Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran Kursu taşlaması-
iyidost69 06.01.2006, 16:36 Kuran kursu Kuran kursu
Kafaları yoran kursu
Kara sesli yobazları
Başımıza saran kursu
Özünde değilsin yanlış
Hür olmalı her inanış
İrtica seni kullanmış
Beyinleri yiyen kursu
Sen kutsalsın olma alet
Takunya var yok sandalet
Başka söze varmı hacet
Bebeleri döven kursu
Bana ne Arapçadan Araptan
Dedeni hançerlemiş arkadan
Pişmanlık fayda etmez sonradan
Memleketi bölen kursu
Varmı ilim bilim adamın
Ne faydası var aşırı imanın
Senin dolmuş zamanın
Ömrünü dolduran kursu
adamım kurandan dinden islamdan almadığınız nedir neden uğraşırsınız bunlarla siz kendi mezhebiniz yaşayın başkalarına sataşmayın ki sorunlar çıkmasın...Durduk yere neden kuran kurslarımızı taşa tutarsın neden bu saçmalığı yaparsın anlamıyorum.Alevilik bir felsefedir.barış felsefesidir,kardeşlik felsefesidir bunu iyi yaşamak lazım.Hani bu saçma şiirinde kardeşlik,hani barış...Dinimiz islam dinidir.Dinin temeli kur-an dır dinimizi güzel yaşayalım.kendimizi toplumdan soyutlamayalım dimi güzel kardeşimm
Hüseyin69 10.01.2006, 23:37 adamım kurandan dinden islamdan almadığınız nedir neden uğraşırsınız bunlarla siz kendi mezhebiniz yaşayın başkalarına sataşmayın ki sorunlar çıkmasın...Durduk yere neden kuran kurslarımızı taşa tutarsın neden bu saçmalığı yaparsın anlamıyorum.Alevilik bir felsefedir.barış felsefesidir,kardeşlik felsefesidir bunu iyi yaşamak lazım.Hani bu saçma şiirinde kardeşlik,hani barış...Dinimiz islam dinidir.Dinin temeli kur-an dır dinimizi güzel yaşayalım.kendimizi toplumdan soyutlamayalım dimi güzel kardeşimm
ahh murat kardesim ahh
cok seyler var anlatacak ama ben yazma geregi duymuyorum kuran kursundan adam gibi adamlar cikmiyor cocuk olarak giriyor yobaz bagnaz fanatik vsvs cikiyor murat kardesim türkiyenin dört bir yaninda mantar gibi camiler kuran kurslari yapilirken kacak insatlara göz yuman bir devlet bir cem evi icin ne demisti biliyonmu
cem evi ibadet yeri degil cümbüs evidir demisti ve ne yazikki bunu söyleyen zihniyet kuran kursunda hocalarindan aldigi derslerden birini uyguluyordu
adamım kurandan dinden islamdan almadığınız nedir neden uğraşırsınız bunlarla siz kendi mezhebiniz yaşayın başkalarına sataşmayın ki sorunlar çıkmasın...Durduk yere neden kuran kurslarımızı taşa tutarsın neden bu saçmalığı yaparsın anlamıyorum.Alevilik bir felsefedir.barış felsefesidir,kardeşlik felsefesidir bunu iyi yaşamak lazım.Hani bu saçma şiirinde kardeşlik,hani barış...Dinimiz islam dinidir.Dinin temeli kur-an dır dinimizi güzel yaşayalım.kendimizi toplumdan soyutlamayalım dimi güzel kardeşimm
gereksiz olduklarını düşnmek yasak değilya... Hem ne tip insanların çıktıgıda ortada...Sen o kuran kurslarında zehir vereceksin körpecik beyinlere yıkayacaksın körpe beyinleri .. Sonrada karşındakine siz ardeşlikden yanasınız diyeceksin... Bence asıl tezat burada....
saygılı canlar,dostlar kabul ediyorum hiçbirşey göründüğü gibi değiil her mezhepte olduğu gibi elbette bizde de şaşıranlar var...lamekan dostum kuran kurslarında zehir veriliyor derken sence arapça öğrenmek müslümanlığı anlamak zehir mi ?? siz de de saz kursları ve dedelik kursları onlara sizin gibi düşünenler ilk olarak ne dicek mum söndürme kursu...ya bilinenden çok bilinmeyen var herşeyin aslını araştırmak lazım.benimde kökenim alevi tokatlıyım reşadiyeliyim.yeni bosna cem evine de çok gittim...nasıl ki mum söndürmek sizi bizi bozuyorsa kuran kurslarına yapılan yorum hepimizi bozmalı...beni yanlış anlamayın lütfen...cem radyo da ayin başlamadan önce kuran ayetleri ve yorumları yapılıyor o zaman orda da zehirleme var??
saygılı canlar,dostlar kabul ediyorum hiçbirşey göründüğü gibi değiil her mezhepte olduğu gibi elbette bizde de şaşıranlar var...lamekan dostum kuran kurslarında zehir veriliyor derken sence arapça öğrenmek müslümanlığı anlamak zehir mi ?? siz de de saz kursları ve dedelik kursları onlara sizin gibi düşünenler ilk olarak ne dicek mum söndürme kursu...ya bilinenden çok bilinmeyen var herşeyin aslını araştırmak lazım.benimde kökenim alevi tokatlıyım reşadiyeliyim.yeni bosna cem evine de çok gittim...nasıl ki mum söndürmek sizi bizi bozuyorsa kuran kurslarına yapılan yorum hepimizi bozmalı...beni yanlış anlamayın lütfen...cem radyo da ayin başlamadan önce kuran ayetleri ve yorumları yapılıyor o zaman orda da zehirleme var??
cem vakfı zaten "alevi islam" diye bir alevilik benimsemiştir normaldir kendi açılarından. namaz kılsalar yadırgamam.
kuran kurslarında öğrenilen şey sadece arapça alfabe ve okuma. bi bakıma insanların sorgulamadan anlamadan öğrenmeleri isteniyor. çocuklar okuyor ama ne dendiğini bilmiyor. cihad propagandası falanda cabası.
Bu forumda baskalarinin dusuncelerini degistiremezsiniz. Herkez dusuncelerini saygili bir sekilde paylasmaya ozgurdur. Bazi insanlar Kuran kursunu gereksiz veya sacma olarak gorebilirler. Bunu dusunmekte ozgurler kardesim. Ister hosuna gitsin gitmesin. Bence Kuran kurslari da gereksiz. Ben kuran kursunun onemini gercekten goremiyorum. Genelde cocuklar baski altinda kuran ogreniyorlar. Yaa aslinda bu baski olayi daha cok seyler icin gecerli. Mesela cocuklar ve gencler istemiyerek, hatta kahr ederek oruc tutuyorlar. Bu simdik neye yarar? Iclerinden bile gelmiyor!!!!!
