Orijinalini görmek için tıklayınız : KÜRTİSTANI Biz Kuracağız...

EŞİTLİK PARTİSİ
10.09.2007, 19:49
Değerli Canlar...

Bilindiği üzere HALKLAR üzerinde tek parti hegemonyasını savunmak, o HALKA mensup olan insanları tek düze kabul etmektir ki, en büyük kötülükte bu tavırdan gelir...
Niteki 3.DÜNYA Savaşının senaryolarının yazıldığı ve neredeyse uygulamaya sokulduğu, bir ön görümüzde,temenni etmeyiz ve gerektiğinde her türlü tedbire baş vurarak önlemeye çalışacağımız KÜRTLERİ katliam planlarını biliyoruz...
Kim nasıl anlarsa anlasın, birilerine garip gelebilir hatta bizi bölücülüklede suçlayabilir ama, biz KÜRT tanımında, ŞAFİLERİ Kürt olarak kabul etmiyor, tüm planlarımızda bunları dışarıda tutuyoruz...
Ama bizi tanıyanların ne demek istediğimizi anlayacağını umut ediyoruz...
Tabi bu bizim, değişmez,değiştirilemez görüşümüz...güncel ve tarihsel nedenleri ayrı bir tartışma konusu...
KÜRTİSTANI biz kuracağız tezimzin temel dayanağı ve tarifi, TÜRKİYE,SURİYE,IRAK,İRAN,AZERBAYCAN,ERMENİSTAN ve GÜRCİSTAN Devletlerinin oluşturacağı ve BATI ASYA ÜLKELERİ BİRLİĞİ ismini alacağı, kararlarının oy birliği ile alınacak bir karadan sonra olacaktır...
Bu devlet, bahse konu devletler gibi aynı haklara sahip olacaktır doğal olarak...
Gerçekleşmesi için bu günden çalıştığımızı ayrıca duyuralım...
Bu şekilde, emperyalist ülkelerin etkisi ve güdümünden uzak bir KÜRTİSTAN sanırım bölge barışı ve istikrarı açısından son derece önemlidir...
Bu bir lutuf değil, bu halkın hakkının iadesidir...
Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

anti-fasist
10.09.2007, 20:10
Hayal rüya falan görmüştümde bu baya acayip olmuş:)))

O kadar ülkeden sen referendum yapıcaksın herkes bunu izleyecek, ses çıkarmayacak bir de üstüne üstlük bunları kabul edecek...

Bana oldukça komik geldi doğrusu.İmkansız bu bea:))))

Üstelik Türkiyeyi hem bölüyorsun bu tezle.Bir de Kürtleride kendi içinde ayrıyorsun.Şafi diye.

Sen bir de adını eşitlik partisi koymuşsun:))O da komik açıkçası....

Sen ne dediğini bir daha düşün biz kürtlerle kardeşiz asla ayrılmayız böyle bir şey imkansız..

Ayırmak isteyen Türk de olsa Kürt de olsa benim düşmanımdır...

Türkiye devletinin sistemine hepimiz aleviler olarak karşıyız.Ancak bütünlük savunucusuyuz....

rynart
10.09.2007, 20:19
Kürdistan ı kurmak, güney doğuda kendi öz kürt kardeşini vurmaktan öldürmekten geçiyorsa haktır... sevgili can ın dediği gibi, tümcelerinden sakın beni bölücü gibi görmeyin diyerekten baslıyorsun fakat kendi içinde biseyleri bölmekle başlıyorsun... emperyalizme savaş açıyorsun fakat emperyalistin sunduğu silahlarla İrana ve Türkiyeye cephe alıyorsun... karşı koymak onun avucunda oynamaktan geçmiyordur sanırım...

Labrys
10.09.2007, 20:31
Hayal rüya falan görmüştümde bu baya acayip olmuş:)))

O kadar ülkeden sen referendum yapıcaksın herkes bunu izleyecek, ses çıkarmayacak bir de üstüne üstlük bunları kabul edecek...

Bana oldukça komik geldi doğrusu.İmkansız bu bea:))))

Üstelik Türkiyeyi hem bölüyorsun bu tezle.Bir de Kürtleride kendi içinde ayrıyorsun.Şafi diye.

Sen bir de adını eşitlik partisi koymuşsun:))O da komik açıkçası....

Sen ne dediğini bir daha düşün biz kürtlerle kardeşiz asla ayrılmayız böyle bir şey imkansız..

Ayırmak isteyen Türk de olsa Kürt de olsa benim düşmanımdır...

Türkiye devletinin sistemine hepimiz aleviler olarak karşıyız.Ancak bütünlük savunucusuyuz....

sana canı gönülden katılıyorum.

ayrıca arkadaşın dediği kürdistanı kurabilmesi için o EMPERYALİST dediği ülkeye uşaklık yapması lazım. heralde bunun farkındadır ki; ırakda şu anda o EMPERYALİST ülkenin uşağı durumunda olan guruplar zaten mevcut... türkiyeye ve irana şuan saldırdığı silahları zaten EMPERYALİST dediği ülkelerden alıyor ve EMPERYALİST dediği ülke nereye kışkırtırsa oraya saldırıyor.

ben bu tarz söylemlere dayanamıyorum artık, hepde kendimi bu tarz söylemlere atlar buluyorum. bu son cevabım olucak arkadaşda umarım bu tarz provaketörlük yapmayı bırakır...

putikanli
10.09.2007, 20:45
Ütopya ötesi bir şey.Bahsettiğin devletelerden hiçbiri kendi topraklarının bölünmesini ve bölge de emperyalistlerin yeni bir uydu devleti oluşturulmasını hiç istemezler.

Ayrııca kurulsa bile kürtistan devleti emperyalist güçlerin desteği olmasa ayakta kalması imkansızdır.Her halükarda kurulacak Kürtistan devleti belli devletlerin egemenliği altında olacak ve tam bağımsızlığına kavuşamıyacaktır.Bu kadar basit.

sodır
10.09.2007, 20:49
Değerli Canlar...

Bilindiği üzere HALKLAR üzerinde tek parti hegemonyasını savunmak, o HALKA mensup olan insanları tek düze kabul etmektir ki, en büyük kötülükte bu tavırdan gelir...
Niteki 3.DÜNYA Savaşının senaryolarının yazıldığı ve neredeyse uygulamaya sokulduğu, bir ön görümüzde,temenni etmeyiz ve gerektiğinde her türlü tedbire baş vurarak önlemeye çalışacağımız KÜRTLERİ katliam planlarını biliyoruz...
Kim nasıl anlarsa anlasın, birilerine garip gelebilir hatta bizi bölücülüklede suçlayabilir ama, biz KÜRT tanımında, ŞAFİLERİ Kürt olarak kabul etmiyor, tüm planlarımızda bunları dışarıda tutuyoruz...
Tabi bu bizim, değişmez,değiştirilemez görüşümüz...güncel ve tarihsel nedenleri ayrı bir tartışma konusu...
KÜRTİSTANI biz kuracağız tezimzin temel dayanağı ve tarifi, TÜRKİYE,SURİYE,IRAK,İRAN,AZERBAYCAN,ERMENİSTAN ve GÜRCİSTAN Devletlerinin oluşturacağı ve BATI ASYA ÜLKELERİ BİRLİĞİ ismini alacağı, kararlarının oy birliği ile alınacak bir karadan sonra olacaktır...
Bu devlet, bahse konu devletler gibi aynı haklara sahip olacaktır doğal olarak...
Bu şekilde, emperyalist ülkelerin etkisi ve güdümünden uzak bir KÜRTİSTAN sanırım bölge barışı ve istikrarı açısından son derece önemlidir...
Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

Merhabalar,
Hani komiktir hayaldir demiyorum ama biraz fazla ütopik olduğunu belirtmek isterim.
Sevgili Can,
Aşiret kavgalarının bitmediği Suriyenin,karmakarışık Irakın,şeriatçı İranın,Rus endeksli Azerbeycanın,CIA ajanının başkan seçildiği gürcistanın,nüfusunun yarısı Amerikada yaşayan tarihten kalan acısıyla Türkiyeden öç alma telaşında olan Ermenistanın,Türkiye'ye olan bakış açısı değişecek siyasi rejimleri değişecek ondan sonra birleşeceğiz sonra Kürdistan sorununu çözeceğiz.Ölme eşşeğim ölme yaz gelsin yonca biçek.Yahu bu olacak işmi.Böyle bir tez ömrümde ilk kez duydum.Bu kurguyu Amerikalılar bile kurmamıştır.
Sonra diğer konu;(eğer Aleviyseniz)Aleviliği tüm değerleriyle ele alan, savunan, onun üzerinden yol çizen bir legal veya illegal parti gösterebilrmisiniz bana.Bu ülkede bir kürt gerçeği kabul edilmiş durumdadır.Mesele devlet kurmak meselesi olmamalıdır.Bir devlet kurmak veya hak aramak gerekiyorsa o zaman ilk olarak daha yoğun bir nüfusa sahip olan Alevi toplumunun ihtiyaçlarından bahsetmek daha doğru olmazmı bir ALEVİ olarak.Aleviler önce Horasandan sonra Dersimden sürülmedimi.bunca yıldır asimile olan, canına kast edilen, dışlanan, hor görülen ,devlette temsiline izin verilmeyen domuzdan daha kötü bir hayvan gibi lanse edilen Alevilerin haklarını aramak gerekirken önce Kürt demek sonra bunun üzerinden planlar kurup bu kurgularla yola çıkmak ne kadar doğru bilmiyorum.
Yeni bir ülkeye gerek yok.Yeni bir rejime gerek olabilir veya rejim üzerinde revizyona gidilebilir.Anayasa ve Askeri yapı gözden geçirilebilir.Tarihte fazlaca örneği vardır kendi içinde etnik siyasi bölünmeler nedeniyle dış güçlerin sömürgesi haline gelen ülkeler.
Sevgili Can,
niyetim sizi üzmek değil.Ancak sizinki çok uzak ve önümüzdeki 50 yılda gerçekleşme olasılığı çok zayıf bir tez olduğu gibi öncelikle asıl çözüm bekleyen Aleviliktende uzak olduğu için desteklenmesi çok zor bir durum.
selamlar saygılar
Bektaş Baba

alevi_che
10.09.2007, 20:57
Değerli Canlar...

Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

Değerli abim...

Öncelikle seçmiş olduğunuz başlıktaki ''biz kuracağız'' ifadesindeki biz, sanırım alevikürt dostlarımız.

Ancak sizin hayal ettiğiniz Kürdistan sanırım biraz farklı,,, yani anladığım kadarıyla sizin hayalinizdeki Kürdistan sosyalist ve sömürüden uzak olan bir Kürdistan olucaktır.Ancak merak ettim, siz bu Kürdistanı hangi topraklarda kurmak istiyorsunuz?

Sosyalist bir Kürdistanın olması,Şafii leride Kürt lük çemberinin dışında tutmanız, gerçekten bir hayal gibi...

Ama unuttuğunuz bir gerçek var, sizin hayalinizi her Şafii doğduğu günden bu yana besliyor.İster sizinle aynı amaçta olsun, ister olmasın...

Kürdistanı eğer bu topraklarda kurmayı hayal ettiyseniz, hayalinizde birazcık TC ye saygısızlık seziyorum.Sadece TC ye değil, bu devleti kuran kişiye de bir saygısızlık sezdim.

Bakın, siz Kürdüstanı kuralım diye propaganda yaparsanız eğer, değişik tepkilerle de karşılaşabilirsiniz.Yani Şafii bir kürdün istediği en çok şeyi söylüyorsunuz ve bunlarıda bu sizin kuracağınız devletten uzak tutmaya çalışacağınızı söylüyorsunuz.

Ayrıca Kürdistanın kurulmasın da o kadar develetin bir izni gerekmez.ABD nin desteğini alsanız yeter.Yani yine sizin de çıkış noktanız mutlaka ABD olucaktır.Peki nerede kaldı sizin Sosyalistliğiniz?

Kürtler Emperyalim ile savaşmak istiyorlarsa buyursunlar bu ülkede savaşsınlar.Birlikte Kürt-Türk omuz omuza savaşalım.

Kalıplaşmış fikirlere kulluk etmenin bir sonu gelmeli...

Hür Düşünün Hür Yaşayın...

Saygılar ve Sevgiler...

İliryali
10.09.2007, 20:59
Değerli Canlar...

Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

Değerli Can;

Yazınızdan hiç bir şey anlamadığımı belirtmek isterim. Bunu isterseniz benim cahilliğime veya aptallığıma verin ama anlamadım.
Çünkü;

Birincisi;"tek parti hegemonyasını savun"nanlar kimler? Sizi bu kadar hiddetlendiriyorlar?

İkincisi;"3.DÜNYA Savaşının senaryolarını" yazanlar özellikle "KÜRTLERİ katliam plan"larını niye yapmaktadırlar. Bu senaryoyu yazanlar kimlerdir?

Üçüncüsü;"Kim nasıl anlarsa anlasın, birilerine garip gelebilir hatta bizi bölücülüklede suçlayabilir ama, biz KÜRT tanımında, ŞAFİLERİ Kürt olarak kabul etmiyor, tüm planlarımızda bunları dışarıda tutuyoruz..." cümlesinden maalesef bir şey anlamış değilim. Sizi "bölücü olarak suçlaya"bilmemiz için, Genel anlamda "Ulus", özel anlamda da "Kürt" tanımınızı bilmemiz lazım. Burada anlamadığım bir nokta, dini inancı açısından farklılıklar gösteren kişilerin aynı etnik kökene mensup olup-olamayacağıdır. "Şafi" mezhebini benimsemiş olan bir "kürt"ün, etnik yapısının değişmesidir.

Dördüncüsü; "Ama bizi tanıyanların ne demek istediğimizi anlayacağını umut ediyoruz...". Özür dilerim ama sizleri tanımadığım için anlıyamadım. Ayrıca, her kesimden insanın katıldığı genel bir foruma yazmaktasınız. Bu nedenden ötürü daha anlaşılır yazmanız gerektiği kanısındayım.En azından sizi tanımaya ve anlamaya çalışanları dikkate almanız gerektiğini düşünüyorum.

Beşincisi;"KÜRTİSTANI biz kuracağız tezimzin temel dayanağı ve tarifi, TÜRKİYE,SURİYE,IRAK,İRAN,AZERBAYCAN,ERMENİSTAN ve GÜRCİSTAN Devletlerinin oluşturacağı ve BATI ASYA ÜLKELERİ BİRLİĞİ ismini alacağı, kararlarının oy birliği ile alınacak bir karadan sonra olacaktır...". Benim yine cahilliğime verin burdan da bir şey anlamadım. Kuracağınız "KÜRTİSTAN" üniter, yani ulusal bir devletmidir? Yoksa saydığınız devletlerle birlikte kurulacak federatif bir devletmidir? "BATI ASYA ÜLKELERİ BİRLİĞİ" ismini alacağını söylediğiniz bu devletin yönetim biçimi ne olacaktır?

Anlıyamadığım için sizden tekrar özür diliyorum.

Saygılarımla

gözdecst
10.09.2007, 21:08
ad=eşitlik partisi
başlık=kürdistanı biz kuracağız
şu iki ifadenin aynı yazı içerisnde olması bana garip geldi ortada büyük bi çelişki var bence...
amacınız nedir bilmiyorum yada hepimiz biliyoruz...bi arkadaşında dediği gibi bu devleti kurmak için zaten abd nin desteğini almanız yeter tabi bunun karşısında diğer bi çelişki çıkar ortaya oda sol kimliğiniz!
şu çelişkilerden arınsanıza artık! amacınız ne ?? ya göründüğünüz gibi olun yada oldunuz gibi görünün lütfen!

Findorin
10.09.2007, 21:20
Niye Türkiyeye sığamadık mı gülüyorum sadece ayrıca 3.Dünya savaşı senaryosu yapan devletler belli ABD İsrail bunlar sanırsam ırak'ın kuzeyinde kürt devleti olması için destek veriyor kürtlere bu katliamı kim yapacak Suriye mi İran mı Türkiye mi ?

ezgede
10.09.2007, 21:28
Bir an önce kurda daha fazla insan ölmesin.

EŞİTLİK PARTİSİ
10.09.2007, 21:55
Değerli Canlar...

Alevilik Düşünce Sisteminin farkı yada ALEVİLİĞİN farkı...
Tarihimizde bu ve buna benzer siyasal,sosyal ve dini öneriler geldiğinde bırakın bulundukları bölge, Dünya allak bullak olur...''muhaliflçe...'' uğraşılır, didinilir yine bu Düşünce gerçekleşir...
Burada saymaya gerek yok bunları...
-Emperyalistlerle DÜNYADA tek iş birliği yapmayacak insanlar varsa o da ALEVİLERDİR...bunu bu gün daha iyi anlarsınız sanırım...
-Alevilerle, Bağımsızlık ve Barış konusunda hiç kimse yarışamaz...
-Aleviler tarihinde hiç bir zaman, hiç bir konuda bölücü değil, hep birleştirici olmuştur, bu günde böyledir...
-Tek eksiğimiz olan ALEVİLİK İLKELERİ ve ALEVİ Liderliği artık hayata geçmiştir...
Tabi bazı CANLAR diyebilirki ALEVİLİK Kimsenin tekelinde değildir...zaten böyle bir şey demedik, demeyizde...biz ALEVİLİĞE bu alanda hizmet ediyor, insanlığın kurtuluşunun ALEVİLİK olduğunu belirtiyoruz...
KÜRTİSTAN'ın yerini yine BATI ASYA ÜLKELERİ BİRLİĞİ...belirleyecektir...
Konunun garipseneceğini ön görmüştük...bu bizi bağlamaz...
Diğer iddia ve düşücelerin bizimle ilntilendirilmesi de bizi bağlamaz...biz kendimizden eminiz, ne yazdığımızı, ne söylediğimizi ve hangi tabuları yıktığımızı biliyoruz...
Özellikle ŞAFİLİK konusunda olduğu gibi...
Bu öneri mutlaka hayat bulacaktır...-ki,bunu bu günden görmekteyiz...-
Değerli Canlar ve Sevgili Dostlar
Zaman, zaman hatırlattığımız üzere, çalışmaları son aşamaya gelmiş,
-DÜNYA EŞİTLİK PARTİLERİ KONFERANSI Ankara'da yapılacaktır...
Bu konferansın GÜNDEMİ,
1-) Alevilik Bir Düşünce Sistemidir
2-) Batı Asya Ülkeleri Birliğidir
3-) Kürtistan'dır...
Bu gündemle yapılacak uluslararası bu konferans...konuyu evrenselleştirecektir...
Şimdilik bu kadar...
Daha Devam edeceğiz...

Saygılarımızla

EŞİTLİK PARTİSİ

alişero
10.09.2007, 21:57
ya bu ne biçim çözüm önerisidir böyle saçma,sapan,hadi konuyu açan saçma çözüm önerenlerde saçma hele SODIR mıdır nedir önce alevi diyecekmişsinde sonra kürd diyecekmişsin bu ne biçim bir idoolojidir kardeşim,herkes önce din dese ne olur halimiz,siyonist,semitist,bir anlayıştan ne farkın var söylermisim.neyse konuya dönim bu ne patavatsızlıktır senin siyasal görüşün ney a dost diyecem kesin değilsin söylermiisin bana adına bakın EŞİTLİK PARTİSİ halt etmişsin sen sen humanizm i demokrasiyi savun yeter bundan tüm dünya halk ları nasibini alır .birde yetmiyormuş gibi gariban halkı şafi diye bölüyor senin gibiler kuyuya taş atanlar vardır bilirmisin işte o cinstendir

Findorin
10.09.2007, 22:00
Ben anlamadım ya şimdi bu ön asya devletleri avrupa birliği gibi ekonomik beraberlik mi yoksa bunların birleşmesinden olacak devletin ismi kürtistan mı ayrıca neden kürtistan bunu kaç milyon insan kabul edecek ?

