Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı Kötülüge Neden İzin Veriyor?

hasan cicek
25.08.2007, 22:10
Acının ve kötülügün ne kadar yaygın olduğunu görmek için çok uzağa gitmege gerek yok.Savaşlarda askerler gibi siviller de ölüyor. Suç ve şidet olayları olağan hale geldi. Siz de yakın bir zamanda ön yargının veye adeletsizligin. Gördügünüz ve yaşadığınız şeyleri düşününce mutemelen ''Tanrı kötülüge neden izin veriyor?soruyorsunuzdur.

Bu konuda yorumlarınızı şımdiden sagılarmla bekliyorum.
saygılar.

İrMaK_D
25.08.2007, 22:47
tanrı kötülüğe izin veriyorki iyiliğin değerini anlıyalım iyiyi ve kötüyü ayırt edebilmek için______:wink:

deryaçolakoğlu
26.08.2007, 02:08
tanrı kötüğe izin veriyo çünkü herşey ii olsa bişeyin kıymeti olmazdı kimse bişeyden ders almazdı kimse iyiyi doğruyu güzeli öğrenemezdi kimse yaşamın değerini anlayamazdı

erkan2434
26.08.2007, 02:16
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=11659

bu konu daha önce bu topikte verilmişti

Munzurlu-62
04.10.2007, 01:43
tanrı kötülüğe izin veriyor: 6 aylık bir bebeğe tecavüz edilmesine izin vererek.

sausen
04.10.2007, 01:54
Merhaba,

Tanrı her şeye müdahale etseydi.
Kul nereden bilecekti iyi ve kötüyü...

wolcano84
04.10.2007, 02:05
tanrı kötülüğe izin veriyor: 6 aylık bir bebeğe tecavüz edilmesine izin vererek.

ne yani kardeşim sen burada neyi eleştiriyosun?
tanrı insanların nefsini ölçmek için kötülüge izin veriyo.zor durumlarda insanın iradesini ölcmek için.allaha ne kadar baglı oldugumuzu ölçmek için.mesela suan sen kötüsün bana göre bizi allaha karşı kıskırtıyorsun yetmezmi ??

zarali
04.10.2007, 02:21
....evet bu soruyu bende cok soruyorum kendime.....bir cok kötülükleri insanlar bile bile yapiyorlar, günümüzde insanlarin artik iyilik yerine kötülüge inandiklarini ve ne kadar cok kötülük yaparlarsa o kadar daha cok hayatta basarili olduklarini diye düsündüklerini gözlemliyorum ne yazikki...zaman zaman isyanlara düsüp ve allahin varliginda süphe ediyorum cünkü zalimler yikilmiyor onlara hic birsey olmuyor ama zulümme ugrasmis insanlar acilariyla yipranmisliklariyla kaliyorlar nerde ilahi adalet nasil bir dünyada yasiyoruz.....

nusayri
04.10.2007, 05:20
bu sorunun iki cevabı vardır konu inançsal olarak cevap ( elhayr min allah vel şer min enfusaköm) iylik allahtan kötülük kendi nefsinizden'tüm kötülüklerin sorumlusu insandır tanrı bu durumla sadece iyilik konusunda buyurnuştur,kötülükler ise şaytana mal etmiştir.
görünmiyen şeytana deyil şeytanlaşan golobal sermayenin ürünü olarak
çıkar sağlama adına sömürü çarkların rahatça dönmesi için, inanç kültürü içinde insanlar birbirlerini acımasızca yok etmeyi sağlanmıştır.
sermaye, insanları yaşamlarını yönlediren ve yöneten madeleştiren tanrısal bir güç olarak karşımıza çıkmaktadır.
insanlar kişilik sorunuyla karşı karşıya bırakılarak adeta bir suç aleti konumuna getirilmiştir, yaşamak için öldürmek güçlü olmak için acımasız olmak,mutluluğu başkaları mutsuz ederek'elde etmektir, lafın kıssası egoist olmaktır.

saygılarımla.

