Orijinalini görmek için tıklayınız : Tunceli / Pülümür
Selam arkadaslar !
Ben Pülümür´ün Saribudak köyünde dogmusum ve bakalim daha kimler Pülümürlü olarak cikacak ??
Sevgilerimle ,esen kalin !
merhaba ben pülümürlüyüm meydanlar köyü nden
ben pülümürün hacılı köyündenim
basakozcan 28.01.2006, 10:47 merhaba pülümürlü arkadaşlar ben pülümür hasangazi köyündenim
Ma be xer milete maa
Fotograflarla Mezra Silemanu (Süleyman Usagi köyü)
Bir Zeynep 28.01.2006, 17:51 Ma be xer milete maa
Ne demek buuuuuuuuuu? :uzgunsok:
Tokatta böyle konusulmadigi icin bilmiyorsundur."merhaba bizim millet"demek
Merhaba
Benim Esimde Pülümürün Küllü Köyündendir.Aranizda bu Köyde gelen varmi..
Merhaba
merhaba Agucan ben bu köy akrabalarimin oldugu bir köy belki esinizle de akraba cikariz.Balabanliysa sayet.
merhaba Agucan ben bu köy akrabalarimin oldugu bir köy belki esinizle de akraba cikariz.Balabanliysa sayet.
Evet Esim Balaban Asiretindeir.. istersen özelde mesaj cek!!!
Pülümürde Bor köyü adlı bir köy var mı? Boruçlar da denirmiş bu köyden olanlara
Ben Erzincanliyim ama Esim Pülümürün Süleyman Usagi köyünden geliyor
Hata bu köyde yanlis hatirlamiyorsam Devis Gülabi ziyareti var .Bundan
15 sene önce ziyaret etmistim ve birde Radara cikmistik.
dangershan 18.02.2006, 18:50 mrhaba canlar bende alı karamanlıyım ( murdefan)
dangershan 19.02.2006, 18:04 Bende Murdefanliyim
Selam arkadaslar !
Ben Pülümür´ün Saribudak köyünde dogmusum ve bakalim daha kimler Pülümürlü olarak cikacak ??
Arkadaslar benim teklifim su;
Köylerimizin eski ve yeni adini
ve bagli oldugu nahiyeyi yazarsak daha iyi olmaz mi?
iyi forumlar dilerim...
taylan özgür 22.02.2006, 14:27 slm.metin.ben sansaliyim.senin köyünü iyi bilirim
taylan özgür 22.02.2006, 14:32 Merhaba
Benim Esimde Pülümürün Küllü Köyündendir.Aranizda bu Köyde gelen varmi..slm benim annemin köyü. ben sansaliyim.ve balabanliyim sanirim esinizle akrabayiz.cünkü külüler benim dayimlarin köyü genel de hepsi akrabadirlar.hosca kal
şavolanlı 22.02.2006, 15:32 slm arkadaşlar aranızda karagöl köyünden olan varmı
biraopil 26.02.2006, 16:06 Yaa sevgili arkadaslar bu forum hemseri arama yerine dönmüs...Gerci iyiki dönmüs saka maka 17 yildir memlekete gitmeyen biri olarak bence cok merak ediyorum...Kim ile nerede karsilasiriz diye....
Bu arada bende Pülümürlüyüm...Tüm hemserilerimin büyüklerin ellerinden kücüklerin gözlerinden öperim.
Yaa sevgili arkadaslar bu forum hemseri arama yerine dönmüs...Gerci iyiki dönmüs saka maka 17 yildir memlekete gitmeyen biri olarak bence cok merak ediyorum...Kim ile nerede karsilasiriz diye....
Bu arada bende Pülümürlüyüm...Tüm hemserilerimin büyüklerin ellerinden kücüklerin gözlerinden öperim.
öncelikle hosgeldin biraopil.
Geldigin köyü (varsa yeni adi ,eski adini) yazsaydin keske...
neyse...
kendine iyi bak.
aleviysf 27.02.2006, 13:55 Selam arkadaslar !
bende harçikliyim bilirmisin murat eskiden yakılan bir okul var onun karsın da iki ev var yolun aşağısın orda ben oturuyorum...
cevaplarsan sevinirim...
Oooo bayagi Pülümürlü olmaya basladi burda.Hergün artiyoruz.
tunceli didem 01.03.2006, 22:02 selam benim annem pulumurlu kirdimdan hiç gitmedim ama kismetse bu sene iyi aksamlar
SahHatayi 01.03.2006, 22:56 Merhaba Canlar,
ben Altuni, yani Altin-Hüseyinliyim.
Saygilar.
biraopil 02.03.2006, 11:06 Yahu SahHatayi kardesim...Sana mesaj yazdim okumamissin herhalde...Seninle ayni köylüyüz....
Bizim köy haritadan kalkali 15-16 sene olmustur..herkes ya yurt disinda ya istanbulda...Bu foruma yeni kayit oldum...sen daha iyi bilirsin özel mesaj atiliyorsa lütfen ara beni...
emrecan_kat 02.03.2006, 11:29 selam canlar 22 şubatta pülümüre gezmeye gitmiştik sagolsunlar ordaki canlar bizi iyi karşıladılar.orda birşey dikkatimi cekti kalabalık ortamda sigara içmiyorlar
kahveye gittik orda bile sigara içen yokyu evinde sigara içtirtmiyor.cok güzel sevdim.pülümür örnek olacak
SahHatayi 02.03.2006, 20:17 Yahu SahHatayi kardesim...Sana mesaj yazdim okumamissin herhalde...Seninle ayni köylüyüz....
