Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçimlerde ÖDP ve ESP'nin Tutumu!

Bakır
17.08.2007, 10:34
22 Temmuz seçimlerinde oluşan seçim işbirliğinin -bu 3 Kasım’daki gibi bir güç birliği değildi- önemli gördüğümüz, ancak tartışmayı seçim sonrasına ertelediğimiz bazı sonuçlarını da şimdi burada yazabiliriz.

ÖDP çevresinden birçok kişi, Baskın Oran’ın karşısında DTP’den bir adayın çıkarılmış olmasına hayıflanmaktadır. Ancak bu seçim işbirliğinin bir gereği olarak Emek Partisi Genel Merkezi, İstanbul 1. Bölge’de kendi adayını ortak aday Ufuk Uras lehine çekip, EMEP’liler de seçim süreci boyunca Ufuk Uras’ın seçilmesi için büyük bir gayretle çalıştıkları halde, ÖDP Genel Merkezi ne yapmıştır? ÖDP, Ufuk Uras’ın ve desteklediği ikinci bağımsız aday olan Baskın Oran açısından bir destek sorununa yol açmaması için İstanbul 3. Bölge’de DTP adayı Sebahat Tuncel’in karşısındaki adayını çekmek dışında ne yapmıştır?

ÖDP, EMEP’in gösterdiği sorumlu tutuma karşı, DTP-SDP ve EMEP’in ortak adayı olarak İzmir 1. Bölge’den seçime giren EMEP Genel Başkanı Abdullah Levent Tüzel karşısında seçime giren bir parti olarak, Türkiye solunun “darlıkları” üzerine yazdığı ciltlerce yazıyı nereye koyacaktır? ÖDP maalesef budur. Liberalizme karşı geniş, sosyalizme karşı da aynı oranda dar Makyavelist bir parti. Başka türlü olsa onu da yazardık. Ancak gerçek budur.

Bu seçimlerdeki “işbirliği” bakımından dikkat çekilmesi gereken diğer bir nokta da, ESP çevresinin tavrına dairdir. ESP çevresi 22 Temmuz seçimlerinde DTP’nin girdiği yerlerde seçime girmezken, ortak bağımsız adayların EMEP’li olduğu yerlerde girmiştir. İzmir 1. Bölge ve Ankara 1. Bölge’de olan budur. Bu tutum, küçük burjuvazinin güce tapma ve küçük burjuva rekabetçiliğinin bütün özelliklerini içermektedir. Aldıkları oylar açısından değil, tutumları bakımından ciddiye alınabilecek olan bu arkadaşların bu tavrını not ediyoruz.

kaynak = evrensel

Bakır
17.08.2007, 10:41
bin umut adayları çok az bir oyla mersin ve adana'da seçim kaybetdi.buna karşın ödp bu illerde 1000'i aşkın oy aldı.bu mu ufuk uras'a desteğin karşılığı!3 kasım seçimlerinde zaten emek-barış ve demokrasi ittifakında yer almayan bu parti,bugün onların oyu ile meclisde!esp aynı kortejde yürüdüğü partileri ne çabuk sattı dtp hariç!doğru dtp'yi neden satsınlar ki onlar da zaten dtpye üye olmak için sıralara giriyorlar!

CaNCa
17.08.2007, 11:14
bin umut adayları çok az bir oyla mersin ve adana'da seçim kaybetdi.buna karşın ödp bu illerde 1000'i aşkın oy aldı.bu mu ufuk uras'a desteğin karşılığı!3 kasım seçimlerinde zaten emek-barış ve demokrasi ittifakında yer almayan bu parti,bugün onların oyu ile meclisde!esp aynı kortejde yürüdüğü partileri ne çabuk sattı dtp hariç!doğru dtp'yi neden satsınlar ki onlar da zaten dtpye üye olmak için sıralara giriyorlar!

Evet Mersin ve Adana'da 100 küsürlü oylarla kaybettiler, buna gümrüklerden siyasi partilere oy gelip, bağımsızların gümrük oy pusulasında da olmamasından kaynaklı bir oy dezavantajıda yaşandı tüm bölgelerdeki bağımsızlar için.

Mağdemki bir seçim işbirliği yapılmış, emep veya ödp hiç bir bölgede seçime girmemeliydi. Sonuçta ortada bir işbirliği varken, hiç bir iddiaları olmadan sembolik olarak seçime girmenin hiç bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bin umut adayları, dediğin gibi ödp'nin aldığı az miktardaki oylarla bile, en az 2 milletvekili daha çıkarılabilirdi.

Tek yanlış bu değildi. Meclise bir şekilde girebilmek anlamında başarılı bir çalışmadır fakat yöntemde ve uygulamada bir çok hata ile bu gerçekleşmişdir. Örneğin hakkari tamamen bir strateji hatası sonucu akp'e feda edilmiştir. O bölgedeki tüm milletvekili sayısınıda alabilecekleri iddiaları ile bin umut destekli full 3 milletvekili adayı ve buna genel merkezin müdahale etmemesi. Ağrı aynı şekilde büyük bir fiyasko ile sonuçlandı. Burda bağımsızların, birleşik oy pusulasına konup, karışıklık yaratılmasının yanısıra bin umut işbirlğindeki tüm gruplarında ciddi strateji hataları oldu.

