Orijinalini görmek için tıklayınız : Şevval Sam Alevi mi ?

EnelHak
05.09.2007, 19:05
http://www.youtube.com/watch?v=6jZCcLqz4T8
vidyoyu izleyin arkadaşlar merağım şudur;
hem alevileri ve sivas şehitlerini andığını hem de semah figürleri kullandığı vidyoda görülüyor Şevval SAM alevimidir?(imza: LaDY)

LaDY
05.09.2007, 19:10
Sorunun altına imzamı atabilir miyim Salmanım :rolleyes:

(bir gün meraktam ölecem :innocent: )

PAÜlü
05.09.2007, 19:14
Can gerçekten bilmiyorum ama bende merak ettim simdi.....

shahrud
05.09.2007, 19:19
Alevi oldugunu sanmiyorum. Ancak neden Alevi sanatcilar ayni cesareti gostermiyor? Eminim gosteren de var ancak cogu Sivas olaylarinin yildonumunde ATV de boyle bir programa ciksa Sevval Sam'in yaptigi aciklamayi yaparmiydi acaba?

ismailgokhan
05.09.2007, 19:19
Alevi değildir Annesi Leman Sam gibi Sosyalist çizgiden geldiği için Aleviliği ve Alevi Müziğini iyi bilen duyarlı bir sanatçıdır ama babasını hakkında bilgi sahibi değilim babası eğer Alevi olabilir tabi doğal olarakta Şevval Sam'da Alevi olabilir

başkabirdünya
05.09.2007, 19:27
alevi olmasada bizdendir kendisi:)

Güzelyürek
05.09.2007, 19:35
bence asıl olan alevilik değildir kesinlikle sosyalist,ilericici,atatürkçü olmasıdır.çoğu sanatçı şevvalin gösterdiği cesareti gösteremez.kutluyorum onu bu cesaretinden ötürü.bu programı izledim ve şahane geçti tümüde.hatırlatan arkadaşıma teşekkür ederim

alevi_che
05.09.2007, 19:35
Leman Sam ın ''Nazım Hikmet Memleket Memleket Nazım Hikmet'' diye seslendirdiği bir çalışma dinlemiştim.Çok beyenmiştim.

LaDY
05.09.2007, 19:47
bence asıl olan alevilik değildir kesinlikle sosyalist,ilericici,atatürkçü olmasıdır.çoğu sanatçı şevvalin gösterdiği cesareti gösteremez.kutluyorum onu bu cesaretinden ötürü.bu programı izledim ve şahane geçti tümüde.hatırlatan arkadaşıma teşekkür ederim

Hayırdır tatlım Şevval Sam, okul arkadaşın felan mı :confused1
Cidden sanatçılar ile ilgili yazılarda ya da sadece sanatçılar değil değer olan insanların,üretken insanların,yaptıklarıyla ya da düşündükleriyle belli bir kitleye mal olan insanların isimleri rastgele yazıldığında kızıyorum."Şevval Sam" ya da "Şevval Sam'ın" yazmak çok da yormasa gerek parmaklarımızı :innocent:

Biz ideolojik kimliğini merak etmedik ki, hani sosyalist, ilerici ya da Atatürkçü olabilir, bunu açıkça görebilmekteyiz zaten :wink:
Etnik kimliğini, dini kimliğini merak ediyoruz. Soru da açık hani :innocent:

BerfeM
05.09.2007, 20:08
baba tarafının kürt olduğunu ve anne tarafının selanikli olduğunu söylemişti bir dergi röportajında...ama alevimidir bilemiyorum..

devrim69
05.09.2007, 20:14
baba tarafının yani dedesinin kürt olduğunu ve anne tarafının selanikli olduğunu söylemişti bir dergi röportajında...ama alevimidir bilemiyorum..

