Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzonda yasananlar

Ezo
11.04.2005, 22:06
Bu resmi buraya eklerken aslinda yorumsuz eklemiyi düsündum ama düsuncelerimide yazmadan yapamiyacagim. Ben bir insanolarak bu resmi gordugumde ve tv izledigimde inazilmaz sekilde etkileniyorum benim mantigim bunlari kabul etmiyor. Bu insanlar neden bu kadar saldirgan neden insan hayatti bu kadar degersiz karsindaki insanlari bu kadar öldurme istegi nicin sadece düsunce farki oldugun icinmi....8 maartta polisler kadinlari linc etti ve trabzonda sozde halk linc etti kimi bir kac insani...... yazikkk..

TheGodfather
12.04.2005, 00:00
Böyle bir linç girişimini elbette kimse kabul edimez ama eda bu konuda sadece söylenelere yada kulaktan duyma şeylere göre yorum yapılması taraftarı değilim...Elbetteki insan hayatına değer vermeyen linç gierişiminde bulunan kişileri tasvip etmiyoruz...Ama ! bildiri dağıtmaya çalışan bu kişilerde sütten çıkmış ak değiller...Bölücülük yapıyorlar..(güya amaç Ftipi ceza evlerini protesto etmekmiş..Kardeşim benim ülkeme Tc diyen bir kişiye ben ne kadar itimat edebilirim) Tek sloganlarıda kahrolsun faşizm..Türkiyede faşizm ölmüştür..Sadece bazı provakatorlerin nazi kışkırtması ile halak empoze edilmeye çalışılıyor..Bu durumda faşizmi protesto eden aslında faşizme karşı bir hayran kitlesi oluşturtmakta..Aklı selim bir kişinin faşizme karşı protesto eylemini yapan kişiye tek cevabı ' Git işine kardeşim..Faşizm mi kaldı.Git karnın doyuracak işte çalış' demesidir.Son olarak Eda lütfen objektif olalım...Objetif olmazsak bazıların yaptıkları gibi yargıısız infaz yapmış oluruz..Sanığın idamına şahitlerin dinlenmesine gibi.
Not: TRabzon halkının yaklaşık yarısı sol düşünceye sahiptir..Diğetrleri ise muhafazakardır.Medya tarafından abartılan bazı güçler tarfından pohpohlanan bu linç girişimini yapanlar daha çok KAradeniz Teknik Üniversitesinde okuyan mhp üyesi öğrencilerdir...Ben son olarak diyorumki...
Yaşasın halkların kardeşliği
Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti
sevgiler saygılar

Alevimen
12.04.2005, 00:19
thegodfather Eda'nın yazısını tekrar okumalısınız. ''..?NSAN OLARAK..'' diyor.

(bu ara trabzon halkı linç olaylara alışkın bir tablo çiziyor: o dönemde Trabzonspor'da oynayan Ogün ve sanırsam bir futbolcu daha linç edilmekten zor kurtuldular. Ve bugün aynı tablo... Hiç bir ilerleme yok, gerileme var.)

Alevi_cocuk
12.04.2005, 14:11
Trabnzonda yaşanan olaylar insanlık ayıpıdır bu olay burda kalmaz sol görüşlü yoldaşlar bu olayın peşini bırakmaz.
ÜLkücü lere faşistlere ölüm
yaşasın tam bağamsız ve gerçekten demokratik bir türkyiye
provakasyon ara son halkların kardeşliği zaferi kazanacak..

Alevimen
12.04.2005, 14:27
Trabnzonda yaşanan olaylar insanlık ayıpıdır bu olay burda kalmaz sol görüşlü yoldaşlar bu olayın peşini bırakmaz.
ÜLkücü lere faşistlere ölüm
yaşasın tam bağamsız ve gerçekten demokratik bir türkyiye
provakasyon ara son halkların kardeşliği zaferi kazanacak..

Lütfen objektifliğinizi kaybetmeyin, forumda bu tür gereksiz bulduğum yazıları ve sloganları yazmayın. KURALLARA Dikkat edin. teşekkürler.

Ezo
12.04.2005, 17:50
arkdaslar ben linçe ugrayan insanlarin saci yada solcu oldugu beni ilgilendir miyor ben o noktaya bakmiyorum ben o resimdeki goruntuye karsiyim kim nasil dusunurse dusun sun o BIR INSANDIR..... Biraz empati yapin ozman anlarsiniz....

YOLGEZER1984
12.04.2005, 20:49
Trabzon?daki provokasyon amacına ulaşamamıştır. Yalan bir haber çıkartılarak, Türkiye Cumhuriyeti bayrağının yakıldığı, sivil faşitler tarafından ortalığa yayıldı. Oysa, böyle bir olay yoktu. TAYAD?lılar ?Tecriti Kaldırın, Ölümleri Durdurun? talebini duyurmak için yaptıkları bildiri dağıtımı sırasında sivil faşistlerin, polis destekli, organizeli saldırısıyla karşı karşıya kaldılar. Ne bir bayrak yakma var, ne bir hakaret var ortada; ortada olan hedef gösterilerek, saldırılan 5 TAYAD üyesi var.

allah için yaa..! bayrak hassiyetinden bahsediyorlar özelliklede basın...bayrak hassiyetinin olumlu bir noktaya gelmediğinden bahsediyorlar..Bu hassasiyeti yaratanlar kim peki? Ekranlarında bayrak dalgalandıranlar, bize bu yapılamaz dişerek 2 çocuğun yaptığı olayı bu noktalara getirenler, programlarını kırmızı-beyaz giysilerle sunan televizyoncular?bence bunların sorumluluğunda gerçekeleşmiş bir olay bu.

