Orijinalini görmek için tıklayınız : Asude "Suyunsesi" abla için şiir yazalım

Nesimi
28.08.2007, 00:14
Merhaba canlar uzun süredir forumda bulunamıyordum ve foruma gelince ilk öğrendiğim ve üzüldüğüm olay Asude ablanın vefatı oldu bu sebeple bu yarışmamızı Asude "Suyunsesi" ablamız için yapmak uygun olur.

Eminimki şiir yazma kabiliyeti olan ve Asude ablamızı seven tüm herkes katılacaktır!

Şiirlerinizi, içinizden gelen fikrilerinizi düşüncelerinizi şiir olarak 5 eylüle kadar özel mesaj ile bana ulaştırırsanız sevinirim.

Tüm herkese mutlu ve sağlıklı ömürler dilerim.

saygılar sevgiler.

asivemavi60
28.08.2007, 00:17
eyvallah kardeşim ablamızı unutmadık enkısa zamanda şiir göndermeye calışacagım

sausen
28.08.2007, 00:33
Merhaba,

En güzeli bu oldu bunu bekliyordum.
O güzel insan için bir şeyler yazmak.
Ve o güzelliği kelimelerle ölümsüzleştirmek...

Seni unutmak mümkün güzel dostum...

firariHH
28.08.2007, 00:37
Cok Güzel Düsünmüssün Can.
Onu Siirlerle Anlatmak ve Kelimelerle Ölümsüzlestirmek en iyisi Olacak.
Cok Güzel Siirlerin yazilacagina inaniyorum.

Serhatlı
28.08.2007, 00:58
bende kendisini saygıyla anıyorum mekanı cennet olsun (veyahut onun istediği o kendini nerde arzuladıysa öyle olsun )katılacak olan canlara vede sana çok çok teşekkürler

spartacus
28.08.2007, 02:15
Bir insanı onurlandırmak ve gidene emeklerinden ötürü değer vermenin en güzel yansımasını yaşıyoruz. İnanın Suyunsesi ailesi adına çok onurlandım, duygulandım ve sevinç duydum. İnanın bu yazıyı okumadan evvel çok bulutluydum. Adeta bir güneş gibi içimi açtı bu ince düşünülmüş çalışma.
Suyunsesi'nin şimdiye kadar yazdığı tüm şiirleri ve önemli yazılarını bir kitapta derlemeyi düşünüyorduk. Ona nasip olmadı böylesi bir kitabı çıkartmak. Tıpkı Ahmet Kaya'nın ölümü gibi. Tıpkı Ahmet Kaya'nın ardından çıkan kasetleri gibi. Suyunsesi'de beynindeki tüm ağrılara, tüm sancılara rağmen yüreğinin güzelliklerini nakış nakış dökebildi beyaz sayfalara. Beynide ölüm onu çapraz ateşe tuttu. Ön taraftaki tümörü yenen ablamız beyin sapında gelişen beyin kanamasına hazırlıksız yakalandı ve sadece 6 koca gün direnebildi.
Ablamız çıkaracağı şiir kitabını umut çocuklarına adayacaktı. Her şeyi önceden tasarlamıştı. Zamanlama boyutuyla ona nasip olmadı. Ama dostları, arkadaşları bu arzuyu inanıyorum ki, elbirliğiyle yerine getirecekler. Bir anlamda bu kaleme dökülmemiş bir vasiyet gibi oldu bizim omuzlarımızda.
Bu şiir yarışmasında dereceye giren veya girmeyen tüm şiirleri yayınlamayı düşündüğümüz kitaba bir katkı olarak ekleyeceğiz.
Bu vesileyle bizi onurlandıran tüm yönetecileri ve forumdaki tüm katılımcıları yüreklerinden öpüyorum. Böylesi bir projenin tasarlanması dahi çok heyecan vericidir. Dolayısıyla emeği geçenleri yürekten selamlıyorum.

