Orijinalini görmek için tıklayınız : Komüniste Kız Vermek Haram
başkabirdünya 07.09.2007, 16:02 İslam dünyasının en önemli fetva merkezlerinden biri olarak kabul edilen ve İslam hakkındaki en ciddi araştırmalara imza atan Mısır'daki El Ezher Üniversitesi, dün çok ilginç bir fetva yayınladı.
Geçtiğimiz yıl İstanbul'da da bir konferans veren Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf El Kardavi Müslümanların komünistlerden uzak durması gerektiğini belirterek, "Komüniste kız vermek, malını komünist birine miras bırakmak haramdır" ifadesini kullandı.
Mısırlı din adamı fetvasının kapsamını daha da genişleterek Komünistlerin cenazesinin de camiden kaldırılmaması gerektiğini söyledi.
(Internethaber)
ülkemizin % 99 müslüman olduğuna göre
bütün komünistler evde kaldınız:001_tt2:
gidip küba dan rusya dan gelin getirin:)
(din adamları şaçmaladıkları için bende onlara ayak uydurdum
komünistler alınmasın)
adamlar KOMÜNİZM i kötülemek için her yola başvuruyorlar
ellerindeki en büyük silah ta din
inanclı insanlar din adamlarının verdikleri fetvaları sorgulamadan uyguluyorlar
bu da onları birilerinin tekeli yapıyor......
Nedir KOMÜNİZM????
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=31451
neyse bu sayede dış ülkelere açılıyorsunuz arkadaşlar bardağın dolu tarafından bakın...:biggrin: :whistling
başkabirdünya 07.09.2007, 16:15 neyse bu sayede dış ülkelere açılıyorsunuz arkadaşlar bardağın dolu tarafından bakın...:biggrin: :whistling
oralarda başlık parası var mı acaba
varsa kaç para??:)
E_f_e_44 07.09.2007, 16:16 Bu GÖrÜŞ Bana GÖre Çok Ters. Kendini Kominist GÖrÜŞÜne Yakin Hİsseden KİŞİ Eger MÜslÜmanligi Inkar Ederse İŞte O Zaman Dediklerine Hak Veririm Ama Nole Bir Durum Yoksa Bu Yazilarin Hepsİ Yalan Bu Benİm GÖrÜŞÜm
oralarda başlık parası var mı acaba
varsa kaç para??:)
valla bilmiyorum ben sadece ytlden anlıyorum eğer başlık parasıda varsa dövizden anlıyan birinden yardım almak lazım...:001_tongu
başkabirdünya 07.09.2007, 16:24 Bu GÖrÜŞ Bana GÖre Çok Ters. Kendini Kominist GÖrÜŞÜne Yakin Hİsseden KİŞİ Eger MÜslÜmanligi Inkar Ederse İŞte O Zaman Dediklerine Hak Veririm Ama Nole Bir Durum Yoksa Bu Yazilarin Hepsİ Yalan Bu Benİm GÖrÜŞÜm
komünistler dini inkar etmezler bu sadece inançtır(komünizm ekonomik bir sistemdir)
ancak günümüzde(dinlerin varoluşundan beri) dini, egemen sınıflar kitleleri uyutmak,
sorgulamayan ,düşünemeyen ,kaderci bir insan yığını yaratmak için kullanıyorlar
komünistler buna karşıdır
komünizm din düşmanlığı değil
inanç özgürlüğüdür....
[QUOTE=başkabirdünya;491346][B]İslam dünyasının en önemli fetva merkezlerinden biri olarak kabul edilen ve İslam hakkındaki en ciddi araştırmalara imza atan Mısır'daki El Ezher Üniversitesi, dün çok ilginç bir fetva yayınladı.
Geçtiğimiz yıl İstanbul'da da bir konferans veren Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf El Kardavi Müslümanların komünistlerden uzak durması gerektiğini belirterek, "Komüniste kız vermek, malını komünist birine miras bırakmak haramdır" ifadesini kullandı.
Mısırlı din adamı fetvasının kapsamını daha da genişleterek Komünistlerin cenazesinin de camiden kaldırılmaması gerektiğini söyledi.
(Internethaber)
:11: ]:11: :11: bu zihniyet sahiplerine bu tepki verilir..
devrim69 07.09.2007, 16:28 Ben bir anne olarak kızlarım severse eğer gönül rahatlığı ile veririm.Kominst bir damadım olmasına sevinirim.Koministden iyisinemi vericem:)
inanç özgürlüğüdür....
:thumbup1: :thumbup1:
alevi_che 07.09.2007, 16:34 Vay vay...