BENDE ?UNU anlamıyorum..:

Bağımlılık antlaşmalarının altına çekinmeden imza atanlar, başlarına geçirilen çuval sırasında ulusal onurlarını unutanlar, ülke toprağını askeri üs adı altında emperyalizme satarken hatırlamadıkları vatanseverliği her nedense hatırlayıverip her zaman hazır ve nazır tuttukları sivil faşitleri meydanlara çıkarmaya devam ediyorlar. Vali, kaymakam, milletvekili, jandarma komutanları öncülüğünde bayrak yürüyüşleri adı altında başlatılan, vatanseverlik adına kitap avıyla devam eden şovenist dalga şimdi de sivil faşist saldırılarla sürüyor.?..öyle değil mi..

ve aynı zamanda bu insanlar basın açıklaması yapacakken o kadar insanı oraya kim topladı.. tabbi ki bu olayın içinde bence TRAPZON polisinin parmağı var. çünkü bu gurup EMN?YET binası önüne kadar yürüyüş yapmıştır* neden bunları engellemediler..

bu insanlar varya tam bir EMPERYAL?ST kendilerini MHP olarak türkiyenin baş tacı olarak gösteren bu şerefsizler amerikanın itidir.. işte asıl sahte vatanseverler de bunlardır.

birde buğün gazetelerde okudum trabzon valisi bu basın açıklaması yapanları ""SUÇLU "" bulmuş..ne hakla soruyorum sizlere ne hakla ... bu insanların bildirge dagıtması yasak olmadığı gibi bunu böyle yapan insanları kınıyorum.. yazıklar olsun sizlere de savunduğunuz değerlerde...

daha yazacağım çok şey var ama kurallar yüzünden yazamıyorum .... :24:

TheGodfather
12.04.2005, 21:34
arkdaslar ben linçe ugrayan insanlarin saci yada solcu oldugu beni ilgilendir miyor ben o noktaya bakmiyorum ben o resimdeki goruntuye karsiyim kim nasil dusunurse dusun sun o BIR INSANDIR..... Biraz empati yapin ozman anlarsiniz....

Olaya sağ sol davası olarak bakılmamalı doğru...
Yalnız Türkiyenin bu başbelası ülkücü faşist köpekçiler( ağır ithamdan dolayı çok özür dilerim) yinede bu ithamı buraya eklemek istiyorum..Bayrak yakılması olayını proveke edenlerde maalesef faşistler..Bayrağımız üzerinden rant sağlamaya çalışan bu kişiler çağımızın baş belası olan cahilliğin cüheallığın önderleridir.Bunları yapanların maraş katliamını yapanlardan farkı yoktur...Yalnız ülkesini seven vatandaşlık bilincinde olan her kişiye sevgi ile yaklaşırız..Trabzondaki bu manzara Trbazona gönderilen ülkücü faşistlerin bir provakasyonudur..Yalnız bu gibi kişiler kalabalık Trabzon nufusu arasında 1000 kişilk bir çapulcu çetesidir...Ülkemizin huzurunu bozacak her provakasyona karşı olmalıyız...Eda yukarıdaki resim zaten hepimizin tüylerini diken diken etmektedir..Bizde senin düşündüğün gibi bu manzaralara karşıyız...Faşizme geçit yok....

munzur_hozat
12.04.2005, 23:34
Ben olaya önce başka bir açıdan bakmak istiyorum tabiki yapılanlar yanlış, ama f tipi cezaevlerini f tipi cezaevi olmayan ve sağ ağırlıklı bir ilde pretosto etmek ilginç geldi.Sonra bugün trabzondaki olayları kınamak için sağ ağırlıklı sakaryada eylem yapılıyor.Koskoca istanbulda bir tane eylem bile yok.Demokrasilerde insanların düşüncülerini özgürce ifade etmesine ne devlet nede sokaktaki insan karışabilir.Karşı görüşteki insanı pretosto etme yöntemi şiddet kullanarak yapılamaz.Trabzondaki olayları ülkü ocaklarının düzenlediği açık.Bu grup Çorumdada aleviler cami yaktı diyenler.Demek istediğim ortada bir yanlışlık varsa bu tek taraflı olmaz.Ayrıca 1999 seçimlerde milliyetçilik rüzgarıyla iktidara gelenler, biliyorlarki bir daha iktidar yüzü göremeyecekler,takii milletin içinde milliyetçilik duygularını hortlatmadıkları sürece.Çocuk mu kandırıyorlar, bayrağı yakanlar ilkokul öğrencisi çıkıyor ben nerden bileyim bir ülkücü o çocukların eline bayrağı vermedi.Amaç iktidar olmak olduktan sonra.Yorum sizin!

