Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP'den Erdoğan'a yanıt
alevi_che 09.09.2007, 12:21 DTP'den Erdoğan'a yanıt
60. hükümet programı görüşmelerinde Meclis kürsüsünden Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) "PKK'yı terör örgütü olarak tanıyın" çağrısı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt geldi. DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, "Kimse bizden kardeşlerimizi terörist ilan etmemizi beklemesin. Hiç bir Kürt bunu demez" diye konuştu.
Batman'da, "Hasankeyf Kültür ve Sanat Festivali" etkinlikleri kapsamında Çamlıtepe Mahallesi'nde, belediye tarafından yapılan Yaşar Kemal Kent Ormanı'nın açılışı için bir tören düzenlendi. Törene, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ve AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ile DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel katıldı.
Açılışta konuşan Tuncel, 21 arkadaşıyla TBMM'de temsil edildiklerini belirterek şunları söyledi: "Türkiye'nin ana muhalefet partisi olacağız. Ama bize dediler ki; çocuklarınızı terörist ilan edin, sizi farklı görelim. Kimse bunu bizden beklemesin. Hiçbir Kürt ferdi bunu kabul etmez. Kendi farklılıklarımızla bu coğrafyada yaşamak istiyoruz. İlk kez bu kadar Kürtlerin temsil oranı var. Bu şansı iktidar partisinin iyi değerlendirmesi gerekiyor. Kürt sorunu çözülürse, Batman'ı İstanbul'a daha da yakınlaştıracağız. Cezaevinden çıktım aranıza geldim. Halen cezaevinde arkadaşlarımız var" dedi.
Öncelikle bu forumda genellikle DTP ile ilgili bir konu açıldığında, ortam geriliyor ve küfürler konuşmaya başlıyor.
Sizden istediğim tek şey konu ne olursa olsun seviyeli bir tartışma yapın arkadaşlar.
Çünkü neyin doğru olduğuna siz karar vericeksiniz.Fikirleriniz ne olursa olsun açıklamaktan çekinmeyin.
Bu arada kendi yorumum
Eğer DTP politika üretmeden körü körüne bir yasadışı örgütü savunacaksa sadece üzüleceğim tek şey; DTP ye giden Sosyalist oylar olur.
eski_adam 09.09.2007, 12:46 Bugün terör ve terörist kavramı öyle bir hal aldı ki altına ne koysan alıyor.Irakta,Filistinde,Çeçenistanda vb.yerlerde savaşanlara da terörist deniyor-eskiden Kömünist içinde aynı şey geçerliydi-.Yanılmıyorsam Negri'nin bir çalışmasıydı "terörizmi" sivil/savunmasız/zayıf(karşısındakine oranla çok güçsüz) halkların savaşma biçimi olarak belirtiyordu.PKKnin silahlı mücadelesi için böyle denebilirmi tartışılması gerekir ama bir gerçek bu iş artık silahla olacak/çözülecek gibi görünmüyor.Oluşan fasit döngü 20 küsür yıldır bir türlü kırılamıyor.
Merak ettiğim bu kadar bedel göze alındıktan sonra niye siyasal alandan bir yüklenmeye/zorlamaya (tam olarak) gidilmemesi.Bu alanda hem sınıfsal politika daha iyi yapılabilir (şimdi ikide bir PKK öne sürülüyor diğer söylemler güme gidiyor) böylece Türk halkının alt kesimi yada demokrat/bu işin çözülmesini isteyen kesimi ile daha sağlam ve gerçekçi bir bağ kurulabilir.Umarım yeni dönemde bunlara şahit oluruz
suveydiyeli 09.09.2007, 14:42 Bir Türk kimliğini ne kadar kesin ve açık olarak Kıbrıs'ta savunuyorsa bir Kürt de bu topraklarda aynısını yapabilmelidir,
Herşeyden önce Kürt kimliğinin ve kültürünün bir takım kafatasçı beyinlere kabul ettirmek gerekiyor, eğer ki DTP bunu üstleniyorsa ( ki öyle) en akılcı,kesin çözüm yollarıyla yapmalıdır..Bizim "farklılıklara" tahammülsüzlük gösteren bir kesimimiz var ve bu faşist kesim pusuda beklemekte.."ya sev ya terk et" mantığıyla hareket ediyorlar.Zaten açık arıyorlar,her fırsatta olay yaratmak için....Kimse onlar'a "sende Orta Asya'na geri dön, biz zaten bu topraklarda yaşıyorduk" demiyor..
.