benderli
10.09.2007, 22:04
ben de yarından sonra alevi ülkesi kurcam:)
sevgili canlar birlik olmamız lazım ama sadece içanadolu alevileri gircek bu ülkeye o yüzden doguda ve batıda yasayan aleviler lütfen bizde gelelim demeyin:gun_banda
ama birlik olalımda şu ülkeyi bölelim :36_3_14:

hadi ya bi yardım edin bölelim esitlik partisi sende kürdüstan kurarsın
olmazsa safi leride :hang: önemli olan savaşmamız ha nedersin

turk3458
10.09.2007, 22:09
Burası alevilerin toplandığı büyük bir site.
ki bende zaten onun için geliyorum.
Ancak nedendir bilmem bu sitenin gündem konuları hep kürtler hep kürdistan hep pkk vs.vs
Hemde biz alevilere en azından benim aleviliğime tamamen ters konular. Yani demem o ki biz aleviler kürtlerden ve sadece kürt sorunlarından mı oluşuyoruz.
Yoksa bir gurup türkiye temellerialtında kazılmayaçalışan çukurlara bir kürekte onlar atabilmek için bizi kullanmayamı çalışıyor.
Gördüklerimden ve sizin attığınız şu son başlıktanda kafam çok karıştı doğrusu. Ne yapmaya çalışıyorsunuz. Bu sitede tamamen türkiye karşıtı pkk yanlısı yaklaşımlar sergileniyor. Hani mehmet ağarında söylediği gibi bunlar düz ovaya inen siyasetin parçasımı acaba.
Çok ilginç doğrusu bir alevi olarakta korkuyorum bu hallerden. Ortada kalmış palam parça olan toplumumun farklı yönlere çekilip kullanılmasından arada kaynayıp gitmekten.
Hepimizin kafası biraz karışık allah sonumuzu hayır etsin.

sodır
10.09.2007, 22:12
ya bu ne biçim çözüm önerisidir böyle saçma,sapan,hadi konuyu açan saçma çözüm önerenlerde saçma hele SODIR mıdır nedir önce alevi diyecekmişsinde sonra kürd diyecekmişsin bu ne biçim bir idoolojidir kardeşim,herkes önce din dese ne olur halimiz,siyonist,semitist,bir anlayıştan ne farkın var söylermisim.neyse konuya dönim bu ne patavatsızlıktır senin siyasal görüşün ney a dost diyecem kesin değilsin söylermiisin bana adına bakın EŞİTLİK PARTİSİ halt etmişsin sen sen humanizm i demokrasiyi savun yeter bundan tüm dünya halk ları nasibini alır .birde yetmiyormuş gibi gariban halkı şafi diye bölüyor senin gibiler kuyuya taş atanlar vardır bilirmisin işte o cinstendir

Sen önce bir konuşmayı öğrende sonra yorum yap dengesiz adam.Bak bakalım bizim hangi konuşmamızda böyle bir saldrganlık var.Sodır mıdır ne demek ahlaksız şey seni.Terbiyeni takın.konuşamıyorsan sus.hepimiz görüşümüzü iletmişiz.Bir dostumuz fikirini söylemiş bizler eleştirimizi yapmışız.Bir bakki senin gibi patavatsız konuşupta bunca yoruma patavatsızlık diyen varmı.PATAVATSIZ...Seni Esefle Kınıyorum...

alevi_che
10.09.2007, 22:17
Değerli Canlar...

Tarihimizde bu ve buna benzer siyasal,sosyal ve dini öneriler geldiğinde bırakın bulundukları bölge, Dünya allak bullak olur...''muhaliflçe...'' uğraşılır, didinilir yine bu Düşünce gerçekleşir...
-Emperyalistlerle DÜNYADA tek iş birliği yapmayacak insanlar varsa o da ALEVİLERDİR...bunu bu gün daha iyi anlarsınız sanırım...
-Aleviler tarihinde hiç bir zaman, hiç bir konuda bölücü değil, hep birleştirici olmuştur, bu günde böyledir...
-Tek eksiğimiz olan ALEVİLİK İLKELERİ ve ALEVİ Liderliği artık hayata geçmiştir...
Tabi bazı CANLAR diyebilirki ALEVİLİK Kimsenin tekelinde değildir...zaten böyle bir şey demedik, demeyizde...biz ALEVİLİĞE bu alanda hizmet ediyor, insanlığın kurtuluşunun ALEVİLİK olduğunu belirtiyoruz...
Diğer iddia ve düşücelerin bizimle ilntilendirilmesi de bizi bağlamaz...biz kendimizden eminiz, ne yazdığımızı, ne söylediğimizi ve hangi tabuları yıktığımızı biliyoruz...
Bu konferansın GÜNDEMİ,
3-) Kürtistan'dır...
Bu gündemle yapılacak uluslararası bu konferans...konuyu evrenselleştirecektir...
Şimdilik bu kadar...
Daha Devam edeceğiz...

Saygılarımızla

EŞİTLİK PARTİSİ

Değerli abim...

Sizin düşüncelerinizi anladım.Ancak sizin gibi düşünen yada size bu şansı tanıyacak olan kurum ve kuruluşların hangileri olduğunu düşünüyorsunuz?

Sizin düşüncenizi her şafii doğduğu günden beri besliyor.Ayrıca Şafii leri bu çemberden uzak tutmanızda bana imkansız gibi geliyor.Şafii lerin Pkk eğilimlerinin yüksek olmasının sebebi nedir? Sebep şu ; TC yi bölüp, Doğuda bir Kürdistan kurma isteğidir.

Karşılaştığım her şafii nin isteği bu.Ve siz de bunları göze almadan aleviler adına bir Kürdistan yaratmaya kalkarsanız, işte asıl sorunun başlangıcı siz olursunuz.

Ben açıkçası Alevilik kavramı ile Kürdistan kavramının da birlikte olmasından taraf değilim.Yani bu konular tartışılacaksa alevilerin isteği üzerine diye bir genelleme yapılmaması gerekir.

alevidewrimi
[QUOTE=EŞİTLİK PARTİSİ;493026]Değerli Canlar...

Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ[/QUOTl
tespitleriniz son derece gerçek dışı ve hayal ötesi yani elinizdeki malzemeden bu yemek çıkmaz en isabetsizide batı asya ülkeleleri birliği ve bu birliğin kararlarını oy birlşiği ile alcağı hayali böyle bir birliğin kurulma şansı yoktur olsa bile asla karar alamaz çünkü oy birliğini asla sağlayamaz hekes biliyorki türkiyenin ak dediğine ermenistan kara diyecektir
kürtleri ayrıştırmanıza gelince bu tamamiyle yanlış şafi yerine alevi kürtleri kürt olarak görmesiniz daha doğru bir tespit olur zira alevi kürtlerin şafi ve sunni kürtlerin son dönemdeki abd uşaklığını ve kuzey ıraktaki politikalarını onaylamadığını herkes biliyor vede doğu ve güneydoğudaki tayyip hayranlığını
ayrıca kuracağınız devletin bölge barışı ve istikrarı için son drece önemli olduğunu neye dayanarak söylediğinizi anlamış değilim aksine bu devletin ortoğuda bir truva atından farkı olmayacak abd nin ve israilin kukla develtinin bölgeye barış ve istikrar getireceğini düşünmek fazlasıyla saflık olur
demekki sizde modaya uyanlardansınız sosyal söylemleri dilinden düşürmeyip pratikte abd uşaklığını ve abd politikalarına hizmet edip ve herkesi aptal sanıp kimselerin bunu görmediğini düşünüp pervasızca yoluna devam edenlerdensiniz

alişero
ancak yazdıklarına böyle cevap verilir.ama ahlaksız diye karşısındakine hitap edenler nedense son ra daha çok ahlaksız çıkoyor haberin olsun.

alişero
10.09.2007, 22:21
iyi okursan sodır sana hiç birşey dememişim..senin düşüncelerinin semitizme,siyonizme yakın olduğunu demişim.iyi oku öyle yorum canım kardeşim

Findorin
10.09.2007, 22:23
Ayrıca bu kürdistanın sınrıları neresidir yani ortaya bir şey attınız ama hiç detaylarıyla anlatmadınız kürtistan nereye kurulacak sınırları neresi olacak diyelim Türkiyeyide kapsayacak hükümetin alacağı bir karalar savaş çıksa Allah göstermesin böyle durumda Aleviler Türkiyede yaşayan Kürt halkıda Türkiye için askere gidecek nasıl olacak bu iş saçma geldi böyle bir şey için Alevilerden destek beklemek en büyük hata olur zaten.

sodır
10.09.2007, 22:23
ancak yazdıklarına böyle cevap verilir.ama ahlaksız diye karşısındakine hitap edenler nedense son ra daha çok ahlaksız çıkoyor haberin olsun.

Valla iki gözüm ben seninle muhatap olmam.sen kaliteni ortaya koymuşsun.Şu son yazdıklarından da anladım ki sana ilk cevabı bile boşuna vermişim.sen daha çocuksun kavga ortamı yaratıyorsun.yazık olmuş boşuna muhatap almışım.kusura bakma.bir daha yazmayacam sana.
Ayrıca topiği açan Eşitlik Partisi ve yorum yapan-okuyan diğer dostları bu tatsız konuşmalara tanık kıldığım için özür dilerim.
bektaş baba

gözdecst
10.09.2007, 22:42
hep gözlemlediim ve yine yanılmadığım birşey var sitede ne zaman kürt lük kavramıyla ilgili bi tartışma çıkıyorsa olay büyüyor ve karşılıklı atışmalara dönüşüyor...LÜTFEN!

halitseyfi
10.09.2007, 22:46
Sevgili canlar

Bence ütobik olna bir temel üzerinde garip bir tartışma almış başını gidiyyor.

Anlatılan birlik nasıl birlikki ayrıştırıyor. Anlamak mümkün değil.

Birliklerin amacı sınırları yok etmekken nasıl oluyorda sınırlar koyuyor. Anlaşılamıyor dğrusu.

Alevilerin veya aleviliğin sağlayacağı birliğe gelince; Alevilik ayrışmayı değil genel ve gerçek bir demokrasi içinde kişilerin kendilerini istedikleri şekilde ifade etmesini ve kimliğini yaşaması tabanında birliği sağlar. Yoksa anlaşıldığı manada bir ayrışma alevilikle sağlanmaz, bu mümkün değildir.

Şafilerin kürt olmamasına gelince; TTK başkanıda aynı ifadeyi kullanıyor, sormak lazım şimdi, kürt hareketinin tam temel bulduğu bu insanları türk ilan ederek aklama peşindemiziniz yoksa dışlama peşindemi.