Nefer_Nefru
13.04.2005, 00:11
Ben olaya önce başka bir açıdan bakmak istiyorum tabiki yapılanlar yanlış, ama f tipi cezaevlerini f tipi cezaevi olmayan ve sağ ağırlıklı bir ilde pretosto etmek ilginç geldi.Sonra bugün trabzondaki olayları kınamak için sağ ağırlıklı sakaryada eylem yapılıyor.Koskoca istanbulda bir tane eylem bile yok.Demokrasilerde insanların düşüncülerini özgürce ifade etmesine ne devlet nede sokaktaki insan karışabilir.Karşı görüşteki insanı pretosto etme yöntemi şiddet kullanarak yapılamaz.Trabzondaki olayları ülkü ocaklarının düzenlediği açık.Bu grup Çorumdada aleviler cami yaktı diyenler.Demek istediğim ortada bir yanlışlık varsa bu tek taraflı olmaz.Ayrıca 1999 seçimlerde milliyetçilik rüzgarıyla iktidara gelenler, biliyorlarki bir daha iktidar yüzü göremeyecekler,takii milletin içinde milliyetçilik duygularını hortlatmadıkları sürece.Çocuk mu kandırıyorlar, bayrağı yakanlar ilkokul öğrencisi çıkıyor ben nerden bileyim bir ülkücü o çocukların eline bayrağı vermedi.Amaç iktidar olmak olduktan sonra.Yorum sizin!

Seni tebrik ederim .. Bu konuda thegodfather'lada aynı görüşteyim..(Zaten birbirimizi tanıyoruz her konuda hemfikiriz hehehe :) ) Gerçekten çok güzel olaya yaklaşmıssın..Ben Trabzonluyum aslında.Ama 12 yıldır bir kez gittim oraya..Trabzonlu olan arkadaşlarımın anlattıklarına göre Trabzonda bir değişim süreci yaşanmaktadır.Bunu takunyacı Akp ve faşist Mhp ve şeriatçı sanırım son olarak adı SAADet partisi(Anayasama mahkemesi şu anda bu partiyi kapatıp adı değiştirilmişse bundan henüz haberim yok...:).........)ni 28 mart seçimlerinde sandığa gömmüştür..Ben Chp'yide tasvip etmiyorum ama Trabzon'u sol partinin alması bence çok anlamlı..Yalnız munzur Hozat kardeşin dediği gibi Trabzonluların çoğu sağ ağırlıklı değildir.Trabzonun yerlisi büyük bir oranda sol ağırlıklıdır..Trabzonu bazi seçimlerde alan sağ partiler Trabzona göç eden Erzurum,Erzincan,Van Muş gibi illerden göç eden muhafazakar kesimdir...Araştırmalara göre bugün Trabzonda yaşayan nüfüsün nerdeyse yarısı göçmen...TRabzon mhp'nin takunyacısı olmaz olamazda...Trabzon faşist asla olamaz.Ben Mersindeki olayları Thegodfather nickli arkadaşında belirttiği gibi Mhp'nin parmağı olduğuna inanıyorum..1999 da da Apo'nun yakalanmasıyla milliyetçi bir rüzgar oluştu.Neticede meclise giren Mhp ve yandaşları...Tekrar meclise girmenin çabası içindedir.Bundan dolayı ülkede suni günden yaratarak saf olan halkımıza vatan millet sakarya nidalarıyla tekrar oyuna getirme peşindedir.Yazıklar olsun bu mhp takunyacılığı yapanlara.Yazıklar olsun....En iyi mhp'li dead mhp'lidir..:)
Faşizme hayır...(Bana göre mhp süttten çıkmış akta olsa ülkemizin fazlalık pisliklerinden biridir.)Bu parti ülkemizin güvenliği ve salahiyeti açısından hemen en küçük kuruluşuna kadar dağıtılmalıdır.Mhp meclise asla giremeyecektir....
Dostça kalın

Alevi_cocuk
13.04.2005, 14:07
yolgezer provakosyonlar amacına ulaşmadı diyorsun doğru ama ya ulaşırsa ne olacak bence yavaş yavaş faşistler hedefine ulaşmaya çalışıyorlar Trabzonda yaşananlardan sonra Sivas ta yaşanan olaylarda bunun bir göstergesdidir diye düşünüyorum

YOLGEZER1984
13.04.2005, 15:45
merak etme gene bir katliam yapacaklar...

Alevi_cocuk
15.04.2005, 09:25
Buna sessiz kalmayacağız bardağı taşıracak sadece bir damla kaldı eğer oda damlarsa vay Türkiyenin haline....

Barış.........

Duncan
15.04.2005, 15:49
Türkiyede insanlar darbe yaşamaktan acı çekmekten artık herşeyi öğrendi zannetmiyorum ki geçmişte olanlar olsun ama halkın manevi duyguları ile oyun oynanmamalı .Trabzon olayının bayrak olayı ile alakası yok ama yapılan provakasyon tayadlı arkadaşların dövülmesine neden olmuş .Bayrak için benim söyleyebileceğim tek söz kimin bayragı yakılır yırtılır vb yapılırsa aynı tepkiyi veririm çünkü bayraklar ulusların onurudur Türk bayragı alman bayragı Kürt bayragı Çin bayragı farketmez

Özenturk
23.04.2005, 09:43
munzur hozat sana aynen katılıyorum,

Ceyhun
30.06.2005, 17:19
Yapılan Maraş, Sivas, Çorum olaylarına benzer bir faşist kışkırtmaydı. Neyse ki gençler sağ kurtulmuşlar. Adamlar televizyondan bile "Bayrak yaktılar." diye yalan yanlış altyazılar geçmişler.

