Orijinalini görmek için tıklayınız : T.C başbakanı ALEVİLER hakında ne düşünüyo!!!

cagsaklı_reso
07.01.2006, 12:48
ARKADAŞLAR SİZCE BAŞBAKANI TAYİP EROGAN ALEVİLER HAKINDA NE GİBİ DÜŞÜNCELERE SAHİP???? benim kendi görüşüm pek olumlu deyil bu konuda cünkü yapmış oldugu basın acıklamaların da cem evlerini ibadet hane olarak görmemesi buna iyi bir örnek.... BUYRUN SİZDE GÖRÜŞÜNÜZÜ BELİRTİN SAYGLILARIMLA...

onurtt
07.01.2006, 13:00
bu konuda herkes her şeyi biliyor, tribüne oynamayalım...

Oli
07.01.2006, 15:22

şak şak şak şak :3:

Hüseyin69
07.01.2006, 16:15
recep tayip aganin ne düsündügünü bilmiyorum ama iyi birsey düsünmedigini ismim gibi biliyorum

cagsaklı_reso
07.01.2006, 17:12
arkadaşım herkezi aynı fikire sahip olmayacagı (bu kesin bukonuda) yüzden bu başlıkla bi konu actım. bu senin görüşündür saygı duyarım ve seninde herkezin görüşüne saygı duymanı beklerim....:3D_NG (8)

özgüreren
07.01.2006, 17:27
bunları biliyoruz adamlar zaten herzaman aleviliğin bir mezhep olarak kabul etmiyorlar..gerçi içimizdede kabul etmiyenler var içimizdeki insanlar acaba onların bir ajanımı diye düşünmeden edemiyorum açıkça..sahte kimliklerle ben Aleviyim diyen insanlarda olabilir neden olmasın olmayacak diye bir şey yok..

eren89
07.01.2006, 22:05
ne düşündüğü önemli mi ki

cagsaklı_reso
08.01.2006, 16:53
yaşadıgınız ülkenin başbakanıysa önemli...

ne düşündüğü önemli mi ki

er58
08.01.2006, 17:35
herkesin bildigi gibi 2 yuzlu bir insan ben onun hiç bir dedigine inanmam zaten bekleyin yavas yavas gerçek yuzlerini görecegiz
dostça kalin

kizilbas44
08.01.2006, 18:52
sayın tayiip erdoğan alevilik ali'yi sevmekse ben herkesten daha çok aleviyim demişti.bakın işte aleviligi bu kadar indirgeyen bi başbakanın alevilik hakkında düşüncelerini anlarsınız.

mercan
08.01.2006, 22:42
ARKADAŞLAR SİZCE BAŞBAKANI TAYİP EROGAN ALEVİLER HAKINDA NE GİBİ DÜŞÜNCELERE SAHİP????

Tayyip Erdoğan mı???????
tabiki çok güzel şeyler düşünüyo !!!!!!!!! nede olsa değişdiğini söylüyo arkadaşlarrr!!!! ahahahah :3D_NG (9) küçük çocuk bile inanmaz ama bırakalımda kendini kandırsın!!

Şah-Mat
08.01.2006, 23:00
sayın tayiip erdoğan alevilik ali'yi sevmekse ben herkesten daha çok aleviyim demişti.bakın işte aleviligi bu kadar indirgeyen bi başbakanın alevilik hakkında düşüncelerini anlarsınız.

Sevgili kızılbas44.., Eğer tayyip bey Aliyi çok sevmişse varsın sevsin.Bakalım Ali onu sevecek mi? Ama bir ülkeye başbakan olunmadan önce Hz.alinin Yönetciler hakkında yazdığı hutbeleri okuyup öyle Çıksın,İnsanların karşısına.

Konuya dönecek olursak,Ne tayiipin NE Fetullah gülenin..vs Aleviler hakkında iyi bir şey düşündüğünü ve onlara iyi davranmayı Görev bileceklerini hiç sanmıyorum..zamanında PİRSULTANabdal cevap vermiş zatenn...

ARı bile olsa,Özüne çeker.(Pir sultan abdal)

İşte bu iş bu kadar basit.İsteyen ben Aleviyim desin,İsteyen Tayyip bizi seviyor desin.Hepsi Özüne çeker.

Candacan
08.01.2006, 23:22
Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür Vakfı Başkanı Murtaza Demir,"Alevi derneklerinin randevu taleplerine yanıt vermiyorsunuz,Başbakan gibi değil, mahallenin Sünni imamı gibi davranıyorsunuz" dedi. (Birgün gazetesi. 8 Ocak 2006)

Şah-Mat
08.01.2006, 23:25
Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür Vakfı Başkanı Murtaza Demir,

Alevi derneklerinin randevu taleplerine yanıt vermiyorsunuz,Başbakan gibi değil, mahallenin .Sünni imamı gibi davranıyorsunuz" dedi. (Birgün gazetesi. 8 Ocak 2006)

Sevgili Candacan.., Bu senin msj sanırım kanıtı oldu.Altına rahatlıkla imzamı atarım.:sasirdi:

mercan
08.01.2006, 23:26
Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür Vakfı Başkanı Murtaza Demir,"Alevi derneklerinin randevu taleplerine yanıt vermiyorsunuz,Başbakan gibi değil, mahallenin Sünni imamı gibi davranıyorsunuz" dedi. (Birgün gazetesi. 8 Ocak 2006)

helal olsun valla güzel demiş

Oli
08.01.2006, 23:45

olsun yinede diğerlerine göre daha tutarlı... dinleyip yapmayacağına... hiç dinlemez benim tayyipim.... tabana selam...

eren89
09.01.2006, 15:32
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=2692

ufak bir örnek

kserbu
10.01.2006, 21:23
Bu bOşbakan Tayyipos gürcü herifin hakkımzında ne düşündüğü belli, bize tahamülü yok. Bizleri asimile edip sünnileştirmek en büyük arzusu olsa gerek.
Benim onun hakkında düşündüklerim ise şunlar: Git kendi ülkene gürcistana orda bOşbakanlık yap!

rockçı turna
11.01.2006, 03:00
Bu bOşbakan Tayyipos gürcü herifin hakkımzında ne düşündüğü belli, bize tahamülü yok. Bizleri asimile edip sünnileştirmek en büyük arzusu olsa gerek.
Benim onun hakkında düşündüklerim ise şunlar: Git kendi ülkene gürcistana orda bOşbakanlık yap!

galiba sen insanlarla konusurken karsındakileri ''ahmet'' ''ayşe'' ''john'' v.s. deilde türk,kürt,gürcü,fransız...diye görüyorsun.tabii bunda özgürsün.her inan baskalarına zarar vermedikten sonra faşist te olabilir.

bak ben sana sunu söyleyeyim sen eger gercek bir aleviysen yapacagın sey bu memlekette her vatandasın etnik ve dinsel kimliğine bakılmaksızın eşit muamele görmesi gerektiğini savunmaktır. çünkü bu memlekette sadece ''türk'' olman yetmiyor.. aynı zamanda sünni de olmalısın. herhalde günün birinde -gecmişte maraş ta oldugu gibi- sırf alevisin diye kapına çarpı işareti konulup sonra gözlerin oyulursa o zaman anlarsın bir ''gürcü'' nünde insan oldugunu ve basbakan olmaya hakkı oldugunu...

senin mantıgınla gidilecek yolun sonu solingende faşistlerce evleri kundaklanan türk ailesinin yasadıgı dramdır. onlarda almanyada yasıyorlardı ve ''alman'' degillerdi. öyleyse yanmayı hak ediyorlardı degilmi?

aslında yorumuna yazılacak daha bir cok sey var ama su kadarını söyleyeyim... foruma yeni gelmişsin önce siteye bir göz gezdir derim...yazdıgın mesaj basına düsen faşizm oranı bana her an bu siteden sutlanacagın izlenimi veriyor...:yamukgul:

Serkan_Devrim
11.01.2006, 03:12
başbakan tayyip erdoğanı eleştiren birini eleştireceğimi hiç ummazdım. insanın başına neler geliyor. bak dostum senin öncelikle şu faşist tavırlarını düzeltmen gerek. başbakan herşeyden eleştirilebilir ama gürcü olmasından dolayı eleştirilemez. şu türkçülük davasından vazgeç. türk olsa ne olacak yani. insan insandır.

Erki
11.01.2006, 03:25

sana cvp: Ben Isvicrede yasiyorum, ve sende Fransada (komsuyuz). Unutmaki baska bi ülkede yasiyoruz yani kendimizi entegre etmeliyiz. sana birisi irkcilik yapsa gerekirse o kisiye girismek istersin...
Uzun lafin kisasi
Yurtdisindasin ve Irkcisin. Yazikk sana...

izmirksk
11.01.2006, 03:31
aramıza bir şovenist daha katılmış.:3D_NG (8)
neyse alıştık bunlara
ama yanlış yere gelmiş arkadaş:3D_NG (9)
burayı takip etse idi hiç bir ırkçı düşüncenin barınamayacağını anlardı
neyse geç de olsa anladı
keh keh keh

Oli
11.01.2006, 12:40
çok görmeyin beyler kserbu ya:sas:
internet kısmına ibretlik diye kserbunun bana "kaynak" olarak verdiği siteyi vermiştim.

kserbu
11.01.2006, 21:05
galiba sen insanlarla konusurken karsındakileri ''ahmet'' ''ayşe'' ''john'' v.s. deilde türk,kürt,gürcü,fransız...diye görüyorsun.tabii bunda özgürsün.her inan baskalarına zarar vermedikten sonra faşist te olabilir.

bak ben sana sunu söyleyeyim sen eger gercek bir aleviysen yapacagın sey bu memlekette her vatandasın etnik ve dinsel kimliğine bakılmaksızın eşit muamele görmesi gerektiğini savunmaktır. çünkü bu memlekette sadece ''türk'' olman yetmiyor.. aynı zamanda sünni de olmalısın. herhalde günün birinde -gecmişte maraş ta oldugu gibi- sırf alevisin diye kapına çarpı işareti konulup sonra gözlerin oyulursa o zaman anlarsın bir ''gürcü'' nünde insan oldugunu ve basbakan olmaya hakkı oldugunu...

senin mantıgınla gidilecek yolun sonu solingende faşistlerce evleri kundaklanan türk ailesinin yasadıgı dramdır. onlarda almanyada yasıyorlardı ve ''alman'' degillerdi. öyleyse yanmayı hak ediyorlardı degilmi?

aslında yorumuna yazılacak daha bir cok sey var ama su kadarını söyleyeyim... foruma yeni gelmişsin önce siteye bir göz gezdir derim...yazdıgın mesaj basına düsen faşizm oranı bana her an bu siteden sutlanacagın izlenimi veriyor...:yamukgul:

:yamukgul: Her alevide ırkçılık vardır, asırlardır kimseden kız almayıp kız vermeyen aleviler ırkını koruyup, şimdide kürtlerin işe el atmalarıyla hümanizm yapmasın...

kserbu
11.01.2006, 21:10
sana cvp: Ben Isvicrede yasiyorum, ve sende Fransada (komsuyuz). Unutmaki baska bi ülkede yasiyoruz yani kendimizi entegre etmeliyiz. sana birisi irkcilik yapsa gerekirse o kisiye girismek istersin...
Uzun lafin kisasi
Yurtdisindasin ve Irkcisin. Yazikk sana...
Bak kardeşim ırkçıysam diğer ırklara karşı naziler gibi nefret beslemiyorum!
Sen git o zaman annene babana zenci bir gelin getir bakalım sana ne dicekler

Oli
11.01.2006, 21:24
fazla uzatma istersen kserbu konuştukça batıyosun... banlanıcaksın zaten eninde sonunda bari biraz geciktir bu süreci...

cagsaklı_reso
11.01.2006, 21:25
arkadaşlar lütfen konuyu ırkcılık boyutuna taşımayalım ... saygılarımla

Erki
11.01.2006, 23:37

Git Kendi Ülkende Basbakan ol= senin yazin
Git Kendi Ülkende Calis/Yerimizi Kaplama = Nazilerin bakisi
Arasindaki Farki Bul bakim....

2. Bizde (benim ailemde) yabanci gelin yasagi yoktur (Kuzenim yabanciyla evliydi). ama yürümez korkusundan hos karsilanmazz...

Herkesi kendin gibi görme, kullanican kelimeye dikkat et (zenci).
Aleviligi irkcilikla suclama......

izmirksk
11.01.2006, 23:48
milliyetçilerden ve faşistlerden ilk defa özür diliyorum
onlardan daha ırkçısı olmaz diyordum
meğer oluyormuş
ne hallere düştük yafff

Ceyhun
12.01.2006, 00:25
milliyetçilerden ve faşistlerden ilk defa özür diliyorum
onlardan daha ırkçısı olmaz diyordum
meğer oluyormuş
ne hallere düştük yafff

Ya ne özrü :) Değişik değişik versiyonları habirem gelip gidiyor :) Bırakın. Budun kuracağız biz. Türkçüyüz biz türkçü. Atilla'nın torunlarıyız. Çok severim Atilla'yı. Memleketi kurtarmış, elektriği icat etmiş, fakir babasıymış, barış için çalışmış çabalamış, ilme önem vermiş, mafyaya karşı mücadele etmiş, mazlumun hakkını korumuş :) Karışmayın buduna :)

Serkan_Devrim
12.01.2006, 00:43
Ya ne özrü :) Değişik değişik versiyonları habirem gelip gidiyor :) Bırakın. Budun kuracağız biz. Türkçüyüz biz türkçü. Atilla'nın torunlarıyız. Çok severim Atilla'yı. Memleketi kurtarmış, elektriği icat etmiş, fakir babasıymış, barış için çalışmış çabalamış, ilme önem vermiş, mafyaya karşı mücadele etmiş, mazlumun hakkını korumuş :) Karışmayın buduna :)
budun değil yaw odunmuş. :yamukgul: hehehe

YOZCAY
12.01.2006, 12:39
http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20(13).png Her alevide ırkçılık vardır, asırlardır kimseden kız almayıp kız vermeyen aleviler ırkını koruyup, şimdide kürtlerin işe el atmalarıyla hümanizm yapmasın...