Bizim köy haritadan kalkali 15-16 sene olmustur..herkes ya yurt disinda ya istanbulda...Bu foruma yeni kayit oldum...sen daha iyi bilirsin özel mesaj atiliyorsa lütfen ara beni...
kardes istersen bir gün chate girelim, sana mesaj yolayamiyorujm
merhaba arkadaşlar ben de pülümürlüyüm Balpayam köyü ama şimdi adı Bozağakaraderbent olmus olsun adıda değişse fark etmez orası bizim köyümüz Dersimin bütün köylerindeki canlara selamlar
biraopil 03.03.2006, 11:47 Deste'li arkadas,,,
Ben oralardan ayrilali yillar olmus..Deste de cok insni taniyorum.Ce kamirawa bira.......ben chat'e giremiyorum....bir gün bulusalimda biraz nostalji yapalim...
selamar
aleviysf 03.03.2006, 19:54 ben pülümürlü değilim ama dersimliyim. adım yusuf. tanışmak istersen...
eylüleren 03.03.2006, 20:47 Arkadaşlar yusuf arkadaş haklı ilaki tanışmak için pülümürlü olmak veye diğer ilçelerden olmak şart mı?
biraopil 03.03.2006, 23:40 Sevgili eylüleren...
Herkesle tanisiriz elbette.Fakat 15-16 yil memleketini görmezsen merak edersin.Köylerde kim var,kim ölmüs kim kalmis diye:))
Valla Türkiyenin ve dünyanin dört bir yanina dagildigimiz icin kimsenin kimseden haberi yok...Belki internet denilen harika bizi hic tahmin etmeyecegimiz insanlarla karsilastirir....
selam ve sevgiler.....
eylüleren 03.03.2006, 23:48 Arkadaşım haklısın birşey demiyorum yanlız bende dersimin merkez köylerindenim. Geçen yaz memlekete gittiğim için köyümü gördüğüm için sizleri düşünemedim kusura bakmayın. saygılar
merhaba arkadaşlar ben de pülümürlüyüm Balpayam köyü ama şimdi adı Bozağakaraderbent olmus olsun adıda değişse fark etmez orası bizim köyümüz Dersimin bütün köylerindeki canlara selamlar
Piro kardes,
Kaplica olan köy neresiydi?Kara derbent degilmiydi?yoksa ben mi yanlis hatirliyorum.
Birde size yakin Cobanyildizi diye bir köy varmiydi?Yanitlarsan sevinirim.Biliyorsan eski adini da eklersin.
merhaba bende pülümürlüyüm kırmızı köprülüyüm
biraopil 06.03.2006, 01:08 Dogru metink,
Kaplicanin oldugu köy bozagakaraderbent köyüdür..Cobanyildizi yanlis hatirlamiyorsam(yillar oldu ayrilali) eski adi Kayirlar olmali...
Dogru metink,
Kaplicanin oldugu köy bozagakaraderbent köyüdür..Cobanyildizi yanlis hatirlamiyorsam(yillar oldu ayrilali) eski adi Kayirlar olmali...
tesekkürler bira...
peki bu Sampasakaraderbent köyü de var ama... yakinlar mi birbirine bunlar bir bilgin var mi?
cerzincan 08.03.2006, 14:46 aslen kalecik köyündenim akrabalar var süleyman uşağında
aslen kalecik köyündenim akrabalar var süleyman uşağında
Canerzincan akrabalarini taniyorumdur kesin...yazmak istersen ÖM ye yazabilirsin.
dostlukla kal...
Sevgili Canlar !!
Vaybeeee cok memnun kaldim - epeyi de Pülümürlü dostlarimiz var bu forumda !
Tabikiii bu ayrimcilik olmasin - hepimiz Dersimliyiz !
Sunu belirtmek isterimki , biz Darmstadt´da bir Pülümür dernegini kurduk ve yaklasik her sene bir gece düzenliyoruz !
Fazla bilgi isteyenlere - benimlen temasa girebilir !
10 seneden beri bu geceleri düzenliyoruz ve kazanclari Pülümür´e bagisliyoruz !
Mesela son senelerde Pülümür´de mezarligin yolunu yaptirdik, bir büyük dozer aldik ( köyler icinde-kar felaketi icin ve diger isler icin...) ve su anki projemiz - Pülümür´de bir Kültür ve tiyatro evini hayata gecirmekdir !
Insaati gecen sene basladi ve ünlü bir alman destekcigi de kazanmis olduk .
Münihin beldiye baskani sayin Christian Ude !
Gecen sene temel atisina kendisi Pülümüre gelmisti ve dönüsünden Istabul belediye baskani ve basabakan ,T.Erdogan´lan bir randevu alip -Pülümürün sorunlarini dile getirmisti !
Insallah bu sene belki biter bu kültür ve tiyatro evi !
Yardimlarinizi bekleriz !
Amac ordaki insanlar icin depreme karsi saglam bir barinam yeri ve arti haftasonulari dügün,sünnet ve diger egelence (tiyatro,folklor,...) bir birlik evi yaratmak !
Darmstadt´an haric- Münih´te de bir dernek var ve Londra´da bir tane kurulmak üzere....
Bu tabikii sadece Pülümürlüler icin degildir - bütün cevredeki köylülüler ve Dersimliler icin de sunulmaktadir....
Sizler ne düsünüyorsunuz bu proje hakkinda ve insaati bitirmek icin daha gelir kaynadi aranmaktadir !
Sevgilerimle !
ilcemizi tanimayan arkadaslar icin bazi bilgileri paylasmak istedim:
Pülümür dogu ve güney dogusunda Bingöl,güneyinde Nazimiye,güney-batisinda dersim(tunceli )merkez ve ovacik,kuzey batisinda erzincan ile cevrilidir..Tuncelinin kuzeydogu kesiminde er alir.Ilcenin kuzeyi Mercan daglari ile cevrilidir,daglar Pulumure dogru alcalir.bagir pasa dagi ilcenin dogusunda 3282 m.y.yukselen dorugu ile en yuksek noktasidir.bu daglar dersim alevilerince kutsal sayilmaktadir.
tarihi eserler:
Pirde xanime(hanim koprusu)urartular doneminden kalma gelin odalari ve magaralari,koc basli mezar taslari ve sultan baba turbesi bulunmaktadir..