Ama artık mademki meclise girme ve kendini ifade edebilme şansını elde etti Kürtler... O zaman oyunu kuralına göre oynamalıdır, önce --başta dil tarih kurumuna-- Kürt kimliği örf,adet,dini,DİLİ, yaşayış tarzıyla kabul ettirilmelidir...Meclise yönergeler verilmeli,araştırma/geliştirme komisyonları kurulmalıdır...Üniversitelerde araştırma kürsüleri kurulmalıdır...Madem ki silahla olmuyor daha siyasal yollara ağırlık verilmelidir...
"terorist" etiketi vurma meselesine gelince,.....ŞUNU ASLA UNUTMAYALIM Kİ, ÖLÜMLER,ŞEHİTLER TEK TARAFLI OLMADI........
Birgün herkes öğrenecek onlar'la türküler söyleyip,kolkola halay çekmeyi......Zılgıtlarla,kardeşçe,sevgiyle,barışla .............
Serhatlı 09.09.2007, 15:25 Bir Türk kimliğini ne kadar kesin ve açık olarak Kıbrıs'ta savunuyorsa bir Kürt de bu topraklarda aynısını yapabilmelidir,
Herşeyden önce Kürt kimliğinin ve kültürünün bir takım kafatasçı beyinlere kabul ettirmek gerekiyor, eğer ki DTP bunu üstleniyorsa ( ki öyle) en akılcı,kesin çözüm yollarıyla yapmalıdır..Bizim "farklılıklara" tahammülsüzlük gösteren bir kesimimiz var ve bu faşist kesim pusuda beklemekte.."ya sev ya terk et" mantığıyla hareket ediyorlar.Zaten açık arıyorlar,her fırsatta olay yaratmak için....Kimse onlar'a "sende Orta Asya'na geri dön, biz zaten bu topraklarda yaşıyorduk" demiyor..
.
Ama artık mademki meclise girme ve kendini ifade edebilme şansını elde etti Kürtler... O zaman oyunu kuralına göre oynamalıdır, önce --başta dil tarih kurumuna-- Kürt kimliği örf,adet,dini,DİLİ, yaşayış tarzıyla kabul ettirilmelidir...Meclise yönergeler verilmeli,araştırma/geliştirme komisyonları kurulmalıdır...Üniversitelerde araştırma kürsüleri kurulmalıdır...Madem ki silahla
olmuyor daha siyasal yollara ağırlık verilmelidir...
"terorist" etiketi vurma meselesine gelince,.....ŞUNU ASLA UNUTMAYALIM Kİ, ÖLÜMLER,ŞEHİTLER TEK TARAFLI OLMADI........
Birgün herkes öğrenecek onlar'la türküler söyleyip,kolkola halay çekmeyi......Zılgıtlarla,kardeşçe,sevgiyle,barışla .............
İMZA
Ayrıca bu ülkede barış istıyorsak samimi olmak gerekir
birine tu kakaa
diğerine sen iyisin diyerek barış sağlanmaz bunu başka yerlerede çekerek çözüm üretilmez
ne alakası var şimdi sosyalizmle giden oylara üzülürüm bune kafatasçı zihniyetli bir sosyalizm ki olaya bu şekilde yaklaşıyor bilmiyorsanız takip edin veya sosyalist im diye ortaya çıkmayın
meclisde size göre tek sosyalist ufuk aras onu kılavuz alın kendinize o ne düşünüyor bu olaylar hakkında veya akın birdal hiç okudunuzmu
biryerde barış istenıyorsa bu tarafların dinlenmesiyle olur DTP bu misyonu üstlenmişdir ona göre hareket etmektedir bu açıdan kendilerini kutluyorum tarafsızlık barış isteğindeki samimiyet bu şekilde olur aksi şekillerin yaşattıkları ortadadır zaten onlar gibi hareket etmenin lafa gelince barış istiyom lafa gelinse solum sosyalist im eee tam dialog ortamı kurulacakken bu yönde çalışılacakken bu tarz yaklaşım ne hangi ideolojiye girer
kendi tabanı vede oy aldığı yerlerde bu istek vardır bu DTP yi bağlamaktadır vede ona göre hareket etmek zorundadır çünkü ona oy verenler çözüm istiyor çözümsüzlük değil
çözümsüzlük düzene hizmet eder bunun düşüncesi bile
çözüm istemek YÜREK ister bunuda herkes isteyemez
dediğim gibi kutluyorum kendisini samimiyetinden dolayı ayrıca tebrik ediyorum
yaşasın halkların kardeşliği
biji bratiya gellan
not: DTP nin çıkışı hoşa gitsin veya gitmesin BARIŞA GİDECEK YOL BUDUR konuşma tartışma vede dialog
ayakları yere basmadan türkiye gerçeklerini görmeden vede samimiyetsiz yapılan politikaların şuanki durumlarının FARKINDAYIZ!!!!!!