Güzelyürek
28.08.2007, 08:37
ben şiir yazmayı beceremem ama katılacak olan canlara başarılar diliyorum.bölesine güzel bir etkinliği başlatan canlara çok teşekkür

NiSAN_Rojda
28.08.2007, 09:57
Nesimi can çok güzel düşünmüşsün....tüm forum adına teşşekür ederim..Asude ablamız gerçekten bizim için çok değerli bi ablaydı....candı......şiir yürekli tertemiz yüreği olan,ve tecrübesiyle bize bişeyler katan insandı...ölümler bizim için beden olarak gider sadece,onun ruhu hayali hala forumumuzda ve yüreğimizde...Asude ablamın gidişi derinden üzdü beni...bizler her zaman bıraktığı yerde olacağız.......bu forum benim (sizin içinde) sanaldan çok farklı aile forumu idi....belki birbirimize uzağız hepimiz ama yüreklerimiz sevgilerimiz o kadar yakın ki.......işte sanal olmayan tek yer burası diyebiliyorum.......ablamın yeri cennet olsun,sanmasın ki on gün sonra onu unutacağız......yüreğimizin en güzel yerinde yaşıyor ve biz yaşadıkcada devam ediyor olcak......SUYUN SESİ ablam seni çok seviyorum beni duymasanda,satırlarımı okuyamasanda bizi hissediyorsun biliyorum.......gidişleri sevmedim,kalanların sancısında.....kalanların acısında yüreklerde bir çiçek açılıyor ve sen ablam o çiçeklerimizi suluyorsun,en bereketli suyunla......unutulmayacaksın melek ablam

Şoreş
28.08.2007, 16:34
Ellerine sağlık bracan.. Asude ablamız bizleri çok severdi, onu unutmamak bize düşen görev fikirlerini yaşatmak, onu anmak..

erkan2434
28.08.2007, 16:39
Daha ne güzel fikirlerin vardı SUYUN SESİ. Ama çaresi olmayan hastalığa yenik düştün.
Şimdi bizim görevimiz senin adını ve fikirlerini yaşatmak.
Gözün arkada kalmasın SUYUN SESİ. Adını ve fikirlerini yaşatacağımızdan emin ol.
Huzur içinde uyu SUYUN SESİ.
Hoşçakal demeye dilim varmıyor.

Güzelyürek
28.08.2007, 17:24
Bir insanı onurlandırmak ve gidene emeklerinden ötürü değer vermenin en güzel yansımasını yaşıyoruz. İnanın Suyunsesi ailesi adına çok onurlandım, duygulandım ve sevinç duydum. İnanın bu yazıyı okumadan evvel çok bulutluydum. Adeta bir güneş gibi içimi açtı bu ince düşünülmüş çalışma.
Suyunsesi'nin şimdiye kadar yazdığı tüm şiirleri ve önemli yazılarını bir kitapta derlemeyi düşünüyorduk. Ona nasip olmadı böylesi bir kitabı çıkartmak. Tıpkı Ahmet Kaya'nın ölümü gibi. Tıpkı Ahmet Kaya'nın ardından çıkan kasetleri gibi. Suyunsesi'de beynindeki tüm ağrılara, tüm sancılara rağmen yüreğinin güzelliklerini nakış nakış dökebildi beyaz sayfalara. Beynide ölüm onu çapraz ateşe tuttu. Ön taraftaki tümörü yenen ablamız beyin sapında gelişen beyin kanamasına hazırlıksız yakalandı ve sadece 6 koca gün direnebildi.
Ablamız çıkaracağı şiir kitabını umut çocuklarına adayacaktı. Her şeyi önceden tasarlamıştı. Zamanlama boyutuyla ona nasip olmadı. Ama dostları, arkadaşları bu arzuyu inanıyorum ki, elbirliğiyle yerine getirecekler. Bir anlamda bu kaleme dökülmemiş bir vasiyet gibi oldu bizim omuzlarımızda.
Bu şiir yarışmasında dereceye giren veya girmeyen tüm şiirleri yayınlamayı düşündüğümüz kitaba bir katkı olarak ekleyeceğiz.
Bu vesileyle bizi onurlandıran tüm yönetecileri ve forumdaki tüm katılımcıları yüreklerinden öpüyorum. Böylesi bir projenin tasarlanması dahi çok heyecan vericidir. Dolayısıyla emeği geçenleri yürekten selamlıyorum.