Aglyan kayalar ,buz magarasi,yusufaga cayiri,bagir pasa dagindaki krataer golu,buyer baba dagi ve uzerindeki buyer golu,beylik cayi,karagol koyundeki ferhat cayiri,guneli cayirlari,altin huseyin koyunde olusan sevdin ormanlari,desti pinarlari,tekeler pinarlari,heniye pil(buyuk cesme)ve bagir gozeleri,boz aga karaderbent kaplicasi,guneli yaylasi,karagol yaylasi,hel dagi yaylasi ve bagir pasa yaylasi ilcanin dogal guzellikleri ve mesire yerleridir..
madenler:krom madeni,alci tasi,mermer ve tuz yataklari ilcemizde bulunmaktadir...
nufusu:2000 yili sayimlarina gore 4063 kisi yasamaktadir..
koy sayisi 49
yuz olcumu...1505 km2 dir...
Köyleri:
Aga senligi,Akdik,Altin huseyin,Ardicli,Bardakci,Baskalecik,Bogali,Bozaga karaderbenti,Caglayan,Cakir kaya(Pancilas),Cobanyildizi,Dagbek,Dagyolu,Dereboy u,Derekoy,Derin dere,Doganpinar,Efeagaligi,Elmali(Almeliye),Gokcek onak,Hacili,Hasan gazi,Kabadal,Kangalli,Karagöl,Kayirlar,Kaymaztepe, Kirdim,Kirklar,Kirkmese,Kizilmescit,Koca tepe,Kovuklu,Kozluce,Kulantarlasi,Kuzulca(guzke),N ohutlu,Saglamtas,Salkimozu,Sarigul,Senek(seneke),
Suleymanusagi(mezra silemanu),Sampasa karaderbenti,Turnadere,Ücdam(ustam),Ünveren(mukuf) ,Yarbasi
Ben pülümür merkezde doğdum.
Bu koyun başlı mezarlarla ilgili bilgisi olan varmı çok ilginç geliyor bana. Okuduğum kadarıyla Akkoyunlu devleti zamanından kalmaymış ama ermenilerlede bağı olduğunu yazanlarda var türkmenlikle ilişkili olduğunu yazanda köyünde olan varsa anlatırsa sevinirim
RevoLt_Blue 26.03.2006, 05:18 cadir kayayanımdakı pülümürlü arkadas not düstü.
cadırkaya değil eskı adı pancılas yenı adı Çakır kaya
koyuymuste yanlıs bilinsin istemıyor:sas
yanımdakı pülümürlü arkadas not düstü.
cadırkaya değil eskı adı pancılas yenı adı Çakır kaya
koyuymuste yanlıs bilinsin istemıyor:sas
Hemen düzeltiyorum,uyarin icin tesekkürler.
dostlukla...
semros283 28.03.2006, 18:39 merhaba bende pülümür dağbek'tenim
kilite_kou 30.03.2006, 17:29 mabe xer
ezi ki
Pilemoriye rane
name dewa ma: Hemlike
semros 283 ve kilite kou arkadaslar hosgeldiniz foruma umarim burada istediklerinizi bulursunuz...
kilite kou Hemlike nin yeni adini biliyormusun?Hangi nahiyeye baglidir?Yazarsan sevinirim...
kilite_kou 12.04.2006, 10:27 Hemlike bir mezranın adıdır.
Name dewe Sampasa Qeredewren vane cira.
şimdiki adı: şampaşa karaderbent diye geçiyor haritalarda
merhaba canlar bende pülümürün karagöl köyündenim herkese slm
sibellester 18.04.2006, 08:25 merhaba arkadaşlar ben erzincanlıyım ama babam pülümür-göbürgeli şuanki adı kırkmeşe köyü
yelizim76 18.04.2006, 09:37 annem pülümürün göcenek koyunden, babam ise gökçekonak köyünden
gulserap_62 19.04.2006, 20:13 Selam topraklarım bende pülümür kayırlar köyündenimmm
Selam topraklarım bende pülümür kayırlar köyündenimmm
merhaba gülserap ve yelizim76 .
iyi forumlar dilerim size.
hosgelmissiniz.
gülserap kayirlarin eski adini biliyormusun?
yelizim76 20.04.2006, 13:19 merhaba gülserap ve yelizim76 .
hosgelmissiniz.
hosbulduuuk :)
tüm pülümürlü ve dersimli yoldaşlarımıza slm olsun hoj geldiniz
gulserap_62 24.04.2006, 20:14 Saolasın can dost hoşbulduk.Valla kayırların eski adını bilmiyorum.var mıymış?
merhaba gülserap ve yelizim76 .
hosgelmissiniz.
sinanözgür 26.04.2006, 10:06 ben pülümürün serserik köyünden yeni ismi aydınlar ama şu anda köyümüz boş oldugundan çobanyıldızına bağlandı.
annem pülümürün gökçe konak yani tasni köyünden 9-10yaşına kadar yazlarım hep o köyde geçti.sincaplarını ,ağaçkakanları,beyaz kartallarını,cevizinin lezzetini unutamıyorum.doğası bir harikadır.yanlış hatırlamıyorsam diye sormuştum aklımda doğru kalmış.
yelizim76 26.04.2006, 11:11 ahhh güzel köyüm ahhhh
ilkokul 2. sınıfın yaz tatilindeyken gitmistim, unutamam halaa.
boyum kadar buğday başaklarının arasında kaybolurdum, yayık ayranını sallamak, közde mısır yemek, koy ekmegini yapan kadınları seyretmek(belki hamuru biraz yogurmama izin verirler diye baslarında beklemek:))
saçta pişen ekmekden çok, çukur bir duvara yapıstırılarak pişirilen ekmek yapımını merakla izlerdim. tüm yiyecekler taze, hele o nefis tereyağ ve yoğurt kıvamındaki peynir ve çökelek arası şey (ismini bilmiyorum)
koyun,keçi,inek, tavuk, horoz, at, kopek...bir çocuk için cennet yani :)
bir kaç küçük köy evinden başka gözünüzü sonsuzlukta kesicek hiçbir insan yapımı yok, sınırsız gökyüzü, dağ ,tepe, dere... ve missss gibi hava
tabii bu gittigim yer annemin dayısının oturdugu koydu, ismini bir ara yazarım
yelizim76 26.04.2006, 11:54 köyün adı göşkerler veya göcenekmiş
koyee_munzurii 29.04.2006, 22:50 merhabalar canlar ben foruma yeni üye oldum oldum.