silamedle
Sanırım PKK'nin terörist ilan edilmesi için, AB ve ABD'ya karşı bir saldırıda bulunması gerek. O zaman, nasıl terörist kabul edilir görürsünüz. :(
Ayrıca, terörizm öyle muğlak bir kavram değildir. Politik bir kavram olabilir. Bir tanımı vardır. Dünyanın isterse en haklı davası olsun (ki PKK için böyle bir durum yok), eğer terörist yöntemler kullanıyorsa söz konusu örgüt teröristtir. Bir çok kurum ve kuruluş örneğin BM, AB, ABD'de terörizm tanımı yapılmıştır. Hangi tanımı kabul ederseniz edin, PKK terörist bir örgüttür. Zira, amacına (ki amacının ne olduğu belli değil, bağımsızlık mı, özerklik mi, apo'ya özgürlük mü?) ulaşmak için, sivillere yönelik korkutma ve sindirme taktikleri uygulamaktadır.
Fakat, DTP'nin bu gerçeği dile getirip getirmemesi farklı bir şey. Sonuçta, aldıkları oylar, PKK'lı insanların ailelerinden gelen oylar. Gidip de, "sizin oğlunuz şöyle kötü böyle kötü" demek intihar olur. Türkiye'nin ikilemi, PKK'nın terörist olması gerçeğinden çok, bu örgüte katılanların, Türkiye'de doğumuş büyümüş insanlar olması. Batılılar buna "home grown terrorism" diyor ki bunla mücadele etmek için daha farklı yöntemler gerek.
''Evet PKK teröristtir'' Bakın sorun ne güzel çözüldü öyle değil mi?. 84 yıllık sorunu bir çırpıda hallettik hemde bir çırpıdan (vaybee). Zaten RTE ne demişti Newyork'ta eğer düşünmez iseniz böyle bir sorun yoktur. Düşünürseniz vardır demek ne oluyor hep beraber düşünmüyoruz!
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki; Dünya genelinde tam olarak kabul görmüş terörist tanımı yoktur kim var diyorsa yanlış söylüyordur!. Sadece devletler bir örgütü ''terörist'' olarak görebilirler bu böyledir. İşin aslına bakarsanız birilerinin başarısızlıkları sonucu toplumda patlak veren isyanı egemen güçler ''terörist'' olarak tabir ederler bu da böyle birşey. Acaba niye sistem patlak veriyor?
suveydiyeli 09.09.2007, 20:58 Iusjure yazmış......"Bir çok kurum ve kuruluş örneğin BM, AB, ABD'de terörizm tanımı yapılmıştır"
Onlar sadece kendilerini tanıtmıştır sanırım............Irak işgal edilirken,siviller ölürken BM uyudu, Bush kraker yedi, AB'de oturduğu yerden izledi sadece........
not: DTP nin çıkışı hoşa gitsin veya gitmesin BARIŞA GİDECEK YOL BUDUR konuşma tartışma vede dialog
ayakları yere basmadan türkiye gerçeklerini görmeden vede samimiyetsiz yapılan politikaların şuanki durumlarının FARKINDAYIZ!!!!!!
silamedle
"BARIŞA GİDECEK YOL BUDUR " barışa gidecek yol eli kanlı terör örgütünü meclisten destek vermekle mi oluyor. O zaman şu gerçeğide görmek gerek PKK yıllardır hiç bir şeyi çözmedi. Ben DTP lilerin mecliste grup kurmasını türkiye için bir şans olarak görmüştüm ama böyle giderse bu şansı çok iyi kullanamıyacaklar
Demokrasi karşıt fikirleri hazmetme rejimidir.
Demokrası, ötekininde haklarının olduğunu kabul etme rejimidir.
Demokrasi, Farklılıkların zenginlik sayıldığı rejimdir.
Demokrasi, Farklılıklarla bir arada barış içinde yaşayabilme rejimidir.
İki gün önce Şırnak ın Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden 91 yaşındaki Hanım Çakan adlı bayan Ziraat bankasına yaşlılık maaşı almak için baş vurur, Banka yetkililerinin kimlik sorması üzerine 90 yıllık devletin halkına nasıl sahip çıktığı gerçeği ortaya çıkar.
Hanım Çakan adlı 91 yaşındaki vatandaşın bu güne dek hiç kimliği olmadığı anlaşılmıştır.
İşte devletin halkı için ne kadar var olduğu örneğidir.
alevi_che 09.09.2007, 23:44 Merhaba Canlar...
Konuyu ben açtığım için fazla yorum yapmak istemedim.Ancak görüyorum ki yine bana göndermede bulunan arkadaşlar var.Dikkat ederseniz ben hepinizin düşüncesine saygı göstereceğimi zaten en başta söylemiştim ve hepinizede çekinmeden neyi destekliyorsanız söyleyebileceğinizide yazmıştım.Ayrıca hiç bir ayrım yapmadan da hepinize teşekkür ettim.
