milliyetçiliktir. Sırf tanımdan hareket etmiyorum ben, asıl veri uygulamadır. Hepimizin ortak ismi Türk dense, ama mesela zaten hepimiz Türküz onun için mesela Lazcayı resmi dil yapalım dense şimdi kaç tane Atatürk Milliyetçisi evet der acaba?
daha kısa ve öz yorum yapabilmem için başka arkadaşlarda yardımcı olursa tartışabiliriz. Ancak baştan söyliyim ben hiçbir şahsa ve kuruma ululuk bahşetmiyorum. O bakımdan objektif olun lütfen.
edit... (konu birleştirildiğinden gerek kalmamışş...)
Çeşitli kaynaklarda Atatürk'ün 1905'te Sinop'ta yazdığı belirtilen Beşike Hadisesi başlıklı şiir, onun bilincinde henüz 24 yaşındayken yer etmiş Türklük duygularını gözler önüne seriyor:
Beşike Hadisesi
"Gafil, hangi üç asır, hangi on asır
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,
Dinleyin sesini doğan tarihin,
Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak
Yalan tarihi gömüp, doğru tarihe gidin.
Asya'nın ortasında Oğuz oğulları,
Avrupa'nın Alpleri'nde Oğuz torunları
Doğudan çıkan biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Hakikat nerede?"
Mustafa Kemal Atatürk
(İnternette şiirin sahibi "BAŞBUĞ ATATÜRK" diyenlere de rastlanıyor.)
şiirde aynı toprakta yaşayanların kastedilmediği açık di'mi?
atatürk milliyetçiliği ,sadece teoride kalmış olan (savaş yılları hariç ki onuda vatan savunmasının bilinci olarak irdelemek daha doğru olabilir )hiç bir zaman hayat bulmamış olan ve de hiç bir zaman da bulamayacak olan güzel bir düştü ...
Atatürk milliyetçiliği hakkında yazdıklarına aynen katılıyorum ve bu söze Laikliği de katıyorum ki buda hiçbir zaman uygulanmadı ve uygulanması bir hayaldir. buda Atatürk devrimlerinin güzel bir düş olduğunu gösterir. neyse Atatürk devrimlerini geçelim.
Anadolu Devleti toplumlar üstü bir Devlet olmalıdır. her topluma göre yönetim anlayışı kurmalıdır. sünnilere göre okullar, alevi bektaşilere göre farklı okullar, kürtçe ile eğitim almak isteyenlere Türkçe ana dili yanında kürtçe eğitimi verilmelidir. her toplum sivil toplum kuruluşları ile devlet karşısında muhatap olmalı. aynı zamanda da özel okullar ve misyoner okulları ve her türlü dershane kültürleri kaldırılmalıdır.
Devlet madem tüm toplumun Devleti her toplumunda ihtiyacına göre eğitim sistemi kurabilmelidir. eşit davranabilmelidir.
devlet kurumlarına memur alımında ise her eğitim kurumuna eşit davranabilmelidir. ingilizce bilmeyenler devlet kadrolarına alınamaz saçmalığı ortadan kalkmalıdır. memur hangi görev için seçilecekse ihtisası ve eğitimi en üstün olan seçilmelidir.
milliyetçilik ve LAİKLİK bu olsa gerek...:garibbak:
Açıkçası bu konunun daha tartışılır ve aydınlatıcı bir biçimde yoruma açılmasını beklerdim.Ve Ata'ya olan hassasiyetin daha üstün bir makama getirilmesini, ancak yazılanları görüyorum ki bazı arkadaşlarımız Atatürk devrimlerini, Atatürk'ün hayatıyla sınırlı kaldığını ve Ata'nın ölümünün ardından bittiğini hiç bir zaman gerçekleşemeyecek bir hayal olarak görüyorlar.Bu acı duruma sebebiyet veren ne yazık ki alt üst olmuş politikamız ve Kemalizmi ideolojiden ziyade bir teoriye dönüştürmeye çalışan yobaz dinazor siyasetçiler ve orta yolculardır.Öncelikle şunu bilelim ki, ülkemiz için geçerli ve yegane düzen kurabilecek tek oluşum kemalizm ideolojisidir.Bu bir hayal değil bir hedeftir...
Atatürk'ün Türk gençliğine emanetidir...
Türk Ulusunun kurtuluşunu ve refahını başka yerde aramaya gerek yok. Tek yol milliyetçi uyanış. Tek yol halkçılık, devletçilik, sosyal adalet. Tek yol antiemperyalizm yani Tek yol bütün bunları bünyesinde barındıran büyük deha ATATÜRK’ün çağlar üstü ideolojisi kemalizmdir..
Ve işte bu üst ideolojinin adı Atatürk milliyetçiliğidir...
Türk Ulusunun kurtuluşunu ve refahını başka yerde aramaya gerek yok
böyle bir ulus mu var. hahaha gülmekten kendimi alamıyorum.
ulusçuluk ülkücülüktür. bugünkü Atatürkçülerde ülkücülerdir. Türkeşse en büyük milliyetçi ve Atatürkçüdür. gidin ülkücü olun o zaman.
İnsan derler bize akla sahibiz
ulusumuz yoktur bizim hepimiz biriz
Devletler batıl olmuş, uluslar batıl olmuş.
hepsi menfaat için birbirini yemiş durmuş.
güç kimde ise hak olduğunu sanmış
adalet ile güçsüzün hakkını çalmış
demokrasi ile adaleti güvenceye almış
gün gelir devran döner dostlar
Senin gibi bir faşoyu içinde barındıran ve mezhebimizce hoş görüye dayanan üslubumuza hayranım...
Ülkücü kardeş, ülkücü kardeş!
Senin kardeşlerin Maraşta benim kardeşlerimi infaz etti...
Bu mudur senin ulusun, ulusculuğun?!
Ben gülemem ancak senin haline, daha çok acırım..
Yan sen cahilliğine!
izmirksk 02.03.2006, 23:44 sanıırm burada bir yanlış anlama var ülkücülükle itham ettiğiniz müttaki arkadaş ülkücü değildir ülkücü siz oluyorsunuzu izem hanım
bunu düzeltelim
arkadaşa iftira atmayın
siz daha fazla yakışıyorsunuz türkçülüğe
Çeşitli kaynaklarda Atatürk'ün 1905'te Sinop'ta yazdığı belirtilen Beşike Hadisesi başlıklı şiir, onun bilincinde henüz 24 yaşındayken yer etmiş Türklük duygularını gözler önüne seriyor:
Beşike Hadisesi
"Gafil, hangi üç asır, hangi on asır
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,
Dinleyin sesini doğan tarihin,
Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak
Yalan tarihi gömüp, doğru tarihe gidin.
Asya'nın ortasında Oğuz oğulları,
Avrupa'nın Alpleri'nde Oğuz torunları
Doğudan çıkan biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Hakikat nerede?"
Mustafa Kemal Atatürk
(İnternette şiirin sahibi "BAŞBUĞ ATATÜRK" diyenlere de rastlanıyor.)
şiirde aynı toprakta yaşayanların kastedilmediği açık di'mi?
dostum üzülerek söylüyorum ki bu şiir atmasyon.atatürk'ün böyle bir eseri yok.atatük'ün millityiçil anlayışını nutuktan okuyabilirsiniz,dine bakışını ve ulus kavramını oradan okuyun.nutukta baskılar değiştiği için sayfa numarası veremeyeceğim ama alfa yayınlarından çıkan da 400.sayfadn itibaren dikkat ediniz.çünkü atatürk ün savaş alanında ve gerçekteki fikirleri çok farklı.savaş alanında askerlere yenilmez türkten bahsederek cesaret verirken ilerleme düşüncesinde "eğer dinin etkisini bu kadar üstümüzde hissedersek kesin ve hakiki olan şey bizim ilerlememiz,çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmamız çok zor gözüküyor.oysa ki biz tarihte medeniyeti anadolu topraklarında yetiştirip ırk,dil,din ayrımı olmadan bir hoşgörü kültürünü avrupaya kadar götürmüş bir topluluğuz"
evet bencede atatürk milliyetçiliği çok hoş bir sitem ama uygulanamamış.ulusalcılığa bakarsak ülkücülük ve ulusalcılık aynı şey değil bunu öğrenin.gidin bir bbp liye yada ülkücüye sorun bakın ne cevabı alıyorsunuz.adamlar kabul etmiyorlar.zaten onlar kabul etmediği zaman iş biter adam kendisini nasıl tarif ederse odur.bence en iyi ulusalcı ilhan selçuktur.kendisini öyle değerlendiriyor.ilhan selçuk'un aleviler ile ilgili düşüncesinide biliyorsunuz.o zaman bence ulusalcıları ülkücülerle aynı kefeye koymamalıyız.
EŞİTLİK PARTİSİ 03.03.2006, 17:24 BU ÖYLE BİR OYUN Kİ...
Yani emperyalizmi tanımadan ATATÜR'ü değerlendirmek biraz zor...çoğu arkadaş canım okuyoruz ve biliyoruz der de,tavsiyem tekrar tekrar yaşamla örnekleyerek emperyalizmi öğrenmek...
Kısaca belirtecek olursak bu gün dünyadaki uçan sineği bile kontrol eden bir sistem...şu yazılarımızdan tutunda hegemonyasındaki ve her alanda kendi üstlendiği ülkelerdeki her şeyi kontrol eder...tabi buna karşı mücadle eden,değişik ülkelerdeki ve ülkemizdeki devrimciler,demokratlar,yurtseverler ve antiemperyalistler bunu bilir...
İşte ATATÜRK yaşadığı zamana göre,somut durumun somut tahlilini en iyi şekilde yaparak üzerinde yaşadığımız ülkenin bağımsızlığını sağlamak üzere en iyi TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ örneğini sergilemiştir...hala bunu kabul etmemek,kenarından köşesinden girerek bir şeyler aramak kimseye bir fayda sağlamadığı gibi,aslında bu yolda her şeye rağmen ilerleyen TÜRKİYE'yi de yolundan kısmen engellese de,hedefine varmaktan alı koyamaz...
Denilebilir ki madem ATATÜRK devrim ve ilkeleri bu denli güçlü idi de,en son,taban tabana zıt görüşlere sahip AKP nasıl iktidara geldi...işte sorun bunu çok iyi tahlil etmekte...
Mesela Hz.Muhammed S.A.S.Efendimizin vefaatından sonra elimizde ki kayıtlara göre Hz.Ali Efendimiz İKTİDARA gelmeli idi...peki niye gelmedi...
Bu gün görüyoruz ki her şey bir kavram kargaşası içinde...emperyalistler işbirlikçileri aracılığı ile dünyanın anasını ağlatmaya devam ediyor...biz meleklerin cinsiyetini konuşuyoruz...konuşmayalım mı elbette konuşalım da EMPERYALİSTLERİN BELİRLEDİĞİ GÜNDEMİ değil...tüm dünya adamlara hizmette kusur etmiyor,onlar da kıs kıs gülerek bir elleri yağda,bir elleri balda,akıllarının estiği ne tür sapıklıklar varsa uygulama da...
Tabi biz gereğini yapıyoruz...
Rahmetli Hıfzı Veldet VELİDEDEOĞLU'nun şu sözünü hiç unutmam...
-Ben,ne generaller,ne üst bürokratlar,ne işadamları,ne siyasetçiler gördüm ve sordum ki,ATATÜRK'ün SÖYLEVİNİ hala okumamış...
Bırakın onu,bundan 79 YIL önce yazılan SÖYLEVİN sonundaki GENÇLİĞE HİTABESİ AYNEN BU GÜNÜ anlatmıyor mu...bu da her halde,haşa MÜNECCİMLİK VE FALCILIK değil...
Bundan iki yüz yıl önce ki zamanlar da kalması gereken IRKÇILIĞI kim gündeme taşıyor...demek ki IRKÇILIĞI yok edecek henüz gerçek bir DEVRİMCİ HÜKÜMET HALA DÜNYADA YOK...bu da IRKÇILIĞI lafla ret etmekle,temennilerle,tavsiyelerle ve çağrılarla olmaz...onun zehiri eşitlikçi,adaletli ve demokratik kuralların işlediği DÜZENDİR...
Ülkemiz özelinde hala ''hamiline'' kartla işe giriliyorsa,kredi alınıyorsa,köye yol yapılıyorsa ve bu kartlar en azından hemşericilik ilişkileri ile veriliyorsa,diploma verdiğiniz insanı tekrar sınava tabi tutarak işe alıyorsanız,ya siz verdiğiniz diplımaya güvenmiyorsunuz,yada niyetiniz başka...niye peki aynı nitelikli insanlar arasında KURA yöntemi uygulayarak iş temin etmiyorsunuz...olurmu,ya adam o inanaçtan değilse...
Yani sizlerinde bildiği gibi IRKIÇILIĞA giden yollar o kadar çok ki,saysak sitemiz ALEVİFORMUN disketleri almaz...
EMPERYALİZME karşı mücadele,yerel,bölgesel ve evrensel çapta birlikte ve paralele yürütülmelidir...saygılarımla.