Ne yazalım bu yazıya cevaben.Kısaca

KAHROLSUN FAŞİZM demek var ama faşizm öyle hemen kahrolmaz.Alevilerin ırkçıları yada faşitleri varmış?

Alevi olarak annesinden doğan bir insan yok.

ALEVİ OLUNUR.

Ama senin gibi faşist olduğu halde kendine Aleviyim diyenlerde oluyor elbet.Adı ne olursa olsun yada kendisini nasıl görürse görsün hiç bir Devrimci ırkçı değildir.Hadi bunu konuşalım.

cagsaklı_reso
13.01.2006, 18:09
:3D_NG (28 bencede konuşalım bu konuyu bide şu alevi dogulmaz alevi olunur lafı bence pek dogru deyil onu8da tartışmalı...:3D_NG (24

ALEVİ OLUNUR.

Ama senin gibi faşist olduğu halde kendine Aleviyim diyenlerde oluyor elbet.Adı ne olursa olsun yada kendisini nasıl görürse görsün hiç bir Devrimci ırkçı değildir.Hadi bunu konuşalım.[/quote]

Adam
14.01.2006, 00:54

Kin besliyorsun bu çok açık belli oluyor kelimelerinle o yüzden senle tartışmaya dahi girmem. Fakat arkadaşların kabul etmediği bir durum var o konuda biraz daha rational davranmaya çağırıyorum. Felsefemiz 72 millete bir gözle bakmaktır ki bu gerçekten böyledir yani teoride kalmamıştır, toplumumuzda belki de başka hiç bir toplumda olmayan bir hoşgörü vardır başkalarına karşı. Bir haksızlık olduğunda yabancı olsun olmasın tepkimizi hep koymuşuzdur. Örneğin en son Nato toplantısına Alevi ve Mevlevi sema ekiplerini çağırmışlardır. Mevlevi semazenleri gitmesine rağmen ve öle ulusların devlet ve hükümet başkanları düzeyinde temsil edildiği çok önemli bir toplantıda kültürümüzü tanıtma fırsatı verilmesine rağmen, Alevilik felsefesi bu fırsatı elinin tersiyle itmiştir ve ''Savaşın konuşulduğu yerde sema yapılmaz'' denmiştir. Ve benim gibi bir çok aleviyi gururlandırmışlardır. Demek istediğim alevilikte ki hoşgörü ve hümanizm son derece gelişmiştir o yüzden senin yaptığın etniksel veya başka türlü ayrımlar yapılmaz.

Fakat olay evliliğe gelince sana hak veriyorum arkadaşlar gelin elinizi vicdanınıza koyun ve bana aile büyüklerinizden evleneceğin kişi alevi olsun telkini almadığınızı söyleyin. Benim ailemde dahil olmak üzere tanıdığım bütün Alevi ailerinde evlilik üzerinde yoğun bir baskı var. Ama bunun nedeni ırkçı bir nedenden çok kültürün korunmasıyla açıklanabilir. Çünkü asimilasyon illa bireye olmaz farkında olmadan kendisi kültürünü korurken çocukları asimile olabilir ve ki buna bizzat şahit oldum. Ha bu demek değildir, her karma evlilik asimilasyonla sonuçlanacaktır, fakat böyle bir risk zaten asimilasyon için yüzyıldır çaba gösterilen bir kültür için alınması zor bir risktir. Benim şahsi görüşüme gelince benim için de evleneceğim insanın benim kültürümden olması önemlidir fakat bu şart değildir eğer dünya görüşlerimiz birbiriyle çatışmıyorsa aydın ve akılcı bir kişiliğe sahipse her ırktan her kültürden insanla evlenebilirim. Ama bunuda sonra düşündüğümde yine de işin içine alevilik giriyor, çünkü her ne kadar kültürel olarak farklı da olsa felsefi olarak alevi felsefesine yakın bir duruşu olan insan kriterlerime uyuyor.

Adam
14.01.2006, 01:06
Ne yazalım bu yazıya cevaben.Kısaca

KAHROLSUN FAŞİZM demek var ama faşizm öyle hemen kahrolmaz.Alevilerin ırkçıları yada faşitleri varmış?

ALEVİ OLUNUR.

Ama senin gibi faşist olduğu halde kendine Aleviyim diyenlerde oluyor elbet.Adı ne olursa olsun yada kendisini nasıl görürse görsün hiç bir Devrimci ırkçı değildir.Hadi bunu konuşalım.

Arkadaşım ırkçılığa ve hertürlü faşizme karşı biriyim fakat Alevi olma konusunda sana katılmıyorum. Sonradan bektaşi olabilirsin bu konu tartışıldı ve toplumumuz da genel kabul da bu yönde olmuştur. istersen burdan bakabilirsin. >> http://aleviforum.com/showthread.php?t=2632&page=2

Derya 44
14.01.2006, 03:48
Evet olabilir yani alevilerin icinde aleviligi mezhep olarak kabul etmeyenler.... ama ben degisik bi konu acmak istiyorum öncelikle cogu insanlarin hic bir bilgisi yok alevilik hakkinda veya sayilmayacak kadar az sayida. Simdi bence bu bilgisizlik birazcikta okul ile alakali yani ders planlariyla, malesef ögrencilere hic veya az bilgi veriliyor alevilik hakkinda... yani ben alevilik disinda olan canlarimizdan bahsediyorum, sonucta alevi bir genc ailesindende bilgi edinebilir ama bi sünni genc icin gecerli olmayabilir bu nedenlede sagda solda cahilce konusanalkr var. YAni o nedenle cogu alevi aileler cocuklarini diin derslerine göndermek istemiyorlar,cünkü hep tek bi yöne dogru egitiliyorlar yani sünnilik. Yanlis bilmiyosam diiin dersi mecburi tr. degil mi?? yani ben almanyada okuyorum o nedenle tam bilgim yok, Neyse mesela ateistler napar, diiin dersine bu durumda girmek zorunda, cooook sacma yani burda almanyada ethik dersleri var katholik diin dersine katilmak istemeyen bu ethik derslerini secebilir... Ama malesef tr. de böyle bi sistem yok ve anlamakta coook zorlandigim bi konu daha eger bizde müslümansak neden cocuklarimizin müslümanlik hakkinda bilgi edinmesine karsiyiz??? Yani nadiren gördüm bi alevinin namaz veya bi fatiha sübhaneke yada kuran okudugunu... Belki yanlis birseyler yazmis olabilirim o nedenle sürci lisan ettiysem afola, ama bana cogu seyler coook celiskili geliyor, ve malesef bende bi alevi olarak belki cok bilgim olmayabilir, ama yinede bu konu hakkinda bilgilerinizi yazarsiniz sevinirim..... yani bi nevi bilgi alisverisi iste...

Serkan_Devrim
14.01.2006, 04:02
Evet olabilir yani alevilerin icinde aleviligi mezhep olarak kabul etmeyenler.... ama ben degisik bi konu acmak istiyorum öncelikle cogu insanlarin hic bir bilgisi yok alevilik hakkinda veya sayilmayacak kadar az sayida. Simdi bence bu bilgisizlik birazcikta okul ile alakali yani ders planlariyla, malesef ögrencilere hic veya az bilgi veriliyor alevilik hakkinda... yani ben alevilik disinda olan canlarimizdan bahsediyorum, sonucta alevi bir genc ailesindende bilgi edinebilir ama bi sünni genc icin gecerli olmayabilir bu nedenlede sagda solda cahilce konusanalkr var. YAni o nedenle cogu alevi aileler cocuklarini diin derslerine göndermek istemiyorlar,cünkü hep tek bi yöne dogru egitiliyorlar yani sünnilik. Yanlis bilmiyosam diiin dersi mecburi tr. degil mi?? yani ben almanyada okuyorum o nedenle tam bilgim yok, Neyse mesela ateistler napar, diiin dersine bu durumda girmek zorunda, cooook sacma yani burda almanyada ethik dersleri var katholik diin dersine katilmak istemeyen bu ethik derslerini secebilir... Ama malesef tr. de böyle bi sistem yok ve anlamakta coook zorlandigim bi konu daha eger bizde müslümansak neden cocuklarimizin müslümanlik hakkinda bilgi edinmesine karsiyiz??? Yani nadiren gördüm bi alevinin namaz veya bi fatiha sübhaneke yada kuran okudugunu... Belki yanlis birseyler yazmis olabilirim o nedenle sürci lisan ettiysem afola, ama bana cogu seyler coook celiskili geliyor, ve malesef bende bi alevi olarak belki cok bilgim olmayabilir, ama yinede bu konu hakkinda bilgilerinizi yazarsiniz sevinirim..... yani bi nevi bilgi alisverisi iste...

ezgi hoşgeldin foruma. iyi paylaşımlar dilerim. bu yazdıkların başka konularda tartışılıyor. forumun üst kısmında sağdan üçüncü. arama butonu var. istediğin yere ordan ulaşabilirsin. bence forumu bi oku önce. neyin nerede olduğunu gör.
tekrar hoşgeldin:3:

Derya 44
14.01.2006, 04:10
ya tsk ederim napalim cahiliz iste, teknolojiden pek anlamam. Yinede hosbulduk, tekrar coooook tsk ederim

cagsaklı_reso
15.01.2006, 19:37
tekrardan hoşgeldin gecde olsa anlamışın yanlış yere yazdıgın saygılar..:garibbak:

ya tsk ederim napalim cahiliz iste, teknolojiden pek anlamam. Yinede hosbulduk, tekrar coooook tsk ederim

Önder
13.02.2006, 21:36
Arkadaslar birsey hatirlatim size!
Kendileri Istanbul belediye baskaniyken Karacaahmet Cem evini yikmak istiyordu.. Ozaman bizimkiler Dergahin önüne Canli Kalkan oldu ve Dozerlere gecit vermedi..

Alevilerin kanini icse doymaz o .....

Saygilar

izmirksk
13.02.2006, 23:32
avrupa ile bütünleşme çabalarından dolayı saygı duyuyorum ama kadrosu anapın, dyp nin eskileri
yani başka partilerde ne derece iş yapmış bu siyasetçiler.tecrübe var ama bence biraz daha genç ve dinamik insanlarla bu yola çıkılmalı idi
başbakanın artık alevilerle ilgili geçmişten gelen (milli görüş politikalarının bir eseri olarak) alevilere karşı olan duruşunu değiştirmesi gerek.
ayrıca sayın başbakanın, din bir çimentodur, sözü halen tam olarak milli görüşten çıkamadığnı gösteriyor.din bir çimento olamaz.aksi takdirde ateistleri yada başka dine iananların (müslüman olmnayanların) baskı altında kaldığı (en azından psikolojik baskı altında kalacağı) bir düzen olur.bu yüzden başbakan alevilerle ilgili tavrının yanında bu din çimentodur mantığınıda bırakması lazım.
türkiyelilik konusundaki görüşlerine ise katılıyorum.bu ülkede yaşıyor ve türkiyelilik ortak payda olabilir.yani başbakanı desteklediğim sadece 2 olumlu düşüncesi var
1-avrupa ile bütünleşme çabaları
2-türkiyelilik
(tabi tayadlı öğrenciler dayak yerken sırf oy için milliyetçilik yapmaması ,kıbrıs politikasında gösterdiği harika duruş da takdire şayandı)
alevilik konusunda alacağı daha çok yol var almak isterse tabi.bakalım zamna gösterecek ama bence başbakan alevilik konusunda bu ülkenin başbakanı olarak üzerine düşeni yapması laızm

hasan1
14.02.2006, 12:45
basbakan yapacak aleviler üzerine düseni yapmasada avrupa yaptiracak
biz beklerdik kendiliginden yapsin baskalarinin baskisina maruz kalmadan
tipki kibristan asker cekme gibi vs cok seyler var

derviscemal
14.02.2006, 14:19
başbakanın ne düşündüğü belli bence ama bizler oylarımızı bu sefer bizim hakkımızda güzel şeyler düşünen birisine vermeliyiz bence.. Başbakan olursa başbakan hakkımızda iyi düşünür enazından..

sevgilerimle..

iyidost69
14.02.2006, 16:22
Arkadaşlar, bizim kutsal yerlerimizden karacaahmet dergahını yıkmak isteyen RTE değilmiydi. Çok çabuk unutuyorsunuz. Bu şahisyete sayın denilmesine bile tahammül edemiyorum.

barabar
14.02.2006, 18:26
başbakanın ne düşündüğü belli bence ama bizler oylarımızı bu sefer bizim hakkımızda güzel şeyler düşünen birisine vermeliyiz bence.. Başbakan olursa başbakan hakkımızda iyi düşünür enazından..

sevgilerimle..

bizim haklarımızı düşünen var mı?

derviscemal
14.02.2006, 19:15
bizim haklarımızı düşünen var mı?