Sizden de benim gösterdiğim saygıyı bekliyorum sadece.
Gelelim konumuza;
Öncelikle biz burada PKK yı değil DTP yi tartışacağız arkadaşlar.Unutmayın PKK hakkında yorum yapmak yasak.
Demokratik Toplum Partisi, bu parti çoğu kişi için bir umut kaynağı olmuştır.Bu partiden beklentileri olanlar, istekleri olanlar, umutları olanlar, elbette aramızda da vardır mutlaka.Bunun için bizim daha çok yapıcı eleştiriler yapmamız gerekir.
Ben burda tayyip efendinin tavrını beyenmiyorum.Bunu açıkçada söylüyorum.Neden beyenmiyorum? Çünkü sorduğu soruda bir önyargı var, bir baskı var....
DTP, PKK yı ''terorist'' olarak tanımlamayabilir.Bu da onların hakkı.Ama her fırsatta da kardeşlerimiz,canlarımız.... gibi kelimeler sarfederek kendilerine zarar verdiklerinin farkında değiller.Çünkü üstlerine bir nefret bulutu topluyorlar.Bunlar kardeşlerimiz dedikçe, diğer taraftan çocukları şehit olmuş annelerin,babaların yürekleri iki kat daha fazla acıyor.
Bir arkadaşımız ''Şehidi iki tarafta veriyor'' demiş.Doğru demiş.İki taraftan da ölen oluyor.İki tarafın insanlarının analarının da babalarının da yürekleri parçalanıyor.Ancak iki tarafın davası tamamen farklıdır.Yasadışı örgüt ne amaçla savaşıyor? TSK ne amaçla savaşıyor?
Bakın sayın arkadaşlarım; Ezilen Kürtleri Asla Pkk temsil edemez... Etmemeli de.Kürtler bir çıkış noktası arıyorsa buyrun işte DTP var.Hemde artık mecliste.
Ama DTP nin bütün halka hitap edeceği konusunda da yeni bir topik açılabilir.Yani yarın Ahmet Türk başbakan olursa sizce bütün bir halka mı hitap edicek yoksa sadece kendi ırkından olan insanları mı ön planda tutucak?
Kürt nufusu çoğaldı.Artık kendilerini temsil edecek bir parti arıyorlar.Bunu da şimdilik DTP karşılıyor.İleride durum değişir mi bilemem ancak, kürtlerin savunmasını en çok DTP nin yapacağı kesindir.
Ve özellikle dikkatimi çeken bir nokta daha var.DTP ile ilgili forumdan bir arkadaşımız olumsuz bir yorum yaptığında, hemen Türk milliyetçisi veya Faşist damgasını yiyor.Ancak bu kişi Mhp ile ilgili bir olumsuz yorum yapsaydı Teşekkürler havada uçuşurdu tahminimce... Bu da objektifliğin bittiği andır değerli arkadaşlarım...
Son bir şey daha eklemek istiyorum....
Burada tartıştığımız sadece bu topikte kalır arkadaşlar.Bu konuda zıt düşünüyorsak, başka bir konuda aynı düşünebiliriz.Ve birbirimize burada teşekkür etmiyorsak başka topikte teşekkür etme cesaretini gösterebilmeliyiz.
Sizler yazımı eleştirebilirsiniz.Ancak yazdığım yazı bir bütündür arkadaşlar.Bir yerinden alıntı yapıpta neden böyle söyledin diye tepki göstermeyin.Beni anlamanız için yazımın tamamını okumanız gerekiyor.
Bu yazıya eklemek istediğim çok şey var ancak daha fazla yazmak istemiyorum.Nedeni ise sevdiğim insanlarla genellikle bu konu hakkındaki zıt görüşlerimiz yüzündendir.Yani darılmaca,küsmece gibi kavramları da yaşamak istemediğimden dolayı.
Hür Düşünün Hür Yaşayın...
Saygılar ve Sevgiler...
