Orijinalini görmek için tıklayınız : Şeriat Nedir???
alevi_che 04.09.2007, 14:54 Merhaba Sevgili Canlar...
Uzun zamandan beri bu konu hakkında araştırmalar yapıyordum.Şeriat nedir? İslamla bir alakası var mı? Şeriat ı isteyenler kimler? Şeriat nerelerde öğretiliyor? Şeriat a sahip çıkanlar kimler?
Buna benzer bir çok soruyu araştırıyordum ve sonun da yine eksikleri olsada sizlere düzenli bir yazı hazırlamayı başardım.
***ŞERİAT***
Tanrı ve Tanrısal inançları kullanarak insanları kendi aralarında kesin çizgilerle ayrıştırıp, belirli grup yada zümrelerin çıkarları doğrultusunda yönlendirip ve yöneten devlet düzenine denir.
Şeriat ve Kadın
1) İki kadının tanıklığı, bir erkeğin tanıklığına bedeldir.
2) Kadınlar aklen ve dinen eksik yaratıklardır.
3) Uğursuzluk üç şeyde var; Karıda,evde,atta.
4) Namazı kat'eden şeyler; Kadın,köpek,eşek,domuz.
5) Kadınlar insanın karşısına şeytan gibi çıkar.
6) ''Bana cehennem halkı gösterildi çoğunluğu kadınlardı''
Şeriat ve Kadın Köle (Cariyeler)
''Şeriat Müslüman erkeğine, eğer adaletli davranamayacak ise birden fazla kadınla evlenmeyi yasaklarken dilediği sayıda cariye edinmeyi olağan saymıştır.''
Şeriat ve Kader inancı
Her insanın kaderi, tıpkı her yaratık gibi dünyaya gelmeden önce çizilmiştir.Daha ana karnında iken güya Tanrı melek göndererek her bir insanın işini,rızkını.... ''şaki yada said'' olduğunu yazdırmış ve sonra cenine ruh vermiştir.Böylece kişi yaşamı boyunca bu çizilen kadere göre uyacak şekilde yaratılmıştır.
Şeriat ve Organlarımızın Yapmaması gereken davranışlar
*Kulak*
Çalgı dinlemek,şarkı ve notalı sesler dinlemek,Kadı-Emir ve Hocalar dinlememek.(Yani dinlemek)
*Göz*
Düşen yıldıza bakmak,Dünya işlerinde kendinden yüksek olanları kıskanmak.
*Dil*
-Hayvan veya canlı resmi yapmak.
-Cinsel ilişki sırasında konuşmak.
-Emirlik veya Kadılık istemek.
-Şaka yapmak.
-Hristiyana,Yahudiye selam vermek.
*El*
-Satranç oynamak.
-Kadın başını traş etmek.
-Erkek sakalını traş etmek.
-Saz aleti kırmamak. (Yani kırmak)
*Karın*
Çendikli bardaktan su içmek.
*Ayak*
Veba salgını olan yerden kaçmak,Cami gibi yerlere sol ayakla girmek.
Şeriat ve Fakirliğin sebepleri
-Eşik üzerinde oturmak
-Soyunup çıplak yatmak
-Bit i ateşe atmak
-Mum u ve Kandil i nefesle söndürmek
Şeriat aleminin önde gelenlerinden;
M. Esat Coşan
Çocuğunuza Oğuzhan ismini koyamazsınız.Çünkü Oğuzhan islamdan önce yaşamış bir gayri müslimdir.
M. Zait Kotku
-Hz. Ebubekir, Hz Ömer ve sahabelerine kötü söz söyleyip eleştiren kişilerin katli vaciptir.
-''Cenneti istemem benim istediğim Allah ı görmektir.'' Diyen kişi dinden çıkmıştır.
Buhari
Kadınların aklı ve dini eksiktir.Camide cemaat a namaz kıldıramazlar.
Gazali
Çalgı sesini merak etmeden duyarsa, içki kokusunu duyar veya bizzat görürse, iki adil tanık haber verirse ,izinsiz eve girip yasaklamak caizdir.