bende pülümürün dağyolunahiyesi(eski ismi seteri) denim.
dostça ve sevgiyle kalın.
merhabalar canlar ben foruma yeni üye oldum oldum.
bende pülümürün dağyolunahiyesi(eski ismi seteri) denim.
dostça ve sevgiyle kalın.
hoş geldin hemşo aramıza umarım forumda iyi vakit geçirirsin
koyee_munzurii 17.05.2006, 02:07 sağolasın toprağım ama bizim topraklardan hiç ses soluk yok
bende fazla giremiyom nete.
speedy eagle 18.05.2006, 01:45 merhaba arkadşlar foruma yeni üye oldum fakat derslerden vakit bulupta giremedim ben de pülümürlüyüm meydanlar mahallesinden kısmet olursa kpss sınavından sonra gidicem walla cok özledim memleketi..
dersim_pülümür 28.05.2006, 15:56 Selam,
biz Pülümürün Kirdim/Mirowa Köyündeniz. Almanya NRW`de yasiyoruz.
Selam tüm dersimlelire ve dersimi sevenlere!
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
selam benim annem pulumurlu kirdimdan hiç gitmedim ama kismetse bu sene iyi aksamlar
test
merhaba arkadaslar,
benim kökenimde pilömüre dayanir, bunu belirtmek istedim
bende pülümürlü sayılırım
Balpayamliyim Bab Dersİmlİler ÜÖmez
keanu_1907 23.07.2006, 12:52 Selam arkadaslar !
ya bende daha doğrusu annemler babamlar sarıbudak (şimdiki adıyla) eski adı barav köyü doğumlu.siz kimlerdensiniz lakabınız ne
Dersim-62 30.07.2006, 08:49 hemde hacilli köyünden.uzun yillar oldu gidemeyeli köyüme. cooook özlemisim coook...
murat arkadasimda hacullu köyündenmis inan okuyunca cok sevindim belkide tanisiyoruzdur:thumbup1:
Dersim-62 30.07.2006, 21:28 bende pülümür hacilli köyündenim..
hatta burda köylüme bile raslayinca sasirdim..murat sen kimlerdensin??
keanu_1907 17.08.2006, 16:10 ben hacılı köyünüden gaçtim karaderbentte giderken hani şu pir sıltanların ilk geldikleri köydür ama güzel köydür dere içinde
Merhaba Ben PÜlÜmÜr KirkmeŞe KÖyÜnden
tanocan_ 27.08.2006, 16:29 slm benim annem pülümürün beğendik köyünden lolanlı ama ordan erzincana molla köyüne gitmişler
zelal_sultan 27.08.2006, 17:16 selam arkadaşlar pülümür olması şart degil ...dersimli 'yiz yetmez mi sizce ve de ALEVİYİZ..bundan büyük mutluluk olabilir mi bütün olmalıyız ..
birbirimize sahıp çıkmalıyız..öyle dgil mi arkadaşlar
zelal_sultan@hotmail.com
selam arkadaşlar pülümür olması şart degil ...dersimli 'yiz yetmez mi sizce ve de ALEVİYİZ..bundan büyük mutluluk olabilir mi bütün olmalıyız ..
birbirimize sahıp çıkmalıyız..öyle dgil mi arkadaşlar
..................@hotmail.com
evet oylede ne kadar dogru maıl adresını bu sekıl yayınlaman anlamadım :pinch: :pinch: :pinch:
dersimli_eko 27.08.2006, 17:39 pülümürün kabadal köyündenim
kayıra seydi 31.08.2006, 17:45 ben pülümürün kayırlar köyündenim
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ben pülümürün kayırlar köyündenim
Ben Erzincan doğumluyum ama babam Pülümür'ün Kırkmeşe köyünden.
kayıra seydi 01.09.2006, 12:34 bende pülümürün kayırlar köyündenim
erdal kOsem 01.09.2006, 12:48 benim babamda farğadin li yeni adı çaglayan
merhaba ben de kırmızı köprü köyündenim
keanu_1907 06.09.2006, 22:02 benim babamda farğadin li yeni adı çaglayan
çok duydum ben bu sene bu ismi yaaaa farğadin diye ama hatırlamıyorum bende bu arada bizimkiler baravlı
selam bende pülümür kırkmeşe köyündenim eski ismide göbürge
bıramunzur 10.09.2006, 02:35 selam annem kırmızı köprüden kocatepeli
selam bende pülümür kırkmeşe köyündenim eski ismide göbürge
lizgem bende aslen Kırkmeşeliyim. Senin kimlerden olduğunu öğrenebilirmiyim.
merhaba bende pülümür kırkmeşe köyünden
orhanyldz 22.09.2006, 18:54 merheba bende hasangazi köyündenim
ThassosIsland 22.09.2006, 19:00 Pülümür e gıtmıstım bır kere babam ıle.. henuz 11 yasındaydım ama yıne gozlerımı kapasam o goruntuler gozlerımın onunden film serıtı gibi gecer.
genis mese ormanlari, alabıldıgınce yesıl yaylalar, pülümür deresı, arap kızı diye bır dagda vardı sanırım onun cok guzelde bir destanı..
sehır merkezı daha cok buyuk bır koy gıbıydı 3-4 tane kahve ve birkac lokantası vardi.,
ama neyı unutmadın dersen
kavurmasi ve cicek bali
birde donerı :)
Çok guzeldı.. 11 yasındakı bır cocugun aklında kalanlar bunlardı. 11 yasında benı bu kadar etkıledıyse 22 yasında ne yapar bılmıyorum..