Su an dtp sadece kürtleri temsil etmiyor.Zaten dtpnin aldıgı oylar da artık sosyalist bilinci tasıyan insanlardan. Yani artık bir dtpli yerli malı kullanmaya özen gösteriyor. Kısacası Türkiyede SOSYALİST MÜCADELEYE katkıda bulunup yasatacak tek kurulustur dtp
horasan66 10.09.2007, 12:12 eğer dtp kürt faşizmini savunur ve akp ile inatlaşırsa türkiyenin bu konudan çekeceği çok şey var daha. aslına bakarsan bence dtp nin meclisde olması türkiye adına ve kürt sorununu çözme adına atılmış büyük bir adımdır. bu sorun silahla çözülmeyecektir. bu şekilde giderse türklerden de de küertlerden de fazlaca can kaybı olacaktır. zaten bu meselenin siyasi bir mesele olduğu aşikardır. öyleyse bunu siyasiler çözecektir. umarım akılarını başlarına alırlar ve bu sorunu çözebilirler. sasygılarım la
Su an dtp sadece kürtleri temsil etmiyor.Zaten dtpnin aldıgı oylar da artık sosyalist bilinci tasıyan insanlardan. Yani artık bir dtpli yerli malı kullanmaya özen gösteriyor. Kısacası Türkiyede SOSYALİST MÜCADELEYE katkıda bulunup yasatacak tek kurulustur dtp
Bence yanlış bir düşünce. Sosyalistlerin oy kitlesi belli. Tek başlarına bir güçleri yok. DTP seçmeninin ise DTP'ye oy verme nedeni bu insanların kürt olması ve kendi devletlerini kurmalarını sağlanması bakımından en iyi seçim olması. Sosyalist adaylar koymaları değil. Zaten, DTP'de sosyalistlerle girdiği her seçimden oy kaybederek çıktı. Hala neden bu hatada direttiklerini anlamak mümkün değil...
İşte DTP'nin gerçek yüzü.Bu çizgide devam ederlerse sonları da DEP'e benzeyecektir.
DTP' nin bu mecliste, Kürt Halkının temsil sıfatıyla bulunması gereğini Demokrasi adına bir şart olduğunu bizler seçimlerden önce her fırsatta söyledik...
DTP'li vekillerde, meclisin ilk gününde, tavır ve hareketleriyle kucaklayıcı olacaklarını belli ettiler...
Ancak bu halkın haklarını, PKK üzerinden savunmak ve bu sorunu PKK üzerinden çözmeye çalışmak, Türk ve Kürt milliyetçilerini kışkırtmaktan başka bir işe yaramıyacaktır!!
DTP bir daha ki dönem meclisteki yerini daha fazla vekille alabilmek adına, öncelikle üzerindeki önyargıyı yıkmaya çalışmalıdır! Bu, DTP' nin görevi olmalıdır...Kendini, bu insanlara PKK' yı kullanarak değil, halkların kardeşliğini kullanarak anlatmalıdır... Sabahat Tuncel hanım ise benim gözümde bir kürt milletvekili değil, sosyalist bir devrimcidir..Ben ondan, mecliste, bu dönem, hapisten çıkmış bir milletvekili olarak dokunulmazlıkların kaldırılması için bir yasa teklifi vermesini beklerdim, bekliyorum... Eğer amaç bu halkların kardeşliği ise ve bu vekiller bunun için savaş veriyorsa, bunu yapmaktan da çekinmeyecektir...Ve işte o zaman insanlara bir şeyleri ispat etmiş olacaktır!
DTP ' li vekillerin bir şeyler ispat etmesine gerek yok dediğinizi duyar gibiyim...Ama var! Bir daha ki dönem daha fazla vekille gelmek için, onlara terörist diyenleri susturmak için, onlara bölücü diyenleri susturmak için buna ihtiyaç vardır...
Ayrıca bir başka insanları kışkırtan açıklama ise , geçtiğimiz haftalarda İmralı şartları iyileştirilsin tarzında bir söylem olmuştur ki; insanların önyargılarını haklı çıkarmış, bizi DTP' yi ve Kürt kardeşlerimizi savunma konusunda köşeye sıkıştırmıştır!
DTP bu beş yıllık uzun sürede siyasetini PKK ve APO üzerinden yaparsa kendi adına ve bu yüce Kürt halkı adına çok şey kaybetmekle beraber, hiç bir sorunu çözemeyecektir...
Kaldı ki bizler nasıl Türk milliyetçiliğine karşıysak,Kürt milliyetçiliğine de karşıyız!Ancak bu tarz bir siyasi tavır DTP'yi insanların gözünde terörist yapmakla birlikte bir de Kürt milliyetçiliğine düşürecektir...
DTP'nin oy beklediği insanlar sadece Kürt halkı olmamalıdır...Kucaklayıcı bir tavırla, halkların kardeşliği için herkese kendini doğru cümlelerle anlatmalı hiç kimseye ne uzak ne de yakın olmamalıdır...
DTP'li vekillerin PKK'ya terör örgütü demiyor olmasının sebebi, devletin yıllardır bu örgüte Terör örgütü diyerek bir şey çözememiş olmasıdır! Ancak onlarda çok iyi biliyor ki PKK, Türk ve Amerikan derin devletinin bir kolu olmuştur!! PKK'nın bir bütün halinde düşünüldüğünde Kürt halkını temsil eden bir yanı kalmamıştır!