Bakır
17.08.2007, 11:18
ben avatar yapmışdım bundan aylar önce sdp-emep-dtp parti bayrakları olan.

insanlar kardeş adlı üye ise bunların içine ödp yide katmak gerekmez mi demişdi

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=30351&page=8

bende ona cevabımı bildirmişdim. http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=30351&page=9

şimdi beni daha iyi kavrıyabiliyormusun insanlar kardeş

bir arkadaşda kürtlerin seçim refleksini konu edinen yazıma pişkince şu cevabı yazmış

''ufuk amcaya oy verdinmi? geçen diyordun oy verdiğime pişmanım düzenin çarkına uydum vs vs. bir dediğin birini tutmuyor yoksa geleceğin parkal...''

konuyla ne alakaysa!gerçi içinde ufuk urasa oy verenleri eleştiren cümleler yazmışdım ona bozulmuş herhalde.bende ufuk urasa oy verdim ama daha sonra kendi özeleştirimi yapdım ve pişman olduğumu bildirdim.şimdi o arkadaş bu konuyu bir daha okusun bakalım verdiği o oyu helal ediyor mu ? ediyorsa o kendi kişiliği ve vicdanı ile ilgilidir!

Bakır
17.08.2007, 11:28
Mağdemki bir seçim işbirliği yapılmış, emep veya ödp hiç bir bölgede seçime girmemeliydi. Sonuçta ortada bir işbirliği varken, hiç bir iddiaları olmadan sembolik olarak seçime girmenin hiç bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bin umut adayları, dediğin gibi ödp'nin aldığı az miktardaki oylarla bile, en az 2 milletvekili daha çıkarılabilirdi.

ufuk uras seçim öncesi dolaştığı sanayileri,mahelleleri unuttu!kazandıktan sonra kendi tayfası ile kadıköyde toplandı zaferi kutlamak için!o tayfasının da %90'ı dtp-sdp-emep karşıtı değilse şerefsizim!

huseyn
17.08.2007, 13:23
sadece bu mu? seçimlerden önce 2 temmuz mitinginde esp-dtp korteji bir aradayken istanbul'da ufuk uras'ı destekledikleri halde ankara'da ödp "ayrı" yürüdü. ayrıca ankara'da şükrü erbaş'ın (1. bölgede) karşısına esp, bdsp'de aday çıkarmış; ödp şükrü erbaş ismine destek vermemiştir...

gencsosyalist
17.08.2007, 13:35
ufuk uras seçim öncesi dolaştığı sanayileri,mahelleleri unuttu!kazandıktan sonra kendi tayfası ile kadıköyde toplandı zaferi kutlamak için!o tayfasının da %90'ı dtp-sdp-emep karşıtı değilse şerefsizim!

kendine öyle küfür etmene gerek yok. daha geçenlerde ufuk uras işcilerin yaptığı greve gitmedi mi?(ttb baş. gencay gürsoyla) bu kadar art niyetli olmayın...

gencsosyalist
17.08.2007, 13:37
sadece bu mu? seçimlerden önce 2 temmuz mitinginde esp-dtp korteji bir aradayken istanbul'da ufuk uras'ı destekledikleri halde ankara'da ödp "ayrı" yürüdü. ayrıca ankara'da şükrü erbaş'ın (1. bölgede) karşısına esp, bdsp'de aday çıkarmış; ödp şükrü erbaş ismine destek vermemiştir...

ödp başta baskın oranı destekleme kararı aldıktan sonra, kararını değiştirmesi anlamlı olmaz.

Bakır
18.08.2007, 11:26
kendine öyle küfür etmene gerek yok. daha geçenlerde ufuk uras işcilerin yaptığı greve gitmedi mi?(ttb baş. gencay gürsoyla) bu kadar art niyetli olmayın...

küfür edilecek insanlar belli.böyle laf oyunları ile bir yerlere varılmaz.ödp bu kadar art niyetli olmasaydı da bin umut'un kazanamdığı yerlerde diğer partileri sevindirmeseydi.ödp ye tavsiyem böyle desteğini aldığı partileri arkasından vuracağına 10 aralıkçılar ile takılmaya devam etsin.disk ve shp chpye vermişdi oyunu ödp de 10 aralıkçı ya ufuk urasda chp listesinden katılsa idi seçime!

(not:sana yanlışlıkla + verdim kusra bakma o eksi olacaktı )

Bakır
18.08.2007, 11:28
ödp başta baskın oranı destekleme kararı aldıktan sonra, kararını değiştirmesi anlamlı olmaz.

lafa bak hele doğru ufuk uras'ı 1. bölgede baskın oran destekleyip seçilmesini sağladı..... ödp de o yüzden doğan erbaşı desteklemedi. :thumbdown