Ebu Suud
''Cennet, cennet dedikleri bir ev ile bir kaç huri isteyene ver onları.Bana seni gerek seni'' Diye söyleyenin katli vaciptir.
Şeriat ve Peygamber hadisleri
Hz. Muhammed
1) Tavla oynayan kişi Tanrı ve elçisine isyan etmiştir.Elini domuz etine ve kanına batırmış gibidir.
2) Kişi arkadaşlarını güldürmek için bazı sözler sarf ederse, bunlar sebebi ile Dünya ile Süreyya yıldızı arasındaki mesafe kadar ateşin derinliklerine düşer.
3) Kıyamet alametlerinden bir tanesi kadının kocasına dükkanında yardım etmesidir.
Evet canlar Şeriat ın kurallarının katı olmasının yanı sıra akla ve mantığada uymadığı görülmektedir.
Şimdiki okuyacağınız yazı belkide kanınızı donduracak.Ama ne yazıkki bu ülkede bu zihniyetteki çocuklar, gençler yetişiyor.
Şeriat la kavrulmuş bir genç;
''Ben, Muhammed Müslüman Ümmetindenim.Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir.Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma, Türkiye yi bir din ve Şeriat devleti haline getireceğime ,Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime,kısa zamanda şeriat devletimizde söz sahibi olacak mevkilere gelmek için çalışacağıma, Dinim,Allahım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kassem ederim''
Görüldüğü gibi Kuran Kurslarında öğretilen Din değil... ŞERİAT ın ta kendisidir.Belki şimdi ciddi bir boyutta tehlike yok.Ama gün geçtikçe böyle düşünen gençler artıcak ve zamanla yönetimi ele geçirmek isteyecekler.Sonucun böyle olmasını istemiyorsanız,Şeriat kurallarını sevmiyorsanız şimdiden savaşmaya başlayın...
Şimdi vereceğim örnekte Mustafa Kemal Atatürk ün bir sözüdür.Umarım bütün ŞERİAT savunucularına bir kapak olur...
Mustafa Kemal Atatürk
Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiç bir dogma, hiç bir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum.Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
Haftalar süren araştırmalarım şimdilik bu kadar.Umarım sizlere en iyi şekilde ŞERİAT ı anlatmayı başarabilmişimdir.
Sonunda bitti :) :) :)
Hür yaşayın,Hür düşünün...
Saygılar...
Şeriat la kavrulmuş bir genç;
''Ben, Muhammed Müslüman Ümmetindenim.Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir.Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma, Türkiye yi bir din ve Şeriat devleti haline getireceğime ,Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime,kısa zamanda şeriat devletimizde söz sahibi olacak mevkilere gelmek için çalışacağıma, Dinim,Allahım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kassem ederim''
bende savunduğun görüşün karşıtı olarak ve bir şeytan(bayanlar şeytanya)sıfatıyla senin gibileri bu ülkeden yok edeceğime yemin ederim.şeriat savunucusu yobaz.bu yobazlar kadını ikinci plana atan şeriatı savundukca delirmemek elde değil bu insanlar bi kadın tarafından dünyaya getirildi.kadını bu kadar aptal ve ikinci sınıf görmekle en büyük saygısızlığı annelerine yapıyorlar.hz osman zamanında gecen dini bi hikaye var.hz osmanın arkadaşlarından biri yıllarca şeytanı yakalamak için uğraşmış 20 yıl sonunda şeytanı yakalamış ve hapsetmiş.eşine sakın bu kutuyu ben gelene kadar açma osmanı cağırmaya gidiyorum demiş.kadın meraklanmış kutuyu açmış.şeytan içinden zıplamış çıkmış.ohhh be demiş kocan beni 20 yıl uğraştı yakaladı sen hemen çıkardın.kadın şeytana cvp vermiş yaa sen bu kutuya nasıl sığdın inanmam bu kutudan cıktığına demiş.şeytanda dur gösteriim demiş kutuya geri girmiş.kadın o dakka kutuyu kitlemiş.yani bi erkeğin 20 yılda kutuya hapsettiği şeytanı kadın 20 saniyede hapsetmiş.sanırım kadınların zekalarından korktukları için kadını aptal ve eksik yerine koymaya çalışıyorlar.