MuratAsilturk
20.09.2005, 23:09
Olaya sağ sol davası olarak bakılmamalı doğru...
Yalnız Türkiyenin bu başbelası ülkücü faşist köpekçiler( ağır ithamdan dolayı çok özür dilerim) yinede bu ithamı buraya eklemek istiyorum..Bayrak yakılması olayını proveke edenlerde maalesef faşistler..Bayrağımız üzerinden rant sağlamaya çalışan bu kişiler çağımızın baş belası olan cahilliğin cüheallığın önderleridir.Bunları yapanların maraş katliamını yapanlardan farkı yoktur...Yalnız ülkesini seven vatandaşlık bilincinde olan her kişiye sevgi ile yaklaşırız..Trabzondaki bu manzara Trbazona gönderilen ülkücü faşistlerin bir provakasyonudur..Yalnız bu gibi kişiler kalabalık Trabzon nufusu arasında 1000 kişilk bir çapulcu çetesidir...Ülkemizin huzurunu bozacak her provakasyona karşı olmalıyız...Eda yukarıdaki resim zaten hepimizin tüylerini diken diken etmektedir..Bizde senin düşündüğün gibi bu manzaralara karşıyız...Faşizme geçit yok....

yazık...hem rumuzunun imzasında "barış" kelimesini kullanacaksın hem de bu vatanın öz evlatları olan ülkücüleri "faşist" likle suçlayacaksın.Ne yapayım ben şimdi? Sen faşist dedin diye ülkücülüğümü mü inkar edeyim?
yahu bi karar verin kardeşim:ırkçımıyız yoksa dinci mi?
Eğer ırkçıysak nasıl müslüman olabiliriz? Eğer dinciysek nasıl ırkçılık yapabiliriz?
Irkçı sitelerinde sabah akşam ülkücülere ,yeterince ırkçı olmadıkları için (o nedemekse ) sövenler mi haklı,yoksa bizi faşistlikle suçlayan sen mi?
Trabzonda linç girişimi demişsiniz ve bayrak olayını provakasyon olarak nitelendirmişsiniz!
1-Eğer linç girişiminde insanların yapmak istediği gerçekten "linç" olsaydı o insanların "atomunu" bulamazdınız! Düşünün gazetelerde "binlerce kişi bir kaç öğrenciye linç girişiminde bulundu" söylemi ne kadar doğru olabilir matematikten en ufak anlayan bir kişi için? binlerce kişi bir kaç kişiyi gerçekten linç etmek istese feriştah gelse kurtaramaz o kişileri
2-Türk bayrağına yapılan saygısızlıktan sonra başlatılan girişimleri provakasyon olarak nitelendiren bir insan bana şunu açıklamak zorunda:
Neden Trabzon? Neden Diyarbakır değil Batman değil Muş değil Trabzon?
Siz bayrak olayını büyük bir provakasyon olarak nitelendirirken,aklınızdan bir sn bile neden Trabzon sorusu geçti mi?Karadenizli Türk! kardeşlerimizin milliyetçilik konusundaki hassasiyetleri ve heyecanlı yapıları açık ve net...
Şimdi anladınız mı neden Trabzon?İşte asıl provakasyon burada!
3-Hem diyorsunuz ki Trabzonun yarısı solcudur hem de "linç girişiminde bulunanlar" "faşist köpekçi ülkücülerdir".Lütfen ikilemlerden ve genellemelerden uzak bir şekilde düşünün.
a-Milliyetçilik biz ülkücülerin tekelinde mi? Solcu insanlar milliyetçi olamaz mı?
b-Size göre "linç girişimi" bana göre "vatana millete bağlılığı" ifade eden bu olaya girişenlerin alnında ülkücü mü yazmakta? Yoksa siz de biz ülkücüleri,kürtçü ilan eden pis ırkçılar (kendilerine "Türkçü Toplumcu Budun " diyenler,şamanist Türkçüler vs.) gibi tipimize bakıp mı anlıyorsunuz ne olduğumuzu?

Lütfen bu yazdıklarımı bir isyandan çok sizinle aynı kültürden olmasına rağmen "köpekçi" olarak nitelendirdiğiniz Trabzonlu asil kardeşlerim adına
bir cavap hakkı olarak nitelendirip yanlışlarımı yüzüme vurun.Vurun ki düzeltelim ama lütfen bana da "köpekçi" demeden...Çünkü eğer ben köpekçiysem babam da annem de dedemde dayımda teyzem de köpekçi.
Ve köpekçilik yapan köpek olduğuna göre biz de "köpeğiz"...
Ve eğer birilerine empati uygulamak niyetinde iseniz,birileri sizin vatanınıza yuvanıza göz dikmiş kişiler değil onlara karşı koyanlar olsun!

