Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevİler Neden Namaz Kılmaz ?

Tezcan
12.08.2007, 01:34
Dostlar benım kokenım alevı fakat sonradan sünnilestirilmişiz fakat hepimiz müslümanız kutsal kıtabımızda namaz var fakat bilindigi üzere şekli nasıl kılnacagı yok fakat peygamberımıze ve sahabelerıne bildirilmiş daha sonra şekli.Bildigim kadarıyla alevilerin namaz kılmamasının sebebi Hz Ali'nin cami de bi sünni tarafından hancerlnmesi fakat cürük elma meselesını bılırsiniz her yerde vardır bu olayı bi kan davasına dönüştümek olayı dinde ayrılıga gidecek şekilde büyütmek yanlış.

Kur'an-ı kerim indirildiginde varmıydı meshep diye bi olay?hayır yoktu ee o zaman dinde yeri var mı o zaman?yok. bu kadar basit fakat daha başka hesaplar var galıba günümüzde sol kesmı pkkyla özdeş tutturmaya çalışmaları gibi ben müslümanım hem Hz Ali efendimizi hemde Hz Muhammet S.A.V efendimizi din büyügüm kabullenıyorum ve Hz Muhammet S.A.V efendimizin Yüce mevlanın peygamberi oldugunu kabullenıyorum.Hepimiz böyleyız inkar eden yok fakat kimimiz namazı kımımız orucu kımımız haccı kurbanı yada sünettleri red edıyor böyle bi şey olamaz inanıyorsan eger KUR'AN-I KERİM bu konuda herşeyi yazıyor ve uymak durumundasın

BerfeM
12.08.2007, 01:42
Dostlar benım kokenım alevı fakat sonradan sünnilestirilmişiz fakat hepimiz müslümanız kutsal kıtabımızda namaz var fakat bilindigi üzere şekli nasıl kılnacagı yok fakat peygamberımıze ve sahabelerıne bildirilmiş daha sonra şekli.Bildigim kadarıyla alevilerin namaz kılmamasının sebebi Hz Ali'nin cami de bi sünni tarafından hancerlnmesi fakat cürük elma meselesını bılırsiniz her yerde vardır bu olayı bi kan davasına dönüştümek olayı dinde ayrılıga gidecek şekilde büyütmek yanlış.

Kur'an-ı kerim indirildiginde varmıydı meshep diye bi olay?hayır yoktu ee o zaman dinde yeri var mı o zaman?yok. bu kadar basit fakat daha başka hesaplar var galıba günümüzde sol kesmı pkkyla özdeş tutturmaya çalışmaları gibi ben müslümanım hem Hz Ali efendimizi hemde Hz Muhammet S.A.V efendimizi din büyügüm kabullenıyorum ve Hz Muhammet S.A.V efendimizin Yüce mevlanın peygamberi oldugunu kabullenıyorum.Hepimiz böyleyız inkar eden yok fakat kimimiz namazı kımımız orucu kımımız haccı kurbanı yada sünettleri red edıyor böyle bi şey olamaz inanıyorsan eger KUR'AN-I KERİM bu konuda herşeyi yazıyor ve uymak durumundasın

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=46&highlight=alevilikte+namaz

camii ve namaz adı altında sabit bir topik bulunmakta..bence bir inceleyin derim..sorunuza cvp bulabilirsiniz diye sanıyorum..gayet güzel açıklamalar yer almakta...yok eğer tatmin olmaz iseniz muhakkak sorunuza cvp alırsınız..

ii forumlar...

AleviKürt
12.08.2007, 23:31

Gercekten Alevi kökenli olup olmadiginizi bilemiyorum, fakat bu konu hakkinda ciddiyseniz kisa bir aciklama yapayim.

Aleviler namaz kilar, ama kildiklari Tarikat ibadetidir. Ve Tarikatin ibadeti Cem'dir. Cem'de de, kiyam, rüku ve secdenin icinde oldugu Halka Namaz dendigi ibadet vardir.

Aleviler Sünniler gibi Kurani yorumlamaz. Bu konu hakkinda detaylar icin:
http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=476392&highlight=namaz#post476392

LaTurco
12.08.2007, 23:35
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=46&highlight=alevilikte+namaz

bende burayi incelemeni ve okumani tavsiye ederim. kendi görüşümüde bizzat belirttim.

ardaonur
02.02.2008, 23:36
alevi kökenliyim diyorsunuz.ozaman alevilerin namaz kildigini bilmeniz gerekir.dogru camiide kilmazlar ama bu hic namaz kilmadiklari anlamina gelmez.alevilerinde namaz kilma sekilleri var.

AnGeNehM
02.02.2008, 23:42
alevi kökenliyim diyorsunuz.ozaman alevilerin namaz kildigini bilmeniz gerekir.dogru camiide kilmazlar ama bu hic namaz kilmadiklari anlamina gelmez.alevilerinde namaz kilma sekilleri var.

Eski konuları çok önemli bir yazı olmadıkça canlandırmayalım.
Üstelik forumumuzda bu konuda çok bilgilendirici ve çok aktif iki konu bulunmakta.
Bahsettiğim konuların linkleri;

Camii ve Namaz (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=46)

Niye Camiye Gitmiyorsunuz? (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=33920)

Buralardan devam edebilirsiniz.