Merhaba,
Güzel bir paylaşım olmuş can...
Bunun için öncelikle teşekkür etmek istiyorum....
Ve bildiğimizden farklı değil bu siyah düşünce.
Ve bu düşüncenin peşinden gidenlerin sayısı hiçte az değil.
Ve öyle sapkınlıklar var ki bu düşüncenin içinde.
Kadını yok saymaları ama kadını her türlü kullanmaları gibi.
Benim diyeceğim karanlığa geçit yok.
Bunun mücadelesini veriyorum ve vermeliyiz diye düşünüyorum...
Gerçekten çok kapsamlı bir araştırma olmuş can.
Emeğine deymiş.
Şeriat ın bütün zorbalıkların ve insanlık dışı uygulamaların kaynağı olduğunu hepimize bir kez daha gösterdin saol.
Özellikle dikkatimi çeken Kuran kursuna giden öğrencinin söyledikleri.İşte bunlar engellenmezse sonuç gerçekten çok kötü olur.
İliryali 04.09.2007, 21:56 Değerli Canlar;
Öncelikle Alevi_che arkadaşımıza yaptığı çalışmadan ötürü teşekkür ederim. Bu çalışmasına eklemek istediğim bazı hususlar var. Bunları belirtmekte, kendimce yarar olduğunu düşünüyorum.
Görüşlerimi aktarmada mümkün olduğunca objektif olmaya gayret edeceğimden, "şeriat" savunucusu olarak veya "Tanrı Tanımaz" olarak tanınmamayı umuyorum.
Birincisi; "Tanrı ve Tanrısal inançları kullanarak insanları kendi aralarında kesin çizgilerle ayrıştırıp, belirli grup yada zümrelerin çıkarları doğrultusunda yönlendirip ve yöneten devlet düzenine denir." burada "devlet" tanımına "belirli grup yada zümreleri"n "devlet düzeni", yani "sınıfsal" içeriği açısından katılmış olmama rağmen,eksik ve taraflı bir bakış açısı ürünü olduğu kanısındayım. Şöyle ki; bu tanımdan hareketle "Tanrısal inançlar"ın kullanıldığı, "belirli grup yada zümrelerin çıkarları"nın korunduğu "devlet düzeni" olarak belirtilerek; bütün hatanın insanlara yüklendiği, "Tanrısal inançlar"ın hatadan arınmış doğmalar olduğu izlenimi yaratılmakta, şeriat ın dinden temelde farklı olduğu sonucu çıkarılabilmektedir.
Oysaki, şeriat: teolojik anlamda bir dinin emir ve yasakları ile dini yaşama yoludur, teknik anlamda ise dini Hukuk demektir.
İkincisi; "Görüldüğü gibi Kuran Kurslarında öğretilen Din değil... ŞERİAT ın ta kendisidir." şeklinde bir ifade kullanılarak din ile şeriat arasında daha önceden de belirttiğim gibi bir ayrım yaratılmakta, birbirine zıt anlamlar yüklenmektedir.
Oysaki, biri diğerinin "olmazsa olmazı"dır. Varlıkları birbirine bağlıdır. Din, Tanrı'ya doğa üstü güçlere çeşitli kutsal varlıklara inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurum ve bu nitelikteki inançları kurallar, kurumlar, töreler ve semboller şeklinde toplayan, sağlayan, bütünsellik arzeden bir düzendir. Tariftende anlaşılacağı üzere, şeriat, dinin içinde var olan kurallar, kurumlar ve sembollerin sistematik uygulanma yoludur. şeriat tek başına ele alındığında bir din değildir. Ama, dini yaşamanın bir yoludur. Ancak, bu anlamda bir farklılık gösterir. Şurası kesindir ki; DİN olmadan ŞERİAT, ŞERİAT olmadan da DİN olmaz.