MuratAsilturk
20.09.2005, 23:20
lütfen şu pis ırkçıların sitesine girin...Burada vermem ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bize ırkçı dediğiniz için durup düşünmenize sebep olacağına eminim.
www.nihalatsiz.org (http://www.nihalatsiz.org)

Buraya girip arama bölümüne girip "ülkücü" yazın.Sizin faşist dediğiniz kişiler orada ne için sövülüyor!
Bu adamlar tarafımdan elmeğime ırkçı olmayan milliyetçiliği savunan bir kişi olduğumdan gelen tehtidleri görmek isteyen arkadaşlarıma elmek kutumda olanları gönderebilirim...İnanmayanlar gelsin elmek şifremi de vereyim canınız sağolsun...

Ceyhun
21.09.2005, 11:57
1-Eğer linç girişiminde insanların yapmak istediği gerçekten "linç" olsaydı o insanların "atomunu" bulamazdınız! Düşünün gazetelerde "binlerce kişi bir kaç öğrenciye linç girişiminde bulundu" söylemi ne kadar doğru olabilir matematikten en ufak anlayan bir kişi için? binlerce kişi bir kaç kişiyi gerçekten linç etmek istese feriştah gelse kurtaramaz o kişileri

Televizyonlarda hepimiz izledik bazı insanların nasıl insanlıktan çıkıp başka insanlara nasıl saldırabileceğini. Binlerce kişi arasında kalmış 4 tane genci ve duygularını hepimiz yaşadık.

2-Türk bayrağına yapılan saygısızlıktan sonra başlatılan girişimleri provakasyon olarak nitelendiren bir insan bana şunu açıklamak zorunda:
Neden Trabzon? Neden Diyarbakır değil Batman değil Muş değil Trabzon?
Siz bayrak olayını büyük bir provakasyon olarak nitelendirirken,aklınızdan bir sn bile neden Trabzon sorusu geçti mi?Karadenizli Türk! kardeşlerimizin milliyetçilik konusundaki hassasiyetleri ve heyecanlı yapıları açık ve net...
Şimdi anladınız mı neden Trabzon?İşte asıl provakasyon burada!

Bu o insanların Trabzon'da ilk bildiri dağıtışları değilmiş. Türkiye'nin heryerinde dağıtıyorlar. Bu yüzden "Neden Trabzon" gibi bir soru olamaz. Şu olabilir. Türkiye'nin her yanından insanlar bildiri dağıtabiliyorken, Trabzon'dakiler farklı fikirlere tahammül edemiyor?

a-Milliyetçilik biz ülkücülerin tekelinde mi? Solcu insanlar milliyetçi olamaz mı?

Milliyetçilik dediğin şey cezaevleri hakkında bildiri dağıtan birkaç genci linç etmeye çalışmaksa vallahi ben değilim. Hiçbir solcunun da olacağını sanmıyorum. Olsa olsa ülkücüler olur gibime geliyor.

b-Size göre "linç girişimi" bana göre "vatana millete bağlılığı" ifade eden bu olaya girişenlerin alnında ülkücü mü yazmakta? Yoksa siz de biz ülkücüleri,kürtçü ilan eden pis ırkçılar (kendilerine "Türkçü Toplumcu Budun " diyenler,şamanist Türkçüler vs.) gibi tipimize bakıp mı anlıyorsunuz ne olduğumuzu?

:) Komik olmuş. Benim tanıdığım insanlar içinde bu gençleri öldürme girişimini "vatana millete bağlılık" olarak ifade edebilecek sadece ülkücüler var. Sizin yazınızdan da bu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla hayatın bize öğrettikleri ışığında o saldırganların alnının ortasında "ülkücü" yazması gerekmiyor. Bu memleket ahır değil. Karşıt görüşlere, farklı fikirlere, hoşunuza gitmeyen bildirilere tahammül edememeyi, "vatana millete bağlılık" diye servis etmeniz gülünç olmuş.

Lütfen bu yazdıklarımı bir isyandan çok sizinle aynı kültürden olmasına rağmen "köpekçi" olarak nitelendirdiğiniz Trabzonlu asil kardeşlerim adına
bir cavap hakkı olarak nitelendirip yanlışlarımı yüzüme vurun

Ne aynı kültürü? 4 tane solcu genci öldürmeye çalışanlara "asil" falan diyeceksin sonra empatiden, aynı kültürden, kardeşlikten bahsedeceksin. Köpekçi mi, köpek mi ne olduğunuz konusunda fikir yürütecek değilim. Ama pek insanlığa faydalı düşünceler taşımadığınızı bir yazınızdan anlayabilmiş durumdayım.

Ve eğer birilerine empati uygulamak niyetinde iseniz,birileri sizin vatanınıza yuvanıza göz dikmiş kişiler değil onlara karşı koyanlar olsun!

Hem empatiden bahsedeceksin, hem de hoşuna gitmeyen bir bildiriyi dağıtan solcuları "vatana göz dikmiş" falan filan diye linç etmeye kalkacaksın. Hem "ülkücüyüm ama bana köpekçi demeyin" diye saygı bekliyorsun ama solculara hiç saygı gösterdiğin yok. Hatta onları "vatan haini" ilan edip, öldürmeye çalışanları "asil" olarak niteleyerek; solculara, yani bizlere saygısızlık yapıyorsun. Önce insanlara saldırmadan, linç etmeye kalkmadan, hoşunuza gitmeyen düşünceleri hain ilan etmeden tartışmayı öğrenin; sonra saygı beklerseniz biz de anlayışla karşılayabiliriz.