Bektaş ÇELEBİ
izmirksk adlı üye,
Eğer Atatürk milliyetçiliğini savunmak,
Halkçılığı istemek,
Adaletli ve otoriter yönetim taraftarı olmak,
Türk ulusuna bitti diyenlere karşı olmak ülkücülükse
Evet ben ülkücüyüm!
Ve hatırlatırım size Türkeş bir ülkücüydü ve savunduğunuız arkadaşınız da Türkeş taraftarı ve Atatürkün adıyla prim yaparak ülkücülüğünün (ki bu nasıl bir ülkücülük, Türk ulusu yok demekte!) provakatörlüğünü yapmakta...
Yazık...Kavramların ve kişilerin ve daha önemlisi siyasetin analizini hala yapamamaktasınız.
Ve yanılgınızla şu durumlara düşmektesiniz...
Yaşasın Kemalizm...
Ve hatırlatırım size Türkeş bir ülkücüydü ve savunduğunuız arkadaşınız da Türkeş taraftarı ve Atatürkün adıyla prim yaparak ülkücülüğünün (ki bu nasıl bir ülkücülük, Türk ulusu yok demekte!) provakatörlüğünü yapmakta...
Yazık...Kavramların ve kişilerin ve daha önemlisi siyasetin analizini hala yapamamaktasınız.
Yaşasın Kemalizm...
Atatürk bir ülkücüdür ama biraz ilim irfan sanat görmüşü....
provakatör demek de ne demek nasıl beni provakatör yaptınız anlamadım. Allahtan hakim değilsiniz kalemimi kırardınız. kemalizmin diktatörlük anlayışını iyi kapmışsınız. :garibbak:
Türk ulusu ise ortaasyada git bak bakalım bize benziyorlar mı? dilleri ile, inançlarıyla, örf adet ve gelenekleriyle!
izem' e katılmamak mümkün değil. tam bir inanç ve samimiyetle yola devam etmek gerek. kim ne derse desin. İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR.
müttaki,
Türk ulusu lafımdan kastım Misak-ı Milli kararıyla çizilmiş, belirlenmiş olan yurdun içindeki şahıslardır...
Yoksa ülkücüler gibi turanist bir yapım söz konusu bile olamaz.
Ben önce Türkiyeden sorumluyum, Orta Asyadaki kardeşlerimize sulhu ve huzuru kendimizi kurtardıktan sonra elbet bir gün getireceğiz...
Atatürk ülkücü demişsiniz.Ee hadi buna eyvallah diyelim.Yahu peki ilim irfan görmüş hali ne demektir?
Eşitsizciliği ve ülkücülüğü yanlış anlamınızı işte burda ele vermiş bulunuyorsunuz.
Atatürk ülkücü değildir, milliyetçidir...
Lütfen kavramları yerinde kullanınız.
Orta Asyadaki halkın örfü adeti dili bize benzemiyormuş..
Buna nasıl bir cevap verilir ki? :)
Bilmem bilir misiniz coğrafya öyle geniş bir alandır ki...Türk dili öyle büyük bir dildir ki..
Örfüyle ananesiyle..Değişimleriyle..
Lehçe ve ağız farklılıkları bizim kendi vatanımızın bölgeleri için bile geçerliyken nasıl olurda bilmem kaç kilometrelik vatan insanları için geçerli olamaz?
Ve ancak şunu da biliniz ki Azeri Türkçesi, Kıorgız Türkçesi, Çuvaş Türkçesi,Gagauzca Türkçesi..Ve sayamadığım bir çok dilin özü Türkçedir.Bunlardan biri de Türkiye Türkçesidir...
Bu kadar ders yeter.Bunları okuyun anlayın ve iyi çalışın:)
Bilgi sahibi olmadığınız mkonularda da susmayı tercih edin...
İnanın susmak bir erdemdir.)
müttaki,
Türk ulusu lafımdan kastım Misak-ı Milli kararıyla çizilmiş, belirlenmişm olan yurdun içindeki şahıslardır...
Bilgi sahibi olmadığınız mkonularda da susmayı tercih edin...
İnanın susmak bir erdemdir.)
misak-ı milli kararları ile çizilen sınırlar Türk milletinin sınırları değildir. Anadolunun sınırlarıdır. bu sınırlarda yaşayanlarda sadece Türk değil, yaklaşık 72 milleti barındırır. dünya Devleti Anadoludur. Anadoluya sahip olan milliyetçi olamaz evrensel olmak zorundadır. İnsanlık için.
bilgi sahibi olmadığınız konularda susun. kendinizle çelişmeyin.
izem' e katılmamak mümkün değil. tam bir inanç ve samimiyetle yola devam etmek gerek. kim ne derse desin. İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR.
sizin kervanınız gayet iyi yürüyor sn. aksakal. bizim kervanımızda yürüyor. artık kim it kim çakal bunu okuyanlar yorumlasın...:yorgun:
müttaki
Güzel Atam bak ne demiş:
"Ne mutlu Türküm diyene"
dikkat et, "Ne mutlu Türk olana" dememiş.İşte siz ülkücülerin yanlış siyaseti de burdan kaynaklanıyor.Senin o 72 milyon dediğin insan (bölücülük yapanlar hariç hepsi) Türktür! Kimliklerinde T.C vatandaşı yazar.Ve bununla gurur duyarlar.Soyları sopları çerkez,kürt,laz olsa da....
Ben size dıoğruları anlatmakla inanılmaz keyif alıyorum.Lütfen siz de buna layık olun .)
Siz kurtsanız biz bozkurtuz...saygılar.)
Yoksa ülkücüler gibi turanist bir yapım söz konusu bile olamaz.
Ben önce Türkiyeden sorumluyum, Orta Asyadaki kardeşlerimize sulhu ve huzuru kendimizi kurtardıktan sonra elbet bir gün getireceğiz...
size ülkücü demişler aslında siz ırkçıymışsınız."Atatürk milliyetçiliği" nin içine orta asya da giriyor mu? giriyorsa aynı ülke topraklarında yaşayanları değil de tüm "Türk" ırkını kastediyor demektir. Öyle olmadığını bildiğimize göre siz ırkçısınız yani Turancı.
hem turancı değilsin hem de soykardeşlerine sulh getirecen ha! nasıl?
Oli,
Bak şu sözü de Atam senin için söylemiş olsa gerek:
"Yurtta sulh cihanda sulh"
Ulusçuluğu, milliyetçiliği sen ne biçimde algılyorsun bilmiyorum ama bu böyledir.Ve kemalizm ideolojisi barışçıldır.Yani biz sadece bu anadolu topraklardan sorumlu değiliz.Çünkü kemalizm evrenseldir....
Gelelim turan konusuna.Turancılık ne demek oli?
Ben sana anlatayım.Turancılık ümmetçilik ve Türkçülüğün sentezidir.Biz kemalistler ne Türkçüyüz ne de ümmetçiyiz.Bize göre din birleştirici bir unsur olamaz.Ama Türklük birleştirici bir unsur olabilir.Ha aman şimdi de bazıları bundan dolayı beni kafatasçı bile ilan edebilir.) ya da ne bileyim atsızcı falan..
Bilmeden anlamadan ahkam kesmek şu canım insanlara bahşedilmiş bir şey!..:)
saygılar.)
Oli,
Bak şu sözü de Atam senin için söylemiş olsa gerek:
"Yurtta sulh cihanda sulh"
Ulusçuluğu, milliyetçiliği sen ne biçimde algılyorsun bilmiyorum ama bu böyledir.Ve kemalizm ideolojisi barışçıldır.Yani biz sadece bu anadolu topraklardan sorumlu değiliz.Çünkü kemalizm evrenseldir....
Gelelim turan konusuna.Turancılık ne demek oli?
Ben sana anlatayım.Turancılık ümmetçilik ve Türkçülüğün sentezidir.Biz kemalistler ne Türkçüyüz ne de ümmetçiyiz.Bize göre din birleştirici bir unsur olamaz.Ama Türklük birleştirici bir unsur olabilir.Ha aman şimdi de bazıları bundan dolayı beni kafatasçı bile ilan edebilir.) ya da ne bileyim atsızcı falan..
Bilmeden anlamadan ahkam kesmek şu canım insanlara bahşedilmiş bir şey!..:)
saygılar.)
ırakta savaş var sen orada sulh demiyorsunda ilk olarak orta asyaya sulh istiyorsun... orta asyada bir savaş mı var?
kendini hiç yorma ırkçılığını kemalizmle saklamaya çalışma. bu forumda bilmeden anlamadan ahkam kesenler belli.
Kusura bakma ben Polat Alemdar değilim:)
Ve öyle aptalca bir stratejiyle Irakı boşver Türkiyeyi bile kurtaramam!
Irkçı demişsin ya.Onu merak ettim şimdi.Ne dedim de ırkçı oldum?
Hımmm yoksa sen bölücü müsün :)
saygılar.)
Hımmm yoksa sen bölücü müsün :)
gerçek bölücülerin türkçüler olduğunu henüz öğrenmediysen öğren.... hani mersine çalışmaya giden insanlara YABANCI diyenler, biraz düşün anlarsın
bir köylü ne demişti:
"hakim bey! Türkiye hıyar mı ben bölüyim!" :sas
ırkçılığını alıntı ile kanıtlamıştım...okumayı bilmiyorsan öğren. :)
Önce bir şu üslubumuzu düzeltelim (sen de ben de)
Çünkü hoşuma gitmemeye başladı bu durum..
Benim senin kişiliğine değil yorumuna cevabım olur ancak bunu bil...
Alıntı ile ırkçılığını kanıtladım demişsin de.Ee agam iyi de alıntı ettiğin şey zaten benim yazım.Benim yazım sana nasıl kanıt olur?:)
Yoksa ben mi senin durumunu kanıtlamış oldum?
Türkçülüğü faşistlik ile bir tutuyorsun.Her neyse bu sorun değil.Çünkü ben her ikisi de değilim.Ve Mersin olsun güneydoğu olsun ve orda halkımıza karşı yapaılan haksızlıklar olsun.Hepsine tamamen karşıyım.
Kürtlük ile kürtçülük aynı şey değildir.
Kürtler bizim kardeşlerimiz ve halkımızdır.Ancak kürtçüler başka emeller peşindedir..
Bak eğer o köylü bölücüyse hıyar mıyar dinlemem ben onu cacık ederim:)
saygılar.)
atatürk milliyetciligi maalesef gerceklesmis bir kabustur...baktiginda zararsiz görünen fakat zaman gectikce vücuda yayilan bir zehir özelligi tasir...bunun en büyük kaniti türkiyedir...
ben bir kürt alevi olarak atatürk milliyetciliginin mhp ideolojisiyle es deger oldugunu düsünüyorum...ve atatürkün ektigi tohumlarin zamanimiz mhp si olduugunu düsünüyorum...bu neye yaramistir...benim gibi kürt alevileri atatürke düsmanlik duyarken türk alevileri atatük hayrani olarak kalmistir...buda alevilerin asla ayni platformda bulusmasini engellemek icin yapilmis en büyük oyundur... yillarca chp ye oylar veren alevilerin cogunlugu türk alevileri olmustur...ve onlara bir kürt devleti en büyük tehlike olarak gösterilmistir...cünkü dinle ilgili düzmece isyanlar cikarilarak dili ayri dini bir olan kürt ve türk alevileri karsi karsiya getirilmek istenmis ve bu konuda basarilmistir... cünkü o dönem icin bir cok insan da milliyetcilik yok din daha ön plandadir... ve bu yüzden aleviler ikiye bölünmüstür.
üzülerek söylüyorum ki sünni kürtlerde alevi kürtlere sirtlarini dönmüsler baskilar zulumler yapmislardir.ve bu baskinin sonucu alevi kürtler türk devletini bir kurtariici gibi görmüsler ve atatürkün vaatleriyle asimile edilip insanlarin ortak paydalarinda bulusmalarini engellemek icindir...
simdi bana sorarsaniz alevilik mi snein icin daha önemli kürtlük mü.. ben de derim ki kürtlük. bu soru baskalari iicnde baska cevaplar tasiyabilir. bu cevaplarin bircok farkli anlama tasimasindaki en büyük neden ise milliyetcilik artik kanimiza enjekte edilmesidir. okul siralarindan bu günlerimize kadar...
konu "atatürk milliyetçiliği" ordan devam etsin kimse ile sidik yarışı yapamam. hele ki karşıdaki kıt'sa mümkün değil. konuyu parsellediğinin farkındasın inşallah.
önce atatürk milliyetçiliğinin tanımından başla öğrenmeye.
oli,
senle bir yarış yapabilmem için senin benim kulvarımda olman gerekir.
Sinirlenme, elbet sen de bir gün öğrenirsin siyaseti.)
müttaki
Güzel Atam bak ne demiş:
"Ne mutlu Türküm diyene"
dikkat et, "Ne mutlu Türk olana" dememiş.İşte siz ülkücülerin yanlış siyaseti de burdan kaynaklanıyor.Senin o 72 milyon dediğin insan (bölücülük yapanlar hariç hepsi) Türktür! Kimliklerinde T.C vatandaşı yazar.Ve bununla gurur duyarlar.Soyları sopları çerkez,kürt,laz olsa da....