Şimdi yok diye hep böylemi kalacak ?

Birisini çıkartmak zorunda bu toplum, hoş birisini çıkarsada gene bizler kendi içimizde böler vermeyiz oy yaa...

iyidost69
15.02.2006, 10:22
Biz alevilerin en büyük eksikliği ne biliyormusunuz??

5 milyonlık bir nur cemaati bile lider çıkartıp, Türkiyeyi yönetebiliyor. Ekonomik alanda devasa yatırımlar yapabliyor. kendi yandaşlarını zenginleştiriyor. ama biz 15 milyon alevi lider çıkartamıyoruz. türkiyenin yönetiminde hiç söz sahibi değiliz. bunlara dur demeliyiz.
Bizi öyle birbirimize düşürmüşler ve bölmüşlerki.. Ah birlik olsak...Kendi ekonomşk kurumlarımızı oluştursak.Kimse bizi tutamaz.

mito85
19.02.2006, 13:48
bence tayyip alevilerden korkuyor çünkü aleviler her zaman cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacaktır o da türkiyenin şeriat devleti olmasını istiyor onun için korkuyor.bizi ne öldürmekle ne de asmakla bitirebilirler eğer biz bir oldukça hiçkimse türkiye cumhuriyetine birşey yapamaz çünkü bu ülke çok zorluklarla kuruldu kolay kolay verilmez

pirimunzur
19.02.2006, 17:03
Ya Recep Erdogana Oy Veren Ler Ortada Zaten Adamlarİn Ellİnde Olsa Alevİ Katlİamİ Yaparlar Be.

barabar
19.02.2006, 20:18
Ya Recep Erdogana Oy Veren Ler Ortada Zaten Adamlarİn Ellİnde Olsa Alevİ Katlİamİ Yaparlar Be.

yavaş katliam yapsın bizde birlik olduktan sonra kimse karışamz

Önder
19.02.2006, 21:54
Bizde Birlikmi?

Kardesim bizde nerde Birlik var ya? Birlik olsa marasda, sivasda, corumda insanlarimiz katledilmezdi! Size samimi söylüyorum bugün yine biryerde bize karsi bir katliyam olsa yine bizim sesimiz cikmaz! Biz ancak Yürüyüs felan yapariz, sakin bir sekilde kinariz okadar! Yada yapilanlari unutmiyacagiz deriz yerimize otururuz! Bu hep böyle olmustur! Ne yaziki!
20 Milyon Alevi Türkiyede bir Basbakan cikartamiyor ya!

barabar
19.02.2006, 22:04
Bizde Birlikmi?

Kardesim bizde nerde Birlik var ya? Birlik olsa marasda, sivasda, corumda insanlarimiz katledilmezdi! Size samimi söylüyorum bugün yine biryerde bize karsi bir katliyam olsa yine bizim sesimiz cikmaz! Biz ancak Yürüyüs felan yapariz, sakin bir sekilde kinariz okadar! Yada yapilanlari unutmiyacagiz deriz yerimize otururuz! Bu hep böyle olmustur! Ne yaziki!
20 Milyon Alevi Türkiyede bir Basbakan cikartamiyor ya!

önder sen yerine oturup susabilirsin ama biz susmayacaz artık sesimiz duyuracaz ben o sivas maraş vs katliamlarında çok küçüktüm aklım ermyecek kadar ama artık gerçeklerin farkındayım(farkındayız) biz yeni nesil gençler olarak yapılacak bir katliama DUR! demesini çok iyi biliyoruz ve durdurmasını da iyi biliyoruz..

saygılar..

Önder
20.02.2006, 02:31
önder sen yerine oturup susabilirsin ama biz susmayacaz artık sesimiz duyuracaz ben o sivas maraş vs katliamlarında çok küçüktüm aklım ermyecek kadar ama artık gerçeklerin farkındayım(farkındayız) biz yeni nesil gençler olarak yapılacak bir katliama DUR! demesini çok iyi biliyoruz ve durdurmasını da iyi biliyoruz..

saygılar..

Peki sevgili Kardesim. Düsüncelerine sevindim! Ama peki neyapabilirizki? Nasil DUR diyeceksin.. Bari onuda acikla.

YOZCAY
20.02.2006, 04:59
Sevgili arkadaşlar

Üzerinde tartıştığınız konu aslında bu forumun sayfalarını aşındıran bir meseledir.Konuyla alakalı olan bir link veriyorum belki bi parça derde deva birşeyler bulabilirsiniz.

KOLAY GELSİN..

Herkesin sorması lazım NE YAPMALIYIZ?

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3638

pirimunzur
22.02.2006, 20:26
yavaş katliam yapsın bizde birlik olduktan sonra kimse karışamz

merka etme dostum biz bu konularda yeri geldiginde gozumuzu kirpmadan olmesini bilirz. ortaligi karistirmak gibi olmasinda ornek basbaglar koyu dur sivas katliamini öcü .artik karşilarinda sezsiz sakin bir alevi toplumu yok yeri geldiginde kafa kirariz ben

pirimunzur
22.02.2006, 21:44
gecen su tvde eski bir kongre konusmasini dinledim ismini unuttum simdi konnusan kisinin (alevi temsilcisi)adam diyorki ankara kaymakamin yanina gittik bize bir arazi verilmesini istiyoruz cem evi yapicagiz kaymakamda diyorki "yukaridakilerle gorusmem lazim" bizimkiler daha sonra gene gidiyorlar vali "yanlis anlamayin siz aleviler iyi insanlarsinz ben gorustum boyle birsey yapmamiz imkansiz hepimiz din kardesiyiz ibadet edecekseniz buyrun camiye" bunu benim gibi baskalarida seyretmiştir belki, işte akp bu biz alevilerin erdoganin gozundeki degerimiz bu

iyidost69
23.02.2006, 14:45
Ha erdoğan ha yezit.
Ha erdoğan ha hitler
Ha erdoğan ha yavuz
Onlara itler köpekler kılavuz..

Deli Aşık

manifesto
11.03.2006, 00:42
pirimunzur bu korku eksenli yaklaşımlar insana yanlış yaptırı.
Sürekli korku paranoyası içinde olmak hataya zorlar.
Kimse kimseyi katledemez.
Türkiyede 28 şubat sürecini kabul etmeyen.dinine bağlı milyonlarca insanı sizler bu sözünüzle töhmet altında bırakıyorsunuz.
Müslüman dindarlara yapılan baskılar bugün alevi kardeşlerimize yapılandan çok daha ötedir.
Bu noktada demokrasi , insan hakları,kültürel varlıkların korunması her vatandaşa eşit muamele noktasında birlik olmalıyız.
Siyasi farklılıklar olabilir ama bunu katliam dayatmasına çevirmemek lazım
Demek ki siz pirimunzur sizleri katletmek için fırsat bekleyen milyonlarca insan olduğuna inanıyorsunuz
pes doğrusu!!!

Kolera
11.03.2006, 00:46
olsun yinede diğerlerine göre daha tutarlı... dinleyip yapmayacağına... hiç dinlemez benim tayyipim.... tabana selam...

oli müthissin dostum http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/s005.gif

Yakapınarlı
11.03.2006, 00:46
Müslüman dindarlara yapılan baskılar bugün alevi kardeşlerimize yapılandan çok daha ötedir.

kaç kere yakıldılar kaç kere sürüldüler evlerinden memleketlerinde uzaklaştırıldılar.kaç kere mezhepleri yüzünden öğretmenlerle atışıp sınıfta kaldılar yapmayın lütfen
[/QUOTE]

derviscemal
11.03.2006, 00:50
Senin tayyibin böyle giderse işi biraz zor.

Kolera
11.03.2006, 00:52
Şimdi yok diye hep böylemi kalacak ?

Birisini çıkartmak zorunda bu toplum, hoş birisini çıkarsada gene bizler kendi içimizde böler vermeyiz oy yaa...

Hem aleviligi siyasetten uzak tutmak istiyoruz diyorsun(nevwoz basligindan hatirladim). sonrada bir kisinin bu toplumdan cikip haklarimizi siyasetle savunmasini bekliyorsun. tutarsiz

derviscemal
11.03.2006, 00:55
Hem aleviligi siyasetten uzak tutmak istiyoruz diyorsun(nevwoz basligindan hatirladim). sonrada bir kisinin bu toplumdan cikip haklarimizi siyasetle savunmasini bekliyorsun. tutarsiz

Sayın kolera,
toplum yaşamı yani toplulukar ilahaki siyaseti yaşayacakalrdır nevruzla ilgili söylemek istediğim şuanda şafi kürtler taradından işin amacı saptıtılmış illegal bir konuma gelmişti. umarım anlamışsındır newrozla ilgili konuları newruz topicine yaz.. bende tutarsızlık yok.. bir sen kendine bak..

Kolera
11.03.2006, 01:01
Sayın kolera,
toplum yaşamı yani toplulukar ilahaki siyaseti yaşayacakalrdır nevruzla ilgili söylemek istediğim şuanda şafi kürtler taradından işin amacı saptıtılmış illegal bir konuma gelmişti. umarım anlamışsındır newrozla ilgili konuları newruz topicine yaz.. bende tutarsızlık yok.. bir sen kendine bak..

ama buraya yazdigim newrozla ilgili deilki niye newroza yaziyim http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/musik/f045.gif

orada siyasetten uzak tutmaya calisiyordun burda da halkin icinden birinin cikmasindan bahsediyorsun.buna degindim ayrica ben sinirlenmeden yaziyorum niye sinirle tavirlarla sen kendine bak diyorsunki. anlayamadim

derviscemal
11.03.2006, 01:03
ama buraya yazdigim newrozla ilgili deilki niye newroza yaziyim http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/musik/f045.gif

orada siyasetten uzak tutmaya calisiyordun burda da halkin icinden birinin cikmasindan bahsediyorsun.buna degindim ayrica ben sinirlenmeden yaziyorum niye sinirle tavirlarla sen kendine bak diyorsunki. anlayamadim

Sayın kolera,
sinirlenmedim ama newrozla ilgili düşüncemi anlayamamaşsın sanırım.. illegal...

Serkan_Devrim
11.03.2006, 13:45
kaç kere 40000 insanını(safevi seferi öncesi türk alevileri katliamı) yavuz gibi biri kesti? kaçkere 70000 insanı(safevi seferi dönüşü 70000 arapalevisikatliamı) yavuz gibi kesti? kaçkere sivasta yakıldılar? kaç kere çorumda öldürüldüler? kaçkere maraşta öldürüldüler? ne zaman onların kadınlarına iftira atıldı? ne zaman ahlaksız iftiralara uğradılar? ve ve ve

erayY
11.03.2006, 14:09
Biz alevilerin en büyük eksikliği ne biliyormusunuz??

5 milyonlık bir nur cemaati bile lider çıkartıp, Türkiyeyi yönetebiliyor. Ekonomik alanda devasa yatırımlar yapabliyor. kendi yandaşlarını zenginleştiriyor. ama biz 15 milyon alevi lider çıkartamıyoruz. türkiyenin yönetiminde hiç söz sahibi değiliz. bunlara dur demeliyiz.
Bizi öyle birbirimize düşürmüşler ve bölmüşlerki.. Ah birlik olsak...Kendi ekonomşk kurumlarımızı oluştursak.Kimse bizi tutamaz.

hocam söylediklerine kısmen katılmakla birlikte bahsettiklerinin olamayacağını öngörüyorum çünkü biz aleviler hiçbir zaman din kisvesi altında insanları sömüremeyiz bu ülkede söz sahibi olabilmek için çalmak lazımdır salya sümük ağlayıp insanları kandırmak paralarını alıp amerikalarda nutuk atıp tutmaktır.

alevilerin en büyük erdemi nedir biliyormusunuz; Dürüstlüktür,insanlık namına olan herşeydir.

bu yüzden biz hiçbir zaman onlar gibi olamayız.
(hocam bu düşüncelerimi sana karşı olarak algılama aksine tüm yapılanlara karşın senin iyiniyetinin bir yansıması olarak gördüm)

erayY
11.03.2006, 15:13

Zannedersem "Müslüman dindarlara yapılan KIYAKLAR bugün alevi kardeslerimize yapılandan çok daha ötedir" diyecektin;

ama neyse Ben sana bu KIYAK lardan bahsedeyim

- osmanlılar zamanında m.dindarlara sarayın tüm kapıları açılırken alevilere dağlar layık görülmüştür.

-ibadetlerini yapan alevi kadınlarına, erkeklerine bir sürü laf atılırken(mumlar mı dersin, horozlar mı) m. dindar padişahlarımız düzinelerce kadını bir odaya(harem diyorlar) kapatıp keyiflerine bakmaktadır.

- lüzumlu lüzumsuz heryere bit gibi cami dikerler cem evlerine gelince kırk dereden bin su getirirler.

- Müslüman dindar eski liderleri olan erbakanı cezaevinden kurtarmak için YASALAR hazırlanır sivas katliamının sanıkları bir bir içerden çıkarılır.