Pülümürluler cok guzel bir memleketınız var..
ek= duydugum kadarıyla sımdı birde bal festıvalı varmıs, ne yalan soylım orda olmak ısterdım..
ayıptır soylemesı 11 yasındakı gıbı o bala parmagımı banıp yemek ısterdım :)
basakozcan 22.09.2006, 21:21 selam arkadaşlar aranızda hasangazi köyünden olan warmı?
selam arkadaşlar aranızda hasangazi köyünden olan warmı?
ümraniyede çok var hasangazili. Şevalan aşiretinden çoğu
dersimo1662 11.10.2006, 22:45 merhaba canlar bende pülümürün kabadal köyündenim
Lazoşa_62 12.10.2006, 09:01 aramıza hoş geldin dersimo bende nazımiye liyim.
Ah dersimo dersim
ceme munzir hersina
Merhaba, ben pulumurluyum, babam Murdafan'dan, anemde Coban Yildizindan.
Partizan62 10.11.2006, 16:38 selam,bende pülümür`lüyüm,kovuklu köyünden
derdamigrano 23.11.2006, 00:44 mabe xer!
Bende Pülümürlüyüm, Meydanlar köyünden. Bukadar çok insanın burada olması, ve sanal da olsa bir arada olabilmekten çok mutluyum.
yildirim62 30.11.2006, 20:20 bende pülümür balpayan köyündenim
bende pülümür balpayan köyündenim
Annemin köyü balpayam ( Deşt)
usLanmaz62 28.12.2006, 14:55 selam.bende pülümürlüydüm bir zamanlar yani işin aslı şöyle.köyümüz eski adı ile fem yeni adı ile kabayeldir.güldiken mazrasındadır.köyümüz bazı sebeplerden dolayı pülümürden koparıldı ve bingöl yedisuya bağlandı.kızılbele giden herkes bizim evimizin önünden geçmiştir..
birdal can 28.12.2006, 16:39 Arkadaşlar doğum yerim sivas-imranlı.Fakat dedelerimiz pülümür den imranlıya göç etmişlerdir.Bende pülümürlü sayılırım...
Sevgili arkdaslar,
bir daha duyrmak istiyorum !
Bazi arkdaslar sordugu icin....
09.02.2007 tarihinde Hamburg da Pülümür gecesi düenlenicek !
Bütün gelirler ,Pülümür deki insaat da bulunan "Christian Ude egitim ve kültür merkezi" insaat in devam edilmesi icin kullanicak !
Destek bekliyoruz !
Darmstadt Pülümür e.V.
Off, keske gele bilsem :D
derdamigrano 20.01.2007, 13:03 merhaba arkadşlar foruma yeni üye oldum fakat derslerden vakit bulupta giremedim ben de pülümürlüyüm meydanlar mahallesinden kısmet olursa kpss sınavından sonra gidicem walla cok özledim memleketi..
bende meydanlar köyündenim. ne kadar orada yaşadın yada gidip geldin? acaba tanışma ihtimalimiz varmı
suskun-dersimli 21.01.2007, 21:14 merhaba canlar-dostlar ben pülümürlü değilim ama önemli olanda doğdugumuz toprakların adının DERSİM olması.Ben mazgirtliyim ama pülümürlüleri çok severim,piro_62 bra seni tanır gibiyim yada karıştırıyorumdur sanada merhaba tekrardan ve selam olsun DERSİM halkına...
merhaba canlar-dostlar ben pülümürlü değilim ama önemli olanda doğdugumuz toprakların adının DERSİM olması.Ben mazgirtliyim ama pülümürlüleri çok severim,piro_62 bra seni tanır gibiyim yada karıştırıyorumdur sanada merhaba tekrardan ve selam olsun DERSİM halkına...
Hoşgeldin can Merhaba
Nerden Tanıyosun Sankim Beni :devil2: :devil2:
Pülümür,Nazmiye, Mazgirt,Hozat............ Sonuç DERSİM evet Sanada Selam Olsun
İyi Forumlar
Evet aynen, simdi Dersim o bolgenin kurtce adi, veya eski adi, oyle duymustum. Ama burda Pulumur denir, baska nasil diyeceksin? Dersim orta solunda olan kasabalimisiniz? :D
Birine Dersimliyim diyince, eyer cahilse, hemen soyluyor neresi orasi, tabi Tunceli diyorum o anda, sonra hemen reflex gibi gelen soru : Kurtumu orasi?
suskun-dersimli 21.01.2007, 21:22 [QUOTE=PirO_62;61409]merhaba arkadaşlar ben de pülümürlüyüm Balpayam köyü ama şimdi adı Bozağakaraderbent olmus olsun adıda değişse fark etmez orası bizim köyümüz Dersimin bütün köylerindeki canlara selamlar[/MERHABA PİRO DAHA ÖNCE BAKTIGIMDA Bİ RESİM VARDI AVTARINDA SENİ BİRİNE BENZETTİM AMA ÖNCE DE DEDİĞİM GİBİ KARIŞTIRMIŞ OLABİLİRİM NEYSE MERHABA SANA:biggrin:
Pülümür NAzımiye, Hozat Ovacık Mazgirt Pertek Kiği vs hepsi Dersim'in parçasıdır. Hepimiz Dersimliyiz.
Pülümür NAzımiye, Hozat Ovacık Mazgirt Pertek Kiği vs hepsi Dersim'in parçasıdır. Hepimiz Dersimliyiz.