ışık hanım yaptığınız saygısızlıktan başka birşey değil saçmalıkta neden bu kadar ısrar edersiniz kime baskı yapılmış kahrederek oruç tutan kim oruç güzel bi duygudur yaa ramazan orucu muharrem orucu insana gurur verir zevk verir.Neden Allahın kitabını anlamadan konuşur durursunuz...kuran kursları neden gereksizmiş bunun açıklamasını yapın zaten kaçak olanlar beyin körertenler kapatılıyor onları bizde desteklemiyoruz hatta beddua ediyoruz güzel dinimize fesat sokuyorlar...şimdi biri çıksa kuran kursu ne kadar gereksizse cem evleri de o kadar gereksiz dese ne olur kardeşliğimiz barışımız sevgimiz gider...gerçek alevilere sözüm yok alınmasınlar böle saçmalıklarla alevliliği karalayanları kınıyorum.hani alevilikte bir sürü karalamalar vardır ya işte bu karalamalar da böle dengesizce konuşan üyeleriniz yüzünden oluyor azınlığız diye konuşur durursunuz size sataşan yok karışan yok ama bizim değerlerimize de saygı duymalısınız...aleviliğin felsefesini anlamış gerçek canlardan özür diliyorum ama sapıtmışlardan değil...CEM ler den ders almalı sırf örf adet için gidilmemeli semah dönmek deyiş dinlemek için değil bişeyler öğrenmek ders almak için gidin...ya allah rıza sı için Hz.Alİ yolunda gidersiniz hz ali kuran a kuran kurslarna karşımıydı?? ayıptır günahtır allah ıslah etsin ne diyim
Serkan_Devrim 12.01.2006, 00:32 ışık hanım yaptığınız saygısızlıktan başka birşey değil saçmalıkta neden bu kadar ısrar edersiniz kime baskı yapılmış kahrederek oruç tutan kim oruç güzel bi duygudur yaa ramazan orucu muharrem orucu insana gurur verir zevk verir.Neden Allahın kitabını anlamadan konuşur durursunuz...kuran kursları neden gereksizmiş bunun açıklamasını yapın zaten kaçak olanlar beyin körertenler kapatılıyor onları bizde desteklemiyoruz hatta beddua ediyoruz güzel dinimize fesat sokuyorlar...şimdi biri çıksa kuran kursu ne kadar gereksizse cem evleri de o kadar gereksiz dese ne olur kardeşliğimiz barışımız sevgimiz gider...gerçek alevilere sözüm yok alınmasınlar böle saçmalıklarla alevliliği karalayanları kınıyorum.hani alevilikte bir sürü karalamalar vardır ya işte bu karalamalar da böle dengesizce konuşan üyeleriniz yüzünden oluyor azınlığız diye konuşur durursunuz size sataşan yok karışan yok ama bizim değerlerimize de saygı duymalısınız...aleviliğin felsefesini anlamış gerçek canlardan özür diliyorum ama sapıtmışlardan değil...CEM ler den ders almalı sırf örf adet için gidilmemeli semah dönmek deyiş dinlemek için değil bişeyler öğrenmek ders almak için gidin...ya allah rıza sı için Hz.Alİ yolunda gidersiniz hz ali kuran a kuran kurslarna karşımıydı?? ayıptır günahtır allah ıslah etsin ne diyim
başladık. ayıptır günahtır hikayelerine. saygısızlık yapan sizsiniz. kişilerin eleştiri hakkına karşı tavır takınıp bunu eleştirenlere saygısız diyerek saygısızlık yapıyorsunuz. cemlerden alınacak dersleri sizden alacak değiliz. tavrınızı düzeltin lütfen.
bence almanız gerekiyor bu işin içindesiniz ama haberniz yok can sıkıntısından cem e gidenler kendini belli ediyor demekki adam doğru demiş "cem evi ibadet yeri degil cümbüs evidir " bu adamın elini öpmek lazım
Serkan_Devrim 12.01.2006, 00:53 bence almanız gerekiyor bu işin içindesiniz ama haberniz yok can sıkıntısından cem e gidenler kendini belli ediyor demekki adam doğru demiş "cem evi ibadet yeri degil cümbüs evidir " bu adamın elini öpmek lazım
adam ol murat. :3D_NG (8)
bence almanız gerekiyor bu işin içindesiniz ama haberniz yok can sıkıntısından cem e gidenler kendini belli ediyor demekki adam doğru demiş "cem evi ibadet yeri degil cümbüs evidir " bu adamın elini öpmek lazım
Riyakarlıktan hiç hoşlanmayız biz burada. Riyakarlık yapana da düşkün deriz. Baştan gelip "cemevinin cümbüş evi olduğunu düşünüyorum" deseydin belki bu tepkiyi görmeyecektin. Ama önce kendini şirin göstermeye çalışıp sonra şirin gözükmediğini anlayınca ortalığa kusmaya başlıyor. Tipler aynı, rumuzlardaki harfler farklı.
Bir Zeynep 12.01.2006, 00:59 bence almanız gerekiyor bu işin içindesiniz ama haberniz yok can sıkıntısından cem e gidenler kendini belli ediyor demekki adam doğru demiş "cem evi ibadet yeri degil cümbüs evidir " bu adamın elini öpmek lazım
tüm yazilarini daha simdi yeni okudum, gec kalmisiz bile seni banlamakla. Yezid seni!
Terbiyesiz seni!! Bunu diyenler varya bunu diyenlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr................. bunu diyenler öyle serefsizler kiiiiiiiii demek kendileri kadin ve cocukla bir arada, bir cati altinda, ayni oada birlesseler eger, ONLAR KENDILERI cümbüs ederler orada anladin mi terbiyesiz kardesim? Bunu diyen hocalar haccilar demekki kendilerine bisey oluyo bir kadinla ayni yerde olura, yoksa akil almayacak seyi nerden uydursun birden bire? Gördük sizin haccilari hocalari. "Kizinizdan süpheleniyorum, bisiklet sürüyo" diyo sizin hacilar. Kizlarin, yavrularin irzina geciyolar....
redyellow 05.04.2006, 08:38 Kuran kursu Kuran kursu
Kafaları yoran kursu
Kara sesli yobazları
Başımıza saran kursu
Özünde değilsin yanlış
Hür olmalı her inanış
İrtica seni kullanmış
Beyinleri yiyen kursu
Sen kutsalsın olma alet
Takunya var yok sandalet
Başka söze varmı hacet
Bebeleri döven kursu
Memleketi bölen kursu
Varmı ilim bilim adamın
Senin dolmuş zamanın
Ömrünü dolduran kursu
"Kur'an Kursu" adı üstünde "Kur'an öğretilen yer" demektir.
Eğer Kur'an Kursu adı altında başka şeyler yapılıyorsa orası zaten KUR'AN KURSU değildir.
Bu, adı şiir olan, adı taşlama olan şeyi kınıyorum.
Kur'an'a kimse "Senin dolmuş zamanın", "Ömrünü Dolduran", "memleketi bölen" vs. gibi sıfatlarla hitap edemez.
Kur'an ne zaman memleketi bölmüş?
Kur'an biz müslümanların inandığı, hayat rehberimizdir. Kur'an her zaman birleştiricidir, bütünleştiricidir.
Bizim hayat rehberimize saygılı olunmalıdır.
saygılı olursanız başkalarından saygı bekleyebilirsiniz.
hiç bir sebeple kutsal kitabımız Kur'an'a terbiyesizlik, saygısızlık yapılmamalıdır.
"Kur'an Kursu" adı üstünde "Kur'an öğretilen yer" demektir.
Eğer Kur'an Kursu adı altında başka şeyler yapılıyorsa orası zaten KUR'AN KURSU değildir.
Bu, adı şiir olan, adı taşlama olan şeyi kınıyorum.
Kur'an'a kimse "Senin dolmuş zamanın", "Ömrünü Dolduran", "memleketi bölen" vs. gibi sıfatlarla hitap edemez.
Kur'an ne zaman memleketi bölmüş?
Kur'an biz müslümanların inandığı, hayat rehberimizdir. Kur'an her zaman birleştiricidir, bütünleştiricidir.
Bizim hayat rehberimize saygılı olunmalıdır.
saygılı olursanız başkalarından saygı bekleyebilirsiniz.
hiç bir sebeple kutsal kitabımız Kur'an'a terbiyesizlik, saygısızlık yapılmamalıdır.
Arkadaşım bildik saldırganlıklarla başlamayın hemen. Arkadaşın hiçbir şekilde Kurana söylediği bir şey yok. Bir bütün halinde ele al Kuranı ayrı Kkursu ayrı düşün. Ama sen ne yapıyorsun Kuran Kursuna yazılan şiirden ki ben arkadaşa aynen katılıyorum çıkardığın sonuç Kurana laf söyleme diyorsun. Bu ne cahillik böyle. Yoksa Kuran Kursunu korumaya yönelik bilerek yapılan bir uyanıklık mı?