Demek komüniste kız vermiyorlarmış... :) :) :)
Bende ileride kız çocuğum olursa müslümana vermiyicem :) :) :)
başkabirdünya 07.09.2007, 16:36 Vay vay...
Demek komüniste kız vermiyorlarmış... :) :) :)
Bende ileride kız çocuğum olursa müslümana vermiyicem :) :) :)
ben oğlumu bile müslümana vermiycem:biggrin:
E_f_e_44 07.09.2007, 16:39 komünistler dini inkar etmezler bu sadece inançtır(komünizm ekonomik bir sistemdir)
ancak günümüzde(dinlerin varoluşundan beri) dini, egemen sınıflar kitleleri uyutmak,
sorgulamayan ,düşünemeyen ,kaderci bir insan yığını yaratmak için kullanıyorlar
komünistler buna karşıdır
inanç özgürlüğüdür....
ben de buna karşı bırsey demedım kı komınıstlerı farklı bır karakter olarak goren kısılere karşıyım sadece AMA ŞUNU DA KIMSE UNUTMASIN HERKES KOMINIST OLAMAZ:mad:
başkabirdünya 07.09.2007, 16:44 ben de buna karşı bırsey demedım kı komınıstlerı farklı bır karakter olarak goren kısılere karşıyım sadece AMA ŞUNU DA KIMSE UNUTMASIN HERKES KOMINIST OLAMAZ:mad:
ben sana cvp olsun diye yazmadım
senin sözlerini desteklemek için yazdım:thumbup1:
herkes komünist olamaz
ama olacak:)
UnuttuĞu Bir Sey Bu DĞerlİ Şeyhin.İstedİkmİ Hertürlü Aliriz Kimsenin Rizasina Gerek Olmadan.
Rum Suresi 21. Ayet
"Kendileriyle rahatlayıp huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranıza dostluk sevgisi ve merhamet koyması O'nun ayetlerindendir. Düşünen bir toplum için bunda işaretler vardır"
Konuda verilen fetva tamamen siyasi ve polemik açamlıdır.
Bir eşin diğerinin özgürlüğünü, kişiliğini, kimliğini zorla değiştirmeye çalışması Kuranda belirlenen evlilik kuramı amacına aykırıdır.
Hiç bir teist ateistle, hiç bir ateist teistle evlenmez. Aralarında düşünce v e kişilik farkı bulunan bireyler evlilikteki sevgi ve merhameti koruyamaz. Böyle bir evlilikte zaten yürüyemez.
horasan66 07.09.2007, 17:16 gerek yokya zaten biz çoğnlukla alevilerden kız alırız eeeeeeee onlarında çoğu komist olmasada komizme sıcak bakan kişiler değil mi* biz alevilere zaten çok dindar olanlar kız vermiyor ki
UnuttuĞu Bir Sey Bu DĞerlİ Şeyhin.İstedİkmİ Hertürlü Aliriz Kimsenin Rizasina Gerek Olmadan.
heyt bee...yürü be...kim tutar seni be alii?:lol: :140: :36_7_6: :36_5_10: :36_1_55:
Garaoglan 07.09.2007, 17:24 Ben bir anne olarak kızlarım severse eğer gönül rahatlığı ile veririm.Kominst bir damadım olmasına sevinirim.Koministden iyisinemi vericem:)
öylemiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ya kizin fa$o birini severse ???
buna bosuna gönül dememisler
koministede konar fa$oyada konar :clown: :laugh:
hadi allah gönlüne göre versin .....
haaaa konuya cevap olarak
araplarda 4 hatun alabiliyorsun ya
hani araya bide koministler girerse adam basina 4 degil belki 2hatun düser diye
rekabeti kirma planlari bunlar
:clown: :clown:
ismailgokhan 07.09.2007, 19:42 İslam dünyasının en önemli fetva merkezlerinden biri olarak kabul edilen ve İslam hakkındaki en ciddi araştırmalara imza atan Mısır'daki El Ezher Üniversitesi, dün çok ilginç bir fetva yayınladı.
(Internethaber)
(din adamları şaçmaladıkları için bende onlara ayak uydurdum
komünistler alınmasın)
adamlar KOMÜNİZM i kötülemek için her yola başvuruyorlar
ellerindeki en büyük silah ta din
inanclı insanlar din adamlarının verdikleri fetvaları sorgulamadan uyguluyorlar
bu da onları birilerinin tekeli yapıyor......
Nedir KOMÜNİZM????