Güzelyürek
04.10.2007, 08:36
bunu yargılamak ne derece doğru tartışılır.ama yüce allah bize akıl vermiş yürek vermiş bizi yaratmıış.herşeyide ona mal etmek çok da doğru değil.allah kötülüğe izin veriyor cümlesinin anlamı çarpık biraz ama bu dünyada kötülük olmasaydı iyilik nedir sorusuna kimse cevap veremzdi.bu dünyada yapılan yaşanan herşey koskoca bir sınavdır sınamadır.yuaşanan kötü olylardan ders çıkarmaktır önemli olan.iyiliğin kıymetini bilmek içindir yaşananlr.her zaman şükretmek lazım sadece çok iii olduğun zaman değil en müşkül durumda bile.

cmelisa
04.10.2007, 11:23
Tanrı insanı iyi yada kötü diyerek yaratmamış evrendeki en mükemmel varlık olan insanları yaratırken akıl vermiş iyiyi doğruyu ve kötüyü ayırt etsinler diye.Bu akılla iyi olanıda kötü olanıda bizler seçiyoruz karşılığınıda iyi yada kötü mutlaka alıyoruz.yani kötülüğe tanrı izin vermiyor hatta kötlük yapanlara mutlaka bir ceza verip doğruyu görmelerini sağlıyor bence.Kötülük yapıpta iyilik bulan varmı?yok.ne ekersen onu biçersin :) SAYGILARIMLA...

guneyyy
04.10.2007, 12:09
kötülüklerin tanrıdan bagımsız oldugunu düşünüyorum..

ama yeryüzündeki deprem , sel , afetlerden tanrı sorumludur!!!(inananlar için böyle oldugunu düşünüyorum)

cemalettin
04.10.2007, 12:36
... ama yeryüzündeki deprem , sel , afetlerden tanrı sorumludur!!!(inananlar için böyle oldugunu düşünüyorum)

afet denilen bu olaylar yaşayan dünyanın doğal hareketleridir.bazı canlıların yediklerini hazmettikten sonra "dışkı"olarak atmaları gibi.
bedende bir aksaklık olup da dışkı atılamaz ise pek çok tedavi uygulanması gerekmiyor mu,normale girebilmek için?

tanrı insana akıl vermiştir.depremden,selden korunma çareleri vardır.insan kendisini emniyete almaz ise "dünya "ne yapsın?
sulu zemine,fay hattı üzerine bina yapılmaz.akarsu yataklarına bina yapılmaz.yapılır ise doğa da kendisine düşeni/yapması gerekeni yapar.
sonra buna "afet" denir.
bizde olandan kat kat büyük deprem Japonya'da olduğunda bazen kimsenin bile burnu kanamamakta.Arazisi bizden küçük,nüfusu bizim iki katımız.
zarar gören hemen hiç olmuyor.

yerküre de yaradılmıştır ve "canlı"dır.
dua edelim de "amel" olmasın...

guneyyy
04.10.2007, 12:50
afet denilen bu olaylar yaşayan dünyanın doğal hareketleridir.bazı canlıların yediklerini hazmettikten sonra "dışkı"olarak atmaları gibi.
bedende bir aksaklık olup da dışkı atılamaz ise pek çok tedavi uygulanması gerekmiyor mu,normale girebilmek için?

tanrı insana akıl vermiştir.depremden,selden korunma çareleri vardır.insan kendisini emniyete almaz ise "dünya "ne yapsın?
sulu zemine,fay hattı üzerine bina yapılmaz.akarsu yataklarına bina yapılmaz.yapılır ise doğa da kendisine düşeni/yapması gerekeni yapar.
sonra buna "afet" denir.
bizde olandan kat kat büyük deprem Japonya'da olduğunda bazen kimsenin bile burnu kanamamakta.Arazisi bizden küçük,nüfusu bizim iki katımız.
zarar gören hemen hiç olmuyor.

dua edelim de "amel" olmasın...

evren , doga , yeryüzü , dünyada vuku bulan olaylar tanrıdan bagımsızdır yani !!!

bunada dogal hareketler diyorsunuz!!

eger doganın bir hareket yasası var ise bu tanrının yasası degilmidir ? eger degil ise tanrı herşeye muktadir değilmidir ?

anti-fasist
04.10.2007, 12:53
ne yani kardeşim sen burada neyi eleştiriyosun?
tanrı insanların nefsini ölçmek için kötülüge izin veriyo.zor durumlarda insanın iradesini ölcmek için.allaha ne kadar baglı oldugumuzu ölçmek için.mesela suan sen kötüsün bana göre bizi allaha karşı kıskırtıyorsun yetmezmi ??