MuratAsilturk
21.09.2005, 16:00
ben sana soruyorum işte gerçekten olay linç girişimi olsaydı binlerce insanın arasından bu kişler canlı olarak nasıl kurtulurdu sen bana onu anlat?
dağıtılan bildiri "cezaevleri " hakkında mı yoksa çoğunu PKK lıların oluşturduğu "cezaevi
birimleri" mi? Eğer birincisi ise (ki öyle değil) sen haklısın...Bu arada "empati" kelimesini yukarıda ki bir arkadaşın sözlerine istinaden söylediğimi eğer forumu dikkatli takip etseydiniz anlardınız.
Ama ille de tayadlılar haklı diyorsanız hak bildiğiniz yolun "sol"undan gidersiniz olur biter.
Önünüze kuyu çıkarsa haklı gördükleriniz size çelme çakar,biz ise bize "köpekçi" muamelesi yaptığınız halde tek vatanın,tek milletin insanları olduğumuzu hatırlar sizi o kuyudan çıkarmaya uğraşırız.Tabii, kuyuya doğru uzattığımız ele tenezzül ederseniz.
Bu arada eğer her hangi bir ülkücü forumunda alevilere "köpek" ,ya da farklı kültür insanı muamelesi yapıldığını bana kanıtlarsan,senden özür diler bu forumu derhal terk ederim.
----------
Bu arada ,benim "katliam" ,"linç" diyebileceğim olay "çorumda" yaşanmıştır ve bunu 'kendisine "ülkücü" diyen' insanlar yapmıştır.Eğer niyetim kötü olsaydı ben bunu inkar ederdim isterseniz bu konu hakkında açılmış başlıkta yazdıklarımı okuyabilirsiniz...
Ama benim anlamadığım şey "pkk" lı yakınlarının kaldığı "cezaevi birimleri" hakkında bildiri dağıtan gençlere Trabzon "ilimizin" "öz be öz" Türkleri (binlerce kişinin bi kaç kişinin burnunu bile kanatmadan) yaptığı linç girişiminde ayağa kalkıyorsunuz da telafer olaylarına gıgınız çıkmıyor solcu bey?
O köpekçi dediğiniz insanların sitesine bakarsanız sabah akşam telafer katliamını sabahtan akşama kadar konuşuyoruz ,tartışıyoruz...
Bu mu sizin "insan sevgisi" anlayışınız?

Ceyhun
21.09.2005, 21:50
ben sana soruyorum işte gerçekten olay linç girişimi olsaydı binlerce insanın arasından bu kişler canlı olarak nasıl kurtulurdu sen bana onu anlat?

Neyi anlatmaya çalışıyorsun. Binlerce kişilik azgın bir kalabalığın polis akrebinin üzerine çıkmasını gözümüzle görmedik mi? Nasıl bir linç girişimi değil bu. Ortada kalmış genç bir kızın saçının başının yolunduğunu, yumruklandığını görmedik mi? Yüzlerce kişi tek başına kalmış bir kızı yumrukluyor. Asillerya :)

dağıtılan bildiri "cezaevleri " hakkında mı yoksa çoğunu PKK lıların oluşturduğu "cezaevi
birimleri" mi? Eğer birincisi ise (ki öyle değil) sen haklısın...Bu arada "empati" kelimesini yukarıda ki bir arkadaşın sözlerine istinaden söylediğimi eğer forumu dikkatli takip etseydiniz anlardınız.

Bilgi eksikliğiyle konuşmayalım arkadaşım. Ben bu işleri takip eden biriyim. Dağıtılan bildiri F Tipi cezaevleri hakkında. F Tipi cezaevlerinin PKK ile ilgisi ne? İmralı hakkında mı bildiri dağıtıyorlar. Bu bildiriler F Tipi cezaevlerinin açıldığı 2000 yılından beri dağıtılıyor. Çokca almışlığım, okumuşluğum vardır. Ve F Tipi cezaevleri ile PKK'nın bildiğim kadarıyla fazla bir ilgisi yok. Böyle bir politikası da yok. Hemen herşeye "Aha PKK'lı" diye damgalamaya çalışmayın. Cezavleri konusunda bildiri dağıtan PKK'lı, harçlara karşı gösteri yapan öğrenci PKK'lı, polisin müdahale ettiği memurlar PKK'lı, o PKK'lı, bu PKK'lı. PKK'lıların kim olduğunu herkes biliyor. Artık bu sizin sağa sola PKK'lı dedikodularınız beni sıkıyor açıkcası.

Ama ille de tayadlılar haklı diyorsanız hak bildiğiniz yolun "sol"undan gidersiniz olur biter.

Kesinlikle TAYAD'lılar haklı.

Önünüze kuyu çıkarsa haklı gördükleriniz size çelme çakar,biz ise bize "köpekçi" muamelesi yaptığınız halde tek vatanın,tek milletin insanları olduğumuzu hatırlar sizi o kuyudan çıkarmaya uğraşırız.Tabii, kuyuya doğru uzattığımız ele tenezzül ederseniz.