Tek keimesinde kurana bir laf yok. Adı Kursan Kursu demekle illaki illa Kuranı doğru dürüst anlatacaklar diye bir tabumu var. Bu kursların kimlerin ve hangi vakıfların yönettiği gün gibi ortada iken ve Karasesinden Tutta ona yakın onca Hilafet derdinde olan kişilerin binlerce kursları var. Şimdi bunuda savunuyorsan açıkca söyle yoksa Kuranıma laf söyleme gibi Ucuz pravakatörlüklere girme.
redyellow 05.04.2006, 09:30 Arkadaşım bildik saldırganlıklarla başlamayın hemen. Arkadaşın hiçbir şekilde Kurana söylediği bir şey yok. Bir bütün halinde ele al Kuranı ayrı Kkursu ayrı düşün. Ama sen ne yapıyorsun Kuran Kursuna yazılan şiirden ki ben arkadaşa aynen katılıyorum çıkardığın sonuç Kurana laf söyleme diyorsun. Bu ne cahillik böyle. Yoksa Kuran Kursunu korumaya yönelik bilerek yapılan bir uyanıklık mı?
Tek keimesinde kurana bir laf yok. Adı Kursan Kursu demekle illaki illa Kuranı doğru dürüst anlatacaklar diye bir tabumu var. Bu kursların kimlerin ve hangi vakıfların yönettiği gün gibi ortada iken ve Karasesinden Tutta ona yakın onca Hilafet derdinde olan kişilerin binlerce kursları var. Şimdi bunuda savunuyorsan açıkca söyle yoksa Kuranıma laf söyleme gibi Ucuz pravakatörlüklere girme.
Kur'an Kursu Kur'an öğretilen yer demektir, ne demek "yoksa kuran kursunu korumaya yönelik bilerek yapılan bir uyanıklık" Tabiki Kur'an kursunu koruyacağım, savunacağım.
İçinde Kur'an öğretilen yeri savunmam normal değilmi?
binlerce Kur'an kursu içinde bir kaç tane olumsuz şey var diye bu şiir yazanlar aynı şekilde binlerve OKS kursu içeriside de olumsuzluk yaşayan yerler var, bilgisayar kursları içinde de olumsuzluk yaşayan yerler var.
bak hemen bugünki sabah gazetesinden birhaber:
"Gitar hocası Azrail'i oldu
13'ünde gitar kursuna gelen Sibel'i uyuşturucuya alıştırıp adım adım ölüme götürdüğü iddiasıyla Yusuf Dursun'a 73 yıl hapis istemiyle dava açıldı."
http://www.sabah.com.tr/gun114.html
niye tutupda "bilgisayar kursu bilgisayar kursu, kafaları yoran kursu", veya "OKS kursu, OKS kursu, kafaları yoran kursu", "gitar kursu gitar kursu" diye şiir yazmıyorlar.
Arkadaşım, buradaki niyet kurandır, islamdır.
yazdıklarıma katılmayabilirsin ama "ucuz provakötürlükle" suçlayamazsın.
redyellow 05.04.2006, 09:35 Mesela ben de:
"Bale kursu, bale kursu
Bedenleri yoran kursu
Cırtlak sesleri
Başımıza saran kursu
Bana ne gevurcadan, danstan
böylemi emretmiş yaradan
Memleketi bölen kursu
Varmı ilim bilim adamın
Ne faydası var kıvırmanın
Senin dolmuş zamanın
Ömrünü dolduran kursu"
diye bir şiir yazsam buradaki asıl hedefim bale değilmidir?
Kur'an Kursu Kur'an öğretilen yer demektir, ne demek "yoksa kuran kursunu korumaya yönelik bilerek yapılan bir uyanıklık" Tabiki Kur'an kursunu koruyacağım, savunacağım.
İçinde Kur'an öğretilen yeri savunmam normal değilmi?
binlerce Kur'an kursu içinde bir kaç tane olumsuz şey var diye bu şiir yazanlar aynı şekilde binlerve OKS kursu içeriside de olumsuzluk yaşayan yerler var, bilgisayar kursları içinde de olumsuzluk yaşayan yerler var.
bak hemen bugünki sabah gazetesinden birhaber:
"Gitar hocası Azrail'i oldu
13'ünde gitar kursuna gelen Sibel'i uyuşturucuya alıştırıp adım adım ölüme götürdüğü iddiasıyla Yusuf Dursun'a 73 yıl hapis istemiyle dava açıldı."
http://www.sabah.com.tr/gun114.html
niye tutupda "bilgisayar kursu bilgisayar kursu, kafaları yoran kursu", veya "OKS kursu, OKS kursu, kafaları yoran kursu", "gitar kursu gitar kursu" diye şiir yazmıyorlar.
Arkadaşım, buradaki niyet kurandır, islamdır.
yazdıklarıma katılmayabilirsin ama "ucuz provakötürlükle" suçlayamazsın.
Sen ve senin gibiler olduktan sonra Bu vakıflar ne yapsa o kurslarda mustahaktır.
iyidost69 05.04.2006, 11:44 Mesela ben de:
"Bale kursu, bale kursu
Bedenleri yoran kursu
Cırtlak sesleri
Başımıza saran kursu
Bana ne gevurcadan, danstan
böylemi emretmiş yaradan
Memleketi bölen kursu
Varmı ilim bilim adamın
Ne faydası var kıvırmanın
Senin dolmuş zamanın
Ömrünü dolduran kursu"
diye bir şiir yazsam buradaki asıl hedefim bale değilmidir?
Sevgili Kardeşim,
Sen bizim misafirimizsin. Biz, Hz. Ali'nin katiline davrandığı şekilde davranırız sana . Bizim adabımız erkanımız budur. Bu yol Hz. Muhammedin, Ehli Beytin, erenlerin, pirlerin yoludur.
Balta Can gereken cevabı vermiş ama, eklemek istediğim bir iki şey var.
Lafları anlamak istediğin gibi anlama, lütfen konunun bütüne bak.
Tabiki ben kutsal kitabımız olan Kuran'ı Kerim'e karşı değilim. haşa..
Ancak ve ancak, Dinimizi, kutsal kitabımızı, Hz. Peygamberi kendi siyasi, ekonomik ve bireysel çıkarları için kullanan yobaz ve çıkarcılara karşıyım.
Eğer sen bu sınıfa giriyorsan, saygım var.
Allah yardımcın olsun.
Yok eğer ben gerçek müslümanım diyorsan, o zaman gerçekleri gör. At gözlüğünü çıkar.
Bu dörtlüğü okuyamadın galiba.
Özünde değilsin yanlış
Hür olmalı her inanış
İrtica seni kullanmış
Beyinleri yiyen kursu
Saygılar,
Sevgiler,
redyellow 05.04.2006, 11:52 Sen ve senin gibiler olduktan sonra Bu vakıflar ne yapsa o kurslarda mustahaktır.
sağol. teşekkürler.
redyellow 05.04.2006, 11:57 Sevgili Kardeşim,
Sen bizim misafirimizsin. Biz, Hz. Ali'nin katiline davrandığı şekilde davranırız sana . Bizim adabımız erkanımız budur. Bu yol Hz. Muhammedin, Ehli Beytin, erenlerin, pirlerin yoludur.
Balta Can gereken cevabı vermiş ama, eklemek istediğim bir iki şey var.
Lafları anlamak istediğin gibi anlama, lütfen konunun bütüne bak.
Tabiki ben kutsal kitabımız olan Kuran'ı Kerim'e karşı değilim. haşa..
Ancak ve ancak, Dinimizi, kutsal kitabımızı, Hz. Peygamberi kendi siyasi, ekonomik ve bireysel çıkarları için kullanan yobaz ve çıkarcılara karşıyım.
Eğer sen bu sınıfa giriyorsan, saygım var.
Allah yardımcın olsun.
Yok eğer ben gerçek müslümanım diyorsan, o zaman gerçekleri gör. At gözlüğünü çıkar.
Bu dörtlüğü okuyamadın galiba.
Özünde değilsin yanlış
Hür olmalı her inanış
İrtica seni kullanmış
Beyinleri yiyen kursu
Saygılar,
Sevgiler,
şiirde yazdıklarına asla katılmıyorum.
saygı ve sevgiler bizden.
ilk önce kendinize bi bakın sonra kötüleyin.
Cem evleri açılsın diyenlerin kuran kursu kapatılsın demeleri ne derece doğru anlamıyorum.
Beyinleri yıkananlar fala,daha önceki dediğim gibi kimin beyni niçin yıkanıyor.o inanca sahip olanların o inancı öğrenmeye çalışmaları yanlış ve beyinleri yıkanıyorsa bende o zaman hepinizi davet ediyorum.