- islami cihat denen bir örgüt istanbulun göbeğinde basın açıklaması yapar şeriat isteriz der akabinde Polis seyreder(utanmasa alkışlayacak) gazi olaylarında polis öyle bir tepki verirki ne cop u silahlar çekilir insanlar ölür.

- mehmet ali ağca denen katil vatan evladı olarak kabul görür

- diyanet işleri başkanlığı(ben sünni işleri başkanlığı diyorum) sünni arkadasların sorunlarıyla ilgilenirken işte fetvalar, kurallar vs. kaç kere alevilikle ilgili çalışmalar yapmıştır

-Müslüman dindar Nurcu kardeslerimiz(!) milleti istediği gibi soyar üstüne üstlük fethullah efendinin yanına birde TC devleti bir başkomiserini yanına koruma olarak verirler hem türkiyede değil amerikada koruma sağlamıştır.

-Kemal abi nin marifetlerini hiç saymıyayım(bari adından utansa)

- yıllardır din bilgisi derslerinde sünnilik anlatılır aleviliğe hiç değinilmez şimdi de alevilik din kitaplarına alınıyor ama ne olarak anlatılıyor kimse bilmiyor kitabın yazarlarıda müslüman dindarlar(!)

sana ve senin gibilere daha ne sayayım ki ? çok şey var aslında ama boşa yazmış olacağımı biliyorum o örümcek beyinlere girmeyecek (ama ben yinede deneyeyim bir kişi ye dahi anlatabilsem insanlık adına kardır)sonuçta.

Bu sebeble insan hakları ve demokrasi diye geveleyip durma.

ayaren
13.03.2006, 09:46
Arkadaşlar o yaşadığımız ülkenin başbakanı ama biz de halkız.duyarlı bir halk olduğumuzu en kısa zamanda(seçimlerde)göstermek için elimizden geleni yapmalıyız....

iyidost69
13.03.2006, 10:45
kaç kere 40000 insanını(safevi seferi öncesi türk alevileri katliamı) yavuz gibi biri kesti? kaçkere 70000 insanı(safevi seferi dönüşü 70000 arapalevisikatliamı) yavuz gibi kesti? kaçkere sivasta yakıldılar? kaç kere çorumda öldürüldüler? kaçkere maraşta öldürüldüler? ne zaman onların kadınlarına iftira atıldı? ne zaman ahlaksız iftiralara uğradılar? ve ve ve

Sevgili Ali Ekber can;

O kadar güzel ifade etmişsinki, elini, yüreğine ve gönlüne sağlık.
İmzamı atıyorum yazdıklarına..
Senden daha fazla Deli Olan Deli, kısaca En Deli Deli..

Sevgiler..

iyidost69
13.03.2006, 10:54
hocam söylediklerine kısmen katılmakla birlikte bahsettiklerinin olamayacağını öngörüyorum çünkü biz aleviler hiçbir zaman din kisvesi altında insanları sömüremeyiz bu ülkede söz sahibi olabilmek için çalmak lazımdır salya sümük ağlayıp insanları kandırmak paralarını alıp amerikalarda nutuk atıp tutmaktır.

alevilerin en büyük erdemi nedir biliyormusunuz; Dürüstlüktür,insanlık namına olan herşeydir.

bu yüzden biz hiçbir zaman onlar gibi olamayız.
(hocam bu düşüncelerimi sana karşı olarak algılama aksine tüm yapılanlara karşın senin iyiniyetinin bir yansıması olarak gördüm)

Sevgili Can,
Forumda yeni katılmışsın, öncelikle hoş geldin.
Şu ana kadar yazdıkların mesajlarda belirli bir kalite mevcut. Umarım forumumuza katkıların olur. Uzun yıllar ekonomi alanında çalışmış bir abin olarak şunu söyleyebilrimki, alevileri öyle koşullamışlarki; sanki zengin alevi olmaz diye bir şartlanma oluşmuş beynimizde. Bakın biz ekonomik olarak fakirleşirken, onlar zenginleşmişler. 15 milyon nüfusa sahip bir topluluktan, sadece Polat ailesi ve Veziroğlu'ndan başka zengin çıkmamış. Bizim en büyük eksik yönlerimizden ikisi (bana göre); birlik olamamız ve ekonomk alanda zayıf olmamız. Dürüst, sömürmeyen, eşitlikçi ve kültürümüze katkı sağlayan ekonomik zenginleşmeyi sağlamalıyız. yani alevi işadamları ve ekonomik kurumları çoğalmalı.

Sevgiler,
Saygılar..

manifesto
21.03.2006, 22:02
osmanlılar zamanında m.dindarlara sarayın tüm kapıları açılırken alevilere dağlar layık görülmüştür

Sn.eray öyle bir ifade tarzı kullanmışsınız ki, osmanlı alevileri dağlara sürmüş gibi bir yaklaşımınız olmuş.Bugün hala alevi vatandaşlarımızın ekserisi kırsalda yaşar bunun sebebide şimdiki Cumhuriyetmidir.Bizde kölüyüz bende köyde doğdum ama şimdi şehirde yaşıyorum yani insanların nerede yaşadıkları değil ne yaptıkları önemlidir.

ibadetlerini yapan alevi kadınlarına, erkeklerine bir sürü laf atılırken(mumlar mı dersin, horozlar mı) m. dindar padişahlarımız düzinelerce kadını bir odaya(harem diyorlar) kapatıp keyiflerine bakmaktadır
? mum söndü meselesi üzeinde durmak istemiyorum bunu yapanları kişisel olarak eleştirebilirsiniz ama ehli sünnet olan herkezi bununla itham edemezsiniz.Padişahların saray ve harem meselesine batılı oryantalist bir bakışla bakmışsınız zaten bu bakışla ne Osmanlıyı anlayabilir nede Haremin ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz.

lüzumlu lüzumsuz heryere bit gibi cami dikerler cem evlerine gelince kırk dereden bin su getirirler
Bu şekil ifade tarzı sizin seviyenizle alakalı zira herkez kndi karekterini sergiler. Cami ihtiyaç üzerine yapılır fantazi olsun diye değil.Siz istanbulda dolaşırken heralde etraftaki o muhteşem mimarideki camilerden epey rahatsız oluyorsunuz.

- Müslüman dindar eski liderleri olan erbakanı cezaevinden kurtarmak için YASALAR hazırlanır sivas katliamının sanıkları bir bir içerden çıkarılır
Cezalar herkeze eşit uygulanmalı Hukuk biliyorsunuz ki yürütmeden bağımsız işler ve erbakan meselesi uzun bir mesele zira siyasi kariyerini bitiren bu karar zaten hukuksuz bir karardır.Ama kişilere özel yasa çıkarılması taraftarı değilim ben erbakan yerinde olsam girer cezamı çekerdim ve zalimler için hidayet duaları ederdim.

- islami cihat denen bir örgüt istanbulun göbeğinde basın açıklaması yapar şeriat isteriz der akabinde Polis seyreder(utanmasa alkışlayacak) gazi olaylarında polis öyle bir tepki verirki ne cop u silahlar çekilir insanlar ölür
Yani polisde mi kıyak çekiyor, olaya polis müdahale etmişdi zaten olaya karışanlar bir bir yakalandı.

- mehmet ali ağca denen katil vatan evladı olarak kabul görür
Ülkede rejimi yıkmak için siyasal ve fiili olarak faliyet gösteren Deniz Gezmiş gibi oda bu vatan evladıdır.Vatan evladı olmak suçun cezasını düşürmüyor.

-Müslüman dindar Nurcu kardeslerimiz(!) milleti istediği gibi soyar üstüne üstlük fethullah efendinin yanına birde TC devleti bir başkomiserini yanına koruma olarak verirler hem türkiyede değil amerikada koruma sağlamıştır
Güzel komploların var keşke yargılşanırken ifade verseydin.

yıllardır din bilgisi derslerinde sünnilik anlatılır aleviliğe hiç değinilmez şimdi de alevilik din kitaplarına alınıyor ama ne olarak anlatılıyor kimse bilmiyor kitabın yazarlarıda müslüman dindarlar
Olsa suç olmasa suç, senin derdin kitaplarda aleviliğin olması olmaması değil, zaten alevi kardeşlerimiz kitapları bu iş için hiç kullanmamışlar sözlü gelenek ile gelmişler, senin derdin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Bunlara mı kıyak diyorsun? Bak ben sana anlatayım..
Ordudan sadece namaz kıldığı için irticacı diyerek atılan yüzlerce subay,türbanlı olduğu için bugün fakülte bahçesine dahi alınmayan öğrenciler veliler,namaz kıldığı için cumaya gittiği için fişlenen binlerce memur, dini eğitim vermesinden ve mezunların iyi üniversitelerde okumasından dolayı rahatsız olup okulları kapatılanlar,yobaz denenler,mürteci denenler, ikinci sınıf vatandaşlık muamelesi görenler,...anlatayım mı sana daha......

derviscemal
21.03.2006, 22:19
Sn.eray öyle bir ifade tarzı kullanmışsınız ki, osmanlı alevileri dağlara sürmüş gibi bir yaklaşımınız olmuş.

Sayın manifesto,
Bunun aksini idda edemezsiniz biliyorsunuz ki Yavuzun aktilamlarında kaçan alevi inancını yaşayan insanlar dağlara kaçmıştır..
? mum söndü meselesi üzeinde durmak istemiyorum bunu yapanları kişisel olarak eleştirebilirsiniz ama ehli sünnet olan herkezi bununla itham edemezsiniz.Padişahların saray ve harem meselesine batılı oryantalist bir bakışla bakmışsınız zaten bu bakışla ne Osmanlıyı anlayabilir nede Haremin ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz.

Sayın manifesto,
Evet doğru herkesi itham edemeyiz yalnızca büyük bir çoğunluk..
Bu şekil ifade tarzı sizin seviyenizle alakalı zira herkez kndi karekterini sergiler. Cami ihtiyaç üzerine yapılır fantazi olsun diye değil.Siz istanbulda dolaşırken heralde etraftaki o muhteşem mimarideki camilerden epey rahatsız oluyorsunuz.

Sayın manifesto,
Bizde cem evlerinin fantezi olsun diye yapılmasını istemiyoruzki. 100 metre aralıkla camii varken her ilçede bir cem evi isteğimize bile sıcak bakılmamakta. Biz kendi imkanlarımla yapmaktayız. Evet bu kadar cami varken cem evi yapmamıza engel olmak isteyen anlayıştan ve bu kadar canmiden rahatsızız. Eğer bunu duymak istiyorsanız.

Cezalar herkeze eşit uygulanmalı Hukuk biliyorsunuz ki yürütmeden bağımsız işler ve erbakan meselesi uzun bir mesele zira siyasi kariyerini bitiren bu karar zaten hukuksuz bir karardır.Ama kişilere özel yasa çıkarılması taraftarı değilim ben erbakan yerinde olsam girer cezamı çekerdim ve zalimler için hidayet duaları ederdim.

Sayın manifesto,
Erbakanın yerinde değilsiniz ve onlar kişiye özel kanun çıkardılar..

Yani polisde mi kıyak çekiyor, olaya polis müdahale etmişdi zaten olaya karışanlar bir bir yakalandı.

Sayın manifesto,
Eğer yakalanmışlarsa büyük başarı..

Ülkede rejimi yıkmak için siyasal ve fiili olarak faliyet gösteren Deniz Gezmiş gibi oda bu
vatan evladıdır.Vatan evladı olmak suçun cezasını düşürmüyor.

Sayın manifesto,
Doğru söylüyorsunuz ama deniz gezmiş in uygulamaya geçtiği bir olayını söyleyiniz. Mehmet Ali Ağca ile karşılaştıramayacağınız göreceksiniz.

Güzel komploların var keşke yargılşanırken ifade verseydin.

Sayın manifesto,
Avukat gibisini valla..

Olsa suç olmasa suç, senin derdin kitaplarda aleviliğin olması olmaması değil, zaten alevi kardeşlerimiz kitapları bu iş için hiç kullanmamışlar sözlü gelenek ile gelmişler, senin derdin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Sayın manifesto,
Senin ve kitabı yazanların derdi ne biliyomusun peki? Bu inancı taşıyan şnsanları asimile etmek . yani onların derdi bu ama sizin bu bakış açınızda bunu destekliyor.

Bunlara mı kıyak diyorsun? Bak ben sana anlatayım..
Ordudan sadece namaz kıldığı için irticacı diyerek atılan yüzlerce subay,türbanlı olduğu için bugün fakülte bahçesine dahi alınmayan öğrenciler veliler,namaz kıldığı için cumaya gittiği için fişlenen binlerce memur, dini eğitim vermesinden ve mezunların iyi üniversitelerde okumasından dolayı rahatsız olup okulları kapatılanlar,yobaz denenler,mürteci denenler, ikinci sınıf vatandaşlık muamelesi görenler,...anlatayım mı sana daha......

Sayın manifesto,
Bunların tam dersini düşün birde istersen, orduda alevi inancını taşıdığı için aşağılanan bir falsosu aranan üstlerinin dinci olduğu için sesini çıkartamayan ve haksızlığa uğrayan alevi subaylar kendilerini gizlemeye çalışanlar..

Alevi olduğu için arkadaş ortamında dışlanan öğrenciler açık hedef haline getirilenler. Sır alevi olduğu için göz altına alınıp bıyıkları yolunanlar..