Üçüncüsü;"Evet canlar Şeriat ın kurallarının katı olmasının yanı sıra akla ve mantığada uymadığı görülmektedir.". Arkadaşımız çok doğru bir tesbitte bulunuyor. Evet, yukarıda saydıkları akla ve mantığa uymamaktadır. Yalnız bu hükümler Kuran ve hadislere uymaktadır. Dinler, "akıl" ve "mantık"la sorgulanamaz. Dinlerde, "tedeyyün" esası vardır. Bu da "boyun eğmek", "itaat etmek" anlamına gelir. Kısacası, "akıl" ve "mantık"a uymuyan şeyler, Kuran ve Hadislerde belirtilmiştir. Hatta, arkadaşımızın buraya almadığı, "akıl" ve "mantık"a uymayan şeyler, kuran ve hadislerde fazlasıyla mevcuttur.
Dördüncüsü, "Şimdiki okuyacağınız yazı belkide kanınızı donduracak.Ama ne yazıkki bu ülkede bu zihniyetteki çocuklar, gençler yetişiyor.". Şahsen benim kanımı dondurmadı. Çünkü, ister "Sünni İslam"a göre deyin, isterse "siyasal islam"a göre deyin, bunun bu şekilde olması gerektiğini Kuran ve hadisleri okuyan birince yadırganmaması gerektiğini öğrendim.
Özet olarak, incelemeniz sonucunda hazırladığınız bu yazı "Kuran ve Hadislerdeki İslam"dır.
Saygılarımla
Cumhuriyetimiz 85 yıl gibi genç bir Cumhuriyettir.Genel seçimlerden sonra Akp nin aldığı oy oranı ve Başbakanlıktan sonra Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamı ele geçiren zihniyetin bügünlerde telafuz ettiği cümle şöyledir.Osmanlıdan sonra 84 yıl siz dinsizler yönettiniz.Namaz kılmak,türban takmak suç oldu bu nasıl demokrasi,bırakında bundan sonra biz müslümanlar yönetelim.Şeriat,en yalın anlamı ile devlet çarklarını yasalara göre değil,dini kitaplara göre uygulamasıdır.Önce toplumda sosyolojik baskı,sonra şeriat devleti.Sosyolojik baskılar(türbanlılar namuslu,cuma namazına üç kez gelmeyen kafirdir...gibi)Müslümanlıkla-Laikliğin zıt noktası sadece kadın vücudunun teşhiri ve alkol değildir.Demokrasinin her türlü nimetlerinden yaralanıp teokrasiyi getirmek isteyenler,bizlere hiçbir demokratik hak vermezler.Aşağıya İslami Forum Sitesinin Yönetiminden bir örnek yazı vereceğim.Demokrasi-Teokrasi arasındaki fark böylece pekişecektir.Es Selamu Aleykum
Dinimize islamdır dediğimiz için bizi gafletlikle suçlayan .görünmeyen yüzünü
gösteren , edepsizlik , ahlaksızlık ve yüzsüzlük yapan ileney isimli adi kişiyi
forumdan atmiş bulunuyoruz.
Dinimize küfreden veyahut batıl dinleri islama yamamaya çalışan kişiler
forumumuzda barınmayacaktır.
Bu maili atmamızdaki amaç sizlerinde bu konuda olan kişileri bizlere bildirmeniz
ve gereğini yapmamız için bizi uyarmanızdır...
Dinimize ait temel unsurları sarsmaya , değiştirmeye ve yeni ilahlar edinmeye
çalışanlarla mücadelemiz sürecektir.
Yönetim.
Bunların dünyasında hiçbirşeyi tartışamaz,konuşamaz,kendi düşüncelerinizi açıklayamazsınız.Saygılarımla
Çalışman için teşekkürler sevgili Alevi_che. İslam dini reforma gitmedikçe yaşama alanı daralacaktır ya da insanların yaşama alanları daralacaktır ve sonuçta tüm haklarını kaybedecektir. Bir takım hadislerde değişiklik yapılmadıkça şeriatı kullanmak isteyen devletlerin cumhuriyeti İran'ın cumhuriyeti kadar olacaktır. Demokrasi ve laiklik şeriatla birlikte yaşayamaz. Çünkü tamamen birbirlerine zıtlar.