Gerçekten bu halkı temsil ettiklerini söyleyenler, siyasi tavırlarını PKK ve Abdullah Öcalan üzerinden yaptıkça kendilerine ve temsil ettikleri halklarına bu ülkede çok şey kaybettireceklerdir! Onların görevi bu değildir!Onların omuzlarındaki bu tarihi görev, böyle her ağzına geleni söyleme fırsatını, ne yazık ki onlara tanımıyor! Bu 21 tane milletvekili bu beş yıllık süre içinde ,çok dikkatli hareket etmeli ve konuşmalıdır! Yapılacak en ufak bir hata çok büyük kayıplara neden olacaktır!
H.Aytek POLAT
Saygılar
Serhatlı 10.09.2007, 17:39 Bravoo Bravooo Bravooo
yav bu kadar mı olur
insan az birşey geniş bakar
bu ülkenin başbakanı çıkacak kendine rakip olarak (kısmi)gördüğü bir yeri ucuz politıkalarıyla köşeye sıkıştırmaya çalışacak insanları kine nefrete sürükleyecek bir nevi pravakasyon yapacak ona bir şey yok DTP sadece bu yönde çalışdığı için onları kendine uzak görmediği için bu ülkede gerçekten BARIŞ ı istediği için saldırıya uğrayacak SİZİ bilmem AMA bu BANA ters ben BÖYLE düşünüyorum
DTP bu gün çıksa terörist dese kimden ne farkı kalacak o zaman ihtıyaç varmı DTP ye DTP bunu demesin derse diğerleri gibi onuda dinlemezler burda kilit konumundadır
lafa gelince kardeş kardeşi öldürüyor diyoruz BUNDA SAFMIYIZ Kİ
DTP bunu diyince alınıyoruz BUNE yaman çelişki
Arkadaşlar biryere herkesin desteğini alarak saldırmak kolaydır iş oki herkesden bir nebze uzaklaşarak farklı yaklaşmakdır önemli olan vede ayrıca samimiyet BEN BARIŞ İSTIYORUM arkadaş bundada samimiyim
farzedinki iki kişi birbiriyle kavgalı küs o ona elineden geleni yapmış diğeride ona siz ikisinide tanıyorsunuz vede kimsenin zarar görmesini istemiyorsunuz ikisindende kopamıyorsunuz VE DEDİLER Kİ veya SİZ BUNLArı barış DIR maya karar verdiniz ne yaparsınız tek kişi üzerinden mi hallederseniz işi yoksa ikisiylede tek tek konuşarak mı
ŞİMDİ bune biçim BARIŞ isteği BU ne biçim KARDEŞLİK anlayışı eğerki sizinki buysa demek ki bende veya ben gibi düşünenlerde sorun var
lafda kalmasın istekler düşünceler içimize sindiremediğimiz birşey varsa yapmayalım veya yapmacık tavırlar takınmayalım
illede BARIŞ istiyoruz
BUNUN yolu budur yapılan istemesekde onay vermesekde sevmesekde nefretde etsek iki tarafıda dinleyecez silaha dokunmadan bu işi bu şekilde çözeceğiz BARIŞA GİDEN yön budur
Ayrıca bu kadar alıngan olmayın arkadaşlar DTP nin iki açıklamasından eğerki biraz daha kapsamlı bakarsanız ikisinde BARIŞA katkı sağlayacak hareketler olduğunu göreceksiniz
halitseyfi 10.09.2007, 20:22 Bence yanlış bir düşünce. Sosyalistlerin oy kitlesi belli. Tek başlarına bir güçleri yok. DTP seçmeninin ise DTP'ye oy verme nedeni bu insanların kürt olması ve kendi devletlerini kurmalarını sağlanması bakımından en iyi seçim olması. Sosyalist adaylar koymaları değil. Zaten, DTP'de sosyalistlerle girdiği her seçimden oy kaybederek çıktı. Hala neden bu hatada direttiklerini anlamak mümkün değil...
Sevgili canlar
DTP veya HADEP veya öncesi çıkışlarda sosyalist bir çizgi ile çıkış yaptı. Bu sosyalist çizgisini sürdürdüğü sürecede oylarını korudu. Son zamanlarda vermiş olduğu milliyetçi görüntüden dolayıdırki oylarında düşüşler yaşamaya başladı.Yapa bielceği en büyük hatayı böylece yapmış oldu.
DTP nin tabanına baktığın zaman çoğunlukla iki kesim görülür.aşırı dindar ve sosyalist guruplar. Milliyetçi bir görüntüyü sergilemekle kendi her iki tabanınıda zayıflattı.