Arkadaşım sen neden bahsediyorsun? Yıllarca sol siyasetle ilgilenmiş biri olarak TAYAD'ı senden iyi biliyorum heralde. Savunduğu görüşler çok hoşuma gitmese de, bazı durumlarda insani değerlerden çok siyaseti öne çıkardıklarını düşünsem de ülkücülerle karşılaştıracak değilim heralde. Aman kuyuya falan düşersek elinizi de uzak tutunuz lütfen. Geçmişte "komünist avlamak" için Alevi avladığınızı kendiniz de hatırlatmışsınız, bugün de "PKK'lı avlamak" için heran Alevi avına geçebilirsiniz. Uzattığınız ele tenezzül mü? Aman. Düşünmesi bile kötü. Yok yok. Sağol.

Bu arada ,benim "katliam" ,"linç" diyebileceğim olay "çorumda" yaşanmıştır ve bunu 'kendisine "ülkücü" diyen' insanlar yapmıştır.Eğer niyetim kötü olsaydı ben bunu inkar ederdim isterseniz bu konu hakkında açılmış başlıkta yazdıklarımı okuyabilirsiniz...

İşte böyle oluyor. O günlerde bunun "katliam" olduğunu savunan solculara da birileri "halkın komünizme karşı hassasiyeti" teranesi okuyordu. Tabi üzerinden uzun zaman geçip mazi olunca o birileri politika değiştiriyor. Şimdi de "PKK'ya karşı hassasiyet" hikayeleri ile bildiri dağıtan öğrenciler hedef yapılıyor. Hadi Bozüyük'e hassasiyet deyim. Orada taşlananların kim olduğunu biliyoruz. Kesinlikle onaylamamama rağmen hadi hassasiyet diyelim; Trabzon nasıl hassasiyet oluyor onu anlamadım. Bir kere linç edilmeye çalışılan gençler sarışın :) Hadi ben sol siyasetin içinde bulunduğum ve TAYAD'ı bildiğim, araştırdığım için PKK'yla değil, ancak yasadışı sol bir örgütle adının beraber anılacağını biliyorum da ondan böyle konuşuyorum diyelim. Adam PKK'lı linç ederken, en azından karşıdakinin Kürt olmadığına da mı dikkat etmez :)

Ama benim anlamadığım şey "pkk" lı yakınlarının kaldığı "cezaevi birimleri" hakkında bildiri dağıtan gençlere Trabzon "ilimizin" "öz be öz" Türkleri (binlerce kişinin bi kaç kişinin burnunu bile kanatmadan) yaptığı linç girişiminde ayağa kalkıyorsunuz da telafer olaylarına gıgınız çıkmıyor solcu bey?

Hala PKK'lı yakınları diyor :) Yav bilmediğin konuda konuşma. PKK'lı yakınları değil. Ancak başka bir örgüte sempati duymaları söz konusu olabilir. Ki zaten PKK'lı bile olsalar ortada binlerce azgının arasında kalmış 4 tane genç öğrencinin saldırıya uğramasına, dövülmesine hangi insan yüreği dayanır? Ki zaten onların PKK'lı olmadığını çok iyi biliyorum. Muhtemelen TAYAD'ın ilişki kurduğu birkaç solcu üniversite öğrencisi. Yarın birgün TAYAD'la da ilişkilerini keseceklerdir zaten. Üniversite yıllarında aşırılığın etkisi altındaki birkaç öğrenci. Linç etmeye çalışmanıza alkış mı tutacaktık. Burnu bile kanamadan diyor bir de. Kızın gözünün morardığı resmi görmedik sanki :)

O köpekçi dediğiniz insanların sitesine bakarsanız sabah akşam telafer katliamını sabahtan akşama kadar konuşuyoruz ,tartışıyoruz...

Hep gazlama hep gazlama. Bildiğim kadarıyla geçenlerde bu TAYAD da içinde olmak üzere birkaç sol grup birleşmiş İncirlik'e yürümüşlerdi. Sitede Telafer falan yazmakla vatanseverlik olmuyor. Ben TKP'nin birkaç İncirlik yürüyüşünün resmini anında koyabilirim buraya. Veya bu TAYAD gibi bir takım sol grupların. Öyle siteye Telafer yazmakla, birkaç yüz kişiyi gaza getirip bildiri dağıtan solcu öğrencileri öldürmeye çalışmakla, Grup Yorum konseri taşlamakla vatansever olunmuyor.

MuratAsilturk
21.09.2005, 22:08
"ülkücü" kelimesinin sizde uyandırdığı hissi yazdıklarınızdan tahmin etmek çok kolay.Siz de ülkücülerin beyaz çorap giyen,kafa tokuşturan,alevi döven,kürt avlayan kişilerden ibaret cahil bir topluluk olduğunu düşünmektesiniz.Ben ne desem anın da kafanıza göre cevaplar veriyorsunuz "ne de olsa cahildir" diyerek.
Şu vakiiten sonra anladım ki,ne söylesem aynen bu şekilde karşılık verilecek.Çünkü sizin vatan sevgisi anlayışınız R.A.N 'ın ki gibi.Bu arada ,kuyuya düşerseniz (ki her şeyin en iyisini Allah bilir) belki bir gün,inat etseniz de elimi uzatırım ,beni bunu yapamaya genlerim,ülküm zorluyor.Kabul eder misiniz onu bilemem.