Aleviliği bırakın.Çünkü bunlarla sizlerin beyinleri yıkanıyor.
Gelin bırakın Allah'ı Muhammed'i Ali'yi Ehli beyti .Bunlarla sizin beyniniz yıkanıyor.
Gerçek işte burda
gelin.
Gerçek yaşamın ta kendisi.
Boş şeylerle uğraşmayın gelin.
Bunlar sizi yıllarca dağlarda yaşatan ve sizi dağa mahkum eden düşünce gelin.
ilk önce kendinize bi bakın sonra kötüleyin.
Cem evleri açılsın diyenlerin kuran kursu kapatılsın demeleri ne derece doğru anlamıyorum.
Beyinleri yıkananlar fala,daha önceki dediğim gibi kimin beyni niçin yıkanıyor.o inanca sahip olanların o inancı öğrenmeye çalışmaları yanlış ve beyinleri yıkanıyorsa bende o zaman hepinizi davet ediyorum.
Gelin bırakın Allah'ı Muhammed'i Ali'yi Ehli beyti .Bunlarla sizin beyniniz yıkanıyor.
Gerçek işte burda
gelin.
Yani işi bu noktaya kadar getirdiniz ya sizde hiç edepte kalmamış. Bu ne pişkinlik. Cemevleri ile Kuran Kurslarını kıyaslama aymazlığı ancak bu kadar olur. Dikkat et sizin Camilerinize laf edilmiyor ama siz Bizim Cemevlerimize istediğiniz gibi laf söylüyorsunuz.
Yazık yazık Kafalarınızın değişmediğini biliyoruz ama biraz insan olur. En azından insan gibi görünün.
redyellow 05.04.2006, 12:19 sayın balta arkadaşım:
başka bir foruma yazdığım yazıyı buraya aynen alıyorum:
"soreş´isimli üyeden Alıntı
Cemevleride ibadethanedir.Cami ile aynı değerdedir.Cemevide islamda vardır çünkü mescittir!
Sünni arkadaşlar iyi yazmışlar buraya amannn laf söyletmezler ama bize laf edilir cmeevlerimize laf edilir bumu müslümanlk yazıkk soreş"
Arkadaşım kimse kimsenin ibadethanesine laf söylemesin. Bir insan şurası benim için ibadethanedir diyorsa ve bunda samimi ise başkasına laf düşmez.
Ama sunni arkadaşlar diyerek genelleme yapmanda yanlış olmuş.
Aynen bu konuyu açan arkadaşın İSLAMDA CAMİ YOKTUR diye kesin bir dille yazdığı gibi senin genelleme yapmanda yanlış."
Benim görüşüm budur. Genelleme yapman yanlış olmuş bence.
iyidost69 05.04.2006, 12:28 ilk önce kendinize bi bakın sonra kötüleyin.
Gerçek işte burda
gelin.
Sevgili Kirshof,
Size Yuh diyorum.
Bizim düşünmemize, nefes almamıza, ibadetimizi yapmamıza tahammül edemiyorsunuz.
Ama bilinki; Hak-Muhammet-Ali'nin yolundan dönülmez..
bende kuran kursuna gittim.
Bu saydıklarınız bana ve o kişilere hakeret olmuyormu?
İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın.
Ben burada ne sizin cemevlerinize hakaret için yazdım ne de başka bi şey.
Size olunca ne kadar tepki verdiğinizi görmek için yazdım ve tepkinizi gördüm.
onun için bazılarını yargılarken ilk önce kendinize bakın diyeceğim.
yani demokratız diyorsanız bunu yapmanız lazım.
Bana laf söyleyemezsin ama ben sana söylerim.
Böyle bir anlayış olamaz.
Bu faşist diye suçladığınız insanlarla aynı seviyede olduğunuzu gösterir.
redyellow 05.04.2006, 12:40 sevgili iyidost69,
senin Kur'an kursları ile ilgili yazdığın şiir ile Kirshof arkadaşın ilk yazdıkları arasında fark görebiliyormusun?
yoksa benim kötüm iyidir, başkasının iyisi bile kötüdür mü diyorsun?
şunu söylemek istiyorum:
Herkes birbirinin inancına saygılı olsun, inanmasa bile başka bir inanana saygı gösterilsin.
hele hele dini konularda, ibadet konusunda çok daha duyarlı olmalıyız.
Kur'ana karşı değilim diyorsun, tamam diyorsan öyledir ama yazdığın şiir kabul etki hiç hoş değil.
saygılar
iyidost69 05.04.2006, 12:57 bende kuran kursuna gittim.
Bu saydıklarınız bana ve o kişilere hakeret olmuyormu?
İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın.
Ben burada ne sizin cemevlerinize hakaret için yazdım ne de başka bi şey.
Size olunca ne kadar tepki verdiğinizi görmek için yazdım ve tepkinizi gördüm.
onun için bazılarını yargılarken ilk önce kendinize bakın diyeceğim.
yani demokratız diyorsanız bunu yapmanız lazım.
Bana laf söyleyemezsin ama ben sana söylerim.
Böyle bir anlayış olamaz.
Bu faşist diye suçladığınız insanlarla aynı seviyede olduğunuzu gösterir.
Sevgili Kardeşim,
Senin kuran kursuna gitmen, kuran kurslarının iyi ve faydali olduğunu göstermez.
Polemiği uzatmak istemiyorum.
Şiirime katılmıyorsanız saygım var.
Not: Alevi olmama rağmen bende Kuran Kursuna gitmiştim.
Kız kardeşimde gitmişti.
Sünni asıllı olan eşim de gitmişti. Baldızlarım, kayınçolarım vs vs vs
hepsi de gitmişti.
Sevgiler,
Saygılar.
srdr_ist 05.04.2006, 13:33 Sevgili Kardeşim,
Senin kuran kursuna gitmen, kuran kurslarının iyi ve faydali olduğunu göstermez.
Kız kardeşimde gitmişti.
hepsi de gitmişti.
Sevgiler,
Saygılar.
İyide abim görüyorum sizden herkes gitmiş birde sen mi yazıyorsun onu anlayamadım. O zaman bu şiirde birazda sen varsın gibi anlamamak elde değil.
Ben net kafe işletiyorum cocuklar kuran kursundan gelip konuşuyorum eğer böyle ilim veriliyorsa gıpta ettim.
Çünkü bazen uç sorular sordum mantıklı vede belirgin cevaplar verdiler hatta değişmiş dedim abi anlamadan yazıp çevirenlerin olduğu bun zamanda olacaktır böyle şeyler dedi.
Maşallah Maşallah,
Burda bu kadar çok kuran kurslu varmış eee sonuç; ben gitmedim gitmemde, gidenede engel olmayayım. Tabii insan bir gere gitmiş olmanın ruh haliyle orayı savunması kadar doğal birşey olamaz.
Ben merak ediyorum başka ülkelerde de varmıdır böyle şeyler? Almanyada kaldım, İsviçrede kaldım, tabii geçici kaldığım yerleri sayarsam liste uzamasın Şu andada dünyanın öbür ucundayım ama Ne İncil kursu gördüm, Ne Tevrat kursu gördüm, ne de başka dinlerin mukaddes kitaplarını öğreten kurslar gördüm. Sorun sadece Arapça konusu ise merak etmeyin arkadaşlar Türkçe okumanız inanctan birşey azaltmaz yada eksiltrmez.
Mesela allaha " Allahım bana yerdım et diyice türkçe diyoruz
Kızdığımız zaman "Allah kahretsin" diyoruz.
Şükrederken " Allahıma şükürler olsun
vs
vs
Peki ayetleri yada sureleri neden bu mantıkla görmüyoruz. Bununla ilgili eminim hemen Kurana sarılacaksınız lütfebn yapmayın. onları bende biliyorum tekrarı olmasın mümkünse kendi görüşünüz olsun.
redyellow 05.04.2006, 14:01 Kuran kursu Kuran kursu
Kafaları yoran kursu
Kara sesli yobazları
Başımıza saran kursu
Özünde değilsin yanlış
Hür olmalı her inanış
İrtica seni kullanmış
Beyinleri yiyen kursu
Sen kutsalsın olma alet
Takunya var yok sandalet
Başka söze varmı hacet
Bebeleri döven kursu
Memleketi bölen kursu
Varmı ilim bilim adamın
Senin dolmuş zamanın
Ömrünü dolduran kursu
Sevgili Kardeşim,
Kız kardeşimde gitmişti.
hepsi de gitmişti.