Ben bir kürt'üm ve aleviyim bu söylemlerle beni heef tahtası haline getirdiğinizi düşünüyorum. Halaçoğlunun amacı buydu başkaları ne düşünür bilemiyorum ama bu söylemlerle ne alevilere nede kürtler hizmet ettiğini düşünüyorum.

rynart
10.09.2007, 23:01
Değerli Canlar...

Bu konferansın GÜNDEMİ,
3-) Kürtistan'dır...
Şimdilik bu kadar...
Daha Devam edeceğiz...

Saygılarımızla

EŞİTLİK PARTİSİ

bu tür bir yaklaşımın hayata geçmesi şu fikirin doğmasına neden olacaktır... içinde alevi kelimesinin geçmesinden dolayı denecektir ki aleviler bölücüdür, ve türk düşmanıdır... aleviler asırlardır zulmun kucağında olmuş bir millettir ve sizin bu çağrınız aleviliğin yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kalması anlamına gelmektedir... Ben bir aleviyim, Lakin bir TÜRK üm... kürdüyle, lazıyla, çerekesiyle, ermenisiyle, yahudisiyle... Bu al bayrağın altında yaşayan tüm adem oğluna kardeş gözüyle bakmış bir Türk evladıyım.. ama iş ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast edecek bedbahtların buna teşebbusu halinde cereyan ederse olası bir kürt devletine karşıydım, karşıyım ve karşı olacağım... Bu memleket seneler önce forum sayfalarında ütopik düşler kurarak değil, cepheden cepheye iman gücüyle var edildi... onun içindir ki, memleketin bölünmez bütünlügüne kast edecek her türlü fiile ve tahrike karşı koyacak bir yapı vardır ve yapılar olacaktır...

EŞİTLİK PARTİSİ
10.09.2007, 23:05
Değerli Canlar...

Bizim önerimiz ABD nin kinden tamamen farklı hatta, taban tabana zıt...
Şafilerinki ile asla ve asla bağdaşmaz...ki zaten mukayese edilemez...
Peki neden bu öneri ve KÜRTİSTAN...
Değerli Canlar, Sevgili Dostlar...
Biz solcular ister halklar tarafından, ister emperyalistler tarafından bir sorun gündeme taşınsın, bunu hep halklardan yana çözeriz...
Bu gün kim diyebilir ki bu sorun sadece ve sadece tek taraflı yaratılmıştır...
Ama bizim soruna çözümümüz,
-Tam Bağımsız, kesin bölgesel DESTEK almış, bölgesel destek olduğundan biribirilerine saygılı, ilk evela kendi kültürünü, dilini özgürce konuşan ve yaşayan, hiç bir emperyalist ekonomik baskı ve diğer baskılardan etkilenmeyecek bir DEVLET...Kürtistan...
Bu öneri basit, iyi düşünülmemiş, basit siyasi hesaplarla yapılmış olmadığı aleni...
Peki adı geçen ülkeler ve halkları bunu kabul eder mi...
BATI ASYA ÜLKELERİ BİRLİĞİ...evel emirde bir ekonomik örgüt...düşünün bu bölge DÜNYA hammadesinin neredeyse tamamına yakınını barındırıyor...
Efendim müsade etmezler...
PES doğrusu...SOLCULAR emperyalistlerden İCAZET alarak iş yapacak değil her halde...
Hep söylenir...SOL niye ''güdük...''...
SOL hiç bir zaman güdük değildir...yeni öneri ve HALK desteği alacak YÜREKLİ çözümler önermediği için öyle gözüküyor...
Değerli Canlar,Sevgili Dostlar...
Peki ŞAFİLER ne olacak...ne olacak yerinde duracaklar...
Diğer yandan bu öneri adı geçen ülke halkları arasında uzun zamandan beri TEST edilmiştir...ayrıca biline.
Bu Devletin iç yapısını elbette KÜRTLER belirler...
Biz önce ve sadece bölge HALKINA güveniyoruz...zaten halkların kendi arasında bir sorunu da yoktur...bunuda tekrar edelim ilgili ülkelerde aynı paralelde çalışan arkadaşların bu konuda hem fikirliğidir...
ALEVİLİKLE ilgili hiç kimse bir şey diyemez...demiyorlar da zaten.
Diğer ayrıntıları açıklamaya, devam edeceğiz.
Saygı Ve sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

alevi_che
10.09.2007, 23:16
Değerli Canlar...

Biz solcular ister halklar tarafından, ister emperyalistler tarafından bir sorun gündeme taşınsın, bunu hep halklardan yana çözeriz...
-Tam Bağımsız, kesin bölgesel DESTEK almış, bölgesel destek olduğundan biribirilerine saygılı, ilk evela kendi kültürünü, dilini özgürce konuşan ve yaşayan, hiç bir emperyalist ekonomik baskı ve diğer baskılardan etkilenmeyecek bir DEVLET...Kürtistan...
Bu öneri basit, iyi düşünülmemiş, basit siyasi hesaplarla yapılmış olmadığı aleni...
BATI ASYA ÜLKELERİ BİRLİĞİ...evel emirde bir ekonomik örgüt...düşünün bu bölge DÜNYA hammadesinin neredeyse tamamına yakınını barındırıyor...
PES doğrusu...SOLCULAR emperyalistlerden İCAZET alarak iş yapacak değil her halde...
SOL hiç bir zaman güdük değildir...yeni öneri ve HALK desteği alacak YÜREKLİ çözümler önermediği için öyle gözüküyor...
Diğer yandan bu öneri adı geçen ülke halkları arasında uzun zamandan beri TEST edilmiştir...ayrıca biline.
Biz önce ve sadece bölge HALKINA güveniyoruz...zaten halkların kendi arasında bir sorunu da yoktur...bunuda tekrar edelim ilgili ülkelerde aynı paralelde çalışan arkadaşların bu konuda hem fikirliğidir...
Saygı Ve sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

Değerli abim

Bence yalnış düşünüyorsunuz.Diyelim ki hayaliniz gerçekleşti.Kürdistan diye bir devlet kuruldu.Yönetimi de Kürtlerde.(Halen bu devletin kurulacağı torakları belirtmediniz)

Kürtlerde kendi kanunlarını ve kendi yaşayış biçimlerini yasalaştıracaklar.Peki sonra ne olacak?

Bu memlekette doğduğundan beri yaşayan Kürtler var.Bu memleketten ekmek parası kazanıyor.Aile geçindiriyor.Belki şartları çok iyi olmasada sonuçta bu memlekette çalışıyor.

Peki böyle bir eğilim, sizcede şu anda yaşadığı memleketine karşı yaptığı bir saygısızlık olmaz mı?

Önemli olan birleştirmekse gelin biz aleviler önce kendi aramızda birleşelim.Sonra Kürtlük-Türklük kavramlarını tartışırız.

EŞİTLİK PARTİSİ
10.09.2007, 23:32

Cevaplarda isim, isim belirtmiyoruz özür dileriz...tüm soruları Cevap verilmez bulmuyoruz elbette...
-TÜRKİYE kurulduğun da da dışarıda çok sayıda TÜRK vardı...
-TTK Bşk.nın söylemi ile bizim ki görüldüğü üzere çok farklı
Birlik ve bütünleşme var ayrışma değil...sorunu çözmek ayrışma değildir, sayılmamalıdır.
Bizim önerimiz ülkemize bir hizmettir elbet...böyle anlaşılmalı.
Her çalışma da taraflar vardır...birileri o diyecek diye, bu diyecek diye biz GERÇEKLERİ söylemeten korkarsak...varacağımız sonuç bu olur.
Ha bu gerçekler birilerini rahatsız eder, birilerini mutlu eder...bu da gayet doğal...
Ama ZORLAMA öneri olmaz elbet...bizim önerimiz gayet doğal, bölge ülkerinin kafasını meşgul etmeyecek bir öneri.
Tekrar edelim KÜRTİSTAN'ın sınırlarını yine adı geçen birlik belirler...tabiki Kürtlerin onayı alınarak.
Cevap vermeye devam edeceğiz...
Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

meymane
10.09.2007, 23:33
Değerli Canlar...

Bu konferansın GÜNDEMİ,
3-) Kürtistan'dır...
Şimdilik bu kadar...
Daha Devam edeceğiz...

Saygılarımızla

EŞİTLİK PARTİSİ

bir zamanlar alevileri ataturk kullandi cumhuriyetini kurmasi icin, simdide sunni kurtler kullaniyor kurdistani kurmak icin:sad: dagda olenlerin cogu alevi, sanirim kullanilmaktan cok hoslaniyoruz.
turkiyede kurdistanin kurulmasi cok zor, nedeni kurtlerin cogu istemiyor verilen oylara bakilmasi gerekirse. zaten kurtlerin cogu batida acaba geri daglarina kuru topraklarina donerlermi :biggrin: Diyelim kurdistan kuruldu:no: acaba alevilerin yeri nasil olur? bunun en buyuk ornegi dersime gelen sunni gerilyalardan goruyoruz.
Kurdistani kurmak artik cok gec, wagonu kacirdik arka arkaya artik tren ufukta kayboldu.
Kurdistanin kurulacagi tek bir ulke var oda irak, tabiki amerika isterse bunun icin de bazi arkadaslarin dedigi gibi kurtlerin amarikanin usagini yapmasi lazim niye turkiye yapmiyormu? bence deyer bir kurt ulkesini irakta kurulmasi icin ne kadarda amerikanin cikari olursa olsun zaten amerikanin cikari olmuyan bir ulke varmi?
Bence bir kurt ulkesi kurulmasi lazim eyer gercekten o bolgede baris istiyorsak, cunku kurtler dunyanin en buyuk devketsiz halki, sizce bir ulke kurmaya hakki yokmu ve en buyuk yardimida turkiyenin vermesi lazim cunku turkler kurtlere borclu? sizce turklere en yakin olan halk kurtler deyilmidir? neden bu kadar korkuyorsunuz, bin seneyi asan bereberlik yetmiyormu?

mutlumusuncan
10.09.2007, 23:40
Değerli Canlar...