Cuma namazına gitmediği için horlanan binlerde alevi kamu görevlileri belediye işçileri …

Daha aklıma gelmeyen neler neler biz anlatalım mı sana yoksa kendin düşünürmüsün..

manifesto
21.03.2006, 22:29
Sn.Dervishcemal, bu anlattıklarınız ve benim anlattıklarım arasında fark var mı?
Yani derdin ortak olduğunu farkettik mi?
Sistemi bu hale getirenlerin islam ile uzaktan yakından din ile diyanet ile uzakdan yakından alakası olmayan zavallı insanlar olduğunu farkettik mi?

Bugün daha özgür daha müreffeh daha demokrat daha liberal daha insancıl daha anlayışlı bir ortam bir huzur ortamı arayışı var.
Alevisinde sünnisinde kürdünde ermenisinde peki bütün bu arayışlara karşı duran yani asıl mukavemetin olduğu şeyin ne olduğunu farkettik mi?

Sorun nerede bunu anlayabilirsek, yani hele siz derdi bulun sonra kolaydır derman demişti Mehmet Akif, derdi bulabildik mi?
Ben bulduğum kanaatindeyim....

derviscemal
21.03.2006, 22:33
Sn.Dervishcemal, bu anlattıklarınız ve benim anlattıklarım arasında fark var mı?
Yani derdin ortak olduğunu farkettik mi?
Sistemi bu hale getirenlerin islam ile uzaktan yakından din ile diyanet ile uzakdan yakından alakası olmayan zavallı insanlar olduğunu farkettik mi?

Bugün daha özgür daha müreffeh daha demokrat daha liberal daha insancıl daha anlayışlı bir ortam bir huzur ortamı arayışı var.
Alevisinde sünnisinde kürdünde ermenisinde peki bütün bu arayışlara karşı duran yani asıl mukavemetin olduğu şeyin ne olduğunu farkettik mi?

Sorun nerede bunu anlayabilirsek, yani hele siz derdi bulun sonra kolaydır derman demişti Mehmet Akif, derdi bulabildik mi?
Ben bulduğum kanaatindeyim....

sayın monifesto,
herkesin kendine göre ezildiği noktalar vardır tabiki ama bu iktidarı haklı çıkartmaz yaptıkalrı iyi şeylerde olabilir ama kendi yandaşları için değilmi..

ysmn-24-
21.03.2006, 22:47
manifesto bazı toplum vardır uyur bazısı vardır uyur gibi yaparr !!!!! ya sen bazı selerin farkındasın işine gelmio yada kusura bakma ama uuyuyosun!!! her sölenene cvp bulmussuun tebrikler ama azck nesnel düsünsen söledklerinin hcte cvp niteliiinde olmadıını anlarsın sana katılmıormmm hiç bi düüsncende!

he bak bu dert meselesnde haklısın :) onu yeni aldım!!!

manifesto
22.03.2006, 00:01
Karınca ve Atmaca

Karınca

Ayaklar altında ,hor, perişan, dertliyim ben,
Yıldızlardan daha yükseklerdesin sen neden?

Atmaca

Rızkını yol toprağı içinde arıyorsun sen,
Dokuz kat gökde bile rızkımı ararım ben.

manifesto
22.03.2006, 00:08
Kabede putlar yıkıldı birer birer
Gönül puları yıkılacak ne zaman?

Sarardı Alem-i İslam döküldü teker teker
Toprakda ölü canlar dirilecek ne zaman?

İçinden geldi bu son şiir benim atmaca ve karınca ise Muhammed İkbalin.
Bir muamma ama bu kervana bir kervancı gerek.Hayberden çok ötedir din ve vatan savaşı,bu devirde başka cesur Aliler gerek demişti yine o.
Düşünceler başkalarının katılması için değildir esasen, başkalarının katılması için düşünceler vardır.
Yani ben kendimi kabullendirmeye çalışmıyorum,kabul edilmeye bıraktım.........
Euzubillahimineşşeytani-Vessiyaseti demişti Üstad ne kadar haklı imiş, siyaset bir topuz din ise bir nur, insanlara nuru gösterirken elindeki siyaset topuzunu bırakmazsan o topuz ile ezileceklerini düşünürler.
Onun için iki ellede nura sarılmak lazım......

iyidost69
22.03.2006, 12:03
Bir Delinin Manifesto Can’a Cevabı

Deliyi iyice delirttin nur cemali soldu
Bakırköy Erenköy ikinci adersi oldu
Kalmadı akıllı dünyada her yer deli doldu
Yoldaşın olsun Pirler Erenler birde Deliler

Ne olur bana benim dinimi anlatma
Sor soruştur bilip bilmeden atıp tutma
Haricinin yezidin yazdığı tarihi yutma

Bizim yol cennete cehenneme çıkmaz
Erenler makama paraya pula tapmaz
İbadetini şekille gösterişle yapmaz

Köprülerimiz gönüldendir görülmez
Gönül gözü nerededir bilinmez
Alinin Muhammedin yolundan dönülmez

Deli Aşık

derviscemal
22.03.2006, 12:32

Deli Aşık

tebrikler...

kirshof
22.03.2006, 19:35
Yine birilerini savunmak zorunda kalıyorum.
1:son yirmi yılda ordudan atılan alevi sayısı ne kadardır.oysa namaz kılıyor diye atılan subay sayısı ne kadardır.
2:son 20 yılda başı kapalı diye okuldan atılan kişi sayısı ne kadardır.Alevi saysı ne kadardır.
3:20 milyon alevi var diyorsunuz.merak ediyorum bunlar neredeler.hangi partiye oy veriyorlar.
Benim kafamdan şöyle bi sonuç çıktı bilmiyorum ne kadar doğru.
nüfus 70 milyon
alevi olmayan alevi olan
Akp oyu %35 civarı =alevi oyu =0 =24,5milyon 0
Saadet oyu:%5 =alevi oyu=0 =3,5 0
Mhp oyu%8 =alevi oyu=0 =5,6 0
chp oyu %20 =alevi oyu=%10 =7 7
dyp oyu %5 =alevi oyu=%2 =2,1 1,4
Genç parti%7 =alevi oyu=%2 =3,5 1,4
dehap %6 =alevi oyu=%1 =4,2 0,7
diğer %14 =alevi oyu=%5 =4,9 3,5

toplam oy hesabı =55,3 14,7

En iyiimser hesabımla bile alevi sayısı 15000 i geçmiyor.
belki doğru olan beni düzeltsin

derviscemal
22.03.2006, 23:10
1:son yirmi yılda ordudan atılan alevi sayısı ne kadardır.oysa namaz kılıyor diye atılan subay sayısı ne kadardır.
2:son 20 yılda başı kapalı diye okuldan atılan kişi sayısı ne kadardır.Alevi saysı ne kadardır.
3:20 milyon alevi var diyorsunuz.merak ediyorum bunlar neredeler.hangi partiye oy veriyorlar.
nüfus 70 milyon
alevi olmayan alevi olan

sayın kirshof,
hesap hatası yapmışsınız oy kullanmayan ne kadar insan var biliyormusunuz oy kullanan kadar. ve bunların çoğu alevi emin olabilirsin ayrıca aleviler senin hesabından daha çoklar. bırda bu kadarsınız demekle meydan mı okuyosun bizlere.. merak etme çok kısa bir sürede ne kadar olduğumuzu daha iyi anlayacaksınız çünkü her geçen gün daha çok örgütleniyor alevi halkı..

Şoreş
22.03.2006, 23:22

Yavaşşşşşş gelllllll... :sarkazm Birde çok bilgili görünürsün ama bazen dünyanın en bilgisiz insanlarından biri gibi davranıyorsun.Dindar müslümanlara hergün bayram yavaşşşşş gelllll:sarkazm

Hüseyin69
22.03.2006, 23:43
Aleviler zaten Sünni şeriatına göre yönetilen Selçuklulardan bu yana şiddeti zaman zaman azalmakla birlikte sürekli baskı altında tutulup, çeşitli katliamlara maruz kalmaları yanında, hem Selçuklular hem de 1500’lerden itibaren de Osmanlılar tarafından Sünni Müslümanlarla eşit görülmüyorlardı. Bırakın eşitliği Alevilerin gayri müslimler gibi somut bir statüsü bile yoktu. O nedenle Aleviler çoğu zaman Osmanlı toplumunda gayri müslimlere nazaran bile daha dezavantajlı bir konumda yaşadılar ve baskı gördüler. Devletin Alevileri bu şekilde değerlendirişi, zamanla Sünni halk arasında da Alevilere yönelik kalıcı önyargılara ve düşmanca yaklaşımların oluşmasına yol açtı.

İşte Türkiye Cumhuriyeti, böyle bir toplumsal miras devraldı. Cumhuriyet döneminde bu olumsuz miras Alevilerin Atatürk devrimleri ve Cumhuriyete verdiği çok büyük desteğe rağmen pek değişmeden varlığını korudu. Zaten bugün bu yüzkarası miras aşılmış olsa Alevilerin kimliklerini, inançlarını yaşama, yaşatma, gelecek kuşaklarına aktarma ve ibadet yerleri olan cemevlerinin resmen tanınması gibi bir problemleri olmazdı. Ama bu sorunlar Cumhuriyet döneminde azalacağı yerde sürekli katlandı, hatta kangrenleşti.

Ama kâğıt üstünde bu sorunlar halledilip de, arkasından tam üyelik gerçekleşmez ise işte o zaman Türkiye’de kızılca kıyamet kopacaktır. Çünkü açıklamaya çalıştığımız gibi, bu ülkenin egemen kesiminin ve halkın önemli bir çoğunluğunun zihniyet dünyası, Kürtler ve Alevilerin eşitliğine, kendileriyle aynı haklara sahip olmasına ve bunları hiçbir engellemeyle karşılaşmadan kullanmasına henüz hazır değildir. Bunu kabul edelim.

Böyle olunca da, Aleviler ve Kürtlere bir takım haklar verildikten sonra, eğer işler yolunda gitmez, Türkiye’de herhangi bir ekonomik kriz ve iç karışıklık çıkarsa, bahsettiğimiz kıyamet senaryosu gerçek olur. O zaman zaten AB baskısıyla demokratikleşme ve reformları gerçekleştirmiş olan egemen çevreler ve derin devletin intikamı çok ağır olur. Aynen Rum ve Ermeniler örneğinde olduğu gibi, Aleviler ve Kürtlerin üç-beş yerde yaratılacak provokasyonlarla kendilerini bir kan gölünün içinde bulması içten bile değildir.

eyhayat
22.03.2006, 23:49
nüfus 70 milyon
alevi olmayan alevi olan

ONBEŞBİN Kez düşün ve yaz ki itibarın artsın.İyimserlikten,İnandırıcılıktan ve objektiflikten uzak bir yorum yaptığınızı düşünüyorum

manifesto
23.03.2006, 00:13
Yavaşşşşşş gelllllll... Birde çok bilgili görünürsün ama bazen dünyanın en bilgisiz insanlarından biri gibi davranıyorsun.Dindar müslümanlara hergün bayram yavaşşşşş gelllll
Soreş, güzel kardeşim bir kimse ne ise öyle görünür.
Yaşından büyük davranmanı bekleyemem ama eleştirilerini kişiselleştirme.
Bu sana abi tavsiyesi,belki üniversiteye hazırlanıyorsun orada da veya herhangi ortamda kişileri direk hedef alarak eleştirme.
Çünkü onlarıa nefsi müdafa hakkı verirsin ki doğru yanlış meselesi olmaz artık hissi davranılır.Eleştirmek istediğin meseleleri genel olarak anlat anlayan anlasın de....

iyidost69
23.03.2006, 09:48
nüfus 70 milyon
alevi olmayan alevi olan

Cevap: Hiç kimse namaz kılyor diye ordudan atılmamıştır bugüne kadar. Siz şeriatçı faaliyetlerde bulunanları kasdediyorsunuz sanırım. Peki siz hiç alevi komutan duydunuzmu şimdiye kadar. Bütün komutanlar niye sünnidir? Zaten biz aleviler doğarken size karşı 1-0 yenik başlıyoruz hayata. Alevi olduğunuz için işe alınmadığınız oldumu hiç. Hakkınızda her türlü iftirave yalan beyanda bulunuldumu hiç?
En yakın arkadaşınızdan birisi sırf alevi olduğunuz için(kendisnden kaynaklanmıyır, halen görüşürüm) çalıştığı özel finans kurumuna sizi alıramamzlık ettimi hiç? Sırf alevi olduğunuz ve oruç tutmadığınız için dayak yediniz mi?Yada daha kötüsü tutar gibi göründünüz mü? Daha da kötüsü tuttunuzmu?ve Vandaki gibi öldürüldünüzmü? Fikirlerinizi beyan etmek isterken yakıldınız mı?
Allah aşkına söyleyin bana, şu anda kaç bakan alevi?Kaç tane genel müdür alevi? Kaç tane bürokrat alevi?

Sadece Alevi olduğunuz için polis, hakim ve savcı olamadığınız oldumu hiç??Ben kendim sırf alevi olduğum için daha önceki işimden haksız biçimde ayrıldım. İsterseniz sonsuza kadar uzatabilirim.