''suyun sesi''ni hiç tanımıyorum.ama o sesi o kadar derinlerimde duyuyorum ki....:gosterge geç kaldım onu tanımak için.ama günlerdir onun için yazılan mesajları okuyorum.sanki yıllardır tanıyormuşum gibi. vakitsiz gidişine çok üzüldüm.ne kadarda seviliyormuş.allah nurlar içinde yatırsın.size bu konuda tekrar tekrar başarılar diliyorum.

ilker_che
28.08.2007, 17:40
güzel düşünmüşsün can.ben de katılmayacagım bölyle bi yeteneğe sahip olmadıgım için.yazabilmeyi cok isterdim ama sizi takip etmek düştü benim payıma.cok güzel şiirler yazılacagından eminim.ablamızı bi kere de böle anmıs oluruz.mekanı cennet olsun.hepinize basarılar...

RaP_erdinc
28.08.2007, 18:24
BAŞ SAĞLIĞI

Yaa bu şiiri yazmadan öncee ... suyun sesindeki ablamızın cennet mekanı olsun demek isterim...

ARKADAŞ
Sevipde ayrılmış gibi
Koşmadan yorulmuş gibi,
Karagünler görmüş gibi,
Bir halin var arkadaş.

Gözlerin ağlar gibi,
Elerin titrer gibi,
Konuşupda duymamış gibi,
Bir halin var arkadaş

ufkuner
28.08.2007, 19:17
Nasıl kızayım
Uykumu kacırdığıma,

Sesin öyle güzel ki,
Duymak isterdim
Öldükten sonra bile.

="mahkumları, sadece ölümsüz yaratıklarız bizler. Ses çıkarmadan kentlerde koşuyoruz ve büyülü duvar ilanları artık dokunmuyor bize. Bu kırılgan heyecanlar, bu kavrulmuş sevinç sıçramaları neye yarar? Sönmüş yıldızlardan başka hiçbir şey tanımıyoruz. Yüzlere bakıyoruz ve zevkten iç çekiyoruz. Ağzımız, kayıp kumsallardan daha kuru. Amaçsızca, umutsuzca dönüyor gözlerimiz. Artık yalnız bu kahveler var ve oralarda serin meyve sularını, birbirine karıştırılmış içkileri içmek için toplanıyoruz. Bir önceki günden kalma gölgelerimizin düştüğü kaldırımlardan daha yapış yapış masalar.
Arada bir rüzgar bizi büyük soğuk elleriyle sarıyor ve güneşin karaltılarını düşürdüğü ağaçlara bağlıyor. Hepimiz gülüyor, şarkılar söylüyoruz. Fakat artık hiç kimse yüreğinin çarptığının hissetmiyor. Coşku bizi terk ediyor.
]

Şoreş
28.08.2007, 22:05
Bende fırsatım olursa bir şiir yazacağım..

LaDY
28.08.2007, 22:34
Sen Bir Suydun
Sen Bir İlaçtın
Hoşçakal Canımın İçi Hoşçakal
Hoşçakal Gözümün Nuru Hoşçakal

http://www.youtube.com/watch?v=Q8L9WARpSTQ

Sen Bir Suydun
Sen Bir İlaçtın
Hoşçakal İki Gözüm Hoşçakal
Hoşçakal Canımın içi Hoşçakal

Canımın içi Ablam için düzenlenen bu şiir yarışmasına ben katılmayacağım :001_unsur

AleviForum şiir yarışmalarında bugüne kadar 3 defa birinciliklerim oldu. hepsinde suyunsesi yanımdaydı. İlk birinciliği aldığımda demiştim ki:"bu kelebeği saçıma takacağım" ablam hemen ardımdan "Leylam ikincisini de saçına tak ki Şeker Kızım ol" demişti. belki de sırf onu kırmamak için katıldım bir sonraki yarışmaya ve iki kere ard arda birinci oldum. İkinci kelebeği de takmıştım saçıma ve artık ablamın "Şeker Kızı"ydım. Üçüncü kelebeği aldığımda ablam bana demişti ki:"Leylam saçlarında yer kalmadı, bunu nereye takacaksın?" ben de cevap vermiştim. "bunu da senin yakana takarız ablam, broş niyetine olmaz mı?" öylece gülüşmüştük. ben ona "gülüşüne kurban olam" demiştim, o bana kızmıştı "küçükler kurban olmaz, hem ben daha senin düğününü görecem" diye :crying: .........