Saygı Ve sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ
Ayrıntıya gerek yok dostum. Çıkardın ağzındaki bölücülük baklasını.
Senin bu palavralarına Alevilerin inanacağını sanmıyorum.
Aleviler hep mevcut sisteme muhalefet etmişler ama hep birleştirici olmuşlardır.
Bi zahmet adını Alevistan koyalım bu ütopik devletimizin adını.:lol: :lol:

alevi_che
10.09.2007, 23:44

Cevaplarda isim, isim belirtmiyoruz özür dileriz...tüm soruları Cevap verilmez bulmuyoruz elbette...
-TÜRKİYE kurulduğun da da dışarıda çok sayıda TÜRK vardı...
-TTK Bşk.nın söylemi ile bizim ki görüldüğü üzere çok farklı
Birlik ve bütünleşme var ayrışma değil...sorunu çözmek ayrışma değildir, sayılmamalıdır.
Bizim önerimiz ülkemize bir hizmettir elbet...böyle anlaşılmalı.
Her çalışma da taraflar vardır...birileri o diyecek diye, bu diyecek diye biz GERÇEKLERİ söylemeten korkarsak...varacağımız sonuç bu olur.
Ha bu gerçekler birilerini rahatsız eder, birilerini mutlu eder...bu da gayet doğal...
Ama ZORLAMA öneri olmaz elbet...bizim önerimiz gayet doğal, bölge ülkerinin kafasını meşgul etmeyecek bir öneri.
Tekrar edelim KÜRTİSTAN'ın sınırlarını yine adı geçen birlik belirler...tabiki Kürtlerin onayı alınarak.
Cevap vermeye devam edeceğiz...
Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

Değerli Abim

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda dışarıda çok sayıda Türk olmasının sebebi ülkeyi emperyalist güçlerin işgal etmesinden dolayıdır.

Kürtler bu topraklarda işgal halinde mi ki yeni bir devlet kurmak istiyorlar?

Kim ne söylerse söylesin bir Kürt, benim kardeşimdir.Ve asla bir ayrım yapmadım.Belki bazı milliyetçi kesimler bunu yapmış olabilir.Ancak bu genel kanının değişmesini sağlamaz.

kreşmir
11.09.2007, 00:01
emperyalizmin pençesine düşmüş bi ülke yerine bağımsız ve sosyalist on ülke isterim....bu konu sizleri bayağı bi açmış anlaşılan....

sayılan ülkelerde yaşayan halkın bağımsızlığını neden kendi tekelinize indiriyorsunuz ki....bi halkın kaderini hangi hakla siz belirleyebiliyorsunuz ki....

bu ülkede çok konuşanın değil çok iş yapanın sözü geçer....
amerikanının altında yaşayan ülkemizin sevgili insanları bigün kurulacak bu ülkeye sizleride bekleriz.....yoksa böyle yaşamak hoşunuzamı gidiyor....

buna değil baskıya sömüreye karşı ol....buna değil dayatmaya karşı ol.....buna değil halkların kardeşliğine ve halklara saygılı ol....buna değil başımızdakilre karşı ol....

gerisi gelir o zaman güzel günler bulur bizleri o zaman.....

saygılarımla.....

alevi_che
11.09.2007, 00:09
*Emperyalimin kucağına düşmüş bir ülke istememek, Bu ülkeyi bölüp yeni bir devlet kurmak anlamına gelmez.

Madem istemiyorsunuz.O zaman gelin bu ülkede birlikte Emperyalizme bir dur diyelim.

Bu yazıları yazıpta sonra bize neden bölücü diyorlar,,, diye sormayın... Bütün sonuçları kendiniz yaratıyorsunuz.Aksi bir durum olduğunda karşınızdakini milliyetçilikle veya faşistlikle suçluyorsunuz.Bakıyorum işin kolay tarafını çabucak bulmuşsunuz.

Bir çözüm istiyorsanız, önce kendi eleştirinizi yapmayı öğrenin.

kreşmir
11.09.2007, 00:18
ben kendimi biliyorum ve bölücü değilim diyebilirim....ben yapıcı bi insanım....kimse haybeden bi ülke yaratmak istemez....koşullar neyi gerektiriyorsa o olur....emperyalizm ve manda bu ülkeden gitmeden bu ülke sağlam kalmaz.

gücün bizde olduğunun bende farkındayım....ben böldürmem diyorsan ben tam bağımsızlık için ölürüm de diyen de olacaksın...

ülkeyi böldürmem havasında üstünüze yok başka durumlarda ise yeterli değilsiniz....çığırtkanlık yapmak yerine objektif olup hayatı görün....

saygılarımla.....

alevi_che
11.09.2007, 00:22
Ben çığırtkanlık yapmıyorum....

Mustafa Kemal in bana emanet ettiği bu topraklara sahip çıkıyorum...

kreşmir
11.09.2007, 00:25
bravo öyle devam et.....

alevi_che
11.09.2007, 00:35
***Elbette böyle devam edicem***

Bu topraklar kolay kazanılmadı...

Oturduğun yerden bir şeyler yazmak kolay...

Atatürk bu ülkeyi biz gençlere emanet etti.Bende sonuna kadar sahip çıkıcam ve onun varlığını hep sürdürücem.

Ben Komünistim.

Düşüncelerim sizin gibi bölmeye yönelik değil,birleştirmeye yöneliktir.

vitamin
11.09.2007, 00:53
bende böyle bişeyin olmaması için elimden geleni yapmaya hazırım

pazarcıklı
11.09.2007, 01:01
25. Tecrübelerimize göre PKK hakkında mesajlarda tamamen kaos oluşmaktadır, bu nedenle forumda PKK hakkında yorum yazmak genel olarak yasaktır, yorumun içeriği önemli değildir, olumlu veya olumsuz yorumların tümünü sansürlemek zorundayız. Seviyeli biçimde tartışmalar, hoşgörü ile karşılanabilir.

yazıları okudum sanırım gene tartışma yanlış yelere doğru kaymış durumda...ortada bir sorun varsa bunu tek taraflı aramak en başta yapılan bir hata olur...ülkemizde malesef kürt vatandaşların karşılaştığı zorluklar, baskılar herzaman oldu bunu kabul etmemek inandırıcı olmaz...herkes gibi eşit haklara sadece kağıt üzerinde sahip gözüküldü vs vs sonuçta bu günlere gelindi...

uzun lafın kısası herkes gibi kürtlere de eşit haklar pratikte sağlanmalı bu çok önemli...bunu alevi felsefesiyle yetişmiş biri olarak canı gönülden istiyorum...ama hiç bir sorun öldürerek çözülmeye çalışılmamalı...iki taraftan da ölen insanlar bizleriz malesef...sorunlarımızı demokratik yollardan çözmek, birlik olabilmek,kardeşçe yaşayabilmek insana yakışandır bence...

terranova
11.09.2007, 01:57
Değerli Canlar...

EŞİTLİK PARTİSİ
FASIST OLMAYI SECMIS KURDLERE BILDIRI:

madde 1:
ALEVI`likte fasizme yer yoktur..
madde 2:
kurd devleti kuzey irakta mevcuttur zaten,ilerde tanicak pek cok ulke muhtemelen..ayrica zenginde petrol yataklarina sahip neyinize yetmiyor bir devlet?gozunuz doysun.
madde3:
simdiye kadar kuracaksaniz kursaydiniz ama olmuyor iste savasip kurmaniz lazim,ve karsinizda ki ulke ,ne tamil gerilalariyla savasan srilanka ne de 400 askerin devrime yeltendigi contra gerillalarin nikaragua`si,karsinizda dunyanin sayili askeri gucune sahip guclu bir ulke..T.C.var
kime toprak vermis size verecek?
gucunuz yetiyor ise alin.yetmiyorsa ugrasmayin.ki yetmedigi de acik.
madde4:
ozaman cerkezistan kurulsun, sonra lazistan hatta guneydeki araplar fellahistani kursun suriyeye katilsin:)
madde:5
TC de her turlu hakkiniz var artik.yedigin tabaga pislememelisin,..bunu sevgili hataylilardan ornek al..istiyor isen hali hazirdaki kurdistana git genc bir ulkenin gelismesine yardim et.
madde 6:
fasizm bir hastaliktir. hepimiz ayni yere gidecez,herkez olcusunu bilsin, unutma bizim dinimizde bu tur savasa yer yoktur!!
madde 7:
ABD,iran, suriye ,turkiye, israil hic bir ulke turkiye icinde bir kurdustana sicak bakmiyor bakmicakta yani anlicaniz turkiyenin ucte birini hayal urunu haritada gostermisiniz,iran hatta suriyeden parca var, bari butun dunyayi alin be siz neymissiniz?
madde8:
simdi suyunuz var keban iklimi bile degistirdi koylere donun tarim yapin zengin olun.yahudileri ornek alin , akilli insanlar para ile dunyayai isgal edeceklerini biliyorlardi..
ACI GERCEKLER:
kavramlara takilmissiniz biz azinlik deiliz diyorsunuz, tamam ulussunuz kardesim ama dunyada devleti olmayan en buyuk ulustunuz ,simdi var devletiniz, ama bunun sucunu birazda kendinizde arayin,madem 35 milyon nufusunuz var pkk ordunuz ise 5 bin gerillaniz beni gulduruyor madem 35 milyonluk bir ulussunuz neden bu ordu bukadar kucuk, 5 bin militan kimle savasiyor bunun adi kancik savasidir terordur,eger bir ulus devlet istiyorsa top yekun, sende dahil, foruma yazacagina daga cikarsin.
oldurulen adamlar bizim komuslarimiz akrabalarimiz, arkadaslarimiz, buna hakkiniz yok...TC ile anlasamiyorsaniz gidin kuzey iraktaki kurdistana ve ordan surdurun mucadelenizi bu tarz deil..