Evet, hepimiz dort dag icindeyiz :)
karakanat24 26.01.2007, 10:09 bende pülümür kırmızıköprü akdik köyündenim
balabaniz 03.02.2007, 13:07 merhaba perdar..ben süleymanusagina gitmistim..dedemle beraber..dedem yarbasilsi pasa mutlu..senin yazindan radara ciktigini okudum.bende cok ciktim dayim orda calisiyor hasan mutlu belki tanirsin..yarbasiyi tanirsin herhalde..riza aga var gülaga onunda oglu radarda calisiyordu yusuf abi
selamlar ya ben küllülüyüm ve balabanım daha yeni üye oldum bi an önce görüşelim.
orhanyldz 13.02.2007, 11:32 bende pülümürlüyüm can hasangazi köyünden
Beyceli var mı aranızda ?
Beyceli var mı aranızda ?
arkadas_62 07.03.2007, 13:54 Bende mazgirtliyim nolmuş yaniii
pülümürlüleri sorucagına tüm dersimlileri sorsana topraaaammmmm kurban olurum o topragın her santimetrekaresine pertek ve çemişgezek hariç onlar kendini iyi bilir dersimliyim demeyenlerin gönlümüzde yeri yoktur arkadaşim kendine iyi bak pülümürlü can hoşçakal...
Bende mazgirtliyim nolmuş yaniii
pülümürlüleri sorucagına tüm dersimlileri sorsana topraaaammmmm kurban olurum o topragın her santimetrekaresine pertek ve çemişgezek hariç onlar kendini iyi bilir dersimliyim demeyenlerin gönlümüzde yeri yoktur arkadaşim kendine iyi bak pülümürlü can hoşçakal...
Bra her ilçenin ayrı ayrı konuları var Mazgirtlilerde var Nazımiyelilerde Ovacıklılarda. Bu şekilde daha organize oluyor.
Ayrıca ben Pertek ve Çemişkezeklileride bizden sayarım onları dışlamak yanlış olur. Çemişkezekde Elazığlıyız diyen Türkler var tabiki. Ancak ben pek çok Sunni Çemişkezekli tanıyorum hepside Tunceliliyiz diyorlar.
Benim Yengemler Beyce Köyünden.Eski adı Pir sanırım.Bizim Koçgirililerde Pülümür Büyük köyden geldik derler :) O Köy şimdi Nazımiyede, yoksa Pülümürde büyük Köy mü var ?
pülümür ahh . olmazmı babam annem pülümürlü kırmızı köprüden.
pülümür ahh . olmazmı babam annem pülümürlü kırmızı köprüden.
Arilli misiniz ?
Yengemde Arilli Aşiretinden.. Beyce Köyü..
slm arkadaşlar ben de pülümür'ün şampaşa karaderbent köyündenim areyliyim aranız da areyiz veya şampaşalı varsa tanışmak isterim
Slm arkadaşlar pülümürlüleri burda görmek ne güzel bende yarbaşı köyündenim.
bende pülümürlüpüm kırkmeşe köyünden
bende pülümür gökçekonak köyündenim. bir kaç köylüm varmış sitede ne güzel. varmı başka tasniyeli?
Annem pülümür kaymaztepe köyünden.
tijadersim 24.06.2007, 13:48 merhaba canlar bende pülümürlüyüm:) küllü köyünün herdem mezrası..hala gidip geliriz..yeni köyde derler... SERE KOE MUNZURDE WORE ESTA..SERDO PUKELEKA TARİYO EWRO..Mİ RAXO SASKERDA SERWA TORE NEZON SON KOTİ NA TARİDE..
Merhaba
Merhaba..
Arkadaşımın mesajını iletiyorum;
Merhaba, ben 1978-79 yıllarında, Pülümür Küllü Köyünde Öğretmenlik yapmış, Ahmet Kartal'ın Oğluyum.Annem de Pülümür Kırmızı Köprünün Salördek Köyünden, Dilber(Kıymet) Aslan, buradan tüm Dersimlilere selam ederim..
Okay Kartal
merhaba canlar bende pülümürlüyüm:) küllü köyünün herdem mezrası..hala gidip geliriz..yeni köyde derler... SERE KOE MUNZURDE WORE ESTA..SERDO PUKELEKA TARİYO EWRO..Mİ RAXO SASKERDA SERWA TORE NEZON SON KOTİ NA TARİDE..
pulumurlusen neden erzincanli yaziyorsun? pulumurun bir cogu erzincanli oldu ama pulumur halen olmadi )))
EREN izm 21.08.2007, 16:46 Çünkü önceden pülümür erzincana baglıymış ondan. wayy pülürmü canlar
forumda artmış çok sevindim :) Gerçi bu sene pülümüre gitmek nasip olmadı ama özlemimi bi şekilde giderdim. erzincan sagolsun :)
Çünkü önceden pülümür erzincana baglıymış ondan. wayy pülürmü canlar
forumda artmış çok sevindim :) Gerçi bu sene pülümüre gitmek nasip olmadı ama özlemimi bi şekilde giderdim. erzincan sagolsun :)
evet bir sure bagli olabilir, pertegin elaziga hatta tuncelininde elaziga bagli oldugu zamanlar.
Dersimin yikilmasiylan ve dersim halkini rahat asimile yapmak icin bir sehir lazimdi (tunceli) cunku dersimin bir bolge olusu ve sehir olmayisi devletin dersim halkinin uzerine asimilasyanu engeliyordu ( zaten dersim direnisi seyit rizaylan bu sebeble baslamadimi) bu zaman icinde pulumurde erzincana baglana bilir zaten cok yakindirda. ama seyit riza doneminde pulumur dersime bagliydi, bunun en buyuk ornegide SURGUN edilen pulumurluler. ve bunlar asla kendilerine erzincali demezler cunku onlar asla asimile olmadilar.
rozerin62 23.08.2007, 15:27 Bende pülümür Murdafanlıyım.Ayrıca Meçi(Uzunevler) ve Pardi (Kaymaztepe) köylerindede akrabalarımız var.
balabaniz 28.08.2007, 21:06 slm bende radar cikmistim
kayıra seydi 29.08.2007, 19:08 köylerimiz çok güzel herkese gitmeyi tavsiye ederim
ErCaN_Wien 04.09.2007, 22:49 selam
ben kirmizi köprüden
kirmizi koprunun baliklari cok, ben hep oraya giderim baliga:wink: kaya baligi oldukca cok
Merhaba Herkese,
Ben Pülümür Gersinut köyündenim yeni adı ile Ardıçlı köyü.