Sevgiler,
Saygılar.
İyidost kardeş,
o zaman senin ailede epeyce "kafası yorulan", "memleketi bölen", "aşırı imandan faydalanan" vs. kişiler var!!!
:yamukgul::yamukgul:
saygılar
iyidost69 05.04.2006, 14:06 İyidost kardeş,
o zaman senin ailede epeyce "kafası yorulan", "memleketi bölen", "aşırı imandan faydalanan" vs. kişiler var!!!
:yamukgul::yamukgul:
saygılar
Sevgili Kardeşim,
İyi niyetlisin, ama beni anlamadın ya ben ona yanıyorum..
Sevgiler.
srdr_ist 05.04.2006, 14:42 Maşallah Maşallah,
Burda bu kadar çok kuran kurslu varmış eee sonuç; ben gitmedim gitmemde, gidenede engel olmayayım. Tabii insan bir gere gitmiş olmanın ruh haliyle orayı savunması kadar doğal birşey olamaz.
Ben merak ediyorum başka ülkelerde de varmıdır böyle şeyler? Almanyada kaldım, İsviçrede kaldım, tabii geçici kaldığım yerleri sayarsam liste uzamasın Şu andada dünyanın öbür ucundayım ama Ne İncil kursu gördüm, Ne Tevrat kursu gördüm, ne de başka dinlerin mukaddes kitaplarını öğreten kurslar gördüm. Sorun sadece Arapça konusu ise merak etmeyin arkadaşlar Türkçe okumanız inanctan birşey azaltmaz yada eksiltrmez.
Mesela allaha " Allahım bana yerdım et diyice türkçe diyoruz
Kızdığımız zaman "Allah kahretsin" diyoruz.
Şükrederken " Allahıma şükürler olsun
vs
vs
Peki ayetleri yada sureleri neden bu mantıkla görmüyoruz. Bununla ilgili eminim hemen Kurana sarılacaksınız lütfebn yapmayın. onları bende biliyorum tekrarı olmasın mümkünse kendi görüşünüz olsun.
Bu kadar kızacak ne buldun ki kimisi öğrenmeye kimiside tabiri caizse kesmeyide öğreniyor. Ben kuran kursu na gitmeyi isterim orjinale yaklaşmak için bunu arap ülkeleri yapıyorda türkçe konuşan bir ülkede bunun yapılmasının iyi niyet çerçevesinde desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
redyellow 05.04.2006, 14:58 Sevgili Kardeşim,
İyi niyetlisin, ama beni anlamadın ya ben ona yanıyorum..
Sevgiler.
bazen böyle olur. Ne etsek anlaşamayız.
hayırlısı.
saygılar
kanagladi 06.04.2006, 10:36 nasılsın ya ben buraya yeni üye oldumda ilk defa böyle bi site gördüm burda nasıl ne yapacagımı bilmiyorum bana bi yardımcı olursan sevinirim
iyidost69 06.04.2006, 11:18 nasılsın ya ben buraya yeni üye oldumda ilk defa böyle bi site gördüm burda nasıl ne yapacagımı bilmiyorum bana bi yardımcı olursan sevinirim
Öncelikle hoşgeldiniz sitemize.
Bende sizin gibi raslantı sonucu sitemizle tanıştım.
Yapmanız gereken, sitemizi takip etmek.
Forumlardaki yazı ve görüşleri okumak.
Yorum yazmak, yazılar yazmak, paylaşımlarda bulunmak vs vs...
Sevgiler..
alevilere hiçbir şey diyemezsiniz.ona bakarsan kuran kursları da beyin yıkama yeridir.orda resmen şeriat öğretiliyor ondan sonra tayyip gibi bir mahlukat(kusura bakmayın ona insan desem insanlara ayıp etmiş olurum)türkiye cumhuriyetinin başbakanı oluyor.cemevlerine gelince cemevleri cümbüş evi değildir.orası da bir ibadethanedir.arkadaşım müslümanlık sadece beş vakit namaza durmak,oruç tutmak değildir.asıl müslümanlık eline diline beline sahip olmaktır.lütfen özür dieyin ve bu sözü bir daha söylemeyin.çünkü asıl müslümanlar alevilerdir.eğer adam yakmak müslümanlıksa ben müslüman değilim.
türküdostu 23.05.2006, 00:00 adamım kurandan dinden islamdan almadığınız nedir neden uğraşırsınız bunlarla siz kendi mezhebiniz yaşayın başkalarına sataşmayın ki sorunlar çıkmasın...Durduk yere neden kuran kurslarımızı taşa tutarsın neden bu saçmalığı yaparsın anlamıyorum.Alevilik bir felsefedir.barış felsefesidir,kardeşlik felsefesidir bunu iyi yaşamak lazım.Hani bu saçma şiirinde kardeşlik,hani barış...Dinimiz islam dinidir.Dinin temeli kur-an dır dinimizi güzel yaşayalım.kendimizi toplumdan soyutlamayalım dimi güzel kardeşimm niye zorunam ıgitti yobazları taşlamak? çok da gğüzel olmuş dost eline sağlık
KızılBant 26.06.2006, 16:09 Kuran kursu Kuran kursu
Kafaları yoran kursu
Kara sesli yobazları
Başımıza saran kursu
Özünde değilsin yanlış
Hür olmalı her inanış
İrtica seni kullanmış
Beyinleri yiyen kursu
Sen kutsalsın olma alet
Takunya var yok sandalet
Başka söze varmı hacet
Bebeleri döven kursu
Memleketi bölen kursu
Varmı ilim bilim adamın
Senin dolmuş zamanın
Ömrünü dolduran kursu
Evet şiir budur
murat kardeşim çok dogru söylemişsin yazdıgın şeylerin altına imzamı atarım kardeşler böyle şeyler yapmayalım biribirimize karşı siz diyo0rsunuzki bizim cemevlerimize saygısızlık yapıyorlar evet dogru ama sizde camilere KURAN KURSLARINA LAF ATMAYALIM LÜTFEN RİCA EDİYORUM SİZDEN!!!
sevilkipirti 26.06.2006, 20:16 Kuran kurslarında amacın sadece kuran ı öğretmek olduğuna inansam diyeceğim ki "tercih meselesidir", evet olabilir. Ama o kursların öğretim yeri olmadıkları o kadar açık ki. Amaç o kadar masum değil, o ad altında farklı faaliyetlerin varlığının farkındayız.
bütün yazılanları okudum...hiç kusura bakmayın alttan alamıcam...hangi çocuğun kendi isteğiyle kuran kursuna gittiğini gördünüz..küçücük çocuklar başları kapatılıp bilmedikleri bir dilde ibadet yapmayı öğreniyor...bu mu sizin ibadet anlayışınız..bilmediğiniz,anlamadığınız şeylere amin demek mi??ozaman siz deyin amininizi demeyenlere laf atmayın...kendinin insan olduğunu düşünen biride ehlibeytlere laf atmışş...boş işimiş bunlar...insan olmayı boş sayan zihniyetlere hiç bişey denmezz..
bugün başı kapalı küçük kızları gördüm ve aile isteğiyle gittikleri ayan beyan ortadaydı.benim dileğim kurslar hakkında;bırakın çocuklar çocukluklarını yaşasın, yavaş yavaş düşünceleri gelişmeye başladıktan sonra da kendi istekleriyle ne yapmak istiyorlarsa onu yapsınlar,zorlama olmadan,karışılmadan...
sevgiler...
manifesto 26.06.2006, 23:54 hangi çocuğun kendi isteğiyle kuran kursuna gittiğini gördünüz
? ve :) çocuk dan ziyade ebeveynlerin takdiri söz konusu olduğu için sanırım kavrayamamışsın...çocuk çocukdur yetişkin yetişkin...heralde bir anne baba çocuğunun kötülüğünü istemez...