Ben size dıoğruları anlatmakla inanılmaz keyif alıyorum.Lütfen siz de buna layık olun .)
neden Türküm demekle mutlu olayım Atatürk sizin gibi çocukjları kandırır ancak. Türkler islamiyetten önce göçebeydi. girdiği yeri talan ederler sonra kendilerine yeni bölgeler ararlardı. timurlar devletinin neler yaptığını cümle alem biliyor. islam gerek ortadoğuda gerekse hindistanda Türklüğü ehlileştirmiştir. neyse uzun konu.....
bir kürtün, çerkezin, ermeninin, arnavutun neden Türk olmakla mutlu olacağını bana öğretemezsiniz. ülkücüler ve Atatürk senin mantığınla düşünüyor. her zaman söylerim Atatürk en büyük ülkücüdür. türk parasının üzerine bozkurt resmi koymasından anlaşılıyor zaten.
Atatürk damarlarında ki asil kanda mevcuttur derken bu kan nasıl Kürtleri, lazları, çerkezleri de asil yapabilir.
empoze eğitim İnsanları bu hale getiriyor işte sizin gibi boş konuşuyolar.
Atatürk kimdir?
- en büyük İnsandır
- en büyük komutandır
- en büyük siyasetçidir
- en büyük devlet adamıdır
- en büyük politikacıdır
- en büyük devrimcidir
- en büyüktür KOCAMANDIR
işte sizin mantığınız bu mantık. ezberle yaz, ezberle yaz o yüzden önce düşünmeyi öğrenin sonra bizimle kemalizmi tartışırsınız....
izmirksk 03.03.2006, 21:30 izmirksk adlı üye,
Eğer Atatürk milliyetçiliğini savunmak,
Halkçılığı istemek,
Adaletli ve otoriter yönetim taraftarı olmak,
Türk ulusuna bitti diyenlere karşı olmak ülkücülükse
Evet ben ülkücüyüm!
Yaşasın Kemalizm...
muttaki arkadaş ,türkeş taraftarı filan değil
isbat edin o zaman ,insanlara iftira atmayın
daha okuduğunuzu anlamaktan acizsiniz
hangi yanlışınıza vecevap vereceğimi şaşırdım insan bir tartışmaya gireceği zaman asgaride olsa bilgi sahibi olmalı değil mi?
anlaşılır olmak da çok önemli .
bir iki yanlışınız olsa cevap vereceğimde söylemleriniz çorbaya dönmüş sanırım bu aralar kafanız çok karışık
[quote=müttaki] her zaman söylerim Atatürk en büyük ülkücüdür. türk parasının üzerine bozkurt resmi koymasından anlaşılıyor zaten.
quote]
Yapma muttaki bukadarida cidden pes yaniiii.... Sen böylemi iyi tanidin Atamizi tebrikler........ kedince bir cevap yazmisin.... albirini vur ötekine....
[quote]
Yapma muttaki bukadarida cidden pes yaniiii.... Sen böylemi iyi tanidin tebrikler........ kedince bir cevap yazmisin.... albirini vur ötekine....
ezo bana kızgınmısın Allah aşkına varsa bi kızgınlığın söyle. neden durmadan kalbimi kırıyorsun anlayamıyorum seni. ne demek kendince cevap yazmışsın. cahilmi demek istiyorsun, boş konuşuyorsun mu demek istiyorsun. git ülkücülerin 9 ışığına bak tek diyebileceğim sana bu! tartışmayacağım seninle.:S :yapmabe :bitmisbu: :kapaligöz :ehyani :mahsum :buyukgoz: :uzgunsok:
[quote=Ezo]
ezo bana kızgınmısın Allah aşkına varsa bi kızgınlığın söyle. neden durmadan kalbimi kırıyorsun anlayamıyorum seni. ne demek kendince cevap yazmışsın. cahilmi demek istiyorsun, boş konuşuyorsun mu demek istiyorsun. git ülkücülerin 9 ışığına bak tek diyebileceğim sana bu! tartışmayacağım seninle.:S :yapmabe :bitmisbu: :kapaligöz :ehyani :mahsum :buyukgoz: :uzgunsok:
Muttaki sana niye kizgin olayim ya yorumuna bak Ataturke ülkücu diyorsun ben bunu ne hazmederim nede kabullenirim.... Sen kisisel olarak Ataturku sevmeye bilirsin ama nedemisler yigidi öldür hakkini yime derler... Ataturkun yaptiklarini bir anda silip atiyorsun bukadarda olurmu....
Sana kisil hiç bir kizginligim yoktur sadece düsuncelerine katilmiyorum okadar...sevgili Muttaki....
saygilar
ezo
1- MİLLİYETÇİLİK
Her şey Türk milleti için,Türk milleti ile beraber ve Türk milletine göre sözleriyle özetlenebilecek, Türk milletine bağlılık, sevgi ve Türkiye devletine sadakat ve hizmettir.
2- ÜLKÜCÜLÜK
Türk milletini en ileri, en medeni, en kuvvetli bir varlık haline getirme ülküsüdür.
3- AHLAKÇILIK
Türk milletinin ruhuna, örf ve adetlerine uygun yüksek varlığını korumayı ve geliştirmeyi ön gören esaslara dayanır.
4- İLİMCİLİK
Olayları ve varlığı ön yargılardan ve art düşüncelerden sıyırarak ilim mentalitesi ile incelemek ve girişilecek her çesit faaliyette ilmi önder yapmak prensibidir.
5- TOPLUMCULUK
Her çeşit faaliyetin toplumun yararına olacak şekilde yürütülmesi görüşüdür. İçtimai ve iktisadi olmak üzere iki ayrı bölüme kapsamaktadır. İktisadi görüş olarak mülkiyeti esas kabul eder fakat mülkiyetin millet zararına kötüye kullanılmasına karşı olan bir görüşü belirtir. Karma ekonomiyi ve ana stratejik iktisadi faaliyetlerin devlet kontrolunda bulunmasını öngörür. Sosyal görüş olarak sosyal adalet düzeni , fırsat eşitliği, sosyal güvenlik ve sosyal yardımlaşma teskilatı kurulmasını kabul eder.
6- KÖYCÜLÜK
Köyleri tarım kentleri haline birlestirerek kalkındırmayı öngörür. Köylünün tefecilerin elinden kurtarılması ve ihtiyacı olan kredi ve diğer yardımların sağlanması için kooperatifleşmeyi hedef alır. Bilhassa orman bölgesinde yaşayan köylüleri öncelikle ve hızla refaha kavuşturmak amacını güder.
7- HÜRRİYETÇİLİK VE ŞAHSİYETÇİLİK
Birleşmiş Milletler Anayasasında yazılı bütün hürriyetlerin sağlanmasını gaye edinmiştir. İnsanların şahsiyet olarak gelistirilmesini toplumun kalkınması için yararlı bir yol olarak kabul eder.
8-GELİŞMECİLİK VE HALKÇILIK
İnsanlar ve medeniyetler daima daha iyi, daha güzeli, daha mükemmeli istemek ve aramakla gelişir. Elde edinenle yetinmemek ve daima daha ilerisini istemek ve bunu elde etmek için gayret göstermek şuurudur. Ancak bu gayret ve çabalarda Türk milletinin tarihinden, milli benliğinden ve kökünden kopmadan yükselmek ve ilerlemek gayedir. Yapılacak her işte halka doğru, halkla beraber olmayı ilerlemenin, yükselmenin vazgeçilmez bir prensibi olarak kabul ederiz.
9- ENDÜSTRİCİLİK VE TEKNİKÇİLİK
Türk milletinin kalkınması için acele sanayileşmesi lazımdır.
Hüseyin69 03.03.2006, 22:04 müttaki
Güzel Atam bak ne demiş:
"Ne mutlu Türküm diyene"
evet cok yerinde ve güzel sözler etmissiniz izem hanim size bir sorum olacak
atatürk bu sözlerin selaniktemi söyledi yoksa anadoluda
selanikte söylediyse anadoluya neden türkiye cumhuriyeti adini verdi eger anadolda söylediyse selanikli birinin ne isi var anadoluda kusura bakma ama biraz israil filistin olayina döndü senin bur atanin sözleri celiskilerle dolu
selanikte cevirmisler atatürkün yolunu
ücbes seyis baglamislar izemin atasinin kolunu
ama izemin atasi kolarini acmak icin yine bulmus yolunu
hehe:komik
can dündar in feluceden cevirmisler binladinin yolunu yazisi gibi olmasada idare eder
Muttaki bu yazdiklarin simdi ülkuculer icinmi geçerli onlarin yanlis milliyetcilik düsuncelerini Ataturke aletmi ediyorsunuz.... Bu konuda daha fazla tartismak istemiyorum
"Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir... Türk milleti milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir… Türk milletinin tarihi bir niteliği de güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni
alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır..."
"Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır."
Türk’ün haysiyeti, onuru ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür."
"Türk milleti güzel her şeyi her medeni şeyi, her yüksek şeyi sever, takdir eder. Fakat muhakkaktır ki, her şeyin üstünde taktir ettiği bir şey varsa o da kahramanlıktır."
"Bizim milletimiz, vatanı için, hürriyeti ve egemenliği için fedakar bir halktır."
"Türk esirlik kabul etmeyen bir millettir."
"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."
"Büyük şeyleri büyük milletler yapar."
"Türk milletinin son yıllarda gösterdiği harikaların yaptığı siyasi ve sosyal inkılapların gerçek sahibi kendisidir. Milletimizde bu kabiliyet ve tekamül var olmasaydı, onu yaratmaya hiçbir kuvvet ve kudret yeterli olamazdı."
"Bu millet kılı kıpırdamadan dava uğruna canını vermeye razı olmasaydı ben hiç birşey yapamazdım."
"Giriştiğimiz büyük işlerde, milletimizin yüksek kabiliyet ve yüksek sağduyusu başlıca rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur."
"Türk kuvvet ve zekasının yenmediği ve yenemeyeceği güçlük yoktur."
"Bizim milletimiz derin bir maziye maliktir... Türk çocugu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."
"Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir."
"Bu memleket tarihte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır."
"Türklük esastır. Bu mevcudiyeti tarih içinde araştırmak, birbirini izleyen bir tarih zinciri içinde tesbit edilecek Türk medeniyeti ile övünmek yerinde olur. Fakat, bu övünmeye layik olmak için bugün çalışmak lazımdır."
"Gerektiğinde vatan için bir tek fert gibi yekpare azim ve karar ile çalışmasını bilen bir millet elbette büyük bir gelecege layık ve aday olan bir millettir."
"Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, ayni esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim."
"Eskiden dinler, bilimler, sanatlar, bütün bilgelikler ve şiirler, bir merkezden ışığın dağılması gibi doğudan batının karanlık bölgelerine doğru yayılırdı."
"Bizim halkımız, menfaatleri birbirinden ayrılır sınıflar halinde değil tam aksine varlıkları ve çalışmalarının sonuçları birbirine gerekli olan sınıflardan ibarettir. Bu dakikada dinleyicilerim çiftçilerdir, sanatkarlardır, tüccarlardır, ve isçilerdir. Bunların hangisi diğerinin muarizi olabilir?"
"Çiftçinin sanatkara, sanatkarın çiftçiye ve çiftçinin tüccara ve bunların hepsinin birbirlerine ve işçiye muhtaç olduğunu kim inkar edebilir?"
"Bugün vardığımız barışın ebedi barış olacağına inanmak safilik olur. Bu o kadar önemli bir gerçektir ki, ondan bir an bile gaflet, milletin hayatını tehlikeye sokar. Şüphesiz, hukukumuza, şeref ve haysiyetimize saygı gösterildikçe, mukabil saygıda asla kusur etmeyeceğiz. Fakat, ne çare ki, zayıf olanların hukukuna saygının noksan olduğunu veya hiç saygı gösterilmediğini çok acı tecrübelerle öğrendik. Onun için her türlü ihtimallerin gerektireceği hazırlıkları yapmakta, asla gecikmeyeceğiz."
"Biz öyle milliyetçileriz ki, bizimle işbirliği yapan bütün milletlere saygı duyar ve riayet ederiz."
"Türk milleti insanlık aleminin samimi bir ailesidir."
"Milletler gam ve keder bilmemelidir. Vaktiyle kitaplar karıştırdım. "Dünyadaki geçici ömür esnasında neşe ve saadete yer bulunamaz" diyorlardı. Başka kitaplar okudum. Diyorlar ki "Bari yaşadığımız müddetçe şen olalım". Ben kendi karakterim itibariyle ikinci hayat görüşünü tercih ediyorum..."
"Esas kıymeti kendine veren ve mensup olduğu millet ve memleketi ancak şahsiyeti ile ayakta gören adamlar milletlerinin mutluluğuna hizmet etmiş sayılmazlar. Kendisi gidince ilerleme ve hareket durur zannetmek bir gaflettir."
"Bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını sağlamazsa şunun bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz."
"Dünyada hiç bir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez."
"Artık bugün demokrasi fikri daimi yükselen bir denizi andırmaktadır. 20.yüzyıl, birçok müstebit hükümetlerin bu denizde boğulduğunu görmüştür."
"Türkiye Cumhuriyetinin temeli, kahramanlığı ve Türk kültürüdür."
"Türk Milleti yeni bir iman ve kesin bir milli azim ile yeni bir devlet kurmuştur bu devletin dayandığı esaslar "Tam Bağımsızlık" ve "Kayıtsız Şartsız Milli Egemenlik"ten ibarettir.Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu Milli Egemenliktir. Milletin Kayıtsız Şartsız Egemenliğidir..."
"Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır. Görüldüğü yerde ezilmelidir."
"Türk miletine doğru ve güzeli veriniz, anlatınız, muhakkak kucaklar."
"Biz daima hakikat arayan, onu bulunca ve bulduğuna kani olunca açıkça söylemekten kaçınmayan insanlar olmalıyız."
"İlerlemek yolunda vuku bulacam her mühim teşebüssün, kendine göre mühim mahzurları vardır. Bu mahzurların asgari hadde indirilmesi için tedbirde ve teşebbüslerde kusur etmemek lazımdır
"Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz; Cumhuriyetimiz'in mesnedi Türk camiasıdır. Bu camianın efradı ne kadar Türk harsıyla dolu olursa o camiaya istinat eden Cumhuriyet de kuvvetli olur"
"Millet sevgisi kadar büyük sevgi yoktur. Kurtuluş Savaşı'nda benim de milletime ettiğim birtakım hizmetler olmuştur zannederim. Fakat, bunlardan, hiçbirini kendime maletmedim. Yapılanın hepsi milletin eseridir dedim. Aranacak olursa doğrusu da budur. Mazide sayısız medeniyet kurmuş bir ırkın ve milletin çocukları olduğumuzu ispat etmek için, yapmamız lazım gelen şeylerin hepsini yaptığımızı ileri süremeyiz. Bugüne ve yarına bırakılmış daha birçok büyük işlerimiz vardır. İlmi araştırmalar da bunlar arasındadır. Benim arkadaşlarıma tavsiyem şudur: Şahsınız için değil fakat mensup olduğumuz millet için elbirliği ile çalışalım. Çalışmaların en büyüğü budur." (Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler, Afet İnan, s. 309)
ben ilk sorgulamaya başladığımda Allah var mı varsa nasıl var. yokluktan varlığı nasıl var etmiş. nasıl mekandan ve zamandan münezzeh olmuş diye düşünmeye başlaığımda aşırı dinciler beni dinsiz ve inançsız saydılar. dini akılsızlık ve aklı yok saydığını zannedenlerle hep tartıştım. onlara ikiliklerini ve yanlışlarını gösterdim. ben Allahı tartışırım çünkü inanıyorum ona. yaptıklarının sebebini ve gerçekliğine inanıyorum. aklımla bunları anlamaya çalışıyorum. bazıları ise anlamadan Alllaha itaat edeceklerini sanarak kendi Tanrılarını yarattılar. Allah put oldu kendi kafalarında. yadsımacı oldular. düşünenleri de engellediler geri kaldık ilerleyemedik. hep aynı seviyesiz tartışmalarda kaldık.
neden yazıyorum bugünde Atatürkü tartışamıyoruz. Atatürkü düşünmeden inandığını sananlar, neler yaptığını neden yaptığını ve ne yapması gerektiğini düşünmeden Atatürk yapmıştır. o ne yaparsa doğrusur. bize yaptıklarını yargılamak düşmez diyenlerin sonu aşırı dincilerin olacağı gibidir. akılı ve bilimi reddeden Atatürkü ben göremedim. sorgulamayan bir Atatürkü ben göremedim. insanlar ise akılla ve düşüncelerle Atatürke inanmıyorlar.
Atatürk doğum tarihi: 1881
Atatürk ölüm tarihi: .......
tek söyleyebileceğim inançlıların kafasında Allah bir puttur. düşünemezler.
Atatürkte bir puttur. Atatürkçülerde düşünemiyorlar.
bu topici de kapatın sn. ezo. kapatarak neyi değiştirebilirsiniz. Atatürke inanmayanlar hala inanmıyor. Atatürkü put sayanlar hala put sayıyor. kapatma ve engelleme sürdükçe de böyle kalmaya devam edecek.
saygılar
müttaki
bu topici de kapatın sn. ezo. kapatarak neyi değiştirebilirsiniz. Atatürke inanmayanlar hala inanmıyor. Atatürkü put sayanlar hala put sayıyor. kapatma ve engelleme sürdükçe de böyle kalmaya devam edecek.
saygılar
müttaki
Sevgili Muttaki ben size sert cevaplar yazinca diyorsunuz ki niye diye soruyorsunuz kiriliyorsunuz, siz Ataturku elestirmiyorsunuz bana göre resmen hakaret ediyorsunuz onu kiyasladiginiz insanlara filan baktigimda ..yazacak yorum bulamiyorum... asilsiz seyler yaziyorsunuz Ataturk simdi seriatci bir düsunceymi saip....Nediyeyim bilmiyorum buna bendegil cevap verecek degerli büyukler çikar diyorum...... Buarada ozaman bende seriatci bir düsunceye saibim...
saygilar
ezo
Sevgili Muttaki ben size sert cevaplar yazinca diyorsunuz ki niye diye soruyorsunuz kiriliyorsunuz, siz Ataturku elestirmiyorsunuz bana göre resmen hakaret ediyorsunuz onu kiyasladiginiz insanlara filan baktigimda ..yazacak yorum bulamiyorum... asilsiz seyler yaziyorsunuz Ataturk simdi seriatci bir düsunceymi saip....Nediyeyim bilmiyorum buna bendegil cevap verecek degerli büyukler çikar diyorum...... Buarada ozaman bende seriatci bir düsunceye saibim...
saygilar
ezo
İnsanlar düşünceleri yüzünden suçlanamazlar. düşünmek suç değildir. anlamadan tartışmadan hakaret tarzı bir tartışma olmadı bence.
düşünceler ise önyargılar saplantılarla doludur. konuşmadan ve tartışmadan bunlar kalkamaz. yanlışta olsa, hakarete de varsa konuşulabilmeli ki önyargılardan ve saplantılardan kurtulalım.
engellemeler insanı değişirmez. hakaretlerse Atatürkü olduğu seviyesinden değiştirmez. hakaret edende Atatürke olmadığı sözler söyleyende yanlışını anlayabilmelidir.
Damaskrov 04.03.2006, 14:26 Atatürkte bir puttur. Atatürkçülerde düşünemiyorlar.
Bu dediğini tam olarak anlamadım sen Atatürk'ü put olarak görebiliyor olabilirsin ben dahil çogu kişi onu ilah ve örnek alınabilicek birisi olarak görür..Atatürkçüler düşünüyorlar ama düşündükleri şeyleri bazı özel nedenlerden dolayı halka sunamıyorlar. Çogu yazılarında sürekli Laiklige ve Atatürk'e laf söylüyorsn bunun amacı ülkenin İslam ülkesi yerine Cumhuıriyet olmasımı bunu bir açıklarsan iyi olur....
izmirksk 04.03.2006, 14:29 bu sayfayı açmaktaki amacım fikri eleştiri idi.
tartışarak eleşitrerek bir yerlere varmaktı
ama kimi arkadaşalr ilkokuldaki ders kitaplarında okutulan sloganları tekrar ediyorlar
böyle bir yere varılmaz ki
dünyada gelmiş geçmiş ve gelecek zamanlar içinde fikri anlamda eleştiirlmeyecek hiç kimse tyoktur
ilkokulda öğretilen sloganların dışına çıkarsak çok daha seviyeli bir tartışma olabilir
ben söylediklerimde yanılıyorda olabilirim önemli olan tartışarak doğruyu bulmak
Damaskrov 04.03.2006, 14:36 [quote=Oli]gerçek bölücülerin türkçüler olduğunu henüz öğrenmediysen öğren....
Arkadaşım sen Türkleri anlamamışsın galiba Türkler herzman Barışcı insanlardır.Türkler diyorm laz, çerkes,kürt demiyorm çünkü hepsi aynı yerde birleşiyor (Türk).Senin öbür yazılarından anladığım kadarıyla sen bu ülke ve buçagda yaşamıyorsn sanırım sana son bir soru daha Türk değilsen nesin peki bize bunuda açıklada bilgimiz olsn...
Serkan_Devrim 04.03.2006, 14:42 [quote=Oli]gerçek bölücülerin türkçüler olduğunu henüz öğrenmediysen öğren....
Arkadaşım sen Türkleri anlamamışsın galiba Türkler herzman Barışcı insanlardır.Türkler diyorm laz, çerkes,kürt demiyorm çünkü hepsi aynı yerde birleşiyor (Türk).Senin öbür yazılarından anladığım kadarıyla sen bu ülke ve buçagda yaşamıyorsn sanırım sana son bir soru daha Türk değilsen nesin peki bize bunuda açıklada bilgimiz olsn...
laz, çerkez, kürt vb halklara türk deme hakkını size kim verdi? ben anadolu halkları tanımını daha uygun buluyorum. türk değilsen nesin peki sorusu hoşuma gitmedi. türkiyelilik kavramı daha hoş durur gibi.
İnanamıyorum size!
Atamıza böyle yakıştırmaları yapan sizlere inanamıyorum!
İnanmak istemiyorum!..
Atatürk'ün gençliğe hitabesini bir duvar süsü olarak gören sizlere,
Onun ilkelerini anlayamayan sizlere,
Bu ülkenin bir tek ferdinin bile huzuruna sağlamak pahasına canını şu ülkeye feda etmesine rağmen bu kadar duyarsız olan sizlere,
Atatürk milliyetçisiyim diyen birine "faşist" damgası vuran sizlere,
İnanamıyorum!
İnanmak istemiyorum!..
"Atatürk yanlış yaptı" deyip çokbilmişlik taslayacağımıza Atatürk'ü biraz daha çok anlamaya çalışsak olmaz mı? Tepki almaktan korkup hareket etseydi biz hala ucube Arap harfleriyle boğuşuyor olacaktık.
Biz hala bilmem ne padişaha "çok yaşa, çok yaşa" diye feryat figan olacaktık...
Ama görüyorum ki biz hala, Atamızı anlayamamışız...
İnanamıyorum, Atanın bu yurdu emanet ettiği bu Türk gençliğine!..
temel sağlam olduğunda 10 şiddetinde deprem olsa ev yıkılmaz.
içten ve dıştan yıkmak için ellerinden geleni artlarına koymadılar.
bu zamana kadar tuğla bile yerinden kıpırdamadı.
kıyamete kadar buradayız...
Biz Kemalin askerleriyiz!...
Ankara'nın taşına bak!
Tut ki baktım: Uzar gider efkârım:
Çayır ağlar, çimen ağlar. Ben ağlarım:
Gözlerimin yaşına bak!
Ankara Kalesi'nde, Rasat Tepe'de
Bir akça - şahan, gezer, dolanır
Yaşın - yaşın, mezarını aranır,
Şu dünyanın işine bak -
Mustafa'm! Mustafa Kemal'im!
izem hanim cok güzel bir yorum yapmisiniz....
saygilar
ezo
Damaskrov 04.03.2006, 14:54 [quote=Damaskrov]
laz, çerkez, kürt vb halklara türk deme hakkını size kim verdi? ben anadolu halkları tanımını daha uygun buluyorum. türk değilsen nesin peki sorusu hoşuma gitmedi. türkiyelilik kavramı daha hoş durur gibi.
Arkadaşım sen beni yanlış anlamışsın ben orda hepsinin tek bir yerde birleştiğini söylemeye çalıştım.Zaten çoğu Laz'ın, Çerkez'in, Kürt'ün kendilerini Türk olduklarını ifade ettiklerini gördüm.Ayrıca Türkiyelilik biye bir kavram yoktur.Sen beni yanlış anladın sanırım ama önemli değil....
Damaskrov 04.03.2006, 14:56 İzem hanım gerçekten çok güzel bir cevap vermişsiniz sizi tebrik ediyor ve düşüncelerinize aynen katılıyorm...
Serkan_Devrim 04.03.2006, 15:02 diğer yazılarını beğendiğim ve olumlu değerlendirdiğim izemin bu görüşlerine katılamıyacağım.
Öncelikle şunu bilelim ki, ülkemiz için geçerli ve yegane düzen kurabilecek tek oluşum kemalizm ideolojisidir.Bu bir hayal değil bir hedeftir...
Atatürk'ün Türk gençliğine emanetidir...ne yazık ki doğru değil. bunu isteyende Ata'nın kendisi değil. kemalizm Ata'dan sonra çıkmıştır. ve zamanına hizmette etmiştir. ama bugün kemalizm içeriğini kaybetmiştir. Ata'nın ilkelerini içermeyen bir kemalizm söz konusudur. Aziz Nesin'in Atam izindeyiz adlı şiiri buna açıklayıcı bir örnektir.