Din insan ile yaradan arasında kalmalı ama şeriat sadece Tanrı ile kul arasına girmekle kalmıyor bir de insanları yönetiyor, bir devlet sistemi getiriyor.
Ne diyim Allahım sen bizi şeriatın zulmünden koru...
alevi_che 08.09.2007, 19:42 Merhaba Canlar...
Düşünülmesi gereken bir diğer konu, Şeriat=Din midir?
İslam dünyasında bazı kişiler Şeriat ın kesinlikle Din ile aynı olduğunu savunurken bazı kesimlerde Şeriat ın farklı bir olgu olduğunu söylemektedir.
Bunların hepsinin aksine diğer bir kesimde Şeriat ın aslında liderlerinin söylediği gibi bir şey değilde, daha iyi bir hukuk sistemi olduğunu söylüyor.
Peki bunları bir kenara koyalım.
Sizler Hür düşünen insanlar olarak Şeriat ın Dindeki etkisini yada yerini nasıl yorumluyorsunuz?
sevdalinka60 27.01.2008, 12:28 elinize sglık arkadaşlar
Kuzey Egeli 27.01.2008, 13:37 Şeriat kavramını bilinçli olarak yıllar önce İlhan Arsel,in Kadın ve Şeraat,ını okuyunca irkildim.Altı ay boyunca beynimde dolaştı fikirler.Ve gerçek beni buldum.Okuduğum şeylerin uzaktan yakından benimle alakası yoktu,ve kendime dedim ki :ben iyiki aleviyim evet iyiki .Benim atalarımın yaşayışı geldi gözümün önüne,köyüm geldi,şeriat nedir ki?Bizim coğrafyamızda yok böyle bir oldu.Günümüzde parası bol,ama erdemden yoksun,irfandan yoksun ,uyanmamış bedevilerin garip bir düşü.Öyle bir düş ki bu:Benim güzel Anadoluma bile ulaşabiliyor.Kafayı çekip şeriat istiyoruz diye Kubilayın kellesini kesen kör testere,sivasta aydınlarımı yakan bir kibrit,istanbul da evlerin bodrumunda domuz bağıla çuvallanan cesetler.Şeriat deyince bunlar geliyor aklıma.Dinle alakası var mı?ben ce yok .
Merhaba Canlar...
Düşünülmesi gereken bir diğer konu, Şeriat=Din midir?
İslam dünyasında bazı kişiler Şeriat ın kesinlikle Din ile aynı olduğunu savunurken bazı kesimlerde Şeriat ın farklı bir olgu olduğunu söylemektedir.
Bunların hepsinin aksine diğer bir kesimde Şeriat ın aslında liderlerinin söylediği gibi bir şey değilde, daha iyi bir hukuk sistemi olduğunu söylüyor.
Peki bunları bir kenara koyalım.
Sizler Hür düşünen insanlar olarak Şeriat ın Dindeki etkisini yada yerini nasıl yorumluyorsunuz?
Evet, yukarıda sayın İLİRYALI arkadaşın çok güzel ve hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıkladıgı gibi, bazı arkadaşların İslam Ütopyası olarak önümüze sürdüğü "Alevilik Gercek İslamdır", "Alevilik İslam'ın özüdür" gibi tamamen duygusal olan, hiç bir şekilde verilere dayanmayan islam kaynaklı veya merkezli Alevilik kavramının hiç bir dayanagı yoktur. Gerçek islam kuran'ın kendisinden beslenen ve şeriat'ı koşulsuz dayatan kökten dinci bir dünya görüşüdür.
Güzel bir arastirma olmus, seriatin kati kurallarina gercekten aklim ve mantigim almiyor...Hele son verdigin örnek'te bu gencler nasil yetistiriyorlar, resmen kanim dondu...
Ürkütücü....
Şeriat düşüncesiz et yığınları oluşturma kurallarıdır bence.Çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu insan parçalarına hizmet eder.Kadın ise diyeceğim ama öyle bir varlık yoktur.