Aşırı dindar tabanı AKP ye kaptırmaya başladı. AKP kurmayları bunu bildikleri içinde DTP ye zaman zaman yüklenecek ve geri çekilerek DTP nin hırçın tutumunu sürdürmesini sağlayacaklar. Böylelikle aşırı dindar tabanın AKP ye kaymasını sağlayarak DTP yi küçültecekler.
DTP şavaş çığlıklarıyla bu duruma katkısınıda sağlıyor bence sağlamayada devam edecekler.Çünki DTP nin içindede farklı yaklaşımlar sergileyen guruplar bulunmaktadır.Meçlis içindeki gurubun kendine PKK uzantısı ve sözcüsü görüntüsü vermesi DTP ye hiç birşey kazandırmayacağı kanısındayım. Umuyorumki DTP solda bulunan sosyalist kitle partisi boşluğunu fark ederek kendini buraya kanalize etmenin yolunu bulur ve yapar.
Unutmamak gerekirki Kürt sorununun çözümüde, diğer sorunların çözümüde sosyalist bir partinin meçlis içinde etkin bir çalışmasıyla gerçekleşir. Tabiki bu sorunların demokratik bir meçlis yoluyla çözümü isteniyorsa.
PKK ya terörist demeleri veya dememeleri bence kimseye birşey kazandırmayacaktır. Bunu kesin söylemlerle ifade etmelerini yanlış buluyorum. DTP lileri buna yönlendirenlerin amacıda çok farklı. Onların amacı DTP nin PKK yı terörist ilan etmeleri değil, milliyetçi söylemlerini geliştirmeleridir. Böylelikle Türkiyenin diğer bölgelerindeki milliyetçi oyların kendilerine kaymalarını sağlayacaklardır. Bu tartışmayı başlatmalarının "söğüt şenlikleriyle" direk bağlantılı olduğunu düşünüyorum.
Dtp pkk nın ürünüdür.
Pkk ye Terörüst derse ihanet etmiş olmakla beraber özünden uzaklaşır ve MHP leşir.
Pkk bu ülkenin bir gerçeğidir.
Dtp ye pkk terörüst örgüt dedirtildikten sonrada, Tkp ve Ödp yede terörüst de diye baskıda bulunacaklar.
Sonrada dtp terörüst sayılacak. Zaten hep öyle görüldü, eğer görülmemiş olsaydı Milletvekili gündüz şehrin ortasında öldürülmez ve katili bulunurdu.
Binlece üyesi tutuklanmaz, öldürülmez, milletvekilleri dokunulmazlığı kaldırılmadan meclisin önünde sürüklenip göz altına alınmaz, 15 yıl hapi yatırıldıktan sonra suçunuz yokmuş diye serbest bırakılmazdı.
Belediye başkanları ve parti yetkilileri öksürse dava açılıyor.
Devletin Dtp ye art niyetli yaklaşımını gördükçe Dtp bana daha sıcak geliyor.
Birde işçi , kadın, çevre, alevi sorunlarıyla ilgilenseler harika olacak.
Dtp yi inadına direnmeye, mücadeleye devam etmesini diliyorum.
alevi_che 10.09.2007, 21:51 Dtp pkk nın ürünüdür.
Pkk ye Terörüst derse ihanet etmiş olmakla beraber özünden uzaklaşır ve MHP leşir.
Pkk bu ülkenin bir gerçeğidir.
Dtp ye pkk terörüst örgüt dedirtildikten sonrada, Tkp ve Ödp yede terörüst de diye baskıda bulunacaklar.
Sonrada dtp terörüst sayılacak. Zaten hep öyle görüldü, eğer görülmemiş olsaydı Milletvekili gündüz şehrin ortasında öldürülmez ve katili bulunurdu.
Binlece üyesi tutuklanmaz, öldürülmez, milletvekilleri dokunulmazlığı kaldırılmadan meclisin önünde sürüklenip göz altına alınmaz, 15 yıl hapi yatırıldıktan sonra suçunuz yokmuş diye serbest bırakılmazdı.
Belediye başkanları ve parti yetkilileri öksürse dava açılıyor.
Devletin Dtp ye art niyetli yaklaşımını gördükçe Dtp bana daha sıcak geliyor.
Birde işçi , kadın, çevre, alevi sorunlarıyla ilgilenseler harika olacak.
Dtp yi inadına direnmeye, mücadeleye devam etmesini diliyorum.
DTP, PKK nın ürünü olmamalıdır.
Eğer olursa ve bunu kendileride kabul ederlerse sadece bölme amacı güden işe yaramaz bir parti haline gelir.
Sosyalizm Birleştirmek ister, Terorizm Bölmek ister işte aradaki fark!!!!