Şimdi ben şiir yarışması niyetiyle oturup şiir yazamam :crying: ama Ablam için yayımlanacak kitap için hem şiir ve hatta şiirler yazacağım hem de elimden gelen desteği sunacağım.

Suyunsesi adına yazılacak tüm şiirler için şimdiden tüm canlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Herkese başarılar diliyorum ve biliyorum ki bu defa "VEFA ve DOSTLUK" kazanacak.

Ablama Not: canımın içi, eminim melek oldun ve bizi izliyorsun olduğun yerden, biz senin gidişini kabullenemedik ve biz seni gittin saymıyoruz. sen her birimizin yüreğine ayrı ayrı dokundun, her birimizin yüreğini okşadın ve öptün, hissedebiliyorum kendi adıma. Seni Seviyoruz Ablam ve Unutmadık, Unutmayacağız... Sen her zaman aramızda olacaksın güven veren edanla :001_unsur

PirO_62
29.08.2007, 17:05
Katılan Canlara Başarılar. Asude Ablamızı Bir Kere Daha Özlüyoruz. Ve Onu Çok Seviyoruz. İyi ki Önermişim Yarışmanın Asude Abla İle Olmasını. Yarışmadan Öte Yüreklerin Asude Ablada Birleşmesi Diyelim.

İyi Forumlar.

epikurus
29.08.2007, 19:27
Öncelikle böyle güzel, böyle onur verici bir düşüncenin hayata geçmesi için düşünce üreten emek veren paylaşan bütün dostlara, suyunsesi dostlarına yürekten teşekkür etmek istiyorum.
Ona ölümün pençesindeyken dostların ardından dua ediyor, gözyaşı döküyor onları bırakma gitme dedim. Dinletemedim. Yaşıyorken her söylediğimi dikkate alan insan bukez dinlemedi, dinletemedim. Ne dualar ne çabalar onu döndürmeye yetmedi. Kalbim buruk kalbim yaralı. Onsuz yaşamın tadı yok. Onsuz yaşamaya alışmak zor. Nereye baksam onun izi, onun izlerini hayatta silmek zor. Şimdi yazılacak her şiir söylenecek her söz yağmur olup su olup ulaşacak ona, rüzgar sesiyle iletecek ona. Mezarının başında söyledim söyleyeceğim ona. Bilin ki huzurludur o, bilin ki söyleneni yazılanı çoktan duymuştur o.
Ortaya çıkacak şiirle de mezarının taşında ebedileşecektir o...

Alevimen
04.09.2007, 00:53
yarın akşama kadar şiirlerinizi gönderin sonra elemeler başlıyor.

YezdaN
04.09.2007, 19:39
zor bir durum katılan canların emeğine yüreklerine sağlık
şiir yazmak kalem tutmak dile gelmek gözyaşlarıyla.....

spartacus
05.09.2007, 02:14
Yastadır Pirsultan

Çığlık sesleriyle gök sağır oldu
Yastadır Pirsultan hala konuşmaz
Susuzluktan soldu 35 karanfil
Ağlıyor Pirsultan hala konuşmaz

Yanık can kokusu sardı her yeri
Bağlıydı Pirsultan yetişemedi
Bulutlar da kül oldu suyu kurudu
Harlanan ateşi söndüremedi

Güneşin kollarına yıldızlar taktım
35 leri üstüne yazdım
Kanlı madımak'ın kapısına astım
Müze olsun Sivasta işıklar yansın

Suyunsesi

xolxol_12
05.09.2007, 17:27
Sen Bir Suydun
Sen Bir İlaçtın
Hoşçakal Canımın İçi Hoşçakal
Hoşçakal Gözümün Nuru Hoşçakal

http://www.youtube.com/watch?v=Q8L9WARpSTQ

Sen Bir Suydun
Sen Bir İlaçtın
Hoşçakal İki Gözüm Hoşçakal
Hoşçakal Canımın içi Hoşçakal

Canımın içi Ablam için düzenlenen bu şiir yarışmasına ben katılmayacağım :001_unsur