Alevimen
21.09.2005, 22:15
Genlerinzi mi? nedemek istediniz, diğerlerin kanı bozuk mu? Yoksa ben mi yanlış anladım acaba, konuyuda başka bir yere çekmek istemiyorum ama belirmtek istedim sadece.
Bence bildiklerini, yaşadıklarını ve gördüklerini yazmış ama siz bu bilgilerle CcGunal'ın hisslerini nasıl tahmin edebiliyorsunuz ben çözemedim.

Ezo
21.09.2005, 22:17
Lütfen yorumlarinizda kulandiginiz sözlere dikkatedelim kisel saldiri yapmayin.......

MuratAsilturk
21.09.2005, 22:28
Genlerinzi mi? nedemek istediniz, diğerlerin kanı bozuk mu? Yoksa ben mi yanlış anladım acaba, konuyuda başka bir yere çekmek istemiyorum ama belirmtek istedim sadece.
Bence bildiklerini, yaşadıklarını ve gördüklerini yazmış ama siz bu bilgilerle CcGunal'ın hisslerini nasıl tahmin edebiliyorsunuz ben çözemedim.
Ben Türk'üm genlerim yardım etmeye zorlar!
Bu cümlede ne kötülük var? Diğerleri dediğiniz kim?
Tayadlılarsa,evet Adalet bakanımız Cemil Çiçek'e suikast girişimde bulunan Eyup Beyazın mezarını ziyaret edip vatana millete beddua eden Tayadlılarsa 10 bin kere evet Tayadlıların kanı bozuk!
yok eğer Cevap verdiğim solcu arkadaşsa estağ. onun hakkında öyle bir düşüncem yoktur.(ki olsa da kendisi bunu umursamaz zaten "cahilim")Yanlış anlaşılmışsa suç benimdir özür dilerim.Ülkücüler hakkındaki düşüncelerini nasıl anladığımı sormuşsunuz.Her 2 lafından birisi "bilmeden konuşma ben bunların içinde bulundum"...Ben aptal değilim bu sözlerin ne anlama geldiği bellidir.

MuratAsilturk
21.09.2005, 22:32
Lütfen yorumlarinizda kulandiginiz sözlere dikkatedelim kisel saldiri yapmayin.......
kişisel saldırıdan kastınız hangi kelimemdir?

Alevimen
21.09.2005, 23:16
Tayadlılarsa,evet Adalet bakanımız Cemil Çiçek'e suikast girişimde bulunan Eyup Beyazın mezarını ziyaret edip vatana millete beddua eden Tayadlılarsa 10 bin kere evet Tayadlıların kanı bozuk!
yok eğer Cevap verdiğim solcu arkadaşsa estağ. onun hakkında öyle bir düşüncem yoktur.(ki olsa da kendisi bunu umursamaz zaten "cahilim")Yanlış anlaşılmışsa suç benimdir özür dilerim.Ülkücüler hakkındaki düşüncelerini nasıl anladığımı sormuşsunuz.Her 2 lafından birisi "bilmeden konuşma ben bunların içinde bulundum"...Ben aptal değilim bu sözlerin ne anlama geldiği bellidir.
Siz burda nahil atsız (ismi yanlış hatırlayabilirim) sitelerinde gibi ırkçılık yapamazsınız, hiç kimseleri aleviforum.com'da kansız olarak tanımlayamazsınız. Böyle üyeler içimizde olmazı son derece utanç vericidir bu nedenle aramızda yeriniz yoktur diye düşünüyorum. Burası seviyeli ve saygılı bir platformdur.

Ceyhun
22.09.2005, 11:00

Banlanmış bir kişiye cevap yazmayı doğru bulmuyorum ama görüldüğü üzere açık, kesin ve hızlı bir dönüş var. Önce "Biz ülkücülere cahil diyorsunuz, önyargı davranıyorsunuz" vs demenin hemen ardından sağa sola "kanı bozuk" gibisinden hakaretler etmenin arasındaki bağlantıyı siz kurun. Neden tartışılmayacağı, neden dialog kurulamayacağı ortada duruyor sanırım. Hep saldırı, hep önyargı, hep düşmanlık propogandası, hep hedef gösterme, hep kin...

TheGodfather
26.09.2005, 18:38
Bu arada eğer her hangi bir ülkücü forumunda alevilere "köpek" ,ya da farklı kültür insanı muamelesi yapıldığını bana kanıtlarsan,senden özür diler bu forumu derhal terk ederim.
----------

Sanırım bu konu hakkında seninle msnde konuşmuştuk...
Şu an sana cevap vericek vaktim yok...
Zaten cevap versemde anlamazsın ya neyse.. :)

ulasirmola
05.10.2005, 18:13
arkadaşlar zaman zaman egemen sınıflar bunu yaparlar demokrasi gelişmeye başlayınca bazı faşist güçleri devreye sokarak eylem yaptırır en son olay da budur bazı kendine vatansever diyen ve bizim gibilere vatan haini diyen faşist güruh senoryoyu oynadı böylece halkın milliyetçilik duyguları körüklendi lütfen uyanık olun

YOZCAY
10.11.2005, 04:22
özgürlük anlayışı şimdilik suların üzerinde gezmemizi olanaklı kılmıyor.