Bu devleti ister sağcı ister solcu hep siz yönettiniz. İtirazınız varsa türk siyasi tarihini inceleyin?
Bi kere de bize fırsat izin verin size bir ülkenin nasıl yönetileceğini gösterelim. Hep siz bizi yönettiniz.
Yani türbanın sorun olmasında bizim suçumuz yok.

nüfus 70 milyon
alevi olmayan alevi olan
(maalesef AKP ye oy verenlerimizde oldu: 500-600 bin civarında )
(50 bin civarında var)(Caferiler+fermani altun tayfası)
(MHP’ye çok rahat 800 bin oy gitmiştir. Çünkü Devlet Bahçeli çok doğru strateji izliyor alevilerin oyunu kazanma ile ilgili, CHP ye küsen ama kürtçülük haraketine sıcak bakmayan Türkmen aleviler MHP ye oy verdiler.)
(Buda doğru değil, CHP ye verilen oy sayısının 10 milyon’u maalesef yine bizden gitmiştir.)
(2 milyonun üzerindedir.)
(Sadece benim tanıdığım alevilerden GP ye ciddi oy gitti. 2,5 milyondan fazladır.)
(alevilerden Dehap a giden oy 1,5 milyondan fazladır.)
( 5 milyondan fazladır.)
Ayrıca, oy kullanmayanların (toplam oyların %15 i) %80’i alevidir. = 10 milyon
Hadi beraber toplayalım: 0,5+0,05+10+2+2,5+1,5+5+10=31,55
Nasıl ????Korktun mu ???
Niçin büyükleriniz cemevlerini istemiyor ve aramıza nifak tohumları ekmeye çalışıyor biliyormusunuz?
İşte rakamlardan dolayı. Çünkü devlet büyükleriniz bunu çok iyi biliyor.
Bizim birlik olmamızdan korkuyorlar.
Ama korkunun ecele faydası yok.
Çünkü daha örgütlü, bilinçli nesillerimiz geliyor.
“Bir gideriz, bin geliriz.”
Sevgiler,
Saygılar.

kirshof
23.03.2006, 12:32
bende doğru rakamları öğrenmek istemiştim.
teşekkür ederim.
ama merak ediyorum bu 30 milyon insan nerde yaşıyor.bizim bilmediğimiz topraklarmı var.yoksa nüfus sayımına mı katılınmadı.
Ayrıca madem bu kadar kalabalıksınız neden bu kadar bölünmüşlük var.
Ben olsam derim ki arkadaşlar bu seçimde şu partiye oy verelim.Ve o parti birinci parti çıkar ve istediklerimizi yaparız.
Diyeceksinizki biz sünniler gibi birleşemiyoruz.
Orda da yanılıyorsunuz.
Çünkü sünniler içinde daha bölünmüşlük var.Aslında benim amacım bu sitede alevilerin ne durumda olduğu idi.Ama onlarında sünnilerden pek farkı olmadığını gördüm.
Sünnilerde çeşitli cemaat tarikat lardan oluşuyor.Bunlar birbirini cehennemlik diye bile suçlayabiliyorlar.
Yollarının hak yol olduğunu savunuyorlar.
ama hepsi aynı yere farklı yollardan gittiklerini pek düşünmüyorlar.
Ama sonuçta aynı yere gidiyorlar.
Ama gördüğüm kadarıyla alevilikte aynı noktaya değil farklı farklı noktalara gidiliyor.
Ama herkes aynı yolda olduğunu düşünüyor.

erayY
23.03.2006, 13:56
Soreş, güzel kardeşim bir kimse ne ise öyle görünür.

Artık sana nasıl cevap verebilirim bilemiyorum, bilgi eksikliğimden değil senin bir örümcek beyinli olmandan kaynaklanıyor bu( on kişinin 1 dediğine sen hep 2 diyorsun) yazdığımı ne olarak algılarsan algıla ama benim anlatmak istediğim şey belli zaten sende kendini gösteriyorsun yazında dediğin gibi ... tüm bağnazlığınla.

izmirksk
23.03.2006, 14:05
teşekkür ederim.
ama merak ediyorum bu 30 milyon insan nerde yaşıyor.bizim bilmediğimiz topraklarmı var.yoksa nüfus sayımına mı katılınmadı.
Ben olsam derim ki arkadaşlar bu seçimde şu partiye oy verelim.Ve o parti birinci parti çıkar ve istediklerimizi yaparız.
Orda da yanılıyorsunuz.
Çünkü sünniler içinde daha bölünmüşlük var.Aslında benim amacım bu sitede alevilerin ne durumda olduğu idi.Ama onlarında sünnilerden pek farkı olmadığını gördüm.
Sünnilerde çeşitli cemaat tarikat lardan oluşuyor.Bunlar birbirini cehennemlik diye bile suçlayabiliyorlar.
Ama gördüğüm kadarıyla alevilikte aynı noktaya değil farklı farklı noktalara gidiliyor.
evet haklısın aslında her iki taraftada bölünmüşlük var ama bu devam eder bence...
örneğin ben bir alevi olarak akp yede dehapa chp yede oy verebilirim
ama bir başka alevi dyp bir başkası tkp yada mhp diyebilir
örneğim ben kürtleri dışlayan hiç bir partiye asla oy vermem kürt olmadığım halde..
ama bir başka alevi tam tersi düşünebilir
yani aleviler arasındaki bölünmüşlük de çok ciddi
elimziden geldiği kadar alevilerin 72 millete bir gözle bakan felsefesini anlatmaya çalışıyoruz ama artık çok geç ..oy kullanmayan alevilerde az değil
tabi bu birazda duruşla lgili
açıkçası artık eskisi kadar önem vermiyorum bu birlik konusuna hayalci olmamak lazım olmayacak şey ..yani
sünni ve alevi,kürt ve türk tüm yoldaşlar hümanizma denen insanı merkez alan çerçevede birleşmesi lazım
birleşme olmasada ben insanı merkez alan felsefeyi sevmeye devam edeceğim
yalnızda yürürüm:yamukgul:
ama sizin dediklerinize katılıyorum aynısı sünnilerdede var

iyidost69
23.03.2006, 16:26
teşekkür ederim.
Orda da yanılıyorsunuz.

Sevgili Can;

Yazdıklarınıza katılıyorum.
Aslında ayrı ayrı alevi/sünni birleşmesinden öte , evrensel, eşitlikçi, insani değerlerin ön plana çıktığı normlarda birleşmeliyiz.
Yukarıdaki rakamı abarttım, sadece sizin ne kadar (kendime göre) mantıksız bir yoldan sonuca ulaştığınızı vurgulamak için yazdım.
Bence, alevi nufusu 20, en fazla 25 milyondur.

Sevgiler,
Saygılar.

manifesto
24.03.2006, 00:26
5 milyonlık bir nur cemaati bile lider çıkartıp, Türkiyeyi yönetebiliyor. Ekonomik alanda devasa yatırımlar yapabliyor. kendi yandaşlarını zenginleştiriyor

Sn.iyidost kendi problemlerinizi dillendirmeniz doğru bir durum ama bunu yaparken başka insanları haksız olarak itham etmek doğru değil.
Gülen bir lider değil bir rehberdir yol gösteren ufuk açan bir insandır.
Siyasetin konuşulduğu bir alanda onun hakkında fikir beyan etmek siyasetle ilişiklendirmek olur, oysa onun davası siyaset üstü bir davadır.
Ve ben size kendi sözünü aktarayım " Bana bugün dünyanın en süper gücü olan Amerikanın başkanlığını önerseler ben yolumdan dönmem onu kabul etmeyi bulunduğum noktadan aşağı inmek olarak düşünürüm."

manifesto
24.03.2006, 00:29
Artık sana nasıl cevap verebilirim bilemiyorum, bilgi eksikliğimden değil senin bir örümcek beyinli olmandan kaynaklanıyor bu( on kişinin 1 dediğine sen hep 2 diyorsun) yazdığımı ne olarak algılarsan algıla ama benim anlatmak istediğim şey belli zaten sende kendini gösteriyorsun yazında dediğin gibi ... tüm bağnazlığınla

kızılkilise, bana cevap vermeyin fikirlerinizi aktarın paylaşın kimse burada bir başkasına cevap yetiştirmek için bulunmuyor ben burada bulunan hiçkimseyi şahsen tanımıyorum görüyorsunki konuşan fikirlerdir şahıslar değil o yüzden kişisel diyalogdan azami kaçış ve yapıcı bir üslubla kendi düşüncelerini paylaşmak gayemiz bu olmalı kavga etmeden birbirimizin gıybetini yapmadan yalan ve iftira atmadan olduğu gibi olanı paylaşmak.

Fikirlerin mağlup olsada samimiyetin kazanır....

Balta
24.03.2006, 00:45
5 milyonlık bir nur cemaati bile lider çıkartıp, Türkiyeyi yönetebiliyor. Ekonomik alanda devasa yatırımlar yapabliyor. kendi yandaşlarını zenginleştiriyor

Sn.iyidost kendi problemlerinizi dillendirmeniz doğru bir durum ama bunu yaparken başka insanları haksız olarak itham etmek doğru değil.
Siyasetin konuşulduğu bir alanda onun hakkında fikir beyan etmek siyasetle ilişiklendirmek olur, oysa onun davası siyaset üstü bir davadır.
Ve ben size kendi sözünü aktarayım " Bana bugün dünyanın en süper gücü olan Amerikanın başkanlığını önerseler ben yolumdan dönmem onu kabul etmeyi bulunduğum noktadan aşağı inmek olarak düşünürüm."

Ya manifesto AKPye verdiğin oy seni nasılda bunaltıyor. Gülenci yanınıda herkes biliyor ne olmuş bu lafı söylediğinde çokmu anlamlı. Demekki adam kendini devasa biryerde görüyor. Kibir islamda varmıdır. Peygamberden bile üstün demekki o sadece kendini kul olarak görmüş. Demekki Gülen aşmış kendini.

Ayrıca Bütün Aleviler, hangi koşulda olurda olsun ister zengin ister fakir "Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan" der. Ama kendilerini bu kadar narsistleştirmezler.

Gülen grubundan ne kadar kazanıyor bir müridi haberin vardır bilgilendirirsen sevinirim. Çok bilgin olduğuna inandığımdan soruyorum benimkiler sadece fikirleri babında finansal bilgiler eksik

manifesto
24.03.2006, 01:00
Sn.Balta bunu kibirle nasıl bir araya getirdiniz anlamadım doğrusu, Hak davanın batılla nekadar farkı var ise onun farkı ve konumuda o
Dünyada Allah'ın rızasını kazanmakdan daha önemli ne olabilir?
Birileri başkan olacakmış varsın gitsin olsun ..herkez yolunu kendi çizer.

Evet ona gönül veren insanlar arasında çok zengin olan insanlar vardır,işadamları armatörler,holding patronları ama bunu yanında anadoluda az ama helal kazanan insanlarda vardır onun yanında.
Cemaat den kimse para kazanmaz, herkez yaptığı işden para kazanır, öğretmen maaşını alır gazeteci maaşını alır kimin hakkı ne ise onu alır.
Bu evet küçük çaplı bir gurup değil,kendi içinde kendi sistemini kurmuş bir yapı ama bu ne hukuksuz nede gayri meşru.......
Allah alandan değil verenden razı olur....

Balta
24.03.2006, 01:27
Sn.Balta bunu kibirle nasıl bir araya getirdiniz anlamadım doğrusu, Hak davanın batılla nekadar farkı var ise onun farkı ve konumuda o
Dünyada Allah'ın rızasını kazanmakdan daha önemli ne olabilir?
Birileri başkan olacakmış varsın gitsin olsun ..herkez yolunu kendi çizer.

Evet ona gönül veren insanlar arasında çok zengin olan insanlar vardır,işadamları armatörler,holding patronları ama bunu yanında anadoluda az ama helal kazanan insanlarda vardır onun yanında.
Cemaat den kimse para kazanmaz, herkez yaptığı işden para kazanır, öğretmen maaşını alır gazeteci maaşını alır kimin hakkı ne ise onu alır.
Bu evet küçük çaplı bir gurup değil,kendi içinde kendi sistemini kurmuş bir yapı ama bu ne hukuksuz nede gayri meşru.......
Allah alandan değil verenden razı olur....

Şu yapıyı biraz açarmısın, ben gayrimeşru yada hukuksuzluk demedim zaten yanlış anlama, ama böyle kendi içindeki yapılar ancak sır gibi korunursa şüpheler normaldir. Şu yapı hakkında bizide bilgilendirirsen en azından bildiklerimizle kıyaslayıp yanlışımızı yada doğrumuzu görürürz.

iyidost69
24.03.2006, 10:17

Sevgili monifesto;
Bana Fettullah Gülen'i anlatma lütfen. Neden mi? Ben zaten o kadar iyi tanıyorumki onu. Eski işimdeki arkadaşlarımın büyük çoğunluğu ona yakındı. Şimdi Asya Finans Kurumu'nda çalışyorlar. Hem de üst düzeyde. Taban tabana zıt fikirlere sahip olsak da benim o arkadaşlarla her zaman dostluğum devam eder. Bence Fettullah Gülen yoğun narsist duygularla hareket eden, korkak ve sinsi bir kişiliğe sahip. Tanrı affettsin onu. Herkes kendi yoluna. Keşke söyledikleri ile yaptıkları aynı olsa. ABD başkanlığını bile reddeden bir zihniyet, neden kendi öz ülkesine gelmiyor? Neden bir islam ülkesinde yaşamıyor. Neden paraya pula bu kadar önem veriyor. Neden en büyük emperyalist, müslüman kanı akıtan ABD nin koruması altında??
Neden neden neden????????

