Orijinalini görmek için tıklayınız : Gökkuşağı Dernek Başkanı ve 40 travestiye gözaltı

alevi_siyah
03.09.2007, 21:47
Öykü Evren örgüt kurmaktan gözaltında

BURSA'da, aralarında Gökkuşağı Dernek Başkanı Öykü Evren'in de bulunduğu 40 travesti, "örgüt kurmak ve örgüte üye olmak" iddiasıyla gözaltına alındı. 40 travesti, örgüt suçlamasıyla çalıştıkları bar ve evlerinden sabah erken saatlerde gözaltına alındılar. Çevik Kuvvet Ekipleri'nin de destek verdiği operasyon sonrası gözaltına alınan travestiler, sağlık raporu için Adlî Tıp Kurumu'na getirildi. Gözaltındaki zanlılar arasında Gökkuşağı Dernek Başkanı Öykü Evren'in de bulunduğu öğrenildi.

BirGün Gazetesi

Evet arkadaşlar haberi okuduk hepimiz. Örgüt kurma iddası herkes biliyorki bu örgüt kurma iddaası tamamen saçmalıktan başka birşey değildir. Gökkuşağı derneği bilindiği gibi sosyalist zeminde yer alan ve birçok eylem platformuna katılan hatta bazılarına önderlik yapan bir kurumdur... Bir sosyalist olarak yapılan bu haksızlığa karşı durmayı kendimize görev olarak kabul ediyorum. İnsanların cinsel tercihleri ve yaşam şekilleri bizi ilgilendirmez. Bizim için önemli olan siyasi kimlikleridir. Ve ezilen bir sınıf olarak hor görülmeleri hatta toplumdan dışlanmalıdır. Bu haksızlığı şiddetle kınıyorum. Kişilerin Temel Hak ve Özgürleri kısıtlanamaz... Örgüt iddası düzen karşıtları olduğundan ortaya çıkmıştır ve kavgamızda bir ses olduklarından hepsine saygılarımı iletiyorum....

alevi_siyah(gokchem)

alenya
03.09.2007, 22:51
kesinlikle doğru bi konuya değinmişsiniz.insan hakları deriz.ab yasaları deriz.sözde deriz ama.insanı insan olarak kabul edebilsek.sorunu çözeriz.travestiler örgüt kurup napabilirki?onlarda kendi hakları için kendi sesleri için gruplaşmıştır.talihsiz bi tutuklama.insanların cinsel kimlikleri kendilerinin özelidir.önemli olan içlerinde taşıdıkları ruhtur.insanlık bilincidir

alevi_siyah
03.09.2007, 23:02
kesinlikle doğru bi konuya değinmişsiniz.insan hakları deriz.ab yasaları deriz.sözde deriz ama.insanı insan olarak kabul edebilsek.sorunu çözeriz.travestiler örgüt kurup napabilirki?onlarda kendi hakları için kendi sesleri için gruplaşmıştır.talihsiz bi tutuklama.insanların cinsel kimlikleri kendilerinin özelidir.önemli olan içlerinde taşıdıkları ruhtur.insanlık bilincidir

Malesef toplum olarak bu konuya duyarsız kalmaya devam ediyoruz öleki forumda bile bu konuda söz sahibi olan yok nerdeyse

kolpa
03.09.2007, 23:06
kelaynakları koruma derneği kurulsa yine örgüt kurma suçundan kelaynakları bile gözaltına alırlar ama faşist eylemlerle oraya buraya saldıran yüzlerce çete aklanır herzaman.

CaNCa
03.09.2007, 23:17
Kesinlikle büyük bir insan hakları ihlali. Bu toplumun bireyi olan herkese dil, din, etnik veya cinsiyet farkı gözetmeksizin insan gibi davranılmalı ve eşit haklarda, benzer tezler üzerinde adli soruşturmaların açılması gerekir. Gokchem'in belirttiği gibi ülkemizde çok aşikar olduğumuz bu vicdansız muamalemelere nedense kime yapıldığına göre refleksler geliştiriyoruz.

Hak aramak toplumsal yaşantının içerisinde yer almak, bu ülkede alışılmış travesti tipi değil. Çünkü cinsel ve fiziksel işkencelerini görüp, dayağını yiyip, hortum desenli deriler halinde acıyı kader belleyip oturmaları gerekirdi. Bu insanların herhangi bir örgütsel yapı içerisinde olmadıklarını bu iddia ile soruşturma açanlarında bildiğini tahmin etmek güç değil. Nedenleri belirttiğiniz gibi sosyalist yapılanmaların içinde, çok fazla seslerini çıkarmalarından kaynaklanıyor.

Bursa'da meydana gelen bu antidemokratik durumu şiddetle kınıyorum.

alenya
03.09.2007, 23:19
size bişe anlatmak istiyorum.gecen iş arkadaşım evlendi.mutasıplar ya haremlik selamlık mevlütlü vaazlı toplantı.mecburiyetten gittim.istanbuldan cemaatlarından bi hoca getirmişler.ama nasıl bir dili var resmen zehir saçıyor.bu travestilerin konusuna değindi.başındaki sarıkla utanmadan onlara halk arasında kullanan bi deyimle hitap etti.dediği laf aynen şu''eyyyy cemati müslimin vakitler yakın ........(travestileri kastediyor)kıyamet alametidir gördüğünüz yerde taşlayın.dövün onların katli din uğruna mübahtır''olay bu zihniyet bu.

rozerin62
03.09.2007, 23:22
Burda bahsi geçen gökkuşağı derneği üyelerini her sene 1 mayısta Bursa Gökdere Meydanında görüyorum yanıbaşımızda mücadelelerini haykırıyorlar.Gerçekten çok taktir etmiştim onları.Ama onlara yapılan bütün baskılar ve örgüt suçlaması her zamanki gibi ülkemizde ayrımcılığın ne derecede olduğunu gösteriyor.Bu sistem kendisi gibi olmayan her oluşumu yasadışı örgüt olarak kabul ediyor malesef.

selef
03.09.2007, 23:23
Öykü evren yani ömer evrenimamhatipte sınıf arkadaşımdı ona yapılanhaksızlığı kınıyorum. Kendisi sadece hakkını savunan özgür düşünce eğilimli bir arkadaşımızdır.

alevi_siyah
03.09.2007, 23:24
size bişe anlatmak istiyorum.gecen iş arkadaşım evlendi.mutasıplar ya haremlik selamlık mevlütlü vaazlı toplantı.mecburiyetten gittim.istanbuldan cemaatlarından bi hoca getirmişler.ama nasıl bir dili var resmen zehir saçıyor.bu travestilerin konusuna değindi.başındaki sarıkla utanmadan onlara halk arasında kullanan bi deyimle hitap etti.dediği laf aynen şu''eyyyy cemati müslimin vakitler yakın ........(travestileri kastediyor)kıyamet alametidir gördüğünüz yerde taşlayın.dövün onların katli din uğruna mübahtır''olay bu zihniyet bu.

yorum yapmıyorum yaparsam ağıza alınmıycak şeyler sölerim