Türk Ulusunun kurtuluşunu ve refahını başka yerde aramaya gerek yok. Tek yol milliyetçi uyanış. Tek yol halkçılık, devletçilik, sosyal adalet. Tek yol antiemperyalizm yani Tek yol bütün bunları bünyesinde barındıran büyük deha ATATÜRK’ün çağlar üstü ideolojisi kemalizmdir..
Ve işte bu üst ideolojinin adı Atatürk milliyetçiliğidir...senin iyi niyetini anladığımı düşünerek tek yol milliyetçi uyanış sözünü ciddiye almıyorum. başka taraflara çekmek gibi niyetim yok ama Atatürk'ün milliyetçiliğinin bugün varolan milliyetçilik olmadığı kesn ki konumuzda zaten bu. ama günümüzde sömürülen Atatürk ve Atatürkçülük var. Atatürk'ün milliyetçiliği savaş zamanının birleştirici unsuru olmaktan öteye gitmemiştir. ümmetçi yapıyı kırmanın tek yoluydu ve amacına hizmet etti. ancak bugün için ve ebediyete kadar sürecek olan yegane yolun kemalizm olması düşünülemez. kemalim sadece süreçtir ve bugün içeriğini kaybetmiştir.
NOT: Atatürk bir insandı ve eleştirilmesi elbette gereklidir. hatta bugün kemalizmin sorgulanması gerekir ama Atatürk ve kemalizm eleştirisi ne Atatürk'ü ilahlaştırırcasına ne de ona sövercesine olmamalı. Atatürk'ün ve kemalizmin eleştirilmesini elbet isterim ama nesnel, objektif ve mümkün mertebede diyalektik olmak kaydıyla.
Serkan_Devrim 04.03.2006, 15:04 [quote=ali ekber]
Arkadaşım sen beni yanlış anlamışsın ben orda hepsinin tek bir yerde birleştiğini söylemeye çalıştım.Zaten çoğu Laz'ın, Çerkez'in, Kürt'ün kendilerini Türk olduklarını ifade ettiklerini gördüm.Ayrıca Türkiyelilik biye bir kavram yoktur.Sen beni yanlış anladın sanırım ama önemli değil....sizi yalnış anlamadım. hatta türkiyelilik kavramını yok saymanızla daha da iyi anladım. kimse kendine türk demek zorunda değil. ben arap asıllı bir türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım. türkiyeliyim ama türk değilim.
izmirksk 04.03.2006, 15:07 .
NOT: Atatürk bir insandı ve eleştirilmesi elbette gereklidir. hatta bugün kemalizmin sorgulanması gerekir ama Atatürk ve kemalizm eleştirisi ne Atatürk'ü ilahlaştırırcasına ne de ona sövercesine olmamalı. Atatürk'ün ve kemalizmin eleştirilmesini elbet isterim ama nesnel, objektif ve mümkün mertebede diyalektik olmak kaydıyla.
seni tebrik ederim ali ekber olması gerekende bu
yoksa okuduğunu anlamaktan aciz insanların atatürkçülük yapması atatürk ilkeleri içinde hiç iyiye bir gidişat değil
onlarında bir suçu yok aslında ilkokulda ne öğretilmişsse ezberleyip ,duygusal davranıyorlar ve bir ömür aynı nakarat...
Damaskrov 04.03.2006, 15:08 kaybetmiştir.
Arkadaşım Atatürk herhalde insan tabiiki eleştiriceksin herkesin doğal hakkı bu yazının yazılış amacı tahminice diğer sayfalardaki yazılardan dolayı bence çok yerinde bir yazı olmuş sana tavsiyem 1. sayfadan başlayarak yazıları tek tek okuman....Eger okumadıysan...
Damaskrov 04.03.2006, 15:12 onlarında bir suçu yok aslında ilkokulda ne öğretilmişsse ezberleyip ,duygusal davranıyorlar ve bir ömür aynı nakarat...
Arkadaşım eğer fark ettiysen ilk okuldan liseye kadar Atatürk hakkında sadece belirli şeyler öğretiliyor şurda dogmuştur şu savaşları yapmıştır vb.. anlıycağın yüzeysel şeyler ama Atatürk'ün hayatını incelyip derinlere inersen bu dediğin lafın N kadar yanlış oldugunu görürsün;onlarında bir suçu yok aslında ilkokulda ne öğretilmişsse ezberleyip ,duygusal davranıyorlar ve bir ömür aynı nakarat...demekki sen aynı nakaratta kalmışsın bu nakarattan kurtulmak ve aydınlanmak senin elinde....
Serkan_Devrim 04.03.2006, 15:13 Arkadaşım Atatürk herhalde insan tabiiki eleştiriceksin herkesin doğal hakkı bu yazının yazılış amacı tahminice diğer sayfalardaki yazılardan dolayı bence çok yerinde bir yazı olmuş
demişsin. yani not bülümde ki yazıyı önceki yazılardan rahatsız olduğum için yazmışım. asma hemen ardından da diyorsun ki
sana tavsiyem 1. sayfadan başlayarak yazıları tek tek okuman....Eger okumadıysan...ben bir konuyu baştan okumadan zaten yazam. buuyarı niçin? okumasaydım not bölümünü yazarmıydım?
Damaskrov 04.03.2006, 15:17 [quote=Damaskrov]sizi yalnış anlamadım. hatta türkiyelilik kavramını yok saymanızla daha da iyi anladım. kimse kendine türk demek zorunda değil. ben arap asıllı bir türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım. türkiyeliyim ama türk değilim.
Türkiyeliyim(Türkiyelilik) bana ilk önce bu kavramı açıklarmısn.. Acaba bu lafı televizyonda çıkan "Türkiye Türklerin Değil Türkiyelelilerindir" lafındanmı esinlendin acaba.... Bu ülkede tek bir kimlik vardır oda Türk'dür Türkiyelilik gibi bir kavram yoktur bunu sen benden daha iyi bilmen gerek....Ozman Türk asıllıyım dersin bu kadar basit arkdaşım...
Damaskrov 04.03.2006, 15:21 Bende diyormki o sayfalarda Atatürk hakkında hiç bir gerçeklige sıgmayan laflar söyleniyor. Bende doğal olarak o yazının güzel ve tam yeri olduğunu söylüyorm yazı begenmiyorsanda brşey demiyorm. Zorla begeniceksin diye birşey yok bilgine....
[quote=ali ekber]
Türkiyeliyim(Türkiyelilik) bana ilk önce bu kavramı açıklarmısn.. Acaba bu lafı televizyonda çıkan "Türkiye Türklerin Değil Türkilelilerindir" lafındanmı esinlendin acaba.... Bu ülkede tek bir kimlik vardır oda Türk'dür Türkiyelilik gibi bir kavram yoktur bunu sen benden daha iyi bilmen gerek....
beyefendi! "türk" bir ırkın adıdır. azeri, türkmen, kırgız, avşar vs. ise bu ırkın kollarıdır. Türkiye tepeden inme uluslaşınca ırk adı millet adına çevrildi. türk ırkından diğer uluslara bak adları: azeri dili azerice, kırgız dili kırgızca, bir de türkiye ye bak millet "türk" dil "türkçe". dilciler orta asyaya gidince ordan tepki görüyorlarmış. niye? çünkü dile türkçe diyorlar onlarda "ya siz kendi dilinize türkçe deyip bizim dilleri küçümsüyorsunuz" diyorlarmış. sen yine anlamadın ama biraz uğraş anlarsın.
türk ırk adıdır. türkiyedede birsürü farklı ırktan insan var. haliyle onlara türk deyince kabullenemez. türk bir üst kimliktir, ırkı ifade etmez deseniz bile... sonraki adımda "türkün dili türkçedir" deyince hem ırkın adını hemde dilini tüm insanlara dayatıyorsun demektir.
Ali ekber arap-alevisi ben zaza-alevisiyim, gördüğün üzere Türk üst kimliği bizi birleştirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı zaza-arap-laz-kürt-türkmen olarak adlandırılmamız neden bu kadar rahatsızlık veriyor. bir ırkın adını neden kabullenmemiz bekleniyor.
Serkan_Devrim 04.03.2006, 15:30 1- MİLLİYETÇİLİK
Her şey Türk milleti için,Türk milleti ile beraber ve Türk milletine göre sözleriyle özetlenebilecek, Türk milletine bağlılık, sevgi ve Türkiye devletine sadakat ve hizmettir.bir yandan bu ülkücü ilkeyi Atatürk'ün milliyetçiliğiyle bağlıyorsun, Atatürk milliyetçiliği hakkında yazdıklarına aynen katılıyorum ve bu söze Laikliği de katıyorumbir yandan da izmirksk nın Atatürk milliyetçiliği yazısına katıldığını söylüyorsun.
ikisi farklı müttaki. Atatürk bir çok bakımdan eleştirilebilir ama onun ülkücü bir milliyetçiliği diyalektikten uzak bir düşünce. o zaman uygulanan milliyetçilik dışardan gelen tehlikeye karşı türkiyelilik kavramıyla beraber(yani TC vatandaşı olan herkesin) birleşmesini öngören bir milliyetçiliktir. tek amacı bağımsızlık uğruna ümmetçi yapıyı kırmaktır. osmanlı toplumunun ümmetçi yapısı birleştiriciliği engelliyordu. sen hangi millettensin sorusuna müslümanım cevabı geliyordu. fark burada. Atatürk milliyetçiliği ile ülkücülüğün milliyetçiliği bağdaşmaz.
2- ÜLKÜCÜLÜK
Türk milletini en ileri, en medeni, en kuvvetli bir varlık haline getirme ülküsüdür.Atanın böyle bir ilkesi yok.
3- AHLAKÇILIK
Türk milletinin ruhuna, örf ve adetlerine uygun yüksek varlığını korumayı ve geliştirmeyi ön gören esaslara dayanır.
4- İLİMCİLİK
Olayları ve varlığı ön yargılardan ve art düşüncelerden sıyırarak ilim mentalitesi ile incelemek ve girişilecek her çesit faaliyette ilmi önder yapmak prensibidir.Atanın ilkelerinde bunlarda yok ancak benzememekle beraber bunlar çokta fena değiller. kültürel emperyalizmi engelleme çabasıdır.
5- TOPLUMCULUK
Her çeşit faaliyetin toplumun yararına olacak şekilde yürütülmesi görüşüdür. İçtimai ve iktisadi olmak üzere iki ayrı bölüme kapsamaktadır. İktisadi görüş olarak mülkiyeti esas kabul eder fakat mülkiyetin millet zararına kötüye kullanılmasına karşı olan bir görüşü belirtir. Karma ekonomiyi ve ana stratejik iktisadi faaliyetlerin devlet kontrolunda bulunmasını öngörür. Sosyal görüş olarak sosyal adalet düzeni , fırsat eşitliği, sosyal güvenlik ve sosyal yardımlaşma teskilatı kurulmasını kabul eder.Atanın böyle bir ilkeside bulunmamakta ancak buna benzer uygulamalar söz konusudur. Atanın zamanında kapitalist uygulamalarda da bulunduğu kesindir. tabi ki bu durum onu kapitalist yapmaz. çünkü insanlar bazen yapmak istediklerini yaparlar ama çoğu zamanda yapmaları gerekeni yaparlar. kapitalist uygulamalar yapılması gerekenlerdi ona göre. açıkçası Atatürk'ün bir ideolijiye sahip olmadığını düşünüyorum. bence sadece askerdi. belkide hatalarıda bundan dolyıdır.
6- KÖYCÜLÜK
Köyleri tarım kentleri haline birlestirerek kalkındırmayı öngörür. Köylünün tefecilerin elinden kurtarılması ve ihtiyacı olan kredi ve diğer yardımların sağlanması için kooperatifleşmeyi hedef alır. Bilhassa orman bölgesinde yaşayan köylüleri öncelikle ve hızla refaha kavuşturmak amacını güder.
7- HÜRRİYETÇİLİK VE ŞAHSİYETÇİLİK
Birleşmiş Milletler Anayasasında yazılı bütün hürriyetlerin sağlanmasını gaye edinmiştir. İnsanların şahsiyet olarak gelistirilmesini toplumun kalkınması için yararlı bir yol olarak kabul eder.
8-GELİŞMECİLİK VE HALKÇILIK
İnsanlar ve medeniyetler daima daha iyi, daha güzeli, daha mükemmeli istemek ve aramakla gelişir. Elde edinenle yetinmemek ve daima daha ilerisini istemek ve bunu elde etmek için gayret göstermek şuurudur. Ancak bu gayret ve çabalarda Türk milletinin tarihinden, milli benliğinden ve kökünden kopmadan yükselmek ve ilerlemek gayedir. Yapılacak her işte halka doğru, halkla beraber olmayı ilerlemenin, yükselmenin vazgeçilmez bir prensibi olarak kabul ederiz.