Şeriatta insan bulamıyorum,göremiyorum...Peki neye hizmet ediyor bu saçma düzen.Bu da
ortada sanırım yobazlara,karanlığa birde bu et yığınlarını kullananlara.
her formda olduğu gibi bu formdada islamı müslümanlığı aşşağılayonuz
sürekli olarak beyinlerinizde islam müslüman şeriat saplantısı var sizler sadece
lafla aydınsınız sürekli olarak sunnileri okumamış cahil gerici olarak yaftalıyonuz
lâkin tarihte olmuş belli olayları ısıtıp ısıtıp önümüze koyunuz hiç bitmeyen kinleriniz var
alevi engin hoşgörüye sahip imiş belli oluyo bir tartışma olsa hemen yobaz kan emici
yaftası vuruyonuz boyuna ezilmiş olarak kendinizi lanse ediyonuz belli yere kadar
haklısınız ama okadar kinle dolmuşunuzki sizden korkmaya başladım
alevilere iftira atılıyo diyonuz bir çok hadiseyi burda kendinize göre yorumluyup müslümanlığı kötülüyonuz bir form görmeyeyimki sunniyi aşşağılamadığınız sanırım benim burda aleviliği ögrenme merakım son eriyor
engin hoşgörünüz sığınarak bu alevi formdaki bulunmamı noktalıyorum
ALLAH hepimize hidayet nasip etsin diyorum (en çokta benim ihtiyacım var)
Burda islamın veya müslümanlığın aşağılandığı gibi bir kanıya nasıl vardın bilmiyorum ama eleştirilen müslümanlık veya islamiyet değildir.Onu kendine göre yorumlayan işine geldiği gibi insanlara sunarak kendi çıkarları doğrultusunda insanları yanlış yönlendirenleredir.
Bizlerin yorumları boşa değildir ayrıca hepimiz yaşıyan bireyleriz ve bizler yobaz kesimlerin içinde yaşıyoruz.Bütün sünnülerin yobaz olduğu konusunda yanlış bilgi edinmişsin,Kimse genellemiyor.Yobazları dikkatli olarak incelersen kökenini ve neyi kullanarak insanları yaşam haklarını yok saydıklarını bizleri anlarsın.
Bence içimizdeki yobazları bizler gibi eleştirirseniz eminim haksızlığa tepkisiz kalamazsınız.Tarihte belli olaylar olmuştur bunu basite indirgemek nasıl bir tarafsızlık oluyor.Ezilmiş olabiliriz ama hala ayakta ve insanlığımızın onurundan taviz vermemişizdir.
Sünnü ve aydın kardeşlerimizi asla görmezden gelemeyiz.Ama bizim derdimiz dini kullanarak
bu ülkeyi karartmak isteyenlere.Bizler bu ülkede yaşayan aleviler olarak bu ülkenin gidişatından hiç memnun değiliz.Büyük bir tehlikenin farkındayız ve bu gidişat şeriata gidiştir.
Isıtıp ısıtıp önünüze sunmak istemezdik ama okullarda çocuklarımız hala alevi olduğu için din öğretmenlerinden şiddet görüyor.Kusura bakma bize yönelik şiddet ne zaman biterse o zaman susarız.Bizlere hala sünnü kardeşlerimiz tarafından mum söndü olayı soruluyor.İftiralar hala var ve ayrım her yerde.Kusuruna bakma burdan sizlere tarafsız olamıyoruz.
Güle güle arkadaşım sana burdan bizlere uygulanan güzel şeyler anlatmak isterdik ama malesef bizler hiçte güzel olmayan olaylarla hergün karşılaşıyoruz.Bunun suçluları sünnü kardeşlerimiz değiller ayrıca dini kullanarak insanlığı sömürenler,yobazlar.(onlar hala bu ülkede yaşıyorlar)
Son olarak bizlerde müslümanız müslümanlığı aşağılamak gibi bir amacımız yok.