Evet tesadüf dün bir programda izledim babasının kerkük kürtlerinden anne tarafının ise selanik göçmeni olduğunu söyledi.Ne farkederki etnik kimliği ne olursa olsun sevdiğim bir sanatçı

LaDY
05.09.2007, 20:29
Evet tesadüf dün bir programda izledim babasının kerkük kürtlerinden anne tarafının ise selanik göçmeni olduğunu söyledi.Ne farkederki etnik kimliği ne olursa olsun sevdiğim bir sanatçı

yaw annem valla farketmez :crying: ben gene severim Şevval Sam'ı hani etnik kimliği sevmem için gerekli olan bir kriter değil :001_unsur
hem sen de biliyon ha, (hatta en çok sen biliyon hıh ) aklıma soru takılınca ne olduğunu :001_unsur
merak ettim işte Salman'a da ben dedim topik açalım diye :001_unsur
Allah Allah ya Alevi mi Değil mi? öğrenmezsem olan size olacak belirteyim. ben sorunun cevabını bulana kadar çatlarım, çatlarsam ne olur :confused1 :clown: ( anladın sen kanımca :p )

devrim69
05.09.2007, 20:34
yaw annem valla farketmez :crying: ben gene severim Şevval Sam'ı hani etnik kimliği sevmem için gerekli olan bir kriter değil :001_unsur
hem sen de biliyon ha, (hatta en çok sen biliyon hıh ) aklıma soru takılınca ne olduğunu :001_unsur
merak ettim işte Salman'a da ben dedim topik açalım diye :001_unsur
Allah Allah ya Alevi mi Değil mi? öğrenmezsem olan size olacak belirteyim. ben sorunun cevabını bulana kadar çatlarım, çatlarsam ne olur :confused1 :clown: ( anladın sen kanımca :p )

Det:lol:

zümrütü anka
05.09.2007, 20:50
Şevvl hanımın abevi olup olmadığını bilmiyorum.Ama bence bu duyarlılığa sahip olabilmek için alevi olamak gerekmiyo göğsünüzün sol tarafında bir yürek taşımanız yetiyor ki insan gibi insan olan anlar. Kendiside insan gibi insandır demektir. Teşekkür gönül borcumuzdur kendisine ,bu tür insanları sahnelerde görelim ya hasretiz insan gibi insana ,özel kanallarda çıkan insanlarda bu tür toplumsal olaylara değinsinler, ki bu insanlık burcudur ama malesef. onların tek derdi kim nerde ne yapmakta toplumumuzda buna yatkın zaten aile meselelerimiz oluyorlar bir anda tuvalete gitmeleri bile , (Afedersiniz).

songull
05.09.2007, 20:55
her alevi türküsü söleyen alevi olcak die bi kaylemi var arkadaslar yapmayın ayrıca alevi olmasada gayet seviyeli bi sanatcı kişiliği var.

döneNce
05.09.2007, 21:15
bende alevi olduğunu zannetmiyorum ama bu tarz duyarlılık gösterdiğine göre oda bizden yobazlardan değil.
keşke her sanatçı 70milyonun izlediği böyle kanalda açık bi şekilde bunu onun gibi söyleyebilse
şevval sam bunu söyledi yaa bence o artık bizden

erzincanli86
05.09.2007, 21:32
alevi oldugunu sanmiyorum ama helal olsun sevval sama.. kactane sanatci bunu yaparkii!!

LaDY
05.09.2007, 22:16
Alevi olup olmadığını ben de bilmiyorum. ama helal olsun size. nerde konu bu kadar saptırılır merak ediyorum. ya aklımıza takıldı sorduk arkadaşlar.
merak? hani var ya aklına takılır öğrenmek istersin. kendin cevap bulamazsın etrafındakilere sorarsın. ee biz de onu yaptık. kendi aramızda konuşurken cevap bulamadık. hadi dedik forumdaki canlarımıza soralım, pardon ben dedim soralım diye. ben diyorum başıma ne gelirse merakımdan geliyor.

pes ediyorum arkadaşlar artık merak etmiyorum etnik kimliğini oldu mu?
hayır cidden anlamadığımızı belirtmek istiyorum. biz duyarlı olabilmek için sadece Alevi olunur demedik, sosyalist olmak için Alevi olunur demedik. Şevval Sam'ın düşüncelerini az çok biliyoruz ve hem benim hem saltunun hayran duyduğu bir karakter ama dediğim gibi orda ben sormuş bulundum (hay dilimi...) ve foruma yansıdı. Özür diliyorum bütün canlardan, rahatsızlık verdiğim için. merağımı da giderdim sağolun.