9- ENDÜSTRİCİLİK VE TEKNİKÇİLİK
Türk milletinin kalkınması için acele sanayileşmesi lazımdır. ve ve ve diye gider. ancak ülkücülüğün temel ilkeleri görünenin dışındadır. ülkücülük türk ırkı üzerinde durmakla bu ilkeleri uygulamalar. Atatürk ise bu bağlamda en temel ilkeyle olan çelişkisi nedeniyle ülkücü değildir. nasıl ki bazı islam uygulamaları bulunan ama birden çok tanrıya inanan kişi islamın en temel ilkesini reddetmekle islami uygulamalara sahip olmasına rağmen islam olmuyorsa; Atatürkte bazı uygulamaları ülkücülükle bağdaşsada en temel ilkede ülkücülükle bağdaşmamasıyla ülkücü olmaktan çıkar. ayrıca ülkücülük Ata'dan sonra çıkmış ve ilşkelerini Ata üzerine kurmuştur. daha önceki turancılık bugünkü ilkeleri şekillendirmemiştir.
saygılar.
Serkan_Devrim 04.03.2006, 15:33 [quote=ali ekber]
Türkiyeliyim(Türkiyelilik) bana ilk önce bu kavramı açıklarmısn.. Acaba bu lafı televizyonda çıkan "Türkiye Türklerin Değil Türkiyelelilerindir" lafındanmı esinlendin acaba.... Bu ülkede tek bir kimlik vardır oda Türk'dür Türkiyelilik gibi bir kavram yoktur bunu sen benden daha iyi bilmen gerek....Ozman Türk asıllıyım dersin bu kadar basit arkdaşım...yavaş gel bakalım sen. bu ülkedeki tek kimlik türk değildir. başlamayalım gene aynı kara zihniyete. türkiyelilik sizi niye rahatsız ediyor acaba. değilim türk arkadaş zorlamı yapacan. ben bir Arap alevisiyim. TC vatandaşıyım. yani türkiyeliyim. ama türk değilim. türk kimliği birleştirici değildir. ayrılıkçıdır.
Ali ekber,
Düşüncelerinize saygım sonsuz ancak "Kemalizm bitmiştir" diye bir şey söz konusu olamaz.Ölü bir ideoloji diye bir şey duydunuz mu siz hiç?
Kemalizm Atatürkle kurulmuş olsa bile, onun gençleri tarafından kurulup devam ettirilecektir.Bundan şüpheniz olmasın.
Önyargılı bir yaklaşımla yorum yapmadığınız için ayurıca teşekkür ederim.
Ancak herkes tarafından bilinsin ki Atatürk milliyetçiliği,milliyetçilik,ülkücülük ve faşistlik aynı kavramlar değildir.
Bizim milliyetçiliğimiz diğer altı ilkeyle bağlantılı ve aynı yorumdadır.Ayrı bir ilke söz konusu olamaz.
Uğur Mumcu: "... Atatürkçülük ne demektir? Atatürkçülük, kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. Atatürkçülük, özetle antiemperyalist bir Kurtuluş Savaşını başlatan ve sürdüren bir eylem ve öğretidir." ( Uğur Mumcu, Unutturulan Atatürk, Cumhuriyet, 06.01.1981 )
Damaskrov 04.03.2006, 15:39 [quote=Damaskrov]
bekefendi! "türk" bir ırkın adıdır. azeri, türkmen, kırgız, avşar vs. ise bu ırkın kollarıdır. Türkiye tepeden inme uluslaşınca ırk adı millet adına çevrildi. türk ırkından diğer uluslara bak adları: azeri dili azerice, kırgız dili kırgızca, bir de türkiye ye bak millet "türk" dil "türkçe". dilciler orta asyaya gidince ordan tepki görüyorlarmış. niye? çünkü dile türkçe diyorlar onlarda "ya siz kendi dilinize türkçe deyip bizim dilleri küçümsüyorsunuz" diyorlarmış. sen yine anlamadın ama biraz uğraş anlarsın.
-----Türk'ün bir ırk adı olduğunu anlamışsın seni tebrik ediyorm..
türk ırk adıdır. türkiyedede birsürü farklı ırktan insan var. haliyle onlara türk deyince kabullenemez. türk bir üst kimliktir, ırkı ifade etmez deseniz bile... sonraki adımda "türkün dili türkçedir" deyince hem ırkın adını hemde dilini tüm insanlara dayatıyorsun demektir.
-----Şunu anlamana yardımcı olayım bu ülkede ne alt kimlik vardır ne de üst kimik vardır bunu bir kere iyi anla..
Ali ekber arap-alevisi ben Zaza-alevisiyim, gördüğün üzere Türk üst kimliği bizi birleştirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı zaza-arap-laz-kürt-türkmen olarak adlandırılmamız neden bu kadar rahatsızlık veriyor. bir ırkın adını neden kabullenmemiz bekleniyor.
----Çünkü o (Türk) ırkın içinde yaşıyorsn diyelimki yabancı ülkedesin biri sana sorduğunda nerelisin diye onlara Zaza-alevisiyim diyemi söylüyorsn(sözüm yanlış anlaşımasın küçümseniyorm) yoksa Türküm2ü diyorsn.Kürt'üm dersen nerde yaşıyorm dersen ne olucak yine Türk lafı geçicek...biraz mantıklı düşünmeye davet diyorm...
Ali Ekbere cevap;
Usta öyle bir kavram olmadı için olmayan bir kavramı neden kabulleneyim o laf sadece bazı kişiler tarafından çıkarılmıştır. Bunu sende gaye iyi biliyorsn.. Dediğin gib ozman Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım dersin....
Çünkü o (Türk) ırkın içinde yaşıyorsn diyelimki yabancı ülkedesin biri sana sorduğunda nerelisin diye onlara Zaza-alevisiyim diyemi söylüyorsn(sözüm yanlış anlaşımasın küçümseniyorm) yoksa Türküm2ü diyorsn.Kürt'üm dersen nerde yaşıyorm dersen ne olucak yine Türk lafı geçicek...biraz mantıklı düşünmeye davet diyorm...
herşeyimiz bitti yurtdışında zorluk çekmeyelim diye türk üst kimliğini mi kabul edelim yani?:sas
Çok basit...Yabancı sordu:
nerelisin? Cevap: türkiye
nesin? cevap: zaza
inanç? cevap: alevi
neticede TÜRKİYELİ (=Türkiye cumhuriyeti vatandaşı) ZAZA ALEVİ yim...
sonra oda anlar ki türkiye denince sadece türkler yaşamıyor.
zaza ne türk değil mi? cevap: hayır zazalar irani bir halktır.
bak hemen öğrendi...:komik
Bir kere şu alt kimlik üst kimlik muhabbetini keselim lütfen.
Elbetteki hepimiz kökleri vardır soyları vardır.Safkan Türk anlayaışı kesinlikle söz konusu olamaz!
Ve ben bu durumu kesinlikle tasvip edemem...
Bir kişinin anası babası soyu sopu kürt olabilir hatta o insan da kürt olabilir.Ancak o insan Türkiye de yaşıyor ve Türkiye de yaşadığı müddetçe vatandaşlık haklarından faydalanıyor ve bu durumdan şikayetçi olmuyor ise; bölücülük faaliyetleri ile ülkeyi bölmeyi amaçlamıyor ise, Türk vatandaşı lafından gocunmuyor ise, Ne mutlu Türküm diyebiliyor ise (lütfen bu sözü diğer cümlelerle bağdaştırarak anlayalım) o kişi bir Türk vatandaşıdır..
Kürtlük ve Kürtçülük farklı şeylerdir...
Türklük ve Türkçülüğün farklı şeyler olduğu gibi.
Kimse bir ırkın savunmasını yapamaz!
Yaptığı zaman her ne ırktan olursa olsun o kişi faşist olur!
İnsan üzülüyor şu geldiğimiz durumu görünce. Osmanlı dönemi boyunca en çok ezilen Türkler ve Kürtler olmuştur. Gayrimüslimlerin çoğu zenginlerken, bu kardeş insanlar eziyet çekmiştir. Ne sanıyor şimdi bölücüler? Hep Türkler refah içinde mi yaşadı yahu... Kardeşi kardeşe düşman ediyorlar. Cahillerde oyunca oluyor onun bunun elinde. Elbette hem Türklerden hem Kürtlerden bölücü haysiyetsizler var ancak genele mal etmek çok doğru olmaz. Öte yandan Türkü Kürde düşman öğretenler, Kürdü Türke düşman öğretenler hız kazandı. Allah sonumuzu hayır ede...
ANAYASA
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
SİYASİ HAKLAR VE ÖDEVLER
I. TÜRK VATANDAŞLIĞI
MADDE 66 - Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.
Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. Yabancı babadan ve Türk anadan olan çocuğun vatandaşlığı kanunla düzenlenir. (...) (2. cümle 3.10.2001 tarih ve 4709 sayılı kanunun 23. maddesi hükmü gereğince metinden çıkarılmıştır.)
Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir.
Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz.
Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.
Hüseyin69 04.03.2006, 15:46 izem kardes seni milletin vekili olarak gelecek secimlerde ankaradan aday gösterelim
haklarimizi belkide sen koruma altina alirsin digerleri hic bir ise yaramiyorlar
Serkan_Devrim 04.03.2006, 15:49 Ali ekber,
Düşüncelerinize saygım sonsuz ancak "Kemalizm bitmiştir" diye bir şey söz konusu olamaz.Ölü bir ideoloji diye bir şey duydunuz mu siz hiç?bitmiştir demedim. içeriğini yitirdi dedim. bugünkü kemalizmde ve onun savunucusu olduğunu idda eden partilerde Atatürk ilkelerini görebiliyormusun? devletçilik ilkesi varmı bu ülkede? IMF ye kul köle olmuş bir devlette devletçilik ilkesi var mıdır? milletvekili yakınlarının birinci derece sayıldığı ülkemizde halkçılık ilkesi var mıdır? inkilapçılık ilkesini hiç söylemeyeceğim bile. zira esamesi okumuyor. sen söyle. sence de kemalizm içeriğini yitirmedi mi? aslına dönebilen bir kemalizm elbet işe yarar. ama geçici süre. kemalizm süreçtir. bu hali değil ama asıl hali ilerisi için ümit verebilirdi. ancak bugün kemalizm denilen şey içeriğini yitirdi.
Kemalizm Atatürkle kurulmuş olsa bile, onun gençleri tarafından kurulup devam ettirilecektir.Bundan şüpheniz olmasın.Atatürkle kurulmamış olsa bile demek istedin sanırım çünkü ben Atatürk'ten sonra kuruldu dedim.
Önyargılı bir yaklaşımla yorum yapmadığınız için ayurıca teşekkür ederim.
Ancak herkes tarafından bilinsin ki Atatürk milliyetçiliği,milliyetçilik,ülkücülük ve faşistlik aynı kavramlar değildir.
Bizim milliyetçiliğimiz diğer altı ilkeyle bağlantılı ve aynı yorumdadır.Ayrı bir ilke söz konusu olamaz.kesinlikle değil. burada doğrusun. ikisini aynı görmek hata olur. ancak Atatürk'ün milliyetçiliğide bir süreçti. tarihte osmanlının toplum yapısı incelenince bu anlaşılır. ümmetçi yapıyı kırmak amaçlı olan bu ilke bugün ancak dışardan gelen tehlikeye karşı TC vatandaşı olan herkesin(türk, kürt, arap, laz, çerkez, zaza vb) birleşmesini öngörür.
Uğur Mumcu: "... Atatürkçülük ne demektir? Atatürkçülük, kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. Atatürkçülük, özetle antiemperyalist bir Kurtuluş Savaşını başlatan ve sürdüren bir eylem ve öğretidir." ( Uğur Mumcu, Unutturulan Atatürk, Cumhuriyet, 06.01.1981 ) bunada katılıyorum ama anlaşamadığımız yer kemalizmin bugünkü halidir. bu tartışılmalıdır. ben bugün kemalizmin içeriğinin boşaltıldığını düşünüyorum. Kemal Dervişi yapısına alan bir parti kemalist olamaz. vede diğerleri içinde aynı şey geçerli.
saygılar.
Damaskrov 04.03.2006, 15:51 herşeyimiz bitti yurtdışında zorluk çekmeyelim diye türk üst kimliğini mi kabul edelim yani?:sas
Çok basit...Yabancı sordu:
nerelisin? Cevap: türkiye
nesin? cevap: zaza
din? cevap: alevi
neticede TÜRKİYELİ (=Türkiye cumhuriyeti vatandaşı) ZAZA ALEVİ yim...
sonra oda anlar ki türkiye denince sadece türkler yaşamıyor.
zaza ne türk değil mi? cevap: hayır zazalar irani bir halktır.
bak hemen öğrendi...:komik
Tam bu kadar basit olay Türkiye Cumhutiye vatandaşıyım dersin biter dediğin gibi Türkiyede bütün milletlerden oluşan kişiler var heryerde olduğu gibi
amerikada sadece amerikalılarmı yaşıyor.....Olay bukadr basik sanırım herkes birbirini anladı....
İnanın ali ekber,
En çok acısını duyduğum noktaya değindiniz.
Sizinle farklı şeyleri söylemiyoruz Kemalizmin bugünkü hali konusunda..