Allah aşkına, bizim sloganları kullanmasın.
Ne öyle ben yolumdan dönmezem masalları.
Zaten dönmüşsün ABD ye...
Yolundan dönmeyen; Kerbela şehidi Hz. Hüseyindir, Asılan Pir Sultandır, Derisi Yüzülen Nesimidir, Sererz çarsınında asılan Şeyh Bedrettindr, Prangalardan geçen Mahsunidir, çarmıha gerilen, diri diri gömülen, çoluk çocuk demeden katledilen, yakılan, sürülen binlerce milyonlarca masum alevidir.

Masumluk, müslümanlık, yolundan dönmemek öyle ABD uşaklığı yaparak olmaz.

Şunuda belirteyim, İrandaki mollalar bile sizin Fettullah Efendinizden daha kişilikliler.

Kusura bakma biraz sert oldu ama, benim düşüncelerim böyle.

Sevgiler,
Saygılar.

biraopil
24.03.2006, 10:50
AKP devlet politikasini iyice icsellestirdi...Alevilere bakisi cok sakat olmakla beraber son dönemde demokratik anlayislarida da sakatlik basgösteriyor...Demokrasi konusunda derin devlet gün gectikce daha cok yaklasmaktadir...

Istihbarat darie baskanini Cemil Cicek görevden aldi....Zaten Cemil Cicegin gecmisi de ayni derin köklerden geliyor....AKP gercekten demokrasi ve hukuk sistemini icsellestiremedi...Halkin verdigi deneme süresi bitmek üzeredir...Son olaylarda takindigi tavir aslinda AKP'nin seriata,dincilige degil Klasik bir Türkiye partisi olma cabasi icinde oldugunu görüyoruz(gözümü kaparim,derin devletin diktesini yaparim)

Iktidar oldugu halde,demokrasiden sürekli taviz vermektedir...AB Iktidarin bu ikiyüzlülügünü cok iyi bildi icin simdilik cok mesafeli...Zannedersem kredibilite gün gectikce düsmektedir.....Yazik bu ülkeye cok yazik....Vizyonsuz,cesaretsiz politikacilarin elinde kaldi bu memleket.

iyidost69
24.03.2006, 11:04
Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan

Koyun Beni Hak Aşkına Yanayım
Yolumdan Dönüp Mahrum Mu Kalayım

Benim Pirim Gayet Ulu Kişidir
Yediler Ulusu, Kırklar Esidir
On İki İmamın Server Başıdır

Kadılar Müftüler Fetva Yazarsa
İşte Kemend, İste Boynum Asarsa
İşte Hançer, İste Kellem Keserse

Ulu Mahşer Günü Olur Divan Kurulur
Suçlu, Suçsuz Gelir Anda Derilir
Piri Olmayanlar Anda Bilinir

Pir Sultan'ım Arsa Çıkar Ünümüz
O Da Bizim Ulumuzdur Pirimiz
Hakka Teslim Olsun Garip Canımız

XXXXXXXXXXXXXXX

Eşkiya değilim yol kesmedim
Zayıfı görünce gürleyip esmedim
Güçlünün karşısında konuştum susmadım
Senden umudumu kesmedim dünya

Gitsem bile cehenneme susmam
Cennet ayağımdadır basmam
Düşmana dahi kinimi kusmam

Dolsada bu dünya hep zalim
Eşek okumakla olamazdı alim
Deli Aşık der yoktur vebalim

aksakal
24.03.2006, 11:05
AKP hükümeti hükümet olmuş ama iktidar olamamıştır. bunun bir çok sebebi vardır. Bunları tek tek izaha gerek yok. çoğu herkesce bilinen şeyler. Güç savaşı tüm hızıyla devam etmekte. CHP şimdiye kadar kullandığı alevileri kullanamamanın endişesi ve Atatürk şemsiyesi altında mevcüt iktidar gücünü devam ettirmeye çalışıyor. Mevcut kurumların bir çoğunun karar verme yetkisine sahip kişiler ya CHP li yada Atatürkcü. Vizyona manzaraya birde bu acıdan bakmak faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

satı
24.03.2006, 11:33

Koyun Beni Hak Aşkına Yanayım
Yolumdan Dönüp Mahrum Mu Kalayım

Benim Pirim Gayet Ulu Kişidir
Yediler Ulusu, Kırklar Esidir
On İki İmamın Server Başıdır

Kadılar Müftüler Fetva Yazarsa
İşte Kemend, İste Boynum Asarsa
İşte Hançer, İste Kellem Keserse

Ulu Mahşer Günü Olur Divan Kurulur
Suçlu, Suçsuz Gelir Anda Derilir
Piri Olmayanlar Anda Bilinir

Pir Sultan'ım Arsa Çıkar Ünümüz
O Da Bizim Ulumuzdur Pirimiz
Hakka Teslim Olsun Garip Canımız

XXXXXXXXXXXXXXX

Eşkiya değilim yol kesmedim
Zayıfı görünce gürleyip esmedim
Güçlünün karşısında konuştum susmadım

Gitsem bile cehenneme susmam
Cennet ayağımdadır basmam
Düşmana dahi kinimi kusmam

Dolsada bu dünya hep zalim
Eşek okumakla olamazdı alim
Deli Aşık der yoktur vebalim

Ellerine sağlık iyidost:sas

EŞİTLİK PARTİSİ
24.03.2006, 12:48
Sn.aksakal...

DÜNYANIN her yerinde olduğu gibi ülkemizde de adı parti ama işleyişleri HALK DÜŞMANLIĞINA dayalı emperyalist işbirlikçi siyasi anlayışların HALK,HAK ve İNSAN düşmanlığını gizlemek için bir proganda yöntemi vardır...
Sanki kendileri her şeyin sorumlusu değilmiş gibi mutlaka bir bahane uydururlar bu da HÜKÜMET OLDUK AMA,İKTİDAR OLAMADIK teranesi...
Peki soralım,
AKP MEŞRU BİR HÜKÜMETMİDİR...DEĞİLDİR çunki kesin belirlenmiş mükerrer oylar vardır ve YSK bu müracaatı ret ederek AKP nin tüm suçlarına ortak olmuştur...
Gerek ANAYASAMIZ,gerek siyasi partiler kanununun açık hükmüne rağmen RTE tüm bu suçu işleyerek ve SİİRT'ten aday gösterilerek ÜLKEMİZ gayri meşru bir başbakan ve hükümetle yönetilmektedir...bu nasıl olmuştur kısaca anlatalım,bir seçim çevresinden bir seçilmiş kişinin her hangi bir nedenle yerinin boşalması halinde yerine bir sonraki kişi aday gösterilir...taa ki önce belirlenen asil ve yedek kişiler biter,sonra diğer aday,aday gösterilir...siz bunun yerine ne koyarsanız koyun,nasıl kanun çıkarırsanız çıkarın,bu kanuna ne yazarsanız yazın,YSK ne karar alırsa alsın,hiç bir gerekçe,03/11/2002 tarihini geriye getiremez...bu durum da şu anki,T.B.M.M. deki MİLLETVEKİLLERİ,T.C.HÜKÜMETİ meşru değildir,aldığı karlar geçersizdir,suç ortakları da CHP ve YSK dır...
Bununla ilgili tüm müracaatlar yapılmış,YSK tamamını ret etmiştir...ha onlar şunu belirtiyor,YSK nın aldığı kararlar kesindir,buna karşı itiraz edilemez...
SİZ YAKINDA GÖRÜRSÜNÜZ ne kesindir ne değildir...
Efendim bunlar bunu bilmiyormu,biliyorlar biliyorlar hemde çok iyi biliyorlar...ama kazdıkları kuyuya kendileri düşecek...FARELİ KÖYÜN
KAVALCILARIDA peşlerinden düşecek...

ÜLKEMİZDE bu tür yanlışlar bu gün yapılmadı,örneğin,27/05/1960 anlı şanlı ''DEVRİM'' yapanlar nedense bir şeyi unutmuşlardı...DP nin kapatılmasını...onuda BP kurucusu ve genel başkanı,çok kıymetli abimiz,köylüm,rahmetli Av.Cemal ÖZBEY suratlarına çaprarak gerçekleştirmişti...tabi onlarım ağası gürsel o an TÜRKEŞİ yetiştirmekle meşgul
olduğundan.''unutuvermişti...''
Bakıyorum sinsice,sitemizin onlara tanıdığı özgürlüğü yanlış anlayarak,ampullu reklamlar,AKP yi tanımlamalar,basit usulle ''sorgulamalar''...
Elbetteki tüm arkadaşlarımız bunun farkındadır...
ÖZGÜRLÜKLERİ YOK EDECEK HİÇ BİR ANLAYIŞ,ÖZGÜRLÜKLERİ KULLANARAK BİR ŞEY YAPTIĞINI SANMASIN....BİR CEDDİN TORUNLARI OLARAK BİZLER,BIRAKIN TÜRKİYEYİ,DÜNYAYA SİYASET ÖĞRETTİK VE ÖĞRETMEYE DEVAM EDİYORUZ...saygılarımla.

Bektaş ÇELEBİ

manifesto
24.03.2006, 15:52
AKP MEŞRU BİR HÜKÜMETMİDİR...DEĞİLDİR ? Bravo kesip atınız yani.....
Hem böyle diyin hemde aşağıda
Bununla ilgili tüm müracaatlar yapılmış,YSK tamamını ret etmiştir
Yani bu ne lahana bu ne perhiz kararlar işinize gelmeyince gayri meşru işinize gelince meşru.YSK bu sistemin meşru bir kurumudur onun kararı hem hukuki hemde bağlayıcıdır. O zaman bu karara itiraz etseydiniz daha başka makamlara falan şimdimi bunu sorguluyorsunuz?

Yani hükümeti alevi vatandaşlarımıza düşman göstermek de nasıl bir iş anlamış değilim tarihinde hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde anadoluda ve istanbulda Cem evleri açılıyor bu bu hükümet döneminde oluyor ama gene alevilik düşmanı?

EŞİTLİK PARTİSİ
24.03.2006, 16:16
HUKUKUN EVRENSELLİĞİ...

Sevgili manifesto...
Ki biz TÜRKİYE olarak geçmişte bunu onayladık...
Konuyu dağıtmayalım ama ABD nin IRAK'ı uyduruk gerekçelerle işgali gibi...
Şaibeli sayısal üstünlük bazılarına bir süre İKTİDAR sağlar ve gerekçeleriniz de siz göre uygun olur ama...bu hiç bir zaman sizi aklamaz,tabi siz derken AKP'yi kastediyoruz...şahsınzı değil...
Elbetteki YSK DEVLETİMİZİN bir kurumu...bilirsiniz kurumlar somuta dönük karaları alırken,soyutlaşacağı anları da düşünmesi gerekir...BANA göre SİZE göre karar alınmaz...- ki,ayrıca hala düzeltilmeyen yönleri de var...-
Diğer yandan ret edilemez belgelere dayalı bu tespit için gereği de yapıldı...bu konu daha çok tartışılacak ve inanıyorum ki halkımız en doğru kararı verecektir...
Yine biz insanlara bir şey açıkladık,bu bir karalama kampanyası değil GERÇEĞİN ta kendisi,eğer kötü göstermek bu ise ne diyelim...saygılarımla.

Bektaş ÇELEBİ

erayY
24.03.2006, 17:23
Artık sana nasıl cevap verebilirim bilemiyorum, bilgi eksikliğimden değil senin bir örümcek beyinli olmandan kaynaklanıyor bu( on kişinin 1 dediğine sen hep 2 diyorsun) yazdığımı ne olarak algılarsan algıla ama benim anlatmak istediğim şey belli zaten sende kendini gösteriyorsun yazında dediğin gibi ... tüm bağnazlığınla

kızılkilise, bana cevap vermeyin fikirlerinizi aktarın paylaşın kimse burada bir başkasına cevap yetiştirmek için bulunmuyor ben burada bulunan hiçkimseyi şahsen tanımıyorum görüyorsunki konuşan fikirlerdir şahıslar değil o yüzden kişisel diyalogdan azami kaçış ve yapıcı bir üslubla kendi düşüncelerini paylaşmak gayemiz bu olmalı kavga etmeden birbirimizin gıybetini yapmadan yalan ve iftira atmadan olduğu gibi olanı paylaşmak.