İliryali
11.09.2007, 02:08
Değerli Canlar;

"Eşitlik Partisi" rumuzlu dostumuzu gerçekten anlamaya çalışıyorum. Amacım hiç bir zaman kendisini rencide etmek değil. Cahilliğimden olsa gerek, anlamaya çalıştıkça daha da kafam karışmakta. Cahilliğimin yanı sıra kullanmış olduğu üslubun biraz ajitasyon yönünün fazla olması da anlamamı engelliyor olabilir.
Çünkü, dostumuz "biz biliyoruz", "bizi bilenler anlar", "Test edilmiştir" türü kelimeler kullanmaktadır. Benim anlamadığım tamam da nedir bu öneri, bu önerinin maddi dayanağı var mıdır? Adı geçen ülkelerin yönetimiyle görüşülüp uzlaşma sağlanmıştır, yoksa halklarına bu öneri götürülmüş de büyük çoğunluk kabulmu etmiştir? Gerçekten merak ediyorum.
Ayrıca daha önce sorduğum hiç bir sorunun cevabını almış da değilim. Yazılardan çıkarabildiğim, bol bol ajitasyondur. Kendi içerisinde çelişkilerle doludur. Kullanılan terimlerin içleri doldurulmamış, birbirine zıt terimlerdir.

Kurulacak devletin ismi "Kürtistan" olarak belirlenmiş, yani milliyet esasında örgütlenme sözkonusu.Diğer yandan ise, "Şafi Kürtler" bu milli devletin dışında.
Kurulacak bu devletin yapısını "Kürtler" belirler deniyor, arkasından "yerini bu birlik belirler" denerek çelişki yaratılıyor. Kendi kaderini başka Devletlerin eline bırakan bir ulus ne kadar anti-emperyalist olur, bunu anlamakta zorlanıyorum.

"Batı Asya Ülkeleri Birliği" içersinde sayılan devletler, bırakın birlik oluşturmayı, birbirleriyle Ticaret bile yapmıyorlar. Hatta, birbirlerine karşı düşmanca tavır içerisindeler. Böyle devletler nasıl bir birlik oluşturacaklar. Arkadaşımız detaylı açıklamadığından,"test edildi" ve yol katedildi, "bunu bugünden görmekteyiz","ayrıca biline"türünden kesin cümleler kurunca farklı bir dünyada mı yaşıyorum diye kendime sormadan edemedim.

Dostumuz, o kadar kesin konuşuyor ki, bu "Batı Asya Ülkeleri Birliği"nin oluşmasının objektif şartları oluşmuş,"Tek eksiğimiz olan ALEVİLİK İLKELERİ ve ALEVİ Liderliği artık hayata geçmiştir" diyerek subjektif şartlarının da oluştuğunu ve artık bütün işin "Ankara Konferansı"nda hal olacağını söyler gibi. Yahut ben öyle algılıyorum. Böylece, bir şeyi daha algılıyorum, "Kürtistan" her ne kadar milliyet temelinde bir devletmiş gibi adlandırılsa da, esasında "Alevi"lik temelinde bir devlet. Yalnız, "Alevilik İlkeleri"ni hayata geçiren bu "Alevi Liderliği",sayılan devletler içerisindeki Hiristiyan, Sünni İslam, Sii İslam inancındaki halkları nasıl ikna edebilmişlerdir, doğrusu merak ediyorum.

Ayrıca, kurulacak devletin veya en azından "öncü partisi"olan "Eşitlik Partisi" kendisini "solcu" olarak gördüğünü ifade ediyor. Yine burada anlayamadığım bir şey var. Solcu da, nasıl bir solculuk. "Sosyal-demokrat" mı? Avrupa'daki "Sosyalistler" gibi bir solcu mu? Marksist temelde bir solculuk mu?
Doğrusu, yazdıklarından buna da bir cevap almış değilim.

Neden bu kadar üzerinde durduğuma gelince;
Dostumuzun, bu kadar kesin konuşması ve her şeyin olup bittiğine işaret etmesi -en azından ben öyle algıladım-, bu ülkede yaşayan, çevresine kendi çapında ilgi besleyen biri olarak merakımı çekti.

Daha önce de belirttiğim gibi, gerçekten anlamak istediğimden soruyorum. Çünkü, bu kadar ilginç bir görüşle daha önceden hiç ama hiç karşılaşmadım. Eğer, yeni bir dünya düzeni kuruluyorsa, yaşadığım ülke Türkiye bu "ülkeler birliği"nin içinde yer alıyorsa, insan olarak bunu bilip, öğrenmek zorunda hissediyorum kendimi.

Saygılarımla

cemalettin
11.09.2007, 08:10
Ben anlamadım ya şimdi bu ön asya devletleri avrupa birliği gibi ekonomik beraberlik mi yoksa bunların birleşmesinden olacak devletin ismi kürtistan mı ayrıca neden kürtistan bunu kaç milyon insan kabul edecek ?

beraberliğin sebebi,bu ülkelerin toprakları kendilerine fazla geldiğinden bir kısmını bağışlayıp yeni ve ap ayrı bir devlet kurarak işlerini kolaylaştırmaktır.
birleşip tek devlet gibi yaşamaktan daha kolaydır,küçük küçük bir çok devlet
halinde olmak.
daha çabuk yutulur ve hazmolur.
hazımdan sonraki hali de malumdur her halde....

cemalettin
11.09.2007, 08:26
Değerli Canlar...

Saygı Ve sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

amerika isteklerini gerçekleştirmek için bir "A" planı yaptı ise bu düşünceler de sanki amerika'nın "B"planı gibi.
"sol" maalesef güdük bırakılmıştır,bu tip düşünceleri ortaya koyan bir anlayış güdük olmasa mı idi!!!
Alevilik inanç ve anlayışı bu tip düşüncelere katılır ise,alevilik bu tip davranışlara maske edilir ise,toplumumuzda inançlar nedeniyle oluşmuş farklılıkların en azından azaltılması ve hoşgörü ile birliğin sağlanması için
uğraşan ve uğraşacak kişilere ve fikirlere artık hiç kimseler inanmaz olur.
böyle düşünceler sadece ayrılık,kavga ve sonunda hüsran getirir.

YAZIK OLUR BU MİLLETE,LÜTFEN AYRIMCI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLALIM...

CeZaM
11.09.2007, 08:28
Bence bu kuyudaki taşı kimse çıkaramaz; baya ağır gelir kişileri bu taşın altında bırakabilir. Fazla yoruma gerek yok...

turk3458
11.09.2007, 08:36
bir zamanlar alevileri ataturk kullandi cumhuriyetini kurmasi icin, simdide sunni kurtler kullaniyor kurdistani kurmak icin:sad: dagda olenlerin cogu alevi, sanirim kullanilmaktan cok hoslaniyoruz.
turkiyede kurdistanin kurulmasi cok zor, nedeni kurtlerin cogu istemiyor verilen oylara bakilmasi gerekirse. zaten kurtlerin cogu batida acaba geri daglarina kuru topraklarina donerlermi :biggrin: Diyelim kurdistan kuruldu:no: acaba alevilerin yeri nasil olur? bunun en buyuk ornegi dersime gelen sunni gerilyalardan goruyoruz.
Kurdistani kurmak artik cok gec, wagonu kacirdik arka arkaya artik tren ufukta kayboldu.
Kurdistanin kurulacagi tek bir ulke var oda irak, tabiki amerika isterse bunun icin de bazi arkadaslarin dedigi gibi kurtlerin amarikanin usagini yapmasi lazim niye turkiye yapmiyormu? bence deyer bir kurt ulkesini irakta kurulmasi icin ne kadarda amerikanin cikari olursa olsun zaten amerikanin cikari olmuyan bir ulke varmi?
Bence bir kurt ulkesi kurulmasi lazim eyer gercekten o bolgede baris istiyorsak, cunku kurtler dunyanin en buyuk devketsiz halki, sizce bir ulke kurmaya hakki yokmu ve en buyuk yardimida turkiyenin vermesi lazim cunku turkler kurtlere borclu? sizce turklere en yakin olan halk kurtler deyilmidir? neden bu kadar korkuyorsunuz, bin seneyi asan bereberlik yetmiyormu?

toplum birlik bilincini kazanamazsak arada yok olup gideceğiz öyle. BİR ZAMANLAR OSMANLININ KÜRTLERİ KULLANARAK ALEVİLERİ KATLETMESİ GİBİ. Daha onlarıda unutmadık şimdi oturmuş kürtlerle kürtistanı tartışıyoruz. İlginç

mutlumusuncan
11.09.2007, 08:42
amerika isteklerini gerçekleştirmek için bir "A" planı yaptı ise bu düşünceler de sanki amerika'nın "B"planı gibi.
"sol" maalesef güdük bırakılmıştır,bu tip düşünceleri ortaya koyan bir anlayış güdük olmasa mı idi!!!
Alevilik inanç ve anlayışı bu tip düşüncelere katılır ise,alevilik bu tip davranışlara maske edilir ise,toplumumuzda inançlar nedeniyle oluşmuş farklılıkların en azından azaltılması ve hoşgörü ile birliğin sağlanması için
uğraşan ve uğraşacak kişilere ve fikirlere artık hiç kimseler inanmaz olur.
böyle düşünceler sadece ayrılık,kavga ve sonunda hüsran getirir.

YAZIK OLUR BU MİLLETE,LÜTFEN AYRIMCI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLALIM...

Merak etmeyin bu bölücülere papuç bırakmayacağız. Bu ülke sanal ortamlarda hayal ürünleri ortaya sürülerek kurulmadı. O şekilde de yıkılamaz. Siz bakmayın bunların Alevileri hedef tahtası haline getirmeye çalıştığına. Aleviler bu ülkenin kurulmasından tutunda ayakta durmasına kadar en büyük desteği sağlamıştır.
Evet, inançlarımızı yaşamıyoruz belki tamam olarak ama hakkımızda fetvalar edilmiyor. Kimse sen Alevisin sen Kürtsün demiyor.
İnançlarımız konusundaki eksikliği hep devletin bir eksikliği olarak gördük. Öyle görmeye de devam edip haklarımız söke söke alacağız. Alevilik ne bir siyasi akım ne de bunların pis emellerinize alet olacak kadar ucuzdur.
Kusura bakmayın kendi ülkemde kendi ülkemin bölünme planları yapılırken aman biz Aleviyiz ne de olsa hoş görülüyüz. Ne derlerse desinler diyemezdim.

EŞİTLİK PARTİSİ
11.09.2007, 08:42
Değerli canlar...