Ben bir CHPliyim ancak bu CHPnin bugünkü halinden memnun olduğum anlamına gelmez.
Zülfü Livaneli olsun, Kemal Derviş olsun hepsi birer amerikacı liboştur!
Zaten onlar da anlamışlardır ve çekilmişlerdir..
Yine aynı şey Deniz Baykal için de geçerlidir..
Hele Sarıgül!
Onun için yorum bile yapamayacağım!..
chp nin şu anki durumundan memnun olan kemalist olamaz.. Fakat kemalizmi ideolojisinden barındıran tek parti ve de ne oolursa olsun şu andaki tek iyi parti CHP dir... Nasıl düzeltilmesine gelirse bir kere köklerine dönmesi lazım yani kemalizmi tekrar savunması gerekmektedir..Chp sosyal demokrat ayaklarıyla chp ye kemalist parti diyemeyen yöneticilerin partiden gönderilmesi şart.. bununla birlikte parti içindeki antikemalist kişilerin de partiden ihraç edilmesi şart.. Chp nin tekrar halka inmesi gerekmektedir..
Ancak ben her ne olursa olsun CHPliyim ve Kemalistim..
Her ikisinin de şu durumda bir faaliyet göstermemesine rağmen..
Atattürkçülük ve Kemalistlik farklı şeylerdir.Ve şu an piyasada gördüğümüz o adamlar Kemalist değil Atatürkçüdürler.Tıpkı Can Dündar vs gibi...
İnanın yitirilmiş olan bu iki oluşum, yolundan dönmeyen Kemalistler tarafından yeniden doldurulacaktır.
Buna inanmıyorsanız biz Kemalistler neden hala burdayız?..
Damaskrov 04.03.2006, 16:03 Bence CHP olduguna inanmıyorm sizinde dediğiniz gibi CHP M.K. Atatürk zamanından kalan CHP gibi değil... Öbür partilerin bile halkın yararı ve iyiliğini düşünerek hareket ettiklerine inanmıyorm.
Koltuk sevdası damaskrov, koltuk sevdası...
izmirksk 04.03.2006, 16:13 Damaskrov demiş ki
Arkadaşım eğer fark ettiysen ilk okuldan liseye kadar Atatürk hakkında sadece belirli şeyler öğretiliyor şurda dogmuştur şu savaşları yapmıştır vb.. anlıycağın yüzeysel şeyler ama Atatürk'ün hayatını incelyip derinlere inersen bu dediğin lafın N kadar yanlış oldugunu görürsün;onlarında bir suçu yok aslında ilkokulda ne öğretilmişsse ezberleyip ,duygusal davranıyorlar ve bir ömür aynı nakarat...demekki sen aynı nakaratta kalmışsın bu nakarattan kurtulmak ve aydınlanmak senin elinde....
kurduğun önermeye bak cevaba bak
ya bana aklı başında eleştiri hiç gelmeyecek mi
ne diyeyim
[B]at yürür
insan da yürür
insan o zaman at tır
senin bana verdiğin cevap gibi.ne kadar saçma değil mi
ama işte önermeyi yanlış alırsan sonuç da yanlış olur
ya aklı başında bir eleştiriye o kadar muhtacım ki .....
izmirksk,
sen o yolda yürüdüğün müddetçe bu davranışlara maruz kalacaksın..
saygıyı esirgersen insanlardan saygıyı da bulamazsın.
çok zor değil insanları anlayabilmek.
sen beni ve bizi geç ama, Atayı anla bir önce...
saygılar
izmirksk 04.03.2006, 16:25 Düşüncelerinize saygım sonsuz ancak "Kemalizm bitmiştir" diye bir şey söz konusu olamaz.Ölü bir ideoloji diye bir şey duydunuz mu siz hiç?
izem hanım aşağı yukarı aynı noktada olupda boşuna tartışıyoruz
bende sizi anladım
dediğim gibi aslında kimi farklılıklarımız olsada aslında atatürk konusunda yakın düşünüyoruz(belkide aynı) ama yukarıdaki sözünüz için bir şey diyeceğim
bir ideoloji eleştirilemez olursa o ideoloji tabulaşır ve aslında ölü bir ideoloji olur
bunu yapmamak lazım.
izem hanım ,atatürk diyor ki
Ben manevi miras olarak hic bir ayet, hic bir dogma, hic bir donmus ve kaliplasmis kural birakmiyorum.
» Benim manevi mirasim ILIM ve AKIL’dir.
» Benden sonrakiler, bizim asmak zorunda oldugumuz cetin ve koklu zorluklar karsisinda , belki gayelere tamamen eremedigimizi, fakat asla taviz vermedigimizi , akil ve ilmi rehber edindigimizi tasdik edeceklerdir
işte izem hanım atatürk bilimi rehber bırakmıştır bilimin en büyük silahı ise eleştiridir atatürk dahil herkesin eleştirilebileceğini kabul ettiğimizde atatürk ilkelerini eleştirelemez olan kur'an ayetlerinden ayırıp daha iyi anlamış oluruz
ve sanırım atatürk bunu isterdi çünkü bilimi rehber olarak göstermiştir
ve bildiğiniz üzere
bilimin eleştiremeyeceği hiç bir olgu yoktur bilimsel olduğu müddetçe
tartışmamızda size karşı kırıcı ve inciti bir üslup kullandı isem affola
özür dilerim
Sözünüz düşünceniz ne olursa olsun..
Affola dediniz ya sonunda, benim için bitmiştir artık :)
Teşekkür ederim..
Ben de sizden ve diğer üyelerden özür dilerim (kırdıysam şayet)
Ve evet aslında savunduğumuz şeyler hemen hemen aynı..
Ve bu da beni mutlu etti.
Bilim her zaman rehberimdir, metafizik konularıyla ancak imanımızı ve güönlümüzü zenginleştirebilirz.Ancak elbette ki saygım ve inancım sonsuz..
saygılar.)
Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir... Türk milleti milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir… Türk milletinin tarihi bir niteliği de güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni
alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır..."
"Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır."
"Türk milleti güzel her şeyi her medeni şeyi, her yüksek şeyi sever, takdir eder. Fakat muhakkaktır ki, her şeyin üstünde taktir ettiği bir şey varsa o da kahramanlıktır."
"Bizim milletimiz, vatanı için, hürriyeti ve egemenliği için fedakar bir halktır."
"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."
"Türk milletinin son yıllarda gösterdiği harikaların yaptığı siyasi ve sosyal inkılapların gerçek sahibi kendisidir. Milletimizde bu kabiliyet ve tekamül var olmasaydı, onu yaratmaya hiçbir kuvvet ve kudret yeterli olamazdı."
"Bu millet kılı kıpırdamadan dava uğruna canını vermeye razı olmasaydı ben hiç birşey yapamazdım."
"Giriştiğimiz büyük işlerde, milletimizin yüksek kabiliyet ve yüksek sağduyusu başlıca rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur."
"Bizim milletimiz derin bir maziye maliktir... Türk çocugu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."
"Bu memleket tarihte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır."
"Türklük esastır. Bu mevcudiyeti tarih içinde araştırmak, birbirini izleyen bir tarih zinciri içinde tesbit edilecek Türk medeniyeti ile övünmek yerinde olur. Fakat, bu övünmeye layik olmak için bugün çalışmak lazımdır."
"Gerektiğinde vatan için bir tek fert gibi yekpare azim ve karar ile çalışmasını bilen bir millet elbette büyük bir gelecege layık ve aday olan bir millettir."
"Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, ayni esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim."
"Eskiden dinler, bilimler, sanatlar, bütün bilgelikler ve şiirler, bir merkezden ışığın dağılması gibi doğudan batının karanlık bölgelerine doğru yayılırdı."
"Bizim halkımız, menfaatleri birbirinden ayrılır sınıflar halinde değil tam aksine varlıkları ve çalışmalarının sonuçları birbirine gerekli olan sınıflardan ibarettir. Bu dakikada dinleyicilerim çiftçilerdir, sanatkarlardır, tüccarlardır, ve isçilerdir. Bunların hangisi diğerinin muarizi olabilir?"
"Çiftçinin sanatkara, sanatkarın çiftçiye ve çiftçinin tüccara ve bunların hepsinin birbirlerine ve işçiye muhtaç olduğunu kim inkar edebilir?"
"Bugün vardığımız barışın ebedi barış olacağına inanmak safilik olur. Bu o kadar önemli bir gerçektir ki, ondan bir an bile gaflet, milletin hayatını tehlikeye sokar. Şüphesiz, hukukumuza, şeref ve haysiyetimize saygı gösterildikçe, mukabil saygıda asla kusur etmeyeceğiz. Fakat, ne çare ki, zayıf olanların hukukuna saygının noksan olduğunu veya hiç saygı gösterilmediğini çok acı tecrübelerle öğrendik. Onun için her türlü ihtimallerin gerektireceği hazırlıkları yapmakta, asla gecikmeyeceğiz."
"Biz öyle milliyetçileriz ki, bizimle işbirliği yapan bütün milletlere saygı duyar ve riayet ederiz."
"Milletler gam ve keder bilmemelidir. Vaktiyle kitaplar karıştırdım. "Dünyadaki geçici ömür esnasında neşe ve saadete yer bulunamaz" diyorlardı. Başka kitaplar okudum. Diyorlar ki "Bari yaşadığımız müddetçe şen olalım". Ben kendi karakterim itibariyle ikinci hayat görüşünü tercih ediyorum..."
"Esas kıymeti kendine veren ve mensup olduğu millet ve memleketi ancak şahsiyeti ile ayakta gören adamlar milletlerinin mutluluğuna hizmet etmiş sayılmazlar. Kendisi gidince ilerleme ve hareket durur zannetmek bir gaflettir."
"Bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını sağlamazsa şunun bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz."
"Dünyada hiç bir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez."
"Artık bugün demokrasi fikri daimi yükselen bir denizi andırmaktadır. 20.yüzyıl, birçok müstebit hükümetlerin bu denizde boğulduğunu görmüştür."
"Türk Milleti yeni bir iman ve kesin bir milli azim ile yeni bir devlet kurmuştur bu devletin dayandığı esaslar "Tam Bağımsızlık" ve "Kayıtsız Şartsız Milli Egemenlik"ten ibarettir.Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu Milli Egemenliktir. Milletin Kayıtsız Şartsız Egemenliğidir..."
aliekber kardeşim bu sözleri Atatürk söylememiş mi?
bunları çürüt.
hem Türkiyeliyim Türkiye Arabıyım demek hemde sosyalist olmak Atatürkçülükle bağdaşmıyor. bir sürü mantıksızlıktan sadece bir kaçı fazla zamanım yok özetle yazdım. yukardaki Atatürkle senin kafanda ki Atatürk aynı değil.
Serkan_Devrim 04.03.2006, 17:05 Ali Ekbere cevap;
Usta öyle bir kavram olmadı için olmayan bir kavramı neden kabulleneyim o laf sadece bazı kişiler tarafından çıkarılmıştır. Bunu sende gaye iyi biliyorsn.. Dediğin gib ozman Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım dersin....aynı şey değil mi? türkiyeliyim demekle TC vatandaşıyım demek arasında ne fark var?
İnanın ali ekber,
En çok acısını duyduğum noktaya değindiniz.
Sizinle farklı şeyleri söylemiyoruz Kemalizmin bugünkü hali konusunda..
Ben bir CHPliyim ancak bu CHPnin bugünkü halinden memnun olduğum anlamına gelmez.
Zülfü Livaneli olsun, Kemal Derviş olsun hepsi birer amerikacı liboştur!
Zaten onlar da anlamışlardır ve çekilmişlerdir..
Yine aynı şey Deniz Baykal için de geçerlidir..
Hele Sarıgül!
Onun için yorum bile yapamayacağım!..
chp nin şu anki durumundan memnun olan kemalist olamaz.. Fakat kemalizmi ideolojisinden barındıran tek parti ve de ne oolursa olsun şu andaki tek iyi parti CHP dir...dediğin doğruysa; yani kemalizmi barındıran(iyi yada kötü) tek parti CHP ise ve CHP de yozlaşma sürüyorsa dediğim gibi kemalizmin içi boşaltılmış demektir. ben bu ülkenin aslına dönen bir kemalizme iihtiyacı olduğunu biliyorum ama kemalizm kendini sorgulamazsa, kendi özeleştirisini yapmazsa nasıl aslına döner?
Nasıl düzeltilmesine gelirse bir kere köklerine dönmesi lazım yani kemalizmi tekrar savunması gerekmektedir..Chp sosyal demokrat ayaklarıyla chp ye kemalist parti diyemeyen yöneticilerin partiden gönderilmesi şart.. bununla birlikte parti içindeki antikemalist kişilerin de partiden ihraç edilmesi şart.. Chp nin tekrar halka inmesi gerekmektedir..
Ancak ben her ne olursa olsun CHPliyim ve Kemalistim..
Her ikisinin de şu durumda bir faaliyet göstermemesine rağmen..