Kur'an kursları dini bilgi ve eğitim içindir...çocuklardan din konusunda yetişkin gibi davranmalarınıda bekleyemeyiz sanırım...Din sadece amin demek mi? ben dualarımı hem arapça hemde türkçe yaparım :) ikiside hoşuma gidiyor...
Arapçayı kur'anın dili olduğu için severim türkçeyide kendi dilim....
Turku_Yurekli 27.06.2006, 00:42 Kuran kursuna cocuk göndermek ne büyük maharet gercekten cagdas kisilersiniz yani cagdaslık buysa..Cocukların 9 ay okula gittigi yetmiyor okullar kapanır kapanmaz bırde kücücük bedenlere tasıyamayacagı yükler yükleniyor..Okullar yaz tatiline girer girmez 3ayda nefes almalarına izin vermeden her sabah kalk erkenden camiye ne güzel bir zihniyet cidden..Buda yetmez gibi simdi birde özel anaokullari acıldı istanbulda 4 yasındaki cocuklara bile kuran ögretiliyor buralarda..Bu yastaki cocuk dinden kurandan ne anlarsa beyin yıkamaktan baska hicbir ise yaramaz sizin müslümanlıgınız..Hayatınız dayatmalar üzerine kurulu..Zorla baslarını örtersınız,zorla oruc tutturur,namaz kıldırır,kuran kurslarına gönderirsiniz cocuklarınızı...
Bu kafayla ve bu isleyisle hosgörüden ,müslümanlıktan vs bahsetmeyin..Müslümanlıkta dayatmalar yoktur..Hersey kisiye baglı eger icinden geliyorsa yaparsin birseyi zorla degil...
gizemli7575 27.06.2006, 01:38 Özünde değilsin yanlış
Hür olmalı her inanış
İrtica seni kullanmış
Beyinleri yiyen kursu
şiirde aslında kötü bişey yok farzedelimki bi kişinin düşüncesi bu,bunada katılan olur veya olmaz.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
sayın murat burdaki düşüncelere katılırsınız veya katılmazsınız,eğerki sizin
görüşünüze ters düşüyorsa bunu saygı çerçevesi içinde dile getirirseniz
(unutmayınki aleviforum'dasınız)daha seviyeli bir tartışma olacaktır.
şu yazdıklarınızla siz zaten otamatikman saygınlığınızı yitirmiş oluyorsunuz..
? ve :) çocuk dan ziyade ebeveynlerin takdiri söz konusu olduğu için sanırım kavrayamamışsın...çocuk çocukdur yetişkin yetişkin...heralde bir anne baba çocuğunun kötülüğünü istemez...
Kur'an kursları dini bilgi ve eğitim içindir...çocuklardan din konusunda yetişkin gibi davranmalarınıda bekleyemeyiz sanırım...Din sadece amin demek mi? ben dualarımı hem arapça hemde türkçe yaparım :) ikiside hoşuma gidiyor...
Arapçayı kur'anın dili olduğu için severim türkçeyide kendi dilim....
çocuğun çocuk yetişkinin yetişkin olduğunu biliyorum sizin bildiğiniz gibi:D doğru çocuklar yetişkin gibi davranamaz bu yüzden de yetiştiklerinde kendi istekleriyle yapmalılar yapacakları bişey varsa...bu durumda anne babaların çocuklarının çokta iyiliğini istediğini düşünemiyorum çünkü yaılan işin bi faydasının olduğunuda sanmıyorum..eğer diyorsanız ne güzel beyinleri yıkanıyor işte oda sizin görüşünüzdür...dinin sadece amin demek olduğunu nsl çektiniz:yamukgul: ama sadece amin diyenlerde varmış:höng ben de duamı sadece türkçe yaparım çünkü onu anlıyorumm ve çok hoşuma gidiyor:sas
manifesto 27.06.2006, 14:26 Turku_yürekli ; Kuran kursuna cocuk göndermek ne büyük maharet gercekten cagdas kisilersiniz yani cagdaslık buysa
İyide sanane bundan...çocuk benim değilmi demez mi adam :) :) :)
Sen kafana göre bir çağdaşlık tarifi yapmışsın sen ona uy sana karışan var mı??
Ben senin çağdaşlık tarifine göre yaşamak zorundamıyım???? komik yaaaa...
Sen cem evine gönder diğerleride kur'an kursuna niye karışıyoruz ki???
Yarın birgün biri çıkar cem evi taşlaması diye bir topiç açarsa ne olur tepkiniz???
beyin yıkamaktan baska hicbir ise yaramaz sizin müslümanlıgınız
Aynı üsluba devam ediyorsun....ne yapsın ebeveynler havaiye tatile mi göndersin??? elbette din eğitimi vermeli...bu okullarda gerçekleşmediği için vatandaş kendi çözümlerini üretiyor...çocukları okadar düşünüyorsan sokak çocukları ile ilgilen onların daha fazla ilgi ve alakaya ihtiyacı var...
denzz ; bu durumda anne babaların çocuklarının çokta iyiliğini istediğini düşünemiyorum çünkü yaılan işin bi faydasının olduğunuda sanmıyorum..
Bu senin düşüncen...:) Eğer birsün senin fikrini alma gereği duyarlarsa onlara fikrini açarsın...Faydası meselesine gelince senin fayda dan kastın nedir onu anlamış değilim...Kur'an okumasını öğrenmek namaz surelerini ve namaz kılmasını öğrenmek ve Hz.Peyganberin hayatını ve ilmihal bilgileri öğrenmek sana göre faydasız bir iş olduğu için bu şekilde düşünüyor olmalısın..:)
Turku_Yurekli 27.06.2006, 23:11 manifesto
İyide sanane bundan...çocuk benim değilmi demez mi adam
Sen kafana göre bir çağdaşlık tarifi yapmışsın sen ona uy sana karışan var mı??
Ben senin çağdaşlık tarifine göre yaşamak zorundamıyım???? komik yaaaa...
Sen cem evine gönder diğerleride kur'an kursuna niye karışıyoruz ki???
Yarın birgün biri çıkar cem evi taşlaması diye bir topiç açarsa ne olur tepkiniz???
Cocugunun tursusunu kur onuda kendin gibi yobaz yetirtir o zaman!!!Ben senin gibi geri kafalı degilim kücük yasta cocugumu tasıyamayacagı yükler altına sokmam..Ne cem evine nede camiye yollarım,sokak cocuklarına gelince buda sen, baglamaz,anlasılan sokak cocuklarından cok senin bir terapiye ihtiyacın var!!!!!!!
"""Bu senin düşüncen... Eğer birsün senin fikrini alma gereği duyarlarsa onlara fikrini açarsın...Faydası meselesine gelince senin fayda dan kastın nedir onu anlamış değilim...Kur'an okumasını öğrenmek namaz surelerini ve namaz kılmasını öğrenmek ve Hz.Peyganberin hayatını ve ilmihal bilgileri öğrenmek sana göre faydasız bir iş olduğu için bu şekilde düşünüyor olmalısın.."""
bu insanlar sadece bildiklerini yaparlar fikir almak işlerine gelmiyor çünkü doğrular canlarını yakıyor...faydalı olup olmama kısmına gelince anlamadığın süreyi sen akşama kadar oku sonrada faydalı olduğunu düşün...faydalı olması için anlamlı olması lazım benm faydalı anlayışım bu...ibadetimi faydalı hale getirmek için arapça öğrenmem gerekmiyo kendi dilimdede dua edebiliyorum ben...
manifesto 28.06.2006, 00:28 Turku Yurekli ; Cocugunun tursusunu kur onuda kendin gibi yobaz yetirtir o zaman!!!Ben senin gibi geri kafalı degilim kücük yasta cocugumu tasıyamayacagı yükler altına sokmam..Ne cem evine nede camiye yollarım,sokak cocuklarına gelince buda sen, baglamaz,anlasılan sokak cocuklarından cok senin bir terapiye ihtiyacın var
İlerde birgün nasip olur da çoluk çocuğa karışırsak sana inat onu en sıkı kur'an kurusna göndericem...:)
denzz ; bu insanlar sadece bildiklerini yaparlar fikir almak işlerine gelmiyor çünkü doğrular canlarını yakıyor...faydalı olup olmama kısmına gelince anlamadığın süreyi sen akşama kadar oku sonrada faydalı olduğunu düşün
Meal diye birşey var değil mi?? saolsun arapça bilen büyüklerimiz onları türkçeye meal etmişler çevirmişler açıp okumak zor olmasa gerek...Orada meal ve surelerin türkçe anlamlarıda öğretilir bundan haberin yok sanırım...