Yani tanrı adamın nefsini ölcuyor.Adamın nefsi yetersiz oldugu icin olan 6 aylık bebege tecaviz ediyor öyle mi ben çöemedim acıkcası acıklayabilirmisin???

Yani dünyadaki kötülügün yargılanması allaha kıskırtma oldu cok enteresen ben kendi adıma konusuyorum sasırdım..

Tarih derslerinde hep görurdum su devletin kıskırtmasıyla su ayaklandı falan diye böyle bir sey yani munzurlu-62 can bunu bir kac kere daha yap da bari bu kadar haksızlıklara vurgunlara talanlara iskenlere karsı su bizim halkı bi kıskırtıver belki bi bakarsın bi ayaklanan isyan eden cıkarda rahata ereriz....

cemalettin
04.10.2007, 12:55
evren , doga , yeryüzü , dünyada vuku bulan olaylar tanrıdan bagımsızdır yani !!!

bunada dogal hareketler diyorsunuz!!

eger doganın bir hareket yasası var ise bu tanrının yasası degilmidir ? eger degil ise tanrı herşeye muktadir değilmidir ?

guneyyy
04.10.2007, 12:59

o halde yaradılışı geregi afetleri içersinde barındırıyor yani tanrı afetlerin olabilecegi bir yeryüzü yaratmıştır :) kötülükleri yaratandır yani..

wolcano84
04.10.2007, 13:17
Yani tanrı adamın nefsini ölcuyor.Adamın nefsi yetersiz oldugu icin olan 6 aylık bebege tecaviz ediyor öyle mi ben çöemedim acıkcası acıklayabilirmisin???

Yani dünyadaki kötülügün yargılanması allaha kıskırtma oldu cok enteresen ben kendi adıma konusuyorum sasırdım..

Tarih derslerinde hep görurdum su devletin kıskırtmasıyla su ayaklandı falan diye böyle bir sey yani munzurlu-62 can bunu bir kac kere daha yap da bari bu kadar haksızlıklara vurgunlara talanlara iskenlere karsı su bizim halkı bi kıskırtıver belki bi bakarsın bi ayaklanan isyan eden cıkarda rahata ereriz....

sizler zaten devrim düşüncesi peşimde kosan bikac umutsuz vakalardansınız.sizinle tartısma geregi duymuyorum.

cemalettin
04.10.2007, 13:19
o halde yaradılışı geregi afetleri içersinde barındırıyor yani tanrı afetlerin olabilecegi bir yeryüzü yaratmıştır :) kötülükleri yaratandır yani..

sanırım yazılanlar okunmadan fikir yürütülüyor.
okunanlar hakkında biraz kapsamlı düşünenler denilenlerin üzerinde fazla durmaz.

"kötülükleri yaratan"değildir.her şeyi yaratandır.
yaratılanları kötü kılan ise yine bir yaradılmış olan insanoğludur.
bu konuda örnekler verilmesinin bir gereği olduğunu sanmamaktayım...

guneyyy
04.10.2007, 13:22
sanırım yazılanlar okunmadan fikir yürütülüyor.
okunanlar hakkında biraz kapsamlı düşünenler denilenlerin üzerinde fazla durmaz.

"kötülükleri yaratan"değildir.her şeyi yaratandır.
yaratılanları kötü kılan ise yine bir yaradılmış olan insanoğludur.
bu konuda örnekler verilmesinin bir gereği olduğunu sanmamaktayım...

sizin yazılanlardan yola cıkarak fikir yürütün..

insanoğlu kötü kılıyorsa yaratılanları demekki yaratılanlarda kötülük vardır!

yozgatlı
04.10.2007, 13:28
bence tamamen insanları sınama amaçlı kötülüğe izin veriyor...dünyada herzaman herşeyin bir çelişiği vardır..kötülük-iyilik zenginlik-fakirlik vb gibi tanrı bu çelişkilerle insanları sınıyor ben öyle düşünüyorum ...

küçük peri
04.10.2007, 14:16
benim fikrim allah insanlara yerinde ve zamanında kulanmaları için bi akıl vermiştir bunun yararlı yada zararlı şeylerde kullanmak insanların seçimidir
tabiki zararlı birşeylede kullananlar da elbet bi gün cezasını çekecektir

hasan cicek
04.10.2007, 15:18
İlk önce teşekürlerimi bildirmek istiyorum görüşleriz için ve katıldığınız için.