her formda olduğu gibi bu formdada islamı müslümanlığı aşşağılayonuz
sürekli olarak beyinlerinizde islam müslüman şeriat saplantısı var sizler sadece
lafla aydınsınız sürekli olarak sunnileri okumamış cahil gerici olarak yaftalıyonuz
lâkin tarihte olmuş belli olayları ısıtıp ısıtıp önümüze koyunuz hiç bitmeyen kinleriniz var
alevi engin hoşgörüye sahip imiş belli oluyo bir tartışma olsa hemen yobaz kan emici
yaftası vuruyonuz boyuna ezilmiş olarak kendinizi lanse ediyonuz belli yere kadar
haklısınız ama okadar kinle dolmuşunuzki sizden korkmaya başladım
alevilere iftira atılıyo diyonuz bir çok hadiseyi burda kendinize göre yorumluyup müslümanlığı kötülüyonuz bir form görmeyeyimki sunniyi aşşağılamadığınız sanırım benim burda aleviliği ögrenme merakım son eriyor
engin hoşgörünüz sığınarak bu alevi formdaki bulunmamı noktalıyorum
ALLAH hepimize hidayet nasip etsin diyorum (en çokta benim ihtiyacım var)
Burada yobaz dogmatik inanışların kapılarına güller serilmiş bir şekilde beklendiklerini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hoşgörümüzün teğitini en son alacağımız kişiler sizin zihniyet ekolünüzdür heralde, tüm cümlelerinizden nasıl bir bilinçle yazılarımızı okuduğunuz harfiyen anlaşılıyor. Hiç kusura bakmayın ama savunduğunuz gerici fraksiyonlar gibi mantaliteleri ve geçmiş referansları belli mevcut zihniyetlerin yanında, aydınlık konusunda mütevazilik yapmayada hiç gerek yok sanırım. Size göre aydınlık nedir allah aşkına, insanları diri diri yakmak mı, yoksa derilerini mi yüzmek, yok yok heralde aydınlığın en ideal formu akıllı uslu mağdur aleviler olarak buyrun boynumuz emrinize amade uçurunuz dememiz gerekir galiba, yüz yıllarca kızılbaşlara uygulanan sistematik katliamlar gibi.
Biz size burada hikaye anlatmıyoruz, bunlar kerbeladan bu yana devam eden bizlerin acıları. Hep birinize zalim ve hep birimize mazlum kaderi biçilmiş bu coğrafyanın inanç senaryosunda, emevi zihniyetine bağlı zalimlerin geldiği inanç kökeni ve halen o tok bilinçleri ile bize ahkam kesmeye çalışanların bu egemen bilmişlikleride ancak hayretlik vericidir!
Formumuzda bir çok aydın sünni arkadaş mevcuttur, benim ailemin yarısı sünnidir. Forum genelinde evrensel bilinci algılamış, objektif muhakeme yetisini yitirmemiş, yoz bir anlayışın dogmatik bekçisi olmamış bir çok sünni arkadaşımızla beraber mutluluklarımız ve acılarımızı paylaşırak ortak bir bilince varmaya çalışırız. Ama 'kin' yaftası yapıştırarak, 'ezilmiş lanse ederek' ifadelerinizden anlaşılan siz bundan bile rahatsız olmuşsunuz. İnsanların en temel hissediş aidiyetlerinde bile ketum yobazlığı sahiplenici bilinciniz, vicdan çemberinizi aşmış!
Allah en başta size hidayet, objektif bilinç nasip etmesini temenni ederim. Değerlendirilen tüm durumlardan bir ders çıkarıp bu insanların iflah edilmemiş makuz tarihleri adına düşüneceğinize, kalkıp burda yobaz anlayışlara yapılan tüm eleştirileri üzerinize alınıp sünni fedailiği yapıyorsunuz. Kaldıki fedailiğini yaptığınız zihniyet, eleştirelerin yöneltiği kesimde sünniler değil, sünni inancın son zamanlarda iyice sığındığı yobaz yaklaşımlardır.
Yolunuz açık olsun, islami forumlardaki mollalarla çok iyi anlaşacağınıza şüphem yok. Oralardan devam etmenizde fayda var.
|
|