Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğretmen niye diz çöktü?

alevi_che
10.09.2007, 12:45
Öğretmen niye diz çöktü?

Sakarya’nın Kaynarca İlçesi’nde bulunan 258 öğrencili Kulaklı İlköğretim Okulu Müdürü Abdulkadir Karaca, Kaynarca Eğitim Kültür ve Kişisel Gelişim Derneği’nin açılışına katılan AKP Sakarya milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ayhan Sefer Üstün’e okulundaki personel eksikliğini anlatma fırsatı buldu. Karaca, milletvekillerinin önünde dizlerinin üzerine çöktü ve bu yıl ilk kez eğitime açılacak okulunda 1 branş öğretmeni ve 2 sınıf öğretmeni olmak üzere yalnızca 3 öğretmen bulunduğu belirterek, “Eğitim- öğretim olabilmesi için diğer öğretmen atamalarımızın yapılması gerekiyor” dedi.

AKP Kaynarca İlçe Başkanı Zeynur Özel de, ilçede 70 öğretmen eksiği bulunduğunu söyledi. Öğretmenlerin kısa süre kalıp başka yere tayin edilmemesinin zorunluluktan kaynaklandığını belirten Hasan Ali Çelik, şu yanıtı verdi: “Aksi halde okuldan yeni çıkmış bir öğretmen öğrenci gibi gelir, nitelikli bir eğitime katkı veremez. Buraya gelen adam durmalı ve biraz tecrübe edinmeli. Personel eksikliği konusunda girişimde bulunacağız.”

http://img292.imageshack.us/img292/4871/0909200700003975734583gj6.jpg (http://imageshack.us)

Bu olayda öğretmenin diz çökmesi eğitim adına mı? Yoksa karşısındakiler milletvekili olduğundan dolay mı?

Bakır
10.09.2007, 12:49
evet bu haberi dün gazetede okudum.eğilen hoca diyalog için göz teması gerektiğini ayakta konuşulmayacağı için eğildiğini iddaa ediyordu.ama bir sandelye çekmeleri lazımdı vekillerin.....hoş bir görüntü oluşmamış...

Leyli Leyla
10.09.2007, 12:51
siz yediniz mi bunu simdi? ben yemedim. yiyenlere afiyet olsun. Diz çökmek ne demek ya... Ulu Önder Atatürk'ün kemikleri sızlar eminim. Nasıl bir boyun eğiştir bu... :thumbdown

horasan66
10.09.2007, 13:02
bende bir öğretmen olarak bu görüntüyü hiç beğenmedim. ama bunun suçlusu öğretmen değil kendi derdi için diz çökmemiş eğitimde ki aksıklıkları ve eksikleri anlatmaya çalışmış. sevgili öğretmenim senin gibi öğretmenlere geröekten çok ihtiyacımız var ama her ne olursa olsun diz çökmesen daha ii olurdu. ama yinede bu davranşın için eğitim için diz çöktüğün için senin önünde de ben eğiliyorum. sana şuanda duyduğum saygı için. teşekürler öğretmenim

Labrys
10.09.2007, 13:14
ben öğretmenimin bişiler talep etmesi için (kendisi için bile değil çocuklar için) diz çökmesini istemiyorum, bu şekilde olmamalı, buna izin verilmemeli!... o millet vekili o koltuktan kalkmalı öğretmenime yer vermeli, ihtiyaçlarını bu şekilde dinlemeli...

Ceno
10.09.2007, 13:35
Eğer o milletvekillerinde utanma olsaydı bir öğretmenin o şekilde durmasına bile izin vermezdi.Ben Şırnak 'ta öğretmenim. burada eğitim adına yaşanan zorlukları gördükçe öğretmenliğin nasıl kutsal bir meslek olduğunu anladım. bence resimdeki görüntülerin tam tersi bir durum olmalı. Öğretmenliğin onurlu bir meslek olduğu unutulmamalı ve gerek eğitim ordusu gerek ülke yönetimi ve gerekse halkımız bu saygınlığın bilincinde olup mesleğin yozlaştırılmasına izin vermemesi gerekiyor. Bu ülke bugün bu kadar geri kalmışsa bu birazda kurtuluş savaşında şehit düşen nice asker öğretmenlere nice KUBİLAY lara bağlıdır. biz o savaşta eğitim ordumuzu da kaybetmiştik. Atatürk kurtuluş savaşından sonra bu durumun vahametini sergileyen sözleri de söylemiştir. asıl savaşımız şimdi başlamıştır cehaletle ve yobazlıkla savaş ve bu savaşta eğitim ordusuna büyük işler düştüğünü söylemiştir. bugün ise şu milletvekillerinin öğretmenlere sergilediği kibre bak!!! öğretmen hadi bir gaflette bulundu belki de durumunun vahametini belli etmek için öyle diz çöktü. peki be utanmaz adam hiç düşünce yok mu sende ki bir öğretmen gelmiş ayağına diz çökmüş dert yanıyor, onun senin gözündeki yeri dizinin dibine çökmesi midir ? EĞİTİM ŞART...

cemalettin
10.09.2007, 13:38
öncelikle milletvekillerinin "öğretmen"e yer vermiş olmaları gerekir idi.
olay dernek açılışında/lokalde meydana geldi ise,ayaklarda ayakkabı görünmemekte.acep niye?
açılış sonrası bir evde öğretmeni misafir ettiler ise,ev sahiplerinin misafiri oturtmaları gerekmez mi idi?
oturan kişilerin yanına bir misafir geldikte oturanların ayağa kalkarak karşılamaları gerekmez mi,eğer oturanlar hanım değil ise...

hepsi bir yana,öğretmen/müdür naçar durumdadır,işini layıkı ile yapabilmek için eksiklerin giderilmesi gerekmektedir."gaye vasıtayı meşru kılar"demiştir.
inşaallah muradı olur...
..ve kendisi makamına gelen kişileri ayağa kalkarak karşılar , usulünce ağırlar.
gelen kişi kim ve ne olur ise olsun

AlininEvi
10.09.2007, 13:53
Eğitim Şart...

shahrud
10.09.2007, 18:28
Iki tarafli bir yanlis. Ogretmen olmus ancak birey olamamis birisi ve Milletvekili olmus ancak insan olamamis iki kisi.

AlininEvi
10.09.2007, 18:35
Iki tarafli bir yanlis. Ogretmen olmus ancak birey olamamis birisi ve Milletvekili olmus ancak insan olamamis iki kisi.

O yüzden dedim yaa Eğitim Şart...

alenya
10.09.2007, 19:06
inanılmaz bi görüntüydü.öğretmen asla diz çökmemeliydi.vekilleride bir öğretmen yetiştirdi.vekillerin kalkıp yerinden yer vermeleri gerekirdi.işin garibi bu olay burada günün konusuydu ve diz çöken öğretmende vekillerle aynı politikadaymış.onunki rica saygı diil tamamen yağcılık.bu mesleği şerefiyle ve idealleriyele icra eden sevgili öğretmenlerimizi tenzih ediyorum.diz çöken şahıs kendi kimliğinle diz çökebilir ama öğretmen kimliğinle asla.kınıyorum