Tanrı Kötülüge Neden İzin Veriyor? [/B
Bunun cevabını bulmak için Kötülügün ilk başlangıcına bakmamız lazım.Bunu kutsal yazıya göre (Kitabı Mukaddes) nasıl açıkladığını görelim.
Tanrı ilk erkek ve kadını kusursuz şekilde yaratıp Cennete yerleştirip.Onlara kendilerini hayvanlardan ayıran bir armağan özgür irade armağanı verildi[B]Kitabı Mukaddes Tekvin1:28 Ve Allah onları mubarek kıldı; ve Allah onlara dedi: Semereli olun, ve çoğalın, ve yeryüzünü doldurun, ve onu tabi kılın; ve denizin balıklarına, ve göklerin kuşlarına, ve yer üzerinde hareket eden her canlı şeye hâkimolun.
Bu sayede Adem ve Havva doğru ve yalış arasında seçim yapabiliyordu.Zekalarını Yaratıcılarını sevmek, O'na hizmet etmek ve itaatlı olmak için kullanabilirdi ya da Tanrı'dan bağımsız bir yol izlemeyı ve kasten itatsız olmayı seçebilirlerdi önceden pılanlanmış (kader alınyazısı) bir olayları zaten yoktu.

Gerçek Tanrı, Kendisine olan sevgilerini gösterme fırsatı vermek amacıyla Adem ve Havva'ya bir yasak koydu. '' Ve RAB Allah adama emredip dedi: Bahçenin her ağacından istediğin gibi ye; fakat iyilik ve kötülüğü bilme ağacından yemiyeceksin; çünkü ondan yediğin günde mutlaka ölürsün.(Tekvın 2:16,17)
Tanrı'nın onayını sahip olmak Adem ve Havva'nın belirli bir ağacın meyvasini yememeleri gerekiyordu. Bu kendilerinin ve gelecekteki ailelerinin yararına olacaktı bunu yapacaklar mıydı?

Yazı devam edecek.Alıntı Gözcü Kulesi'n den
saygılarımla

cemalettin
04.10.2007, 15:31
ve çoğalın, ve yeryüzünü doldurun, ve onu tabi kılın; ve denizin balıklarına, ve göklerin kuşlarına, ve yer üzerinde hareket eden her canlı şeye hâkimolun

dedi ve sonra onları işledikleri bir suç sebebiyle yeryüzüne sürgün etti....

her halde vaad edilenler,yapılmasını istenenler de museviler ile protestanlar içindir...

"her canlı şey" hükmüne musevi ve protestan olmayanlar da giriyor ya !!!

huseyn
04.10.2007, 15:42
belki olmadığındandır...

wolcano84
04.10.2007, 19:41

insan yasamında her artının bir eksisi vardır can.sıcak varsa sogukta olacaktır.artı varsa ekside vardır.iyilik varsa kötülükte vardır.bunların hepsini yüce yaradan belirlemiştir.insan düşünebilen en zeki varlık oldugu için iyi ve kötüyü ayırmamız istenmiştir ki ona göre allah katında insanlar yerlerini alacaklardır.umarım anladın.o 6 aylık cocuga tecavüz eden insan cehennemin hangi dibine gider bilemem artık.ama bu örnekle iyilik ve kötülük kavramını acıklayamazsınız.

fatih
05.10.2007, 10:06
Ne bekliyorsunuz, Allah'ın(c.c) görünmez bir veya görünen bir elle bütün kötülükleri engellemesini mi?

Allah akıl vermiş, mühendis çiviyi icat etmiş, marangoz aynı çivi ile mobilya yaparken, başka biri adam öldürmüş. Haşa Allah(c.c) mı suçlu, yoksa mühendis çiviyi icat ettiği için mi suçlu, yoksa çivi mi suçlu, yoksa çivi ile adam öldüren mi?