Turku_Yurekli 28.06.2006, 12:02 manifesto ; bildiginden sasma,..Ama yinede bir tavsiye cocugunu etkileme büyümesine izin ver bırakta ne olacagına ve ne yapmak istedigini kendisi karar versin,sen sadece yol gösterici ol
alevi dergahı 28.06.2006, 13:22 kuran kursuna giden insanın beyni yıkanıyor bence hele de bu çocuksa daha çabuk yıkarlar beynini.
Meal diye birşey var değil mi?? saolsun arapça bilen büyüklerimiz onları türkçeye meal etmişler çevirmişler açıp okumak zor olmasa gerek...Orada meal ve surelerin türkçe anlamlarıda öğretilir bundan haberin yok sanırım...
ii de benmde bahsettiğim bu:yamukgul: orada türkçede öğretiyolarsa arapçasına niye ihtiyaç duyuyolar ozaman..türkçesini evlerinde de açıp okuyabilirler bu durumdan haberi olmayanlar da var sanırım:höng ama diyolarsa illa ki yıkatcaz beynimizi ne diyelim kolaya gelsinn....
ehranerz 22.09.2006, 12:44 kuran kursuymuş kuzenim bile 13 yaşında alewi olmasına rağmen kuran kursuna gidiodu tutturdu bi ara ben kapanıcam die ama bilemiorm artık ileride ne olur arkadaşımın dediği gibi beyinleri yıkıyorlar....
mutlumusuncan 22.09.2006, 13:35 kuran kursuymuş kuzenim bile 13 yaşında alewi olmasına rağmen kuran kursuna gidiodu tutturdu bi ara ben kapanıcam die ama bilemiorm artık ileride ne olur arkadaşımın dediği gibi beyinleri yıkıyorlar....
Asimileye maruz kalan alevi çocukları er ya da geç sünni islamdaki çelişkileri görüp "Ya ben aleviyim diyecektir." Kendi yolunu öğrendikten sonra o tip ortamlarda bulunsalarda sorun olmaz. Ancak Pir Sultan'ı tanımadan Yavuz'u tanırlarsa işte o zaman asimile olurlar.
Benim çevremde de sunnileşen ya da sünnileşme eğiliminde olan aleviler var. Hatta alevi olduğunu söyleyipte türban takan bacıları tanıyorum. Hatta sohbet esansında bana bir çok insanın yanında ulu orta şeriatın kurallarını sorma ukalalığına baş vuranlar var. Bereket okulda bir şeyler ezberlemek zorunda kalmıştım da ordan yırtıyorum paçayı.:) Yoksa beni rezil kepaze edecekler akıllarınca. Yani toplum öyle algılıyor. Mektep görmüşsün diyorlar.
Daha biz bu yobazlıkla çok uğraşacağız gibi geliyor bana. Gerçi biz onları uvutmak zorunda değiliz ama durum bundan ibaret. İşimiz zor ve bir o kadar da şerefli.
Hızır yoldaşımız olsun.
HABERİN VAR MI?
DERVİŞ HİMMET
Uyan be hey gafil hâb-ı gafletten
Ömrün geldi geçti haberin var mı
Bir haber aldın mı sırr-ı vahdetten
Mürg-i cânın uçtu haberin var mı
Bu dâr-ı rıhlettir bunda kalınmaz
Hem sonu fenâdır murad alınmaz
Kafile kalkıcak geri dönülmez
Kervan başı göçtü haberin var mı
Azığın var mıdır yola gitmeğe
Döşeğin hazır mı varup yatmağa
Ejderler gibi dem çeküp yutmağa
Yerler ağzın açtı haberin var mı
Ma’siyet yükünü aldın boynuna
Hiç ölüm korkusu gelmez aynına
Felek bir kaç arşın bezi eğnine
Yakasız don biçti haberin var mı
Derviş Himmet senden evvel gelenler
Kimisi kul kimi sultan olanlar
Dünya benim mülküm deyüp yelenler
Ecel câmın içti haberin var mı
hiç kimsenin; bir kimsenin kutsal olarak gördüğü değere.......
hakaret etmeye.....yada hakaret varan sözler kullanmaya hakkı yoktur.....
Serkan_Devrim 22.09.2006, 14:52 hiç kimsenin; bir kimsenin kutsal olarak gördüğü değere.......
hakaret etmeye.....yada hakaret varan sözler kullanmaya hakkı yoktur.....kimsenin değerine laf edilmemiş. :) sadece bir değeri(kuran öğrenme işini) kullanarak siyasete alet ederek irticai insan yetiştirmeye çalışan dejenere edilmiş yozlaşmış kurumlara bir eleştiridir bu.:)
kimsenin değerine laf edilmemiş. :) sadece bir değeri(kuran öğrenme işini) kullanarak siyasete alet ederek irticai insan yetiştirmeye çalışan dejenere edilmiş yozlaşmış kurumlara bir eleştiridir bu.:)
nerden biliyorlar...hiç gitmişlermi Kuran Kurslarına....
neye dayanarak konuşuyorlar....
TV lerde çıkan haberleremi...uyduruk insanların attıkları palavralaramı....
adı üstünde Kuran Kursu
:S :S
artı taşlamayı okumanı rica ediyorum......
""Duyduklarının hiçbirine inanma, gördüklerinin yarısına , söylediklerinin hepsine inan . "" ...
Serkan_Devrim 22.09.2006, 15:26 nerden biliyorlar...hiç gitmişlermi Kuran Kurslarına....
adı üstünde Kuran Kursu
:S :S
artı taşlamayı okumanı rica ediyorum......
""Duyduklarının hiçbirine inanma, gördüklerinin yarısına , söylediklerinin hepsine inan . "" ...
gitmeye ne hacet. bunu bütün dünya biliyor. illaki istiyorsanız ben gittim. kuran kursları da imam hatiplerde cemaatçı yetiştirme yeridir ne yazıkki. taşlamayı okudum. siz rahatsız olduğunuz kısımları yazın.
gitmeye ne hacet. bunu bütün dünya biliyor. illaki istiyorsanız ben gittim. kuran kursları da imam hatiplerde cemaatçı yetiştirme yeridir ne yazıkki. taşlamayı okudum. siz rahatsız olduğunuz kısımları yazın.
bütün dünyanın bildiği nedir?....
gittinizde ne zararırını gördünüz?....
hakikaten bütün dünya doğruyumu biliyomuş?....
Serkan_Devrim 22.09.2006, 15:50 bütün dünyanın bildiği nedir?....
gittinizde ne zararırını gördünüz?....
hakikaten bütün dünya doğruyumu biliyomuş?....yapmayın lütfen. kuran kurslarında neler olduğunu sizde bilirsiniz. bu ülkede sivas katliamları hep o kurslarda başladı. dejenere ve yozlaşma ordan başlıyor. islam yerine sadece bir mezhep vede yalanlarla öğretiliyor. beyin yıkanıyor.
redyellow 22.09.2006, 16:06 serkan bey,
daha önce de yazdım sanıyorum ama mmum arkadaşımız yazınca yeniden yazmak ihtiyacı hissettim.
arkadışmıza rahatsız olduğunuz yerleri yazın diyorsunuz ve "kimsenin değerine laf edilmemiş" diyorsunuz.
yapmayın etmeyin ali ekber kardeşim, bunu size asla yakıştıramadım. ne demek "kimsenin değerlerine laf edilmemiş?"
benim inancım gereği öğrenmem gereken Kur'an'ın öğretildiği yere söyleyenenlere bakın:
"Memleketi bölen kursu" sadece bu satır bile benim değerime yapılan bir saygısızlıktır sayın ali ekber.
daha önceki yazışmalarımızda hep cemevlerinden örnek verdim, şimdi yine vereyim:
Birisi buraya gelse ve CEMEVİ TAŞLAMASI diye bir şiir yazsa hoşunuza gidermi ve bu şiirde de "MEMLEKETİ BÖLEN EVİ" dese olurmu?
siz diyeceksiniz ki efendim kuran kurslarının bazılarında yanlış şeyler yapılıyor, peki siz iddia edebilirmisiniz cemevlerinin tamamında asla ve asla yanlış hiç bir şey yapılmaz.
bunu diyemiyorsanız başkasının cemevlerini genelleme yaparak taşlaması ne kadar yanlışsa kuran kurslarında yapılan bazı yanlışları bahane ederek tüm kuran kurslarını hedef alarak böyle bir taşlamanın yapılması da yanlıştır.
bu taşlamayı savunmayı özellikle size yakıştıramadım.
yapmayın lütfen. kuran kurslarında neler olduğunu sizde bilirsiniz. bu ülkede sivas katliamları hep o kurslarda başladı. dejenere ve yozlaşma ordan başlıyor. islam yerine sadece bir mezhep vede yalanlarla öğretiliyor. beyin yıkanıyor.