Biz sorunu kabul ediyoruz ve bize göre net şekilde çözüm önerisi getiriyoruz...
Ha birileri çıkar bakın biz şunu, bunu yaptık...onun için bu çözüm önerileri gelmeye başladı der, diyebilir...
Önerimize dikkat ettiyseniz burada ALEVİLER,-Gerçi kimsenin haddi değilde...- kullanılmıyor, bilakis düşünsel ve eylemsel LİDERLİĞİ alıyor...bu ilke bizim değiştirilemez, olmazsa olmaz yaşam tarzımızdır.
ALEVİ liderliğinin maddi temeli bırakın bu sorunun çözümünde, 1.500.000.000.İSLAM aleminde zaten anılmaya başlandı...burada SURİYE öne geçmek istiyor, oda kültürel alt yapısı yok..ama TÜRKİYE Aleviliğinin her alanda alt yapısı mevcuttur...
Tekrarlayalım ki ve artık ret edilemez şekilde ortadadır ki, TÜRKİYE CUMHURİYETİ,
-Mustafa Kemal ATATÜRK
-Diyap AĞA
-Cemalettin ÇELEBİ...önderlerimiz tarafından kurulmuştur...kimseyi bu KURUCU belgeye ortak etmeyiz...bu da böyle biline, zaten sorun bu KURUCULUK türlü ayak oyunlarıyla alındığındır ki bu gün ALEVİLER bu durumdadır...
Tabi konumuz bu değil...
Biz aklımızı peynir ekmeklemi yedik ki,kendi kurduğumuz DEVLETİ bölelim...bu tür suçlamalar, dar görüşlülüktür, kafaları kuma gömmektir...dahası ABD-AB ortak propagandasıdır...bu propagandanın en güzel örneğini AFAGNAİSTAN'da eylemsel olarak yaşıyoruz...
-ABD tarafından kurulan EL-KAİDE...güya ABD ye karşı...
Diğer bir örnek,ABD Saddam'a karşıydı...
Buradan nereye varıyoruz...biz ne böyle bir şeyin içerisinde oluruz, ne de tüm zamanlarda bunu bize yaptırabilirler...buda ALEVİLİĞİ anlama eksikliği sanıyorum...
Lütfen,BÖLÜCÜLÜK...basit tanımını bu tartışma içerisine almayalım...çunki maddi temelsiz...
Bu çerçevede de ATATÜRK bakış açısında da çarpıtma var...
İşte bu nedenledirki ŞAFİLERİ tüm bu işlemler ve önerilerden ayrı tutuyoruz...
KÜRTLERİ tek parti hegemonyası altına almak, olmadı... olamadı...artık hiç olmayacak...
Oylarımızı alarak, bizim resmi desteğimizi alarak parlamentoda olanların son şansıydı...ama öngörümüzde yanılmadık...AKP kuyrukçuluğu yada UÇ açıklamalar başladı...hemde bu açıklamalar ŞAFİ taktiğinin ilginç örneği...
ALEVİ Sabahat TUNCEL'e yaptırılıyor...işte kullanma ve kullanılma...ki bu arkadaşın hukuksal durumu belli...bu küçük ayrıntı bile bize yetiyor...
Değerli Canlar şu ana kadar ki tespitlere ana başlıklar halinde cevap vermeye çalıştık...tabii ki herkesin hemen EVET demesini beklemiyoruz...farkılı farklı görüşlerin,şiddetle karşı çıkmanın...olması gayet doğal...
Evet BATI ASYA BİRLİĞİ kurulacaktır...akibinde KÜRTİSTAN...
Net şekilde belirtelim...
Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

cemalettin
11.09.2007, 08:50
"şeytan ile sofraya oturacak isen kaşığının sapı uzun olsun"

rynart
11.09.2007, 09:11
vallahi güzel can şunu tekrar beyan edeyim Bu memleket doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine PC arkasından iletiler yazarak kazanılmadı... Bu memlekette yedi düvel eşkiyası harp tuttu ve yoktan bir hayat var edildi. misal çanakkale ve koyun koyuna yatan yüzlerce vatan evladı... sanıyormusunuz ki hepsi bir mezhepten bir dinden yada bir karından... onun içindir ki toprak altında bile kardeş olan bu ülke sınırlarını bölmeye parçalamaya hiç bir şerri gücün teşebbüsü söz konusu olamaz... korumakla yukumlu gerekli mercilerimiz mevcuttur, gerekli mercilere seve seve kol kanat gerecek iman gücü de Türk milletinde mevcuttur...

EŞİTLİK PARTİSİ
11.09.2007, 09:14
Sn.cemalettin...

Dünya küçük...hani bir halk deyimi vardır...biz dokuz kardeşiz, bir birimizi tanırız...
Evet kardeşlik bildiğiniz üzere artık LAFLA olmuyor...
Şahsınızı aşağıda belirteceklerimizden veraste tutarak...

Yıllardır ALEVİLERİN neden geri plana itildiğini artık anlıyoruz...
-Sakın şunu söyleme ASARLAR...
-Sakın bunu yapma KESERLER...
Ha... hakkınımı arayacak...BÖLÜCÜK,Anarşistlik...olamdı Ana-Bacı hikayesi...
Tarihte örnekleride vardı bu, asarların, keserlerin...öyle SİNSİ bir PLAN uyguladı ki,
Hep bu olaylara ağladık...dövündük, ''anma...'' adına,kalplerimize KORKU indirlmeye çalışıldı...
SUSMA-SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK...ne güzel bir slogan...
ŞEYTAN BUNUN NERESİNDE...
Tekrar edelim...
ALEVİLER,MASKELİ BALODA,ŞEYTANLA DANS ETMEYİ...öğrendi, öğrendi...ama ne bedeller ödedi...
Evet BATI ASYA BİRLİĞİ KURULACAK...akibinde Kürtistan...
Bu ne ABD nin, ne AB nin, ne de G-8 Üyesi diğer ülkelerin...
ALEVİLİK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİDİR...diyen EŞİTLİK PARTİSİ nin...A planı...daha çok planlarımız var.
Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

cemalettin
11.09.2007, 09:49
[QUOTE=EŞİTLİK PARTİSİ;493296]
ALEVİLİK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİDİR...

hiç kimse kusura bakmasın ya,

hangi düşünce sisteminde dini motifler ile birleşmiş "cem"vardır ki resmen bir dini törendir.
hangi düşünce sisteminde insanların hayatları alevilik gibi bir yol ile düzenlenmeye çalışılır ?
hangi düşünce sisteminde bir dini tören ile kişiler topluma intisap eder,gereğinde dara durur/çekilir,lüzumu halinde düşkün eylenir?
hangi düşünce sistemi "iyi insan olmak"tan veya yoldan şaşmaktan dolayı
böyle uyarır,ceza verir?

Alevilikte her halde pek çok felsefi anlayışlar vardır fakat ana hatları ile bir inançtır.
ne siyahtır ne de beyaz."gri "ve tonlarını barındırır.
insanlarının uygulamaları,kendilerinden yapılması/yapılmaması istenenler
din-lerde istenenlerden pek uzak değildir ve çoğu da dine dayanır.
din dışı kabul etmek isteyenler ya bazı inançlardaki insanlar tarafından bozulmuş anlayışlardan/uygulamalardan yılmışlar ve uzak durmak istemişlerdir ki samimidirler.ya da kendilerini din dışı/ateist kabul eden ve kurulu bir düzen/toplum içerisinde de bulunmak isteyenler/sığınanlardır.
çünkü kendilerine elverişli "hoşgörü"ortamı alevilikte mevcuttur.

ortaya bir fikir konacak veya bir şey yapılacak ise ve bu eylemler bir camia içerisinde olacak ise,bu tip davranışlarda bulunacak kişilerin yaptıklarından/söylediklerinden dolayı toplumun zarar görmeyeceğinden emin olması ve zarar verici durumlardan kaçınması gerektir kanısındayım.

Alevi-leri ve Alevi-liği tanımak,bilmek isteyen bir kişi ortama girdiğinde karşısına çıkacak söylemler,yazılar bilhassa ilk intibada en azından olumlu olmalıdır.
var ise önyargıları,hataları görmeleri ve doğruyu öğrenmeleri gerektir.
mevcut durumda,hangi inançtan olur ise olsun,halkını ve devletini seven bir kişi maalesef nefret duygularına kapılabilecektir ve zamanında duymuş olduğu hurafelerin doğru olduğunu sanabilecektir.
yazıktır.

bazı fikirler o fikirlere yakın kişilere aktarılabilir,üzerinde tartışılabilir lakin bunun yolu "mesajlaşma/özel görüşme"olur ise daha doğru ve faydalı olur sanmaktayım.
en azından hatalar var ise tekrarından veya hatada ısrardan korunulmuş olur...

Main
11.09.2007, 10:14
Bende lazım laz devleti kuracağım...hani halkların kardeşliği,nerde eşitlik.
Devlet kuruyorsun eşitsizlikle başlıyorsun işe adında eşitlik partisi senin samimiyetine inan mıyorum? Yada sen ne dediğini bilmiyorsun bi kavram kargaşası içindesin.Ayrıca biz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyız ve bu vatandaşlık hakkıyla birlikte her türlü haktan yararlanma hakkınada sahibiz.Eğer amacın siyonizme hizmet etmekse ona bişey diyemem,böyle devam edersen çok başarılı olursun emin ol ki doğru yoldasın..

Seyduna
11.09.2007, 10:17
Ben daha onceden de sorulan bir soru sormak istiyorum.

Diyelim ki gercekten bu konuyu tartismaya deger bulduk, devlet kurulacak diyelim. Bu devletin sinirlari nerelere kadar olacaktir?
Madem kurtlerin de kendilerine ayri bir devletleri olacak bu sinirlar icerisinde yasayan Turkler gibi diger halklar ne olacak? Beraberce yasasinlar deiyemezsiniz, sonucta bu devletin kurulma amacini da beraber yasamayamamadan geldigini iddia ediyorsak. Sonra bu sinirlar disinda kalan mesela Istanbul'da bulunan Kurt olan insanlar buralardaki mallarini mulklerini birakip gidecekler mi bu yeni ulkeye? Yoksa bu yeni Kurdistan Istanbul'u da mi kapsiyor :) Kalamalarina da hos gozle bakilmaz ne de olsa. Bu sekilde kesin ayrimlar nasil yapilacak ?

enisakyuz
11.09.2007, 10:37
Canlar, 1789'da çıkan milliyetçilik akımının amacı neydi? Her millet kendi kurtuluşunu sağlıyarak demokrasiye ulaşacak. Zamanın imparatorlukları için olduçka mantıklı bir çözümdü.