Millet yanardağ eteğine kasaba kurar, yanardağdan lav püskürünce afet olur, insanlar ölür. Hata kimde insanlarda mı, yanardağda mı, Haşa Allah'ta (c.c) ta mı?

hasan cicek
05.10.2007, 11:05
Yazıının devamı
Mukaddes kitap neler olduğunu anlatıyor. Bir yılan aracılığyla konuşan İblis şeytan Havva'ya yaklaşıp şunlar dedi:'' Gerçek, Allah: Bahçenin hiç bir
ağacından yemiyeceksiniz dedi mi? Ve kadın yılana dedi: Bahçenin ağaçlarının meyvasından yiyebiliriz; fakat bahçenin ortasında olan ağacın meyvası hakkında Allah: Ondan yemeyin, ve ona dokunmayın ki, ölmiyesiniz, dedi Ve yılan kadına dedi: Katiyen ölmezsiniz; çünkü Allah bilir ki, ondan yediğiniz gün, o vakit gözleriniz açılacak, ve iyiyi ve kötüyü bilerek Allah gibi olacaksınız. Ve kadın gördü ki, ağaç yemek için iyi, ve gözlere hoş, ve anlayışlı kılmak için arzu olunur bir ağaçtı; ve onun meyvasından aldı, ve yedi; ve kendisile beraber kocasına da verdi, o da yedi (Tekvın 3:1-6) böylece hem Adem hem de Havva özgür iradelerini kötüye kullandlar ve Tanrı'ya itaatsizlik ederek günah işlediler.

Tanrı üç isyancıyı, Şeytan'ı Ademi, ve Havva'yı yok edebilirdi. Şüphesiz Tanrı onlardan daha güçlüydü. Fakat Şeytan, Tanrı'nın gücünü degil yönetme hakını sorgulamıştı. Bu dava tüm melekleri ve insanları ilgilendiriyordu.Şunu anlamaları gerekiyordu Özgür irade armağanı doğru şekilde yani Tanrı'nın fiziksel ahlaksal ve dinsel konularda verdigi rehberligin sınırları içinde kullanılmalıdır.Aksi takdirde yer çekimi yasasına aldırmayan biri yüksek bir binanın çatısında atladığında nasıl ciddi şekilde zarar görürse ,Tanrı'nın rehperligine aldırış etmeyen biri de öyle acı sonuçlarla karşılrşacaktır

Kimse sizi aldatmasın. Tanrı'yla alay edilmez. Çünkü insan ne ekerse onu biçer. Çünkü kendi günahkâr bedenini hoşnut ederek eken, bedeninden yozlaşma biçer, fakat ruhu hoşnut ederek eken, ruhtan sonsuz yaşam biçer İncil (Galatyalılar 6:7.8) Tanrı'dan bağımsız yaşamanın olumsuz sonuçlarının görmek tüm zeka sahibi canılıların yararına olacaktı.Bu zaman gerektiriyordu.

Zaman Neyı Gösterdi
Şeytan'nın Tanrı'nın yönetme hakını sorgulamasının üzerinde yaklaşık 6.000 yıl geçti. Tarih neyı gösterdi? Şeytanın Tanrı'yla ilgili iddiasının iki yönüne bakalım.Katiyen ölmezsiniz demişti (Tekvin 3:4) Adem ve Havva'nın yasak ağacın meyvesinden yiyince ölmiyeceklerini söyleyerek Şeytan Tanrı'nın yalancı olduğunu iddia etmiş oldu.Bu gerçekten ciddi suçlamaydı.