"Alevi olup olmadığını bilmiyorum ama ne fark eder ki helal olsun....." benim sorumun cevabı da buydu zaten ;) teşekkürler ;)

İyi Forumlar....

Findorin
05.09.2007, 22:21
Alevi değilse bile ben aleviyim hemde kesin vallaha.:shifty: :clown: :w00t:

alevi_che
05.09.2007, 22:34
Bence soru gayet masum.

Alevi mi? değil mi?

Bu kadar basit.

başkabirdünya
05.09.2007, 23:58
Bence soru gayet masum.

Alevi mi? değil mi?

Bu kadar basit.

bu cvbın haricindeki bütü sorulara yanıt bulduk
babasını, anaseni , soy ağacını cııkardık
şimdi bu bilgilerden yola çıkarak şevval sam alevimi değil mi ?
cvbını kendimiz bulalım:biggrin:

sausen
06.09.2007, 00:11
Merhaba,

Kendisini uzun zamandır severim...
Ne güzel konuşmuş bunu bütün sanatçıların yapması lazım.
Özellikle alevi sanatçıların.

Kendisi alevi olmasa da sevgimizi kazanmış biridir...

alhas_46
01.10.2007, 23:22
sevval sm alevi olsada olmsan fark etmez cumku bu ulkedne yetişen duyarl sanatcilardan bir dir bence

EnelHak
07.10.2007, 02:29
her alevi türküsü söleyen alevi olcak die bi kaylemi var arkadaslar yapmayın ayrıca alevi olmasada gayet seviyeli bi sanatcı kişiliği var.

Can yalnızca paylaşmak istedik ve meraktanda acaba Alevimi diye sorduk belki net bilgisi olan bir can'ımız acıklar paylaşır diye. Bir yer'de ısrar etmedikki can sen böyle yazıyorsun.

sahrut75yagmur
07.10.2007, 06:29
Vallahi alevi olsa da seviyorum,olmasada ...Sanatçı kişiliğinini...Duruşunu...
Şimdi bu görüntülerden sonra daha da sevdim...Kendimi de sevdim...Beğenilerim doğru diye....:) :)
Bana göre bir çok aleviden daha alevi,birçok aleviden daha aydın,birçok aleviden daha cesur...Benim gözümde yeri daha da arttı....

Saygılarımla.

lion12
07.10.2007, 09:34
Bence kökenden öte benimseyip benimsememe olayıdır asıl olan.Yani alevi kökende olup olmamasının bir önemi yok kendisi aklı selim yaşta bir bayan ve gideceği felsefeyi,hayat tarzını ve kendi inançlarını seçebilecek düzeyde bir insan ve dolayısı ile de kişinin kökenini bilmesekte,söylediği deyişler ve de bitişte söylediği bütün dostlara canlara sözünden aleviliği ne kadar benimsemiş olduğu bariz bir şekilde anlaşılıyor...Saygılar!

gulemin
07.10.2007, 14:03
Sevval Sam, aydin ve bilinçli bir sanatçidir, dogal olarak da kinar Sivas olaylarini, fa$olar hariç herkes kinar o matem gününü!!..

kendisinin Alevi oldugunu düsünmüyorum, aslen Ermeni oldugunu duydum ama ne kadar dogru bilemicem.. bu arada sesi ve kisiligi süper yaaaa!! hayranim ben bu kadina...

saygilarrr

hevalim
07.10.2007, 14:15
alevi olsada olmasada önemli değil bence