Pkk silahlı mücadeleyle birlikte siyasal mücadeleye geçince Dep i oluşturdu.
Bunu herkes gayet iyi biliyor. ve açık bir gerçektir.
Yani bir ideolojinin legal ve illegal kanatlarıdır.
İkisi bir mücadelede birbirini tamamlıyor. Bütün dünyada böyledir.
alevi_che 10.09.2007, 23:32 Pkk silahlı mücadeleyle birlikte siyasal mücadeleye geçince Dep i oluşturdu.
Bunu herkes gayet iyi biliyor. ve açık bir gerçektir.
Yani bir ideolojinin legal ve illegal kanatlarıdır.
İkisi bir mücadelede birbirini tamamlıyor. Bütün dünyada böyledir.
Belki Dep Pkk nın siyasal bir mücadelesi olabilir.Ancak DTP yi bu kılıfa sokmak bana göre yalnıştır.
DTP yeni oluşmuş ve tabanının bir bölümü sosyalist kesimdir.Sosyalizm asla silahlı mücadele yapan, bölmeye yönelik düşünceler taşıyan, bir örgütü desteklemez.
Bence yanlış bir düşünce. Sosyalistlerin oy kitlesi belli. Tek başlarına bir güçleri yok. DTP seçmeninin ise DTP'ye oy verme nedeni bu insanların kürt olması ve kendi devletlerini kurmalarını sağlanması bakımından en iyi seçim olması. Sosyalist adaylar koymaları değil. Zaten, DTP'de sosyalistlerle girdiği her seçimden oy kaybederek çıktı. Hala neden bu hatada direttiklerini anlamak mümkün değil...
Su an dtpye bilncli oy veren kişiler kürdistanı kurmakla uzaktan yakından alakası yok Onlar demokrasinin tam anlamıyla uygulanmasını istiyorlar.Bu da ülkenin sosyalizme gecis sürecinde legal mücadele asması greken bir sürectir.Yni bu ülke direct sosyalizme gecemez ilk önce demokrasi uygulanacak sona sosyalizme gecis baslayacak
DTP, PKK nın ürünü olmamalıdır.
Eğer olursa ve bunu kendileride kabul ederlerse sadece bölme amacı güden işe yaramaz bir parti haline gelir.
Sosyalizm Birleştirmek ister, Terorizm Bölmek ister işte aradaki fark!!!!
Sosyalizm her milletin kendi kaderini belirlem hakkını da savunur ve sun kürtler de ülkenin bölünmesini istemiyorlar sscb de bircok ırkı bir arada tutan bir devletti
İşte DTP'nin gerçek yüzü.Bu çizgide devam ederlerse sonları da DEP'e benzeyecektir.
Dtp de su an ne yapacagına karar vermiş egil ya içlerini tam olarak yansıtıp hücreye girmek yada bir cok iki yüzlü siyasetci gibi insanları kullanmak ama detp onurlu insanların elinde asla iki yüzlü politika sergilemeyecekler ve Türkiye yeni bir sürece girecek
Dünyanın birçok yerinde hak talep eden halklara karşı pozitif yaklaşan bizim sosyalistletimiz, Türkiye'de ise haklarını kazanmak isteyen bir halkın legal olarak, silaha bulaşmadan meclise giren bir partiyi düşman olarak lanse etmektedirler bu ne kadar büyük bir çelişki. Konu RED dergisi değil ama orada bile amerika kıtasında, orta asya'da...mücadele eden halkları mucadelesini milliyetçilik olarak değerlendirmezler ama türkiye'deki kürtler birşey dedikleri zaman hemen milliyetçilikle bağdaştıranlar oluyor! bu ne büyük bir dönekliktir!?. Hem solcu olacaksın hem bir yerde olanı kendi ülkende olduğu zaman ayırt edeceksin, küçük görmeye çalışacaksın ve aynı şeyi kendini solcu-sosyalist olarak tabir eden insanlarda da görüyoruz(harbi solcuları tenzih ederim). Bırakınız kardeşim insanlar silaha el atmadan neyi söylüyorlarsa söyleyinler demokrasinin ana temeli buradan oluşmuyor mu? hep baskı ve yıldırma yapıldı da ne oldu herşey ortada değil mi? İspanya'da Başbakan Barış, kardeşlik, adalet demekte ama kendi topraklarında 23 senedir kan ve gözyaşı var bu ne iş?. Bu ülkede Türklerin ne kadar yasal hakları varsa Kürtlerin de, Ermenilerinde, Lazlarında, Romanlarında... vardır ve bunun ateşleyicisi DTP olacaktır!. Biz ne türkiye'den ayrılmak istiyoruz ne de haklarımızın yok sayılmasını istiyoruz mesele bu kadar basit!
|
|