1965'te Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluş ve görevleri ile ilgili yasa kabul ediliyor. Yasanın 7/d maddesi Kuran kurslarını düzenliyor. 1971'de 7/d'ye dayanarak çıkartılan yönetmelik uyarınca Kuran kursları açılıyor. İşte, hukuk komedisi burada: "Anılan 7/d maddesi 1979'da Anayasa Mahkemesi kararıyla yürürlükten kaldırılıyor. Yani, Kuran kurslarının hukuk dayanağı ortadan kalkıyor. Buna rağmen, ne o tarihe kadar açılan kurslar kapatılıyor, ne de daha sonraki yıllarda açılan Kuran kurslarına ses çıkartılıyor!.."
Hukuk dışı uygulama tam yirmibiryı yıldır sürüp gidiyor!.. Arada Kuran kursu sayısı her geçen gün artıyor. Resmi kayıtlara göre, "1983'te izinli Kuran kursu sayısı 3047 iken, Ağustos 1997, yani bugün itibariyle bu sayı 6044." 1983'ten beri gelip geçen tüm siyasal iktidarlar bu yasadışı durumu hiç bir biçimde durdurmuyor!.. Gündüz, gece ve yaz kursları biçiminde süren uygulamada, 1997 başı itibariyle buralarda tam "bir milyon 390 bin 929 kişi" eğitimden geçiyor.
Dipnot vermek isterim 1997 yılında Refahlı Mercimek Bosna,Filistin ve Afganistanda cihat için topladığı yeşil zarflı bağışları Elazığdaki Nizam-ı İslam vakfı kanalı ile Kuran Kurslarına aktarması sadece din aşkıylamıdır.
Bu durumda yasal olmayan hatta yasalarla durdurma kararı olan bir yer; doğal olarak doğru işlemesi yada işletilmesi ne kadar mantıklı olur.
İddia değil bu kurumların hemen hepsi Radikal İslamcıların elinde ve güdümündedir.
Kimse kimseyi kandırmasın.
aryantas 22.09.2006, 16:25 nerden biliyorlar...hiç gitmişlermi Kuran Kurslarına....
adı üstünde Kuran Kursu
Uyduruk palavralarmış...Gülesim geldi şimdi. :p
TV lerde çıkan haberler(bunların başında 32.Gün ve daha niceleri..) her şeyi meydana serdiler.Ama zihin kapalı olunca göz ne eylesin ki! O da istemeden kapanıyor:001_tt2:
Bu şiir kutsal bir mekana hakaret içermiyor.Eğer Kuran Kursu nu kutsal mekan olarak kabul etmiyorsanız!.Ama zihinler prangalı olmaya görsün,kazı da koz anlayıveriyor hemen.
yani şu hale bakın...lütfen arkadaşlar sağduyuyu elden bırakmayalım ya dinler tüm dünyada bu çatışmaları yaptırmak zorundamı tüm çatışmaların ve savaşların arkasında din ve mezhep çatışması.....:thumbdown
Uyduruk palavralarmış...Gülesim geldi şimdi. :p
TV lerde çıkan haberler(bunların başında 32.Gün ve daha niceleri..) her şeyi meydana serdiler.Ama zihin kapalı olunca göz ne eylesin ki! O da istemeden kapanıyor:001_tt2:
Bu şiir kutsal bir mekana hakaret içermiyor.Eğer Kuran Kursu nu kutsal mekan olarak kabul etmiyorsanız!.Ama zihinler prangalı olmaya görsün,kazı da koz anlayıveriyor hemen.
Gülmeyin bence düşünün çünkü böyle düşüneneler hiçte azınsanmayacak kadar çok sebebine bakın;
Neden kuran kurslarda hepsi çocuk yaştaki insanlardan oluşur. O bildiğimiz ağaç yaş iken eğilir sözünden olmadığı açıktır. Çünkü İslamiyette bile ibadetten muaf tutulacak yaştaki birçok insan bu kurslarda adeta öğütülüyor.
Bilimsel veriler;
çocuğun ilk altı–yedi yılında zihinsel değil, bedensel eğitime önem vermeli. Okul öncesi yaşlarda Kuran kursları, şekilcilikten öteye geçmediği gibi, çocuğu ezberciliğe sevk ediyor. Oysa, ezbercilik, ahlâk düşkünlüğünün ilk adımı. Kaldı ki, din, entelektüel bir tasarımla da içselleştirilemiyor. “Dinsel dürtü” diye bir şey var ki, yakalayabilmek, reşit olmayı gerektiriyor. Bu da buluğ çağının atlatılması demek ki, yaklaşık lise sonuna denk geliyor.
Bu durumda Kuran kurslarının neye hizmet ettiği ortadadır.
ewet neye hizmet ettikleri ortadadır...
o zaman ne diye böyle topik açıyosunus.....neden boşa kafa patlatıyorsunuz...
neden elleriniz parmaklarınızı yoruyorsunuz....yada niye dert ediyorsunuz...
herkes Kuran Kurslarının ne olduğunu biliyor.....kime neyi anlatıyorsunuz...
amaç; birilerini provokasyonamı getirmek....
tam tersi farklı bi şekilde sizi yansısa naparsınız....forumdanmı atarsınız.....??
""sana yapılmasını istemediğin birşeyi, başkasına yapmamak bir erdemliktir...""
aryantas 22.09.2006, 17:39 ewet neye hizmet ettikleri ortadadır...
o zaman ne diye böyle topik açıyosunus.....neden boşa kafa patlatıyorsunuz......""
Birincisi insanlar alakalı gördükleri tüm konularda topic açabilirler.Forum kurallarına uyulduğu taktirde kimse bir şey diyemez..
İkincisi eğer burda boşa kafa patlatılıyorsa neden cevap yazıyorsunuz?
neden elleriniz parmaklarınızı yoruyorsunuz....yada niye dert ediyorsunuz......""
Evet neden dert ediyorsunuz? Ne oldu sizi kızdıran bir şey vardıda ona mı yanarsınız?
herkes Kuran Kurslarının ne olduğunu biliyor.....kime neyi anlatıyorsunuz...
amaç; birilerini provokasyonamı getirmek.......""
Herkes Kuran kurslarını biliyorsa o zaman siz neden kendinizi boşa yorup cevap yazıyorsunuz? Bırakın herkes bildiği şekilde yazsın.Kuran kurslarıyla ilgili farklı fikirlerin olması sizi neden korkutuyor?
Bu ülkedeki en bayat sizcüklerden biriside provakasyona gelmek...Sizin tahammülünüz bu kadar mı kıtki hemen provakasyona geliyorsunuz? Gelmeyin kardeşim.Kim size provoke olun diyor?[/QUOTE]
""sana yapılmasını istemediğin birşeyi, başkasına yapmamak bir erdemliktir...""
Sevgili arkadaşım doğru söylüyorsun.Yalnız bu konuyla söylediğin atasözünün bir alakası yok gibi.Eğer var diyorsan amacın aba altından sopa göstermek mi?
IÖINIDIEIRI 22.09.2006, 18:43 manyak bi şiir olmuş tebrikler
|