devam edecek

alyeşil
05.10.2007, 11:18
Eğer izin veriyor olsa idi kitaplarında bunu yasaklamazdı

hasan cicek
05.10.2007, 12:09
Yazının devamı

Adem ve Havva hastalandı acı çekti yaşlandı ve sonunda öldü . Bu hazine miras Adem'den tüm insanlığa geçti (Romalılar 5:12) Adem'in oğlu olan Kain kardeşı Habile karşı kalktı ve onu öldürdü (Tekvin 4:8) Tarihe baktığımızda savaşlar, kin nefret,eşitsizlik, kötülükler egemen olmuştur Tarih boyunca bir çök imparatorluk kurulup yıkıldı.Akla gelebilecek her tür insan yönetimi denendi.Ancak insan ailesi tekrar tekrar korkunç olaylar yaşandı Yaklaşık 3.000 yıl önce bir Mukaddes Kitap yazarı hikmetle şu sonuca vardı: Bunun hepsini gördüm, ve güneş altında yapılan her işe yüreğimi koydum; zaman olur ki, bir adamın diğer adam üzerine hâkimiyeti kendi zararınadır.(Vaiz 8:9) Yeremya Peygamber de şöyle yazdı.Ya RAB, bilirim ki, insanın yolu kendi elinde değildir; adımlarını doğrultmak yürüyen insanın elinde değildir. (Yeremya 10:13) Son yıllarda görülen bilimsel ve teknolojik başarılar bile bu sözleri geçersiz kılmadı. Geçen zaman bu gözlemlerin doğruluğunu kanıtladı.

Tanrı her çeşıt insan yönetimlerine günümüze kadar musade etti.Şimdi hepimiz görüyoruz ve soruyoruz Tanrı Kötülüklere Neden İzin Veriyor? yukarda yazmıştım insanlık gerçekten Tanrı'dan bağımsız kendini dahada mı iyi yönetecek?
Tabiki bir zamana kada bunun bir sınırı var İncil şöyle yazıyor: Çünkü Tanrı bir gün saptadı ve o gün, Kendi atadığı adam aracılığıyla dünyayı adaletle yargılamayı amaçladı; o adamı ölüyken diriltmekle tüm insanlara bir güvence verdi.(Elçiler 17:31 Evet Tanrı insan insanı yonetsin diye yaratmadı O'nun amacı degıldi. Tanrı kötülüge neden izin verdigini O'nun kutsal sözlerinde bunu daha anlamış oluyoruz.
saygılarımla .

anti-fasist
05.10.2007, 12:55
sizler zaten devrim düşüncesi peşimde kosan bikac umutsuz vakalardansınız.sizinle tartısma geregi duymuyorum.

Valla ilginc bir insansın:)))

Sen nesin cok merak ettim sosyalist misin?

Sosyalist insan materyalist olur sevgili kardesim bunu biliyor olmalısın?

cornflakegirl
05.10.2007, 13:43
şunu unutmayın ki "insanın iradesi olmasaydı dünyada kötülük olmazdı".herşeyi tanrısal güçlere bağlamayalım.düşündükçe tanrının kötü şeytanın iyi olması olasığına kadar uzar gider bu...

yagmur12
05.10.2007, 13:55
Vuku bulan her şey ALLAH’ın izni ile olur, O’nun kötülüğe izin vermesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Çünkü olayı yaratan zaten O! Sorunuza karşılık, sizin için yeterli bir cevap olur mu bilmiyorum ama HZ. HIZIR ve HZ. MUSA’nın kıssasını okumanızı isterim. Ben anlatmaya çalışayım.

...HZ.HIZIR ve MUSA bir gemiye biniyorlar ve HIZIR gemiyi deliyor...

Yola koyuluyorlar ve bir çocukla karşılaşıyorlar ve HZ. HIZIR tutup çocuğu öldürüyor... “(Musa) dedi ki: Bir cana karşılık olmaksızın, tertemiz bir canı mı öldürdün? Andolsun, sen kötü bir iş yaptın)” HZ. HIZIR MUSA’ya sabretmesini yoksa bu yol arkadaşlığının biteceğini söylüyor...

Bir kasabaya geliyorlar ve yemek istiyorlar. Kasaba halkı Onları konaklamaktan kaçınıyor. Kasabada yıkılmaya yüz tutmuş bir duvar buluyorlar, HZ.HIZIR hemen duvarı inşa ediyor ve HZ. MUSA buna karşılık eğer HIZIR isteseydi o kasaba halkından ücret alabileceğini söylüyor.