EREN izm 12.09.2007, 19:44 Merhaba Herkese,
Ben Pülümür Gersinut köyündenim yeni adı ile Ardıçlı köyü.
wayy kardeşim hoşgeldin aramıza bende pülümürlüyüm :)
keyifli forumlar..
Pülümürde '' Büyük Köy '' isimli bir Köy var mı ?
Merhaba ben erzincanlıyım eşimde pülümür başkalecik köyünden.inanılmaz güzel bir yer köyü,pülümür,tunceli ,gözeler.Geçen sene gittim çok beğendim.Mutu köprüsü harikaydı tek bir kelimeyle.........
EREN izm 13.09.2007, 11:45 Merhaba ben erzincanlıyım eşimde pülümür başkalecik köyünden.inanılmaz güzel bir yer köyü,pülümür,tunceli ,gözeler.Geçen sene gittim çok beğendim.Mutu köprüsü harikaydı tek bir kelimeyle.........
evet harika yerler özellikle gözeler. ordaki akan suyu içemedim feci soguk.
insanın dişleri titriyo. aslında gezilecek güzel yerler var ama bizim süremiz
kısıtlıydı.pülümür yavaş yavaş gelişiyor ama :thumbup1:
merhaba bendee pülümürr lüyüm.. kırmızı köprüüden göçüp ''mutu''ya yerleşmişler bizimkiler..
felsefekolik 19.10.2007, 21:53 MERHABA CANLAR,BENDE DERSİMİN,KIRKLAR KÖYÜ YELEKLİ İLÇESİNDENİM,AMA MALESEF İSTANBUL DOGUMLUYUM.SEVGİLERİMLE.......:sweatdrop
SahHatayi 19.10.2007, 22:01 Yahu SahHatayi kardesim...Sana mesaj yazdim okumamissin herhalde...Seninle ayni köylüyüz....
selam birao-pil, ... evet haklisin köy haritadan kalkmis ... bir ara erzincana bir ara tunceliye sonra bingöle ve sonra gene tunceliye baglandiktan sonra haritadan sildiler ... köyde bir aile daha yasiyormus ...
biz yurt disindakilerdeniz...
köyümüzün tarihini bilirsin ... ve büyüklerimizide bilirsin .... sen hangi asiretdensin ?
hangi mezrada kaliyordunuz?
selam birao-pil, ... evet haklisin köy haritadan kalkmis ... bir ara erzincana bir ara tunceliye sonra bingöle ve sonra gene tunceliye baglandiktan sonra haritadan sildiler ... köyde bir aile daha yasiyormus ...
biz yurt disindakilerdeniz...
köyümüzün tarihini bilirsin ... ve büyüklerimizide bilirsin .... sen hangi asiretdensin ?
hangi mezrada kaliyordunuz?
sahhatayi, sen annemin asiretindesin...yani ayni ocakdansin...sana selam olsun...
Saygilar
Canan
zulfukar 18.11.2007, 20:41 Selam arkadaslar bende pulumur kirmizi kprunun aynik koyundenim.ama koy simdi bombos:( genelde hersene giderim ama sevincimi yasayamadan cunku bos
zülfikares 18.11.2007, 21:10 haklısınız ama burda hiç gayseril yokmu
zulfukar 18.11.2007, 21:32 yok can heralde bu topigi pulumurluler acmis.istersen sende oyle bir topik ac gelir heralde gayserililer:)
ErCaN_Wien 30.11.2007, 02:57 merhaba sevgili pülümürlü canlar bende pülümür/kirmizi köprü/mezra
(erzincan dogumluyum)
zulfukar 30.11.2007, 17:04 merhaba sevgili pülümürlü canlar bende pülümür/kirmizi köprü/mezra
(erzincan dogumluyum)
merhaba can bende kirmizikopruluyum koyumuz mezranin yani aynik.Belki bilirsin.mezrada akrabalarimiz var.Biliyormusun yazlari mezrada birkac aile kaliyor.Erzincanda 13 yil oturdum.
Biz akraba felan ckmayalim!?:)
ErCaN_Wien 30.11.2007, 17:11 :thumbup: haha bide akraba cikiyomusuz
mezra annemin köyü belki tanirsin dayimi kirmizi köprünün muhtari adi Kamer Güler
sen kimlerdensin?
erzincanda nerde kaldin?
ozkansahin6224 30.11.2007, 18:18 Bende Pülümürün Kayirlar Köyünde DoĞdum Ama Erzİncanda Oturuyorum
Pülümürün eski köylerinden şeterili olan varmi.
boro_dersimo 11.12.2007, 15:18 Merhaba Canlar ...
Ben Almanya da yasiyorum ama Annem Beyce Köyünde dogmus , Babam ise Hemlike de dogmus .. ben malesef Almanyada dogdum :D
Beyce veya Hemlike ( Sampasakaraderbent ) den kimse varsa ,
Belki tanidik veya ya Aileden cikar siniz ... cok sevinirim !
Ayrica cok gurur vericidir !
Herkese Kucak dolu selamlar
E.Burak A.
AnGeNehM 01.01.2008, 03:51 Tüm tunceli ve özelliklede Pülümürlü hemşerilerimin yeni yılını kutluyor devrim dolu yıllar diliyorum.
Umarım 2008 de herşey istediğiniz gibi olur.Yeni bir universite açılır dersimimize.
Munzurumuz bize kalır.
Sizleri seviyorum.İyi yıllar
zulfukar 01.01.2008, 22:59 Tüm tunceli ve özelliklede Pülümürlü hemşerilerimin yeni yılını kutluyor devrim dolu yıllar diliyorum.
Umarım 2008 de herşey istediğiniz gibi olur.Yeni bir universite açılır dersimimize.