Fikirlerin mağlup olsada samimiyetin kazanır....

işte temel sorun bu ben sana ne kadar BELGE ile yaklaştım ise de sen fikirlerini bir şekilde empoze etmede kararlısın. Evet herşey paylaşmaya-tartışmaya açık olmalıdır yalnız paylaşımın bir sonucuda belirli bir uzlaşmaya varmalıdır ki anlatılanlar, yapılmak istenenler amaca ulaşsın biz bir türlü varamıyoruz sen mi doğrusun, ben mi doğruyum, ötekimi ? bu bir paradoks olabilir yalnız görünen köy kılavuz istemez örnek olarak sen fethullah GÜLEN için yol gösterici, ufuklara açılan bir kapı olarak bahsediyorsun bu nasıl çelişkidir ? şimdi aşağıdaki yazıyı okuyunuz :

"Türk silahlı kuvvetlerine karşı uyguladığı politika,hoş görünme,Türk silahlı kuvvetlerine karşı bazı politikalardan alınmış tavizlerle,polisi güçlendirme,böylece denge sağlama ,etkinleştiği polis camiasını gerektiğinde Türk silahlı kuvvetlerine karşı kullanma şeklindedir"

"Fethullah Gülen grubunun başta milli eğitim ve Emniyet Teşkilatı olmak üzere bütün devlet kadrolarına sızma çalışmaları yaptığı ve önemli ölçüde bu faaliyetlerinde muvaffak olduğu bilinmektedir"

KAYNAK : T.C Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ,Haz.Nuh Mete Yüksel (Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı,Fethullah Gülen Örgütü Hakkındaki İDDİANAME
Hazırlık No. 1999/420)

Şimdi herkesin takdirine bırakıyorum ...

Bu iş artık paylaşma olmaktan çıkmıştır Cumhuriyet Rejimini yıkma taraftarı olan bir şahsı ,bunun için hazırlık yapan adım adım ilerleyen bir kişiyi Savunan onu önder(!) olarak tanımlayan kişilerle artık paylaşım yapılamaz (SADECE KARŞI DURULUR) ben bunu asla kabul edemem.

Bir türk Atasözü Şöyle der :

"ÖYLE BİR SÖZ SÖYLEKİ SÖZÜNDEN İBRET ALSINLAR , SÖZ BİLMİYORSAN SUKUT EYLEKİ SENİ ADAM SANSINLAR"

manifesto
24.03.2006, 17:37
Şimdi herkesin takdirine bırakıyorum

Sn.Eray o iddianame ve daha burada yazmamış olduğun birsürü komplo ,Gülenin yargılama sürecinde ortaya atılmıştır mahkeme uzun yıllar sürmüş ve bütün bu iddianamede varolanların asılsız olduğuna karar vermiştir ve gülen hakkında herhangi bir hukuki yada adli kovuşturmaya gerek duymamıştır.
Birçok savcı birçok iddia ile dava açar ama Adalet son sözü söyler.
Yani bu yukarıda alıntı yaptığın belge sadece iddianamedir o suçların işlenmiş olduğunun kaanıtı değil.
Bende oturduğum yerden birçok insah hakkında birsürü suç isnat edebilirim ama adalet ne der orasını bilmem.
Anlatabildim mi, yani Gülen hakkında bugüne kadar zaten söz söylemeyen konuşmayan kalmadı ama o senin gibi benim gibi özgür bir insan...

biraopil
24.03.2006, 17:41
Türkiyede bir partinin mesru sayilabilmesi icin secilerek iktidara gelmesinin en kücük bir kiymeti yoktur...Mesruluk Generallerin bir partiyi onaylamasinda yatiyor.Sonracigima Generaller Gazetecilerin kulagina üfler,Gazeteciler isverenlerin bu klasik tiyatro devam eder gider....

Bakiyorum son günlerde reel politika kurallarina uyan özellikle bazi hükümet üyeleri anladilardi bu is,esip gürlemekle olmuyormus...Ne yaptilar "hirsiz evin icinde" diyen istihbaratciyi görevden aldilar önce.Bunun anlami ise Generallere "yahu siz bizi yanlis anladiniz,uslu cocuk olmayi hayat ögretti bize" seklinde pandominlerle anlatmaya calisiyorlar...

Bu kader degisirmi?,Valla bilmem biz insan olmanin erdemini hala kavrayamamis topluluklari bir baskasi dayatmalarla yola getirmezse akil edip o yolu ne yazikki bulamiyoruz....Sauna cetesinin yarisi resmi? Peki susurluktaki resmiler ne oldu?
Ceteleri cikarirsak devlet diye birsey kalirmi onu bilmem....öyle görülüyorki alan razi veren razi...Hükümette "yedirmem kardesim" naralarini birakmisa benziyor..

Zaten sasirmistim **** nasil oluyorda Türkiyede hukuk herkes icin uygulanir hale geliyor..Cem Uzanda büyük bir ihtimalle Motorola'nin operasyonunu yedi...yoksa bizde hesap soran babayigit zor bulunur...Her yeni gelen önce halkta umut yaratir,esip gürler bakmissin o da kuzu kuzu eski sistemi uygulamak zorunda kalmis....Görünen odurki bu halkin isi zor...Zaten böyle halka böyle sistem diyecegim eskiden dilim varmiyordu simdi variyor artik...

manifesto
24.03.2006, 18:06

Deli Aşık

Yol alamaz bir arşın sözle vatan kuranlar,
Amelden yoksun olan nasihatı terket

Katedecek çok yolun var terket mekan bağını,
Mısır ve Hicaz'dan vazgeç Fars'ı ve Şam'ı terket

Maksatsız amellerinin karşılığı bambaşka,
Huri Hayyam'dan vazgeç şarap ve kadehi terket

Darbesi dağı paralayan sen,doğu ve batının sende felahı,
Hilal kılıçlı olan sen kınla oynamayı terket

Senin imanın huzursuz namazın rahatsız senin,
Böyle namazdan vazgeç böyle imamı terket

Rezzakını tanımazsan muhtaç kalırsın krallara,
Tanırsan onu eğer DARA ve CEM muhtaç sana

Sen ne yeryüzü ne gökyüzü içinsin,
Dünya senin içindir sen dünya için değilsin

lion12
24.04.2006, 01:28
Vallahi ne düşünebilir ki cemevlerini meşru kabul etmeyen,ali'yi sevmekse ben de aleviyim diyen biri ne düşünüyor olabilir.Tabi ki hiç de hoş bir şeyler düşünmediği kesin.

ALBAY_KAWA
24.04.2006, 01:31
ARKADAŞLAR SİZCE BAŞBAKANI TAYİP EROGAN ALEVİLER HAKINDA NE GİBİ DÜŞÜNCELERE SAHİP???? benim kendi görüşüm pek olumlu deyil bu konuda cünkü yapmış oldugu basın acıklamaların da cem evlerini ibadet hane olarak görmemesi buna iyi bir örnek.... BUYRUN SİZDE GÖRÜŞÜNÜZÜ BELİRTİN SAYGLILARIMLA...

vaal tayip erdogan akedemisyen bir insan degil, onun ksisiel düsüncesi aleviler icin iyi olmadigi acik, ama basbakanlik pozisyonunda olan biri ve akedemisyene olmadigini göz önünde bulndurursak, söyle bir tablo cikiyor, danismanlarinin söylevleri ile harekt ediyor, danismanlarida kim oldugu beli...

Saygilar...

CcEeMm
24.04.2006, 18:49
tayyip erdoganın aleviler hakkında ne kadar olumsuz düşündüğü, belediye başkanlığı döneminde karacaahmet cemevini yıkmak istemesiyle açıkça belli oluyor

izem
24.04.2006, 18:58
tayyip erdoganın aleviler hakkında ne kadar olumsuz düşündüğü, belediye başkanlığı döneminde karacaahmet cemevini yıkmak istemesiyle açıkça belli oluyor

diyeceğim budur..

Özgür-Taylan
25.04.2006, 16:56

tabii ki Alevileri küçük görüyor, Cemevlerimizi ibadet yeri olarak kabul etmiyor, temek ibadet haklarimiza karsi gelen bir basbakan hakkinda ne diyebilirim ??..

xwede coni te gani ba!!! anlayan anladi lol

ATATÜRK'Ü A(R)NIYORUZ !!!!

şah_ismail
26.04.2006, 09:14
Bakın Devlet Aleviye hoş davranmıyor olabilir ama bunun akabinde Alevilerin pkk yandaşları ile ortak eylem yaptığı da açık şekilde ortaya çıkınca bu sefer Devlet afedersiniz ama p.ç muamelesi yapar ve haklıdır da.

Hak taleb etmenin haklı yolları vardır. Uzun sürer ama sonuçta hakkınızı alırsınız. Türkiyede Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenim devamlı Cuma namazına alırdı beni bütün sınıfla beraber. Hep kaçardım ama sonunda disiplin kurulu toplandı.

Durumu izah ettim ve Din Kültürü Hocasının alevi dinsiz ittihamlarına rağmen olay büyümeden kapandı ve kimse beni bir daha zorlamadı.

iyidost69
26.04.2006, 09:29
RTE'nin bizim hakkımızda ne düşündüğü çokda umrumda değil, zaten yaptıkları ortada.
Ama cümle alem şunu bilsinki; Ben dahil tüm aleviler Recep hakkında pek iyi şeyler düşünmüyoruz.

Deli Aşık..

gülsen58
26.04.2006, 09:52
kimin ne düşündüğünün ne önemi var
dün necmettin erbekan bugün recep tayip yarın bilmem kim
zincir böyle gider

selva
26.04.2006, 10:24
valla bencede ne düşündüğünün hiç bir önemi yok.ama ne düşünmediği açık açık .benimde onun zihniyetindekiler hakkında düşündüğüm açık.beni muhatap almıyan zihniyeti hiç bir şekilde muhatap almam.bu kadar açık

izem
26.04.2006, 10:49
Ne düşünüp düşünemediği evet arkadaşlar önemli değil ama..
Dikkatinizi çekerim ki bu adam devletin başkanı..
Yani şimdi ise bi yerlerinden uydurduğu bi kaç öngörü ile sistemi alt üst edebilir?.
Ama tabi orası sıkar mı bilmem?..
Toptan eyleme her zaman varım..Her zaman evet..

şah_ismail
26.04.2006, 10:57
nedir bu isyan havası? hangi Başbakan toplu şekilde Alevileri dışlamaya kalkıştı? Başbakan kim olursa olsun böyle birşey yapılması mümkün değildir.Bazı çevreler hala Alevileri karalamaya çalışıyor doğru ama hak talebi hak ve hukuk yoluyla aranmalı, sağlanmalı.

unutmayın ki devletle devletçilik oynayan her zaman zararlı çıkar.

selva
26.04.2006, 10:57
evet izem arada çıkışları oluyor ama dediğin gibi birileri höt diyor iyide ediyolar bunlarda belli bir süre için köşelerine çekiliyorlar.yani dediğin gibi orası sıkar.özgürlük başkalarının özgürlüğünü kısıtlıyorsa bu özgürlük değildir.bunların istediği özgürlükte aynen öyle yalnız kendileri için hak ve özgürlük.benimkine gelince dur.ama alttan alttan iyi örgütleniyorlar.

izem
26.04.2006, 10:59
nedir bu isyan havası? hangi Başbakan toplu şekilde Alevileri dışlamaya kalkıştı? Başbakan kim olursa olsun böyle birşey yapılması mümkün değildir.Bazı çevreler hala Alevileri karalamaya çalışıyor doğru ama hak talebi hak ve hukuk yoluyla aranmalı, sağlanmalı.

unutmayın ki devletle devletçilik oynayan her zaman zararlı çıkar.

isyan değil..
testiyi kırmadan tokat hesabı..

Şaka bi yana gizli dolaplar dönüyor ki kimse bunu inkar edemez..selvaya katılıyorum bu açıdan..

Niwan
26.04.2006, 11:21

Deli Aşık tek kelime süperdin

şah_ismail
26.04.2006, 11:25
koca Şah bak ta gör Alevinin halini

http://i3.photobucket.com/albums/y96/mehran/xeta-1.gif

cagdascetin
26.04.2006, 22:54
arkadaşlar herkese merhaba bunu sizedaha önce söylendimi söylenmedimi bilmiyorum fakat ben yinelicem Sayın Başbakan bir gazeteye verdiği bir demeçte şöyle diyor İstanbul'daki bir cem evi hakkında:

"Alevilerin ................. 'de gittikleri Cem Evi genelevdir."diyor. Şimdi bir düşünelim nasıl oluyorda Kendi ülkesinde sayısı 15 milyonu aşan ancak azınlık sayılan bir topluluğun başbkanı böyle düşünebiliyor.

Not: Cem Evi'nin adını bile bile vermedim.

manifesto
26.04.2006, 22:56
"Alevilerin ................. 'de gittikleri Cem Evi genelevdir."diyor. Şimdi bir düşünelim nasıl oluyorda Kendi ülkesinde sayısı 15 milyonu aşan ancak azınlık sayılan bir topluluğun başbkanı böyle düşünebiliyor
Nerden duydun bu lafı dediğini? Ben başbakanın aleviler veya cem evleri hakkında kötü bir laf ettiğini hiç duymadım,aksine en çok cem evi onun iktidarı döneminde açılmıyor mu? İnsanları eleştirelim ama doğrular ile

selva
26.04.2006, 23:18
teke teki izleseydin çıktığında duyardın .cemevi açılıyorsa bu hükümetin bize tanıdığı imtiyaz değil bizim kendi çabalarımızla yaptığımız işlerdir.evet insanları eleştirelim ama doğruları ile.şahkullu her sene devlete kira parası ödüyor.hangi cami devlete para ödüyor.çevir kazı yanmasın

manifesto
26.04.2006, 23:22
teke teki izleseydin çıktığında duyardın .cemevi açılıyorsa bu hükümetin bize tanıdığı imtiyaz değil bizim kendi çabalarımızla yaptığımız işlerdir.evet insanları eleştirelim ama doğruları ile.şahkullu her sene devlete kira parası ödüyor.hangi cami devlete para ödüyor.çevir kazı