Atattürkçülük ve Kemalistlik farklı şeylerdir.Ve şu an piyasada gördüğümüz o adamlar Kemalist değil Atatürkçüdürler.Tıpkı Can Dündar vs gibi...
İnanın yitirilmiş olan bu iki oluşum, yolundan dönmeyen Kemalistler tarafından yeniden doldurulacaktır.
Buna inanmıyorsanız biz Kemalistler neden hala burdayız?..kemalizmin aslına dönmesi iki şartta bağlı görünüyor. birincisi kendini sorgulayıp kendi özeleştirisini yapmalı ve ikincisi Atatürk'ün dönemini sorgulamalı ve o dönemi ve Atatürk'ü diyalektik bir şekilde ele alıp tekrardan ele almalı. CHP bir çoğunun tek umudu hala. benim ailemde de böyle. babam 80 dönemini yaşamış, o dönemin işkencelerine mağruz kalmış, devrimin savunucusu olarak bölgesini örgütlemiş ve 96 günlük işkence dönemine katlanmış bir sosyalistti. o şimdi CHP içinde bulunan ve CHP nin gerçeklerini bilmesine rağmen ona alternatif bulamayan biri. diyor ki 'baykal Amerikancılıkta on tane Tayyip Erdoğanı geçer' bunu bilmesine rağmen CHP ye bugün alternatif bulamayan biri. yani seni ve kemalizm savunuculuğunu vede CHP deki ısrarını anlıyorum. ama kendini sorgulamayan başarıya ulaşamaz. bu sebeple kemalizm kendi özeleştirisini yapmalı. ülkede yeterince sömürülen Atatürk ve Atatürkçülük var. bunlara dur demenin yoluda ayağa kalkmış bir kemalizmle olur.
Sözünüz düşünceniz ne olursa olsun..
Affola dediniz ya sonunda, benim için bitmiştir artık
Teşekkür ederim..izmirksk çok değerli biridir. sevdiğim biri. seninde yazılarını beğeniyorum. atrtışmanıza üzülmüştüm ama barışmanız çok iyi.
Serkan_Devrim 04.03.2006, 17:17 Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir... Türk milleti milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir… Türk milletinin tarihi bir niteliği de güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni
alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır..."bunlar sadece gaz. tarihi objektif değerlendiren bunu anlar. o dönem aşşağılık duygusuyla kaplanmış bir milletin çöküş dönemiydi. batılılaşma hareketleride buna örnektir. bunu önleme amaçlı gazdır bu sözler müttaki. o zamanın koşullarını değerlendirmeden yorumlarsan yalnış yaparsın. Atatürk bazen savaşlara orduyu cuma namazı8ndan kaldırmıştır. yani orduyu önce cumaya götürmüş sonra savaşa gitmiştir. ne yani şimdi Atatürk dindar mıydı? buna sen inanır mısın?:yamukgul:
"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."gaz başka bir şey değil. dikkat et bu sözler hep kendini aşşağılayan birine söylenecek şeyler.
"Bu memleket tarihte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır."gaz gaz gaz.
"Bugün vardığımız barışın ebedi barış olacağına inanmak safilik olur. Bu o kadar önemli bir gerçektir ki, ondan bir an bile gaflet, milletin hayatını tehlikeye sokar. Şüphesiz, hukukumuza, şeref ve haysiyetimize saygı gösterildikçe, mukabil saygıda asla kusur etmeyeceğiz. Fakat, ne çare ki, zayıf olanların hukukuna saygının noksan olduğunu veya hiç saygı gösterilmediğini çok acı tecrübelerle öğrendik. Onun için her türlü ihtimallerin gerektireceği hazırlıkları yapmakta, asla gecikmeyeceğiz."gaz gaz gaz.
"Türk Milleti yeni bir iman ve kesin bir milli azim ile yeni bir devlet kurmuştur bu devletin dayandığı esaslar "Tam Bağımsızlık" ve "Kayıtsız Şartsız Milli Egemenlik"ten ibarettir.Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu Milli Egemenliktir. Milletin Kayıtsız Şartsız Egemenliğidir..."gaz gaz gaz
"Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır. Görüldüğü yerde ezilmelidir." bu sözü duymadım ve doğru olduğuna inanmıyorum. kurtuluş savaşının Rusya yardımlarıyla gerçekleşmesinden sonra hiç inanmam. bizimkilerin uydurması olsa gerek. artı Atatürk'ü ideoloji sahibi gibi görme. hayallerine ulaşmak için her ideolojiyi kullandı o. ben sana Türkiye Kominis Partisini kurduğunu dayanak olarak gösterip Atatürk komünistti dersen saçmalamış olmazmıyım? yapılanlar niçin ve neden yapıldığıyla ele alınır. söylenenler niçin ve nasıl söylendiğiyle ele alınır.
saygılar.
aliekber kardeşim milleti gaza getirerek yol gösteren bir kişiyi mi yol gösterici olarak kabul ediyorsun. tek söyleyebileceğim kendinle çelişmemek için yazı yazdığın. Atatürkün türk milleti ülkücü anlayıştadır.
komünizmin yılan olduğunu söylediğini herkes biliyor ama onunda kaynağını buluruz.
Damaskrov 04.03.2006, 17:48 "Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır. Görüldüğü yerde ezilmelidir."
Böyle bir cümleyi bende daha önce göremedim ben daha öncede yazmıştım ama müttaki görmedi sanırım yazıyı aynen buraya kopyalıyorm
Müttakiye;
Bu dediğini tam olarak anlamadım sen Atatürk'ü put olarak görebiliyor olabilirsin ben dahil çogu kişi onu ilah ve örnek alınabilicek birisi olarak görür..Atatürkçüler düşünüyorlar ama düşündükleri şeyleri bazı özel nedenlerden dolayı halka sunamıyorlar. Çogu yazılarında sürekli Laiklige ve Atatürk'e laf söylüyorsn bunun amacı ülkenin İslam ülkesi yerine Cumhuıriyet olmasımı bunu bir açıklarsan iyi olur.... Diyceksinki ben eleştiriyorm ama senin dediklerin eleştirinin ötesinde birşey....
Atatürkün türk milleti ülkücü anlayıştadır.
Atatürk zamanında ülkücülük varmıydı yoksa benmi yanlış hatırlıyorm.
aliekber kardeşim milleti gaza getirerek yol gösteren bir kişiyi mi yol gösterici olarak kabul ediyorsun.
Şuan burda olmanı sana kim sağladı acaba şuan burda nete girip mail yazmanı. Yoksa senin müslüman diye tabir ettigin adamlarmı daha öncedende söylediğim gibi biz o kişilere kalsaydık anadolunu ücra bir köşesinde sömürülüyor olucaktık..M.K. Atatürk'ün Ulu Önder, başarılı devlet adamı, ileri görüşlü oldu ve dahi olduğunu bütün dünya kabul etti ama nedense sen ve senin zihniyetindekiler kabul etmiyor bunun nedeni acaba yukarda yazdığım gibi İslam ülkesi yerine Cumhuriyet ve Laik bir ülke olmasımı..Laiklik hiç olmadı ve olmıycakmış ve Laiklik dinsizlikmiş şuan bu ülkede bu dinler varsa bunu kime borçlu olduğunu sende gayet iyi biliyorsn...
izmirksk,
sana cevap yazmıyorm zaten yazılmış.
izmirksk 04.03.2006, 17:56 "
izmirksk,
cevap hakkı doğurmadığın için sağol
olgun davrandın
bu arada bu başlık kişisel hakaretlere varmadan kitlense iyi olur
amaç fikri tartışma idi ama konu kişiselliğe kayabilir ve inciti olabilir
henüz böyle şeyleri tartışmaya alışkın değiliz maalesef
Damaskrov 04.03.2006, 18:01 merak etme bu konunun hakarete varıcağını sanmam çünkü kim hakaret ederse o kendini küçültmüş olur yazıyıda düzeltmeler yaptım birkaç şeyi değiştirdim çünkü son anda bazı şeyler gördüm....
AtatÜrk'ten Ve Kemalİzm'den BahsetmİŞsİnİz.pekİ Ne Kadar AtatÜrkÇÜsÜnÜz Onu Ne Kadar Sevİyorsunuz Ve Onun Yolundan Gİdİyormusunuz??????????? Alin Sİze Bİr SÜrÜ Soru.Önce Kendİnİzde Bu Sorulara Cevap Verİn Daha Sonrada Etrafinizdakİ İnsanlarla Bİr TartiŞmaya Gİrİn Benİm GÜzel Dostlarim.
''Türk milliyetçiliği, ilerleme ve gelişme yolunda ve milletlerarası temas ve ilişkilerde, bütün çağdaş milletlere paralel ve onlarla uyum içinde yürümekle beraber, Türk toplumunun özel karakterini ve başlı başına bağımsız kimliğini korumaktır''
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Bu anlayış ayrımcı ve ırkçı değil, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk milletini oluşturan bireylerin kökenleri ne olursa olsun, Devlet yönünden tartışmasız eşitliği, içtenlikli birliği ve birlikte yaşama istencini, başka uluslara karşıtlığı değil, dostluk ilişkilerini, içte ve dışta barışla iyi gelenekleri koruyup güçlendirme çabalarını, herkesi barındıran topraklara birlikte sahip çıkma bilincini içeren çağdaş bir olgudur. Kökeni ne olursa olsun, ulus içinde herkes ayrımsız biçimde yer almakta, ulusun birliği olgusu böylece somutlaşmaktadır. Ulus, tarihsel ve sosyal gelişmenin yarattığı birlikte yaşama olgusudur. Irk gibi antropolojik ve filolojik niteliklere dayanan dar bir kavram da değildir
SAYGILARIMLA
Böyle bir cümleyi bende daha önce göremedim ben daha öncede yazmıştım ama müttaki görmedi sanırım yazıyı aynen buraya kopyalıyorm
Müttakiye;
Bu dediğini tam olarak anlamadım sen Atatürk'ü put olarak görebiliyor olabilirsin ben dahil çogu kişi onu ilah ve örnek alınabilicek birisi olarak görür..Atatürkçüler düşünüyorlar ama düşündükleri şeyleri bazı özel nedenlerden dolayı halka sunamıyorlar. Çogu yazılarında sürekli Laiklige ve Atatürk'e laf söylüyorsn bunun amacı ülkenin İslam ülkesi yerine Cumhuıriyet olmasımı bunu bir açıklarsan iyi olur.... Diyceksinki ben eleştiriyorm ama senin dediklerin eleştirinin ötesinde birşey....
Atatürkün türk milleti ülkücü anlayıştadır.
Atatürk zamanında ülkücülük varmıydı yoksa benmi yanlış hatırlıyorm.
aliekber kardeşim milleti gaza getirerek yol gösteren bir kişiyi mi yol gösterici olarak kabul ediyorsun.
Şuan burda olmanı sana kim sağladı acaba şuan burda nete girip mail yazmanı. Yoksa senin müslüman diye tabir ettigin adamlarmı daha öncedende söylediğim gibi biz o kişilere kalsaydık anadolunu ücra bir köşesinde sömürülüyor olucaktık..M.K. Atatürk'ün Ulu Önder, başarılı devlet adamı, ileri görüşlü oldu ve dahi olduğunu bütün dünya kabul etti ama nedense sen ve senin zihniyetindekiler kabul etmiyor bunun nedeni acaba yukarda yazdığım gibi İslam ülkesi yerine Cumhuriyet ve Laik bir ülke olmasımı..Laiklik hiç olmadı ve olmıycakmış ve Laiklik dinsizlikmiş şuan bu ülkede bu dinler varsa bunu kime borçlu olduğunu sende gayet iyi biliyorsn...
izmirksk,
Atatürk anlaşılamadığı müddetçe anlamadığın birşeyin yolundan nasıl gidebilirsin. neye hizmet ettiğini bilmeden Atatürkün yolundan gidiyorum dersen birileri seni ordan buraya çeker kullanılır atılırsın. herşeyde bilinçli olmak zorundadır İnsan. bilinçsizce savunulan her değer bir puttur.
halbuki ilahların onlara yardım etmeye güçleri yetmez. aksine kendileri bunlar için yardıma hazır askerlerdir!
Atatürkçülük değerini anlamadan onu yol gösterici olarak kabul etmek bir put değilmidir.
birisi sosyalist Atatürkçü!
diğeri sabetayist Atatürkçü!
birisi de AB ci Atatürkçü.
Atatürk bunlardan hiçbiri değildi.
Atatürk bir Türk milliyetçisiydi.
Atatürk yarı kapitalistti yani yarı açık ekonomiyi savunuyordu.
Atatürk egemenliğin halka ait olmasını savunuyordu.
bunları savunan bir kemalizm bugün yok.
----------------------------------------------------------
Cumhuriyet gibi bir değeri reddetmek mümkün değildir. ama Cumhuriyetin tabana yayılabilmesi ve Demokrasinin oturabilmesi için Laiklik anlayışının değişmesi gerekir. seçim sistemi ise zengin zümrenin otoritesinden kurtarılmalıdır. yada particilik kaldırılmalıdır diyebiliriz.
"Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de te |