Fakat günümüzde, ulus-devlet modelinin ne gibi bir avantajı olacak ki? Ne yani, Kürt halkı, sadece(!) Kürtlerin bulunduğu devleti olunca kendisini daha iyi mi yönetebilecek? Tamamdır, şu anki devletin "üniter Türk devleti" anlayışına karşılık bir Kürt özgürlük mücadelesinin doğmasını anlıyabiliyorum. Fakat Eşitlik Partisi rumuzlu arkadaşımızın bahsettiği, yeni kurulan bir düzenle ilgili.

Bu durumda benim de sorularım olacak.. Tek bir ulusun bulunduğu sınırlardan oluşan devlette halk kendisini daha iyi mi ifade edecek? Bu kurulan devlette tek bir düşünce mi hakim olacak? Bu devletteki düşünen insanlar, diğer devletlerdeki aynı düşünceye sahip insanlarla bir hareket etse, kendilerini daha iyi ifade edemezler mi? Sizce ulus mu önemlidir siyasette, fikir mi?

Bu sorularımın karşıtı olarak, SSCB tarzı bir monarşiyi savunduğumu düşünebilirsiniz. Çünkü sınırları olmayan bir toplum istiyorum. Fakat, lütfen arkadaşlar, bakın Latin Amerika'ya... Tabandan yukarı sosyalist demokrasi fikri ne de güzel olgunlaşıyor o topraklarda. Dünya sosyalist hareketleriyle bu kadar mı kopuğuz? Neden ileri tarihli bir düzen planladığımızda hâlâ bugünkü korkularımızı esas alıyoruz?

horasan66
11.09.2007, 10:39
kısa ve öz konuşacağım. Arkadaşım kürdistanı duymak bile beni rahatsız ediyor. biz kürtleri kardeşimiz bildik her zaman da yanlarında olduk ama bu ülkeyi bölmeyi düşünenin (ki sen kendi içinde kürtleride bölüyorsun.) her zaman karşındayız en azından kendi adıma

huseyn
11.09.2007, 10:58
Değerli Canlar...

Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

merhabalar...

"yazınızda halklar üzerindeki tek parti hegemonyasını savunmak o halka mensup insanları tek düze kabul etmektir" deniliyor ve aynı yazıda "biz kürt tanımında şafileri kürt olarak kabul etmiyor onları dışarda tutuyoruz" yazmakta;
1; şafi kürtleri kürt olarak kabul etmeyerek kürtleri tek düzeliğe itmiyor musunuz?
2; şafi kürtleri kürt saymıyor, dışarda tutuyoruz anlayışını neye dayanarak yapıyorsunuz?
3; bir halkı diğerinden ayırma yetkisini kimden alıyorsunuz?
4; her halkın kendi kaderini tayin etme hakkından doğan egemenliği ve devlet kurma hakkını kendinize göre kullandığınızı (diğer kütrleri dışlayarak) anlayamadınız mı? bir halkın kurtuluşu o halka mensup tüm insanları kapsar. bugün türkiyede devrim yapıldığı zaman (yada başka bir yerde diyelim türkiye bir örnektir) bu devrimden sadece türkler mi yararlanacak? diğer halklar (gürcüler, lazlar, çerkeşler...) yararlanamayacak mı?
5; kurulacak kürdistanda dışladığınız kürtlerin rolü ne olacak? onlarda yarın bağımsızlık istediğinde bugünkü gibi bölücülükle mi suçlanacak?
6; kuracağınız kürdistanda (batı asya ülkeler birliğine göre) daha önceden bu ülke için mücadele ve bedeller ödemiş ama sizin dışladığınız insanlar ne olacak?

EŞİTLİK PARTİSİ
11.09.2007, 11:26

-Devletin nasıl kurulabileceğine ilşkin tezimizi belirttik...
-Diğer ayrıntılarla ilgili kararı elbette KÜRT HALKI verir...bunu tartışmak bile yersiz...
-Tezimizde ÇELİŞKİ yok...KÜRTLER içersinden ŞAFİLER çıktığında...tek düzelik olmaz...
Bu tez bir DAYATMA değildir...
Dikkat ederseniz Tüzel kişilik adına yazıyoruz...TEK DÜZE bir tabandan bu tüzel kişilik oluşmuyor her halde...
BATI ASYANIN KENDİNE ÖZGÜ YAPISINI,...dünyanın diğer bölgeleriyle bire bir örtüştüremezsiniz...GENEL,Sol ilkler hariç tabi...
Bu tez DÜNYA'da ilk kez,Tam Bağımsız KÜRT HALKI adına yapılmıştır...hiç bir soru bırakmayacak şekilde konu açıktır...
KÜRTLERİN Sınıfsal açıdan durumları belli...
Burada ALEVİLİĞİ ve diğer etnik oluşumları tartışmıyoruz...
Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

huseyn
11.09.2007, 11:32
tezinize göre kurulacak kürdistanda sınıf mücadelesi verecek insanlar da bölücülükle suçlanacak mı?

ahmetfikret
11.09.2007, 11:53
Arkadaşlar hepinize tesekkür ederim, burada bu güzel ülkemizi bölmek isteyenlere verdiginiz cevaplarla aleviligin ne oldugunu birkez daha gösterdiniz. ben aleviligi sunni arkadaslarıma böyle anlattım öyle oldugunu görünce gurur duydum. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere ilk cevabı alevilerin verecegini unutmayalım.

Garaoglan
11.09.2007, 11:59
simdi sevgili esitlik partisi abem

gusuruma bahma ben cahelem öyle bolitigha molithiga islerden peh cahmam
sizler gadar ahlim ermez böylen islere

farz edelimki ben 6 yasinda bi cocuhum

simdi ben sana ne anladimi önce bi anlatiyim
ondan sonra yazan tamammi abem

simdi senin bi kocaman tarlan var icindede bi güzel eving
3-5 coluk cocuh gecinip giding icinde is bulursang calisiyong is bulmazsan
konudan komsudan borc aling
elingde olan bi eving bide dedenden kalma tarlang

simdi bi gün ali amca geliyo bi gün veli amca diger bi gün mehmet amca
elingdeki olan tarlaya göz dikiyi ve sana diyoki o tarla dedelerimin tarlasiydi
senin dedeng onu zorbalihla dedemin elinden almistir ve üzerine konmustur !!

eh sonrada sen diyecengmiki he he haklisiniz bu tarla sizing hakkiniz
tarlayi vermem ama tarlanin bi kösesi sizingdir alin helal olsun

tamam siz verdigiz tarlanin bi ucundan sonra mehmet dayi geliyi
ya aliye veringde bana nie vermiying o eviying oldugu yerde benim dedemin yeriydi

tabi sen eyi niyetli olduyung icin mehmet amcayada evini verecehsing

e simdi cocuhlarin sana demeyecehmi esitlik partisi

"-babom tarlayi verding , evide verding biz ne poh yiyacaz ??
-sen ne bicim babosun bizi ac birahing konuya komsuya rezil eding ?
-bugün tarlaya eve göz dihtiler yarin böön tavumuza inegimize göz dikecehler

e abem simdi affedersin cahil adamim ama sen hele bi söyle dogrimi anlamisem?

dogru anlamissam saaaa zahmet sen bi hele adiresi ver
o senin oturdugun eving tapusu evvelden bizzimmis
ben yarin gelem tapuyu üzerime gecirem oldumu abem

:clown: :clown: :clown:

CeZaM
11.09.2007, 12:02
Aklıma gelmişken birşeyi bende belirtmek istiyorum. Abdullah Ocalan'da Demokratik Konfederalizm tezini savunmuştur. Teorik olarak belirttiklerinizin hepsini o da söylemişti. Demokratik Konfederalizm adı altında aynen sizin düşüncelerinizi belirtmişti!. Yoksa ondan kopya mı çekiyorsunuz Sayın Eşitlik Partisi?.

dervişcemçiçek
11.09.2007, 12:09
sevgli can
emin ol türkiye'nin bölünmesini hiç bir alevi tasvip etmedigi gibi şiddetle karşı cıkar.lütfen mantıklı ol.

Labrys
11.09.2007, 12:22
zamanında musul kerkük süleymaniye verilmemiş olsaydı bu tartışmaların hiçbiri olmazdı, yerel halk doğal kaynaklardan maddi ve manevi olarak refaha kavuşur ve kimsede halinden şikayetci olmıyacağı için bu tarz söylemlerde kesinlikle olmazdı. ahhh ağhhhh!!! o kadar savaş o kadar şehit ver o kadar didin o kadar çabala sonra kalk bu üç vilayeti ver... en büyük hatamızmış şimdi farkediliyor.
herkez o bölge için kendine göre strateji belirliyor, kafasına göre birlik kuruyor ve kafasından uydurduğu o birliğe bide ülke oluşturtturuyor! amman ne güzel be...

iyi o zaman bende musulu kerküğü süleymaniyeyi türkiye sınırları içersinde görmek istiyorum, işte o zaman bölge halkı bak nasıl refaha kavuşuyo seyret sen. zamanında ATATÜRK ünde söylediği gibi;

“Hep kabul ettiğimiz esaslardan birisi ve belki birincisi olan hudut meselesi
tayin ve tespit edilirken, hudud-u millîmiz, İskenderun’un cenubundan
(güneyinden) geçer, şarka doğru uzanarak Musul’u, Süleymaniye’yi,
Kerkük’ü ihtiva eder.
İşte hudud-u millîmiz budur dedik!”
Mustafa Kemal Atatürk

LaDY
11.09.2007, 12:23
Değerli Canlar...

Saygı ve Sevgilerimizle

EŞİTLİK PARTİSİ

pardon da neyi tartışıyoruz. T.C.'yi bölmeyi felan mı? ya bir de bizler (Araplar, Ermeniler ve diğer etnik gruplar) hangi tarafta olalım.

Ülkeyi- ülkeleri- bölmeye yönelik projeler çözüm değildir. keza bu yapıcı değil yıkıcı bir tutumdur ve yine ezilen halk olacaktır.

Çok üzgünüm Bektaş Abi ama forumda böylesi bir konunun tartışılmasına müsade edemem.

İyi Forumlar.