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=31451
bence garip birşey yok dini inançlarına göre doğru bir fetva tersi garip olurdu
eski_adam 07.09.2007, 20:16 bizde pazardan mal almıyoruz zaten... vermek-almak onların işi
bize yakışmaz/bizde olmaz
"...biz üretim araçlarını ortak mülkiyete bağlayacağız dediğimiz zaman eşlerinizide mi diye sorarlar onlar kendi eşlerinide üretim aracı olarak gördüklerinden... "böyle konuşmaları normal(ha onlar burjuvamı derseniz çokta bir farkları yok köken itibariyle)
"...biz üretim araçlarını ortak mülkiyete bağlayacağız dediğimiz zaman eşlerinizide mi diye sorarlar onlar kendi eşlerinide üretim aracı olarak gördüklerinden... "böyle konuşmaları normal(ha onlar burjuvamı derseniz çokta bir farkları yok köken itibariyle)
evet aynen,bek çok gördüm okulda light ümmeti siyaset,komünizm hakkında çok biliyolar ya birbirlerine anlatıp duruyorlardı "birinin eşi aslında herkesin oluyormuş" gibi komik şeyler söylüyolardı,onların ütopyası da bu olsa gerek.
sıra neferi 07.09.2007, 20:28 kuranı kerimde öyle bi ayet var mı.:D
MısriKız 07.09.2007, 20:44 kuranı kerimde öyle bi ayet var mı.:D
o kadarda değildir heralde:D:D
anadolu75 07.09.2007, 20:58 kuranı kerimde öyle bi ayet var mı.:D
kuranda boyle bir ayet yok.islamcilar kafalarina gore uydurmuslar.
Hele sorun o fetvayı çıkaranlara .. Komünizmi biliyorlarmı acaba? ... :)
eski_adam 07.09.2007, 21:14 evet aynen,bek çok gördüm okulda light ümmeti siyaset,komünizm hakkında çok biliyolar ya birbirlerine anlatıp duruyorlardı "birinin eşi aslında herkesin oluyormuş" gibi komik şeyler söylüyolardı,onların ütopyası da bu olsa gerek.
cennette bir erkeğe 33 kadın veriliyormuş(her biriyle de bakire olarak yatıyormuşsun-kafaya bak yavvv) eh şimdi erkek sayısı kadın sayısına hemen hemen eşit olduğuna göre bi şekilde bu kadınların ortak kullanılması gerkmez mi?
diye sormak geçiyor içimden
onur melis 08.09.2007, 02:04 ya ben evde kaldım sanırım lütfen bana yardımcı olun eyer tanıdıgınız evde kalmış kominist kız varsa haber verin hatta ilk haber vereni nikah şahidim yapacam
Serhatlı 08.09.2007, 02:07 yobazlara döndünüz bakın hele konuşduklarınıza hehe:biggrin:
gönül ne sağ dinler ne sol sadece mantık belirler :blush:
yav vermezlerse vermesinler ne olacak isteyen kimki
zaten bir komünist senin kızını ne yapsın diye sormak lazım bu adama
bütün komünistlerde sıraya geçdiydi sanki...vermezseniz vermeyin..bizim komünistlerimize kızmı yok...:)
nihat 61 08.09.2007, 16:58 özellikle ogluma mısır el ehzer üniversitesi mezunu bir kız alıcam sevap kazanıcagım
Devrimx29 08.09.2007, 19:46 Bu Soruya Yanit Vermek İçİn Komünİzmİn Ne OlduĞunu Bİlmek Lazim.komün Halk, Komümİst Halkçi, Komünİzm Halkçilik, Demek Yanİ Bunun Dİnle Ne Alakasi Var.bu Sadece FaŞİst Kesİmİn Halki SoĞutmak Amçli YaydiĞi Bİr Palavradir.
bu arap milleti komünistlere düşman oldukları kadar emperyalist ingilizlere,fransızlara,amerikaya düşman olsalardı daha şerefli,daha bağımsız yaşıyor olacaklardı.mısır abd'den yardım alırken,sscb filistin'de ki direnişe yardım ediyordu.ürdün fkö'yü kamplarından kovarken,sscb filistinli örgütleri destekliyordu.kapitalist-emperyalist hocalardan bu tür fetvalar beklemek normaldir.çünkü dinlerin hepsi ''sınıfsız toplumu'' reddediyorlar.
EREN izm 08.09.2007, 20:26 bence bana göre yanlış.
Birbirlerini severlerse buna kimse mani olamaz
ki ne yaparlar ederler birleşirler
tabi fikirlerinde uyuşması lasım :)
|