Munzurumuz bize kalır.
Sizleri seviyorum.İyi yıllar
Nemek sizinlede hemsehriyiz!:) Ne güzel agzindan bal damliyor,üniversite,munzur gibi.Kulaga hos geliyor ama ben bunlarin gercekleseceginden umutsuz gibiyim.
Ama umulur ki sartlar ve kafalar degisirde o bal sozleriniz gerceklesir.
Nice baris ve huzur dolu yillara.
Bombalar yerine havayi fiseklerin batladigi tertemiz bir dunya diliyorum.
AnGeNehM 02.01.2008, 03:52 Nemek sizinlede hemsehriyiz!:) Ne güzel agzindan bal damliyor,üniversite,munzur gibi.Kulaga hos geliyor ama ben bunlarin gercekleseceginden umutsuz gibiyim.
Ama umulur ki sartlar ve kafalar degisirde o bal sozleriniz gerceklesir.
Nice baris ve huzur dolu yillara.
Bombalar yerine havayi fiseklerin batladigi tertemiz bir dunya diliyorum.
Evet benim babam Pülümür / Dereboyu doğumlu,Annem ise Ovacık doğumludur.
Ben kendim malesef doğum olarak Dersim'li değilim.
Babam bundan 45 sene önce daha gençken Zonguldağa gitmiş,yıllarca madem işçiliği yapmış 25 sene sonra emekli olması benim doğumuma denk gelmiş ve Bursa'ya yerleşmişiz.
Dersim doğumlu olmayı çok isterdim fakat annem babam oralı olduğu için zaten bizde dersimliyiz.
Dilek ve temennilerime gelince.Herşey için ayrı ve özel istekler vardır.
Bende Tunceli için 2008 yılının gümdenden düşmeyen Munzur Univesitesi ve Munzur çayının baraj olmaması konusunda temennilerde bulundum.
Şu anda Universite olmayan il sayısı yanlış hatırlamıyorsam 7 idi.
Bu kalan İllerin arasında Tuncelide var ve yeni bir universite tarihini bilemesemde yapılacaktır.
Yalnız adı Kamer GENÇ'in istediği gibi Munzur Universitesi olurmu onuda bilemem.
Universite sayısı 200 e yaklaşacak fakat genelde Özel Universiteler açılacak.
Tunceli için ise bir devlet Univesitesi kurulacağı söyleniyor.
Umarım bu güzel istekler yerine gelirde Universite sayesinde İl kalkınır nufüsü artar güvenliği artar.Bunlar gerçekten gerçekleşmesini canii gönülden istediğimiz şeylerdir.
2008 de Tunceli için hayırlı olsun.
bizim köyden kimse varmı yahu bari burada görüşürüz memleketi gördüğümüz yok zaten
zulfukar 05.01.2008, 19:33 bizim köyden kimse varmı yahu bari burada görüşürüz memleketi gördüğümüz yok zaten
Kardes bende aynikliyim:) senede bir defa giderim koye ama her gittigimde icim burkuluyor kahroluyorum.
Ama yinede dedemin mezarini ihmal etmemeye calisiyorum!
Saygilar...
Bonema74 14.01.2008, 13:40 Selam Canlar,
bende Pülümür/Saribudak köyünden. Ayni köyden olanlar yazsinlar :-) Sevinirim...
arkadaşlar selam ya kırmızı köprü pardiden kimse yokmu yahu
zulfukar 18.01.2008, 19:07 arkadaşlar selam ya kırmızı köprü pardiden kimse yokmu yahu
Aktik(aynik) Olmazimi?:)
selam pülümürlüler bende balpayamlıyım (deşte) veya ağatuzlası nın olduğu nahiye tabiki bitirdiler nahiyeyi haritadan bile kaldırdılar.
arkadaşlar selam ya kırmızı köprü pardiden kimse yokmu yahu
bra seni tek brakmiyalim:biggrin:
ben baliga kirmizi kopruge giderim, cok balik var orda:biggrin:
selam pülümürlüler bende balpayamlıyım (deşte) veya ağatuzlası nın olduğu nahiye tabiki bitirdiler nahiyeyi haritadan bile kaldırdılar.
Musayip çalışmalar devam ediyor. Köyün tüzel kişiliğini geri alacağız inşallah.
DersimliM 23.02.2008, 13:48 merhaba ben de pülümürlüyüm balpayamdan ama şimdi balpayamın adı değişti keşke değişmeseydi...
guvenbektas 06.03.2008, 04:43 bende pülümürlüyüm ama kahrolarak söylüyorum ki ben kırmızıköprüye bağlı eski adı varemir yeni adı efeağlı olan köydenim.neden kahroluyorum cunkı bır tane tas tas ustunde yok artık koyumde 30 sene evvel hayat sartlarından dolayı goc etmek zorunda kalmısız.ve asker babalar saolsunlar arkamızdan bomba yagmuruna mı tutmuslar artık ne bırakılan evlerımzın bır tane ble tası ortada yok.ama herseye rağmen dersımlıyım PÜLÜMÜRlüyüm
nekadar cok pülümür varmış :) bende pülümür'lüyüm
merhaba arkadaslar,
pülümürlülere selamlar!
guvenbektas 09.03.2008, 19:18 selamlar hemşerm.
EREN izm 09.03.2008, 20:12 Pülümür eskiden erzincana baglıymış sanırım dogrumu ??
ilk duyuyorum erzincana bagli oldugunu sanmiyorum dogru olsun.
guvenbektas 10.03.2008, 02:25 dersım den once kalan adındaymıs dersım o donemden berıde pulumurluler alsverıse hep erzıncana gıderlermıs daha kolay ve yakın dıye
oyuzden de erzıncana baglı oldugu rıvayet edılır dogru olma ıhtımalıde var yanı.ama kesın kanıt bı harıta olmadan kabul edılemz.ama olsada faretmez erzıncanlıların da buyuk coguynlugu aslen dersımlıdır
:D
|