HZ. HIZIR "İşte bu, benimle senin aranda ayrılma (zamanı)mız. Sana, üzerinde sabır göstermeye güç yetiremeyeceğin bir yorumu haber vereceğim” (78. ayet Kehf Suresi)

Gemiyi delmişti çünkü orada çalışan yoksullar vardı ve biraz uzaklarında her sağlam gemiyi zorbalıkla ele geçiren bir kral vardı. Eğer gemi sağlam olsaydı o yoksulların elinden gemiyi alacaktı...

Çocuğa gelince, onun anne ve babası iyi insanlardı, bu çocuk ise; hayırsız bir evlat olacaktı, azgınlığa ve inkâra gidecekti. Anne ve babasına zarar vermesinden korktuğu için böyle kötü bir harekette bulunuyor.

“Böylece, onlara Rablerinin ondan temiz olmak bakımından daha hayırlısı, merhamet bakımından da daha yakın olanını vermesini diledik."

"Duvar ise, şehirde iki öksüz çocuğundu, altında onlara ait bir define vardı; babaları salih biriydi. Rabbin diledi ki, onlar erginlik çağına erişsinler ve kendi definelerini çıkarsınlar; (bu,) Rabbinden bir rahmettir. Bunları ben, kendi işim (özel görüşüm) olarak yapmadım. İşte, senin sabır göstermeye güç yetiremediğin şeylerin yorumu." (Kehf Suresi)

Not: Bazı yerleri yanlış aktarmamak için sureden alıntılar yaptım.

aytek
05.10.2007, 14:05

Bizler devrim düşüncesi peşinde koşan bir kaç milyon umutlu, güçlü, yürekli, genç insanız!!! Sen ve senin gibiler ise şimdiden bizim rüzgarımızda savrulmaya başlamış bir kaç kuru ot ve yapraktan başka bir şey değilisiz!!!

Tanrı kötülüğü neden yarattı?

Kötülüğü Tanrı yaratmadı! Herşeyden Tanrıyı sorumlu tutmak acizliktir!Kötülüğü Tanrı yaratmadı tıpki iyiliği yaratmadığı gibi... Bütün bunları bir cümle ve sıfat altında toplanırsa Tanrı sadece insanı yarattı...Ve insanın önünde iki yol vardı; Ya Hüseyin peşinden ya yezidin peşinden!!!

İnsanlar burda ikiye ayrıldı... Ve şimdi bizler talibiz; Zülfikar bekçimiz olsun, Hüseyin öncümüz; Sebeb biz olalım, Yezide kılıç çalalım...

Saygılar

wolcano84
05.10.2007, 17:40
[QUOTE=aytek;507822][B][COLOR="black"]Bizler devrim düşüncesi peşinde koşan bir kaç milyon umutlu, güçlü, yürekli, genç insanız!!! Sen ve senin gibiler ise şimdiden bizim rüzgarımızda savrulmaya başlamış bir kaç kuru ot ve yapraktan başka bir şey değilisiz!!!

sevgili kardeşim aytek bak bakalım türküye ve dünya tarihine hadi senin rakamın dogru kabul edeyim her nekadar olmasada seni kırmayayım birkac milyon insan diyosun.bir iki milyon insanla devrim yapıldıgı görülmüşmü.ve ayrıca ne devrimidir bu neyi degistireceksiniz.tartısmıcam dedim ama elimde degil.türkiye sizin gibi devrim peşinde kosanları cok gördü.ne oldu deniz gezmişlerinizne oldu yılmaz güneyleriniz.
umutsuzlugun peşinde koşmayınız canlar

asivemavi60
05.10.2007, 17:53

cok yalnış düşüyorsun imaın 6 aylık cocuga tecazüz edilmesi tanrınındegil onun insanlara verdigi bi silahın nefsin ürünüdür öyle bi sihaki ucunu kendine cevirirsen ölürsün bşka tarafa cevirirsen öldürürsün ama kimse omu kullam mamayı akıl edemiyor

isyan_ateşi
05.10.2007, 18:03
Tanrı mı insanı yarattı insan mı tanrıyı aslında herşey burda gizli eğer ollsa idi şeytan dahi bu kadar acıya iğrencliğe wahşiliğe dayanamaz bilerin yanında zulme isyan ederdi..

PirO_62
05.10.2007, 18:37
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=11659

bu konu daha önce bu topikte verilmişti

:thumbup1:

KİLİT.