AleviForum şiir yarışmalarında bugüne kadar 3 defa birinciliklerim oldu. hepsinde suyunsesi yanımdaydı. İlk birinciliği aldığımda demiştim ki:"bu kelebeği saçıma takacağım" ablam hemen ardımdan "Leylam ikincisini de saçına tak ki Şeker Kızım ol" demişti. belki de sırf onu kırmamak için katıldım bir sonraki yarışmaya ve iki kere ard arda birinci oldum. İkinci kelebeği de takmıştım saçıma ve artık ablamın "Şeker Kızı"ydım. Üçüncü kelebeği aldığımda ablam bana demişti ki:"Leylam saçlarında yer kalmadı, bunu nereye takacaksın?" ben de cevap vermiştim. "bunu da senin yakana takarız ablam, broş niyetine olmaz mı?" öylece gülüşmüştük. ben ona "gülüşüne kurban olam" demiştim, o bana kızmıştı "küçükler kurban olmaz, hem ben daha senin düğününü görecem" diye :crying: .........

Şimdi ben şiir yarışması niyetiyle oturup şiir yazamam :crying: ama Ablam için yayımlanacak kitap için hem şiir ve hatta şiirler yazacağım hem de elimden gelen desteği sunacağım.

Suyunsesi adına yazılacak tüm şiirler için şimdiden tüm canlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Herkese başarılar diliyorum ve biliyorum ki bu defa "VEFA ve DOSTLUK" kazanacak.

Ablama Not: canımın içi, eminim melek oldun ve bizi izliyorsun olduğun yerden, biz senin gidişini kabullenemedik ve biz seni gittin saymıyoruz. sen her birimizin yüreğine ayrı ayrı dokundun, her birimizin yüreğini okşadın ve öptün, hissedebiliyorum kendi adıma. Seni Seviyoruz Ablam ve Unutmadık, Unutmayacağız... Sen her zaman aramızda olacaksın güven veren edanla :001_unsur

Bu beni çok etkiledi keşke bizimle paylaşmasaydın :yapmabe Düğününü görücem falan :sad: :sad: :sad:

insanlar kardeş
05.09.2007, 18:39
selam arkadaşlar
uzun zamandır bazı sıkıntılar yüzünden foruma giremiyordum.
Asude canımızı kaybettiğimizi öğrenmekle büyük üzüntü duydum.
Vakit tamamlanmamış olsaydı o güzel insan için bir kaç dize yazmak isterdim.
Ne yazık ki geç.Forumumuzdaki duyarlılık için teşekkürler.
saygılarımla....

LaDY
05.09.2007, 18:58
selam arkadaşlar
uzun zamandır bazı sıkıntılar yüzünden foruma giremiyordum.
Asude canımızı kaybettiğimizi öğrenmekle büyük üzüntü duydum.
Vakit tamamlanmamış olsaydı o güzel insan için bir kaç dize yazmak isterdim.
Ne yazık ki geç.Forumumuzdaki duyarlılık için teşekkürler.
saygılarımla....

Henüz vaktiniz var sanıyorum. Sayın Nesimi yoğunluğundan dolayı anketi açmaya henüz zaman bulamadı. son bir kaç şiirleri kabul edebiliriz. sonuçta yarışmanın amacı canımızı anmak ve anısına ölümsüz bir şeyler yapmak :001_unsur

Alevimen
07.09.2007, 00:43
Herkesden özür dilereyek kısa not bırakayım, sanırım yarışmayı açan arkadaşımız şehir dışında. Cuma akşama kadar bekleyelim.. umarım gelir ve başlattığı işi sonlandırır.
Anlayışınız için teşekkürler.

Nesimi
07.09.2007, 22:57
Merhaba dostlar bir arkadaşımın rahatsızlığı nedeniyle şehir dışına gitmem gerekti ancak yeni geldim. "Suyunsesi" ablamıza saygımızın bir göstergesi olarak başlattığımız yarışmayı bugün itibari ile devam ettirerek tamamlayacağız. Hoşgörünüz için teşekkür ederim.

KIZILEFE
20.09.2007, 16:59
şiirler suyunsesinimi anlatmak zorunda acaba yoka serbest mi olacak ?